157
  • halál
    #157
    FBI mennyetek haza a ku*va anyátokba vissza.
    Vagy mennyetek oroszországba FBIkodni, majd jó pofánlőnek titeket. Bu*i amerikai seggnyalók.
  • Csaba
    #156
    "inkább ránkerőszakolják (ha tudják) az amerikai életvitelt"
    Én nem lennék ellenére ennek az amerikai életvitelnek, ha ezt azzal kezdenék el ránktukmálni, hogy amerikai szintű fizetéseket adnak.
  • crx
    #155
    Inditsunk én benne vagyok mindenki menjen haza.
  • HUmanHunter
    #154
    indícsunk petíciót az fbi ellen! :)
  • HUmanEmber41st
    #153
    Csak azért is végiolvastam az összes hozzászólást.
    Teljesen igaz, hogy erőszakkal nem lehet "jóléti államot" létrehozni,bár most Amerika megpróbálja. Én nagyon örülnék neki, ha nem rajtunk kísérletezne. Amúgy kíváncsi vagyok, mikor lesz a ceruza és a papír is jogdíjas termék (amire adózárjegy kell) mert ezekkel is lehet reprodukálni szellemi termékeket??? Annak idején miért gyártottak másoló magnót? Most miért gyártanak írható DVD-t? Hogy el tudd menteni rajta a saját készítésű dokumentumaidat..szétverhetnél egypár key-t, mire összegépelnél egy DVDre valót...
    Talán az lenne a megoldás, hogy ki kellene húzni a talajt a "maffia-drogcsempész-kalózmásolatkészítők" FBI szerint) és kb a megjelenés után 1-2 hónappal a mostani feketepiaci áron adni. Tehát
    1500-2000 HUFért...Akkor biztos nem a drogdílernél(FBI szerint) vásárolnál, hanem a Tecsóban, a polcról.. De ez soha sem fog bekövetkezni...inkább ránkerőszakolják (ha tudják) az amerikai életvitelt.. Inkább találjuk ki , mit lehetne ez ellen tenni, és ne egymás felmenőit emlegessük.. thx
  • Laci
    #152
    "Immár biztos: budapesti FBI-nyomozók védik majd a szerzői jogokat"

    És minket ki fog megvédeni a bűnözéstől??
    Ja majd elfelejtettem abban nincs pénz csak inkább befektetés...
  • _Vegeta_
    #151
    A kapitalizmusba meg kommunizmusba is vannak szar dolgok, es jo dolgok egyarant. A kettot osszegyurnank akkor jo dolog sulhetne ki belole. :)
    crx: majd az ido eldonti milesz. Egyebkent is a remeny hal meg utoljara. :>
  • h4x0r
    #150
    "az oroszok nem fenyegettek senkit sem...."

    Akkor a szibériába hurcolt nagyapám csak álmodott? Mert ő ott építette a szocializmust...
  • crx
    #149
    Ja sak az ár már magasabb mint németországban igy nem lesz áremelés (hacsak a gáz árát nem emelik)csak csökenés esetleg.
    A fizetést meg gyorsan át lehet számolni euroba. Kiderülne menyivel is vagyunk lemaradva. Mondjuk az álami szféra fizetése megfelene minimálbérnek ijen árak mellet.
    És el is menék dolgozni valahová adig meg megélek ahogy tudok.
  • NEXUS6
    #148
    Ez az euro bevezetéses mizéria, nagy sláger egész Európában

    Viszont én nem tudok olyan közgazdaságí törvénytől, ami szükségszerűen megnövelné a valószínűségét annak, hogy amikor áttérnek egy másik valutára akkor megugorjanak az árak, vagy is hirtelen megemelkedjen az infláció.

    Egy normális gazdaságban élő polgár, ahol 5% alatt van az éves infláció csak néz nagy szemekkel, amikor e mellé kap még 2-3% ot. Ugyan azt mi észre se vennénk!

    A szitu ua mint bármelyik inflációnál, szerintem.
    Az államok költségvetése sehol sincs valami jó állapotban. A kereskedők kaptak az alkalmon és emeltek egyet: a szokásos duplát , arra hívatkozva, hogy nem tudnak számolni(röhej;), az állambácsi meg szépen zsebretette a nagyobb inflációból származó extra bevételt. A sor végén álló alkalmazottak meg háborogtak, mert az állambácsi szépen széttárta a kezét és nem kompenzált egy fikarcnyit sem -állami alkalmazottak fizu emelése, minimál bér, nyugdíj stb) mer azt monnyák, amit ebből az "üzletből" nyertek azt simán megéri az euro némi presztizsvesztesége árán is.
    A közvéleményt meg beetették, hogy hát azt ők nem tudták, hogy ez ilyen.
    Persze, nem tudták, hogy ilyen jó üzlet, mert akkor előbb bevezetik!

  • nagykispeter
    #147
    Jól tudod
  • _Vegeta_
    #146
    Nem nagyon jol gondolod, ez jo benne csakhogy. Fizetes + arak. Valyon mi lesz ? Keves fizetes magas arak. Ez vot németbe, ok még vhogy csak kikohogik, nekik aze van kis tartalek. Egesz nyugat europaiak atkozzak az eurot. Legalabbis igy hallottam. :)
  • crx
    #145
    Várj ha bevezetik az eurot akkor legaláb naponta nem inflálodik a pénzünk remélhetöleg mint most. :) De lehet hogy roszul gondolkodom?
  • _Vegeta_
    #144
    Emberk nagyon popecul osszefoglaltad, minden elismeresem. Cool
    Csak annyi h

    >Én szeretném azt hinni, hogy az euba való felvételünk azt jelenti, hogy a világ fejletteb részéhez tartozunk, és ez a fejlettség nem csak abban merül ki, hogy mi vagyunk akik másokat megszálunk, és nem minket szálnak meg mások.

    Az eu kb annyit fog jelenteni sztem, h lehoznak ide kis toket persze a sajatjaikat, kicsit jo is lesz nekunk, de ugyanakkor elszivjak tolunk a penzt es a mar amugyis romokba hevero magyar gazdasag a fol ala sullyed. Meg annyit h ha az eurot bevezetik akkor nekunk reszeltek 1000L. kb olyan fizunk lesz mint az ukranoknak. :]
  • GABOR16
    #143
    Egyetértek
  • NEXUS6
    #142
    Háj Gázgoblin!

    Sok igyzság vagyon abban amit írtál de azért leírnám mi a gáz velük. (Szerintem);)))

    Kezdjük ott, hogy valóban egyfajta anyagi megoldás kimenni külföldre dolgozni és pénzt haza hozni. Ez mindíg is megvolt. Régebben mehettél a szuba gázt bányászni (Tengiz), csak éppen nem bizti, hogy csak pénzt hoztál vissza magaddal.
    Ma is kimehetsz 1-2 évre külföldre pénzmagot keresni, de...
    Az egész marha jól hangzik, ha egyedülálló vagy, és csak utána akarsz családot. Mert különben 2 év után nem kizárt, hogy mire visszajössz már mást találsz az ágyadban, a pár éves gyereked meg mást hív papának.
    Haverokkal, barátokkal hasonló a szitu.

    Írtad ugye, hogy kint is ugyan az a szar van, ha nem még rosszabb mint itton. Kint csak egy vendégmunkás vagy és alig várják, hogy eltakarodj haza, kint még több a külföldi és még nagyobb a gyűlölet is velük szemben!
    Örülsz a pénznek, amit ott kapsz, csak éppen azért a pénzért ott senki nem dolgozna, MERT UGYE ABBÓL A PÉNZBŐL SENKI NEM TUD OTT MEGÉLNI, olyan szinten biztosan nem mint itthon!

    És itt érkezünk el a lényeghez. Asszondod nem kell nájki cipő meg mekdonalc, meg stb sőt kocsi se kell, ja és dévédét szoftvert se vegyünk. De öregem csupa olyan dolgokról beszélsz ami KINT NEM LUXUS CIKK!!!!
    Én szeretném azt hinni, hogy az euba való felvételünk azt jelenti, hogy a világ fejletteb részéhez tartozunk, és ez a fejlettség nem csak abban merül ki, hogy mi vagyunk akik másokat megszálunk, és nem minket szálnak meg mások.
    Nekem mint kisembernek elegem van a politikai lózungból, én a nagyságot a fizetésemből megvásárolható sörökben mérem!!!!!!

    Azt mondod ez már handabanda, ha nem teccik a rendszer meg a fizu húzzak ki külföldre dolgozni!

    De könyörgöm belegondoltál abba, hogy miért van ez így? Tartsd csak szépen a pénzedet forintban, majd váltsd át euróra, vagy fordítva! Lesz egy kis különbség!

    Miért is van az, hogy egy állam , az EU-ról beszélek, egyik felén 5X-annyit keresnek az emberek ua munkával mint pár száz km-el arrébb? Ez a tény, amit te is leírtál és amivel itt mindenki tisztában van! Te kihasználtad, más meg nem szívesen vállalja a kockázatot, pl azt amit az elején írtam.

    Nézd, '74-ben mutatkoztak először válság jelei a magyar gazdaságban. Abban az időszakban ért a legtöbbet az amit az átlagpógár készhez kapott. Lehet hogy elnyomás volt, de abban az időszakban még szaporodtunk is, (ugye kedves jobboldali barátaim, nem fogyott a magyar;)) 30 éve folyamatos pénzügyi majd egyre súlyosbodó gazdasági válság van M.o-n. Nem is sírnék, ha az olyan 3. világbeli országok, mint Dél-korea, Indonézia, Kína, Spanyolország stb nem húztak volna el mellettünk mint állat.
    30 éve elbasszák a magyar állam pénzügyi gazdasági politikáját (thank jú többek között miszter édzsent meggyesi, csak még azt nem tudom melyik ország ügynöke vagy valójában)

    Erre te azt mondod ne nyavajogjak már, húzzak ki külföldre és kuporgasam össze a lakásra valót a többivel meg ne törödjek!
    És én egész kisgyermek korom óta, 30 éve hallgatom azt a politikusoktól, hogy még egy-két év aztán kúrva jó lesz, de addig is ha gondolom kimehetek külföldre dolgozni (pl Tengizbe)...

    Nem gondolod, hogy azért itthon kéne előbb valamit rendbehozni?

    Na és most lehet moderálni;(((
  • Shadow_THH
    #141
    igen ezzel a "szentessel" nagyon is eltalátad... :/
  • xavier
    #140
    Hi kedves fórumozok

    I have a vision.
    EfBiÁj csóka ül a nagykövetségen és a szuperkomputerével pásztázza az országot.Ez mostmár eléggé valóságos dolog,azt csodálom hogy eddig miért nem csinálták.Ők a szent nép és nekik mindent meglehet csinálni.
    Züllésbe és háborúkba taszítják a világot, vagy ha éppen nem akkor az ő általuk kreált torz, elme és idegbeteg sablonba kényszerítik a népeket bele.Nem tudják elképzelni hogy van egy másik fajta 'kultúra'.
    Bocs hogy ezt így írtam, de már hányok a médiából ömlő USA fetisiszta sz*rtól.
    A warez is olyan mint a prostitúció.Állandóan hadakozás van ellene, de megszüntetni a büdös életbe sem fogja senki,mert mindig lesz olyan ember aki kuffantani akar de nincs kivel, viszont pénze van erre.
    Azt senki nem gondolja rajtuk kívül komolyan hogy megtudják szüntetni az illegális másolást.Nem azt mondom hogy senkinek ne kelljen fizetni, de ne ennyit!Nekem sincs arra pénzem hogy havonta több 10 huf-ot költsek szoftverre.Ez van, csoringer informatikus vagyok aki naponta 8 órát dolgozik, meg sokszor utána is.
    Ebbe az egészbe meg kár politikát belekeverni, mert jobb vagy bal mind egyfele nyal.
  • _Vegeta_
    #139
    Vagom. :)
    nagykispeter #128: Thats right.
  • crx
    #138
    Ő se semi és nem is itt szette meg magát:))
  • Shadow_THH
    #137
    lol te sem vagy semmi
  • Shadow_THH
    #136
    az öreg málenkily robot mi? az hiányzik ezeknek!

    frank talán azért nem volt ruszki bsa, mert akkora számítógépek voltak akkoriban, hogy köréük épültek a városok és nem fordítva és minden egyes lyukszallagot amit lemásoltál és használtad az egész megye észre tudta venni mert áramingadozást okozott. Szvsz kijött belőlem
  • nagykispeter
    #134
  • crx
    #133
    De most már nem a KGB hanem FBI :)) De lehet hogy csak a postás.:))
  • crx
    #132
    Jön a régi rend visza remélem lesz megint álamosítás is és utána megint privatizáció nagyon sokat tud ezáltal keresni az ország. remélem elszedik a nagy gyárakat a külföldiektől és meglátják hogy milyen országba is jöttek valojában. Van olyan magyar gyár ahol nincsen külföldi töke csak a nagyobakra gondolok mert kicsibe biztos de nagyba.
  • nagykispeter
    #131
    Ja és az oroszok alatt nem írogattunk volna be ilyeneket mert itt legfeljebb kimoderálják akkor pedig kopogtak volna az ajtón és irány SZIBÍR (bár kitudja mintha csöngettek volna)
  • crx
    #130
    De a magyarok nem küldenek ki rendöröket hogy segítsék az amcsikat vagy igen? vizumért is sorba kell álni ök meg jöhetnek ide felvásárolni az országot apropénzért mert mi az amerikainak pár milla egy vagy kéthavi fizetés.
  • nagykispeter
    #129
    Amerika seggét pedig mind nyalni fogja mivel ő a nagyhatalom
  • nagykispeter
    #128
    Látom kb. egykorúak vagyunk ugyhogy tudnod kéne az oroszok nem fenyegettek senkit csak épp a saját népeiket!Egyébként most épp baloldalinak nevezett akármi van hatalmon aminek semmi köze nincs a baloldalhoz
  • entreri
    #127
    Én szeretnék moziba járni, DVD-t, Audio cd-t venni. De sajna nincs rá pénzem. Van egy adsl előfizetésem(az is drágább mint kellene) és ennyi. Próbálok boldogulni.
  • Frank99
    #126
    én emberoldali vagyok, csak pont ők voltak, akik annyira ugattak a más ország fennhatósága ellen.

    és tessék
  • _Vegeta_
    #125
    Sorry visszavono gomb nemmuxik. Szal csak annyit h en keveset jatszok. :)
    Frank99 #123: Dejo teis baloldali vagy ? :>
  • _Vegeta_
    #124
    Jah bocs, akkor az enhibam kicsit felreertettem. Viszont attol mert sokat jatszik vki meg nembiztos h az az egyetlen szorakozast. ;)
  • Frank99
    #123
    most lehet ugatni, kedves JOBB OLDAL, az oroszok elmentek, jöttek helyettük mások, akik fenyegetik már most a magyarokat.

    az oroszok nem fenyegettek senkit sem....
  • toecksimbo
    #122
    A KGB után jön az FBI és CIA, köszönjük!!!
  • SirBubu
    #121
    ebböl is nagyon jól látszik, hogy manapság mi jelenti a legnagyobb problémát a világon
  • Mike
    #120
    én meg nemtok gépelni :)
  • Mike
    #119
    nézd meg az Ratijus székházát. Ezek vámpírok
  • Mike
    #118
    jogos! filmkritikákat mikor tiltják be. Hiszen egy-eyg rossz kritika jelentős veszteséget okozhat. Sőt, vezessék be, a film meg nem nézési büntetést is, hiszen, ha nem mész el megnézni, a film financiálisan akár meg is bukhat, és ez nem megengedhető
  • Shadow_THH
    #117
    ha Kerrit választják meg Bush helyett akkor ő legalább majd -ígérete szerint- engedélyezni fogja az otthoni biztonsági másolatok készítését :/

    Még jó, hogy ez a legnagyobb bűn az országunkban, hogy valaki lemásolta a windows paintot egy lemezre. Komolyan, nagyon ráérhetnek ezek az FBI-osok, ha Magyarországra jönnek dolgozni :DD