724
Miért is remek/szar (a megfelelő aláhúzandó) könyv Tolkien főműve
  • tomsolo
    ÁZ! meg tényszerűtlenségek!
  • Dzsini
    ilyen sajtóhubák vannak benne? :DDDD
  • tomsolo
    ...petőfi a legnagyob magyar költőóriás...
    [ÁLT. HATODIKOS IRODALOMTANKÖNYVET OLVAS]

:D
  • Takezó
    Nah, nyomás, holnap iskola, irodalom tankönyv kinyit, tátott szájjal olvas!
  • rezsofiz
    Te tényleg hülye vagy:D
    Mit vársz még mit mondjak?
    Válaszoltam az eleve ""értelmes kérdesedre"".
    Meg most hiába durrox,ez a cikkiró akkor is egy rakás szar azzal együtt amit írt
  • Bandew
    Hmmm...
    ELég egy kis időre elmenni és lám-lám hova fajultak a dolgok.

Takezó:
    Szó sincs róla, hogy én akkor most utálnék mindenkit, aki egy rossz szór is szólna a Gy.U.-ra. Rosszul látod.
    Folytonos kérésed, hogy "válaszoljunk", azért nem fog soha beteljesedni, mert szépen, aprólékosan, száraz hivatalos stílusban (mint ahogy a cikk is íródott) ezt nem lehet megválaszolni. Ez kb. olyan, mintha arra kérnél meg minket, hogy magyarázzuk el neked mi is az a piros. Te eltudnád?

Amúgy meg legjobban ezt a Kornya Zsoltot tudom sajnálni, aki rengeteg időt és fáradságot áldozott bele ebbe a cikkbe, hogy a lehető legszárazabban (mint ahogy az iskolában tanítják a műelemzést) belezze ki ezt a művet, aminek nincsenek is belei és amivel egy fikarcnyit se tett hozzá az emberiség eddigi tetteihez. Gratulálunk!
  • Takezó
    vazz, erre nem gondoltam :D
  • Dzsini
    alátámasztom én helyette :) MERTCSAK!!!!!
  • Takezó
    "Egyszerűen aki ilyen cikket ír, az nem érzi át, nem érti az egész könyv lényegét , Tolkien mester által teremtett világot, mert egyszerűen ez sugárzik az egész cikkéből, eleve ez a nagy negatív hozzáállás..
    Tipikus kritikus."
    "Az egész GYU világot nem érti, aki ezzel a cikkel egyetért, azt hogy miért már leírtam........."
    Nem sok a különbség a kettő közt: egyik se válasz, de nem baj, csimóta, már nem is várjuk £ :D Csak eleinte voltam naív, és hittem azt, hogy esetleg alá is tudod támasztani az állításod.
  • tomsolo
    np
    de ez inkább biztatás volt semmint, leszolító...:)
  • rezsofiz
  • Eye-scream
    sry :)
    [BELEUGAT MINDENBE]
  • Takezó
    Nah, ne csigázz minket, nyomd be újra :D
  • rezsofiz
    Nem kéne olyan nagyon sok hsz-t továbbolvasnod.................
  • Takezó
    Beztos vagyok benne, hogy az is kiváltó ok
  • tomsolo
    én is ezt próbálom elmagyarázni a magam igénytelen módján..:)
  • b-type
    ön.
    meg persze hogy zavar.
  • Takezó
    Bocs, ha zavar... akkor mostantól csak ON...
    OFF :D: milyen futtatás?
  • Eye-scream
    Nem hinném, hogy ennek oka a kritikákban keresendő...
  • b-type
    na off-ba fulladt a topic...meg némi futtatásba. :(
  • Dzsini
    hehe :))) neeem, de őt is ismerem személyesen - vele sokáig Magic-eztem :)
  • Takezó
    Minden költő? :) Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, ne haragudj. Ha megnézed mondjuk bármelyik nyugatos korai, illetve későbbi verseit, könnyen észreveheted a fejlődést.
  • Takezó
    Má aszittem Macit köszönthetem személyesen :D Sör? :D
  • Takezó
    Ha válaszolni nem tud, száj befog, húzni el. ;)
  • Dzsini
    "No, de akkor mesélj, mit kell rajta érteni?"
    "Mi az, ami bármilyen eddig leírt fantáziavilágnál értékesebbé, nagyobbá teszi?"
    "Segítesz?"

melyik kettő az amit megválaszoltál azzal, hogy
    "Az egész GYU világot nem érti, aki ezzel a cikkel egyetért, azt hogy miért már leírtam........." ?
  • Dzsini
    fiatal vagyok én ahoz :)) csak részt vettem csomó mókájukon - ott voltam a Live Fantasy-kon, pár táborban, amikor a magyar Shadowrun megjelent akkor annak csaptunk egy kis "interaktív reklám"ot a Holdtöltén :)
  • rezsofiz
    Jópár kérdés... 2 kérdés volt. A 2.at megválaszoltam előbb,utána az 1.t.
    Visszaolvas.
  • Takezó
    oké, szia
  • Dzsini
    #115ben van jópár kérdés, amire továbbra sem.
  • Takezó
    WOAAAAA :D Egyébként nyugi, eddig is csak ilyeneket hallottam róla :) Amúgy Höldtöltének írtál is?
  • rezsofiz
    Kérdésedre válaszoltam, de látom nem bírtad még feldolgozni.
  • Punkerwork
    :)))))
  • tomsolo
    hát arra gondoltam, hogy pl. az irodalomtörténetben tudsz-e valamilyen példát felhozni - leszámítva görögöket, mert úgy nehezebb - ami igazolná hogy elemezés/kritika hasznos volt....
  • Dzsini
    Csanáddal, sőt az első Halál Havában kiadás még megjelenés előtt megvolt nekem dedikálva :o) teljesen jó a "from Wayne Chapman" aláírás...

így, hogy nincs ő jelen azért nem biztos hogy illik ilyet, de végtelenül beképzelt és önközpontú pasi... nem csodálkozom rajta, hogy nem bírták sokáig egymást Gáspár Andrással - két szerepjátékos találkozón is összefutottunk vele (Holdtölte, ha emlékszik még valaki... szervezők között voltam, úgyhogy backstage dumáltunk), és már olyan fiatalon is feltűnt rajta ez az "én egy istenség vagyok, és amit mondok az kőbevésett igazság" hozzáállás... szerepjátékos dolgairól meg a kedvenc sztori-darabka az még a DnD-s időkből volt (mókus előtt pár évvel), hogy mesélőként mikor az egyik játékosának kipurcant a paladinja, a srác elkeseredett, erre gyorsan feltámasztotta őt és kapott 1 holy avengert (az egyik legnagyobb erejű szent kard az alapkönyvben) fájdalomdíjul...
  • Kata
    Illetve a Varázscsók. Az még jobban tetszett - csak fantasy volt, nem párhuzam-regény.
  • Kata
    Nekem is az a kedvencem.
  • Eye-scream
    Az Álomhajsza jó volt, a többi elég felejtős...
  • Kata
    Na, megjött az értelmiség is... LOL! :D
  • Takezó
    Ha nem válaszolsz a kérdésre, újra felteszik ;) De a 3. után pofon jár :P
  • Eye-scream
    Egyébként szvsz a cikk nagy része feleslegesen problémákon rágódik: mérnincstöbbnő/mérígyviselkedik stb.... Amihez hozzászólnék az csak a hobbitok leszólása. Most őszintén milyen legyen egy békésen élő, egyszerű, jókedélyű nép négy kalandra induló fiatal tagja? Többször felvetődik, hogy miért Frodó a Gyűrű hordozója, és miért tart vele a többi hobbit és erre szvsz megkapjuk a megfelelő magyarázatot. Nem tudom, hogy mit tartott volna alternatív megoldásnak a t. cikkíró. Esetleg Frodó másfélkezes karddal aprítja az orkokat, mellette Samu a farmon tanult pusztakezes nindzsatechnikával lefegyverzi őket, Pippin és Trufa pedig mágikus csatában legyőzik Szauront, végül a Gyűrűt hazaviszik Csavardi Tatának aki ásót kovácsol belőle...