369
Megmagyarázhatatlan, különös dolgok magyarázata érdekel :))
  • sz4bolcs
    Pedig lehet, hogy egyszerűbb a világ, egyszerűbb, mint bárki gondolná. Magában a létezés nem bonyolult, az emberek teszik bonyolulttá, az emberi agy. Az ember falakat épít maga és a természet közé a nagy fejlődésében. Ilyenkor ugrik be, mennyivel egyszerűbb egy katolikus hívőnek.. vagy más a felfogása.
  • Johnyy
    "Sok igazság amihaz ragaszkodunk javarészt a mi szemszögönkön múlik"
  • sz4bolcs
    Számodra mi az értelme? :)
  • Johnyy
    A világ bonyolult és az ember sosem lesz ées arra hogy akár jelentőpsebb
    részét is a megértés küszöbére próbálja vinni vagy már az hogy felfogja hogy létezik,,, pl már a végtlenség foglamát sem vagyunk képesek elhinni,, miközben mindíg a vég utáni létről téről és időről gondolkodunk,, azaz nem tudjuk megérteni azt ami mindíg is tudnuk és keressük
  • Dzsini
    mondtam :) innentől kemény filozófia. - találj ki magadnak egy indokot, és azért lesz értelme.

mondjuk ezt: egyszerűbbé és hosszabbá teszi az emberi életet, hogy több időt és lehetőséget adjon az ilyen gondolatokon való elmélkedésre.
    vagy: előbb utóbb sikerül minmden kérdésre tudományos, mérhető választ adni, csak odáig hosszú az út, és ezeket a lépéseket is meg kell tenni.
    esetleg: nincs értelme, mindenkinek tisztán csak a szellemi utat kellene követni, és a megvilágosodást elérve nincs további probléma.
    továbbá: úgyis találni fogunk valamit, amit az akkori legmagasabb tudománnyal se lehet magyarázni, és ez indirekt módon igazolja Isten létezését.

vagy bármilyen másik indokot. a lényeg, hogy Neked tetsszen, és Te boldogan, és saját céljaid szerint tudj élni a mostani létezésedben.
  • sz4bolcs
    Így valahogy. De akkor mi értelme a megismerésnek? A természettudományoknak?
  • Dzsini
    van, ha te úgy véled, hogy van.

és nincs, ha te úgy gondolod, hogy nincs.
  • Dzsini
    az egész kérdés ott borul fel, hogy nem ismerünk objektív vizsgálati pontot, és egy mérést belülről végezni... hááát :) a relativitás elmélet is csak a 20. század elején kezdett kialakulni, odáig senkinek eszébe nem jutott, hogy megpróbálja máshonnan figyelni a dolgokat a saját világon kívül... és kísérleti módon igazolni ezt is csak a napjainkban próbálkoznak. - namost egy gondaltvilág/hitrendszer elméletét hogy lehetne igazolni? :)
  • sz4bolcs
    Tehát nincs kanál...
  • Dzsini
    az "igazolás" szó elég problémás a szövegben - ott kezdődik a dolog, hogy ha valamit te látsz, az közel se biztos, hogy úgy van. vagyis egy mérés eredményére hivatkozni igazolásként az valamilyen szinten egy hit, hogy az érzékeid (és esetleg másokéi) úgy működnek, ahogyan azt te elvárod. de mivel azt az eredményt kaptad, amire szükséged volt, honnan tudhatod, hogy mi volt a valódi? - és a valódiság mint olyan is már elég nagy problémákba ütközik - innentől pedig súlyos filozófia az egész.
  • sz4bolcs
    De valaki legyen szíves erre rácáfolni, mert nem biztos, hogy ez így van, sőt lehet logikai hibát követtem el.
  • Dzsini
    én csak 4 év tapasztalatát írtam le :) de ha gondolod nézz körül a régi topicok között, jópár testvérét megtalálod ennek a témának. egyszerűen van X mennyiségű információ (Dänikentől, Titkok könyvéből, netről akárhonnan) amit kitárgyal az adott néhány tag, aztán nincs tovább :)) ha van egy újdonság, akkor az még hoz pártíz új hozzászólást.
  • sz4bolcs
    Lehet-e hit nélkül élni?

Te is olvasd :)
    összeszedve ez volt a véleményem pár hónapja:

Itt mindenki, azt hiszi, hogy tudja az választ. Vagy csak tudja? Semmi kétség nincs benne? Szerintem mindenkiben van. Akiben nincs, az elvakult. Az elvakultságot nem kell magyaráznom, nem egészséges dolog. A világ olyan nagy, és az emberi elme felfogóképessége véges. A kis kételyt mindig kitöltjük valamivel, amit nem tudunk biztosan, de szükséges az egészséges élethez, különben beleőrülnénk. Miert kellene kitolteni? Szerintem is ez a jó kérdés. Hogy szükséges, vagy nem. De nem erről megy a vita. Azért töltöd ki, mert a kétely ha ott van, márpedig ott van, akkor el kell hinned, hogy amit állítasz, igaz. Ha nem hiszed el, nem lesz tartása a benned kialakult világnak. A hit szükségességét az élethez semmi nem bizonyítja jobban, mint az, hogy van.
    Hozzászólásom másik fele pedig: Igen lehet. Van jó pár életforma, ami jól megvan nélküle. Emberek közt sem zárom ki. Szerintem inkább a szükségességét kéne vizsgálni. Hasonló a "Van-e szabad akarat?" kérdés.
    Akkor kérdezek: A hit, vagy az öntudat alakult ki elöbb, esetleg a kettő együtt?
    Úgy gondolom valahol az eredeténél lesz elásva a kutya.
    Szerintem a tudományban, is mindig a hit nyitott új dimenziókat. Ami nem azt jelenti, hogy a nagy feltalálók elvetették az addigi tudásukat, hanem képesek voltak hinni valamiben, ami az addigi tudomány számára nem volt elfogadott. És szerintem csak idő kérdése, hogy a mai tudásunk fordulatot vegyen, és új dimenziók nyíljanak meg.
    Tehát lehet hinni, és nem hinni, de amit most ismerünk, az a tudáson alapuló köz számára elfogadott hit.
    Tehát a hitből is (ha nem is olyan könnyen) valóság és elfogadott tudás lehet. Megfordítva: Lehet hogy 1000 év múlva úgy fognak visszagondolni a mai tudásunkra, mint amit hit szült.
    hit="olyan velekedes igaznak elfogadasa, ami nem tudas"
    tudas="igazolt velekedes, amit azert tartanak igaznak, mert igazolt" -
    A tudas nem tevedhetetlen, a definicionak megfelel. És a tudas igaznak elfogadasa nem hit.
    - Ha igazolt valami, akkor hogy lehet téves?
    - Ha a megfigyelésed nem tévedhetetlen, akkor abból akármi következik.
    - Hamis állításból akármi következik.

Ez a véleményem erről, de ebből következik egy dolog, amit azóta sem tudok földoglozni: Ha ez így működik, akkor amit igazán hiszel, az bekövetkezik. Tehát ha át akarok teleportálni a szomszédba, és igazán hiszek benne, akkor az megtörténik. Hogy ez nem történik meg okai: 1. Nem hiszek benne eléggé. 2. Nem tudom hogyan kell. De ez nem zárja ki, hogy nem tudok teleportálni. Ez az ami elég félelmetes felfedezés :)
  • Johnyy
    Ne sülyedjen már el!!!!!!!
  • Dzsini
    kb évente készül 1-2 olyan topic itt, ami kitárgyalja a misztikus/paranormális/megmagyarázhatatlan/akármilyen témákat, aztán vidáman elsüllyed párszáz hozzászólás után. aztán jön egy új, meg még1 meg még1...
  • Dzsini
    ki is tárgyaltunk sokmindent abban a topicban.
  • Johnyy
    Vagy mit gondoltok a levitációról??????
  • Johnyy
    nagyon témába vág...
  • Johnyy
    akkor ismeritek a rozsdásodás mentes pár 100 éves vas oszlopot a faraghatatlan gyémántból kifaragott koponyát,, a megmagyarazhatatlan több ezer éves inka domborművet ,, ami lehetne akár egy laikus szemmel nézet űrhejó pilótafülkéáje... ??
    Vagy a naszka rajzokk ,, a bibliában leírt ördögi masina,, ami modellezése után egy ürhajo kinézetű repülő objektumot ábrázolha.. aminek egyes templomnak hitt romokon megtalálták a csatlakozási esetleg leszállási szerelés ipontját,,,,
  • Dzsini
    Erich von Däniken - és van topicja is.
  • Johnyy
    Olvastatok Danikent? (nem tom hogy irják a nevét sry)
  • Johnyy
    A bemuda háromszög eggy rátonyokkal teli hely 3 város vagy pont övezésében...
  • Johnyy
    Mesélte az eggyi ktanárom hogy anakidején ez tudós azem a titikaka tó (ami nagyon mély) lement és a viszatérte után nem beszéllt semmit a látottakról hanem halála utáni 20 évre titkosítatta az információkat!!
    Más: Olvastam hogy az egyiptomi szfnix enyhe radioaktivitással rendelkezik,, pedig 10 km es körzetben semien oan dolog nincs ami ezt akár elvben is előidézhetné... És ha csak ránézünk megállapíthatjuk hogy a teste valaminek a most nem tudom a nevét (egyiptomiul) a halotti sírja és csak a 2-4 láb meg a fely sokkal később és más eredetű anyagból lett ráhelyezve....
  • _Vegeta_
    Olyan nagy ez a szr amiben vagyunk, h kizart h egyetlen bolygo lenne, amin megjelent az elet. Egyszeruen lehetetlen. Persze itt jon a hit kerdese, hiszem v nem, mert bizonyitek nincs. Ez igaz. En azt szoktam mondani inkabb feltetelezzuk h vannak.

#130: Termeszetesen nem, a legtobb tudasunk a hithez kotodik, alapja mindennek.

#131 Garrett: Tenyleg, van vmi linked ? Ed2k v torrent akarmi. :)

#142: Ufok leteznek, csak nezz fol este az egboltra. Ha nagyvaros felett vagy akar 10percenkent lathatsz egyet. Csekkold le!
    Nagyon jol tudod az emberi agyat nem sikerult meg teljesen analizalni, annyira osszetett cucc. Ugy mukodik mint egy szamitogep, es ugyanugy elektromosan. Sztem sose sikerul feltorni a vedelmet, olyan jo tuzfalunk van. :D
  • Johnyy
    nekem is van...
  • LittleL
    jó topik, mondajtok még történeteket.

Engem az UFO - k érdekelnek,
    a Bermuda háromszög, megy
    spontán öngyulladás,
    van sok könyvem ilyenekről otthon.
  • FtranX
    áhh, én már leszámoltam mind a három indexes nickemmel. :))
  • Iori
    én sztem az emlitett dolgok többsége nem létezik...sokkal inkább csak az agyad vezeti le és igy tudasotija veled a dolgokat.HA jol tudom akkor az ember agyát nem sikerült még teljesen feltérképezni és sztem ebben vannak a megoldások legtöbb ilyen jelenségekre.

De az UFOkba én is hiszek mint sokan mások, mért csak mi lehetnénk az univerzumba?
  • sz4bolcs
    Van kedved akkor szólj hozzá! Úgyis kicsit leült a topic, föl kéne dobni. :)
  • Johnyy
  • FtranX

Nagyon jó topic!
  • sz4bolcs
    Azért találni benne értelmes elméleteket. Pl.: topicnyitóét.
  • The Garrett
    az a forum nagyon fless:

pl:

"Hakuin:

" durván lekezelő megjegyzéseidet nem olvastam el."

1) nem irtam ilyet

2) egyebkent honnan veszed, hogy azok, ha nem olvastad el oket?'

" :DDD
  • sz4bolcs
    #132 Nem kell hinni. Amivel bajod van, és amin változtatni kell, ha meg akarsz érteni dolgokat, az a tudásod, ami nagyon kevés. Ha az ember nem ért, vagy nem tud valamit: 1. Utánajár 2. Elkezd hinni valamiben. A második sokkal könnyebb és kényelmesebb, mint az első, ezért egyszerűbb azt választani. Ebben az indexszes topicban megtalálod a hit és a tudás közti különbséget, pár oldalon át elemeztük. Ha úgyis olyan sok időd van fórumozni, inkább hasznos dologgal töltsd el!
  • The Garrett
    Ennek a végével pl egyátalán nem értek egyet. Ilyen hülyeségek nélkül is érdekes és szines a világunk, csak észre kéne venni. ÉS lehet mással is foglalkozni nem csak politikával meg nyomorral...
  • Sungame
    De, szerintem mindenkit érdekelt amit írtál, csak nehéz eldönteni mit lehet hinni és mit nem. Mert nem láttuk az ufókat pl. és ezért csak a hit marad. Az átok meg, nem tudom, de én tapasztalatból úgy érzem, mintha mégis lenne. Mondjuk nem sokat tudok hozzászólni, mert igencsak nem ismerem még ezt a témát, de szeretnék minél többet tudni. Én inkább csak hallgatok és olvasok és ismerkedem a dolgokkal.
    És mások is így vannak vele,szerintem.Amint látom kevesen vannak akik elég tájékozottak a témában, ahhoz, hogy hozzá tudnának szólni :(((
  • The Garrett
    SEGÍÍCCCSCÉÉÉÉÉÉG Szellemek vannak a szombámban... PARAAAAA :D

• sz4bolcs
    Sungame: Sokat segítene a lelki és szellemi fejlődésedben, ha tanulmányoznád kicsit ezt: Lehet-e hit nélkül élni?
  • The Garrett
    ezt le lehetett tölteni videóban, nagyon komoly :D
  • sz4bolcs
    "Lehet-e hit nélkül élni?" :D