369
Megmagyarázhatatlan, különös dolgok magyarázata érdekel :))
-
#209 az mondja hogy "hiszek benne", aki utánna nem áll neki ufokat kutatni radarokkal stbvel. Csak simán elhiszi hogy léteznek?
A "nem tudjuk"ot pedig az mondja aki hivatásos űr/ufókutató éS tisztában van bolygónk kiváltságos helyzetével?
jah és btw a hit nek sok értelmezése lehet. :) -
#208 "Olyan nagy ez a szr amiben vagyunk, h kizart h egyetlen bolygo lenne, amin megjelent az elet. Egyszeruen lehetetlen. Persze itt jon a hit kerdese, hiszem v nem, mert bizonyitek nincs. Ez igaz. En azt szoktam mondani inkabb feltetelezzuk h vannak."
Igazából nem tudjuk, hogy az univerzumban hány életre alkalmas bolygó van és hogy ezeken milyen esélyel alakul ki élet. Csupán azt sejtjük, hogy az előbbi egy bazi nagy szám, az utóbbi pedig egy nagyon nagyon kicsi.
Most ebből bármelyik állítás(léteznek/nemléteznek) mellett objektíven állást foglalni nem lehet. De ekkor sok embernél jön a hit és azt mondják, hogy "én hiszek benne".
Nem értem, hogy miért kell ilyen kérdésekbe belekeverni a hitet?
Miért nem jó az a válasz, hogy "(még) Nem tudjuk."? -
#207 értem -
#206 szimbolikusan a 'nagyon sok pénz' érzetét kelti, ahogy a "világ emberei jobbkezesek" pedig a 'úgyis mindenki tudja' információ szimbóluma, és így a 'sok pénz semmiért' színeit viseli az a mondat, még ha egy-egy személynek esetleg mást is jelent. -
#205 Ez épp nem jött át, mert olyan nagyvonalúan dobálózott vele Johnyy :) -
#204 Ja, hogy ennek az 1 milliárd dollárnak van értéke. :) -
#203 " és mi leszsz belőle 1 milliárd doláros felmérések hogy a világ emberei jobbkzesek e vagy nem,, vagyvhasonlók" - hát szerintem ez meglehetősen úgy van fogalmazva, hogy a felesleges pénzkidobás érzését keltse :)
ja, a másik a múlt idő :)
"de régen az embereknek volt (h)ite" - mert mára mindenkiből hitetlen gyaur vált? :) -
#202 Bocsánatot kérek vant akartam írni. Nekem nem jött le a szövegből a feleslegesség, és hogy rossz, de ez már az én hülyeségem. -
#201 nem értem a múlt időt a kereszténységgel kapcsolatban, és azt, hogy miért tartja felesleges rossznak a tudományt - ráadásul csak 1 odavágott indokkal (ez a demagógia), és nem érvel ellene. -
#200 "de most itt van ez a kereszténység" - Igen volt. Belenyugodtak a kapott válaszokba.
"Ma meg mi van mindent tudományosan akarunk megmagyarázni" - Igen ez van most. És ugyanúgy belenyugodnak az emberek ezekbe a kapott válaszokba.
Én ezekekkel egyetértek. És kitudja mi lesz a jövőben? Mindig jön másik, ami könnyebb válaszokat ad, könnyebb elfogadni, több választ ismer, jobban fel van építve ÉS! több haszonnal kecsegtet. -
#199 mert nem valós érvekkel az érzelmekre hat, és negatív irányban befolyásol egy bizonyos nézettel szemben. (egyrészt a kereszténységgel szemben - bár azt utána javítja valamelyest, de utána a tudománnyal szemben is, miszerint felesleges pénzkidobásként titulálja) -
#198 Bár azt nem is értem, miért lenne demagóg. -
#197 sehol, csak a "tudjuk, hogy nem igaz" nem tudjuk. :) -
#196 rendben. és ennek mi köze ahoz, hogy a lenti írás demagóg? :) -
#195 Ha lehet tudományban hinni, lehet kereszténységben is, lehet a micimackóban is... -
#194 számodra? honnan tudhatnám? -
#193 A kereszténység is annyira igaz, mint a természettudományok, nem? -
#192 elég egetverő butaság, és nem kevéssé demagóg. -
#191 :) -
#190 hát, a létezés önmaga már eléggé misztikus, ha pedig tudományosan nézed, akkor elég hihetetlen, hogy egyáltalán kialakult :) -
#189 Hit és ami a hiten túl van,, idézet az eggyi kedbven könyvemből... -
#188 Ki így ki úgy magyarázza a világot,, sokszor prófétaként,, de most itt van ez a kereszténység,, tudjuk hogy nem igaz de régen az embereknek volt ite és könyebben belenyugodtak a dolgokba és volt egy szabájrendszer amit betarthattak,,, Ma meg mi van mindent tudományosan akarunk megmagyarázni,, és mi leszsz belőle 1 milliárd doláros felmérések hogy a világ emberei jobbkzesek e vagy nem,, vagyvhasonlók...... -
#187 Most nem épp misztikus, hihetetlen dologról offolunk, de legalább érdekes. -
#186 minek? van már.. több is, és ez is teljesen megfelel. -
#185 ajánlom figyelmetekbe Yann Martel: Pi élete című könyvét. sok olyan gondolat van benne, ami segíthet új utakat lelni. -
#184 Nyitok egy filozófi a topikot -
#183 brahmáék meg kártyáztak,, yeah :DD -
#182 ha nem tudsz kilépni ebből a körből, akkor nem értetted még meg a saját problémádat, vagy nem vagy hajlandó megoldani, és inkább szenvedsz. -
#181 egyrészt nem Budha, hanem A Buddha (hiszen ez a név azt jelenti, hogy Megvilágosodott), másrészt nem meghalt, hanem kilépett a létezésből. többé nem született újra, és nem szenvedett ezen a világon - megszabadította rengeteg karmától a világot. -
#180 Elérte a Nirvánát ezt ne felejtsd el -
#179 Ezt én is tudom, rájöttem. De nem tudok túllépni, és folyton agyalok. Amég ezt teszem nem élek, de amég nem élek ezt teszem. Ki kéne keverednem a körből, és hagyni magam működni úgy ahogy vagyok. -
#178 Budha ügyes volt. Sikerült megvilágosodnia. Volt értelme? Meg is halt... :D -
#177 ebben egyetlenegy valaki tarthat vissza. te önmagad. ha ezt az akadályt legyőzöd, nincs további problémád a világban :) (ez pl. leginkább buddhista gondolkodás) -
#176 az én ötleteimben van 2 nagy kanál buddhizmus, egy adag hinduizmus, kereszténység, zen, iszlám, szufi gondolkodás, és klasszikus filozófia...
minden nagy és rengeteg kisebb vallást, hitet és filozófiát megvizsgáltam, és megpróbáltam a számomra tetsző részleteket "beépíteni"... jelenleg úgy érzem, jól csinálom :) -
#175 Én inkább a szívesem keresztül látom a világot érzelmeimmel, értelem helyett. Próbálom egyensúlyba hozni, hogy értelmesen töltsem el azt a kevés időt, amég vagyok. -
#174 Egyszerűen csak érdekel. Sokszor annyira műnek érzem ezt a világot. Sokszor magamat is. Aztán ha bekapcsolom a TVt és véletlenül Barbara show van, elkezdek könnyezni, és méginkább ezt érzem. Szerencsére van mit csinálnom, de így is érzem, hogy valami nem jó. -
#173 Érdekes, hogy könyvesboltokban is általában a tudomány mellett ott a vallás is. :) Valaki reklamált még indexszen miért rakják egymás mellé a vallás és tudomány topicot, ahogy a könyveseboltban is ezt a felháborító dolgot teszik. Nagyjából rájöttem. :) -
#172 "Sok igazság amihaz ragaszkodunk javarészt a mi szemszögönkön múlik"
ohh :) van amelyik nem? mesélj! :) -
#171 bocsánat, a filozófusok mellett meg kell említeni a vallásokat és egyházakat is. -
#170 miért számít? :) miből gondolod, hogy találtam magamnak értelmet? :)) és ha találtam - esetleg ideális esetben el is indultam az úton az eléréséhez - miért lenne bárki más számára helyes út?
rengeteg ötletet és utat leírtak a filozófusok, azokat elolvastam, tanulmányoztam és meggondoltam. ezt tudom ajánlani mindenki másnak is, aki úgy gondolja, hogy nem minden oké ebben a világban :)
jó esetben megtalálja azokat a mondatokat, amelyek neki szólnak, és megmutatják azokat a kapukat, amelyek fontosak számára.