54
  • Emmegki
    #54
    "Leo Trockij" - Igen, Lev Trockij. Itt az SG-n Zsukovból is Zhukov lett... A cikkben szereplő kép egy gyenge kis törlés, van egy könyv: Krausz Tamás - Sztálin na annak a végén van egy szép kis gyűjtemény Acél Jóska retusálásaiból.

    Románok: 89-ben meg akartak minket támadni, de manapság nincs erre esély. Szükségük sincs rá. Elővették a fagyitaktikát, jól benyaltak az USA-nak, a magyar külpolitikát meg ott alázzák le ahol akarják. Ha meg megtámadnának minket, a magyar hadsereg egy hatalmas víztisztítási humanitárius hadműveletben visszavonulna. Nem oszt, nem szoroz, hogy mit csinál. A légierőt és a 100 T72-esenket a hajunkra kenhetjük.

    Mellesleg bevonulhattunk volna a délvidékre 99-ben, amikor a jugók már totál összetörtek, és most szerbverés a téma az újságokban. De nem, mi még akkor se fejlesztettük a hds-t, amikor háború volt a szomszédban (a horvátok oldalán belépve nyertünk volna 95-ben).
  • The Garrett
    #53
    háhá ismét 1 magyar összeesküvéselméletgyáros? :D
  • sped
    #52
    A NATO egyik alapszabálya hogy a tagállamoknak képeseknek kell lenniük az önvédelemre (egy bizonyos mértékig). Magyarország ezt a feltételt nem teljesíti és még sok minden más felajánlást sem, amit MI ajánlottunk fel a NATO-nak.

    Magyarország hadereje jelenleg, ilyen formában semmire nem alkalmas. Amíg a civil lakosság semmibe nézi a katonai hivatást és a katonai fizetések, valamint a hadseregre fordított összeg ilyen alacsony, ez nem is fog megváltozni. Természetesen a kettő valahol összefügg.

    Nekem nagyon úgy tűnik hogy itthon mindenkinaek marha nagy a szája, de ha a seregről van szó akkor inkább megvonnak mint hozzátesznek. Közületek pl. ki volt katona? (nem mintha a sorkatonai szolgálat valamit is ért volna, de mégis)

    Véleményem szerint egy országot/államot a külpolitikában annyira vesznek komolyan, amilyen erős/felkészült a hadserege.

    Ennyi. (Ja, no szmájli)
  • Raszkolnyikov
    #51
    Ja! A románok benyaltak az oroszoknak is meg a franciáknak is. Mikor ki volt az ellenfelünk.
  • NEXUS6
    #50
    Utána meg minek;)
  • NEXUS6
    #49
    Meg aztán 45-ben is adtak rendesen ők a volt szövetségeseiknek, vagyis nekünk. Ha nem engedik az oroszoknak délről, hogy megkerüljék a Kárpátokat,akkor asszem a sógorok elött kerülünk az eu-ba, mert hogy szovjeték Berlin eleste elött nem léptek volna magyar területre.
  • Raszkolnyikov
    #48
    pfff....ezt fórumon nem így szokás

    Amúgy meg Nexus6-nak van szerintem igaza, mert elméletileg 2 szövetséges nép, hogy a francba kerülhet ilyen helyzetbe egymással szemben? Csak úgy, hogy a NATO már elvesztette a befolyását és a jelentőségét. Tehát attól, hogy Magyar o. és Románia is NATO tag az még édes keveset jelent.

    Amúgy is évszázados viszály van köztünk, az más dolog, hogy mindíg mi voltunk a fejlettebbek mégis (egy kis ide-oda nyalással) mindíg átgázoltak rajtunk. Ezt egyépként most is megtehetnék, mint azt már írtam, seregük sokkal fejlettebb és nagyobb a miénknél. Egy paraszthajszál esélyünk sincs.
    Aki nem hiszi játjon utánna...

    Töri: "1919-es piknik"előtt azért, amikor még az országunk nem rongyolódott le annyira, a románok amint beléptek a háborúba megindultak Erdélynek. Kis idő alatt Monarchia és német csapatok úgy kifüstölték a kokérókat mint a szél! Ők csak akkor tudtak újra produkállni valamit, amikor már vége volt mindennek és a háború eldölt. Ezzel azt akartam mondani, hogy azért mi is b@sztunk már oda nekik. Emlékezzünk ezekre is.
  • NEXUS6
    #47
    Elnézést kérek, ha érzékeny lelkivilágodba gyalogoltam volna, de te sem eröltetted a szmájlikat a 36-os hozzászólásod végén!

    Bár mondhatod ugye, hogy akinek nem inge ne vegye magára.

    Amúgy szerintem a bunkóság, bunkóság mard akkor is ha ilyet ;) írunk utána.

    Egyébként a törökök nagyjából azért nem erősködnek, mert szeretnének bekerülni az EU-ba. Az EU viszont ezért nem is utasíthatta/utasíthatja el nyíltan Törökországot, mert akkor esetleg az iszlám oldalra lökik és akkor viszont télleg lenne Török-Görög rangadó.
  • valaé valaé ná
    #46
    Kedves nagypofájú olvtársam. Nem tudom mivel érdemeltem ki (cseppet sem) megtisztelő figyelmedet, de attól tartok a jövőben nem tartok igényt rá.
    Az hogy, nem ismered a szmájlikat, nem az én hibám.
    De az, hogy személyeskedsz, ahelyett hogy megcáfolnál, túlmegy azon a határon, amit tolerálni tudok, főleg így elsőre.

    Az említett NATO tagok persze azért nem támadták meg egymást épp ezért nem lehet tudni, hogy a NATO maga hogy reagálna rá. De én azért sejtem.
    Néhány kretén, feltéve ha "jó" helyre és időben születik, ki tud robbantani bárhol egy etnikai konfliktust. De a török-görög háború ettől még messze van.
    De tudod mit: legyen neked igazad.

    Azt mindenesetre lehet látni, hogy milyen konfliktusokhoz vezetne egy független Erdély.

    A továbbiakban nem óhajtok veled vitába szálni semmilyen témában. Nem a kompetenciádat kérdőjelezem meg (adott körülmények között meg is köszönném a linket), csak nem bírom az öcsizést.
  • Piscator
    #45
    1. Rossz jelenség.

    2. Mekkora hülye fasz az a férfi, aki beleröhögve dicsekedett a kameráknak, de lehet, hogy pár vérmes izraeli, arabellenesnek ez a videó újabb tűz volt, és számított a háború oldalán.
  • NEXUS6
    #44
    Na naggyából elolvastam!

    Ebben mi az újdonság? A felső körök mindíg is megdumálták a nagy üzleteket, régebben grófok, királyok, bárók, manapság meg az üzletemberek. De az nem jelenti azt hogy valami nagy világmegváltó tervük van. Persze van akinek van, mások meg csak a pillnatnyi profitra hajtanak. De ebben semmi újdonság nincs.

    Miért is kell mindent ezeknek a titkos társaságoknak tulajdonítani, amikor a cikkben is arról van szó, hogy a kormányok azért még legalább olyan fontos tényezők mint ezek az üzletemberek.

    Az biztos hogy a képviseleti demokráciára alapuló állam egyre kevésbé tud megbírkózni a kihívásokkal, de ez nem azt jelenti hogy minden úgy történik, ahogy azt a pénzvilág, meg a titkos társaságok elképzelik. Sőt, szerintem meg pont nem úgy történik.
  • Raszkolnyikov
    #43
    Hello Laci!

    Elfogom olvasni!
  • Laci73
    #42
    Szia Nexus6!

    Az alább megadott linken lévő cikket kérlek olvasd el. Én nem hiszek a véletlenekben. Pl. a Bildberger-csoport találkozóiról még a visszafogott hangvételű "józan" médiák (pl. nálunk a HVG) is rejtélyesen találgatnak.
  • Laci73
    #41
    Hello Raszkolnyikov!

    Szó sincs a zsidóság uralmáról - a zsidóságot álcaként húzza maga elé a valódi háttérhatalom. A világ igazi urai a laza szövetségbe tömörült, közös stratégia szerint ügyködő hatalmi szervek (Világbank, Trilaterális Bizottság, FED, a brit Királyi Külügyi Intézet, ennek amerikai mása, A BILDBERGER CSOPORT (így nagybetűvel!) és az ezek háta mögött álló emberek (a brit uralkodócsalád, a kábítószertermelést és elosztást felügyelő indiai brahmin családok, a pénzügyi elit a világ minden részéről, az amerikát uraló Rockefeller dinasztia, és legfőképpen a pénzügyi zseni Amstel Rotschild leszármazottai: a Rotschildok. Mégegyszer megjegyzem: ez utóbbi ellenére sem köthető a zsidósághoz ez a szervezet, márcsak a magam példáján is kiindulva.

    Irodalom: http://karrier.fw.hu/novus.htm
  • NEXUS6
    #40
    Mi van?!?!

    Édes kicsifiú itt egy cím, okosodjál!
    ciprusi konfliktus
  • valaé valaé ná
    #39
    Ciprus, ciprus ... megvan.
    Önálló állam, uniós tag. Polgárháborús helyzet van ott.
    Ciprus Nato tag ?
    Törökország megtámadta Görögországot ? Vagy fordítva ?
  • NEXUS6
    #38
    Nőjjé fel te!

    Mond neked az valamit hogy Ciprus? Meg magyar békefenttarók ciprusi missziója? Meg török/görög "jóbarátság"?

    És még abban is segítek, mind két ország NATO tag, bizony!
    Hát erről enyit.
  • OliApa
    #37
    A románoknak több eszük van. Éppen most láttam az EuroNews csatornán a travel reklámklipjüket. Ráadásul Vajdahunyad várát is berakták, bár semmi közük hozzá. (Idegen tollak, etc . . . )Mégis: ólom helyett inkább vmi hasonlóval kellene próbálkozni. Eladni magunkat jól, van mire büszkének lennünk. Egyszer majd csak a román is inkább magyar szeretne lenni . . . De itthon még mindig a marakodás megy.
  • valaé valaé ná
    #36
    Talán a sok idióta közül valaki el tudná magyarázni, hogy az egyik nato ország hogyan támadja meg a másikat. Nőljetek fel.
  • SirBubu
    #35
    ja igen, a reklámbevágások alapján az emberi arcok igencsak jóra sikeredtek. mi lesz nehány év múlva?
  • SirBubu
    #34
    a Discovery-n lesz faxa dokumentumfilm, amelyikben számitógépes grafikával olyan történelmi eseményeket elevenitenek fel, amikröl valójában filmfelvétel nem létezik:
    Föszerepben: Adolf és a haverok
    Meg: Joszip
    ésmég: Winston
    nomeg a jóöreg Franklindelano

    jólesz, már várom :DDD
  • tajfun
    #33
    Viktorescunal nem nehez jobbnak lenni.
  • tajfun
    #32
    "Leo Trockij"
    Leo az a jegkrem...
  • OliApa
    #31
    "Nekem személy szerint a Gyurcsaány nagyon szimpi . . . "

    Gratula. Egyébként Gyurcsány(i).

    Kulcsár kőművesinas-bankár után szabadon . . .
  • HUmanEmber41st
    #30
    Szerintem nem kellene feszegetni ezt a román kérdést, van elég baja Magyarországnaka székelyek úgyis kiharcolják maguknak az autonómiát aztán majd meglátjuk..
    A képekkel való trükközést pedig jelölni kellene a
    képen valami feltűnő jellel, ha valaki nem teszi, akkor valamilyen hamisítást követ el és kapjon szigorított ejnye-bejnyét
  • Raszkolnyikov
    #29
    Tényleg elég szarul állunk! Egy zászló alj páncélos. Elhízott zsoldosok. 5-6 MIG29 (a többi csak donor). El avult lég elhárító rakéták(főleg Mistral-ok). És egy ütőképes tipúsú tankunk a T-72-ből is csak 300DB van. A Románoknak ezzel szemben aránytalanul nagyobb a seregük és fejlettebb is. Itt tényleg aránytalanul nagyobb fejletségről kell beszéllni. Úgy mennének át rajtunk, mint kés a vajon!
  • grobs
    #28
    Ha jol emlekszem '90 -ben meg ~140 ezer fobol allt a honvedseg, ma ~27 ezerbol. Az eszkozok amortizacioja is hasonlo volt.
  • kukacos
    #27
    NEXUS6 most adtál egy jó kis muníciót az összeesküvés-elmészek ellen, thx :) Bár az is igaz, hogy a káoszban ők nem találnak semmi érdekeset, még csak riasztót sem... valamiért szörnyűbbnek érzik, ha tudatos akarat manipulálja őket, mint ha a vakvéletlen.
  • NEXUS6
    #26
    90-ben még lett is volna mivel!
  • NEXUS6
    #25
    "Ugye nem hisztek nekem? :)"

    Ezt eltaláltad!;)

    Én elég pesszimista hangvételű emberke vagyok ilyen téren, és tudok egy annál is sokkal szörnyűbbet mondani, mint hogy valami önjelölt bigbraderek már évszázadok óta figyelnek minket.

    Képzeld el, hogy az egész kaotikus xx. xxi-szd mögött nincs semmi tudatos szervezés, és a viszonyok a politika a titkosszolgálatok stb ha azt nem is tudják elérni hogy valamelyikük ilyenné váljon, de azt igen, hogy bárki mást megakadályozzanak ebben!

    Ua mint az ufó kérdés, a MIB-es fiúk titkos műveleteinél csak egy dolog a roszabb, ha a kormányok télleg igazat mondanak és nincs semmi használható stratégiájuk de még információjuk sem az egészről!!!

    Vajon nem magyarázható a világon minden politikai döntés csak és kizárólag az érintettek kicsinyes és egyéni érdekeivel?
  • comet
    #24
    90-ben a románok nagyon be voltak ám szarva hogy visszafoglaljuk erdélyt...komoly(!).
  • DW
    #23

    Hát ez nagyon komoly volt
  • DW
    #22
    "Napjainkban a digitális technikák segítségével már szinte bármilyen fotó, film és dokumentum bármelyik részlete az eredeti felvételről vagy szövegkörnyezetből kiretusálható, ráadásul úgy, hogy a hamisítás gyakorlatilag fel sem tűnik senkinek."

    Ma már a sulikban is ezt tanítják. Lassan az utolsó román vendégmunkás is photoshop mesteri címet kap.
  • NEXUS6
    #21
    "romániába tankkal kéne bemenni .. emelni a román lakosság ólomtartalmát ... "

    Sajnos, a politika elég rendesen leamortizálta a fegyveres erőket. Szal mielött ilyeneket írsz nem árt a dolgoknak utána nézni, mer' a végén román barátaink még komolyan veszik az ilyen "fenyegetés" és megismétlik a 19-es budapesti pikniküket. Úgy is divat mostanában a megelőző csapás.
  • DW
    #20
    Én utálom a politikát, utálom az összes kormánypártot, mert semmi hasznuk. viszont a Gyurcsány messze nem beszél olyan jól, mint a Viktor. Ezt most nem az Orbán bá' védelmében mondom. A "Meggyes" bánál tuti jobban löki a sódert:D
  • Raszkolnyikov
    #19
    Tudsz forrást mutatni a neten? Egysek meg azt mondjá, hogy a világot a zsidók akarják irányítani, de biztos nincs igazuk azoknak a csúnya, rossz embereknek... Ez a történelem hamisítás sem rájuk vall....
  • Laci73
    #18
    Ugye nem hisztek nekem? :)
  • Laci73
    #17
    A történelmet a XVIII.-ik század vége (egész pontosan a nagy francia forradalom óta) egyfolytában irányítja és ködösíti a világot a háttérből uraló - előbb brit, majd amerikai székhelyű - Novo Ordo Seclorum (Új Világrend) szervezete. Fő céljuk a világ egységes, központi kormányzás alá helyezése. Ennek elvetélt próbája volt a kommunizmus éppúgy mint a fasizmus, újabban a gazdasági alapon szervezett globalizmus az üdvöskéjük.
  • quentit
    #16
    Amúgy ezt a retusálást szerintem is NAGYON meg kellene büntetni...
  • quentit
    #15
    "Nekem személy szerint a Gyurcsaány nagyon szimpi, talán még a mi Viktorunknál is jobban tud beszélni, de azon amit te is írtál és amit én is pont így magamon érzek sajna nem fog tudni változtatni."

    "gratulálok!" az így is nagyon sz*r, minden értelmes ember által elkerült, extra alacsony forgalmú magyar tőzsdét most 25%-al megadóztatja a köcsög Gyurcsányi!

    A "kedves" politikusok előszőr megszüntetik a 20%-os tőzsde adót. Miért? Hát hogy utána megemelhessék... Köcsögök.

    Mielőtt valaki pártatlansággal vádolna: soha nem volt közöm a Magyar tőzsdéhez... A percenként pár ezer forintos határidős piacával elmehet a ...