Megtalálták az élet hiányzó láncszemét?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De írtál: http://www.sg.hu/cikk.php?cid=29632 😊 (csak nem nevezted nevén õket). A szóbanforgó kijelentést nem találom, ha nem te írtad, akkor bocs!

Csak azt elsõ rész..

Ez dez-nek ment.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Valakivel összekeversz, sosem írtam soha semmit a qubitekrõl, azt meg nem állítottam soha, hogy szimpla véletlenszám generátorok lennének, mert nem azok. Keresd vissza légy szíves.

A hülyeséget beszélés tényleg erõs volt ez esetben, mindenesetre a válaszodnak inkább viszonttámadás jellege volt egy "ja bocs, nem tudtam" típusú válasz helyett, ráadásul teljesen értelmetlen, a témához nem kapcsolódó dolgokat írtál.

"egy viszonylag egyszerû vírus nem egyenlõ egy magasabb rendû emlõssel, fõleg egy emberrel."

Ezt senki se állította, itt az élet keletkezésérõl volt szó.
A vírusok egyébként is késõbb keletkeztek mint a baktériumok, ez elég nyilvánvaló.
Viszont az egysejtûek megjelenésétõl fogva a "kép" elég világos kell hogy legyen.

"Az eukarióták összetettebbek, de alapvetõ életfolyamataik (reprodukció, energiatermelés) a baktériumokkal közösek."

Hát ezt nem mondanám. Reprodukció, hmm. Az pédául teljesen más. Gondoljunk csak a kromoszómákra, az ivaros szaporodásra, ami lehetõvé teszi a nagyobb genetikai változatosságot és lehetõvé tette az evolúció felgyorsulását.

Energiatermelés. Az például, nincs is az eukariótákban. Helyettük a mitokondriumok végzik az energiatermelést, amiket manapság õsi baktérium szimbiontának tekintenek. Saját - baktériumokra jellemzõ - cirkuláris DNS-ük, van és baktérium módjára szaporodnak a sejteken belül.

Szóval nem.

¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>

Mikor beszéltem hülyeséget? Amikor azt írtam, hogy nem hallottam a vírusodról? Az meg nem csoda, hogy nem emlékszel, mert te meg fõleg soha nem ismersz el semmit. Nem tartom nyilván ezeket, de egyre emlékszem, amikor azt állítottad, hogy a qubitek egyszerû véletlenszám-generátorok, és nincs semmi rendkívüli az egészben... 😊

Dez, írtam én, hogy nem vagyok benne a tudatlanok táborában? 😊 De azért légy szíves mutasd meg egy hasonló baklövésem korábbról, és megkövetlek. Én speciel mielõtt véleményt mondok valamirõl, utána szoktam nézni. Lehet, hogy rossz szokás.

Tényleg nem egyenlõ egy vírus egy emberrel, talán írtam ilyesmit valahol? Vagy azt, hogy mindent tudunk az élõlényekrõl? Biztos, hogy nekem címezted ezt a hozzászólást? Mindenesetre, el nem ismernéd a világért sem, hogy hülyeséget beszéltél. Nem baj, hozzászoktam 😊

(Amit meg a kis módosítás utáni "mesterséges állat", "ember által alkotott állat", stb. megfogalmazásokat - nem a sajtó részérõl! - illeti, ez megtörtént eset.)

Szerintem nem; lehet, hogy a mechanizmusok körül több a bonyodalom, de ez elsõsorban a jóval komplexebb rendszernek tudható be. Az eukarióták összetettebbek, de alapvetõ életfolyamataik (reprodukció, energiatermelés) a baktériumokkal közösek. Az igazi rejtély az, hogy hiába értjük, hogyan mûködnek és hiába tudjuk esetleg majd teljesen lemásolni, nagyon nehéz egy meggyõzõ "történetet" kitalálni, hogy jött létre az elsõ reprodukáló rendszer. Persze már számos ügyes elmélet létezik, valamelyik elõbb-utóbb majd bizonyítékokra is talál.

Óóó, óóó, mert te sosem szólsz hozzá, nem kritizálsz olyan témákat, amikrõl meg neked nincs sok információd, talán kevesebb is, mint nekünk errõl..

Meg szerintem nem az a fanatikus, aki nem a tudomány egy bizonyos ágának hisz csakis és kizárólag, hanem az, aki már-már deportálná azokat, akik nem ezt teszik.

Nincs idõm most végigolvasni a cikket, hogy tulajdonképpen mit is csináltak, de mindenesetre egy viszonylag egyszerû vírus nem egyenlõ egy magasabb rendû emlõssel, fõleg egy emberrel.

Többek között a kvantumfizika megmutatta, hogy még sokmindent nem tudunk a világról, így aki azt hiszi, hogy az élõlényekrõl már mindent tudunk, az.. nagyon téved.

Egyébként a mesterséges vírus az SG-n is hír volt akkor, lásd http://www.sg.hu/cikk.php?cid=23164

Sajnos már elég régen foglalkoztam evolúcíóelmélettel és genetikával de emlékeim szerint a a baktériumok és az egysejtûek közti evolúciós ugrásnál több volt a nyitott kérdés a tudósok számára, mint az õsi baktériumok keletkezése körül.

valaé valaé ná, a tudatlanság nem szokta zavarni az ide írogatókat, sõt, általában nekik áll feljebb, majd meglátod 😊

Dez meg HumanEmber, nem hiába emlegetem mindig, hogy olyan dolgokat kritizáltok, amihez még azt a minimális fáradtságot sem veszitek, hogy legalább beüssétek egy keresõbe. De látom, végül megegyeztetek, hogy sosem hallottatok róla, tehát a dolog NINCS és boldogan hátba veregetitek egymást. A kedvetekért elõkerestem a mesterséges vírust. Nem, nem az ufómagazinban közölték le, hanem a Science-ben, így akár még el is lehet hinni. Pl. itt van egy jó kis összefoglaló a témáról: http://www.ias.ac.in/currsci/dec102003/1509.pdf, itt megvannak a hivatkozások az eredeti cikkre is (Cello et al). Egyébként úgy látszik, számos csoport dolgozik azon, hogy összeállítson egy minimális baktériumot hasonló módon, csak elemi kémiai vegyületekbõl összeállítva. Igazából azért nem verték nagydobra, mert a fanatikus hívõkön kívül ma már kevesen hisznek az "élet" anyagban rejtõzõ princípiumában, az eredményekben semmi meglepetés nincs: régóta tudjuk, hogy a kémia folyamatosan megy át biológiába. Vírust igazából egy másik vírus tud a legolcsóbban szintetizálni, minek szenvedni azzal, hogy magunk rakjuk össze alapelemekbõl. Ráadásul a dolog nehézsége ott van, hogy Természet õsanyánk is csalt, mert egyre jobb esztergapadokat állított elõ és azon farigcsálta a bacik következõ nemzedékét, míg az ilyen kísérletekben "nulláról" kell egy teljes élõ szervezetet felépíteni.

Akkor bocs. Ha ennyien erre emlékeztek, akkor a bológia oktatással van a probléma nem veletek.
De azért, ha valakinek kétségei lennének, itt egy link az elsõ google-s találatról.
Sulinet

Akkor,hagyom ezt a témát,de ha jó emlékszem bioszból,mi az tanultuk,hogy csak RNS-e van...

„A világot akarjuk! Most rögtön!” Jim Morrison Béke veletek...

Hát nagyon ráhibáztál a dologra, mert szigorlatoztam is belõle. Van egy mondás, miszerint aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul.
A következõ családok tartoznak a DNS vírusok közé:
Parvo, papova, adeno, herpesvírusok.
Különben elég egyszerû lenne utánanézni a dolgoknak, pl. a google-al úgy sejtem 5 perc alatt rájönnétek magatoktól is.

Hát nem jól tudjátok.
Van egyszálú és készálú DNS-t tartalmazó vírus is.
Nagyon sok emberi betegség virusa tartozik ebbe a körbe.Pl. herpes, hepatitis-B.

Valaé valaé ná: Hát te nem vágod ezeket a dolgokat mi? Érdekes téma,szerintem helyes lehet az elmélet.Elképzelhetõbb,mint a meteor hozott "minket" story...

„A világot akarjuk! Most rögtön!” Jim Morrison Béke veletek...

Én is úgytudom, hogy a vírusoknak nincs DNS-ük, csak RNS-ük.
Majd mikor megcsinálják a szuperlényt (3-mas DNS lánccal )

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Hát ezt a hülyeséget honnan szedted ?
Tudod, sokfajta vírus van ám, nem csak RNS vírus.

akkor megnyugodtam, mégsem istenek...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

GulaSoft
Na az hiányozna még csak! Képzeld mit raknának össze.
(Valahol ide kapcsolódik: )Az ember, a szuperorganizmus)

Tetsuo
Egy vírusnak nincs kettõs spirálú DNS-e csupán RNS-e van ami nagyságrendekkel több eséllyel kialakulhat véletlenszerûen, de egy ilyen 'levesben' villámokkal, annak is többszázmillió év kell. Szal biztos rásegítettek egy kicsit 😊

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

A Terminator is ilyen. 😊

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.

Mort777:
A Big Bang az más story...ott egy diák üvöltött be az elõadó termben amikor elõadták az elméletet, és a prof-nak tetszett a név, és így maradt meg...Mondjuk az is igaz h pont cáfolták anno h kamu az elmélet, szóval az ellentábortól maradt fent a kifejezés!

Ez egy fontos felfedezés, de azt állítani, hogy mostmár mindent tudnak, kissé túlzás.

[HUN]PAStheLoD
há' az biza érdekes téma , holnap témazáró belõle 😄

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Én sem hallottam róla. Szerintem nagy szenzációt csináltak volna belõle... Kicsit belebuherálnak valaminek a génkészletébe, és máris úgy fogalmaznak, hogy "mesterséges élõlény", "mi csináltuk", stb. Pedig csak módosított.

(Fedõnevek a leveses fazékhoz...?)
kicsy
A vírus az kikristályosítható, akkor nem nagyon él, szerintem ezt utána visszacsinálták és megint élt.

Errõl nem tudok.... most akkor összeállítottak élettelen vegyületeket és egyszer csak életre kelt?? szaporodott meg ilyenek ?

Ja akár az istenek...

HumanEmber azt már megtették, valami vírussal pár éve ha jól emlékszem. Persze lehet vitatkozni azon, hogy egy vírus él-e avagy sem 😉

Morgoth
gratula!!!

minden elismerésem.

\"A jövő nem megjósolható, de feltalálható\"

pont az aimosavakat tanuljuk biszbol :-/ 😄
Majd akkor hiszek nekik, ha élettelen anyagokból összeraknak egy sejtet, és életre is keltik....

The Garrett
Na ezt is megéltük.. Majd mesélhetem az unokáknak hogy ezt is akkor fedezték fel mikor a nagypapa olyan idõs volt mint ti 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[HUN]PAStheLoD
amerikai katonai "fedõnevek" szintén ilyenek 😊

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Az angolszász nyelvterületen sajnos volt egy ilyen gyakorlat a 20. században, lásd még Big Bang.

\"Morituri Nolumus Mori!\" http://war3.replays.hu

Dzsini
angolul "Primordial Soup" a megnevezés, ami szintén leves 😊 tudományosék korrekt neveket tudnak adni 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"a Föld õslevesében" vazz...
Punkerwork
szal igaza volt a régieknek akik istenként tisztelték a vulkánokat 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

← ElőzőOldal 2 / 2