3734
Adobe After Effects
  • kormen
    Végig néztem egy csomó könyvet meg forumot, de még említést sem tesznek a capture-ről olyan értelembe, hogy a kameráról vagy bármről behozzon adatokat mint a premierebe, de más capture-ről szólnak , de az teljesen más a Motion Sketch-csel kapcsolatba.
    Remélem tudtam segíteni.
  • Iceman2007
    Hello!
    Nem tudom fettenni a progit mindig azt írja ki hogy már egyszer fut a telepítő pedig nem én nem tom mi a baj. Pls segítsetek!!!
    előre is köszi!!!
  • Hzsolesz
    Capture-ölt már valaki AE-ben? Állítólag lehet, de én nem hiszem, mert nem találom sehol ezt a funkciót.
  • Ettike
    :) Hát gyerekek, köszi a segítséget! Megvettem az álom-kamerámat. SONYDCR SR35E. :) 40* optikai zoom. Ez merevlemezre rögzít, tudom, hogy a másikat ajánlottátok... megnézzük ezzel mire megyek. :)
  • kormen
    Nekem az vált be, hogy az elkészült jelenetet amit after effectbe csináltam photoshop sekvenciaként készítettem el -mindennel el lehet látni azaz az alpha csatornát is viszi magával- az teljesen tökjó minőségű és például a premiere teljes mértékbe megeszi csak megfelelően kell importálni. A dv avinál is ha valamilyen rajzos cucc van azzal is gondok adódnak. A quicktime mov-ot még nem használtam csak a köztes eredmény megtekintésére.
  • Ettike
    A napokban találtam egy nagyon jó filmet... a címe: Utolsó túsz. Szerintem remek munka... :) Ajánlom példának.
  • Ettike
    :) Tényleg... ez még a hosszabb és nagyobb filmeket is beveszi. :) Majd arra leszek kíváncsi, hogy ha kész a film, azt az óriási méretét hogy tömörítem. :S
  • akyyy
    hát megcsinálod az egész filmet, kész van filom.avi, és ezt efekteled utoljára ilyennel..szerintem. de ha jó erős géped van, csinálhatod jelenetenként is:D
  • Ettike
    Egyébként, ha a filmemet kicsit fel akarom dobni... gondolok itt olyanra, hogy fekete sávokkal keskenyítem :P, illetve másabb színt adok neki, akkor jelenetenként meg kell ezt csinálnom az AE-ben, majd úgy kell bevinnem a Premierébe, vagy hogy lehetséges ez?
  • Ettike
    Hű... el sem tudjátok képzelni, mennyire nem értek ehhez. Kazettás és kész. :P

Hzsolesz... ezt ki tudnád bővebben fejteni? :) Az egyszerűbb megoldásra lennék kivi. :) (ha szépen megkérlek)
  • drob
    "kazettás videókamerám" de nem mind1, hogy milyen kazettás!!!
    Milyen kamid van? 8-as, Digital8-as, v dv? nem mind1!
    digi8-ast nem szabad a dv-vel hasonlítani. sőtt, egyáltalán nem arról van szó, h a dv kazettás kamera elavult lenne. mint mondtam, mindenképpen a dv kazettás kamerát venném.

Menühöz még: Photoshop
  • Hzsolesz
    Egyszerűbbet a Premiere beépített Presetjeivel, bonyolultabbat az Adobe Encore DVD-vel.
  • Ettike
    Hát igen... már 7 éve megvan a jó öreg kazettás videókamerám, de haladni kell a korral. :)

A másik dolog, amit szeretnék, ha kész a filmem, akkor hogy tudok DVD-s... jaj de nem tudom a szakszavakat. Tudjtátok, menük stb... :) Szal ilyet csinálni
  • Hzsolesz
    Egyetértek drob-bal...ha komolyabban szerkeszteni is szeretnéd, mindenféleképp DV kazis, ha HD akkor főleg. Én sajnos MPEG-et szerkesztek, néha kínlódással.
    MPEG előnye viszont, hogy kisebb helyet foglal.De ezeket egy másik topicban...
  • drob
    Ha szerkeszteni szeretnéd a felvett anyagot, akkor szerintem jobban jársz a dv kazettás kamcsikkal mint a merevlemezes, vagy a dvd lemezesekkel.
    Ha családi videózáson törném a fejem kazisat vennék. Bár mindegyig mpg-be rögzít, mégis a kazettás megoldásban jobban bízok (ment már el merevlemezem)...
  • Hzsolesz
    Igen...elég szarul néz ki...hiába...ennyi apró képi információból nem tud pontosan számolni.Most nem vagyok benne, hogy megoldást jelent, de mi van, akkor ha a projekt tuladonságaiban a frame rate-et feltolod 60 frame/sec-re, aztán kimented 25-tel.Elvileg 3-szor olyan hosszúnak kellene lennie.
  • Justil
    Zsolesz, megcsináltam amit mondtál, és az eredmény egész jó, de sajnos bizonyos részeken nem eléggé...feltettem a netre 1 mintát, nézd meg ha van időd...az elején, az első pár másodpercben az az elmosódás ahogy interpolálja a képkockákat (lehet most hülyeséget irtam megint, de a lényeg hogy érted mire gondoltam) az nem zavaró, sőt, még cool is lesz tőle az egész, de utána amikor elkezd a videó széle össze vissza csúszkálni, az elég gáz. gondolom ezzel már nem lehet mit kezdeni, és túl sokat várok ettől a progitól, de ha mégis van rá megoldás és tudod is, h mi, azzal megint csak sokat segítenél :)
    itt a minta: http://www.sendspace.com/file/fp2yae
    köszi!
  • Justil
    fú, ezer kösz a gyors választ. most lépnem kell de este ha hazaértem kipróbálom, ha az eredmény jó lesz nem annyira baj, h hosszú lesz a render idő. még 1x köszi!
  • akyyy
    hát de most a másik választék meg analóg kamera:D az meg szalagon van, amit ugye, hogy gépre vigyél, be kell digitalizálni, szvsz az is ugyanakkora méretben lesz a gépen.

de amugysok hely kell, érdemes tömöritetlen aviba dolozni mert annak nem romlik a minősége, és a kész videót lehet úgy tömöritani ahogy akarjuk.

ha meg nincs sok helyünk, meg kell találnunk a megfelelő formátumot, tömöritést, én mov-ba szeretek dolgozni, jpg-es tömöritéssel (Best-t választva)
  • Ettike
    Jaj, szal a digitális kamerától félek, hogy a felvételek kicsit több helyet fognak foglalni, mint gondoltam.
  • akyyy
    ismerek egy embert, az ki...tul ért a premierhez, de nincs msn-e! most mi legyen? nagyon akar neked segíteni

egyébként használd ezt a topikot akkor
  • Parasztgyerek
    Sziasztok!

Tudom h ez after effects de adobe premier pro-hoz ért vki?
    Végülis efektelős kárdésem lenne de after effecets-em meg nincs.

Ha vki ért az adobe premier pro-hoz vegyen fel msn-e :
    [email protected]

Köszönöm.
  • Hzsolesz
    Nem értem a kérdést.Mi az hogy digitálistól?Mindegyik digitális már (DV, MPEG, AVCHD,stb..)Ha csak nem akarsz egy jó kis BETA kamerába beinvesztálni!
  • Ettike
    Kicsit félek a digitálistól, ert ha a gépre rakom a felvételeim, akár több gigásak is lehetnek... Tudom majd ezeket vhogy tömöríteni?
  • Hzsolesz
    Ja...és a szabványos MPEG-et támogatja a Premiere. Viszont vigyázz, mert ha jól értem, merevlemezre rögzítő kamerát szeretnél vásárolni. Ha jól tudom, akkor a JVC-nek az MPEG-jét nem támogatja 100%-osan. A Sony-ét támogatja.
  • Hzsolesz
    Amire te gondolsz, az nem az effekteket repertoárját bővíti, hanem egy Preset. Ezt nem a Plug-ins, hanem értelemszerűen a Preset könyvtáron belül kialakított alkönyvtárba másold.
  • Hzsolesz
    Ha hosszabbra szeretnéd kinyújtani a klippet, akkor a következőket csináld: fogd össze az összes layered egybe. Tehát kijelölöd mindet, és pre-comopose. Ezután jobb klikk az új layeren és Enable time rimapping. 2 kulcskocka jön létre a kompozíció elején és végén. Állítsd be a kompozíció tulajdonságaiban (CTRL+K) az új hosszt. A 2. kulcskockát húzd ki 8.12-ig. Kapcsold be a Frame blending tulajdonságot a layer tulajdonságainál.(1.) (2-szer klikkelj a kis négyzetbe), majd kapcsold be a globális kapcsolót is a Frame blendingnek.(2.) Ezáltal a lassításnak megfelelően az AE megpróbálja a köztes, hiányzó képkockákat kiszámolni. Hozzátenném, hogy igencsak gépigényes, és meghosszabbítja a renderelési időt.
  • doch
    Videoszerkesztésre akarok új gépet venni. A mai konfigurációkban már teljesen nem vagyok otthon. Valaki tudna ajánlani egy zsír konfigot? (alaplap, processzor, videokártya). köszi
  • Ettike
    Köszi szépen. De SEtup-ot nem igazán tudok elindítani... :) Bemásoltam, de valahogy semmi nem történt. Például nekem megvan a Day for Night effekt, azon belül viszont hiányzik valami. :S

Egyébként most készülök venni digitális kamerát, mert eddig fényképezővel csináltam minden egyes felvételt, és az lenne a kérdésem, hogy az MPG2-es felvételt támogatja az Adobe Premiere Pro?
  • vafeN
    Egyszerűbb ha saját magad megcsinálod hosszabban. Egy ilyan rövid videot, nem lehet olyan hosszúra kinyujtani úgy, hogy ne ugráljon. Max hogy ha nagyon lelasítod, de az meg már nem olyan lesz.
  • Justil
    Sziasztok! Nemrég kezdtem el AE-t használni, és még elég láma vagyok hozzá. Kerestem a neten mindenféle tutorialokat, de arra a problémára, amivel most szembesültem, nem találtam semmit.
    Szóval van egy 20 másodperces kis videóm, és lehet eleve hülyén hangzik, de szeretném kinyújtani 8,5 percesre :) Nyilván megoldható a dolog, csak az a gond, hogy a kevés képkocka miatt kb 2-3 másodpercenként ugrik 1 aprót, és nem folyamatos. Szóval valahogy meg kéne oldani, hogy legalább úgy tűnjön, mintha szép folyamatosan úszna. A videó jellegéből adódóan nem lenne rossz, mert lassan ugyanolyan jól nézne ki mint 20 mp alatt, erről a klipről van szó:

http://www.istockphoto.com/file_closeup/object/3596696_fly_into_galaxy.php?id=3596696

Az jutott eszembe, hogy esetleg valahogy ki lehetne renderelni képkockánként, aztán meg simán egymásra pakolni őket és egyenként kifadelni...így talán jól nézne ki de persze az is lehet, hogy nem. Mindenesetre ha bárkinek van erre jó ötlete, akkor minden segitséget örömmel fogadok!
    Köszi!
  • Hzsolesz
    Attól függ mit értesz a 3D alatt. Ha egy szöveget akarsz a 3D-s térben elhelyezni, akkor a timeline-on keress egy kocka alakot ábrázoló apró ikont, és az alatt levő kapcsolóval tudod bekapcsolni a layernek ezt a tulajdonságát. Ha 3D alatt magának a szövegnek a mélységét érted, akkor már nehezebb a dolog, mert az AE nem támogatja alapból a 3D-s alakokat. Ehhez plug-in kell: zaxwerks 3D invigorator.
    Effektet installálni 2 féleképp lehet: 1. vagy egyszerűen egy setup fájlt lefuttatsz, 2. az .aex kiterjesztésű fájlt bemásolod a plug-ins könyvtárba.
  • Ettike
    Jaj, és még egy apró kérdés. Hogy tudok effektet installálni? :( Sajnos ezt kéri egyes effekteknél... mert valami hiányzik.
  • Ettike
    Sziasztok!

Nemrég óta használom ezt a programot, de még mindig nem sikerült eléggé kiismernem.
    Tudnátok segíteni abban, hogyan tudok egy szöveget 3D-be megcsinálni?
  • akyyy
    pedig jó dolog az adblock letiltja a sok reklámot és gyorsabb lesz tőle a net:)
  • Hzsolesz
    A helyesírási hibákért elnézést...nem töröm a magyartot, csak egy kicsit siettem.
  • aeuser
    naszoval, elöször is köszi a tippeket, a zsoleszét probáltam ki, mert emlékeztem hogy még évekkel ezelött az swf-fájlokat is onnan szedtem ki amikböl állt 1 jobb honlap.
    igaz hogy mind a 76 filmet be kellett különkülön tölteni, de megéééérte :-)
    asszem a következö napokban lesz pár kérdésem ide hozzátok :-)
  • Hzsolesz
    Jaaa...és van még egy módszer.Ehhez Firefox kell.Megnyitsz egy tutorialt a weboldalon.Aztán "Eeszközök"-->"Oldal adatai"-->"Mádia fül". Itt keress egy olyan sort, ami "index.swf"-re végződik.Ezt a linket kopizd, a böngészőbe másold, a végéről töröl az "index.swf" és helyére beír:"/data/tutorial.flv".
    Így közvetlenül FTP-n tudod letölteni mindet.
    Egy példa:
    http://video8.videocopilot.net/videotutorials/67-Advanced_Car_Hit/data/tutorial.flv
  • akyyy
    hát ez nagyon egyszerűűű
  • Hzsolesz
    Nem kell "lelopnod"...létezik egy sokkal egyszerűbb megoldás.Menj a következő könyvtárstruktúrán végig: Document and settings-->A név, amin be vagy jelentkezve-->Local Settings-->Temporary Internet Files. Törölj mindent innen. Nyisd meg a tutorial oldalt (Explorerrel), várd meg még teljesen letöltődik, aztán vissza az ideiglenes internet fájlok mappába, és ott találsz egy flv-t tutorial néven.Mi sem egyszerűbb.