Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gomber...elõször is a pluning az plug-in<#wink>, másodszor meg az AE nem használ plug-in-t egy PSD fájl megnyitásához.<#wave>

Ha egy videóból szeretnél egy folyamatosan változó formájú alakzatot kivágni, azt a Pen Tool eszközzel teheted meg...de nem lennék a helyedben, mert ahogy "drob" kolléga is írta már, iszonyatosan pöcsölõs.Képkockáról képkockára körbe kell rajzolnod az adott karaktert az elõbb említett eszközzel.

Érdekes dolgokat mûvelnek néha az Adobe termékek.Nekem a Premiere gondolta egyik napról a másikra, hogy nem akar JPEG fájlokat beimportálni.Sõt hasonló gondom volt egyszer a Premierrel szintén mint neked, nem tudtam PSD fájlokat importálni, ha jól emlékszem az azért volt, mert a PSD-t a Paint Shop Pro-ban mentettem el, és azt Premiere nem szerette.A megoldás az volt, hogy irány Photoshop, itt megnyitottam a Paint Shop Pro-ban lementett fájlt, majd újból elmentettem PSD-be.Nekem akkor segített, de szerintem nálad ez nem lesz gyógyír....azért hajrá!

Gomber
sztem rosz a pluning amit a megynitásra használ!

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Na, senki sem tud segíteni? 😞
Esetleg tudnád részletezni, hogy pontosan hogy is kell v. vmi pontos leírást adni? 😊
pepecselve (maszkolással)

nekem premier hibbant meg így, nem iportált psd-t
újraraktam... 😊

xelag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, megszeretnék nyitni (importálni) egy psd fájlt after effectsbe, de nem engedi és dcsak ezt írja ki:

After Effects: AEGP Plugin AAF: Error during parsing

( 5072 :: 12 )

Ez mit jelent? (lehet hogy a64 bites procim miatt?) Így most nemtudok dolgozni vele, elég rossz ez így, sosem írt ki ilyet, aki esetleg tudja a választ annak hálás lennék, köszi sziasztok.
Hali!
Arra lennék kiváncsi, hogy hogyan lehet egy videóból kivágni egy alakzatot és azt átteni egy másik videóba? Pl. itt egy videó. Ebben is több jelenetben látni, hogy a karakter ki lett vágva egy másik videóból és be lett illesztve ide, mint a PhotoShopban, mikor kivágunk egy alakzatot és beillesztjük egy másik képre, na ezt hogyan lehet ugyanígy videónál? (Bár ez a videó pont nem vmi jó, mert nagyon zavaros az egész...) Remélem tud vki segíteni, elõre is thx! 😊
hát egyszerüen megnyomod a videóindítás gombot, vagy megnyomod a space billentyût.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Gomber
ok, köszi! vala mit most csinált ...hogy tom.lejátszani?

meg kell hosszabbítani a timeline-t mégpedig itt:
compostion>compostion settings>duration
az ott szereplõ számot kell nagyobra tenni, és így meg tudod nézni és szerkezteni a videódat.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Gomber
igen? és hogyan lehet orvosolni?

ezt az elöbb találtam a szoftver.hu-n:

Új funkciók:
Megnövekedett teljesítmény Az After Effects mostantól támogatja a több processzoros, többmagos rendszereket, igy sokkal gyorsabb a renderelés és az elõnézeti kép megtekintése. Ezen felül támogatja a legójabb OpenGL kompatibilis videókártyákat, amelyek tovább gyorsítják a munkafolyamatot.

akkor meg miért csak max 50% a CPU használat 4 magnál?
vagy már ennyinek is örülni kéne?
az a probléma hogy a timeline hossza nem jó, és így csak a videó felét, vagy valamennyi részét teszi be. ezt lehet orvosolni.

Gomber

köszi a tippet, ugy hirtelen több torrent oldalon rákerestem, de sehol nem ismerik a nucleo pro-t. szoval ha valaki találkozna vele, lécci jelezze itt :-)

ujra telepitettem ma a CS3-at, és lám, megint lejátsza tologatás közben a klippeket. lehetséges lenne hogy egysezerüen tele lett volna a RAM-om és ezért nem birta a strapát?
én csak valami ilyesmire tudok gondolni. bár nem valoszinü, mert akkor más progiknál is észrevettem volna valamilyen akadozást, de nem volt.
Sajnos csak a leveled 2. részéhez tudok hozzászólni...fingom sincs, hogy mi lehet az 1. részre a megoldás.
Igaz, hogy nem használtam még CS3-at, de ha a 2-bõl indulok ki, akkor nem is tudod beállítani ezeket a dolgokat.A CS2 indítás után igaz, hogy felismeri a DualCore-os procikat, de az van, amit te is írtál...sajnos nem használja ki.Erre létezik egy külön plug-in, ha jól emlékszem, Nucleo Pro néven.

sziasztok.
már több mint egy éve figyelem ezt a fórumot kissebb nagyobb szünetekkel.
leszedtem mindenféle pluginokat, ezerféle tutorialt, szoval ezzel nincs is nagyobb gondom.
de csak most ismerkedek igazán a progival, mert eddig nem birta a régi gépem. de ezen változtattam.
szoval, van most egy elég bika gépem. paraméterei: 4 magos 10 GHz-es proci, 4 GB 1066 Mhz RAM, jo videokártya, stb,
most éppen az AE CS3 fut 4 honapja rajta, és észrevettem valami nagyon furcsát.
eddig teljesen mind1 hogy milyen hosszu klippet huztam a TIMELINE-ra,
a current time indicatort mozgatva abszolut folyékonyan minden akadozás nélkül lejáccotta a klippet. ez volt eddig.
2 napja meg csak az elsö framet mutatja, meg az utolsot, ahova huztam. a közötte lévö filmkockákat nem játsza le. mi történhetett? van valami ötletetek?

második kérdés:
tényleg nem használja ki a CS3 a 4 core technologiát, vagy csak én nem állitottam be rendesen valamit :-)

köszi elöre is.
peti
tsarffi
Oké kösz.

Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;

ILLNeo
Én a dreamweaver ajánlom, mert az müködik együtt a legjobban a flash-el.

Guild Wars in game: Warwick Sanders, Spirit Of Falling Battlefield 3: Typo83 BFBC2: ILLNeo

xelag
sziasztok,, jézusom de rég jártam itt, valaki nemtud esetleg emgoldást after effects 6.5 pro-ra 64 bites vistárra? egyszerûen nem engedi felrakni sem. nagoyn sokat segítenétek. ha bye
Gomber
aha, oks köszi! de nekem nem huzza be a filmet! ha mov, mp4...stb formátummó nem csinál semmit! ha avi akkor meg hibát ír ki:"After Effect error: nosuch AVI compressor. (-2147205007)
(53 :: 33)"

Gomber...ne haragudj, hogy ezt mondom, és nagyon szívesen segítek neked és másoknak, de ahhoz, hogy az ember valamit tudjon kezdeni az AE-el, ahhoz az alpakokat ismerni kellene.Ajánlom figyelmedbe az elõzõekben általam is már sokszor említett weboldalt (pláne most, hogy egy "vérfrissítésen" mentek keresztül), ahol az alapoktól kezdve megtalálsz mindenhez videó tutoriálokat.A kérdésedre válaszolva:
a videódat behúzod a timeline-ra, arra rádobod a Lightsaber effektet, csinálsz egy új Solid-ot, és erre rádobod a Lightsaber effektet.Ezután nincs más dolgod, csak paraméterezni ezt.

Na akkor kettõt egy csapásra.Töltsd le valahonnan a Dreamweaver-t, ez egy honlapszerkesztésre használatos szoftver (most már szintén az Adobe terméke), és ha ezt telepíted, ezzel párhuzamosan telepítõdni fog az elõbb említett szoftver.(google...haverok<#ejnye1>)

Gomber
na megvan amit mondtál, ugy csináltam hogay amikor megvan a Light_Saber akkor behuzok egy filmet de nem történik semmi! melyik panelre huzzam? a TIMELINE-re?

tsarffi
Ja és nem tud vki vmi jó weblapszerkesztõt? Amivel meg tudom csinálni, hogy flash videókat rakok az oldalra.

Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;

tsarffi
Zsír, és honnan tudom letölteni?

File-->Export-->Flash Video(FLV).Ez elméletben mûködik, de nekem mindig megfagyasztja a szoftvert.Ezért én a Macromediátol a Flash 8 Video Encoder nevû szoftvert használom...egyszerû, felhasználóbarát.

tsarffi
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Hogyan tudok videót exportálni .FLV formátumban?

Sziasztok!

Biztos hallottatok arról, hogy a premier és az after is kapcsolatban vannak egymással. Elvileg ha a premier project fájl-ját beimportálom az afterbe, akkor az ott meg is jelenik az összes cuccal együtt. DE! Ha elvileg utómunkára van az after, akkor hogyan lehet az afterbe beimportált premier filmben felhasznált szövegeket animálni? Nekem csak fekete semmi van a szövegek helyén...

Gomber
oks köszI szépen! kipróbálom és ha nem jó majd szólok! még1 × köszi!

Na a következõ...felmész az elõbb említett oldalra.A tutorialra kattintva letöltheted a kard létrehozásához szükséges Lightsaber plug-int.Ez egy ZIP fájl azt hiszem.Ezt ki kell csomagolnod, és már nem emlékszem (és nem is tudom megnézni, mert nem mûködik most az oldal), de vagy egy exe vagy egy ffx fájlt kapsz a kicsomagolás után.Ha exe, akkor értelem szerûen elindítod, ha pedig ffx, akkor ennek a fájlnak csinálsz egy könyvtárat a következõ képpen: C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 7.0\Support Files\Plug-ins\AndrewKramer\VFX.Ebbe belemásolod az elõbb kapott fájlt.Ezután elindítod az AE-t, rákattintasz a Window\Effects&Presets-re, ha el van rejtve.Itt katt a következõkre: Animation Presets\Plug-ins\AndrewKramer\VFX...és tádááá...ott van egy Light_Saber nevû plug-in.Hozzáadsz egy új Solidot a Timeline-hoz, erre ráhúzod a Saber effektet, és készen is van a kard.Már csak a megfelelõ pozícióba kell húzni minden egyes képkockán.(pöcsölõs).Remélem így már megy.

Amikor kész a film nyomsz egy CTRL+M-et...ablak felugrik.Output Module-nál katt a Lossless feliratra...új ablak fel.Legfelül tudod megadni a tömörítés típusát (wmv, QuickTime, stb...), a Video Output alatt a Format Options-ban pedig a tömörítés mértékét + egyéb beállítások.Itt nem található meg az összes választható formátum, a többit a menüsor File-->Export alatt találod (DV AVI,SWF, FLV, stb...).

Gomber
igen tudom, hogy van egy videó! de az azért nem jó mert ott már megvan a lézerkard! és nekem olyan tutorial kéne ami onnan utatja hogy bhuzom a filmet az adobe effectbe! olyat nem tudsz?

Fülüke
Még egy kérdés és nem zaklatlak.
Ha elakarom menteni a videót, akkor hol kell beállítani azt hogy milyen kodekkel tömörítsen?

De k*rvajó géped van istenem....

De lehet.Hozzáadsz egy Adjustment layert (vagy megduplázod a videóanyagot), erre rádobsz egy maszkot, esetleg a maszkhoz adsz egy mozgáskövetést, és ennek változtatod meg a "színvilágát".

Fülüke
és úgy lehet e hogy ott elvágom vaLami kijelölõvel ahol az ég és a ház találkozik? és annak ott a kontraSZtját úgy nem lehet lentebb vennnI?

Gomber...nálad akkor nagy gáz van.Nem valamiféle demó verziót használsz?Ha nem akkor a sokat emlegetett reinstall-t próbáld meg.Egyébként nem értem, hogy miért akarod minden áron, hogy elmagyarázza valaki neked a fénykard létrehozását.Van egy tökéletes videó tutorial hozzá szintén a www.videocopilot.net oldalon, amit már ajánlottak is neked.

Elõször is az effektnél a Blending mode-ot állítsd át Normal-ra.Ez így nem annyira realisztikus, de talán jobban látszik.Ha nem jó így akkor, le lehet cserélni a hátteret.A már sokat emlegetett www.videocopilot.net oldalon találsz hozzá tutorialt.Viszont ennek a lehetõsége nagymértékben függ a kamera mozgásától, és attól, hogy mennyire homogén a felhõs háttér.

Fülüke
óó köszönöm szépen. 😊 Mûködött. 😊 És az nem tudod miért lehet, hogy arra a videóra amire rátettem az áram effektet, abban látszódik az égbolt is, és az ég fehér színû, (sok volt a homályos felhõ) és így azon csak nagyon halványan látszódik az áram, hiába állítok színt.

Gomber
és már próbáltam avi, mov, mpg val, de mindegyiknél ezt írja ki!

Gomber
nekem lenne egy bazi nagy gondom! amikor belépek a programba, be akarok húzni egy videót de azt írja ki hogy:

"After Effect error: nosuch AVI compressor. (-2147205007)
(53 :: 33)"

Gomber
egy ilyen magyarázatot nemkem is leírnál, lézerkardal? köszi!😄

Nagyon egyszerû a dolog...behúzod az aktuális videórészletet a Timeline-ra, ezután hozzáaddod a Generate-->Lightning effektet.Ezután az Effects panelen paraméterezheted az effektet(pozíció, amplitudó, vastagság, stb...)Ha egy paramétert meg szeretnél változtatni, akkor rákatt a paraméter elõtti stopperre, aztán pár kockával odébb lépsz, és ott megváltoztatod az aktuális paraméter értékét a csúszkával.

Gomber
szia! akkor eltudnád magyarázni? most ráérsz?

Fülüke
Sziasztok. Aki nagy szakértõje ennek a proginak, az elmagyarázná, hogy hogyan kell Villám effeket készíteni egy videó fájlra? magamtól nem jöttem rá, és tutorialt sem találtam. 😞 Légyszi segítsetek!<#help>

Gomber
találtam itt egy ilyen lézerkardossat, de itt már kész a lézerkard is meg a videón is rajta van!

Gomber
bazz...nagyon köszi! nagyon király ez az oldal!😄<#worship><#worship>