3734
Adobe After Effects
-
Hzsolesz #2090 Én meg se próbálnám a helyedben... 
-
sztetek egy inelcore 2 duos 2 giga ramos, geforce8600-as laptoppal mennyire lehet jobban dolgozni a progival (eddig sokkal gyengébben csináltam a vágást:D) -
Lumpy85 #2088 köszi már be is szereztem egy két tutorialt meg a videocopilot oldat is nézegettem -
Szerintem siman talalni kurzusokat after effectre csak lehet hogy magyarorszagon nagyon ritka de szerencsere neten talalni eleg sok mindent hozza foleg a videocopilot oldalon szerintem az egy nagyon jo kezdesnek szamit. Sok sikert hozza ;) -
Lumpy85 #2086 örülök hogy megtaláltam ezt a topikot szerintem jó hasznát is veszem :)
Azzal nem vagyok kibékülve hogy after effectet sehol nem tanítanak minden mást igen ugy értem hogy suli/okj/fősuli szintem. tanfolyamokon nemtom van e, nem mintha enni akarnék csak furcsállom, na mind1.
-
Lumpy85 #2085 én is így gondolom csak ugye a flash és ps volt az a progi amivel a szakdogámat is csináltam igy azt is tanultam és tanulom :) a premiert is a vizsgák miatt tanultam meg és nagyon megtetszett filmet is csinálok és aftert is elkezdtem de azt nemrég mert nagyon jó dolgokat lehet alkotni most itt a nyár kicsit jobban ráhúzok de a 3D max ot szerintem soha nem kezdem elég lesz nekem a többi amikor tehetem akkor tanulom őket de a 4 közül az after szinte nem megy a többire nem mondom hogy pro de sokat használtam őket és még tanulom őket. :) -
Egy jotanacs ezekbol valaszd ki azt ami a legjobban erdekel es tanulj meg abban profin dolgozni mert ugy jarsz mint en mindenhez konyitok kicsit de semmiben se vagyok tokeletes es mar nem is leszek mert van mas dolgom is dolgozni pl :) szoval jotanacskent mondom hogy erdemessebb egy dologra koncentralni ami legjobban erdekel :) -
Lumpy85 #2083 kitarttó leszek csak az a baj hogy párhuzamosan flash-t is nyomom meg jó lenne még egy két dolgot de kérdem ém miért találtak ki ennyi érdekes progit amivel ennyi jó dolgot lehte megtanulni?? :) értem a photoshop, after, flash, 3ds max :) erre jön a válasz hogy ezeket ugysem egy ember csinálja hanem team :) -
drob #2082 bő másfél-két éve fekszek a progin (nem alszok), de még sehol sem vagyok
, szóval készülj..., nem árt ha kitartó vagy
-
Lumpy85 #2081 megnéztem azt a linket amit pár hozzászólással ezelött beírt valaki, erre a VideoCopilotre gondolok hát amiket meg lehet ingyenes nézni azok is durvák és akkor milyenek lehetnek azok amikért pénzt is kérnek :)
meg kéne rendelni közösem nem? :) vagy nemtom mert nagyon állat dolgokat lehet ezzel a progival csinálni, nemrég kezdtem el én is tanulgatni de még sehol nem vagyok :) -
Hzsolesz #2080 Azt speciell nem tudom...én Pro 2.0-t használtam, de azzal semmi ütközés nem volt. -
drob #2079 SLD nem akasztja ki a premi 1,5-öt? -
Hzsolesz #2078 Csak a WMV-t?
Media Playert lefrissít, SLD Codec Pack fel és kész is...
-
aeuser #2077 jujjj... nem az XP nem akarja lejátszani, hanem természetesen az after effects :-) -
aeuser #2076 sziasztok!
az van hogy ujra xp install volt és most az xp nem akarja lejátszani se az AVI-t, se az MPG-t, csak a WMV-t tudja kinyitni.
a többinél ezt irja ki:
after effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred (1)
(53 :: 33)
jol sejtem hogy valmilyen codec hiba van?
mit tudok csinálni hogy mindent le tudjon játszani?
üdv.
-
Hzsolesz #2075 Van olyan MPEG, amit szeret, és van olyan, amit nem. A kamerámmal készített natív MPEG-et pl. konvertálás nélkül nem eszi meg, de ha átkonvertálom egy programmal ismét MPEG-2-vé (?!), azt már megeszi.De ez már minden probléma nélkül használható. -
Ettike #2074 Az AE tényleg nem igazán szereti az MPEG2-t? -
Hzsolesz #2073 A kamerán nem tudsz állítani...azért ez még nem az a kategória. After Effects-ben a Frame Blending funkció való erre, de Premiere CS3-al is nagyon szépen be lehet már lassítani. -
A video copiloton tényleg vannak ingyenesek de igazából csak reklámozzák a pénzért megvehető sokkal több videót.
Viszont nekem is lenne egy kérdésem szeretném a videó egy részét belassítani ezzel nem is lenne gond viszont a kép a kellő lassításnál már akadozik mivel a kamera túl kevés képet csinál adot idő alatt na most meg lehet e ezt valahogy oldani szoftveresen(AE 7.0 át használok de ha más progival tudtok mondani vmit az is jól jönne) vagy esteleg a kamerával tudok e valamit babrálni hogy több képet készítsen ( a kamerám jvc GR-D770) előre is kösz. -
Itt van elég sok ingyenes tutorial AE-hez: VideoCopilot -
Petko #2070 engem is érdekelnek a "hobbi" kamerák
abban a hitben voltam hogy a piacon van sok olyan fél-professzionális digitális videokamera ami rögzíti a mozgásadatokat (valami giroszkópos kütyüvel beleépítve) de a weben ilyet nem találok
hogy kéne ezt keresni, hogy hívják ezt a funkciót angolul? -
kormen #2069 Szerintem a korábbi hozzászolások között találsz egy pár linket.
-
Köszi, de nem fizetősre gondoltam, különösen így a legelején. -
kormen #2067 Persze, hogy van.Nézdd meg a honlapjukat www.totaltraining.com ! -
Sziasztok!
Letöltöttem egy ilyen nevű packot: "TOTAL.TRAINING.ONLINE.ADOBE.AFTER.EFFECTS.CS3.ADVANCED.PROJECT.FILES" és sajna önmagában ezekkel nem igazán lehet mit kezdeni, mármint, hogy ebből nem igazán lehet tanulni. Nem tudjátok létezik ehhez valami tutorial is? -
Ettike #2065 Hát köszi, hogy eddig is elviseltetek. :) Kaptam jó néhány tippet tőletek. A 3 éves "szakmára" visszatérve, ez nem úgy van, ahogy elképzelitek. :) A 3 évben 2* dolgoztam Premierével. :)
-
Hzsolesz #2064 Igaza van drob-nak. Ezt a témát offoljuk itt.Az említett linken szívesen folytatjuk... -
drob #2063 Premierrel kapcsolatban van másik topic is (link), ne legyen szétoffolva az after, szerintem.
Léteznek könyvek, tutor videók, és a belinkelt topciban van egy általános ismertető remierhez, csak pár hsz-t kell visszaolvasni.
Minden tanulás időbe kerül, ne mfogod tudni megoldani a felmerülő problémákat tanulás nélkül.
Senkinek sem volt a kisujjábban a filmes szakma, mindenki talnulta, tanulja a mai napig is..., persze kis szorgalom és kitartás nem árt(!).
Már bocsi, de "...mivel én csak 3 éve kezdtem el..." (idéztelek) ezt a szót, h renderelni, már tudni kellenne, h mit jelent. -
Ettike #2062 Tehát a renderelés pontosan mit is jelent? :S Lehet, hogy ez a baj?
Áh... tényleg lehet, hogy még tanulmányoznom kellene dolgokat, de az megint sok időt vesz igénybe, nekem gyors megoldásra lenne szükségem. A képméretet illetően a kamerám is 16:9-es szélesvászonban dolgozik, de ez megszűnik, amint elkészítem a filmet.
Nem túl könnyű úgy tanulgatni a Premierét, hogy angol, mivel én csak 3 éve kezdtem el... :( De a legnagyobb baj, hogy a filmezés engem nagyon is érdekel. -
drob #2061 Kicsit hirtelen léptél bele ebbe a filmes szakmába. Végülis nem baj, de pár dolognak érésem szerint még utánna kellett volna olvasnod :)
pl ez a dv avi méret dolog, 1 óra dv aviba (ami elméletileg tömörítettlen anyag, de mégsem az...) majd 13 Gb lesz. Csak mellékesen jegyzem meg, lesznek még érdekes májlméretek ha jobban beleásod magad a dolgokba.
"...csak utánna szaggatta a képet..." le kellett volna renderelni az adott filmet, kb ugyanaz a gond, mint amit régebben kérdezél itt az aftebe, realtime...
"...és csak 300 Mb, még az 1 órás film..." azok tömörített avi-k, azért akkora a fájlméret, illetve a képméret sem a 720x576... -
Ettike #2060 Hidd el... én meg aztán végképp nem értem. A Premiere a fényképezővel felvett videókat, - szintén MPEG-k voltak - azokat sem szerette. Beolvasni beolvasta, csak utánna szaggatta a képet... a hang viszont tökéletes volt. :( Ma próbálkoztam mindennel. Ilyen elemzésfélét csináltam.
Megdöbbentő eredmények születtek. Úgy pl. be tudtam vinni a jelenetet, hogy először Pinnacle-ban készítettem el egy AVI DV filmet, de mondjuk a 35 másodperces videó 158 Mb volt, ami azt jelenti, ha csinálok egy 30 perces filmet 8 Giga lesz!!!! :O Ezért kérdezném meg azt, ha mondjuk így csinálom, és beviszem a videókat a Premierébe, ott megcsinálom szépen a filmet, az is gondolom hasonlóan ehhez, hatalmas méretű lesz, mégis mivel tudom tömöríteni, lehetőleg úgy, hogy a minőség megmaradjon? Láttam már sok amatőr filmes oldalon a filmeket, hogy AVI-k voltak, és csak 300 Mb, még az 1 órás film...
Kérlek segítsetek, mert nyakamon a forgatás... VAGy esetleg van más filmszerkesztő program, ami elfogadja ezt a formátumot? -
Hzsolesz #2059 Ezt viszont cáfolnám, hogy csak a kulcskockákon lehetne vágni...én már lassan 1 éve végok MPEG-2-t, és nem tapasztaltam ilyet, bárhol lehet vágni.Viszont nem értem,miért nem olvassa mert én is Sony-t használok - igaz más típus - de nekem simán megy. -
kormen #2058 Azért a konvertálások mindig minőség romláshoz vezetnek. Ráadásul az mpeg2 a felépítése miatt csak a kulcskockákon lehet vágni ami további nehézséget jelent akármilyen szerkesztő proginak legyen az a Pinnacle Studio.
Az Adobe Encore DVD egy teljesen különálló progi. -
Ettike #2057 Hm.... még nem ismertem ki eléggé. (Pontosabban MPEG2-t készít) :) Esetleg még azt is megpróbálhatom, hogy átkonvertálom, de ha nagyon nem veszi be a Premiere, akkor még mindig ott a Pinnacle Studio. Kicsit rosszabb, de ezzel is el lehet érni a kívánt hatást.
Az Encore DVD a Premierébe van beleépítve, vagy megtalálható ez a progi külön is? -
drob #2056 szóltunk előre, hogy mit válassz :(
azért nem tetszik neki, mert az mpg egy tömorített fájlformátum, ami nem szerkesztésre lett kitalálva. szerkeszthető formátum a dv avi.
megoldható egyébként az mpg is, nekem elfogadja, csak piros csík jelenik meg, le kell renderelni (géptől függ, h mennyi ideíg tart), majd export, exportnál dv avi formátum.
ettől egyszerűbb bedigitalizálni az egész anyagot ha van ilyen lehetőség a kamidon... -
Petko #2055 encore dvd-vel, az külön ezért van -
Üdv!
Egy kérdésem lenne:
Nem tudjátok, hogy lehet DVD menüt csinálni?
Sajna a videocopilot Serious Effects & Compositing dvd nincs meg pedig abba benne van. Sajnos sehol sem lehet letölteni...
Valaki tud valami oldalt ajánlani ahol van video tutorial. Youtube-on találtam, de a minőség miatt nem nagyon látni mit hogyan kell csinálni... -
Ettike #2053 Nem lehet, hogy valamit át kell állítani rajta. :S Annyira nem vészes a zúgás, csak ha nagyon figyelünk zavaró.
A kamcsi MPEG-t készít, egyébként azért álltam át dig. kamerára, mert azt hittem így a Premiere végre elfogadja, de ez a formátum sem tetszik neki. :S -
drob #2052 az elég rossz, ha nem találod az okot, vissza a bolt, kérj segítséget, nézzék meg, stb -
Ettike #2051 Az rosszat jelent, ha a kameránál a felvételben főleg, amikor vki beszél, zúg alatta vmi? :S Vagy ez általában ilyen?