3733
Adobe After Effects
  • narumon
    #3613
    Én h264-ben szoktam menteni, nem vettem észre minőség problémát. (Mondjuk igaz, hogy amit ott számíttatok le és nem premiere-ből van átlinkelve azt általában legalább 20-25Mbit-tel szoktam.
  • uv
    #3612
    én grafikus quicktime-ot használok (az AVID miatt muszáj), teljesen tökéletes. a mérete sem akkora, mint a tömörítetlen AVI-nak, de szerintem ha azokkal a beállításokkal mentesz, mint Premierben, akkor elvileg ugyanazt a minőséget kellene kapnod, lévén, hogy a kettőnek tök egyformák a beállításai.
  • Roger6
    #3611
    Én ajánlom az Adobe Media Encoder-t. Szóval AE-ben megcsinálod a filmet + hangot, tömörítetlenül kimented, majd Encoderre húzva számtalan lehetőséget kapsz, ami optimalizálja számodra kívánság szerint. Én. pl. youtube-ra töltök fel videókat néha, így azt használom. RÉgebben ha feltöltöttem, még konvertált nekem youtube, meg szarabb lett a minőség, most már amint felért, elérhető a film, kiváló minőségben.
  • trialboj
    #3610
    Üdv, tudna valaki segíteni pontosan milyen formátumba mentsem ki Aeből a filmet, hogy a lehető legjobb minőséget kapjam?

    Pr ből általában h264 vagy mpegII be mentem és tökéletes lesz a kép, és a méret is normális, itt(Ae) viszont szánalom amit kiment.
  • uv
    #3609
    kösz szépen!
  • #3608
    a sima space-el való lejátszásnál (ami nem renderelt) ott nem játssza le a hangot, de ha a num0-Val indítasz egy RAMpreview-ot, ott már lejátssza hanggal együtt.
  • uv
    #3607
    gyerekek!
    az komoly, hogy az AE nem játsza le a hangot? csak úgy tudom követni a dolgot, hogy a Ctrl-lenyomva húzkodom a csúszkát a timeline-on?
    vagy csak én vagyok ilyen tájékozatlan és nem találom a megfelelő gombot?
    renderelésnél megvan a hang, de ha nem játsza le az AE az idővonalon, akkor minek van az audio meter a bal felső sarokban? süketben beállítani a hangerőt?

    (nem szoktam az AE-ben hanggal dolgozni, most viszon muszáj egy 10mp-es reklámszpot miatt)
  • narumon
    #3606
    na rájöttem a twixtorra... pfhú :)
  • narumon
    #3605
    Jól néz ki majd biztos lesz ilyen kérdésem is :)

    Hangsáv szerkesztés alatt mit értesz? Én ha hangot is csinálni kell akkor mindig átrakom premiere-be ott valahogy nekem logikusabb az egész hangsáv kezelés.
  • kwili
    #3604
    szia,

    AE-ből javaslom az Intel Video 5.1-et 100% minőségre állítva. HD minőségű video exportra is tökéletes, és utána ha teszel rá külön egy hangsávot pl audacityvel már könnyen átkonvertálhatod Virtualdubbal divx-be. (a virtualdub nagyon könnyen kezeli az Intel videoba tömörített videot)

    remélem segítettem

    üdv,

    Wili
  • kwili
    #3603
    sziasztok
    http://www.youtube.com/watch?v=65-b96WJYTM

    egy ideje foglalkozom after effects-el, most láttam ezt a forumot.
    ha van ötletetek, hogy videók alá lehet a könnyebben hangsávot szerkeszteni mint audacity-vel jól jönne. Én AE kérdésekkel kapcsolatban szívesen segítek ha tudok.

    üdv,

    Vili
  • kormen
    #3602
    Szia!

    Twixtorral még nem foglalkoztam, de itt talán van valami:

    http://library.creativecow.net/search.php?q=twixtor+%22Tutorial%22


    Üdv
  • Roger6
    #3601
    Én (újra)kezdő vagyok.
  • narumon
    #3600
    Senki? :(
  • narumon
    #3599
    Arra is rájöttem, hogy minél kisebbre veszem a sebességet annál kevesebb frame marad. 10% speednél már csak pár frame marad. Hogy van ez? Please help!
  • narumon
    #3598
    Ha átrakom AE kompozícióba akkor is ugyanez a helyzet, itt mondjuk látszik, hogy a lassítás miatt kb ott ér véget a klipp ahol el kéne kezdődnie... confused..
  • narumon
    #3597
    Sziasztok!
    Twixtorba tud nekem valaki segíteni? Valahogy nem jövök rá az egésznek a nyitjára, már leraktam a hajam :)
    Szóval adott egy snitt amiből kb 3-4mp részt lehúztam a timelinera (Premiere) viszont ha rátolom a twixtort akkor nem azt a részt lassítja be, hanem valahonnan arrébbról a snittből. És hiába húzgálom utána ide oda, hogy az legyen rajta amit én akarok, sehogy nem sikerült. Milyen elven működik a twixtor? Mit bakkerolok el?
  • Roger6
    #3596
    Utánanéztem amúgy, és azt ajánlják, hogy ne használjam kompresszióra az AE-t. Szóval AE-ből egy nyers avi, majd Adobe Media Encore-al finomítani kell rajta.
  • Roger6
    #3595
    Ahoy!

    Tegnap lecseréltem a CS4-et CS6-ra, és CS6-al nem tudok DivX codec-et használni. Mitől lehet ez?
  • makadu
    #3594
    Sziasztok, segítenétek légyszi, After Effects CS5.5 amit használok, és az lenne a problémám, hogy többször is előfordul, hogy miután kirendeleltem egy videót, utána el van csúszva a hang a képtől. Mit kell átállítanom, vagy mi lehet a gond. A segítséget előre is köszönöm.
  • Gomber
    #3593
    3D-be kellett rakni a layereket, már rájöttem. Bocs a sok kommentért.
  • Gomber
    #3592
    Na arra rájöttem már, hogy a kamera az mozog, csak épp a kompozíció rögzítve van a kamera végére, és így olyan, mintha nem mozogna. Hogy tudom lefixálni, hogy amikor a kamera mozog az ne mozduljon el vele együtt?
  • Gomber
    #3591
    Sziasztok!

    Csináltam egy rétegkompozíciót, és szeretnék rakni bele camera mozgást, viszont egyszerűen sehogy sem működik. Végig próbáltam minden 'Camera tool'-t, de egyikkel sem mozdul el. Szerintetek mi lehet a baj?
  • Roger6
    #3590
    Ez a lila... Nem túl előnyös.
  • vajo
    #3589


    Ezt hoztam ki :D
  • kormen
    #3588
    Szia!

    A második kérdésedre a válasz több memória sose rossz, illetve a videokártyádon is lehetne egy kis gpu meg memória mondjuk olyan 1 giga.

    Bár nagyban múlik attól, hogy milyen felbontásba akarsz dolgozni.

  • SaphireDraco
    #3587
    Sziasztok!
    Még igen kezdo vagyok a temaban es ezert szeretnek 1 dologra rakerdezni majd egy kis segisteget is szeretnek kerni.
    Az eldo az lenne hogy most telepitettem a cs6 ot es a tarpcode suite telepitese utan habar mutatja a mappaban a plug in okat a shine es meg par nem jelenik meg a program effectjei kozott. Olvastam jo sok forumot es rajtam kivul elek sok embernek felmerult ugyanz ez a problema de megoldast soha nem talaltam. Esetleg van valami otletetek?


    A masik kerdesem az lenne hogy most csak 4 gb ram van a pcmben de ha vennek hozza akkor a rendeerelest gyorsitana illetve a previewet vagy az jobbara csak a procin mulik? Jelenle egy i5 van a gepben.

    Segitsegeteket elore is koszonom!
  • Slyron
    #3586
    Készült mostanában néhány dolog:
    Construction
    Nebulae
    Légi fotó - videó
    Greenscreen test

  • chipi89
    #3585
    Sziasztok!

    After Effect Cs6 -t használok, hozzá Element 3D plug in-t.
    A programon belül az Element-ben a 3d objektumokat tudom kezelni, és látom is, de amikor le OK zom, utána a programban nem jelenik meg az aktív kamera állásban a kiválasztott objektum.

    http://ftptarhely.com/chipi/kepek/pcforum/element_3d_nincs.jpg

    A gép videó kártyáját a program támogatja.
    Ati Radeon hd 7670m 1Gb
    Win 7 64 bit.

    Miért nem jelenik meg az objektum?
  • kormen
    #3584
    Szia!

    Azért a válaszod nélkül is utána néztem a dolgoknak. Mindenképpen 2.0-ásnak kell lenni a particulárnak, mert ez reagál az after lámpáira és jobban 3d-s. Illetve már egy cs3 afterből.
    Fontos viszont, hogy létre kell hozni egy kamerát nem kell semmi extra beállítás, mert a nélkül nem fog menni a top view rendesen.

    Ennyi



  • kormen
    #3583
    Szia!

    Milyen verziód van after-ből illetve a trapcode particle-ből?

    Üdv
  • petihumor
    #3582
    Sziasztok! Csak egy gyors kérdésem lenne mert biztos vagyok benne hogy csak valami beállítás kérdése, de sehogy nem találom. Tehát:

    Néztem egy trapcode particle tutorialt és a lényeg, hogy van egy rész mikor a csávókám rákattint a top view ra a composition ablak alján, hogy felülről lássa ugye az eseményeket. Na most nála minden szépen felülnézetből látszik, a solid-ok a fények a kamera, ÉÉÉS a particle layert is felülézetből látja. VISZONT mikor én a top view-ra kattintok mindent felülnézetből látok csak azt a nyomorult particle layert látom továbbra is az active camera szögéből és rohadtul idegesít, hogy azt nem felül nézeti szögből látom.

    Nem találtam adobe forumokon megoldást mert tuti hogy valami piti dolog és nem is foglalkoznak vele külön de engem az őrületbe kerget. Nagyon megköszönök minden segítő szándékú választ. Ha érthetetlenül fogalmaztam kérdezzetek csak vissza és igyekszem pontosítani.

    Köszi
    Peti
  • Zeller01
    #3581
    CS3-ban megcsináltam egy videót, stabilize motionnal. lejátszom a programban meg sem moccan, szép, ugrásmentes a kép. majd, fájl- export- avi... avi-ba kimentem a videót. majd amikor megnézem az eredeti rázkódós videót kapom vissza. kihagytam valamit?
  • vafeN
    #3580
    Keress utána, hogy a codecet amit használsz hogy a legjobb beállítani, sztem ott lesz a probléma.
  • akyyy
    #3579
    ???
  • xelag
    #3578
    Csigaláb, nem szép tőled, hogy pénzt kérsz érte, főleg hogy ilyen formában és ennyiért. Példát vehetnél a többi magyarosítótól, akik nem a pénzért teszik, amit tesznek, hanem a magyar nyelvért.
  • Sentar
    #3574
    Lerendereltem mp4-be, de így akadozik a videó. Megy egy kicsit, akad egyett,továbbugrik és így tovább, viszont a mérete 43 mega, de ugye így nem jó. Egyéb javaslat?
  • akyyy
    #3573
    hát ez félmegoldás, de rájöttem hogy alt, shift és klikkel el lehet tüntetni a felesleges dolgokat.
  • Hzsolesz
    #3572
    MP4 H.264 tömörítéssel.
  • #3571
    Próbáldd meg .flv-be vagy .mov-ba renderelni. Szerintem az elég jó minőségű marad, és jól tömörít ennek ellenére.