3734
Adobe After Effects
  • HotPants
    elnézést de talán itt tudtok segíteni... valaki help abban hogy, hogyan tudnék mégis megnyitni egy videot AdobeAE-el ? mondjuk avi fomátumot vagy bármit?
  • Hzsolesz
    Jobb híján kapcsold be az Auto Save-t.
  • Gerygrey
    Nincs valakinek ötlete, hogy mitől lehet hogy amikor a timeline-on húzom a csúszkát CTRL lenyomása mellett, random fagyásokat produkál az AE CS4? Már az összes f@szom tele van vele, két gépen is produkálja ezt viszonylag sűrűn (gyakorlatilag minden második esetben fagy amikor hanggal együtt lépegetnék a frame-ek között), és napi fél-egy órányi munkát veszítek el rendszeresen, lassan már félek bármibe is belekezdeni AE-vel.
  • drob
    pl. Adobe Premiere, röviden, mert nem idevaló téma... Már ott minőségromlás lesz, hogy a 4:3-at alakítod 16:9-é, mert a szélesség miatt nagyítani kell...
    másik topicban szívesen válaszolok, de valszin mások is. :)
  • neoCT
    Sziasztok, ha valaki tud olyan programról, amivel a kép megvágásával valódi 16:9-é alakíthatok 4:3-as videót, az legyen szíves megírni privátban, hogy mivel lehetséges ez. Lehetőleg aviba vagy mpeg2-be alakítsa át a videót minél kevesebb minőségromlással, és persze általam választható legyen a levágás mértéke alul és felül is.
    Vagy csak több rövid részlethez kell majd, vagy lehet az is, hogy egy hosszabb több perces anyaghoz, ez nem tudom változtat-e a dolgon.
    Előre is köszönöm a segítséget.
    Üdv
  • akyyy
    Ilyen lett.
    Később HD-ba is fent lesz, csak ugye még konvertál:)
    11 másodperc, nem sok, de ezzel is elszenvedtem, hogy csak most lettem kész :S Meg amúgyis csak aféle sablont csinálta, hogy majdan a rendes kisfilmhez lehessen használni. :) Nekem csak az iránytű nem tetszik benne, meg hogy túl gyorsan elviszi a képeket, nem is lehet elolvasni mit ír ki:D
  • kormen
    Ajánlom a wiggle expression-t csak az egyik koordinátát változtasd.
  • akyyy
    amit küldtél pm-be működik, köszi. viszont most egy másik gondom van( bár még ennek utáannézek googléba, hátha van rá megoldás)

adott egy vízszintes fél centis vonal, meg egy függőleges ugyanilyen vonal.
    ezek mozognak, az egyik fel-le, a másik jobbra-ballra.
    hogyan lehetne megcsinálni, hogy ezek véletlenszerűen mozogjanak?
  • kormen
    Én ezt találtam:
    http://forums.creativecow.net/thread/2/916487#916488
  • Hzsolesz
    Nem, ez nem fizetős, csak ez az oldal tényleg profiknak van kitalálva, akik egy két szóból tudják már, hogy mit, hogyan kell csinálni.Sajna nem tudok tutorialt hozzá.
  • akyyy
    Egy ehez hasonló tutorialt nem tud valaki? itt sajnos nem lelem, vagy biztos fizetős. pedig elég lenne az első művelet:D

ha esetleg projeft file is van az mégjobb:D

szóval a link
  • Hzsolesz
    A 2578-as hozzászólásban szintén scriptek után érdeklődtek. Egy-két kolega bedobott válaszként pár linket. Nézz körül ezeken az oldalakon hátha találsz valamit...habár kétlem, hogy ezt lehetne scriptelni.
  • truCe
    sziasztok, van egy jokora render szivasom...a temat vegignyalaztam kulfoldi forumokon is de megoldas nem volt. az a problema, hogy ha multiprocesszoros rendereles van akkor x ido utan lekapcsolodnak a renderelo taszkok (nalam macen aeselflink a neve) es igy a renderido nagyoncsunyan megugrik...mivel csak 10-30%-os lesz a procik terheltsege a 90-100% helyett...hosszas szivas utan megfigyeltem, hogy a disc cache-vel lesz a gond...pontosabban: beallitok Xezer mega disc cachet, elinditom a rendert, minden szep es jo, zuznak a magok....aztan ha eleri a beallitott cachemeretet a cache konyvtar merete akkor a magok lekapcsolnak...es lelassul a render. az egyik megoldas az hogy nagyonnagyonnagyonnagy disc cachet kell megadni, a masik megoldas meg az lenne, hogy menet kozben kitakaritana maga utan (mert a cache konyvtar merete a render alatt egyre csak no egeszen a maximumig)...a secret menus disable layer cache nem segit....

A kerdes az, hogy ismertek valami scriptet arra, hogy menet kozben karbantartsa a cache konyvtarat?

Remelem ertheto voltam ;)

Koszi,
    trCe
  • Lumpy85
    köszönöm szépen a gyors segítséget.
  • Hzsolesz
    Valóban egyszerű a válasz. A Pen Tool-al(G) rajzolsz egy rombuszt a layeren.
    Vagy készítesz egy új kompozíciót, amiben egy Solidra a Pen Tool-al rajzolsz egy rombuszt, majd a videó Tracking Matte-jét Alpha Matte-ra állítod.De az első az egyszerűbb.
  • Lumpy85
    hello

nekem egy egyszerű kérdésm lenne a válasz is egyszerű nektek :D
    van egy forma pl egy rombusz azt szeretném hogy a videó csak a rombusz formába látszódjon. maszkkal kell nem de hogyan?
  • Roger6
    Hát most azért nem fogom "megvenni" a Vegast, hogy hangot rakjak rá. XD Egyébként meg közben sikerült megoldani a dolgot. Leszedtem egy MP3 WAV konvertert, és így már minden fasza, nem ugrál. Hátha másnál is előfordulna a dolog...
  • berlinboy6329
    Nyöö,hanggal nem szarozok...Mert nem játsza le,csak ram previewből.:C

Bár érthető,h hangzana a zene,h 5mp 1 képkocka és akkor "zörög" vmi hang,mikor ugrik egyet,bár igy nehéz beálligatni,h milyen effekt legyen..

Én hangot Vegassal csinálnámMegcsinálod hangra a cuccot,de csak a vidit exportálod,és Vegassal egyberakod hanggal és rendereled.
  • Roger6
    Én még mindig azzal szenvedek, hogy ugrál a hang. Hiába konvertálom át WAV-ra többféleképpen, egyszerűen ugrál, meg megáll. :S Nem értem...
  • berlinboy6329
    Szerintetek tintafolyást hogy lehet realisztikusan megcsinálni?olyat akarok, sok sok tinacsik folyik befolynak a helyükre majd a végük is lassan eltünik befolyik teljesen és közben kirajzoljon különböző formákat..nem igazán próbáltam még,mert az majd csak év végén lesz megvalósitva csak már gyüjtöm az infokat előre..gonoltam olyat is h kis pöttyök cspódjanak ki belőle,amik aztán a papiron maradnak..gondolom Particuéllar az alap,de elég neki egy csik,featherrel,meg vmi amivel levékonyitom a végét?
  • blinty
    Kösz! ennél több nem is kell, már meg is van :]
  • Hzsolesz
    A Motion Tracking-el próbálkozz.A használatát hadd ne írjuk itt le.Az előbb említett weboldalon találsz olyan tutorialt, amiben használják.
  • blinty
    akkor még 1 kérdés :P hogyan lehet megoldani, hogy ha egy filmbe beteszek pl: füstöt, akkor mikor a kamera, a kép mozog, akkor a füst is maradjon az adott helyen ?!
  • blinty
    ó kösz, sokat segítettél!
  • kormen
    A videocopilot-nak van egy Action Essentials gyüjteménye amiben van pisztoly lövés-től kezdve vér fröccsenés át a robbanásig.

Akkor van a Trapcode most már Red Gaint Particular ami a robbanás és sok egyéb előállítására képes lényegébe részecske gyár. :D

Akkor a fxhome-nak van a muzzle effektje, de az Action Essentials-ba is van torkolat tűz és ehhez hasonló dolgok.

A kérdésedre a válasz a rotate vagy a scale tulajdonság meg változtatása a scale esetébe -100%-ra rakni az x,y,z koordintátát attól függ melyik tengelyre akarod tükrözni. A rotate-val pedig forgatás.

• blinty
    hello!
    most szereztem meg ezt a programot, és egyenlőre elég ködös a működtetése... ezért szeretném megkérdezni, hogy a programhoz külön kell szerezni effekteket? ezalatt robbanás effektet, pisztoly lövést és egyéb effektet értek.
    illetve egy nagyon alap kérdésem lenne, hogy hogyan lehet a video v. effekt képét tükrözni és külön irányba forgatni..?
    elöre is kösz
  • Hzsolesz
    Csinálhatod úgy is, de jóval egyszerűbb és gyorsabb, ha a The Wiggler panelt használod Toggle Hold keyframekkel.
  • berlinboy6329
    1:34nél azt az ugrálós ÉS-t hogy kell?Csak helyezgessem el pár frame ideig ide-oda és kész?
  • Hzsolesz
    Ha a Dynamic Link-et szeretnéd használni, akkor szerintem semmi akadálya nem lesz. Ezen kívül meg természetesen semmi más korlátozó tényező nincs.
  • cargame
    Hello!
    Egy bugyuta kerdesem lenne : Meg pedig az h az adobe premier Cs3-hoz jo lesz az adobe after effects cs4 ??
    ELore is koszi.
  • Roger6
    Áhh, ez igen nagy lett uram. Max + AE? Ötlet is jó, gratulálok hozzá, nagyon szép munka!
  • Hzsolesz
    Megihletett a víz...Elkészültem egy rövid 2 perces kisfilmmel saját magam szórakoztatására. A szöveg azoknak lehet, hogy ismerős, aki szoktak angol nyelvű tutorialokat nézegetni.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZWRlTl0obWk
    Tudom, hogy AE topic, de gondolom egyértelmű, hogy nem csak ezt használtam fel...
  • kormen
    Ha kétszer rákattintasz arra a layerre akkor vált a layer window-ra és akkor ott szerkesztheted a lerakott pontokat is.

Elöszőr utánanéztem a Bezier görbének az egyetemi jegyzeteimbe, hogy hátha rosszul emlékszem aztán a wikipédiát is megnéztem meg after effectnek a helpjébe is, de rájöttem, hogy tudom mi az a Bezier görbe.
    :D

Aztán a hangvételét a hozzászolásnak és láttam az egyéb válaszaidat ezért azt hittem valaki ellopta az azonosítódat szóval én nem szívtam mellre. :D

Spongyát reá. :D
  • Hzsolesz
    Azért ez elég érdekes, hogy a CS4-ben még nincs benne, és utólag kell telepíteni.Ennél a verziónál tudtommal már nincs is Pro meg Standard...vagy rosszul tudom?
  • Balinti
    Sziasztok sikerült megoldanom a Keylight problémámat. Telepítettem egy cs4 verziót és hozzá találtam egy megfelelő k.L plugint tehát köszi azoknak akik segíteni próbáltak a "bajomon"sziasztok.
    U.I Köszönet ezért a fórumért.
  • Hzsolesz
    Kérlek vedd semmisnek az előző hozzászólásoma kormen, tegnap kicsit lenéztem a pohár fenekére, és nem voltam valami rózsás hangulatomban, amikor hazaértem.
    Lényeg a lényeg, hogy szerintem pen tool-al sokkal egyszerűbb megoldani. Ezt a layer window-os dolgot meg nem nagyon értettem.
  • Hzsolesz
    Ujujújjjjjjj.....
    Megint nagyképű köcsög leszek biztos a szemetekben!Én úgy látom Kápó, hogy nem érted, hogy mi az a Bezier görbe.
  • kormen
    Ez viszont visszavezethető arra hogy a write-on effektnél ha rajzolsz valamit akkor le kell raknod időpontra pontosan, hogy hova érjen el. Ha egyébként lerakod ezeket a pontokat és layer windowra állsz rá akkor tudod szerkeszteni, hogy milyen görbe legyen vagyis tudja a Bezier görbéket is.
    És van egy másik megoldás megrajzolod pen tool-lal az létrehoz egy maszkot és annak a shape-jét átmásolod a write-on-nak a Brush-position-jára és kész is van és valóban ez igy könnyebb is.
    Bár igazad van ha már maszkot használjuk akkor már ott van a Stroke effekt ami maszkok mentén rajzol és kész nem tud sokkal kevesebbet mint a write-on.
  • Hzsolesz
    A Keylight effektet CS2-től már alapból megtalálod a Pro verziókban. Ha nem ez a verziód van, akkor nem egy effekt csomagot kell keresned, hanem külön magát az effektet.
  • Hzsolesz
    A Bezier görbékkel szép íves vonalakat tudsz rajzolni. Próbáld ki a Pen Toolt. Rajzolj egy vonalat úgy, hogy ne csak kattintgass, hanem amikor a második pöttyöt lerakod, kicsit húzd meg az egeret valamelyik irányba. Másrészt meg sokkal gyorsabban megrajzolod, mintha a write-on effekten kellene két csúszkát húzogatnod.Ez egyszerűen nem tudja ezeket a görbéket.