Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Találtam újabb adag linket tutorial-októl kezdve mindenféle resource file az After Effect-hez:
Aki ismerte ezeket annak bocsi.
http://aestuff.myleniumstuff.de
http://www.forgingfire.com/site/home/
http://www.graymachine.com/v3/tutorials.html
http://provideocoalition.com/
Vonal: új Solid majd erre rajzolsz egy keskeny négyzetet a négyzetes maszk segítségével. (egy kis horizontális featherrel) Mask shapre dobsz egy kulcskockát mondjuk 1 sec-re, aztán vissza 0-ra, és CTRL+SHIFT-el a maszkot összenyomod, majd egy kis Easy Ease.
Szöveg: a szöveg mozgatásához gondolom nem kell segítség. Szóval leutánzod a mozgást (3 kulcskockából oldható meg, mert van benne egy kis "kilengés").A lényeg a mozgásban, hogy a fenti szöveg ugye a vonal alól induljon. Létrehozol egy új solidot, erre rádobsz egy négyzetes maszkot, aminek az alja a vonal lesz. Tehát úgy formázd, hogy csak azt a felületet reprezentálja, amin belül a textet látni szeretnéd mozgás közben. Miután kész vagy, ez a layered a szöveg layer felett legyen, és a szöveg Track Matte módját Alpha Mattera állítod. Ennyi...
hát kicsit macerás de szerintem nem nehéz megcsinálni, sajn anemtudom leirni, majd Hzsolesz vagy valaki segít😄
De lehet megcsinálom, mert nem rossz szövegmegjelenés effekt.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
majd a fõ kompozicióra ráhuzom ezt a kompoziciót amin a szöveg van, és maszkolással elrejtem, és gyorsan, fokozatosan, átmenettel megjelenítettem.(de az is lehet elég egy sima opacyti, sajna youtubon nem igazán lehet látni mert elég gyorsan megjelenik.)
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
!?
Lightsaber nevû lézerkardot hol tudnám szerezni ami a tutorialon van?Mert amit én csinálok nem az igazi mint a star warsban. Ki tudná segiteni?
Én most szedem a CS4-et, anno CS3-al akartam vergõdni egy kicsit, de sajna nem tudtam telepíteni. Full kezdõ vagyok, max a videovágáshoz értek vmennyire 😊
Ha igen, mi a vélemény róla ?
!?
www.adobe.com/products/aftereffects/pdfs/aftereffectscs3_scripting_guide.pdf
Szerintem elég jó dolgok vannak benne.
Jó alkotást!
A psdtuts.com egyik legfiatalabb oldala nagyon jó tutorialok vannak már most rajta, és ha olyan jó mint a Photoshoppos oldaluk akkor merem mindenkinek ajánlani.
Jó alkotást mindenkinek!
Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;
Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Monddjuk mindig kéri a searial.VAn mikor a köv. indításnál,van mikor a kövX.nél.Aenél meg csak 1 dll van törve.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Mitõl van az,hogy mior a Trapcode Particulart használom,akkor mondjuk ha forgatom a kamerát,szint állitok v akármi,az Xedik parancs után a részecskék eltûnnek maguktól.Tutorial alapján csinálgatok vmit szal nem értek hozzá.Elõször szépen megcsináltam a vonalakat,mozgatom oda a kamerát,keresem a jó beállítást,aztán a 3-4. mozgatásra a kör alakú girbe kurva vonalakbólegy 3centis csik maradt.2 réteget használtam,mind2 összement.
***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21
Merülj egy kicsit az angol nyelvbe vagy a másik a német nyelvbe, mert ilyen nyelven könnyebben beszerezhetõk az AE-s könyvek.
Egyébként hajrá! 😄
***Az amatőrnek 100 képből 99 sikerül, a profinak 100 képből 1 ;)*** első kommentem(ps works topicba kezdtem el :) )--->2008. feb. 22. 21:21
Videókártyának a tv-kimenetével ki lehet varázsolni tv-re a teljes képernyõs videó képét?
Most ismerkedek a programmal.
Az érdekelne hogy milyen gép igénye van, és mi lehet az oka hogy nincs hang, teljesen mindegy milyen kiterjesztésû audio fájlt teszek bele, néma.
Elõre is köszi...
Elvileg 6.5-ös AE jár a X100-ashoz, meg 1.5-ös Premiere Pro. De ettõl függetlenül lehet, hogy az újabb AE-ben nem sokat ér már a kártya. Mit értesz pontosan nem támogatás alatt? Remélem csak annyit, hogy renderelni kell, nem pedig azt, hogy pl. a video out se mûködik a breakout box-on. Milyen AE van fennt a gépeden? És milyen Matrox kártyát használsz, ha használsz? Gondolom, hogy van valamilyen, másképp nem lennél biztos abban, hogy az új AE nem támogatja! 😊
Amúgy amit 2-vel elõbb írtál nagyon igaz. Van 1-2 effekt (leginkább a kártya saját effektjei) amit nem kell renderelni. És ezzel bizony ha 5 percet ha 2-õt de valamennyit meg lehet takarítani. Én tudom jól, hiszen dolgoztam szoros határidõre nem keveset! Épp sikerült az export, aztán ment is adásba az anyag.
egyáltalán dolgoztál már olyan gépen amiben van valami ilyesmi cucc?
feltételezem, h nem, mert ha igen, akkor nem csodálkoznál egy harderes gyorsítón ennyire. 😊
kicsit off, de témához kapcsolódik (jelenlegi afterem nem támogatja a matrox), vegyünk alapul premierben egy 10 perces jelenetet. ferde volt a kamera, kicsit forgatni kell, elég 1°-ot (példa), alap premi mit csinál? egybõl piros csík, min. 5 perc míg renderel... matrox-os gép mit csinál? nem renderel, mert megcsinálta már akkor, "mikor kitaláltad fejbe, h forgatni szeretnél"
jó, mondod most, h 5 perc nem nagy dolog, de mikor órákat kell eltöltened ilyen apróságok miatt, akkor már megérted a dolog lényegét...
és akkor még nem is beszéltem színkorrekcióról, vagy hasonló "apróságokról" amivel nem 5 percet matatna el az alap gép, jóprá kv szünet mellett ami esetleg délutáni szieszta is lehet egy nagyobb projekt esetében, kártyával pedig dolgozol tovább és nincs kv szünet
1 szónak is 100 a vége, érdemes kipróbálnod egy hardveres gépet 😊
Mindenesetre lesz a géphez Matrox X100-as kártya is (ha ad plusz sebességet, ha nem).