Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sznus
Csak azért mert pl. a mostani gépemen (1,6 GHz-es proci, 256 MB RAM) örülök ha az AE elindul.
Mellesleg ez a régi gép is produkált 4-5 fps-t lejátszáskor.
Ja és nem HD felvételekkel dolgoznék. 720x576 lenne a max.

sznus
Na ne már. Ennyire nagy dolog az a kártya?
Amúgy is nem csak a saját effektjeit támogtja realtime?

Talán egy 8 magos MAC-en...de azon sem biztos.

sznus
Külön kártya (pl. Matrox) nélkül menne a realtime preview a CS4-ben egy agyonefektezett videón, ha erõs gép van alatta?
(Duplamagos Intel procira, 2-4 GB RAM, bika GeForce videókártyára és egy jó gyors SATA II-es vinyóra gondoltam.)

drob! Megtennéd, hogy ezt a "keyframes" dolgot kicsit jobban kifejtenéd? A pre rendernél rámentem a render gombra. Animation-add keyframe és hogyan tovább?
Ezer köszönet!
felsõ mensürban megtalálod a Composition-t, rákattanva pedig pre-render
térképet pedig keyframekkel mozgathatod (position)

Nagyon köszönöm! Este megnézem és kipróbálom. A 2.-es pontban leírtakból semmit nem értettem, de így voltam a zoom effektel is és mégis összejött. 😊 Kiváncsi lennék még valamire, elsõ találkozásom ezzel a programmal abból adódott, hogy szerettem volna egy Indiana Jones map effektet készíteni, ami sikerült is. Adott egy térkép, egy piros vonalka pedig elindul A-pontból B-pontba. Felbuzdúlva sikeremen finomítanám egy kicsit. Arra vonatkozólag lenne valami megoldás, hogy a térkép is mozogjon, ne egy fix valami legyen? A legjobban egy tutorialnak örülnék, de egy részletes leírás is boldoggá tenne. A youtube-on találtam videót róla, de a kivitelezésében nem segített.
1: ha a film lehetõvé teszi, akkor pl premierbe fordított lejátszással közeledni fog...
2: Composition/Pre-Render, majd a progi alján a Render Setting, Output Modules, Output To-kat beállítod (paraméterezed) és render gombra kattintva elkészíti a beállítot fáljt.

Sziasztok! Kezdõ vagyok ebben a programban és egy kis technikai segítség kellene. Megcsináltam az Earth zoom effektet a videó alapján, ami legnagyobb meglepetésemre sikerült is! A gondom vele csak annyi, hogy a video távolodik és nem pedig közeledik (épületrõl indul és végzõdik az ûrben, nem pedig fordítva). Logikus, hogy akkor fordítva állok neki a videónak, de úgy nem akart sikeredni. Ezzel a késõbbiekben már nem is akarok kínlódni, inkább rátérnék a kérdés lényegére. Ezt a kész videót, van lehetõségem visszajátszva lejátszani és rögzíteni? Ha igen, hogyan? Elõre is köszönöm!
Megrajzolod a Pen Tool-al az útvonalat. Aztán kétszer megnyomod az "M"-t, így feljönnek a maszk tulajdonságai. A "Mask Path"-ot kijelölve CTRL-C, aztán állj rá a nyíl hegyének a layerére. Itt nyomj egy "P"-t (position),jelöld ki ezt, és CTRL-V. A nyíl követni fogja az útvoanalat, de nem orientáltan. Ehhez menj a "Layer-->Transform-->Auto Orient"-hez. "Orient along path". Valószínûleg ezután nem fog teljesen a megfelelõ irányban állni (de már követi), de ezt korrigálhatod, a nyíl layer rotation tulajdonságával.

Sziasztok!

Útvonalat rajzolok stroke efektel és egy nyíl hegyet szeretnék a haladó vonal elejére biggyeszteni. Jó lenne ha irányban követné a Pen toollal rajzolt görbét.
Hogy csináljam?

jah, hogy kész anyag..., import premierbe, hang alá, újabb export és kész (dv avira gondolok)

Roger6
😊 Nem-nem, ennyire azért nem vagyok kezdõ, de tömörítetlen avi-t is szaggatás nélkül játsza a gépem, elég erõs Hál' Istennek. Köszönöm, hogy segíteni próbáltatok, azt hiszem másik programmal fogom alákeverni a zenét, és hangeffekteket.

Üdv!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Nem véletlenül tömörítetlen AVI-ban mentetted ki? Mert akkor ne csodálkozz, ha szaggat.

Roger6
Köszönöm a választ, de én úgy értettem, hogy a videót már lerendereltem, és .avi formában ott díszeleg már az asztalon. Tehát nem realtime-ban gondoltam, hanem a kész videóban. Esetleg ebben tudsz valami okosat mondani nekem?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

nem képes a géped real time-be lejátszani az adott jelenetet
elõbb renderelni kell, egyik megoldás a play gomb, pár sec lejátszás után látni fogod a zöld csíkot, nah azt a részt már szaggatás nélkül is meg tudod tekinteni.
viszont, ha hangot is szeretnél hallanni, akkor 0-as gombot kell nyomnod, mely szintén rederrel kezdõdik és csak utánna játsza le, hallhatod a hangot is
géped teljesítményétõl és a jelentre pakolt effektek függvényében a változik a real-time lejátszhatósági idõtartam is

Roger6
Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Szóval készítek egy videót, és ha rárakok bármilyen mp3-at, akkor az akadozik a renderelés után. Tudjátok esetleg, hogy ez mitõl lehet?

Nekem friss avast-om van mégse jelzet be.
Nem tudtam. 😞

Ezt örömmel hallom, ugyanis egy idõben szinte naponta látogattam ide. <#idiota> Mégis honnan tudod?

kormen a 3. oldal vírusos, figyelmeztetek mindenkit ne tekintse meg az oldalt ha csak nincs valami fasza tûzfala és vírusírtója!!

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

nagyonszépen köszönöm!!!!!!!!!

😄
Némelyik további linkgyüjtemény és van olyan ami nem tisztán csak after effectel foglalkozik, de hasznos lehet.
http://aftereffects.digitalmedianet.com/
http://www.stevengotz.com ez a link gyüjtemény ezt itt érdemes nagyon végig nézni
http://www.video-tutes.com/
http://maltaannon.com/

Tudom hogy már néhányszor irtam, de ez a másik legjobb:
http://www.creativecow.net

Hasonló általános ez is jó:
http://creativemac.digitalmedianet.com/

Hát most egyenlõre ennyit találtam.
Jó tanulást! 😄

Kormen -> esetleg nem tudsz még ilyen after effect tutorialokkal foglalkozó oldalt az fxhome on és a videocopilot-on kívül?

elõre is köszönöm
A kedvenc tutorial között ime ez foglalkozik torkolattûzzel:
http://www.videocopilot.net/tutorial/simulated_lighting/

A plugin-ek között az fxhome-nak a muzzleplug-ja foglalkozik ilyesmivel és az fxhome.com annak idején nagyon ajánlották példaul a nagyon kedvenc fénykardos effect-jüket.

Ahol pedig effect-eket lehet lelni:
nle-after-effects-plugins.blogspot.com

CSá. Valaki tud olyan oldalt ahol effekteket lehet letölteni pl : torkolattûz stb.
kösz

http://csuknorisz.mybrute.com

Uraim, köszönöm! Mûködik az átjárás (CS3-ban), az Dynamic Linken keresztül!
Hmmm...nálam nem megy úgy.

akyyy
megnéztem, nálam beleteszi mint elmentést, igy akár a megoldásom is jó megoldás. az igaz, hogy belassul tõle nagyon de nem kell hozzá cs4, nekem cs3 van.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

sziasztok!

tudnátok e segíteni? a kameramozgást szeretném stabilizálni.lehet e ezt AE-ben?és hogyan?

elõre is köszönet.
CS3-nál ez nem fog alapból mûködni. Szükség van rá egy Adobe programra, ami az Adobe Production Studio. CS4-nél viszont már zökkenõmentes az átjárás a két program között.

akyyy
lehet hülye ötlet, de próbáld meg premierbe az aftereffectses ELMENTÉST beletenni, hátha
(nem megnyinti, hanem beleimportálni, mintha egy videó lenne, ha még átllátszó is, akkor talán jó lesz)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sziasztok!

Az After Effects-ben elékészített feliratot miképpen tudom ráhelyezni a filmre Premiere-ben? (Van megoldás erre anélkül, hogy a filmet UNCOMPRESSED AVI-ban kellene ide-oda tologatni?)

Elõre is köszönöm...
Köszi 😊

27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)

Mert renderelni kell azt a részt, amit meg szeretnél hallgatni.
0-ás gomb.

Sziasztok! After effect-el szeretnéd dolgozni de azt nem értem hogy valós idõben miért nem játszik hangot? A premier egybõl játsza de ez nem. Mi lehet a gond? Köszi 😊

27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)

akinek ezt írja ki az after effect azoknak a megoldás!!
"After Effect error: crash occurred while invoking rendering plug in "AE_OpenGL".

megoldás:
Edit -> Preferences -> Previews és majd OpenGl info gombra katt és texture memory-t feltettem 500 ra alapesetbe 200 volt
nekem ez segített, ha esetleg másnak nem akkor ki is lehet kapcsolni ugyan itt az opengé-t vagy

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb402244&sliceId=2

itt elég sok mindent sorolnak fel hogy hogyan lehet megcsinálni.

remélem nem baj hogy leírtam hátha valakinek is lesz ilyen gondja
köszi, kipróba majd, most éppen capture megy. 😊

Elõször "tint", az biztos, hogy fekete-fehér legyen. Aztán "curves", vagy "levels", esetleg a végén egy kis "glow".<#nyes>

fogfehérítéshez mit tudnátok ajánlani? nem a colgate white-ra gondolok, hanem színkorrekcióra 😊

Isten fizesse meg a jótéteményedet!

Layert duplikálod (CTRL + D) majd visszajátszás: layeren jobb klikk-->time-->time reverse layer.Gyorsításra két módszer létezik: 1. szintén jobb klikk-->time-->time strech. 2. jobb klikk-->time-->enable time remapping.Ennek a használatát nem írnám le,van rá tutorial.
http://www.videocopilot.net/tutorial/speed_variation/

Sziasztok!

Nemrég óta használom az after effects CS3-at. Segítségeteket kérném: hogy lehet megoldani hogy a film egy részletét többször oda-vissza játsza a program és utána folytatódjon a film végig? Ha esetleg az oda-vissza részt be lehetne gyorsítani az mégjobb lenne.
Elõre is köszönöm!

Amikor kiírja nekem akkor nincs leterhelve a gép sõt még nem is olyan durba projecten dolgoztam. pedig videókártya nagyon jó gép is nemrég vettem az egész gépet. remélem megjavul 😄
de ha valaki esetleg tud valamit mondani akkor akkor örömmel fogadom
Nálam ezt régebben akkor írta ki, amikor nagyon le volt terhelve a gép, egy összetett projektem volt sokáig kinyitva, és szinte 0 szabad memóriám volt.De lehet, hogy nincs összefüggés a kettõ között.

hello mindenki

nekem ezt írja ki munka közbe az after szinte percenként ha kattingatok a time line on

After Effect error: crash occurred while invoking rendering plug in "AE_OpenGL".

mi lehet a probléma?
Tisztelt Uraim!

Ahogy jobb helyeken mondani szokták: le vagyok kötelezve, nyûgözve, stb. Egyszóval: köszönöm szépen!

További minden jókat Nektek! Ciao.
akyyy
elmented projectfájlt, és az újba ahova a feliratot akarod, beimportálod mint kompozicio, és akkor benne van az uj videódban, amit átirhatsz, szerkeszthetsz, a formázása megmarad ugyanaz persze azt is lehet változtatni).
mindegyik projektedbe beimportálod és csak a szöveget kell átirni.

de érdemes az eredetirõl valami biztonsági másolatot csinálni

Pont ezzel vacakoltam nemrégen.
Megoldás: mindig az elõzõ text-et írod át a következõ szövegre és minden más beállítás marad. Mindegyikek más projekt néven mented, vagy más fáljnévvel exportálod. Egyessével kell megcsinálni...

Sziasztok!

Létrehoztam egy feliratot, logóval és animált háttérrel, amit afféle sablonként szeretnék használni a filmen belül többször (sokszor) úgy, hogy csak a szöveget változtatom meg benne. Erre mi a legjobb módszer?

Elõre is köszönöm.