3734
Adobe After Effects
-
Balinti #2610 Sziasztok lenne egy kérdésem hozzátok_a Keylight (1.2) plugint milyen pakkban találhatom meg?
Segitsetek kérlek!
-
kormen #2609 Bocsi a write-on effectnél miért is nincs bezier görbe?
Csak, hogy tanuljak. :D
-
Basszus! Most hogy mondod, tényleg ez lehet a gond! Még pár évvel ezelőtt is előjött ez, és tényleg át kell konvertálni! Ezer millió köszönet uram!
-
Hzsolesz #2607 Nálam egyszer volt ehhez hasonló jelenség. Az MP3 bitrátájával volt valami bibi. Átkonvertáltam WAV-ba, és onnantól kezdve tökéletes volt. -
Hzsolesz #2606 Nem tudom, hogy nálad miért nem jön össze, de én annyi write-on effektet tudok egy layeren konfigurálni, amennyit akarok.
A másik pedig, hogy ha ehhez hasonló hatást szeretnél elérni, sokkal egyszerűbb dolgod lenne, ha a Mask Shape Tool-al megrajzolnád a vonalakat (ennél pofon egyszerűen használhatod a Bezier görbéket, ami a write-on-nál nincs), és rádobnád a Stroke effektet. -
Mitől van az, hogy ha zenét teszek a videó alá, akkor ugrál a hang? Találkozott már valaki ilyennel?
-
kormen #2604 A másik megoldás ha egy layerre rakod a Write-on effektet, hogy az elsőnek a Paint Style-t "On Transparent"-re kell állítani a többit pedig "On Original Image"-ra. -
kormen #2603
És mi van ha külön layerekre rakod a a különböző részek kirajzolását?
Az nem jó?
-
H all!
kérdés:Write-onnal lehet vhogy egy képen egyszerre több dolgot is kirajzolni?
Itt egy példa mire gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=ert6uHKCdek
Ugyan a sorozat Flash-sel készül,de a lényeg az elején van,mikor a ház,és a környék kirajzolódik..Én már próbáltam egyszer egy textre,de 2 write-ont egyszerre nem bir el....mit csináljak? -
azért mert ez demó verzió, ergo nem fizettél érte ( cvagy nem használtál cracket, stb, ne irj pm-et, nem segítek:D) -
Lumpy85 #2600 projectbe megnéztem azoknál a rétegeknél van vonal amikre a glow effekt van húzva, nemértem miért -
Lumpy85 #2599 cc cross blur effekt. nem a hivatalos honlaprol szedtem le, simén egy packba. -
Hzsolesz #2598 Melyik plug-in ez? A gyártó cég hivatalos honlapjáról szedted le? Mert ha igen, akkor valószínű, hogy egy demó verziót telepítettél. -
Lumpy85 #2597 hello mindenki
nézegetem a tutorialokat meg egy két kész projectet és az egyiknél kiírta azt hogy telepítsem az adott effektet mert nem találja, megkerestem neten fel is telepítettem és ujra is indítottam a programot már nem is írta ki, hogy hiányzik de az effekt körül egy csik jelent meg ez mit jelent?? hogy lehet eltüntetni. itt egy kép erről beszéltem: www.pepemovies.hu/after.jpg
köszönöm előre is a segítséget -
kormen #2596 Ilyet nem tud az AE sajnos.
-
truCe #2595 igen-igen, epp ezt probalom es mukodik is a dolog...csak az a franya render ido x2...azt remelem, ha ugyanannak a compnak a kepet tudnam kivetiteni akkor nem none a renderido nagyon...
koszi :) -
kormen #2594 Én ezt úgy csinálnám, hogy egy másolatot arról a compról és azzal az aktiv kamerával aztán az eredetibe beleraknám ha jól értem a problémádat.
Üdv
-
truCe #2593 Sziasztok...a korábbi problémáim megoldódtak...mindig csak az a tárgy opacityje 100% amelyik látszik a kamerában és mindig az-az oldala látszik amerre néz a kamera (eleje-hátulja egy tárgynak)...viszont most lett egy újabb kérdés :)
Lehet olyat AE-ben, hogy az aktív kamera képét visszarakom a kompozícióba (előre lerenderelés nélkül)? -
Hzsolesz #2592 Kíváncsian várjuk a végeredményt... -
kormen #2591 Ime a folyadékos irásra egy megvalósítás:
http://motiongraphicslab.com/tutorials/cc-glue-gun-tutorial.html
És az esőcseppes eső megvalósítása:
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/create-a-breathtakingly-awesome-rain-scene-part-1/#more-1029
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/create-a-breathtakingly-awesome-rain-scene-day-2/#more-1042
A Shatter-nek meg van olyan beállítása, hogy milyen irányú legyen a robbanás illetve az egészet forgathatod bármerre, hogy olyan hatástnak nézzen ki.
-
Nyah,csak ha ugy csinálom,akkor pl a törött üveg nem tükröződik..Na uccsó kérdés...Most ezzel a szioraml jutotta eszembe..Ha Particularral beállitok pár rózsaszirmot,akkor ha azok hullanak,akkor forogniuk kell..h meg forognak,akkor jó lenne ha 3d-sek lennének..3d-s modelleket h lehet belevinni?mert ha betöltöm Particualrba a szirom képét,az 2d-s ami meg ha forog,akkor ha ugy fordul eltünik,lapos lesz, megnyúlik...:( -
ricsimaster #2589 Rossz fele gondolkodsz... használj particulart(lehetőleg Trapcode félét), vagy ha ismered, akkor form-ot. Particularnál egy külön compba megcsinálod a kis darabkákat(ps is lehet vagy mask-olva layerenként) sorba rakod őket(1 frame legyen mindegyik között) aztán main comp-ban a particularban beállítod a custome particular nál a random frame(ha jól emlékszek), és akkor véletlenszerűen fogja a darabkákat legenerálni. Próbálj meg kreatív lenni, több száz lehetőség van rá, hogy megold -
Most h belegondolok ez a kérdés hülyeség volt :C
Mert ha felé rakom a layert,akkor igy is ugyis eltakarja :C
Ám,van olyan Shatter,ami felfele is robban?:D
mondom,olyn introt csinálok,h huuu és is beszarok rajta,tintacsepp leesik az égből,és kirajzolja a cimet,aztán az üvegpadló,eltörik és a darabok felfele szállnak és,ahogy elrepülnek,feltünik a köv cim közte,de aztán rájöttem,h se tintacseppes kirajzolást nem tok,se felfele törő üveget -.-
Hogy lehetne ezt megoldani?Már megcsnáltam ugyan az introt,bár nagyon más lett,csak kiváncsi vagyok meg lehetett-e volna oldani...A tintacseppet hogy,de ami fontosabb,a tintairást hogy?Mert nem egenes vonalat akartam,hanem néhány csepp kicsit kitért,és "bütykösebb" lett a vonal.....A másik emg a felfele törő üveg..mondom Shattert 3d-be teszem elfogetom,h feküdjön és adjad neki..De csak 2D-ben törik -.-'..Meg ha törne is...Nem üvegnek nézne ki.Ahhoz gondolom 3d kellene,h üveghatása legyen,de ha megcsinálom az üvegtörést 3D-ben,akkor sem az fog tükröződni,ami az introban ki van irva cim,meg a háttér... -
ricsimaster #2587 Ha homályos emlékezetem még mindig jó, akkor alpha matte-ra beállítod és akkor jó lesz.Ehez azt hiszem az kell, hogy legyen egy fekete háttér, ahol lehullnak ezek a "szirmok" és ahol nem fekete az fog látszódni -
Olyat lehet AEvel,h egy layert a maszk lekövet?
Mondjuk csinálok egy transitiont,ahol egy halom rózsaszirom változtatja meg a képet,v tudja az Isten,lényeg,h sok kis darab..És ezek a darabok precompban vannak.És ahogy hullanak lefele,amiket én beállitok egyesével,h hulljon/forogjon...,és h azokra maszkot tenni..Hogy ne magam kelljen,mind a nem tom 60darabot külön még le is maszkolni,hanem van vmi ami azt leköveti.(Eu hülye példa volt,de a lényeget lehet érteni,sztem) -
kormen #2585 És ebből is lehet csemegézni:
http://www.redefinery.com/ae/
-
truCe #2584 kormen, koszi a linket..par napja nezegetem es nagyon jo oldal :) ....köszönöm a válaszokat....próbálkozom tovább ;) -
Egy problémám lenne. Szóval több videót felvettem X-Fire-al, és egymás után illesztettem őket. Az első videóval nincs is gond, a kész avi-ban rendesen működik, de a többi videónál csak az első képkockát rendereli le, és az megy végig. Közben persze a hang megy tovább, csak a kép áll. Nem tudjátok, hogy ez mitől lehet? Mindegyik videót ugyanakkora felbontásban, ugyanolyan minőségben, ugyanabból a játékból vettem fel.Segítségeteket előre is köszönöm! -
drob #2582 Szia truCe! (itt is)
Ennyire sajna nem vágom én sem tudok segíteni. :( -
drob #2581 Neki nincs akadály ilyen téren :) -
kormen #2580 Én csak egy linket tudok ajánlani hátha találsz valami jót:
http://www.motionscript.com/
Egyébként pedig a creativecow-n van egy olyan forum ami csak after effectes expression-okkal foglalkozik, ha persze nincsen semmi nyelvi akadály. :D
Üdv -
Hzsolesz #2579 Na én ezt passzolom. Az expression-khöz hülye vagyok. A wiggle-nél kifulladt a tudásom.
De nem is nagyon jött még fel ehhez hasonló téma.
-
truCe #2578 Sziasztok :)
truCe vagyok es most irok ide eloszor....es a segitsegeteket szeretnem kerni egy AE dologban.
Azt szeretnem, ha 3d-ben egy layernek legyen hatso oldala, ha hatulrol latja a kamera. Ezt egy sima compositionben meg is birom oldani a ... if (toCompVec([0, 0, 1])[2] > 0 ) value else 0 ... scriptel.
De. :) nalam a felallas a kovetkezo, ahol nem mukodik tokeletesen :( : Van egy fo 3d timeline (ez kb, egy nagy mozi) es erre a timelinere rakok masik 3d-s timelineket (amik a tomott sorokban ulo emberek....egymas mogott X sorban). Ezeket amiket rarakok szeretnem hatulrol maskepp latni. Ha forgatom a layert Y tengely korul akkor atcsereli a savot (valtja az opacityt), de ha kameraval pl. korbejarom akkor nem tortenik semmi.... (expressionoket meg csak tanulgatom.... :(...szal ezt neme ertem)
Masik kerdes: be lehet allitani Aeben (akar expressionnal), hogy mindig a kameraban lathato objektumokat renderelje csak?
Koszonom a segitseget.
truCe
-
drob #2577 az rendbe van, meg is találtam, hogy hogy kellenne, de nem akarja az istennek sem az igazságot.
szerencsére sokszor csinálok ilyen projekteket, elkezdtem előről, lassan kész is :)
majd ha lesz időm szórakozok az elrontott projektel, csakazértis... :) -
kormen #2576 Igen csinálsz egy olyan kamerát ami olyan mint a top és a többit kikapcsolod.
-
drob #2575 újabb infó, nem a top kamera képét exportálja hanem az aktívot, ezt lehet cserélni valahogyan? -
drob #2574 Már azt sem értem, ha bekapcsolom a kis kockát (hogy forgatni lehessen 3d-be) akkor egyből elfordítja és X tengelyen máris -90°-al kell kezdenem.
Ilyet nem csinált régen, bekapcsoltam a kockát és kedődhetett a forgatások sora... -
drob #2573 Adott egy könyv, aminek van 3 oldala a példa kedvéért.
Össze van rakva, prewievben megy szépen.
Exportálom és olyat csinál, hogy az ellenkező dolgokat exportálja, amit nem kellenne, értem ezalatt, hogy egy lapozás csak 90°-ra nyitom, utánna opacity 0-ra egy frame idő alatt, tehát eltünt, nem látni többet. Elméletileg, mert exportnál az ilyen dolgokat jeleníti meg.
Miért??
Van olyan kapcsoló ami megforgatja a projet tulajdonságait? -
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
Hzsolesz #2571 Természetes. Erre való a Time remapping funkció, vagy a snittet kijelölve jobb klikk, és time strech.