Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lenne egy olyan kérdésem h beillesztem a wav vagy mp3 at a projectbe behuzom az idõsávba és nem játsza le a hangot pedig ott van..CS3-as verzió.
Vkinek van vmi 5lete?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Ez a néhány másodperces projekt egy teljes hétvégémbe került, pedig tutorial alapján készült.
Az AE sajnos olyan, hogy vagy elmélyülsz benne és fantasztikus dolgokra tudod használni pár hónap tanulás után, vagy bele sem kezdesz. Olyan opció, hogy gyorsan megcsinálsz valami királyságot úgy, hogy életedben hasonló programmal sem volt dolgod, sajnos nincs.
De ha szerencséd van, akkor valaki biztosan felvesz Messengerrel.😉
Ez azért nem a legkönnyebb elsõ projectnek esetleg van valami 3d-s tudásod itt gondolok lightwave vagy 3d studio. Mert ebben lényegébe minden van 3d-s kamera , layerek, lámpák ez csak a háttér elõállításához nem egy egyszerû csak úgy tûnik. Nekem is elmenne néhány napom, hogy elõállítsam.
A helyedbe a videocopilot.net-en néznék körül elsõ körbe.
Szerintem küldd el azt a youtube-os linket. Mert azért elõtte ember azért saját maga is megprobálja.
Talán akkor tudunk segíteni.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Másik fontos kérdésem:Van egy PSD fájlom.2 részbõl áll.Egy félkör lent középen,körülötte vastag vonalak jönnek ki belõle.Azt akarom megcsinálni,hogy a félkör körül forogjanak a vonalak.hogy lehet a forgásközpontot átrakni máshova?
A másik kérdésem az lenne,hogy a PSDben ugy kellett megcsinálni a vonalakat,hogy ugye túllogjanak a látható 1280x720as vásznon.Namármost az AE gyönyörûszépen levágja a nem látszó részeket.Hogy kell megcsinálni,h ne vágja le?
Megoldás az lehetne, hogy azt a részt kivágod amire alkalmazod az effectet hátrány, hogy hírtelen történik a váltás és az zavaró lehet.
Bár attól függ mi az az effect.
Ha azt szeretnéd, hogy átmenetesen kicsit hosszabb részre alkalmazod az effectet és az opacityjével a normális anyagra ráengeded majd a végénél eltünteted azaz teljesen áttetszõvé teszed.
De tényleg attól függ, hogy mi az az effect.
Üdv
elõre is köszi
Hogy lehet azt beállitani,h ha egy videóra alkalmazok egy effektet,akkor akkor és addig jelenjen meg ameddig akarom?
Ha vki esetleg ismer megoldást erre, ami nem az oprendszercsere, az kérem ossza meg velem.
Itt van egy:videocopiloton találtam virtual 3d photo tutorialt,az majd kell.VAn egy ember,meg egy erdõszerû hattér mögötte és külön-külön mozognak mikor odébbmegy a kamera.Na a lényeg az, hogy hogy lehet a kameramozgást "instantra"csinálni?Szal nem szépen Xbõl Yra oda megy a kamera,hanem hirtelen odaugrik.Kicsit majd a zenére akarom illeszteni a moviet amit majd csinálok.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
esetleg felnézett az égre a játékos😄
de nálam fehér háttér elõtt fut.:S
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Lenne egy kérdésem:hogy lehet olyat csinélni,mint ami ebben a videóban van?az introra lennék kiváncsi,ott is arra,hogy hogy lehet olyat,hogy a csávó fekete háttré elõtt fut,de rendesen ugy mint ahogy a játékban meg van animálva,csak ki lett vágava.Meg elõtte mikor a távcsöves puskával szaladgál.
Hzsolesz:köszi, utánna nézek majd ennek a plug-in-nek!
ricsimaster: köszönöm neked is...premiere-el pár éve már melózgatok,,azzal szerencsére nincs gond... 😉
Viszont lehet most fogtok elküldeni a ..csába...de igérem utolsó ilyen kérdés lesz:
Memory&cache:
itt "gyárilag" ilyen beállitások voltak
Maximum Memory usage: 120%= 2,0Gb
image cache
Mamximum RAM Cache Size 60%=2,0Gb
Disk Cache size nem volt engedélyezve..ott csináltam egy mappát, majd adtam neki 8 gigát,,had tekerje a HDD-t ha akarja...
Viszont az elõzõek nem tiszták számomra...a 2,0Gb fölé sehogyan sem tudok menni...ugy tudom ez van 32bit alatt... ennyit tud csak kiosztani egy programnak az op. de akkor WTF. ez a 120% ? Maximum RAm cache size-t is 100%-ra állitottam...ha ez azt jelenti ennyit tud csak kiosztani a proginak..akkor biztosan nem fog összeroppani az op. 😄
szóval ezek a %-ok nem tiszták számomra...ha ezt leirjátok,,hogyan érdemes belõni,és miért úgy(hogy tudjam is mit miért csináltam) igérem egy idõre csendben maradok,,és legközelebb valóban szakmaival jövök 😊
köszönöm
üdv
twine
Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD
Újabb helyet találtam ami egy tutorial gyüjtemény én úgy vettem észre, hogy egész jól frissít és az ismert és kevésbé ismert tutorial oldalakról gyüjti össze a legfrissebb tutorialokat.
így lényegébe csak ezt kell megjegyezni és egész sok helyrõl össze lehet gyüjteni a tut-okat.
http://visualfxtuts.com
Hálásan köszönöm a hozzászólást, segítséget...
Persze nem akarok álszentnek sem tünni,,,tudom aránylag erõs gépen dolgozom, de komolyan gondoltam amit irtam...Ediusban pld. ha az Xplode áttünéseket használom, a real kimenet full minõségben kijátszásnál meg tud akadni négy magon is sajnos 😞 ahoz van egy jó kis "patch" vagy plug-in,,(nem is tudom minek nevezzem) amit ha bemásolok az adott helyre, kihasználja a GPU-t, és nem lesz szinte szükség render-re, mert full élsimitással render nélkül csinálja meg egybõl a leg zúzósabb áttünéseket is...
OpenGL, felismeri a frissités után az AE-ben a VGA-t, de hát,,,azért azt látom hogy akadnak az anyagok..(persze ez adódhat a hozzá NEM értésembõl is, és lehet hogy nem "szakszerüen" használtam a progit😊 )
"Memory" beállitást nem lehet "elrontani"? azaz ha kitolom teljesen amig lehet, nem roggyan meg a Windows, vagy ilyesmi? Még egy,,,azon változtatni, hogy még több anyagot tudjon lejátszani, 64-bites op. 8 giga rammal,,,,gondolom segítene....ki is tudja használni az AE. ezt hatásosan?
Nem akarok "gigantománnak" tünni,,csak ismerem magam, és tudom hogy jobban szeretem a "csiribiri", efektezést, mint az órás, másfeles anyagok vágását, vágóképezését...unalmas,,,ha pedig sikerül rátalálni igazán az AE-re, akkor jó lenne tudni mik a lehetõségek vas szinten...(mert ugye ez erõssen pénztárca függõ)..köszönöm a türelmet a hosszúra nyult hozzászólásomhoz...
üdv
Twine
Corsair Graphite White 600T; X58 Extreme,I7 950/Corsair Hydro H50,HyperX Genesis 3X2Gb 1600Mhz,Gigabyte 5770/1024mb,OCZ Agility3 60GB SSD,SamsungF3 1TB HDD,ChieftecCTG-600-80P,Benq 22\"FullHD
Nagyon sok beállítanivalód nincs, az Edit-->Preferences-nél engedélyezd az OpenGL-t (alapból így van), illetve a Memory-nál tudod a memória felhasználhatóságát még feljebb tolni. Ha pedig nagyon bonyolult a kompozíciód, akkor nincs mese, szerkesztés közben a Resolution-t lejjebb kell venni.
http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=332896
Persze attól is függ, hogy benne van-e, hogy Professional verziót raksz fel, avagy sem.
Eddig Premiere-ben, és Edius-ban dolgoztam, illetve némi Photoshop is szükséges volt...
After effects-ben viszont csak "apróságokat" mûveltem, azt is csak próbálkozás szinten...Mostanában szeretnék kicsit jobban elmélyülni benne, de az elsõ és legfontosabb számomra amiben a segitségeteket kérném a beállítása:
A gépem adatai azt hiszem az aláírásomban....ehez mérten ha tudnátok segíteni hogyan lehet,és mennyi memóriát legtöbbet megcimeztetni vele, hogy minnél rugalmasabban tudjak "dolgozni", és ne azzal kelljen sz@rakodnom, hogy mi akad és miért...tudom, nagyon karcsú a gép az akadásmentes melóhoz, de... szóval hogyan tudnám a legjobb eredményt elérni?
Köszönettel
Üdv
Twine
Légyszi a CC Particle World plugin-t szeretném megszerezni valahogy,de nem találom a neten 😞. Ha valakinek volna talán egy ötlete, hogy honnan tudnám letölteni azt nagyon szépen megköszönném. CS4-t használok abszolút kezdõ.<#help>#help>