3734
Adobe After Effects
-
Hzsolesz #2690 Hát nekem az észrevételem ezzel kapcsolatban az, hogy borzasztó memóriaigényes már mind a 2 verzió. Ha meg van nyitva mondjuk Premi és AE, és váltani akarok ALT+TAB-bal a két program között, van úgy hogy fél percig is elszüttyög a gép, és szépen panelenként rajzolja ki az egyes alkotóelemet.(32-es XP, 2 GB 800-as RAM) Persze ez függ a projekt összetettségétől.
De nemsokára újítás, majd beszámolok az eredményekről. -
ricsimaster #2689 ZeGa: Próbálj más hangformátumot, ajánlom a WMA-t azt biztos lejátsza
vaggabor: Valamilyen szinten javul, ha az openGL be van kapcsolva rajta, akkor gyorsabb lesz, de ne várd azt, hogy egy nagyobb effect után(pl. radial blur+particular kombó) folyamatos képet kapsz, hogy legyen viszonyítási alapod, a q6600-as intelem alatt is akad render/preview, sajnos ilyen ez a bicikli, ha nagyon teljesítményre és sebességre hajtasz, akkor próbálj trükközni a kész comp-okat konvertáld proxy-ká stb. A +1gb ram, pedig nem jelentene túl nagy sebesség különbséget. Operációsrendszernél, én win7-et használok, de a vista is, szerintem nincs nagy különbség közöttük. Mikor CS3-mat használtam, akkor is akadt a render/preview. Nos remélem tudtam segíteni :) -
Khm, khm nem ma kezdtem azért... csak video szerkesztésben nem vagyok jártas. Egyébként most megnéztem másik videoval is ott van hang csak azért nem vettem, mert kurva halk csumára fel kell venni a hangfalakat. De annál a videonál amit szeretnék szerkeszteni annál sajna nincs. De majd megoldom (kiveszem belőle a hangot és majd egy másik rétegen hozzá rakom). Effects-ben, hogy lehet megcsinálni, azt hogy egy video és a hozzá tett hang egyszerre induljon el? -
vaggabor #2687 Hello! Olyan kérdésem lenne, hogy a CS3 vagy a CS4-es verzionak nagyobb a képigénye? Vásároltam egy lapost Core 2 duo T5870 es maggal 3Gb Ram-mal, és egy ATI HD 4330-as kártyával, és akad a program.
Próbáltam 32bites Xp-vel is, most egy 64bites Vistával, és akad a renderelésnél, ha preview-ben nézem.. de nagyon .. :s
Előtte egy 1 magos Celeronnal használtam, és kb. ugyanilyen volt a sebessége. Igaz, amikor a renderelést csinálja, akkor gyorsabban dolgozik, mint a cerka, de ha szerkesztés közben visszanézem, alig tapasztalható különbség. Még ha a felbontását visszaveszem akár a negyedére, akkor sem.
MEgnéztem a feladatkezelőben, és a proci max 54%-on megy, miközben dolgozik a CS4.
Próbáltam a multiprocess beállításoknál is bütykölni, de alig volt eredménye.
Lehet, hogy kevés a memóriám?
Szerintetek a memória bővítésével lehetne teljesítményt növelni?
Vagy valami beállítás a CS4-ben, vagy az oprendszerben?
Vagy más oprendszer? Esetleg win 7 tapasztalatok?
Azt tudom, hogy a videokari nem olyan erős, mert csak 64bites az interface, de ha kikapcsolom az open Gl-t, akkor sem változik semmi.
CS3-mal nem lenne gyorsabb szerintetek a munka?
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!!
Üdv
-
Hzsolesz #2686 Kicsit félve kérdezem meg: tuti, hogy a numerikus billentyűzeten böködöd a gombokat? Nem az ESC alatti 0-s gombot nyomkodod?A kép renderelése elindul? Be van kapcsolva a billentyűzet numerikus része? -
Nálam sajnos egyikkel sem megy :( nem ad sehogy sem hangot. -
Hzsolesz #2684 Már sokszor elmondtuk, de a te kedvedért még egyszer megteszem. Hangot kétféleképp tudsz belőle kicsalni:
1. a numerikus billentyűzeten a pont/del gombbal. (ilyenkor csak hanagot fogsz hallani)
2. tátehénkedsz szintén a numerikus billentyűzeten a "0"-s gombra. (hang kép együtt) -
Hello!
Én most használom először az after effects-et és az a gondom vele, hogy beimportálok egy videót, aminek alapból van hangja, de az after effects-be bármit csinálok nincs hangja. Ha valaki tud kérem segítsen.
-
Köszi a segítségeteket, próbálkozgatok! ;) Jó ez a Mocha, szerencsére nekem nem döglik be. Egyelőre ez tűnik a legjobbnak, de kevés időm volt még próbálgatni amit ajánlottatok. Köszi kormen a privátüzit is! -
Hzsolesz #2681 After Effects CS4-hez már tartozik egy új szoftver, ami automatikusan feltelepül a gépedre Mocha for After Effects CS4 néven. Ezzel kimondottan ezeket a roto scoping feladatokat lehet elvégezni. Állítólag okos, én nem nagyon tudtam még használni, mert a nyersanyag betöltése után odafagy. -
Mármint a végeredmény ocsmány és használhatatlan. -
Köszi, megpróbáltam... nem lett jó az eredmény, gondolom a felvétel minősége miatt rossz a minőség. :( -
kormen #2678 Használd a time difference nevezetű effectet!
Aztán ezt használd maszknak a lépegetős videón.
Üdv
-
Igen, eddig így indultunk neki. Csak 6 mp-es jelenetnél nagy szívás a maszkolás. Ezért gondoltam, hogy úgymond egy egyszerű matematika számolással ki lehetne valahogy vonni a pixeleket egymásból ott, ahol megegyeznek. De ha más nincs marad a maszkolás. Én csak alternatívákat kerestem. -
Mindent lehet..Zöld háttér nélkül sokat kell szarozni(imádok sokat szarozni)..Fogod szépen a PEN TOOLt és Frameről framre kimaszkolod..Első framen körbe rajzolod majd továb lépve a köv. framre odébbmozgatod a mszkot egész a végéig..Aztán majd árnyékot ne felejtsd el rárakni utána,mer ugye az nem lesz neki! -
Adott 2 videó. Egyazon szögből, változatlan kivágással. Annyi a különbség, hogy az első videó egy stabil képet ad, tehát nincs mozgás a kamera látóterében (kvázi állókép). A másodikban pedig a szereplő átsétál jobbról balra a képen. Megoldható e az valahogy, hogy a két videón a megegyező pixeleket kitöröljem. Vagyis megmaradna a szereplő mögötte meg nem lenne semmi, csak "feketeség". Így mögé lehetne tenni bármit. Tudom, hogy zöld (ill. kék) háttér előtti felvétel logikusabb és egyszerűbb lett volna, de hozott anyagból dolgozok, és nincs lehetőség újraforgatásra. Remélem érthetően írtam le, hogy mit akartam. :) (Photoshop-ban is láttam hasonlót, amikor volt kb. 200 db kép egy fix autópálya szakaszról fényképezve, és a PS a képeket valahogy "összegezte" és végeredménynek kijött egy üres autópálya.) -
kormen #2674 Neked csak a SpeedPerCent (ez a sebességet jelenti százalékba) és a Mode (a pontok közötti interpolációt, mert van lineáris, ease, easeIn, easeOut ezeknek hold key-eknek kell lenni, mert különben nem müködik rendesen így minden szakaszra más és más is lehet) nevezetű slider control-lal kell foglalkozni a többivel csak annyit, hogy ne töröld le a layerről.
Azok végzik ugyanis a számlálást helyetted.
Az expression-ok már csak ilyenek teli van számokkal meg változókkal.
-
Hzsolesz #2673 Kicsit megrémültem ettől a sok számtól meg változótól, és ijedtemben gyorsan be is zártam a projektet. 
-
kormen #2672 Ha esetleg valakit érdekel Geryhound által felvetet probléma megoldása , mert szerintem egész hasznos segítség, akkor itt letöltheti a project filet :
http://data.hu/get/1751194/timeremappwithspeedpercent02.rar.html
Bármi kérdés van csak ki vele! :D
Üdv -
slylecz13 #2671 Köszi szépen a gyors segítséget. Ahogy összehasonlítom az eredetivel (a mesével) a szöveg megjelenése más megoldással van készítve vagy csak nem értek hozzá...
Itt egy példa: http://www.youtube.com/watch?v=zP0U6AVB9K4
Nekem egész pontosan egy esküvői DVD intrója lenne a pár nevével és a dátummal. Az eredeti meseintrot meghagynám egészen a szöveg megjelenéséig és ott szeretném ezt az animációt felhasználni.
After-hez nem azt mondom, hogy béna vagyok, de...
Azért nagyjából megértem a szakszavakat :) -
kormen #2670 Parancsolj itt a tutorial:
http://library.creativecow.net/articles/hansen_jaysen/growing.php
-
slylecz13 #2669 Sziasztok!
After-ben hogy valósítható meg az a szöveganimáció, amit a Magyar népmesék elején a madár "hány" a csőréből?
A segítségeteket előre is köszi! -
kormen #2668 Elküldtem pm-be a project filet amiben meg van valósítva.
-
kormen #2667 A timewrap effect nem jó? Ott százalékba lehet megadni a dolgokat.
-
Valaki nem tudja, hogy time remapping esetén nem lehet-e azt megoldani, hogy ne időt adjak meg a keyframe-eknél, hanem sebességhez?
Pl van egy videóm, amivel azt szeretném elérni hogy menjen 10 másodpercig 400% sebességgel, lassuljon le 1 másodperc alatt 50%-ra, 10 másodpercig maradjon 50% majd vissza 400-ra újabb 10 másodpercig.
Ezt most csak úgy tudom megoldani hogy 10 másodpercnél 40 másodperc a keyframe értéke, utána 11 másodpercnél 40s 12f, 21-nél 45s 12f, 22-nél 46 és 32-nél 86. - ez így működik is, de egyrészt unom hogy állandóan matekozni kell hogy milyen értékkel jön ki az a sebesség amit szeretnék (milyen egyszerű lenne az élet ha 10 másodpercnél megadnék 400% értéket, 11-nél 50-et, 21-nél szintén 50-et majd 22-nél újra 400-at) másrészt nem lehet copypaste segítségével megoldani, ha mondjuk fél perccel később is szeretnék egy ugyanilyen belassítást (csak ha duplikálom a composition-t és kicserélem benne a footage-t úgy, hogy pont 40 másodpercnél legyen a belassítandó jelenet, ez szintén körülményesebb mint egy CTRL+C - V a kijelölt sebesség keyframe-eken) -
Lumpy85 #2665 okké, vettem a lapot :D -
Hzsolesz #2664 Hogyan tudják azt bizonyítani, hogy te abból a projekt fájlból indultál ki?!
Egyszerűen megtetszett a design, és önszorgalomból lemásoltad apróbb változtatásokkal...ennyi.
Egyébként egy kis helyi TV-nél nem hinném, hogy ebből galiba lenne. -
kormen #2663 A tvnek lesz baja nem neked. :D
-
Lumpy85 #2662 hello mindenki
Kicsit rosszul érzem magam hogy ilyet kérdezek. Megszereztem egy olyan after projectet ingyen ami fizetős ez eddig jó :) Nos és nem vagyok azon a szinten hogy magamtol hozzak létre egy ilyet és a tartalom kicserélésével és egy minimális alakítással ezt fel lehet tenni egy helyi kis tv honlapjára?? Ebből lenne valami bajom? Igazábol tudom hogy pofátlanság de nagyon megtetszett. Persze ebből anyagi hasznom nem származna. Asszem amerikai ez a honlap ahol meg lehet vásárolni ezt a cuccot.
Remélem nem ítéltek el szóval szerintetel nem lesz ebből bajom?
köszi előre is a választ
minden jót
bye bye -
Hzsolesz #2661 Az még megér egy gyors próbát, hogy nem AVI-ba rendereled ki, hanem valami másba, pl. QuickTime...vagy próbálj meg egy másik zenét, hogy azzal is szopat-e. -
miatyánk #2660 Valóban mp3 a zeném. Ma kipróbáltam wav formátumban, de nem lett sokkal jobb. Talán valamivel. Holnap megnézem még az aiff-t is.
Pl. A RAM preview-ben teljesen jó volt, de avi-ba kirenderelve elcsúszott a kép a hanghoz képest(vagy fordítva). Aztán a lerenderelt videón Edius-ban a kép sebességét levettem 95%-ra, a hangot hagytam 100%-on és így teljesen szinkronba kerültek.
Így azért meg lehet oldani, de ez is szerencse kérdése. -
Hzsolesz #2659 Ahogy slylecz13 írja, konvert wav-ba vagy aiff-be, és megoldódik minden bajod!
-
slylecz13 #2658 Szia "miatyánk"! :)
Szinte biztos vagyok benne, hogy mp3-al dolgozol, amit szerintem át kellene nyomnod wav-ba, majd azt kipróbálni az After-ben.
Nekem az Edius-ban csinálta ugyanezt, mikor wav-ba konvertáltam megoldódott a probléma. Remélem neked is... -
kormen #2657 Valóban hallás után nehéz ezért érdemes a timeline-on kibontani a hangsávot és előtűnik a waveformája azt végig hallgatni a csillag billentyűt nyomogatni ahol szeretnél valamit ez markokat rak le az adot zene layerre ehhez tudod a többi layer igazítani illetve a többi keyframet a másik layeren.
Illetve vannak egész jó pluginek amik analízálni tudják a zenét az egyik ilyen a trapcode most már red giant sound keys-e amivel még tovább lehet finomítani a dolgokot. De van az afternek egy saját zene elemzője is csak az nem annyira kifinomult mint sound keys.
-
Hát zenére én inkább Vegast használok,mert az akkor is ad hangot ha a time indicatort huzogatom...Ae az más,az csak am previewnél ad hagnot..annyit tudok max mondani h nézd emg mégegyszer az időzitéseket.Nézd meg hol az ütem,oda is huzhatod a time indicatort h lássad tényleg jó helyen van-e...Ha mindent rendben találsz akkor nem tom..Render utén is olyan?Esetleg googleba beirsz vmit hátha kidob vmit....zenére nem szoktam AEben,mert csak ram peviewnél játsza le és állandóan le kellene renderelni azt a részt,h lássam,h jó lett-e:C
Majd novemberben el akarom kezdeni zenére csinálni,mer ugy terveztem h kijön egy játék és arról csinálok videókat minél töb After Effectscel..Addigra neked bőven meg lesz oldva a probklémád,csak gondoltam egmemlitem,h még nem dolgoztam hanngal. -
miatyánk #2655 Egy 15 másodperces animációt készítek After Effects CS4-ben, amiben vannak rajzolt elemek, videók, zene kb. 10 rétegen. A project: SD PAL 25 fps.
Az animációt zenére(ütemre) készítem, ezért nagyon pontosan kell beállítani a mozgásokat. Eddig rendben is lenne, csak miután szépen "beütemezem" az animációt, idővel elcsúszik a kép a hanghoz képest. Nem sokat, csak annyit, hogy pont ne legyen jó.:) Ez egyébkénr teljesen rendszertelen, hol siet, hol késik. Nekem úgy tűnik, mintha időzítési probléma lenne. A program nem képes pontos szinkronban indítani a sávokat.
Mi erről a véleményetek? -
Hzsolesz #2654 Igen, tuti hogy kodek probléma. Vagy olyan kodekkel lett tömörítve, ami nincs fent a gépeden (ne adj Isten, fényképezővel felvett videóról van szó), vagy annyi kodek van telepítve nálad, hogy azok kavarnak be.
Gerygrey-el ellentétben én a DV AVI helyett a MOV fájlokat ajánlanám AE-hez. -
Nem lehet, hogy valami olyan codec-kel lett enkódolva az avi, ami neked nincs meg? Javaslom, hogy konvertáld át DV AVI formátumba mielőtt AE-vel megnyitod, pl VirtualDub segítségével. Ha a Virtualdub sem nyitja meg, akkor biztos hogy codec probléma van, ez esetben itt van egy remek, bármit bármivé konvertálni képes cucc.
(egyébként is érdemesebb DV - vagy ha nagy vinyód van, tömörítetlen - AVI fájlokkal dolgozni, mert a tömörített anyagok feldolgozása eléggé meg tudja dobni az AE alapból sem szerény erőforrás-igényét...) -
köszi a segítséget ez eddig még menne is csak sajna nem akarja megnyitni valami igazán hü..e hibára hivatkozva :| -
File menü. Ott lemész az Importra, és Import file.
A megjelenő ablakocskjában peidg kitallózod a vinyón lévő avi fájlt.
Ugyanezzel a módszerrel bármelyik videó formátumot meg tudod nyitni, ami kompatibilis az AE-vel.