3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • peterr80
    tp link tl-wr542g
  • peterr80
    cmd - ipconfig - alapértelmezett átjáró : üres
  • Reg5
    Milyen routered van?
  • peterr80
    Igen a routerben. Csakhogy nem tudok belépni. nem reagál a 192.168.1.1 re. restartoltam is már de semmi. Nem tudom mit kellene tennem
  • Reg5
    Routerben nem PPPOE hanem Dynamic IP.
  • peterr80
    Sziasztok. Nagy problémám van és segítség kellene.
    Költözködtem, ez azzal járt hogy digiröl upc-re kellet váltanom.
    Beálitoptták a rutert de nem engedte a visszatöltést a torrenten ezért hozzányultam.
    Ennek most az lett az eredménye hogy "Nem azonositott hálozat" ezt írja a routerre. Nem tudok sehoigysem belépni. Csatlakoztatáskor ip cím lekérésénél megál a tudomány. 192.168.1.1 nem történik semmi és ha az internetes beálitásnál vagyok akkor meg pppop vagy mi és ott meg felhsználo nevet és jelszót kér ami ugye nincs mert csak a router van csatlakoztatva és csak nem kérheti az admin admin nevet jelszót.... Meg már próbáltam is. Help légyszives
  • torok6
    Sziasztok! Van egy kis problémám igaz nem nagyon routerel kapcsolatos van egy TP-LINK modemem ami elvileg 24mbit/s bír de most a nettem az 20mbit/s de csak 15mbit/s jön a nett modem az rá van kötve egy routera probáltam anélkül is de akkor is csak 15mbit/s jött mi lehet a baj?
  • gergely1991
    Wlan-on nincs fent "valaki"?
  • D4nY
    Ez lemaradt: TP LINK RL-WR340GD
  • D4nY
    Sziasztok!

Az a problémám, hogy pár napja a router visszafogja a netem iszonyatosan!
    Alapból 20-as a netem. Sima kábellel jön is rendesen. De router max 8-9 megával. A speedtest.net routerrel tvnetworknel látja a netem (régen az volt, 10 megás) sima kábellel pedig rendesen Diginek. Mi lehet a probléma? Elromlott vagy valahogy be lehet állítani? :O Reseteltem, újból írtam a bejelentkezési adatok meg mindent!

Köszönöm, Dani
  • Bucsek
    ja meg azért változtattam, mert a vezetékes occóbb :D TP linkből tudnátok ajánlani olyat ami jó? vagy igazából mindegy, hogy milyen ?:)
  • Bucsek
    Szia
    közbe gondolkodtam és rájöttem h 1 vezetékes routert veszek, az lesz a FŐ router, az is megoldható? Tehát fő routerbe megy a wan, onnan lan1ből a wireless router lan1-be. Szóval igazából semmi nem változott csak hogy a vezetéknélküli interferenciával, vagy mivel nem kell törődnöm, mivel nem lesz gubanc. a többit ugyanúgy változtatom, DHCP-egyiknél on másiknál of, meg ip cím ne legyen azonos. stb.

jól gondolom, amit gondolok?

Másik még hogy ugye nehezen állítottam be a mostani routert, és félek h elcseszem a netet (valami ip-ket kellett beírnom már nememlékszem sajna) jó megoldás, hogy mindent lefényképezek, és új router bekötésénél valami eltérés van akkor átírom arra, ami volt?
    remélem érthető voltam :D
  • mihist
    Sziasztok!

DLink DIR-635 routert szeretném összehozni ZTE MF110 modemmel Digi mobilnettel.

Próbáltam eddig:
    - Dial Number: *99# ; azonosítás: PAP ; APN: DIGI ;

A routert elérem, de a netet nem tudom elindítani.
  • Dj Faustus #3602
    "tehát igazából a "fő"routerrel nem kell semmit se csinálnom igaz? "
    Így van.

• Bucsek
    köszönöm, ez a kép tökéletes :) tehát igazából a "fő"routerrel nem kell semmit se csinálnom igaz?

Tényleg köszönöm, sokat segítettél :)
  • Dj Faustus #3600
    Ehhez hasonlóan kell megoldani.

A lényeg:
    - A két routert a LAN-portokon keresztül kösd össze.
    - A 2. routerben kapcsold ki a DHCP-szervert.
    - A 2. router LAN oldali IP-címe legyen egy tartományban (azonos alhálózati maszkkal), de IP-címük különbözzön (tehát az egyik például 192.168.1.1, a másik 192.168.1.2).
    - A két router vezetéknélküli beállításainál az SSID és a csatorna különbözzön, hogy ne interferáljanak, és a vezeték nélkül csatlakozó kliensek ne csatlakozzanak a falon túli routerre.
  • Bucsek
    Sziasztok, szeretnék egy kis infót kérni, meg segítséget,
    Van 1 routerünk ami vezetéknélkülit is tud, viszont a baromivastag téglafal miatt nagyon gyenge a jel, vagy elveszik. Szóval nem használható, csak a másik lakásban. Nekem az ott nem jó. A vezeték része átjön ide is, de jó lenne néha a wifi is (szarás közben fészezni... tudjátok :DDD...) Na szóval, megoldható hogy, megy a net a routerbe, routerből bele az itteni routerbe és onnan kapok vezetékes netet is, meg wifit?

Tehát valami 2 routeres hálózat kellene. Megoldható? Nagyon macerás? mire beállítottam a másik routert az is egy szenvedés volt. :D
  • Rivalista
    Sziasztok!

Nemrég vettem egy Packard Bell TS44HR típusú gépet! Van benne egy Atheros AR5B97 típusú mini wlan kártya ami 300mb/s a névleges sebessége!

Feltettem a Win 7 ULTIMATE 64 bit verziót! Letöltésnél a kártya nem megy feljebb 300 kb/s sem , sima letöltésnél , és torrent-nél sem.

Van egy netbookom is , HP MINI amin ha elindítom ugyanazt a letöltést akkor az majdnem 5 Mb/s tölt le!!

Csináltam Speedtest-et , az meg 4,20 Mb/s irt nekem! A legújabb driver van fennt , semmit nem állítgattam rajta , ilyen lassú volt elsőre is!

Kérem aki tud , segítsen , mert így elég rossz , mert ráadásul új gép...., és nem a nettel van a baj , a másik gép is mutatja..!!!

Előre is köszi a válaszokat!

Üdv
  • Lord RZA a PUNK
    Sziasztok. Bajban vagyok a routeremmel.
    Típusa: Thomson TWG870
    Ez egyben modem és router.
    A gond a következő: port forwardinggolni akarok.
    Megnyitottam egy portot 8080 , le is ellenőriztem egy programmal, ami az internal ip-n (192.168.0.13 ) keresztül ellenőrzi és azt írja, hogy nyitva van.
    De. Ha az external ip-n keresztül ellenőrzöm , bármelyik port checker weboldallal , azt írja a port zárva van. Minden egyes portra amit megnyitok akár tcp, akár udp vagy mind2vel.
    Na de megint de. Ha átállítom a routert UPnP-re. Akkor autómatikusan a háttérben futó utorrentet, vagy épp egy játéknak, pl fifa, portját megnyitja , amit azután le is ellenőrzök egyből ugyanazon a port checker weboldalon és azt írja , hogy a port nyitva!
    Nem vagyok egy nagy router szakértő, de valami itt nekem nagyon nem stimmel.
    Ha a routeren megnyitok egy portot, és leellenőrzöm, és tényleg nyitva van internal ipn keresztül, akkor azért nem látod external ipn keresztül, mert a modem blokkolja azt? Hogyhogy az UPnP módban megnyitott portokat látja csak nyitva?
    Utólag hozzáteszem, hogy kipróbáltam statikus ip-vel is DMZ módba rakni a gépem, de még úgy SEM ismert fel egyetlen portot sem.
    Előre is köszönöm a segítséget
    Peace
  • berlinboy6329
    tp-link wr741nd routerem van,de csak a baj van vele.

Olyat csinál,hogy random lecsatlakozik a netről.Laptopon netezek,egyszercsak nem töltenek be az oldalak.kb 10 mp után azt írja,hogy rendelkezésre állnak kapcsolatok.Tehát lejön a netről.Próbálok felmenni,kiírja,hogy kapcsolódás a "név"-hez,aztán egyből utána,hogy probélma van,nem tud kapcsolódni a kiszolgálóhoz.Csak akkor javul meg,ha kikapcsolom az egész routert,aztán vissza..Rohadt idegesítő.Mitől van?Mit állítsak,hova?
  • J i GS a W
    van egy tp-link wr740n routerem. a problémám az lenne hogy telóról rácsatlakozok wifire kb fél percig van net, utána a teló jelzi ,hogy fullos a jel de viszont nincs adatforgalom. most frissítettem a frimwaret
    de így se jó esetleg valakinek valami ötlete ? hogy mi lehet a baj ?
  • Dj Faustus #3594
    "- Ma vettem egy routert, hogy más helyiségekében is tudjam használni. "
    Milyen routert (márka, típus)?

"- Modemet a routerbe, másik kábelt az asztali gépbe."
    Milyen modem (márka, típus), ki az Internet-szolgáltató?
    A modemből, illetve a számítógépből jövő kábeleket a router melyik portjaiba csatlakoztattad?

"Eddig ugye csak modemen keresztül tárcsázott be netem."
    És ezt az Internetes csatlakozáshoz szükséges (az Internet-szolgáltatótól kapott) felhasználónevet/jelszót beállítottátok a routerben? A számítógépből meg töröltétek a Wan miniport/PPPOE/szélessávú kapcsolatot?

"Mióta a routert beüzemeltem csak úgy tudom az asztali gépet használni, hogy a sticket bele kell dugnom."
    A hálózati kártya meghajtóprogramja rendesen fel van telepítve?
    Ha kábelesen csatlakozol a routerre, a router oszt ki neked IP címet?
    Ezt utóbbit úgy ellenőrizheted, hogy nyitsz egy konzolablakot (Windows XP esetén: Start menü/futtatásba írd be: cmd, majd nyomj egy Enter billentyűt; Windows Vista/7 esetén: Start menü Keresés programokban és fájlokban-hoz írd be: cmd, majd a megjelenő Programok listában válaszd ki a cmd listaelemet), és a megjelenő fekete ablakba beírod: ipconfig /all
    Ha az Ethernet adapter/Helyi kapcsolatnál felsorolt IP-cím mezőben 169-cel kezdődik az IP-címed (és nem 192.168-cal vagy 10-zel, vagy 172-vel), akkor velószínüleg
  • gladius1975
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék. Itthon modemes netem van.
    - Ma vettem egy routert, hogy más helyiségekében is tudjam használni.
    - A routert nem itthon az asztali gépemen, hanem a munkahelyemen a laptopomon állítottuk be amin külső wifi stick van.
    - Hazajöttem bekapcsoltam a rotert itthon.
    - Modemet a routerbe, másik kábelt az asztali gépbe.
    - Meg is jelent a hálózat.

Problémám:
    Eddig ugye csak modemen keresztül tárcsázott be netem. Mióta a routert beüzemeltem csak úgy tudom az asztali gépet használni, hogy a sticket bele kell dugnom. Ezt viszont a laptophoz szeretném használni.
    Ha viszont a laptopra teszem akkor mindkét gépen van net, a laptop nincs mindig itthon.
    Nem szeretnék még egy sticket vásárolni külön az asztali gépnek.

Remélem érthető volt. :-)
  • huncsik
    sziasztok!
    Vezeték nélküli routert szeretnék vásárolni és e 2 közül nem tudom melyiket válasszam, ebben kérném a segítségeteket!

D-Link DIR-635
    vagy
    Netgear wnr2000
    ????
  • gergely1991
    Többnyire az ehhez tartozó dolgokat közvetlenül a router alján leled.Egyáltalán írja, a OS hogy sikerült kapcsolódnod? ipconfig/all paraméterre kiírja a ip információkat? Resetelés után se jó? Tűzfal addig ki volt kapcsolva?
  • Pharaoh
    Ehhez 3G router kell. mint pl ezek:
    http://uk.tp-link.com/products/?categoryid=202&ref=pline

Ha a hordozhatóság is fontos, mert egy 3G-nél nem árt és nem kell másra vagy van otthon másik router, akkor a nano nagyon jó választás lehet.
  • Zsoti90
    Sziasztok

Az lenne a kérdésem, hogy most szereztem be a telenortól egy mobilhipernet csomagot és nem tudom, hogy ha vennék egy usb-s routert azzal megtudnám osztani a mobilnetet, amit rádugok?, mert most az én laptopom van megcsinálva routernek egy progival, hogy a többiek és tudjanak netezni, de nem akarom napi 24 órába bekapcsolva hagyni és ha vennénk egy ilyen routert és arra rádugnám az szétosztaná-e a többi gép között?
  • MR ME
    próbáld a 192.168.0.1-et
  • Dj Faustus #3587
    "begépeltem ezt a bizonyos 192.168.1.1-et"
    Biztos, hogy az az IP címe? Az szerepel a dobozán? Az szerepel a kézikönyvében? Azt osztja ki a DHCP szervere?

Ugyanis én a 4-es hardverrevízióhoz adott kézikönyv 8. oldalán 192.168.0.1-es IP-címet (255.255.255.0-ás alhálózati maszkkal) olvasok ki a router címének.

De erről úgy is meg lehet győződni, ha Windows XP esetén Start menü/Futtatásba, Windows Vista/7 esetén a Start menü/Keresés megkezdésébe beírod: cmd), majd a megjelenő fekete ablakba pedig azt, hogy ipconfig /all. A megjelenő sok információból neked az alapértelmezett átjáróra lesz szükséged.
  • nameless1229
    A minap vásároltam egy tp-link tl-wr740n típusú routert. Viszont a beállítás már ott megakadt, hogy begépeltem ezt a bizonyos 192.168.1.1-et, mivel a böngészőm nem nyitja meg nekem ezt az oldalt, többféle böngészővel is próbálkoztam, egyikkel sem jártam sikerrel. Mi ilyenkor a teendő? A mellékelt cd-vel sem jutottam előbbre, mert annál is hibaüziket dobált ki. :/
  • Grove4
    Megpróbálom majd, köszi a tippet.
    Egyébként átjött egy jobban hozzáértő ismerősöm és ő sem tudta mi a baj. Elvileg a telefonommal van vmi gáz. :/

A notebook-om egyből felismerte és csatlakozott is a hálózathoz.
  • gergely1991
    És ha titkosítás mentesen(se wpa se wpe) alap beállításokkal próbálsz csatlakozni akkor is(előtte lehetőleg húzd ki a wan-t a routerből)?
  • Grove4
    úgy is beírtam de semmi
  • gergely1991
    hello!
    A jelszót mondjuk a hálózati kulcsban kell megadni(telefonodon).
  • Grove4
    "Hello!

Tudom nem jo helyen kerdezem,de nem talaltam ennel jobb topikot ra, szoval":)

Vettem egy Netgear routert abból a célból, hogy itthon megosztom a wifit a Samsung Wave telómmal. Nagyjából mindent beállítgattam a routeren (a súgója alapján. Nem vagyok profi az ilyenekben). A teló látja is a routert és a router is a telefon, azonban amikor csatlakozni akarok a telefonnal a hálózathoz, kéri a jelszót, beírom és SEMMI! Sőt amikor hitelesíteni akarom a WPS PIN-nel meg a másik módszerrel a két eszközt, azt írja ki a telóm, hogy a hitelesítés sikertelen.

Légyszi segítsetek, mert direkt azért vettem a routert, hogy mobillal is tudjak netezni a szobámban.

Köszönöm.
  • setuh
    Hello!

Tudom nem jo helyen kerdezem,de nem talaltam ennel jobb topikot ra;szoval le akarnam cserelni a dl-524-es routerem,mert a sebessege mar reg keves,es mostanaba nem tul stabil,jatekok kozben gyakran elofordul a lag...

Milyen routert ajanlottok ami beton stabil es nem egy vagyon?
  • gergely1991
    Ha nem alkalmaztál MAC/IP szűrést,illetve dinamikus ip-t kap a router-től,akkor nem.
  • attiGT
    Noob kérdés: új gépet vásároltam, holnap érkezik meg. Routerrel kell majd valamit csináljak, hogy működjön a net? Átregisztrálni erre az új gépre vagy akármi..?
  • Tibi7
    Sziasztok! Tegnap vettünk egy tp link wr740n típusú routert, mivel az előző bedöglött. Már a beállítása is nehézkes volt, a mellékelt utmutató alapján kb 30. próbálkozásra sikerült müködésre bírni a wifit. Ma egyszerre gépeztünk két laptopról is, amikor az egyik fogta magát, és dobta a netet. Kapcsolat volt a routerrel, de net nem, majd nem sokkal később kiírta hogy a gép beállításai nem kompatibilisek a routerrel. A másik gépen eközben tökéletesen ment a net. Míg újra nem indítottam, ekkor ez is kiírta hogy nincs internetkapcsolat. Ekkor kb 3x újraindítottam a routert mire helyreállt minden, de tartok tőle hogy a problémával fogok még szembesülni. Miért csinálhatja ezt? Hibás darabot fogtunk volna ki? (plusz info, nem tudom számít-e, de a router arról a gépről lett konfigurálva utp kábellel, amelyik először eldobta a netet, de azóta is wifin szállítja nekünk a netet)
  • gergely1991
    Fel kell rá telepíteni tudtommal.