Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tegnap beállítottam magamnál, nekem dinamikusra volt állítva, és mûködött. na most még csak azt kérdezném, hogy ha azt tudom, hogy tévén keresztül jön a jel, attól még lehet az a pppoe v statikus v mi van még ip cim? 😄
gergely1991
Az internet típusától függõen mindenképpen hozzá kell nyúlni.😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

és ha nem dinamikus, akkor állandóan be kell állítgatni a rutert? 😄
gergely1991
Gondolom neked valami dinamikus ip-d lehetett otthon.😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

ez igy annyira bonyolultnak tûnik, mikor én otthon csak bedugtam, mindent és mûködött 😄 de azért köszi
gergely1991
Ha modemes akkor a pppoe kell kiválasztani.A #3478 hozzászólásomban benne van hogy kell ezt beállítani..
Ha mac vagy ip szûrõ be van kapcsolva akkor azokat ki kell kapcsolni máskülönben router továbbra is a rajta felvett ip-ket fogja szûrni így nincs net.Tûzfal is tilthatja a routert(ami érdekes is lenne😄).Azthiszem a számítógépet is át kell állítani hogy a tárcázós helyett a dinamikus ip-ket(a routerek általában 192.164.1.aztán a negyedik tagját 0-255-ig osztja ki az ip-t,attól függ mennyire van beállítva a korlátozás) kapja.A vírusgyanú se kizárt.

Sziasztok, szeretnék a barátnõmnek otthon kialakítani egy hálózatot, csupán annyi az egész, hogy 2 gép van és mindkettõn legyen internet. Nem vagyok 1 géniusz, de azért lüke sem. Otthon vettem még 1 éve 1 wireless routert és bedugtam, beállítottam a jelszót meg a wirelesst és ment minden mint a karikacsapás, semmit se kellett magán a routeren állítani. Viszont általában úgy van, hogy ami nálam pikkpakk mûködik az másnál már nem :\
Ezért kérdezem, hogy mik lehetnek azok a tényezõk, hogy nem mûködne az internet, ha bedugom a modembe a routert, routerbõl 2 vezetékkel be a 2 gépbe.
Olvastam valami dinamikus IP címrõl meg igazából sok mindenrõl, de mondom nekem simán ment minden, és nem szeretnék beégni 😄

Köszi elõre is.
gergely1991
Az internetes kábelt a WAN csatlakozóba kell bekötni.(WAN=Wide Area Network=Világ kiterjedésû hálózat). Tárcsázós internet esetén PPPOE-ban be kell írni a szolgáltatói e-mailcímet és jelszót(szerzõdésben benne van).Általában ilyenkor újra kell indítani a routert.

Sziasztok!
A következõkben kérek segítséget:
Egy Canyon CN-WF514 wifi routerrel próbálok DIGI netet megosztani. A laptopomon is szeretnék internetet, ami eredetileg egy asztali gépre lett telepítve. Modemet nem használunk, kábelrõl kapjuk egybõl a netet a hálókártyára a szolgáltatótól. A router WAN portjába dugva a kábelt nem mûködik egyáltalán a dolog, nem ismer fel semmit. A LAN portokba dugva a szolgáltató kábelét, valamint az UTP kábelt, ami a gépbe megy (a WIFI helyett ezt használom a nagyobb megbízhatóság miatt) már hajlandó betárcsázni, de 671-es hibát ír ki. (bár ebben nem vagyok biztos, hogy 671-es, most épp nem tudom ellenõrizni. Azt írja rá magyarázatként, hogy érvénytelen a felhasználónév és jelszó a tartományban, pedig többször is ellenõriztem, helyes-e. Ráadásul az asztali gépen sikerül a szolgáltató kábelérõl betárcsázni, a laptopomról pedig routerrel és magáról a kábelrõl is próbálkozva ugyanezt a hibát adja. ) A routerben a pppoe részt állítottam be, a szolgáltató nevét egyszer kitöltve, másszor üresen hagyva. Valamelyik másik résznél a pppoe mellett (kábelmodemnél azt hiszem) beírtam az eredeti gép MAC címét, amit a parancssorról néztem ki, de nem mûködik így sem. Ezt a MAC cím dolgot valamelyik fórumon olvastam, ahol azt írták, a DIGI-nél a szolgáltatás az eredeti gép MAC címéhez van kötve. Nagyon nem értek a routerekhez, de amúgy "advanced user" vagyok, szóval ne kíméljetek. Köszi elõre is.
12346
Sztem ilyenekkel már biztos legóztam, de kipróbálom megint, htx^^

Üdv, a következõ problémám lenne:
Adva van egy Tp-link Tl-Wn722n Típusú Usb-Wifi Adapter, hozzá a Driver és a Wifi Manager is telepítve, de a Manager nem látja az eszközt annak ellenére hogy az eszközkezelõ látja a kártyát és a legfrisebb driver is fenn van hozzá.

Egy Belkin típusú Wifi adapterrel is próbáltam ott ugyanez volt.

Mit csinálok rosszul, mit és hogyan kellen beállítanom hogy mûködjön?

Köszi.

ThugEdge
sziasztok, itt kérdezem, mert kapcsolódik:

http://support.netgear.com/app/products/model/a_id/18167

van errõl tapasztalata valakinek?

Az élet egy kurva nehéz játék...nem lehet benne sehol menteni!

ezek megvoltak, reseteltem is, most felteszem a legújabb firmwarez de nincs rajta régi (szeptemberi)

Dj: a gép kábellel van összekötve a routerrel, ergo azzal flottul kellene mennie
új info esetleg annyi hogy egy natur letöltés a pc domeról is max 200al jön lefele, miközben torrentrõl jön 1 megával, ilyen feltöltõs oldalakon meg 50el jön :S absz nem értem, a túzfalat is kikapcsoltam a routerben, de van még a securitynál pár opció amit ki lehet lehet kikapcsolom mind hátha jó lesz

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

gergely1991
Miután módosítottad, érdemes a routerhez való hozzáférési adatait(név,jelszó) megváltoztatni.

gergely1991
Router-beállítás?
Beírod a böngészõbe:192.168.0.1(vagy azt a címet ami a router alján látsz jelszó,felhasználónevet szintén ott találod).Menj a quick setup-ra válaszd ki a pppoe-t majd töltsd ki ott a felhasználónevet és jelszót.Mentsd el, a router reboot-ot kér általában.

Dj Faustus
Vezeték nélkül csatlakozol? Akkor lehet, hogy valami zavarja a vételt, például ugyanazon a csatornán van egy másik router (például a szomszédé), vagy túl sok tereptárgy (fal, ablak, szobanövény,...) van a router és a gép között.

"pedig a wifire senki se csatlakozik"
És kábelesen? A háttérben nem fut semmi (akár egy Windows Update, vagy a vírusirtó frissíti önmagát)?

sry elírtam nem megabyte hanem megabit

10mbit adsl kapcsolatom van
azért panaszkodok mert ha csak a modemmel kötöm össze a gépem direktbe akkor pöpec mindenhol, ha a routerrel kötöm össze akkor meg az alábbi problémát tapasztalom pedig a wifire senki se csatlakozik

Dj Faustus
"az a problémám hogy elég lassú a böngészés és a sebesség teszt is a 10 megás netnek 4-5-6-7et ír mikor mennyit, de ha letöltök akkor tudja a 10et,"
A 10 Megabit/másodperc valószínûsítem az Internet-szolgáltatód által megadott maximum adatátviteli sebesség (mivel nem írtad milyen szolgáltatód van, annak milyen csomagja), ami függ a géped pillanatnyi terheltségétõl, a routerre csatlakozó egyéb kliensek által elfoglalt letöltési sebességtõl, a szolgáltató hálózatának terheltségétõl a szolgáltató hálózatán kívüli hálózat terheltségétõl, és a sebességtesztet végzõ szerver leterheltségétõl.

Másrészt az a 150 megabit/másodperc (és nem "megabyteos") csak a vezetéknélküli interfész adatátviteli rátája. Ebbõl gyakorlatilag, maximum 70-75 Megabit/sec (8,75 -9,375 MegaBájt/másodperc) sebességet tudsz kicsiholni (mert ugyebár half-duplex kapcsolatról van szó, az adott rádiócsatornát egyszerre csak egy állomás tudja használni).

150megas nem 50

hi all

vettem egy tplink 50 megabyteos wifi routert
az a problémám hogy elég lassú a böngészés és a sebesség teszt is a 10 megás netnek 4-5-6-7et ír mikor mennyit, de ha letöltök akkor tudja a 10et, mi lehet a gond?

gergely1991
Szerintem egy "wi-fi driver reinstall" kell hozzá

12346
Szevasztok😊

Olyan érdekesség történik nálunk, hogy adva van egy XP SP3-as MSI S270 noti, és egy akármilyen mezei wifis D-Link router. A probléma az, hogy néha a noti nem veszi észre napokig, hetekig a mi routerünk wifijét, csak a többi környezõt, holott eddig jól ment. Ilyenkor csak kábelen megy a net. Viszont ezt a routert eközben minden más gép/telefon látja, használja. Kapcsolódási limit nincs. Ilyenkor mi van?😊

zaki
sikerült, aktív lettem, örök hála <#worship>

Dj Faustus
"Ha nyitni akarok egy portot, akkor milyen ip címet kellene beírnom a megfelelõ helyre? 😊"
A utorrentet futató géped belsõ, privát IP-címét, ami általában 192.168-cal kezdõdik.

Windows esetén Start menü/Futtatás-ba írd be: cmd majd a megjelenõ fekete ablakba: ipconfig. A megjelenõ adatok közül neked a IP-cím értékre lesz szükséged.

zaki
Üdv, kérdés:

PPOE-vel kapcsolódok a netre (név, jelszó).
Ha nyitni akarok egy portot, akkor milyen ip címet kellene beírnom a megfelelõ helyre? 😊
Utorrentben szeretnék aktív lenni, de nem tudom milyen ip címet kéne beírnom. Portforward.com-on ezt nem írják, avgy csak én vagyok figyelmetlen.

Basic
Sziasztok! A következõ a kényelmetlen helyzet nálam:

2 routerem van, egyikbe megy be a netkábelem, ez össze van kötve a másik routerrel is, van wan portja, de az egyik lan portba van bekötve, hogy egy hálózaton legyen minden gép, a dhcp ki van kapcsolva a másik routeren.
Minden mûködik elvileg rendesen, az elsõ routerrel teljes mértékben, a másikkal is megy a hálózat és net kábellal mindig, viszont a wlanos dologgal problémázik. Olyan fordul elõ, hogy bekapcsolom a gépet, rácsatlakozik, de azt írja hogy korlátozott kapcsolat, és nincs netem, eközben egy másik eszközrõl simán netezek rajta keresztül wifin. Az segít rajta, ha áramtalanítom, majd újra áram alá helyezem a routert, ezután minden simán rá tud kapcsolódni és minden mûködik is, de lehet eltelik egy óra, és jön valaki, annak már megint nem akar mûködni a dolog. Próbáltam már a router admin felületérõl restartolni a készüléket, hogy ne kelljen mindig odarohannom és kihúzni-beszúrni, de a restart nem segít, tényleg csak az áramtalanítás és vissza.
A problémás router típusa tplink wr340gd

Valakinek esetleg ötlete, hogy mi okozhatja ezt?

Kongy
Nekem is pont ugyanez a problémám, a régi routerrel simán ment a Brotherhood multija, most meg a végtelenségig keres szervereket. A Revelations dettó... de érdekes, hogy minden más multis játék (pl L4D, CoD, BF3) hibátlanul megy...

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Lacoka12
hozzá van adva de nincs multi

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

gergely1991
Windows xp tûzfala esetén
win+r
firewall.cpl>kivételek fülön
Megpróbálhatod Vista vagy win7 esetén is.

Lacoka12
a tûz falon hol lehet?át engedi a játékot

gergely1991
mondjuk tûzfalon...

Lacoka12
ha nincs router beállítás lehetõség a hálozati számítogépek eszközök megjelenitésénél akkor hol lehet még portot beállítani mert a assassin creed broother hood nem tudok multizni a Assassins CreedRevelations meg néha érzékeli néha nem valaki segítsen

Köszönöm, ez volt a lényeg: LAN-ból LAN-ba és a router1 belsõ IP-jét megadni a router2 külsõ IP-jének.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

gergely1991
hmm... mondjuk.

A router2 is a 192.168.1.1-et kapja?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

gergely1991
Ha jól értelmezem hogy a routter1 lan-ja a router2 lan-al van összekötve és nem a router1 lan a router2 wan csatlakozással?:S
Ha router2-höz a routter1 statikus ip címét alkalmazod akkor se?:S

Sziasztok! A következõhöz kérnék segítséget:

Nagy a ház (legalábbis hosszában), így az egyik végén bejövõ netre dugott wifis router nem tudja átszórni a másik oldalra, ezért oda madzagon megy a net az elõbbi routerbõl, és ott egy másik router szórja szét.

1. Router1 WAN - LAN
IP: 192.168.1.1
Subnet mask: 255.255.255.0

2. Router2 LAN - LAN
IP: 192.168.1.2
Subnet mask: 255.255.255.0

Így az agyvérzés határán álldogálva érdeklõdnék, hogyan kell beállítani õket ahhoz, hogy:
a) mindkét routerre rádugott, illetve wifin rácsatlakozott eszközökrõl el lehessen érni a netet?
b) azért a router menedzsment oldala relatíve elérhetõ legyen (bár ez másodlagos)?

A két eszköz: TPLink 1043ND

Ami megoldást találtam: a router1 LAN portjából a router2 LAN portjába menjen a kábel. Viszont érzésem szerint a további beállításoknál bukik el a dolog, azaz hogy pontosan mik is legyenek ezek az alábbi pontoknál:
- DHCP beállítások a két routeren, de fõleg a router1-en, illetve kikapcsoljam-e a DHCP-t a router2-n?
- pontos IP beállítások, hogy ne akadjanak össze
- static routing kell ide?

Bármi, ami egyébre oda kell figyelni?

Elõre is köszönöm!

BBeno2
csao ma vettem egy TP link WR841 ND-t

a gondom az, hogy lehet valamit rosszul állítottam be de a kétantennás wifinek szarabb a térerõssége mint a régi vacak smc-mnek. mi lehet a probléma?

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

rvn
Sziasztok.

Hogy tudom ezeket a portokat engedélyezni?

TCP: 80, 443, 9988, 20000-29999, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy amikor a modemet összekapcsolom a routerral normálisan világít de ha már 1 gépet is hozzákapcsolok elkezd villogni mindegyik led és nem veszi a jelet ( még az is villog ahova nincs dugva semmi) így be sem tudom hozni a router beállításait sem 192.168.1.1-el nem válaszol semmire....Lehet h bedöglött a router?! Most 2 gép közül csak az egyiken megy a net betárcsázva! pls Help hogy mit kell ilyenkor tenni vagy vegyek új routert? 😊 Elõrre is köszi!!

Dj Faustus
A routerben állítsd be a PPPOE beállítást, a számítógépeken nem kell PPPOE-t beállítanod (törölheted is a WAN miniport-os beállításokat), csak szimplán, automatikusan, DHCP-vel csatlakozzanak a routerhez.

Sziasztok

egy olyan kérdésem lene hogy vetem egy tl Wr340GD típusú routert hogy ketéosszam a digi start netet két gépre kábellel, de valamiért egyszerûen nem hajlandó megtenni 651-es hibakóddal mindíg visszadob

a routerre direktben megy a net nincs modem, mûködik is rendesen tesztelve volt
beállítottam a felhasználónevet jeszót a pppoe-nél rebootolt is a router de semmi

kel esetleg diginél valami extra beálítás vagy mégis mit tegyek?
mert pl ha csak sián rádugom a netkábelt a gépre ahogy eddig is volt úgy semmi gond megy minden wan miniporton csatlakozik és hasít is
ha valki tud rá megoldást elõre is köszi
Hello!

Még mindig ugyanaz a jelenség, mint eddig. Most már fix ip és dns van beállítva a gépen, úgysem megy. Mit lehetne még csinálni, mert már lassan többet leszek ott, mint itthon?

Köszi!
Dj Faustus
Akkor szinte bármelyik.

Digi startnet.
Dj Faustus
Melyik csomagban vagy?

Köszi! A típusa mindegy vagy számít milyen, mert fórumon olvastam, hogy nem mindegyik alkalmas a diginél?
Dj Faustus
"D-Link DES-1005D switch fast ethernet típusú routerem van"
A D-Link DES-1005D nem router, hanem switch - benne is van a leírásában: switch fast ethernet.
Azért nem tudsz egyszerre két géppel csatlakozni a szolgáltatódhoz, mert ugyanazon felhasználóval csak egyszer kapcsolódhatsz. Ezért kapod a 691-es hibakódot

Vegyél egy routert, és abban állítsd be a PPPOE-csatlakozást, a felhasználónevet/jelszót. Ezek után a gépen nem lesz a PPPOE-kapcsolatra szükséged, a gépek automatikusan csatlakoznak a routerhez, a router pedig PPPOE-vel a szolgáltatóhoz.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mivel routeren keresztül nem hajlandó egyszerre menni a két gépem. Ha az egyik megy nem hajlandó csatlakozni a másik 691.hiba kódra hivatkozva. Frissítettem a drivereket is. A UPC-nél nem volt vele semmi gond de a diginél nem hajlandó mûködni. Találtam egy két ötletet de azokkal sem mûködik. D-Link DES-1005D switch fast ethernet típusú routerem van. Segítségeteket elõre is köszönöm.