3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
Samurai84 #3575 Kicsit off, de kérdésem lenne. Ha egy nyomtatót hálózatban akarok használni (N-es nyomi), akkor mindegyik gépre fel kell tennem a drivert? Külföldi fórumokon olvastam hogy elég megosztani, de akkor a többi gép honnan szerzi a drivert? -
simon7108 #3574 De itt van az összes olyan oldalnak a képe ahol lehet bármit is állítani.
Lehet én vagyok a vak,de nem láttam olyat ami kell.
-
simon7108 #3573 Hát én nem találtam ilyent.
A vicc meg az,hogy a D-Link oldalán nem talált olyan típust mint amilyen nekem van:D
Amúgy nekem nem wifin megy a net,hanem a routerbe van bedugva a telefonkábel(ADSL) és aztán abból megy a kábel a gépbe. -
mx5 kevin #3572 Ez amiről van kép ez az hogy egy gépre konkrétan megnyitni a portokat na ez a macerásabb.Ha IP részhez akarsz írni akkor Start menü/Vezérlőpult/Hálózati kapcsolatok/Vezeték nélküli hálózati kapcsolat.Ezt megnyitod itt van ilyen hogy támogatás és lejebb hogy részletek ebből az ablakból kiírod az IP címet alhálózati maszkot alapértelmezett átjárót és a DNS kiszolgállót ezután visszamész az általános részhez itt klikk a tulajdonságokra ezután előjön egy ablak itt kiválasztod a TCP/IP protokoll részt majd klikk rá és itt beirkállod amit előzöleg feljegyesztél IP cím alhálózati maszk alapértelmezett átjáró és a dns kiszolgálló címét.Ennek az a lényege hogy fix IP-t adsz a gépnek mert ha más IP-t oszt le neki a router akkor már azon az IP-n zárva lesznek a portok.Na ezt az IP-t kell megadni a routerben is.De én még keresgélnék benne hogy van e benne olyan lehetőség hogy minden géphez minden IP-címre és minden portot meglehessen nyitni mert akkor egyszer beállítod és utána meg van többet nincs rá gond.Ilyen hogy port tiggering nincsen?Nekem Speciel wifin jön a net különböző routerekről TP linknél ezt PL beállítani katasztrófa Linksysynál tök egyszerű d linket egyszer csíptem el kapcsolódni nem tudtam mert messze van ezért belülröl nem tudtam megnézni az adminfelületet.Ez valahogy így néz ki normálisabb routereknél.
Nincs olyan lehetőség nálad hogy avenced utána port forwarding és akkor van ilyen hogy compjuter name és azt átállítod Application Namera mert ha van ilyen neked valószínűleg ez fog kelleni.Torrentnél nálam pl port nyitás nélkül is seedel vagy tölt le bár a pipa helyett sárga felkiáltójel van de ftp játékszerver már nem menek annélkül.De szerintem torrent játékszerver vagy ami nagyobb forgalmat bonyolít én nem wifin használnám hanem UTP-kábelen kötném a gépet a modemmel. -
simon7108 #3571 Amúgy nekem csak a seedel van gondom mással nincs.
Online játékok működnek rendesen,PS3-on rendszeresen játszok multiban. -
simon7108 #3570 Akkor így.
http://www.kephost.com/view3.php?filename=89nzti6rm7916dhfuzc2.png -
simon7108 #3569 A protokollnál tényleg van olyan,hogy "all",de az IP-nél nincs más lehetőség.
Alapból 0.0.0.0 van beírva.
De itt 1 kép,hogy hogyan néz ki:
-
mx5 kevin #3568 Kétféle képen lehet megnyitni portokat Ip alapján és mindenkinek én az utóbbit javaslom.Ha mindenkinek nyitod meg ott nem kér IP-t csak azt hogy agy neki egy tetszőleges nevet Pl dlink portok port nyitás stb amit kitalálsz,ez utóbbi kell neked mivel egyszer beállítod és mindenhez jó lesz minden IP-hez ilyesmit keress esetleg ha van legördülő ablak egyéb más lehetőség ahol nem kér IP-t.Ha kér protokollt kellene lennie ilyennek hogy all ha nincs és van több rublika akkor ezt TCP és UDP-re is meg kell csinálni külön.Ahol van a két ablak az elsőbe beírod hogy 1 a másodikba hogy 65537 mivel 65537 db port létezik.Ha jól csinálod akkor ezen az oldalon http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/ elindítod a torrentet megnézed milyen porton fut itt leteszteled és ha pirosat mutat az eredmény nem feketét akkor jó ha feketét akkor meg nem jó.Ha gondot okoz a szlovák akkor a D-link oldaláról letöltöd az angol frimwaret belépsz a kezelőfelületre és onnan frissíted. -
simon7108 #3567 Na megnyitottam.
Mivel sajnos nem angolul van a routerem beállításai hanem Szlovákul így nem tudom,hogy hogyan kellenek ezeknek lennie kiírva,de találtam egy helyet ahol port nyitásról van szó meg a címben is ott van,hogy /portforwarding szóval tuti,hogy ez az.
De itt nem elég beírni ezeket.Több hely is van.
Privát IP:
Protokoll típusa: itt 2 lehetőség van TCP és UDP
Aztán van 2 port,ide gondolom mennek a számok amiket te mondtál.
Mi az a Privát IP?Ide mit kell?Valamint milyen protokoll kell?TCP vagy UDP? -
simon7108 #3566 Thx.
És ezután gondolom kell egy router restart(elég ki-be kapcsolni vagy be kell nyomni a kis lyukat valamivel és azzal kell restartolni?)meg gép restart? -
mx5 kevin #3565 Böngészőbe beírod:http://192.168.1.1Ezután megadod a jelszót általában ez admin admin.Keresel ilyet hogy Port Forwarding azon belül ilyesmit hogy port Tigering.
Itt normálisabb routereknél mindkettőnél tudsz több portot nyitni.Ide a következőt írod 1-65537 a port forwarding és tigeringhez egyaránt ez mindenki számára az összes portot megnyitja a routerben és nem kell ezzel tökölni többet semmilyen programnál Torrent,FTP game szerverek stb minden fog menni.
-
simon7108 #3564 Üdv.
Egy D-Link DSL-2641R típusú routerem van.
Valaki tudna segíteni,hogy hogyan válhatok "aktívvá"?
Mármint arra gondolok,hogy torrenten tudjak vissza is tölteni ne csak le.
Biztosan passzív vagyok mert az uTorrenten lefuttattam a teszteket és sárga pipát kaptam valamint az alsó sávban egy piros felkiáltójel van miszerint "Nem lehet kapcsolódni.A tűzfal/router korlátozza a hálózati forgalmat.Nyitnod kell egy portot,hogy mások kapcsolódni tudjanak hozzád"
Valaki valami ötlet,hogy hogyan lehetne megoldani a problémát?A tűzfal biztosan nem korlátoz mert át van engedve az uTorrent(gondolom én mivel le tudok tölteni)
Win7-et használok.Néztem torrent oldalak leírását,de az szerint nem sikerült megcsinálnom és a router beállításaiban sem találom sehol ami kell.Esetleg valaki tudna segíteni?
Előre is thx. -
#3563 Tesód mit csinál a wifin? Ha csak fel van csatlakozva már akkor ilyen magas, vagy tölt is esetleg vmit? -
#3562 Sziasztok ! Kéne nekem egy másik wifi usb-s adapter a jelenlegi: TL-WN422G helyett, mert kékhalálozik néha win 7 alatt + ingadozik a sávszél, holott a laptokon semmi ilyen jellegű hibával nem találkoztak a többiek szolgáltató virgin media (Anglia) próbáltam sokmindent már ahogy írták de semmi javulás KELL egy másik fajta ami 100% támogatja a win7-et :) és persze jobb mint ez, ötlet ?? előre is köszi ! -
Roy4l #3561 Sziasztok , olyan problémám lenne hogy miért van az hogy most nyáron elkezdet a gépem azt csinálni hogyha a saját wifit amit én csinálok azon ha rajtavan a bátyám akkor bármilyen internetes játékba 1000fölötti a latencym? és ezt tavaly nem csinálta , se szünetekbe és suli közbe sem. Azóta volt már a modem is meg a router is kicserélve de nem változott semmi. Valaki tud ebben segíteni hogy mi lehet a baj? talán valamilyen beállítás? És még az hogy helyi internetem van (Biatorábgyi kábeltvsek csinálják) és mellette TP Link-WR741N típusú routerem van. -
#3560 Köszi! ezt valahogy kifelejtettem. :D holnap majd kipróbálom. -
#3559 Köszönöm a részletes választ! -
#3558 Ha nincs más javaslat akkor próbáljátok a routert reset-elni(viszont újra be kell állítani). -
#3557 Sziasztok!
A következő problémám van. TP-LINK 743ND router. Lanon keresztül minden frankó, de wifi az nem kóser. Minden egyes csatlakozás előtt áramtalanítanom kell a routert a hátulján. utána már stabilan megy, nem dob le stb. több géppel is lett próbálva, pl galaxy s2 noti. ha lecsatlakozunk a wifiről akkor újra áramtalanítani kell a routert és csak után lehet megint csatlakozni. legújabb firmware van fent. teszteltem úgy is, h nincs lanon gép, torrentek nem mennek, vírust nem talál a comodo cis4. win7 64 bit. -
#3556 ADSL-es home gateway segítségével nem lehet kábelmodemes Internetet megosztani, mert:
* egyrészt a kábelmodemnek RJ45-ös Ethernet (vagy USB-portja) van, az ADSL-es home gatewaynek meg RJ11-es telefoncsatlakozó a WAN portja
* másrészt az ADSL-es home gateway PPPOE protokollon (felhasználóneves+jelszavas azonosítás) keresztül csatlakozik az Internethez, a kábelmodemes Internetnél meg DHCP szervertől kapsz automatikusan IP-címet/alhálózati maszkot/átjárót/DNS-kiszolgáló(ka)t.
Tehát ha meg akarod osztani vegyél egy rendes, Ethernet-es WAN porttal rendelkező routert. -
#3555 Ezek szerint még senki nem próbálkozott hasonlóval, nem tudja hogy kell vagy nem is lehet ilyet csinálni? -
#3554 Szép-jó estét kívánok Uraim! Lenne olyan kérdésem, hogy ha van egy adsl-es routerem (t-home, telefonkábeles), akkor azt valahogy rá tudom csalni a UPC-s modemre valahogy? Ha igen, akkor hogy?
Választ előre is köszönöm! Üdv -
#3553 Ha a Ps be van kapcsolva akkor is azt csinálja amit az előző kommentárban írtam..:S -
#3552 Ha be van kapcsolva a PS akkor az ahoz tartozó lednek is égnie kellene,meg persze a WAN lednek is, ha a modem is csatlakoztatva van -
#3551 Mikor bekapcsolom a routert, akkor a WPS LED ég pár másodperc után meg már csak a Wifi LED ég --> bekapcsológomb, és a WPS közötti LED -
#3550 Azt hiszem hogy a dhcp beállításoknál lehet. -
J3Surno #3549
Ok, ezt megoldottam. :)
Viszont van egy újabb dolog:
Hogyan lehet több gépnek fix magán ip címet kiosztani routerrel?
Tehát pl. az egyik gépé 82.x.x.2 a másiké 82.x.x.1 lenne.
Köszi. -
J3Surno #3548
Üdv
Nem érem el a routert a 192-esen.
Meg sehogy sem.
Pedig csak egy reset kéne, de hát nem férek hozzá... -
#3547 Kábel jó? A routeren a csatlakozóhoz tartozó LED ég? -
#3546 Miért írja ki még mindig, hogy: Reason for failed connection: The cable for Ethernet is not plugged in!
Mit kéne csinálnom, hogy végre jó legyen? -
#3545 Ha csak egy kék csatlakozó van, akkor abba a modemet kellenne bedugni. A sárgákba meg mehet a többi eszköz, aminek netre van szüksége. -
#3544 Mindkét kábel a routerből indul az egyik egy kék csatlakozóba van bedugva ami a Ps Lan csatlakozójába megy. A másik a DCIN csatlakozóba van bedugva, és az megy a konektorba! A kék csatlakozó mellett meg van 4 sárga, és meg vannak számozva!
Azt, hogy tudom megcsnálni, hogy tudjak csatlakozni? -
#3543 Pontosan hogy vannak a kábelek?
A Wi-fi azért nem tud csatlakozni, mert WPA/WPA2 PSK-vel (jelszóval) van védve a wifi. -
#3542 De 2 kábel van az egyik a Ps-be van bedugva a másik pedig a konektorba.. -
Reg5 #3541 Szó szerinti fordításban a az ethernet (lan) kábel nincs bedugva. -
#3540 Ha ott vagyok ahol a modem van, és a teló talál wifit csaktakozni akarok hozzá a teló azt írja ki, h Nincs tartományban, WPA/WPA2 PSK segítségével biztosítva... -
#3539 Üdv!
Vettem egy Asus RT-N10 LX Wireless-N Routert, hogy a Ps-en is legyen netem!
Megcsináltam a beállításokat gépen, és Ps-en is úgy ahogy le van írva, de amikor Ps-en vagy telon csatlakozni akarok a nethez ezt írja ki: Reason for failed connection: The cable for Ethernet is not plugged in! Ez miért van? -
#3538 Hali
Tudnatok nekem ajanlani egy olyan wifis routert ami 4 vasbeton fallal is megbirkozik es be tudom rajta allitani hogy mely oldalak nyithatoak meg es a savszelet is tudom maximalizalni szalankent elore is kosz -
#3537 Hát ez nekem még kinai és az 5 év garival még nem biztos hogy nekiállnék buherálni.
Reméltem, hogy alapból lehet valamit trükközni vele.
Mondjuk ugyha tudom a router IP-jét akkor azon keresztül látnám a rajta lévö meghajtót is akár FTP-n -
#3536 Alaphelyzetben a pendrive ill. mobil HDD megy. A távoli elérés illetve torrent talán openWRT-vel. Többet erre.