3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • krisz073
    Sziasztok.

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Adott egy Digi internet 50/30-s + Asus 520GC router. Routerbe beállítottam a kapcsolatot minden megy is tokéletesen ha a gépemet kábellel dugom rá a router-re.Viszont nem szeretném a lakást körbekábelezni ezért van egy wlan kártya a gépembe ( tp-link tl-wn650g/tl-wn651g) és ha a wlannal csatlakozom a routerre akkor az 50/30-s netbol csak 18/14-s lesz :(
    Ha jól tudom akkor a router és a wlanos hálokártya is 108mbps.Tud valaki megoldást, hogy wlanba is a teljes speedet tudjam használni?
  • AlieN911
    A semmi másra értettem az IP-ket meg ilyenek.. Mivel ott van Service name (ajánlott) ezért mondom beírom, baj nem lehet...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy nem akar belépni MSNre.. MSN hibaelhárító lefut, minden zöld pipa, de nem lép be! Valakinek volt ilyen problémája?
  • BaliBoy
    Juhé. :))

khm... "...Utána ahol kérni fogja beírod a felhasználói neved és a jelszavad. Semmi mást!..."

Azért írtam mert én is jártam így és az Istennek nem értettem, hogy miért nem jó.
  • AlieN911
    Gyerekek...

Megvan.

Other- és Service name hez nem írtam semmit.
    Jó lett!

Tegnap akkor valamit elnéztem,de nagyon! Bár tegnap elvesztem már h. mi mivel hogy stb...

De legalább hoztam egy kis életet ide!
    Kicsit ég a fejem most.. Na de mind1! Megvan siker!
    Köszi srácok
  • BaliBoy
    A PPTP egy teljesen más kapcsolat típus. Virtuális privát hálózatok kiépítésére használják.
  • Carlos
    Lövésem sincs. Ilyen problémával még nem találkoztam. Hagyd PPPoE-n. Az a biztos... ;)
  • AlieN911
    Engem is!
    Jah igen, PPTP-nél nem tudom, hogy mit kell írnom a my ill server IP nek!
    PPTP
  • Carlos
    Érdekelne a megoldás, majd ird le légyszi!
  • AlieN911
    Próbáltam már PPTP-vel is, mindent próbáltam már, úgy is, hogy nem volt a service name kitöltve.
    Ma jön egy srác, beállítani... Kíváncsi leszek.
  • BaliBoy

Ha valamilyen adat be van oda írva akkor nem fog csatlakozni.
    (egyébként már mondtuk)
  • Laceee
    a service name-hez nem kell beírni semmit Diginetnél
  • Carlos
    Próbáltad már PPTP-vel a kapcsolatot és nem other-el?
  • AlieN911
    A Logs ba semmi nincsen. Volt egy System init nem csinált semmit, refresh, és üres oldal volt.
    Jól írom be a fsz-kód, de már mondtam, hogy van valami baja, lodin-pass-más valamivel. Hiba
    1500-on van a MTU.
    Router status-ba van egy connection v. conn test, és ez jön ki ami a képen van.
  • ACE
    pl. a Logs menüpontnál mi van?
  • ACE
    jelszót egyébként tuti jól írod be? Nincs valami hiba log-ja a routernek, ahol meg tudod nézni van-e valamilyen hibaüzi?
  • AlieN911
    Bocsi, de még reggel van, meg ki vagyok, tegnap fél 3 tól csináltam fél 9 ig, és semmi hatás..
    Nem emlékeztem, hogy van ilyen funkció. Megnézem 1500-on
  • ACE
    Legalább körbenézhetnél a beállítások között, hátha találsz olyat, hogy MTU... Mert a 7-es képeden látszik...
  • AlieN911
    Helló!

Az micsoda?
    Ilyen lehetőségeim vannak: Tessék
  • ACE
    MTU-t próbáltad már átírni 1500-ra?
  • Carlos
    Akkor hivd fel a szolgáltatót. Ha nem történt alkatrészcsere (modemnek hivják azt a dobozt is a falon, amit annó a upc hozott nektek) akkor nekik van valami spec dolog amit át kell állítani.
  • AlieN911
    UPC volt!!! Leváltottuk DIGI NET-re!!!!
    nincs modem, semmi!!! csak egy kábel, amin jön a net!!!
    router maradt ugyan az.
  • AlieN911
    Lehet ez nem tudja a PPPoE -t?
  • Carlos
    Hát lassan nem értem.
    Modemet cseréltek ez ok. Vettél új rútert vagy a régi?
    Ha a régi, akkor reseteld.
  • AlieN911
    Ha segít, ilyenem van RP 614

UPC volt, most DIGI van, gondolom a routernek kéne megadni a jó értékeket, és akkor menne, csak ezeket nem tudom, hogy mit kéne.
  • AlieN911
    Öhm, melyik is pontosan az egyeneskötésű kábel?
    UPC-vel ment ez a dolog, net kábelt a router net részébe, a 2 gépet meg az 1-2 es számú helyre. Gondolom ennek is mennie kéne így nem, ha az ment.
  • Carlos
    Akkor a modem kábelét dugd a router uplink/wan csatlakozójába.
    Aztán vegyél egyeneskötésű kábeleket és azokat dugd az 1-2-es portba, majd a másik végét a hálókártyákba.

A ma routerekben van egy 4 portos switch. És a switch és a gép közé egyeneskötésű kábelt kell tenni.
  • AlieN911
    Nem.
    Akkor megy a net, ha a digis kábelt a gép hálókártyájába dugom, utána meg a felhnév meg jelszó után csatlakozás!!

A net kábelt a routerbe dugom, onnan 2 gépbe megy cross kábel, és ekkor már nincs net, egyiken se!
    Ez a probléma.

Most már a router html alapú dolgait se érem el...:S
  • Carlos
    A betárcsázás az gondolom a kapcsolat felépítése, jelszó meg ilyenek.
    Kábellel megy de wifi-vel nem. Ez a probléma?
  • AlieN911
    Mikor a gépbe van dugva a kábel, akkor "betárcsázok" és jó, van net!
    Routeren keresztül nincs netem. Se nálam, se a másik gépnél. Ezt kéne belöni
  • Carlos
    Most akkor mi nem megy?
  • AlieN911
    Sziasztok!

Pár HSZ-el elötti témához szólnék én is, ill. inkább kérdeznék.
    Nekem ma kötötték be a DIGI-s netet, és nekem se jó a dolog!
    Miket kell beállítani, hogy jó legyen?
    Bedugom a routerbe a netet, meg a 2 gép X kábeljét. Elérem a NETGEAR RP614 v4-es típusú routerem HTML alapú cuccait, (192.168.0.0)
    Itt kéne segítség! Itt egy kép... Mikor a gépbe van dugva, pöccre jó a net, ezek az adatok vannak!
    Az nem kavarhat be, hogy gép indításnál, ugye be kell "tárcsázni" hozzájuk.
    Elvileg beállítottam ezt a router-nek is, fsz/kód, de mégse jó.
    Most nem jut eszembe más.

Előtte UPC volt. Köszi
  • Laceee
    végre összejött, nem tudom mi volt elállítva...
  • Carlos
    Elég egyszer resetelni.
    Nézd meg a gépedben, hogy milyen SSID és titkosítás ill. ehhez milyen kulcs van megadva és add meg ugyanezt a routeren is.
  • Laceee
    hiába resetelem a routert, az fsz és a jsz már ki van töltve
  • Carlos
    Szerintem akkor a gépeden annó beállítottál SSID-t és egyéb finomságokat (titkosítás, titkosításhoz használt kulcs, etc). Amikor resetelted a router-t, akkor a routeren ezek visszaálltak és "nem értenek szót" egymással a cuccaid.
  • Laceee
    egyszer már sikerült beállítanom, de szerettem volna portot nyitni, ami nem jött össze elsőre, reset után nem akarja az igazságot
  • Carlos
    "Egy nyelven beszél a géped és a router?"
    Ugyanaz az SSID? Ugyanaz a titkosítás? Ugyanaz a titkosításhoz használt kulcs?
  • Laceee
    van 1 edimax bk6104k routerem, Digi netem, a routert eltudom érni beállítom a megfelelő fsz-t és jsz-t de nem akar lenni internet, ha direktbe dugom a gépbe a kábelt akkor meg mükődik minden, probáltam a routert resetelni és újra beirni a paramétereket de se hang se kép pls help
  • Morphin
    te kalóz
    (én ártatlan vagyok!!)
  • molnar0921
    Jaja :D De így már jó