Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez az admin felület az amikor az expolerba bekel irni azt az ip cimet és akor kijön az a felület ott gondolod a beálítást? mer az nem jön be!
ibrik
Nem igazán ismerem a rádiós netet, de mintha hasonló lenne, mint a DSL - tehát a router admin felületén a WAN beállításoknál azt a csatlakozási módot kell megadni, ahogyan egy géprõl csatlakozna.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

hy!
Mercury kob br100 as routerje van a szomszéd gyereknek de nem tudtuk neki öszekötni a 2 gépet mert valami rádiós internete van és egy számitógépböl jön az internet és a routetre rákötünk mindent jol de nem villog az a led ami azt jelzi h bevan dugva az a kébel amiböl jön a net. az miért lehet? légyszi adjatok ötleteket h most mit csináljunk

AdaKiller
távoli használat megoldva, már csak az elsõ, és egyben legfontosabb kérdésemre ha vki tudna válaszolni, annak nagyon hálás lennék

Steam Nick: adakiller

rvn
Üdv! Van 1 smc webtg routerem és chellos netem szeretném ugy összekötni a 2 t h élvezhessem awifi elönyeit csak hát a chello modemnek meg kell adni a smc mac címét és sehogy nem tom elképzelni h ezt hogy lehet! Ha valaki tud erre megoldást kérem irjon vagy vegyen fel msn re: [email protected]

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

AdaKiller
ja és az XP-s távoli használat sem nyerõ😞

AdaKiller
Sziasztok!

Szeretnék egy kis helpet kérni.

SMCBR14VPN roueterem van, és azt szeretném beállítani, hogy a melóhelyrõl el tudjam érni a routert, és be tudjak lépni az admin felületbe. az, hogy be tudjam kapcsolni a gépet, már megoldottam a wake-on-lannal.
amit még kérdezni szeretnék, van-e olyan webes szolgáltatás, amivel tudom a melóhelyrõl a gépet irányítani, mivel progiinstall ki van csukva.

segítségeteket elõre is köszönöm!

lehet hogy kulon menupontban van port range forwarding

Gollo
Hy Nekem olyan problémám van hogy portforwardot akarok csinálni ugye meg kell nyitni portokat na most nekem kéne pl 27000-30000 lévõ portokat megnyitni beis irom mindent ahogy kell de ez mikor rákkatintok a mentésre automatán átirja 27000-27000-re!Nemtudjátok mért van? Elõre is köszi!

\"Erőművem\": Core2Quad [email protected], 5Gb Noname Ram @ 800 Mhz, Ati Radeon HD5830 @ 1GB, Asus P5KSE, Noname 420W, 750GB Samsung Hdd.

ibrik
Ha nincs használati útmutatód a routerhez, akkor magad is megtudhatod a router beállító "oldalát" (admin felületet).
Nyiss DOS ablakot vagy Start menü -> Futtatás -> írd be "cmd" parancsot és ENTER.
A parancssorba gépeld be az "ipconfig" parancsot és ENTER.
A megjelenõ helyi kapcsolat adatainál az "Alapértelmezett átjáró"-nál szereplõ IP-cím a router.

(Feljebb az "IP-cím" a te géped IP-címe a routerrel együtt létrehozott hálózatban.)

Helo!
Mercury kob br100 as routernél milyen számot kell beirni az expolerbe? h betugyam álítani a dolgokat?
köszi elöre is!
ibrik
Nekem ugyan egy Edimax router-em van, de a Wi-Fi részt (Wireless) 1Mb/s-nál (Data rate) kisebb értékre nem lehet lekorlátozni (még ez is 128kB/s-ot jelent).

Sziasztok. Van 1 Thomson wifi-s routerem, a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék 1 gépet lekorlátozni, a sebességre gondolok, hogy max 65kbyte-al tudjon szedni?Az is segítene, ha megmondjátok, hogy milyen fül alatt van a router admin felületén. Segítségeteket elõre is köszönöm.
ibrik
Mint már említettem (#1415), mindkét gépben 10/100-as van.
Egyik gép sincs "memóriahiányban". Az asztali gépben 2GB, a notebook-ban pedig 1GB RAM van.
Ki lett próbálva tûzfallal és anélkül is, de az nem volt hatással a sebességre.

BaliBoy
Sztem. bizonyosodj meg róla, hogy mindegyik hálókártya 10/100-ase. De tûzfal is okozhat ilyen gondot. Vagy ha az egyik gépben nagyon kevés rendszermemória van.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

red bull
és az nehéz? mondjuk fingom nincs hogy hogy kell. valaki itt tudna segíteni?

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

ibrik
Csakis a reset gomb a megoldás - és persze, ahogy említették, újra kell konfigurálni.

Met
megváltoztattad az alapbeállítást? ha nem akkor a router allján vagy a kézikönyvébe le van írva, vagy beírod ide a típust és valaki megmondja
esetleg reseteled a beállításokat de akkor újra kell konfigolni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

red bull
Szasztok lenne egy olyan problémám hogy elfelejtettem a routernek a felhasználói nevét és a jelszavát. Mi a teendõ ilyenkor?

VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME

ibrik
Van még egy kérdésem.
Már a régebbi "fordítós" kábeles korszakból (két gép közvetlenül hálózatba kötve egy fordítós UTP kábellel) ismerõs a jelenség, hogy hiába 10/100mbps gépek a hálózati kártyája, pl. egy fájl átvitelekor egyik géprõl a másikra jó ha az átviteli sebesség eléri az 1-1.5mbps-t.
Lehet ezen valahogy javítani?
(Mindkét gépen WinXP SP2 fut és mindkettõben LAN 10/100-as van)

ibrik
Érdekes, hogy így most a Hálózati helyekben ott van a notebook megosztott mappája (a PC-rõl nézve), viszont TC-ben nem lehet odajutni a teljes hálózat böngészésével (vagy inkább annak kísérletével...)

ibrik
Na ez a tipp bejött, de csak az asztaliról indítva mûködik.
A wifi-vel csatlakozó notebook-ról indítva így sem megy.
Mind1, ez is több a semminél.
Kössz a segítséget.

BaliBoy
Pedig ennek így kell mûködnie (csak a winfos egy retardált program).
Na mind1. Próbáld ezt beírni a TC cím sorába: \\\ - Értelemszerüen mindenhova a megfelelõ dolgot illeszd be.

ibrik
Az a gond, hogy én pont ezzel kezdtem...
Mindkét gépen megosztottam egy-egy mappát, aztán próbáltam böngészni a teljes hálózatot, de mindig az adott gép csak a saját megosztott mappáját találta meg, a másikét nem.
Próbáltam újraindítgatásokkal, XP és Smart Security tûzfal ki/bekapcsolgatásával, de sehogy sem jött össze.
Mindkét gépet "Microsoft Windows hálózat/Mshome"-ba tettem, és amikor szeretnék belépni az "Mshome"-ba, akkor az egyik gépen azt írja ki, hogy nem elérhetõ, a másikon meg csak saját magát találja meg.

Amúgy a két gép ping-el "látja" egymást, csak éppen belépni nem sikerül a másikba.

Na mindezek után tettem itt fel a kérdésemet (#1409).

BaliBoy
Fogsz egy intézõt, vagy egy Total commandert, a megosztani kívánt mappára jobb klikk és belépsz a Megosztás és Biztonság-ba. Ott értelemszerüen betszed a pipát "A megostás a hálózaton" elé. Célszerü ha a két gép azonos munkacsoportba van mert úgy könnyebben megtalálják 1mást. A megosztás után akármelyik böngészõben megkeresed a megosztott mappát a hálózati kapcsolatokon belül.

ibrik
Bár van egy wireless router-es topik, de az kissé kihalt, ezért inkább itt tenném fel a kérdésem, mert itt is látok "vezeték nélkülis" hozzászólásokat.

Újdonsült Wi-Fi-s router tulajdonos vagyok (Edimax BR-6204WG).
Amire eredetileg vettem - internet megosztása az asztali gép és a notebook között -, arra nagyon jó bevált. A beállításokkal sem volt bajom, már ismerõseimnek is csináltam ilyet, a router-t jelszóval védett acces point-ként állítottam be.

Viszont most lenne egy olyan kérdésem, hogy ezen az összeállításon keresztül (a PC UTP-s kábellel, a notebook wifi-n keresztül csatlakozik a routerhez) hogyan tudnék a két gép között hálózati kapcsolatot létrehozni? (pl. egyik géprõl a másikra fájlok mozgatása, mintha közvetlenül egy fordított kábellel lennének hálózatba kötve)

Sajnos a router kezelési útmutatójában csak az internet szétosztása van leírva (és általában ezt minden másfajta router-nél is így tapasztaltam).

Sziasztok!
Van nekem egy 54Mbit US Robotics wireless routerem. Állandóan ledobálja a csatlakozõ gépeket MSN messengerrõl (smc wbr14g-rõl határozottan tudom h a messengerrek nem "barátkozik"). Tud vki vmi megoldást a problémára vagy könyveljem el h ez a típus is nem messenger-barát?
Elõre is köszi!

András555
Na igen amikor én vettem az enyémet akkor én se kaptam olyan szupi magyar leírást csak azt, írta, hogy hogyan lehet elinditani de a hállozat levédésérõl és a többi dologrol amit tud arrol egy szót se ír magyarul de más nyelven se! Peddig sok mindenre lehetne használni!

Szia.Ugy van,nem jutottunk el odáig hogy a laptopba beirjuk a kodot,mivel ugyan ugy látta a hálozatot mint elöttte.(tehát mintha még nem lenne kodolva)Tudom mire gondolsz mert én az enyémen én is megcsináltam.Ja és 10 karaktert igen.A MAC Adress filltering(az gondolom(a papirján csak MAC Filltering)-re gondols,na arraa már nem mentünk rá.Köszönöm a segitséget ,ha még esetleg gondolsz valami ötletre meghalgatom.

UI:Nem tom hogy lehet árusitani egy olyan dolgot aminek nincs magyar használati utasitása.Igaz nem én vettem de az enyéméhez sem adtak,csak én mielött megvettem volna má letöltöttem magyar használatit.ehez megg nem találni.(legalább is én nem találtam).
András555
Szia!
Csak kérdem, hogy amikor minden belet állitva akkor utána a laptop-on megadtátok ugyan azt a jelszót? Mert ha igen akkor a laptop megjegyzi azt és utána többet nem kéri a jelszót! De amint az írásodbol kivettem egy picit akkor odáig még nem jutottatok el. Ugy-e? Amint olvastam a használati utasitást szerintem jól csináltátok ugy, hogy nem hiszem hogy ti csináltátok volna rosszul bár még van egy pár probálkozási lehetöségetek! A Key Type-t 64-re raktuk és csak utána enged beirni kodot. Gondolom 10 karakteres kodot irtál. Mac address filteringnél állitsd át wep key-re és probáld majd ugy ha ugy se megy akkor kezd elölröl az egészet de elöbb reset-eld a routert.! Sajnálom de csak ennyit tudok igy segiteni!

Szia(sztok)na probáltunk beállitani egy TL-WR541G routert.Már a wireless résznél tartottunk,de nem sikerült lezárni a jelet.A laptop ugyan ugy veszi az adást.Nem sikerült lakatot rakni rá. 😊(enyém D-link azt beálitottam)de ez valahogy nem ment igaz távolbol komunikálunk).Kérdés: ugy lett csinálva ahogy a képen is mutatja gondolom a Enable wireless security-t be kell pipálni és csak akkor engedi a többi beállitást.?Security Type:WEP -re raktuk.A Security Options-nál System Shared,meg Shared Key van. mi shared key-re raktuk.A WEP KEY-t Hexadecimálisra raktuk ahogy az enyémét is. A Key Type-t 64-re raktuk és csak utána enged beirni kodot.Eddig stimm nyomtunk egy Save-t és kész.Na a laptop ezután is vette az adást pedig ujra lett inditva.A MAC Filtering-et is be kell állitani? A Wireless Statistics-is kell állitani? Ha valaki segitene hogy hol van a bibi megköszönném.Itt a link a használatárol. http://www.tp-link.com/english/soft/2007731035257.pdf
András555
Sziasztok!

Elsösorba!

kisopb szerintem ne huzd ki a tápot és ugy nyomd meg a reset gombot folyamatosan de ha ugyse villan fel akkor folyton nyomkod gyorsan egymás után biztos hogy sikerülni fog! Nekem az utobbi jön be az én routeremnél! 😊

Második sorba!

Nagyon sokat keresgéltem a neten de sehol nem találtam egy leírást a routeremhez, hogy hogy kell beállitani rajta egy portot amit az
u-Torrent használ -hatna. Mert ugye bár igy passzivba vagyok! Ja a routerre 2db gép csatlakozik vezetéknélkül és 1db gép vezetéken a net az kábel TV-és 5Mbit-es a portot azon a gépen használnám ami vezetéken csatlakozik a routerhez. Probáltam port beállito progival de nem sikerült. A routerem: D-link DI-624+
Elöre is köszönöm a segitséget!

Sziasztok!

D-link dir-100-as routerrel szeretném megosztani a kábeltévés netet otthon (pr-telekom, dinamikus IP-cím), csinálok mindent az útmutatás szerint, de amikor a "beállítások mentése folyamatban" részhez jutok, jön a hibaüzenet: "dwizzard mfc application hibát észlelt ezért leáll". Egy fffc_appcompat.txt -fájlt csatol a hibaüzenethez amit a gépen nem találok. Van valakinek ötlete mi lehet ez?

Köszi!
hello!

Vettem egy ilyen routert: "TP-LINK TL-WR542g". problémám az lenne, hogy átállítottam az alap felhasználónevet meg jelszót (ez volt tnap). ma megpróbáltam belépni, de nem sikerült a megváltoztatott felhasználónévvel és jelszóval. gondoltam én emlékszem rosszul ugyh resetelem. az pedig nem sikerült a neten leírtak szerint... (ki kell húzni a routert reset gomb 3 mp aztán felvillan 1 led s ujra be lehet dugni) namost én próbáltam tovább is nyomni de nem sikerül...

ha valaki tud segítsen pls!!!
Ugyanilyenem van.
Be kell menned a beállításokba.
Van ott olyan, hogy Advanced settings -->NAT -->Itt van 4 féle almenü, de asszem ez kell: Virtual server

Asszem itt kell belõni.Az igazság, hogy én nem de egy másik felhasználó a gépemrõl torrentezik és ott is zavaró ez.
Vagy beállítod a portokat vagy kapcsold ki a router tûzfalát és használj szoftvereset.

TP-Link router

Itt találsz egy használatit.A mûszaki adatok táblázat alatt van, kicsi, pdf logós ikon.2,67 Mb.

egyik ismerösöm vett egy tp-link TL-WR541G routert.nincs semmi magyar használatija.Nem tudja valaki honnan lehetne leszedni? még angolt sem talált.Kössz a segitséget.
Köszönöm szépen a választ.közbe megoldodott a probléma, nem is kelett a cd-bele.rámentem egyenesen a lapjára és kész.
BaliBoy
A hálózati ikon nem mutatja, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva? Mert ha ott azt írja, hogy kapcsolódva van akkor máshol kell keresni a problémát.

Sziasztok.Bajba vagyok vettem egy routert,töltöttem le használati utasitást a beállitásairol,(a telepitése egyszerü,gondoltam én)mikor összedugtam mindent ahogynóan a telepitésnél is mutatja lépésröl lépésre és ezt a hibaüzenetet kapom,akármit is csinálok.Probáltam már másik kábellel is.Mi a turo lehet,tudja valaki?Elöre is kössz a válaszokat.Probálnám ma belöni de eddig még semmi.
Pedig össze van kötve rendesen.
hibaüzenet
Port átirányítás tesztre minden ok, a tûzfal sem lehet a gond, mert ugyanez a tûzfal volt, amíg nem volt meg a router, és akkor tökéletesen ment minden. Nem tudom, mi lehet a gond.

Letörörltem a régi kapcsolatot, azzal kezdtem, mégsem okés a dolog. A boltban, ahol vettem azt mondták, frissítsek firmwaret, talán megoldja. Hát nem tudom, ez mennyire fog használni, mindenesetre este, meló után kipróbálom...
Mr Spock
Ugyanaz a bajod mint nekem volt. Frissítsd a firmware-t! Passzív meg azért vagy mert routered van. Nyisd meg a torrentnek a portot!

-muszáj-

BaliBoy
Az a válasz nem neked ment. 😉
A te problémádra nem tudok mit mondani. Nem ismerem a routert. Ráadásul ha azt mondod, hogy mindent pontosan úgy csináltál mint ahogy a kézikönyv írja, akkor mûködnie kell. Arról nem is beszélve, hogy ha tudsz pingelni (pl: ping index.hu) és minden csomog 100%-osan vissazér akkor nincs probléma.
Gondolom a gépedrõl letörölted a még router nélküli internet kapcsolatot. És újra konfiguráltad a routerhez.

Ja, most látom nem is az enyémre jött a válasz😊 Esetleg, ha erre td vki lépni, légyszi írjon.
Nem nagyon vagyok otthon a témában, sajna. Megcsináltam ami a kézikönyvben van. Keriom van fenn, de amikor kikapcsoltam, akkor sem ment.
Port átirányítási tesztet hol tudom megnézni??
BaliBoy
Port átirányítás tesztre is OK-t ír ki?
Nincs a gépre feltelepített tûzfalad amin engedélyeztetni kell a kommunikációt?

Üdv!
Nemrég vettem egy tp-link WR542G wireless routert. Beállítottam frankónk, minden mûködik. A gondok a torrentezéssel vannak. Tölteni tudok max sebességgel, de a seed egyszerûen nem megy. Pár kB-al csorog néha, többel soha. Mi lehet a gond? A router beállításoknál az uTorrent portjának nyitottam csatornákat, szóval az is megvan........egyszerûen nem értem!

Hali!!
TP link tl-r 460-as routerrel vannak gondjaim. Beállítottam mindent a kézikönyv szerit. A varázslóval megcsináltam mindent, ami a kézikönyvben volt. Viszont nem mûködik a dolog.Minden jól van összedugva, a pingelés is okés, mégsem megy. Mi lehet a gáz ilyenkor??
Köszi!!!
rvn
Üdv! 2 gépet akarok összekötni! Ip címzés megvan adva kábel crosslink bolti, filok megosztva mind2 gép xp...és sehogy nem kar müködni csak az az éredkes h az egyik gép tudja pingelni a másikat válasz is érkezik a másik gép pedig nem tudja...ijet még nem láttam. Valami ötlet??? kicsit másabb téma de rem tudtok segíteni

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic