Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Nekem is ilyen routerem van, a network magicot -t fel se raktam. szerintem te is jobban jársz ha nem használod.

Sziasztok
van egy linksys wrt320n routerem és egy 30Mbps-s internet elõfizetésem. Ha a routerhez adott network magic programot feltelepítem,1-2 nap után lefelezi a letöltési sebességemet. Ha uninstall és router reset, utána helyreáll a sebesség. Én állítok be rosszul valamit vagy ezt a network magicot el kell felejteni?
ha valaki tudja a választ annak megköszönném
grebber
Win 7 alatt megörült a routerem.Egyszerûen 4 napja nincs vele net.Ha átlépek XP-re ott van net visszalépek Win7-re már ott is van.Gép kikapcs (áramtalanít) gép bekapcs win 7 bejön nincs net ,kihúzom routert van net.
Nem tudom mit kéne állítani😞

Egyszerûen nem értem XP alatt miét van Win 7 alatt meg mitõl romlott el😞

Next PC upgrade: 2022

Sziasztok

A 2847 tiborxxx leírásomhoz valakinak nincs semilyen ötlete ,mert a gond nem oldódott meg ma is úgy kezdtem hogy újraidítottam a routert úgy lett net.Akkor ezek szerint ez a gond egyedi ezért nem jött ötlet,azért ha lenne nagyon megköszönném
Rayden02

Na ma voltak bekötni a netet!És szerencsére sikerült is megosztanom!Anno az ismerõsöm edimaxával nem tudtam megbírkózni,de a TP-Link-ekkel úgy tûnik szerencsém van!

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Pharaoh
De a WAN (net felé) portja hiába 100 mbps-s, ha a proci nem bír többet. Több teszt szerint a wrt54gl-el max 25Mbps -t sikerûlt neten elérni.

Mighty
Beállítások, Sávszélesség, Global maximum number of connections. Állítsd be mondjuk 100-ra.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mighty
Wireless-G max 54Mbit, de az inkább max 25 Mbit. LAN-on azért egy kicsit többet bír egy ilyen router. 10/100-as portok vannak ott.

Köszönöm szépen, megoldódott 😊.
Ha esetleg valakinek ugyan ilyen gondja lenne:
- A Network beállításoknál kattintson a Clone MAC-re.
- Rebootolja a routert.
- Húzza ki a modemet.
- 10-20 mp után dugja vissza.
- WAN-nál kattintson a Release-re.
- Aztán a Renew-ra.
- Várjon 10 mp-t és jó lesz.
Köszönöm a segítséget!
TP-Link routerem van, rámentem a Quick Startra, ott kitöltögettem mindent, aztán semmi. Dynamic IP-re raktam, mert dinamikus ip-m van. Meg az országot módosította, mást nem és a Channel-eknél fogalmam sincsen, hogy az mi, úgyhogy úgy hagytam. Mit kell még állítsak rajta?
Pharaoh
A router database-n beírod a routered pontos típusát és ha van rá fw, akkor kilistázza.
A routerben a fireware update opcióval tudod frissíteni erre, igen ez gyk egy új oprendszer a routerra.

tudnál segíteni, hogy hol kell ezeket a szálakat beállítani a Utorrent-ben?

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

tudnál segíteni, hogy melyiket töltsem le pontosan?, hova klikkeljek azon a cimen, amit írtál?

Ezzel azt kellene csinálnom, hogy a router programját upgrade-elem?, mármint új programot, oprendszert adok a routernak?

kösz

Pharaoh
Ha jól rémlik a Linksys WRT54G, amúgy is csak 25Mbps -ig bírja a netet, szal ha újat vettél jobb lett volna olyan ami bírja a 50Mbit-t is, de ettõl még nem kellene szakadoznia.

Tedd fel a DD-WRT fw-t. Ezzel jobban fogja bírni a torrentet, de elõbb valóban korlátozd a torrent progiban a kapcsolatok számát.

BaliBoy
Lereseteled majd -> manual 8-16. oldal

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Mighty
Feltételezésem szerint, mind a 3 gép torrentezik. Ha ez igaz, akkor nem csoda hogy fagy a router, mivel a torrentezés rengeteg szálat kezel. Ezt a routerek nem nagyon bírják. Vagy csökkented a torrent kliensben a felhasználható szálak számát, vagy nem torrenteztek.

Sziasztok !

Egy kis segítséget kérek, mert nincs több ötletem.

A szegedi TvNetwork internet szolgáltatónál vagyok. 50 megabit a lefelé töltés, a felfelét nem tudom pontosan, de azt hiszem, hogy 25 megabit.

Ez a szoláltató úgy továbbítja a netet, hogy panel lakásokban LAN-os netet vezet be. TEhát nem kell modem, hanem bejön a LAN kábel, és azt csatlakoztatom a router-ba, és osztom szét.

PPPoE módon ad a szolgáltató felhasználónevet, és jelszót, meg IP cimet.

A probléma : Ha a LAN kábelt, amin bejön a net rögtön számgépre csatlakoztatom, akkor beállítom a PPPoE kapcsolatot, és megy a net NEM SZAKADOZIK.

Viszont : HA a LAN kábelt router-ra csatlakoztatom, szintén beállítom a PPPoE-t, és rákötök 3 számítógépet, akkor néha lefagy a router, és nincs net. Ekkor kihúzom a routert a hálózatból, és kis idõ után visszacsatlakoztatva õjra továbbítja a netet a 3 számgépnek.

Tehát ez a probléma, hogy néha leáll a rouer, és nem adja tovább a netet, csak a számgépek közötti LAN hálózat marad meg.

Már vásároltam egy jobb routert :

Linksys WRT54G Wireless-G Wifi Router ---> ezt vásároltam

Ezzel a router-el is ugyanaz a baj, idõközönként leáll és a netet nem adja tovább. PEdig ez a router újabb, és 200 megabitet tud kezelni, ha jól tudom. TEhát az sem kellene, hogy baj legyen, ha mind a 3 számgépen nagyobb sebességgel tötünk, mert a routernak birnia kellene, nem?

A routerban beállítom, hogy melyik címtõl ossza ki az IP cimeket a számgépeknek, amelyek csatlakoznak.

Elõre is köszi a segítséget !

Üdv.,

grebber
Edimax BR-6104K

BaliBoy
Reset gomb a router hátulján. 30 mp-ig nyomva kell tartani.
1. Nem mondtad milyen router.
2. User manuáljában lépésrõl lépésre le van írva minden ábrákkal.
De addig semmiféle képen nem tudunk segíteni amíg nem tudjuk milyen routerrõl van szó.

grebber
Épp ez a baj közöm nincs hogy kell beállítani nem értek hozzá azért kérdezem!

BaliBoy
Reseteld a routert majd állítsd be újra.

Greg100: A kapcsolat típusodnak megfelelõen állíts be újra a routert.

Sziasztok!
Egy elállítás miatt reseteltem a routeremet és most a WAN-nál azt írja, hogy "Obtaining Network Parameters..." és csak frissítget, renew gomb szürke. TCP/IP beállításoknál minden automatikus. Próbáltam rebootolni, kihúzni, visszadugni, semmi.
Valakinek van valami ötlete?
Elõre is köszönöm!
grebber
Elállítódhatott a routerem.

Eddig router mögül neteztem semmi gond nem volt!3 napja az van hogy ha be van kötve a router akkor nincs netem.Amint kikötöm akkor van net.
Nem oszt ki címet neki vagy nem tudom.MSN-nél azt írja az "átjáró" nem elérhetõ.Valahol néztem 0.0.0.0 van valahol.
Marhára nem értek router beállításhoz.
Hogy lehetne ezt megcsinálni?

BaliBoy
OK. Igazad van. Csakugyan van ilyen funkciója.
A kérdésedre a válasz, hogy mûködni fog.

BaliBoy
o_O
Vezetékest minek szûrni? 😊
Szerintem az csak a WLAN-ra vonatkozik.
Nem véletlenül WAN felüli MAC szûrés a tûzfalon?

A vezetékes hálóra gondoltam, nem a WLAN-ra. Ezek együtt vannak szûrve, külön-külön nem is lehetett beállítani.

Gigabyte EX58-UD3R, i7 920, 6 GB Corsair DDR3-1600, Sapphire Radeon 4890 VaporX

BaliBoy
A gépeken azt kell kiválasztani a hálózat konfigurálásnál, hogy HUB-on keresztül kapcsolódsz.

Mármint a wi-fi van MAC címmel szûrve? Mert az ugyanúgy megmarad.

Konfigurálás alatt mit értesz? Milyen jellegû dolgokat kell beállítani, IP címet meg ilyesmiket?
Más: a routeren MAC-szûrés van beállítva, az összes itthoni eszköz a listára felvéve. Ha rákötök egy switchet, azon keresztül is érvényesülnek a MAC-alapú korlátozások?

BaliBoy
Tökéletesen mûködik. Jelenleg most ahogy gépelek egy router van itt mellettem amit egy másik router mögött használok switchként. Szóval egy sima switchet is be lehet tenni router mögé. Csak utána úgy kell a gépeket konfigurálni.

Üdv!

El szeretném vezetékelni a netet a házban, hogy nagyjából minden szobában be lehessen lehessen dugni gépet, Xboxot, és még csak kábelekben se kelljen bukdácsolni. Van egy D-Link DI-524-es routerem, ez a szobámban van. Innen kéne 3 kábelt feltuszkolni a fali csövekbe. 2 db van, és már van bennük egy-egy koax kábel. Így elég necces, szóval arra gondoltam, hogy esetleg egy switchel meg lehetne oldani, hogy felvezetek egy kábelt, fent a padlásra veszek egy switchet, és onnan ágaztatom le a szobákba a kábeleket. Router után switchet rakni hülyeség? Vagy mûködne a net?

Rayden02
Oké,akkor majd valahogy megoldjuk,ha valamit nem tudunk,akkor legfeljebb majd írok a topicba!!Még egyszer köszi!<#circling>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Pharaoh
Jobb, ha magadnak állítod be szerintem. A szerelõnek nem kötelessége beállítani, és ha meg is teszi csak a netet állítja be vagy szívességbõl vagy egy kis pénzért a zsebébe. Ezen kívûl rengeted dolgot be lehet állítani benne az ip cím kiosztást, a tûzfalat, ddnns-t.

Köszönöm a választ, megpróbálom.
Pharaoh
Kell lennie egy reset gombnak a hátulján, azt nyomva kell tartani vagy 30s-ig és minden visszaáll a gyári beállításba.

Rayden02
Oké,köszi<#eljen>,ja és még egy kérdés!Ha a DIGI-sek kijönnek,beállítják nekem ha megkérem õket?Vagy aszt mondják hogy oldják meg maguk!És ha igen,akkor bérmentve,vagy kérnek érte pénzt?<#wow3><#vigyor2>

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a routeremmel kapcsolatban. Még régebben egy játék számára állítgattam valamit rajta, nem volt vele semmi gond. Aztán a DC elkezdett ledobálni a hubokról, hogy rossz ip címmel küldök utasításokat. Erre elkezdtem állítgatni valamit a routeren, de teljesen elrontottam. Nincs net, beírom a böngészõbe, hogy 192.168.1.1 és idõtúllépéssel kidob. Hálózatot sem érzékel.
Valami ötlet esetleg?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
Pharaoh
Ha a router jól be van állítva, a 2 gépen egymástól függetlenül kell lennie netnek, ahogy most is lennie kell a Vidanettel.

A routered wan portja bírja a 100 Mbps-t, így ekkora netet bírt el.

Rayden02
Sziasztok!

Lenne egy egy-egy fontos,és egyben fura kérdésem felétek!
Hamarosan hozzánk is jönnek bekötni a DIGINET-et és nekünk eddig a bátyámmal volt megosztva az internet egy TP-LINK TL-R460-as routerrel, Vidanettel!Ha jól tudom Pppoe-es kapcsolat lesz a mostani!(jelszavas)
(elég láma vagyok routerek terén!<#idiota>)na a lényeg az hogy mondjuk az én gépemen keresztül van beállítva a router,és például lekapcsolom a gépem,attól még a bratyónak a másik szobában lesz ezek után nete?Vagy majd a router elfogja végezni a dolgát?

A másik kérdés ugyebár az elõbb leírtam a router típusát amit használunk,és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni,hogy a BaseNET csomagot elfogja e bírni letöltés terén,vagyis kifogja-e használni a maximális sávszélességet!<#nemtudom>

A segítségeteket elõre is köszönöm!

Van egy TP-LINK WR 340-ES ROUTEREM Az a problémám ,hogy változó idõközönként letiltja a netet ,ha ilyenkor resetelem vagy újraindítom minden helyreáll és megy tovább akár napokig is.Elõfordúl ,hogy netezés közben is leáll akkor ujraindít és müködik van amikor egy hétig is .De van olyan ,hogy naponta háromszor kell újraindítani.Valakinek valami ötlet ?
2836-ra valaki?

Eddig fel tudtam telepíteni, ahogyan most csinálom, de most nem.SZerintem szólok egy ismerõsnek.Az lesz a legegyszerûbb.
BaliBoy
Az internet kapcsolatot a routerben kell beállítani. A windowsban pedig helyi átjárón való konfigurációt kell választani.

Nem bírom feltelepíteni a routerem.322-es hibakódot ír ki, azt írja, hogy ellenõrizzem a netet, meg, hogy mindent jó helyre dugtam be.Minden jó helyen van,de egyszerûen nem sikerül.
Sikerült tegnap belépnem, miután reseteltem.Csak ezzel el is baszódott a routerem.322-es hibát írt ki tegnap.Ma még nem próbáltam,majd holnap kipróbálom.Remélem sikerülni fog.
Pharaoh
Ha a gyári jelszóval nem megy, akkor tuti megváltoztatta vki. Gyári fw van rajta egyáltalán?

Mighty
Próbáld így: admin a usernév és admin a jelszó
Vagy usernév nincs, jleszó az admin

Ha ezek nem sikerülnek, akkor reseteld a routert.

Sziasztok!

Torrentezésnél zavar, hogy passzív módban vagyok, ezért szeretnék a routeremnek is egy portot nyitni.Leírást már találtam, hogy hogyan is kéne, de sajnos nem tudok belépni a routerem oldalára.Az IP címet tudom, de a felhasználó név és a jelszó az nem mükszik.A routerem alján vannak ezek, de hiába írom be, sehogy nem akarja az igazságot, nem tudok belépni.Valaki tudna segíteni nekem?Felmentem a gyártó honlapjára is, nézegettem a pdf fájlokban, de sehol sem találtam semmit.
Linksys WTR54 GC a routerem, valaki lenne oly kedved és segítene nekem megfejteni a felhasználónevet és a jelszót?köszi
BaliBoy
Neted nem is lesz ha kábeles van, mert a szolgáltató feltehetõen az asztali géped MAC címét regisztrálta és csak azzal engedi kapcsolódni a világhálóra. Ezt csak routerrel lehet kiküszöbölni amiben klónozod a géped MAC címét.

Sziasztok!
Igazából nme tudtam, hogy melyik fórumba írjak, de ehhez áll legközelebb a gondom.
A probléma a következõ:

Otthon Tarros netem van a szokásos bajön a coax kábel a modembe onnan a gépbe. 7végére hazahoztam a laptopomat, elõvettem a scitchemet , bedugtam rá a modembõl jövõ jelet majd a schwitchre rádugtam a két gépet.

A helyzet h az asztalin gond nélkül van netem mig a laptopon nincs. Cserélgettem kábeleket, más beállítások meg minden de a két gép eggyáltalán nem, látja egymást és a laptop a netet sem. (A laptopon a koterben volt kábelen keresztül netem).

Megoldás?

Segítségekete elõre is köszi.
Itt hiába állitom a kapcsolót enabled-re,mindig visszavált disable-re a save után.A default rule az mit jelent?