3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#3055 Heló,
Tudom teljesen ide illő a kérdésem de reménykedem hátha válaszra lelek.
Szóval a kérdésem a következő lenne: Szeretnénk venni egy WIFI-s routert amelynek két asztali számítógépet, egy laptopot kéne ellátnia (Gondolom wifi szinten nagy korlátok megosztás szintjén nincsenek.) de nagyon fontos, hogy legyen egy kábeles része is ugyanis az Xbox nem wifi képes.. Mivel egyáltalán nem vagyok helyben router témában lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek de milyen routert ajánlanátok?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Rotyoka #3054 Ja bocs, nem figyeltem :) Kössz Backfire 10.03 fel is raktam, csak valamiért Wifi-t nem tudom konfigurálni.
"This section contains no values yet" :( -
#3053 Itt már válaszoltam a kérdésedre.
De ha van kísérletező kedved, a gyári firmware-t is piszkálhatod - hardwere-revíziótól függően:
* V1
* V2
* V3
* V4 -
Rotyoka #3052 Tp-Link WR941ND hez tud valaki valami jó kis (nem gyári) firmware-t? -
tajthy95 #3051 752.9194EU (remélem jól írtam, mert zsúfolt ott a hely, alig férek hozzá :D) -
#3050 Mi a "part Number"-je az eszköznek (az eszköz alján van a címkén 751-el vagy 752-vel kellene kezdődnie), illetve milyen firmware van rajta? -
tajthy95 #3049 Na erre gondoltam... nekem ilyenek nincsenek. Máshol is ezt a Wireless encryption izét mondták, de nekem olyan nincs. Meg Access Control-t sem látok sehol. :S Sem WPA-t... :S -
#3048 Bal oldalon a wireless felirat alatt pár almenü. Ott kell beállítani.
Wireless encryption: wpa/wpa2
Access controlban beállíthatod, hogy mely MAC address kapcsolódhat a routerhez. Értelem szerűen beállíthatod a saját gépe(i)d MAC addresse(i)t. Nem kötelező, de ártani nem árt.
WPA/WPA2: itt tudod beállítani a jelszót. Ha biztosra akarsz menni, írd be a lehető leghosszabbat :)
Végül pedig változtasd meg az admin jelszót. -
tajthy95 #3047 Üdv!
Van egy SMC WBR14-G2 routerem. Eddig nem volt lejelszavazva, mert nem volt rá szükség. Az utóbbi napokban viszont előfordul, hogy akár 2-3 szomszéd is nálunk rontja a levegőt, így alig halad az amúgy is kegyetlen lassú net. Persze azonnal akartam rá tenni jelszót, de valahogy nem jön össze. Mert olvastam valahol, hogy valaki spec erre a típusú routerre leírta a lejelszavazás menetét, de ennek ellenére nem lehetett nálam megcsinálni (a router beállításainál mondta, hogy Security -> Wireless -> és Wireless nemtommi :D De nekem a Wireless-be csak a vezetéknélküli hálózat be/ki kapcsolása van, és mivel nálam így jön, nem kapcsolhatom ki.)
Na lényeg a lényeg, szeretném lejelszavazni, ebben kéne segítség, hogy hol. Kösz előre is! -
#3046 Kösz az infót!!! Akkor valószínűleg a fél perces durva lassulások is ez miatt van. -
#3045 Onnan, hogy ott dolgozom. Más nem tudja megnézni. Nem tudom mikorra lesz kijavítva. Le van adva a hiba a megfelelő szervezeti egységnek. -
#3044 Ezt honnan tudod? Hol lehet megnézni? Nem tudod mikorra javítják ki a hibát kb? -
#3043 Csakugyan van egy hiba ott. Le vannak esve a modemek. Gondolom már le van adva hibára. Szerencsére úgy látom nem HFC hiba így nem hozzánk tartozik. -
#3042 A kerület Rákosmente, ahol én lakom Rákoscsaba haver meg Rákoskeresztúr -
#3041 Annak a környéknek mi a neve? (pl. XVI. ker - Zugló) -
#3040 Budapest 17. kerület, T-Home kábelnetem van nekem is meg a haveromnak is. -
#3039 Hol laktok, hogy nincs kábelnet? -
#3038 Kösz a segítséget. Úgy néz ki a T-Home gagyi. Most egy pár óráig nem volt internet, havernak 3 napja nincs, nem lakik messze és ő is T-Home-os és a szomszédunknak is folyamatosan megszakad a mobilnete (T-Mobile).
Neten utána néztem ezeknek a törési kísérleteknek. Azt írják nem veszélyes és nem találtam olyat, hogy másnak lassították volna a netet. Engem az se érdekel ha 1 percen belül ezer ilyen jön csak a net fusson zökkenőmentesen :D -
#3037 "2010. július 29. 11:22:49 Unrecognized attempt blocked from 88.132.38.246:53383 to xx.xx.xx.xx TCP:37891
Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan."
Ez a router, vagy a számítógép tűzfalának (milyen tűzfal?) naplója?
Hány gép van a routerre csatlakoztatva és milyen alkalmazások futnak rajtuk? Fut-e rajta valamilyen P2P progi (torrent, emule, dc++,...)?
Bár ahogy az IP-cím Whois-bejegyzését, ez a "támadás" a PR-Telecom hálózatából jött, tehát valószínűleg egy ott levő kliens bekapott valami vírust. Vagy az IP-címedet előzőleg használó ürge ehhez az IP-címhez kapcsolódott, és ezzel folytatott adatforgalmat (te meg nem akarsz). Legdurvább esetben
"Bekapcsoltam a router tűzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat."
* Discard Ping From WAN - ha ezt bekapcsolod, akkor a szolgáltatódtól kapott külső IP-címet megpingelve kívülről, nem fog válaszolni- kvázi rejtettnek látszól.
* VPN Passthrough - ha bekapcsolod, engedélyezed a VPN kapcsolatok átengedését a routeren. Ha nem használsz VPN-t, nem kell bekapcsolnod.
* PPTP /IPSec - ezek VPN kapcsolat kiépítésére alkalmas protokollok. Ha nem használsz ilyesmiket, ne kapcsold be.
"T-Home kábelnetem van"
Ha kiiktatod a routert, és közvetlenül a gépet kötöd rá, akkor is ilyen? Amikor megszakad a net a kábelmodemen (milyen típusú) hogy villognak a lámpák? Bele tudsz menni a 192.168.100.1 IP-címen levő (általában ezen az IP-címen érhető el) diagnosztikai oldalára? -
#3036 Hello!
2010. július 29. 11:22:49 Unrecognized attempt blocked from 88.132.38.246:53383 to xx.xx.xx.xx TCP:37891
Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan. Több mint 10 word oldalnyi szokott összejönni percek alatt 10-es betűméretben.
Bekapcsoltam a router tűzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat. Utolsó háromról nem teljesen tudom mire jó de bekapcsolás után is ugyan úgy jönnek ezek a feltörési kísérletek. Próbáltam már IP-t is váltani, AVG és AD-aware-rel is megtisztítottam a gépemet.
A probléma csak az, hogy néha nagyon belassul a net vagy meg is szakad kicsit. Ez nagyon rossz ha éppen neten akarok játszani.
SMC 7004vbr rotuerem van, régebbi fajta (régen vettük, de nem használtuk egy ideig), de pár hónapja megy csak. T-Home kábelnetem van Budapesten, szóval nem vlm ócskaság.
Tudtok segíteni mivel lehetne megszüntetni az internet leállásokat/lassúlásokat? -
junior1972 #3035 Köszönöm szépen a segítséget,kipróbálom. -
#3034 "Soft resetnél,nem vesznek el a beállítások. Nekem is van linksys routerem, ha a rebootra klikklelek simán újraindul, nem vesznek el a beállítások. "
Csak az inkább reboot, inkább mint reset (benne is van a nevében re set[tings] - azaz beállítások újra). Meg mi rebootolná az eszközt? Időzítés (crontab), távoli támadás, IP/hardveres watchdog (ha nem pingel valamilyen IP nem pingel, vagy magas hőmérsékletet érez, újraindul), túlterhelés, firmware-/széria-hiba (a legutóbbi talán a legvalószínűbbnek tűnő)?
"Az áramellátási problémát talán észrevenném a többi hardveren is pl.monitor,külső vinyó,hangfalak.Ők is ugyanonnan kapják az áramot."
Azért a gép, a monitor tápegysége kicsit robosztusabb, ezeknek az otthoni hálózati eszközöknek meg hajlamosak alul-méretezni a tápját.
Hogy hol van áramprobléma vagy úgy lehetne kiszűrni, hogy átvinni máshova a routert, és figyelni, hogy ott hogyan viselkedik (ha máshol is ezt csinálja akkor nem valószínű, hogy az áramellátással van a baj); vagy szünetmentes tápot rakni alá (ugyancsak mint az előzőnél); vagy egy ugyanilyen feszültségű, és hasonló vagy nagyobb terhelhetőségű tápegységet rakni alá (ezzel kiszűrni, hogy a táppal van-e a baj). -
junior1972 #3033 Köszönöm Faustus, ezt hogy lehetne kiderítenem hogy mi az oka a problémának? Az áramellátási problémát talán észrevenném a többi hardveren is pl.monitor,külső vinyó,hangfalak.Ők is ugyanonnan kapják az áramot.
A soft resetnél valóban nem vesznek el a beállítások. -
#3032 Soft resetnél,nem vesznek el a beállítások. Nekem is van linksys routerem, ha a rebootra klikklelek simán újraindul, nem vesznek el a beállítások. -
Tripod #3031 Hali!
Beszereztem egy TP-LINK WR542G wireless routert, és olyan problémám van, hogy összedugom a modemmel, beállítok mindent ahogy kell, és mégsincs net.
Win7 hibaelhárító azt írja, hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Tesóm gépe látja a vezeték nélküli kapcsolatot viszont nem tud rá csatlakozni. Nem értem mi a gond, mert havernak ugyanilyen routere van, és ugyanennél a szolgáltatónál van és neki hibátlanul működik. (BorsodWeb, Dinamikus IP)
Valaki tipp?
-
#3030 "ami meghatározott időközönként bontja a kapcsolatot.Tipikusan olyan mintha resetelném a routert kigyullad az összes led rajta majd bontja a kapcsolatot és egy kis idő után helyreáll a net"
Ha resetelődne a routered, az összes routerben tárolt beállításod odaveszne. Ez inkább olyasmi, mintha megszűnne alatta egy rövid időre az áramellátás és újra visszajönne (az összes led egyszerre történő felvillanása erre utal). Na most vagy a tápegysége zakkant meg, vagy a 230 V effektív értéke ingadozik jelentősen. -
junior1972 #3029 Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Adott egy Linksys WRT160N tipusu router,ami meghatározott időközönként bontja a kapcsolatot.Tipikusan olyan mintha resetelném a routert kigyullad az összes led rajta majd bontja a kapcsolatot és egy kis idő után helyreáll a net.Firmware verzió 3.0.02.
Esetleg valaki segítene aki képben van?
Köszi -
MPZS #3028 Sziasztok!
Szeretnék venni egy ADSL modemmel egybeépitett routert és az a kérdésem lenne hogy bármilyent választhatok? Arra gondolok hogy nekem jelenleg 1 ezer éves huawei modemem van és ha veszek egy zsirúj ADSL2+ vagy ilyesmi modemes routert akkor az jólesz a sima ADSL-emhez?
Néztem vaterán egy t-home-os pirelli modem+ wifi routert mert nem akarok sokat költeni rá szerintetek az jó lenne? Vagy még jó árban van SIEMENS Gigaset SE 515dsl Wlan ilyesmikre gondolok...
Köszi előre is a segitséget! -
#3027 Hát azzal is az őserdőket védenék, ha egy router becsomagolásához nem 3 fajta csomagolást - a külső színes, a belső fehér, és a tálca amin a részegységek elhelyezkednek a legbelső műanyag zacskókban (egy a routernek, egy a tápegységnek külön-külön) - használnának. Elég lenne egy újra-papírból készült borítás+egy térelválasztó karton benne, amire szimpla fekete festékkel ráírnák a szükséges információkat. Persze nem lenne annyira látványos, de legalább védik az esőerdőket (bár a felhasznált ásványi kincsek kitermelésének környezet-barátságáról is lehetne beszélni). -
#3026 A gyártók védik az őserőket. -
#3025 Látod az lehetséges. Cd-n lehet rajta van.
Én így kézzel fogható változatra gondoltam. -
#3024 Fogadjunk, hogy adnak. Tuti, hogy kaptál egy cd-t amin ott van rajta a user manual. Még sztem magyarul is. -
#3023 Nagyon szépen köszönöm :)
Egyébként jó hogy a 20ezer forintos router hez nem adnak leírást :S
De sikerült megcsinálnom még 1x kösz. -
#3022 A router kézikönyvének képekkel illusztrált 60-65 oldalán olvashatsz erről. -
#3021 Router menüben: Setup, Wireless Settings, Wireless Network Setup Wizard -
#3020 Hello!
Dlink routerem van valaki el tudná mondani hol tudom le jelszavazni a wifi-t? DIR-635 ös tipusom van.
Előre is köszi! -
#3019 ftp://ftp.dlink.hu/di/di-524/documentation/DI-524_man_hu.pdf -
#3018 "D-link DI-524 wifis routeren nem lehet valahogy beállítani, hogy a "hálózatot" egységesen lehessen használni? "
Ha arra gondolsz, hogy mindenki egyforma maximális sebességgel tudjon netezni - sajnos nem, ugyanis tudtommal nincs a firmware-ében sávkorlátozási lehetőség, alternatív firmware-t (OpenWRT, DD-WRT) meg nem támogat.
Hacsak... ...hacsak nem leszeded a D-Link oldaláról a firmware-forráskódot, és valahogyan felraksz hozzá egy traffic shapert. Szép kis feladat lesz 1-2 MByte Flash-ROM és 8 MByte memória mellett, beágyazott rendszeren Linuxot forráskódból hackelni... -
#3017 pl: rácsatlakoznak 2-en és ne legyen olyan, hogy az egyik 8mbit-et kap a másik 2-t -
#3016 Whaat???