Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pharaoh
Vezérlõpult - Hálózati kapcsolatok - Helyi kapcsolat - Támogatás - (Részletek)

Vagy

Start - futtatás beírod "cmd" és az ablakba ezt: ipconfig/all

Lehet neked tök egyértelmû dolgok ezek, ezért bocsánatot is kérek, de hol tudom ezeket megnézni?

Amúgy köszi, hogy segítesz már lassan egy oldalon csak az én bajom lesz...
Pharaoh
Még egy lehetõsdég:

Dugd össze úgy, hogy legyen net a gépeden. Ekkor a kapcsolat tulajdonságokat meg tudod nézni, IP, DNS, Mask. ezeket felírod, majd beírod a routerba a statikus IP-s menüpontban.

nem
Pharaoh
Hos-t nem kell.
Save után sem lesz aktív a renew gomb?

Hostnamet nem kell kitölteni?
Mert nem válik aktívvá a renew, hogy rá lehessen kattintani
Pharaoh
Ha dinamic IP-d van, akkor csak azt kell kivlasztani és kész, valamint a mac klónozást.
Ha jó, akkor az IP sorban a 0.0.0.0. átvált a rendes IP címedre, ha a renew-ra mész, nem kapsz IP-t?

Pontosan a WAN portba mit és mi alapján kell beállítanom? Bocs a tudatlanságomért...
lesz-e net: a WAN pislákolására gondolsz? Mert akkor nincs.
nem változott semmi, mit csináljak? 😞
Pharaoh
Netrowk menüpontban van a MAC clon.
USER GUIDE ha nem lenne meg.

Ha a Netrowk menüben lévõ WAN opcióban beállítod a dolgokat, akkor a renew gombbal kéne neki kapcsoloódni és IP-t kapni, ha kap ip-t akkor jó.

Próbáld meg, hogy a netet nem a WAN portba dugod, hanem egy sima LAN portba és úgy lesz -e net.

WAN pislákol folyamatosan.
MAC klónt, hogy állítsak?
Pharaoh
Ha azokat nem adták meg akkor Dynamik IP lesz szerintem. MAC klónt állíts be.

A status-nál a WAN részben láthatod, hogyha kapcsolódott,

egybõl UTP jön be!
Static IPhez kellenének adatok, azokat honnan tudom megszerezni? Router hogy jelzi, hogy kapcsolódott? Amúgy pislákol pár lámpa (pl:SYS, WLAN)...
Pharaoh
Próbáld meg static IP-vel is. És addig ne is foglalkozz a gépekkel, amíg a router nem jelzi, hogy kapcsolódott. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a gépek.
MAC klónozást te is bekapcsolhatod a biztosság kedvéért.

Még egy kérdés: A lakásba milyen kábel jön be? Van modem, vagy már a lakásba is UTP kábel jön be, ami egybõl a routerba lehet dugni?

Sziasztok!

Ma kaptam a laptopomat Toshiba Satellite L500D, amire felraktam a Windows 7 64 bites verzióját. Vettem egy router is, hogy majd ezzel megosztom a netet a PC (Xp van rajta) és a laptop között. A router egy TP-LINK TL-WR543G. Ezeknek a beállításoknak megfelelõen: http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=19&tPage=2 Próbáltam konfigurálni, de valami baja van. Igazából azt se tudom, hogy milyen netem van pontosan. Elvileg itt Pharaoh beírta, hogy intranet (Szivárványnet kft). Dynamic IP-vel konfiguráltam. A laptop jelezte, hogy van wifin valami, amire csatlakoztam és semmit nem hoz be, azt írja nincs internet. A PC pedig semmit nem jelzett, hogy lett volna. Még megpróbálom static IP-vel, de megkérek valakit, hogy segítsen nekem fontos lenne megoldani...

Clapko
Pharaoh
Portforward

Kiválasztod a routered tipusát, a progit (ha nincs a listában más is jó) és részletesen leírja hogyan kell.

2899-re help!

Köszi, majd ki fogom próbálni.

Pharaoh
A routerban MAC címek szerint be lehet állítani fix IP-t is. Keresd meg a routerban a DHCP menü körûl lehet olyan hogy static IP és ott beállítod.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van példaként egy másolóm, azt szeretném hálózatra fellõni (mondjuk 3 gépre). Ez hogy megy? Hogyan tudom fix IP címre beállítani, hogyha kikapcsolják a gépet akkor se szálljon el a hálózati beállítás? Van egy router, ez alapból DHCPn kioszt neki egy címet amint rádugom a kábelt, ha jól tudom. Hogyan tovább?

ui.: azért ide írtam mert a segítségkérõ topikban nem tudnak / akarnak segíteni... hátha itt

Vettem egy TP-Link 1043ND routert, feltelepítettem a dd-wrt-t, de nem nagyon boldogulok a beállítással.
Tudna vki segíteni? Nagyon fontos lenne!

Köszönöm elõre is!
norbi4567
Köszönöm a segítséget.
Most már jól mûködik.

Pharaoh
Manual-ban benne van.

analfa
általában admin admin szokott lenni alapból

norbi4567
Hello

Van egy G-s Belkin routerem amit be szeretnék állítani. De a config menühöz jelszavat nem adtak és nem is tudom hogy mi az.
Az lenne a kérdésem hogy ezt meg lehet-e tudni valami egyszerû módon?

Pharaoh
A routerrel teljes hálózatod lesz, másolhatsz a gépek között, játszhattok egymás ellen, stb, de ezeken wifi-n is meg tudod csinálnim max több ideig tart átmásolni a 20 gigát.

Még annyi, hogyha nem Wifisen, hanem UTP kábellel kötöm össze mindkét gépet a routerrel, akkor használhatom adatátvitelre is? Mndjuk 20 gigát áttudok küldeni rajta, vagy más megoldást kell keresnem?
Nekem egy Tp-Link TL-RW340GD routerem van. Ez tud TTL 0-t?

Pharaoh
A Szivárványnet-nek van rádiós és Kábelnet szolgáltatása is. Ahogy nézem házon belül mindkettõnél intranet (belsõ hálózat van a házon belül. Vagyis a lakásba már nem "csupasz" net van, hanem hálózat, amin meg van osztva a net. Ezt nem ismerem de szerintem tovább lehet osztani lakáson belûl, de majd vmi okosabb kijavít, ha tévedek.

Szolgáltatót nem kell felhívni, hivatalosan álltalábn csak 1 PC-n használhatná mindenki a netet, amit persze routerral kikerûl mindenki aki teheti.

Szolgáltató a Szivárványnet Kft

Számlán írja, hogy kábelnet! Ez azt jelenti, hogy majd fel kell hívjam a szolgáltatót, hogy routert akarok használni?
Pharaoh
Akkor neked vmi mikrós neted van, ami a társasházon belül van elosztva. A szerzõdésen, használati leíráson tuti benne van. Melyik szolgáltató?

köszi a gyors választ.

Még annyi, hogy honnan tudom, hogy kábeles, vagy rádió netem van? Van erre valamilyen mód, mert én kábelen kapom, de azt hiszem a társasháznak van egy antennája amire érkezik és azon keresztül jön...
Pharaoh
Igen, kell hozzá egy kábel, de a router dobozában szokott lenni egy 2m-es UTP kábel.

Üdv!

Most veszek laptop-ot és szeretném megosztani a PC és a laptop között a netet. Erre milyen megoldások vannak?

Routert ha veszek, akkor a PC-vel, hogy tudom összekötni? Kéne vennem kábelt is? Valaki segítsen pls

Köszi
Pharaoh
1. Statikus IP kell, kitölteni a szerzõdés szerint.
2. MAC címet klónozni kell. (Van ilyen opció a routeren)
3. TTL 0-t tudni kell a routernak, mert a borsodweb erõsen korlátozza a router használatot.

Bocs tegnap rosszul írtam, mégis DSL alapú. A házba nem telefon vonalon jön, hanem egy külön fizetett kábelen keresztül. Annyi h statis DNS van, ezt megnéztem és beírtam a dynamic ip-hez, ki is írta h kapcsolódás... de nem tud. Kipróbáltam a static ip-t is, de az sem volt jó. Nem tudom mi lehet a gond.

Felraktam ezt a Tunngle nevü programot,és nem fog tudni kapcsolodni más hálózathoz,mert a routerban állitani kéne a port átirányítást.Hogyan kell ezt megcsinálni ott?

Pharaoh
Akkor milyen neted van? Min jön be a lakásba, stb?

Legegyszerûbb, ha kipróbálod a Dynamic IP és a Static IP is és amelyiknél connected lesz a kapcsolat típusánál az a jó.

Nem DSL alapú, legalábbis ami nekünk van az nem. Nincs felhasználónév és jelszó, csak bedugod, és a gépen sem kell csatlakozni külön. DHCP-vel kiosztott dolgokat ír a csatlakozás tulajdonságainál, ahol meg lehet nézni az IP-t, átjárót, stb.

Pharaoh
Borsodweb úgy látom DSL alapú, ehhez a PPPOE-t kell választanod. Csak itt tudsz jelszót és felhasználói nevet megadni.

Sziasztok!

Vettem egy TP-Link TL-WR340GD routert, itthon Borsodweb van, amely csak egy gépre lett elõfizetve, és statikus DNS van.

A routert xbox360 miatt vettem, mert az ugye magától nem csatlakozik netre, így routerrel meg lehet oldani.

A kérdésem az lenne, hogy ha a DNS statikus, de az az IP nem, akkor a router beállításaiban milyen hálózatot kell beállítani?
PPPOE, Dynamic IP, vagy Static IP? Esetleg valami más beállítás szükséges?

Válaszokat elõre is köszönöm.

Pharaoh
Kivéve ha azon a gépen ahol net van megosztod a netet. Akkor ha az be van kapcsolva a többin is lesz net. A többi gépen meg be kell állítani, hogy a netes gépen legyen az átjáró.

Zan
Na,annyi van,hogy rájöttem,hogy mi a helyzet!Az van,hogy az elosztó nem router,hanem egy sima Switch,amivel ugyebár egyszerre csak egy számítógépen lehet internetezni,az csak ilyen PS3-ra meg ilyenekre jó!Szóval,ha csak az egyikre dugom rá a modemet,switch nélkül,megy a dolog,ha ki- és bekapcsolom a modemet,mert akkor csak arra a MAC-címre regisztrálja magát a modem.Szóval vagy az van,hogy egyszerre csak egy gépen,a modemet ki-be dugosgatva netezünk itthon,vagy veszek egy sima,vagy wifi routert!Ennyi!😊

Csak azért osztottam meg veletek az infókat,hogy hátha tudok segíteni vele másnak is!Szóval egy mondatban:A switch nem alkalmas arra,hogy k számítógépen egyidejûleg internetezhessünk!Ahhoz router kell!😊

AMEN!

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Zan
Köszi az ötletet!A Windows 7-es gépen meg tudtam oldani a problémát úgy,hogy akkor indítottam el a hibajavítást,amikor ki volt húzva modem tápkábele és közben dugtam vissza.Úgy látom itt a Win 7-es gépen a dns és és az Ip is automatikusra van állítva,mégis mûködik,lehet jót tett az,hogy kihúztam a falból a modemet!De az Xp-s gépen,ha a hibajavításra nyomok,csak anyit ír ki,hogy IP-cím megújítása,de nem tudja azt sem,és korlátozott marad a hálózat!

Xp-n hol kell beállítani a DHCP-t,meg az IP-t manuálisan?És mit állítsak neki be,honnan tudjam meg mi a jó?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Pharaoh
Ha a DHCP nincs bekapcsolva neked kell ip-t ,stb beírni a gépbe. nem kapja meg automatikuan. Lehet ez a maj, de kérdezd ki az elõzõ bérlõt neki milyen beállításokkal ment.

Zan
Sziasztok!

Most költöztünk egy másik albérletbe,ahol van net alapból,de az a baj,hogy nem megy.Eddig wifis helyen laktunk,ahol csak rá kellett kapcsolódni a wifi-routerre.De most kábeles a dolog és amikor rádugom a gépemet,akkor elkezd tölteni,aztán sárga felkiáltó-jeles lesz az hálózat ikon mellett és kiírja,hogy nem azonosított kapcsolat,nincs internet elérés!Aztán megpróbáltam a Windows 7 Professional problémamegoldó rendszerét használni,de nem mentem vele sokra,mert kiírta,hogy a Helyi kapcsolat nem tudja azonosítani az Ip-konfigurációt!Megkérdeztem az elõzõ bérlõt,hogy nem e az van,hogy csak az õ gépén lehet netezni,de nem,ez itt külföldön nem így van(Frankfurt amúgy,bár ez teljesen lényegtelen)!Szóval,nem tudom beállítani a netet,bárhogyan is szeretném...!Motorola a router,ha ez mond valamit!Nagyon köszönöm bármilyen nemû segítséget!

köszi
arra van valakinek ötlete hogy néha (1-2 naponta) nem megy egyit böngészõben sem a net viszont pl a torrent nem szakad meg. Ilyenkor nem tudok csak úgy netet varázsolni a gépre ha újra indítom. Már cseréltem routert, hálókártyát is. UPC meg esküszik hogy náluk minden rendben 😞
win7 x64
Pharaoh
A legtöbb otthoni routerban nem tudod beállítani, hogy melyik gép mennyi netet kapjon. Max Prioritást lehet állítani, ha van a routerben QOS és lehet benne mac vagy ip alapján beállítani

a net sebességet szeretném beállítani a 2 gép között egy wifis routerrel
sziasztok van itt most fenn valaki aki tud segíteni router beállításokban?