Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dj Faustus
A két legelterjedtebb firmware oldalai szerint:
OpenWrt
DD-Wrt

Pharaoh

User manual, amit szabad olvasgatni ha új routert veszel.

49 oldal address reservation.
A megadott MAC címhez mindig a megadott IP-t fogja rendelni. Ip-t abból a tartományból válassz, amit a DHCP beállításoknál meg van adva (47. oldal)

Sziasztok! Még mindig küzdök a régi problémával 😞 (2974, 2975-ik hozzászólás) A telefon, és a router között hogy tudok statikus ip-t beállítani?? Van olyan a router menöjében, hogy "Static Routing", ez mire jó?? Hogyan tudom beállítani? Bármilyen ip, dns, mask-ot írok: Error code: 4009 Destination IP address can not be in the same subnet with WAN or LAN IP address, please input another one. hibaüzenetet kapok. Esetleg valami jófajta custom firmware nincs, ami jobb mint a gyári, de nem open, vagy dd wrt??? Segítsetek pls!! Köszi!!
Üdv!

Tp-link WR941ND-re tudtok esetleg valami jó kis custom firmware-t?

Pharaoh
A diginet az 80 Mbit (megabite). Te 5 MB (megabyte)-t írtál, ami 40 Mbit. A Wifi ennyire képes 1 méterrõl.

Itt egy teszt itt láthatod, hogy 1-2 fal és a 1MB-t nak is örûlhetsz.

RETROB0Y
Nehogy már azt akard mondani hogy 80bol 5öt visz át...

azért idõközben felmerült bennem mégegy kérdés, miért lehet az, hogy a hálózaton van 2 gép 1 wifin 1 kábelen, és a két gép között az adatok jobb esetbe mennek át 1 mb-al (gyakoribb a 0.5 mb)
Wifis gép: más hálózatba nincs gond
kábeles gép: netrõl lazán tölt 3 mb-al, sajnos más hálózaton még nem volt próbálva

a router még mindig ua. Asus wl520GU
lehet olyan hogy a router nem engedi az adatot a két gép között, vagy ez minden esetben valamelyik gép okozta lassulás?
feltételezem a kábeles gépben lehet a gixer, csak mi lehet a probléma?
(kiegészítésképp írnám, hogy ha a két gép kábelen volt a routerre dugva akkor is ugyan ez a helyzet)
Ötlet :S?
köszi a választ
Pharaoh
G-s szabvány jó esetben 3-4 MB-t tud, ha neked N-es van az meg 5-6-t

Mibõl vannak a falak a lakásban? Esetleg próbálkozz egy másik csatornát beállítani, hátha interferál vmivel.

RETROB0Y
Hali!

Az a nagy bajom hogy mgjött a Digi 80\25 a gépen ahol a router van ott tartja a sebesseget de a 1 méterre levõ laptopban már csak 5MB a letöltés!!!

Ez miért van? Pár méterrel ilyen kicsi a két szobával alréb levõ adapter persze már nem is érzékeli

Valaki tudna segiteni miért ilyen szar a jelerõsség?

TP-LINK ROUTER (ez van nekem)

Bocsi! TP-LINK TL-WR1043ND routerrõl van szó, az elõzõ szöveget bemásoltam, már millió helyen megkérdeztem, de sehol semmi 😞
Sziasztok!! Pár napja vettem egy ilyen routert. Az lenne a nagy problémám, hogy van egy HTC Hero telefonom, kapcsolódok a wifire, de folyamatos idõközönként a telefon nem talál net kapcsolatot, ilyenkor a wifi ki-bekapcsolása után megy egy darabig, aztán megint megszakad a kapcsolat. Telefonon a jelet folyamatosan maxon mutatja. Ezelõtt is TP-Link routerem volt, de ilyet sosem csinált, szóval a telefonnal tuti nincs gond. Feltettem ma a legújabb gyári firmwaret, de az sem segített Segítsetek pls!!! Lövésem sincs mi lehet a megoldás 😞
Elõre is köszönöm!
Dj Faustus
"A gépen win7-van és ki is írja, hogy a 802.11g-re van csatlakozva. Ha jól tudom, ennek 54 mbit-et lazán át kéne küldenie."
802.11g-s szabványú SOHO routerbõl max 20 Mbps valós (TCP/UDP) adatátvitelt tudsz kihasználni, többet nem.
Ha be van kapcsolva a titkosítás, az csökkenti az elérhetõ sebességet. Ha más eszköz is van ugyanazon a frekvencián, az interferencia befolyásoló tényezõ - lassíthat.

BaliBoy ha ezt tõlem kérdezted, akkor nem, nem megy semmi a háttérbe 😄
BaliBoy
Valami utorrent-féle nem fut a háttérben?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Valaki tudna segíteni? Van egy GetNet Wireless 54M Broadban Router GR-124W-em és az van hogy 10percig teljesen tökéletes a net aztán megszakad, vagy nagyon lelassul. Wifin és kábelen is használjuk egyszerre nem tudom hogy ez jelent-e gondot.Msnen és skypon az üzenetek nem kapom meg, de amikor letöltök valamit az nem szakad meg.
RETROB0Y
Hali!

Én most rendeltem egy TopNet 80\25MB netet és a router csomagot néztem ki végül.

Ez megfelelõ? Fogja tartani a sebességet? Megéri az árát? Tapasztalatok? ezt

Sziasztok

Remélem valaki tud segíteni, nemrég kötöttem be UPC FiberPower 30-as internetet, vezetékes kapcsolatoknál semmi gond. Viszont ha wifi-n csatlakozok rá, akkor sehogy se megy fel 10 mbit felé. A router által kínált Ráió típus 802.11b illetve 802.11g
A gépen win7-van és ki is írja, hogy a 802.11g-re van csatlakozva. Ha jól tudom, ennek 54 mbit-et lazán át kéne küldenie. A routerre fizikai rálátásom van, szóval még az se lehet gond.
Router típusa:
WL 520GU
Sajnos csak alap szinten értek a routerekhez, és nem tudom mi lehet olyan "rejtett" beállítás, ami elõcsalogatná a maradék netsebességet

Elölre is köszönöm
Sziasztok!

Már egyszer kérdeztem de most megkérdezem megint hátha azóta valaki tud rá megoldást

Van egy D-Link DI-624 es wifis routerem és az lenne a gondom vele, hogy kb 30 perc után kapcsolat van de a kiszolgáló nem található nemtudok böngészni se semmit de mégis rálehet kapcsolódni. Restart után viszont ura megy minden kb 30 percig... Valaki tud valami megoldást? elõre is köszönöm
Wearwolfff
Sziasztok. Jó nagy kérdés...

Most öcsém hazaköltözött ezért elõvettem a routerem, hogy megosszam a netet. Mindent úgy csináltam ahogy a nagykönyvben van, kábelmodem dinamikus ip-vel(Annyi difkóval, hogy a dhcp kiosztást az ügyfélnek statikusra raktam, hogy tudjam melyik az a gép, ha netán üzit küldenék rá. A router látja a két gépet, kommunikálnak is egymással. Beütöm a modem ip címét és simán bejön a kezelõfelület, tehát a vezetékekkel nincs baj, a router is megkapja az ip-t és a dns-t.

Na hát akkor mit lehet tenni? Elõ a jó öreg ping.
Elõször a másik gépet,a routert, a modemet, a dns kiszolgálót és a szolgáltató címét, mindrõl visszajön a válasz. Még egy légbõl elõkapott címrõl is visszaérkezett, a böngészõben még sincs semmi, csak hogy "kiszolgáló nem található". Pedig engedélyeztem a tûzfalban az új átjárót, de azért kikapcs, hátha megoldja... hát nem. A Mac klónozás sem segített.

Az agyam eldobom. Mi az, hogy a ping befut, de semelyik böngészõben sincs net, de még ftp-kliensben sem. Sz@r lenne a router? Fél éve hoztam el az üzletbõl, azóta nem volt használva. Az elõbbit kicserélték erre, mert abba belecsapott a villám míg aludtam (ki is sütötte az alaplapi hálókártyát is, pedig ki volt kapcsolva a gép). De ez ugyanolyan modell, csak frissebb rajta az firmware (1.40 újabbat ennél nem is találtam). Olvastam már, hogy sokaknak gondja volt ez ügyben a pr-telecommal, de rengeteg olyat is, hogy simán megy zokszó nélkül. Most akkor mi van? Van valami új protokoll, amirõl nem tud a router?

router: Edimax BR6214k
modem: Motorola sbv5121e

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

BaliBoy
Nekem nincs hozzá adapterem, de ha lenne se használnám. A jó kis UTP kábelnél nincs jobb.

RETROB0Y
Ertem szoval jo

Annyit mg had kérdezzek ahol az adapter van azon milyen oprendszer van?

mert pl Windows 7 driver nm találok az adapterhez....

BaliBoy
Digi van nálam, de nem a Topnet hanem a BaseNet.
A router konfigurálás egyedi dolog. Kinek mi a könnyû, átlátható. Nekem nem okozott gondot, de mivel már láttam elég sok routert... Szóval én megvagyok vele elégedve.

RETROB0Y
Hallod de digi van nálad?

És simán gyorsan lehet a routert bekonfigolni?

És akkor ezzel(Linksys WRT120N + WUSB100 Bundle) meg vagy elégedve?

Röviden vmit rijal mar rola mert most akarok vmit venni és nem szeretnék rosszul dönteni

BaliBoy
Habár nálam nem a legnagyobb csomag van.

BaliBoy
Ilyen van otthon nálam. Tökéletesen mûködik eddig.

RETROB0Y
Vagy ez a jobb?

A két router csomagrol valakinek vmi tapasztalat?

Esetleg Diginél?

RETROB0Y
Hali!

Az lenne a kérdésem hogy ha átmegyek a DIGI-hez a TopNet csomagba ami 80le\25fel töltési sebességgek bir akkor

Ez a router csomag birni fogja?

Ez megéri az árát?

Sziasztok!

Van egy D-Link DI-624 es wifis routerem és az lenne a gondom vele, hogy kb 30 perc után kapcsolat van de a kiszolgáló nem található nemtudok böngészni se semmit de mégis rálehet kapcsolódni. Restart után viszont ura megy minden kb 30 percig... Valaki tud valami megoldást? elõre is köszönöm
Gebriel
Ilyennel én is találkoztam.
Add meg a router IP címét a win7-nél mint alapértelmezett DNS kiszolgálót.

Nálam ez bejött

RETROB0Y
ÖDV

Az lenne a kérdésem hogy ha átmegyek a DIGI-hez a TopNet csomagba ami 80le\25fel töltési sebességgek bir akkor

EZ a csomag passzol e hozzá és jo e?

Tapasztalatok ezzel?

Nem megy semmi sem a háttérben ezért zavar nagyon, ráadásul msnen amit írnak nekem aztsem kapom meg mindig, és a skype és megszakad mindig. Olyan mintha néha "kihagyna" a net hogy egyszer egy ideig jó utánna meg semmi.
Pharaoh
Nem megy közben torrent? Sima böngészés során is szakad/lassul?

Valaki tudna segíteni? Van egy GetNet Wireless 54M Broadban Router GR-124W-em és az van hogy 10percig teljesen tökéletes a net aztán megszakad, vagy nagyon lelassul. Wifin és kábelen is használjuk egyszerre nem tudom hogy ez jelent-e gondot.
Ugylátom neked is a Tunngle-vel van gondod

köszi

MerlinW
Itt vannak a szabvány szintû foglalt portok

A legalapvetõbb portok:

HTTP 80
FTP 21
TELNET 23
POP3 110
SMTP 25
NTP 123
PPTP 1723

[merlinw.org]

köszi szépen😊

Pharaoh
Hi all! Elég noob kérdésem lenne... Hogyan kell D-link routeren UPnP-portot megnyitni? Vagy hol kell port-forwardingot beállítani? Mondjuk azt szeretném, h az UDP 11155-ös port legyen nyitva... azt hol kell állítani? Mert már 1-2 napja keresgélek a "Help" menüpont alatt, h mit lehetne, megpróbáltam már millió egy dolgot, de a progi amit használok, eddig mindig visszarinyált, h az UPnP porton keresztül nem sikerült csatlakoznia... És elvileg ezt az UDP 11155öset kéne megnyitni, de próbálkozom virtual server létrehozásában, meg ilyesmikben, de egyik sem segít... És nem biztos, h pontosan értem is mit akar... Plz vki segítsen, rohamot kapok mindjárt akkora szerencsétlen vok<#help>
Elõre is köszi

Köszi a segítséget de ez nem megy.Beállítottam már kézzel is az ip címet de akkor sem jó.A jelszót soha sem fogadja el 3 próbálkozás után meg kiir valami 401 hibát az explorer.Nem értem hogy egyszer beállítottam 2 5perc alatt mindent itt meg semmi sem mûködik.

Pharaoh
Alapból a DHCP ki/be van-e kapcsolva? Próbáld meg, hogy kézel adsz ip-t a gépeknek és probáld meg automatikusra állítva is.
A gyári jelszór próbáld, mert resetnél az is visszaáll

Sziasztok
Nekem olyan problémám volna hogy van egy tp-link tl-r460as routerem,otthon a kábeles netet teljesen meg tudta mvele osztani két gép között.Elköltözésem után adsl netet akarok megosztani vele.Összedugok mindent, nyomtam egy resetet de hiába írom be a keresõbe a címét az egyik gépen be se hozza azt az ablakot ahol kéri a jelszóz és a felhasználó netet a másik gépen pedig ha bírom a jelszót és fnevet egy hibát ír ki.Mi lehet a baj nem tudjátok?

Honnan tudjam meg,hogy milyen portokat használ jelenleg a gép?

MerlinW
Default rule = PASS, tehát nincsenek szabályok, nem véd a tûzfal. Olyan, mintha ki lenne kapcsolva.

Egyébként célszerû BLOCK-ra állítani és belõni azokat a portokat amiket használsz, így nem kell Windows-os tûzfallal bohóckodni.
Router fal gyorsabb és biztonságosabb.

[merlinw.org]

Sziasztok! Itt hiába probálom disabled-re változtatni a gombot (Running status),mindig visszaugrik enabledre ha menteni akarok.Hol kell kikapcsolni a tüzfalat teljen,vagy kell-e még valamit állitani??

Ezt írja ki, ha mindent beírok és nextet nyomok:
Bad Gateway for WAN IP, please input another one.

http://kepkezelo.com/images/5zubln7chm23ze3z5vz.jpg
Pharaoh
Akkor a statikus IP-nél:

IP Address: 169.254.121.202 vagy 192.168.98.191
Subnet Maks: 255.255.0.0 vagy 255.255.255.255
Default Gateway: 192.168.98.191
DNS: 193.30.164.2
DNS: 193.30.164.1

Ha elgépeltem volna, azért ellenõrizd le. Nem hiszem hogy a vagy után lévõ kéne, de ha nem megy kipróbálhatod azzal is
Plusz a MAC klón fontos, mert lehet azzal azonosít a szolgáltató.

http://kepkezelo.com/images/osi9353befopvexexvv.jpg
http://kepkezelo.com/images/87xebu9n5fu90viztr2j.jpg

melyikeket írjam be és hova?