3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • Senor Vargas
    Sziasztok! Nekem egy olyan egyedi problémám van, hogy van egy asus rt-g32 routerem. Sikerült beüzemelni, viszont amint letitkosítom nem működik. Tehát ha WPA vagy WPA2-t beállítom utána nem találja a kiszolgálót. Szóval most megy a net, de bárki lophatja. Tud valaki segíteni? Köszi előre is!
  • berygod
    Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki Zyxel NSA-210 -en Transmission elérésében?
    A Transmission telepítve van ELVILEG fut is, de sajnos nem érem el a 9091-es porton.
    Ha valakinek sikerült már megoldani, segíthetne miért nem megy a dolog.
    Előre is köszönöm!
  • Dj Faustus #3293
    "van e ilyen korlátozás h milyen hosszúságú kábelt lehet egy routerhez?"
    A router és a gép között max 100 m kábel lehet.

"akadályozhatja-e a jelátvitelt a kábeltoldás."
    Ha a router és a gép közötti kábel mondjuk valahol össze van forrasztva, vagy szigetelőszalagozva (vagyis nem egy folyamatos kábel) akkor igen, okozhat.

Egyébként milyen routerről van szó, milyen netről, és mit tapasztaltok a 3. gép csatlakoztatása után?
  • Zwiebel
    Sziasztok! Egy olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömnek mentem konfigurálni egy routert - TL-WR740N - a bekötés ment, CD betesz elindul, minden klappol PPPoE hálózat, felhasználónév, jelszó beír. Eddig minden ment, utána, kiírta, hogy konfigurálja a routert és még egy Ellenőrzi a router konfigurációt sort. Első mellé tett egy pipát, a másikra viszont egy idő után hibát jelzett. Nem jók a WPE beállításokat, ellenőrizzem a beállításokat. Megtörtént minden jó volt, de mégis hiba... Utána megpróbáltam böngészőn keresztül. PPPoE-re állítva folyamatosan azt írta ki, hogy Connecting... az auto-detect-tel behozta a Static IP-t oda első két sorba beírtam mindent. Azt írta, hogy a router csatlakozott. Viszont még sem tudtam felmenni netre a gépen. Mi lehet a probléma? Minden leírás szerint volt csinálva, igazából szerintem mennie kellett volna. Egyre gondolok még, mivel a gép nem most lett frissen telepítve, így bent volt a vezérlőpult -> nternetbeállításoknál egy "profil". Lehet, hogy azt kellett volna törölnöm?

Válaszotokat elõre is köszönöm!
  • marty999
    sziasztok. van egy kis problémánk a routerral ami eddig simán működött két gép LAN-ozásánál.mostmár 3 gép van és a harmadik géphez 21m kábel van kb. (xD) akadályozhatja-e a jelátvitelt a kábeltoldás. vagy van e ilyen korlátozás h milyen hosszúságú kábelt lehet egy routerhez?
    Már megoldódott. Nem csak a webes felületen kellett beállítani a dolgokat, hanem a hozzákapott CD-vel is be kellett állítani ugyanazt a gépen.
  • o0Gomboc0o
    Üdv. Az lenne nekem a problémám, hogy a wifi routeremhez ha egynél több laptop, PC csatlakozik belaggol. Pl. yahoo messenger, msn és skype. Késve küldi az üzeneteket vagy el sem küldi, egyszerre kapok 6 oldal szöveget amit a partnerem fél óra alatt írt :D Probáltam meebo ról is de ott is ugyanaz pedig az netes felület. Ha egyedül vagyok rá csatlakozva tök jól megy. DLINK DIR 300 a router... Jah és probáltam PPoE nettel is azzal is ezt csinálja...
    Szevasztok van egy TP LINK TD-W8901G Tipusú routerem egy t-onlineos internetem és nem tudom rendesen beizzítani a netet.
    Szóval beállítottam már minden féle dolgot, de úgy néz ki, hogy a VPI, VCI értékekkel lesz baj. Ugyanis utána olvastam, hogy ezeknek az értéke 1 és 32
    Azonban ezt az üzenetet kapom: ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... Duplicate to a VPI/VCI !
    Na most nem tudok mit kezdeni így a beállításokkal és már újraindítottuk ezerszer a routert is webes felületen és fizikailag is egyaránt. Valakinek nem volt hasonló problémája vagy nem tud rá megoldást? Am Mezőkövesdi lakásról lenne szó, nem tudom ez segít-e valamit. Választ köszi!
  • Foximaxi11
    Sziasztok!

Van két laptopom, mindkettő XP Sp3. Az egyik tökéletesen kapcsolódik wifivel a routerhez, tehát a net is elérhatő rajta. A másik gépen most húztam újra az XP-t, és ez is csatlakozik wifin a routerhez, jel erősség: erős. Viszont mégsem jön be semmi a böngészőben. A Javítás gombra klikkelve szépen felépíti újra a kapcsolat, de a folyamat végén kiírja, hogy az ARP-gyorsítótár kiürítése nem hajtható végre (ilyen hibaüzenettel kapcsolatban jan 31-én volt itt már diskurzus, de ott a srácnál a kapcsolat sem épült fel - nálam ez látszólag megy).

Pingetni lehet a routert, a másik gépet, és a saját gépet is, viszont furcsa, hogy böngészőből nem érhető el a router adminja, a 192.168.1.1-re nem töltődik be semmi (a másik laptopról ez működik).

ipconfig /all:

Ethernet-adapter Vezeték nélküli hálózati kapcsolat 7:

Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . . . :
    Leírás. . . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Networ
    k Adapter #2
    Fizikai cím . . . . . . . . . . . . . : 00-1D-D9-03-0F-25
    DHCP engedélyezve . . . . . . . . . . : Igen
    Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
    IP-cím. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.102
    Alhálózati maszk. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Alapértelmezett átjáró. . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP kiszolgáló . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . . . : 84.2.44.1
    84.2.46.1
    Bérleti jog kezdete . . . . . . . . . : 2011. február 6. 14:09:21
    Bérleti jog vége. . . . . . . . . . . : 2011. február 7. 14:09:21

Ugyan így van a másik gép is beállítva, persze az IP cím vége ott más.

Tűzfal kikapcsolása sem hozott eredményt.
    Manuálisan kitöröltem az arp-t az arp -d paranccsal, és arp -a visszaellenőrzéssel látható, hogy tényleg kitörölte a tartalmát. Ezt követően újra le futtattam a Javítást, de ugyancsak kiírja, hogy nem lehet üríteni.

Szerintetek mi a megoldás?
  • Dj Faustus #3286
    1. Keresd fel a routered kezelőfelületét. Alapértelmezetten a címen érhető el.
    2. Kéri a felhasználónevet és a jelszót - alapesetben mind a kettő admin.
    3. Keresd fel a Network/WAN menüpontot. Ott dinamikus IP-címkiosztás (kábeltelevíziós-szolgáltató esetén ez szokott lenni) esetén nyomd meg a Release, majd kis idő múlva a Renew gombot. ADSL-kapcsolat (de némely mikrohullámú Internet-szolgáltatónál is) esetén pedig a Disconnect majd kis idő múlva a Connect gombot.
    Altenatív megoldás a router szoftveres újraindítása - ezt a System Tools/Reboot menüpontjából teheted meg.
  • berlinboy6329
    H all.Tud vki segiteni router beállitásokban?

TP-link router.

Az a baj,h ha van egy fájlmegosztós cucc,amit le akarok szedni,akkor szegény router állandóan ki kell húzogatni a konnektorból meg visszadugogatni, ha új IP címet akarok szerezni..Engem meg ez idegesít...

Idegesít,mert nem akarom szegény routert állandóan baszogatni az áramhülyüléssel

És még arra sincs türelmem,h megvárjam mig beáll" a router",mert addig nem enged vissza a netre..És ez rohadt sok idő,ahhoz képest,h meedig tartana ez:

Ikon klikk a tálcán,kapcsolat bontása....Csatlakozás-csatlakozás...

Se árammal hülyéskedés,se várakozás.

Hogy lehet így beállítani a routert?Mert most hiába csatlakoznék a tálcáról,nem engedi,hanem ahogy bejön a windows már a neten van,és csak konnektorozással tudok rajtza változtatni,ami nekem nem jó...Én a tácán akarok csatlakozni/lejönni a netről.
  • dvid95
    csö linksys ruterem van de rakok a vezeték nélküli hálozatra wpa personal
    tkip kodot akor csak egy gép veszi észre a jelet és csak az tud csatlakozni miért van ez és hogy oldjam meg???
  • serkov
    Köszi a választ! Igen 802.11g szabványú usb-s adapter.. akkor ez most így jó, s majd cser! Köszi a segítséget!
  • Dj Faustus #3282
    "Kérdésem az, hogy ez normális-e ( ez az első wifim ) vagy valami beállítási cucc el lett rontva esetleg, s ez esetben mik a tanácsok?"
    A klienseknek milyen vezeték nélküli hálózati kártyája van?
    Ha 802.11g szabványúak (aminek a maximum adatátviteli sebessége 20-25 Mbps) - akkor ebben az esetben javaslom cseréld le őket 802.11n szabványúra, lehetőleg 2 antennásra (mint a routered).

"1 gép a másik szobában"
    A fal (ablak, ajtó) árnyékol, így az is okozhat lassulást. Ha sok fal van, vagy vastag, az még jobban befolyásol.
  • serkov
    Hijjj hogy pörögnek az események! :-)
  • serkov
    Hello!
    Vettem egy TP-link 841nd routert ami be is lett üzemelve, 1 gép kábellel + 1 laptop + 1 gép a másik szobában. A gondom az, hogy a vezeték nélküli kapcsolat kiválló jelszint mellett is 16/3 körüli méréseket produkál, míg a kábeles tudja a 30/3-at (upc)Kérdésem az, hogy ez normális-e ( ez az első wifim ) vagy valami beállítási cucc el lett rontva esetleg, s ez esetben mik a tanácsok? Köszi!
  • fredam
    Hali mindekinek van egy airlive ip 1000r tipusu ruterem és sehogyan sem tudom behozni rajta keresztül a netet win 7 van fent adsl a netem valaki tud segiteni??
  • Rotyoka
    DD-WRT v. OpenWRT v gargoyle WRT-t ajánlotok Tp-link Wr941nd v3 ra?
  • Her Laca
    A vezérlő pultnál a hálózati és megosztási központban van egy olyan,hogy adapterbeállítások módosítása. No ha arra ráböksz akkor előjön a helyi kapcsolatod ikonja. Arra jobb klikk tulajdonságok ,és ott a tcp/ip beállításoknál tudod.
  • bcrics
    Köszönöm szépen,,már csak annyi lenne hogy a pcnek az Ip kérése automatán legyen ezt hol kell beállítani Win 7en?..mert gyanítom ezért nem akar bejönni a megadott Ipcím..
  • Her Laca
    Tudtommal azt nem lehet beállítani.
    A megoldás az ,hogy jelszavakkal levéded a Wifi kapcsolódást no meg a router hozzáférést is.
  • jetblack
    Hello

Van 1 Edimax BR6204WG router-em és abban szeretnék segítséget kérni,hogy azt hogyan tudom beállítani hogy a wifi csak 1 gép számára szórja a jelet ha be lehet állítani ilyesmit. Segítséget előre is köszönöm
  • Her Laca
    Vagy itt van egy másik.
  • Her Laca
    Itt pontosan le va írva mit kell tenned.

• bcrics
    Hello,

Adott egy Linksys WRT54GL típusu router és nem küldi tovább a Netet,mit és hol kell nekünk beállítani hoyg mukodjon?.

Próbáltam az IP címeket de a böngésző be sem tudja hozni.
    pl.: 192.168.1.1

Vki?
  • kabel15
    Sziasztok! Van egy DIR 635 Dlink routerem. Kaptam hozzá egy Dlink DWA-140 es vevőt amit egy laptop hoz használok. A probléma az hogy bizonyos idő közönként leál a net. De ez csak itthon jelentkezik. Máshol ha csatlakozok másik router re akkor működik. Azt hallottam hogy a routeremet kéne frissíteni. Meg is találtam azt a menüpontot a routeremben csak azt nem tudom hogy mit kéne be tallóznom. Remélem tudtok segíteni.
  • Her Laca
    Lehet lett egy tégla darabod.
    Szerintem szervízben kéne érdeklődnöd,otthon nem sok esélyt látok rá,bár lehet valaki tud rá orvosságot.
  • robiribi
    Sziasztok
    A NETGEAR WPN824-es routerem van, és szoftvert akartam rajta frissíteni, de a telepítés felénél leállt, és befagyott. Most nincs rajta szoftver, és csatlakozni se tudok rá. Azt szeretném kérdezni, valahogy meg lehet-e még menteni?
  • magzimilian
    dhcp van, mac szűrés nincs; probáltam reset után, de úgy se ment a telefonos internetezés, milyen beállításokat kellene még átnéznem?
    egy másik sz.géppel pppoe-val rá tudok csatlakozni, és megy a net is.
  • Dj Faustus #3266
    "Illetve a vásárlásnál miből tudom eldönteni,hogy a kért kábel/dsl router pont erre a típusú DIGINET optikai kábel/dsl protokollos "hibrid kreálmányra" éppen Jó? "
    Megveszed, kipróbálod, és ha nem jó, akkor van 3 napod a visszacserélésre.
  • buke
    Sziasztok!

Pár hozzászólással előbb írtam,hogy nem kapcsolódik fel egy egyszerű DIR-100 D-Link router,ez továbbra sem képes csatlakozni,most már szervizes (a bolt részéről) volt kint,elképzelhető,hogy nem kompattibilis a diginet pppoe-es protokolljával. Az előző TP-link routerek egyből bekapcsolódtak,íly módon.

Hol tudok erről informálódni? Illetve a vásárlásnál miből tudom eldönteni,hogy a kért kábel/dsl router pont erre a típusú DIGINET optikai kábel/dsl protokollos "hibrid kreálmányra" éppen Jó?

A szolgáltató nem foglalkozik routerek beállításával megkérdeztem,de úgy tudom nem is "korlátozza" azt.
    *Még a szomszédnál kipróbálom (szintén diginet pppoe van más hasonló D-linkkel és aztán jön az alternatív adsl teszt máshol,ahol "eldöntik" jó e a router egyébként.

Előre is köszönöm a felvilágosítást.
  • Her Laca
    A következőt csináltam.
    Az SMC IP jét az Address Reservation ban fixáltam,routert ujraindítottam ,no meg az smc -t is de azóta műkszik minden.
    Ez a Magyar buhera asszem:))
  • Her Laca
    "Ehhez viszont hozzá kell férned a szomszéd routeréhez, és ki kell benne kapcsolni a DHCP-szervert, hogy a két TP-Link router DHCP-szervere "ne üsse egymást"."

Ez nem nehéz lévén az is nálam van:)) Ezt is megpróbálom
  • Her Laca
    Közben csinálgattam valamit

Az SMC adatait megnéztem a DHCP Client listában
    ezek mindig ugyanazok voltak.
    SMA6001 00-13-F7-26-86-18 192.168.1.103

Az utolsó ugyi az IP je amit az én routerem oszt ki neki,ez mindig ugyanaz úgy tűnik.
    Nos a Bandwidth Control Rules List ban beírtam ezt az IP-t
    és ilyen adatokat adtam meg,hogy
    Egress Bandwidth: min :50 max 100
    Ingress Bandwidth: min:200 max : 500

Most minden működik ,csak még le kéne ellenőríznem,hogy valóban hatékony e:)
    De köszönöm a választ:) lassan megtanulom ezt a dolgot is így öregségemre.
  • Dj Faustus #3261
    "Én a 4 es porthoz csatlakoztattam a másik routert,tehát a port range hoz be kell írnom ,hogy 4?"
    Nem. A port range-nél a TCP/UDP/TCP+UDP porttartományt kell megadni, nem a fizikai Ethernet portot, amibe a kábel megy. A torrent az 1024-65535 TCP és UDP portokat használja letöltéshez (sajnos eléggé tág, más programok által - passzív FTP, játékok - is használt tartomány).

"És milyen értékeket adjak meg a minimális és maximális le illetve feltöltési sebességeknek?"
    Mivel a szomszéd IP-címét illetve a torrenthez tartozó porttartományt adtad meg vedd le max pár száz kbps-ra.

"Az IP range hez a rákötött router ip tartományát kéne megadnom? "
    Azt az IP-címtartományt, amit a szomszéd gépei használnak.

"Vagy teljesen összezavartam már mindent?:)"
    Mondok egy egyszerűbb megoldást.
    Az alábbi ábrán láthatod a bekötési vázlatot. Mint látható, a szomszéd routere szimpla switch-ként/vezetéknélküli átjáróként fog üzemelni, az IP-címet te fogod neki kiosztani, elkerülhető a dupla NATolás. Ehhez viszont hozzá kell férned a szomszéd routeréhez, és ki kell benne kapcsolni a DHCP-szervert, hogy a két TP-Link router DHCP-szervere "ne üsse egymást".

Az Address Reservation segítségével a te gépeidnek beállítasz rögzített IP-címeket, a fennmaradó IP-címtartományt (amit a szomszéd kap meg) meg az előzőekben közölt módon lekorlátozod.
  • Her Laca
    Molyoltam evvel a problémával,és kitaláltam valamit,bár lehet,hogy egy nagy butaság.
    Szóval az én routeremhez csatlakozik egy SMC router amihez egy másik TP-link ,ez szolgáltatja a szomszédnak a netet. Erre a SMC re azért van (Nekem legalábbis:) ) szükség ,mert ha a két TP-linket kapcsolom össze akkor a másodikon nincs net ,így meg van. Fogalmam sincs miért.
    Na szóval arra lyukadtam ki,hogy a Bandwidth Control/Rules List nál az SMC IP jét kellene beállítani a megfelelő szűrésekkel. Mivel dinamikusak az IP-k így ez problémát jelent,de ha DHCP nél az Address Reservation ban egy fix IP-t rendelek az SMC hez akkor elméletileg működni kellene. Vagy teljesen összezavartam már mindent?:)
  • Her Laca
    És jut eszembe.
    Az IP range hez a rákötött router ip tartományát kéne megadnom?
  • Her Laca
    Szia.
    Itt vagyok a Bandwidth Control Rules List nál.
    Én a 4 es porthoz csatlakoztattam a másik routert,tehát a port range hoz be kell írnom ,hogy 4?
    És milyen értékeket adjak meg a minimális és maximális le illetve feltöltési sebességeknek? Én magam részéről azt szeretném,hogy sima böngészés az éppen hogy működjön ,de ha le akar tölteni akkor legyen csodálkozás. Mondjuk egy film tartson kb 24-36 óráig.
  • Her Laca
    Ha jól értelmezem akkor az általam használt router arra a portjára ahová a szomszéd riuterrét csatlakoztattam be tudok áll itani korlátoz.st. Nagyon köszönöm a segítséget'b.r vakószínű még fogok kérdezni.
  • Dj Faustus #3256
    Tehát ha jól értem a következő felállás van:
    - van egy TP-Link TL-WR941ND (ez előzőleg egy SMC router volt)
    - erre csatlakoznak otthon a kliensek (3 asztali gép - valószínűsítem vezetékkel - és 2 laptop - valószínűsítem vezeték nélkül)
    - ugyanerre csatlakozik a szomszéd "wifis kütyüje" (no ez micsoda?) - erre csatlakozik a szomszéd vezeték nélkül

Ha a szomszédot akarod szabályozni, akkor:
    - vagy a szomszéd wifi-s kütyüjében állítasz be lassabb adatrátát/wifis szabványt
    - vagy az SMC routeredet leváltó TP-Link TL-WR941ND-ben állítasz be sebességkorlátot (Bandwidth Control/Rules List) a szomszéd által használt IP-címre/portra/protokollra