Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
Egy SMCWBR14-G2 routert szeretnék távolról elérni. Csak a routert, nem a gépet. Dyndns-t már regisztráltam, pingre válaszol. Tudna valaki segíteni a beállításokban? Egy Tp-linkes ruteren sikerült már beállítanom, de ezen valahogyan nem megy.
Ha priviben könnyebb akkor adok msn vagy mail címet.
[merlinw.org]
15 Megás nethez tudnátok egy olyan wifi routert ajánlani (egy falon keresztül), amivel ki is tudom használni? Jelenleg egy d-link DL-524-em van, ezzel kb. 6 megabites sebességem van.
Köszi
Necro
Ha a router tudja a Wi-Fi Protected Setup-ot (WPS), és be van kapcsolva akkor a router ajlán, vagy a menüjében is kell lennie egy számnak vhol a titkosításnál és azt kell megadni.magyar leírás
elõre is köszönöm !
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
egy kis segítségre van szükségem! A problémám röviden:
Van egy TP-LINK TL-WN821N usb adapterem (legfrissebb gyári meghajtóprogram) és egy TP-LINK WR1043ND routerem (legfrissebb gyári firmware-vel) nem sikerül rávennem õket, h 54 Mbps-nél többel csatlakozzanak egymáshoz.
kb. 2 m-re vannak egymástól, fal nincs köztük, a csatornán csak ez a két eszköz van.
acer 5920G laptopon vistán futnak, aminek a beépített wifi-je (ami max. g-s) az eszközkezelõben le van tiltva.
most a router bgn mix-re van beáálítva, de volt "n only"-ra is, de ugyanaz az eredmény.
a fentiek miatt digi 80/25-bõl 20/15 van...
<#szomoru1>#szomoru1>
azon belül Wan ! kiválsztod h PPPoE ott megadod a felhasználónevet a jelszót ügy kétszer utána pipáld ki a connect automaticalt ! mentsd el és elileg márm egy is !
Net sebbeséget szeretnék korlátozni több gépen is ! sajnos a routeron nem tudja !
Vagy adjatok linket ahol ezzela témával foglakoznak !
Net sebeség korlátozásal kapcsolatban tudsz nekem segíteni ?
A neten nem jön be semmi vagy a routert nem látod ??
A régi routerem felmondta a szolgálatot, ezért vettem egy TP-LINK TD-W8910GB típusú új routert. A használati utasítás szerint összedugtam és beállítottam, minden led világít, csatlakozni is tudok a nethez az asztali gépen és a laptopon is, viszont mégsem mûködik, nem ad be semmilyen oldalt.
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Van több gépem amin az internetet szeretném le korlátozni !
Sajnos a Routerem nem támogatja ezt a féle szolgáltatás !
Net limiterel probálkoztam külön az összes gépen de nem sikerült :S
Esetleg van valaki tudna segíteni ?
Tudom teljesen ide illõ a kérdésem de reménykedem hátha válaszra lelek.
Szóval a kérdésem a következõ lenne: Szeretnénk venni egy WIFI-s routert amelynek két asztali számítógépet, egy laptopot kéne ellátnia (Gondolom wifi szinten nagy korlátok megosztás szintjén nincsenek.) de nagyon fontos, hogy legyen egy kábeles része is ugyanis az Xbox nem wifi képes.. Mivel egyáltalán nem vagyok helyben router témában lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek de milyen routert ajánlanátok?
Válaszokat elõre is köszönöm!
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
"This section contains no values yet" 😞
De ha van kísérletezõ kedved, a gyári firmware-t is piszkálhatod - hardwere-revíziótól függõen:
* V1
* V2
* V3
* V4
Wireless encryption: wpa/wpa2
Access controlban beállíthatod, hogy mely MAC address kapcsolódhat a routerhez. Értelem szerûen beállíthatod a saját gépe(i)d MAC addresse(i)t. Nem kötelezõ, de ártani nem árt.
WPA/WPA2: itt tudod beállítani a jelszót. Ha biztosra akarsz menni, írd be a lehetõ leghosszabbat 😊
Végül pedig változtasd meg az admin jelszót.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Van egy SMC WBR14-G2 routerem. Eddig nem volt lejelszavazva, mert nem volt rá szükség. Az utóbbi napokban viszont elõfordul, hogy akár 2-3 szomszéd is nálunk rontja a levegõt, így alig halad az amúgy is kegyetlen lassú net. Persze azonnal akartam rá tenni jelszót, de valahogy nem jön össze. Mert olvastam valahol, hogy valaki spec erre a típusú routerre leírta a lejelszavazás menetét, de ennek ellenére nem lehetett nálam megcsinálni (a router beállításainál mondta, hogy Security -> Wireless -> és Wireless nemtommi 😄 De nekem a Wireless-be csak a vezetéknélküli hálózat be/ki kapcsolása van, és mivel nálam így jön, nem kapcsolhatom ki.)
Na lényeg a lényeg, szeretném lejelszavazni, ebben kéne segítség, hogy hol. Kösz elõre is!
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Neten utána néztem ezeknek a törési kísérleteknek. Azt írják nem veszélyes és nem találtam olyat, hogy másnak lassították volna a netet. Engem az se érdekel ha 1 percen belül ezer ilyen jön csak a net fusson zökkenõmentesen 😄
Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan."
Ez a router, vagy a számítógép tûzfalának (milyen tûzfal?) naplója?
Hány gép van a routerre csatlakoztatva és milyen alkalmazások futnak rajtuk? Fut-e rajta valamilyen P2P progi (torrent, emule, dc++,...)?
Bár ahogy az IP-cím Whois-bejegyzését, ez a "támadás" a PR-Telecom hálózatából jött, tehát valószínûleg egy ott levõ kliens bekapott valami vírust. Vagy az IP-címedet elõzõleg használó ürge ehhez az IP-címhez kapcsolódott, és ezzel folytatott adatforgalmat (te meg nem akarsz). Legdurvább esetben
"Bekapcsoltam a router tûzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat."
* Discard Ping From WAN - ha ezt bekapcsolod, akkor a szolgáltatódtól kapott külsõ IP-címet megpingelve kívülrõl, nem fog válaszolni- kvázi rejtettnek látszól.
* VPN Passthrough - ha bekapcsolod, engedélyezed a VPN kapcsolatok átengedését a routeren. Ha nem használsz VPN-t, nem kell bekapcsolnod.
* PPTP /IPSec - ezek VPN kapcsolat kiépítésére alkalmas protokollok. Ha nem használsz ilyesmiket, ne kapcsold be.
"T-Home kábelnetem van"
Ha kiiktatod a routert, és közvetlenül a gépet kötöd rá, akkor is ilyen? Amikor megszakad a net a kábelmodemen (milyen típusú) hogy villognak a lámpák? Bele tudsz menni a 192.168.100.1 IP-címen levõ (általában ezen az IP-címen érhetõ el) diagnosztikai oldalára?
2010. július 29. 11:22:49 Unrecognized attempt blocked from 88.132.38.246:53383 to xx.xx.xx.xx TCP:37891
Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan. Több mint 10 word oldalnyi szokott összejönni percek alatt 10-es betûméretben.
Bekapcsoltam a router tûzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat. Utolsó háromról nem teljesen tudom mire jó de bekapcsolás után is ugyan úgy jönnek ezek a feltörési kísérletek. Próbáltam már IP-t is váltani, AVG és AD-aware-rel is megtisztítottam a gépemet.
A probléma csak az, hogy néha nagyon belassul a net vagy meg is szakad kicsit. Ez nagyon rossz ha éppen neten akarok játszani.
SMC 7004vbr rotuerem van, régebbi fajta (régen vettük, de nem használtuk egy ideig), de pár hónapja megy csak. T-Home kábelnetem van Budapesten, szóval nem vlm ócskaság.
Tudtok segíteni mivel lehetne megszüntetni az internet leállásokat/lassúlásokat?