Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerinted ez a konig router szar? UPC Fiberpower60 netem van.Milyen router lenne szerinted a legjobb? Vezetékes.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

192.168.0.7-et irtam be,az az én gépem.A másiké 0.4,itt van az is a szobában.Jó igy nem?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Pharaoh
Ide annak a gépnek kell az IP címe amelyiken nem akarsz tûzfalat

Ha itt belövöm a dmz-t enabledre,és beirom az átjáró cimét:192.168.0.7,akkor kikapcsolja a tüzfalat nem?

Pharaoh
Ha giga/mega van rajta elõbb tedd fel rá a minit és utána próbálj mást. Nem tuti egy egy próbát megér.

DD WRT-t hogy lehet letörölni? 😮 Nem jövök rá és firmware upgradenél sem enged csak DD WRT firmwarekat felrakni

Pharaoh
Van a routernek ilyen funkciója? Ha van be van kapcsolva?

Sziasztok!
Egy SMCWBR14-G2 routert szeretnék távolról elérni. Csak a routert, nem a gépet. Dyndns-t már regisztráltam, pingre válaszol. Tudna valaki segíteni a beállításokban? Egy Tp-linkes ruteren sikerült már beállítanom, de ezen valahogyan nem megy.
Ha priviben könnyebb akkor adok msn vagy mail címet.
Na én átáltam OpenWRT rõl DD wrt-re, és mit ne mondjak megérte.. Sokkal de sokkal több dolgot lehet állítani DD be mint Open be 😮

MerlinW
Bármelyik normálisabb N szériás router+vevõvel. Nekem D-link DIR-635-öm van, az is jó.

[merlinw.org]

NecroJoe
Helló!

15 Megás nethez tudnátok egy olyan wifi routert ajánlani (egy falon keresztül), amivel ki is tudom használni? Jelenleg egy d-link DL-524-em van, ezzel kb. 6 megabites sebességem van.

Köszi

Necro

Pharaoh
Ha állítottál be titkosítást akkor azt.
Ha a router tudja a Wi-Fi Protected Setup-ot (WPS), és be van kapcsolva akkor a router ajlán, vagy a menüjében is kell lennie egy számnak vhol a titkosításnál és azt kell megadni.magyar leírás

eZo
sziasztok ! adva van egy speedtouch t-home router, amirõl idáig csak 1 db asztali pc ment vezetékes internet kapcsolattal, most már van egy laptop is, és vezeték nélküli internet kapcsolatot szeretnénk létrehozni a laptopra ! be is állítottam a router konfigjában a wlant, mûködik is elvileg ( világít a routeren a hozzá tartozó led ), de a notebookról ha csatlakozni akarok, kér egy biztonsági kulcsot ! Honnan szedjem ezt a kulcsot, hol találom, mert sehol nem találtam ilyet... elõre is köszönöm a segítséget! Sajnos a hálózati dolgokhoz nem értek, szóval szájbarágósan kérném a választ 😊
elõre is köszönöm !

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

titkosítás nélkül is ugyanez a végeredmény, csatornaváltás sem segít...
Na a Backfire 10.03 (stable) firmware volt a WIFI részben a hibás. A 10.03.1 (Rc1) már látja rendesen a WIFI-t (wr941nd routernál).

Pharaoh
Milyen titkosítás van beállítva? Legyen WPA2 és AES. Csatornát is válthatsz lehet összeakad valamivel.

Halihó,
egy kis segítségre van szükségem! A problémám röviden:
Van egy TP-LINK TL-WN821N usb adapterem (legfrissebb gyári meghajtóprogram) és egy TP-LINK WR1043ND routerem (legfrissebb gyári firmware-vel) nem sikerül rávennem õket, h 54 Mbps-nél többel csatlakozzanak egymáshoz.

kb. 2 m-re vannak egymástól, fal nincs köztük, a csatornán csak ez a két eszköz van.
acer 5920G laptopon vistán futnak, aminek a beépített wifi-je (ami max. g-s) az eszközkezelõben le van tiltva.

most a router bgn mix-re van beáálítva, de volt "n only"-ra is, de ugyanaz az eredmény.

a fentiek miatt digi 80/25-bõl 20/15 van...

<#szomoru1>
Hosszadalmas szarakodás után végül sikerült megoldanom. Ha valakinek hasonló gondja van, írjon privát mail-t és szívesen segítek.
A PPPoE van kiválasztva, felhasználónév, jelszó megadva, ilyen "connect automatically" viszont nincs. Ami van: Authentication method - ez AUTO-ra van állítva, valamint a Dial on Demand van még kipipálva.
Lépj be routerbe a 192.168.1.1-el híod be elvileg ! felhsz:admin pass:admin

azon belül Wan ! kiválsztod h PPPoE ott megadod a felhasználónevet a jelszót ügy kétszer utána pipáld ki a connect automaticalt ! mentsd el és elileg márm egy is !
Ezt hol tudom megcsinálni?
Úgy értem, hogy a router-t érzékelik a gépek, csatlakoznak rá, de a net mégsem ad be semmilyen oldalt.
Vki segítsen pls nekem is fontos lenne !
Net sebbeséget szeretnék korlátozni több gépen is ! sajnos a routeron nem tudja !
Vagy adjatok linket ahol ezzela témával foglakoznak !
WAN résznél töltsed ki az adatokat, állítsad PPPoE ra (szerintem ez van neked is) majd Connect Automatically részt válaszd ki

Pharaon !

Net sebeség korlátozásal kapcsolatban tudsz nekem segíteni ?
Pharaoh
A netre a gépekkel csatlakozol fel? Mert a routerrel kell csatlakozni a nethez.

Duwy !

A neten nem jön be semmi vagy a routert nem látod ??
Sziasztok!

A régi routerem felmondta a szolgálatot, ezért vettem egy TP-LINK TD-W8910GB típusú új routert. A használati utasítás szerint összedugtam és beállítottam, minden led világít, csatlakozni is tudok a nethez az asztali gépen és a laptopon is, viszont mégsem mûködik, nem ad be semmilyen oldalt.
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Sziasztok !
Van több gépem amin az internetet szeretném le korlátozni !
Sajnos a Routerem nem támogatja ezt a féle szolgáltatás !
Net limiterel probálkoztam külön az összes gépen de nem sikerült :S
Esetleg van valaki tudna segíteni ?
Ha olcsót és jót akarsz akkor Tp-link. Ezen belül meg már válogathatsz

Kaplan
Heló,
Tudom teljesen ide illõ a kérdésem de reménykedem hátha válaszra lelek.
Szóval a kérdésem a következõ lenne: Szeretnénk venni egy WIFI-s routert amelynek két asztali számítógépet, egy laptopot kéne ellátnia (Gondolom wifi szinten nagy korlátok megosztás szintjén nincsenek.) de nagyon fontos, hogy legyen egy kábeles része is ugyanis az Xbox nem wifi képes.. Mivel egyáltalán nem vagyok helyben router témában lehet, hogy nagy hülyeséget kérdezek de milyen routert ajánlanátok?

Válaszokat elõre is köszönöm!

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Ja bocs, nem figyeltem 😊 Kössz Backfire 10.03 fel is raktam, csak valamiért Wifi-t nem tudom konfigurálni.

"This section contains no values yet" 😞

Dj Faustus
Itt már válaszoltam a kérdésedre.

De ha van kísérletezõ kedved, a gyári firmware-t is piszkálhatod - hardwere-revíziótól függõen:
* V1
* V2
* V3
* V4

Tp-Link WR941ND hez tud valaki valami jó kis (nem gyári) firmware-t?

752.9194EU (remélem jól írtam, mert zsúfolt ott a hely, alig férek hozzá 😄)
Dj Faustus
Mi a "part Number"-je az eszköznek (az eszköz alján van a címkén 751-el vagy 752-vel kellene kezdõdnie), illetve milyen firmware van rajta?

Na erre gondoltam... nekem ilyenek nincsenek. Máshol is ezt a Wireless encryption izét mondták, de nekem olyan nincs. Meg Access Control-t sem látok sehol. :S Sem WPA-t... :S
Mighty
Bal oldalon a wireless felirat alatt pár almenü. Ott kell beállítani.

Wireless encryption: wpa/wpa2
Access controlban beállíthatod, hogy mely MAC address kapcsolódhat a routerhez. Értelem szerûen beállíthatod a saját gépe(i)d MAC addresse(i)t. Nem kötelezõ, de ártani nem árt.

WPA/WPA2: itt tudod beállítani a jelszót. Ha biztosra akarsz menni, írd be a lehetõ leghosszabbat 😊

Végül pedig változtasd meg az admin jelszót.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Üdv!

Van egy SMC WBR14-G2 routerem. Eddig nem volt lejelszavazva, mert nem volt rá szükség. Az utóbbi napokban viszont elõfordul, hogy akár 2-3 szomszéd is nálunk rontja a levegõt, így alig halad az amúgy is kegyetlen lassú net. Persze azonnal akartam rá tenni jelszót, de valahogy nem jön össze. Mert olvastam valahol, hogy valaki spec erre a típusú routerre leírta a lejelszavazás menetét, de ennek ellenére nem lehetett nálam megcsinálni (a router beállításainál mondta, hogy Security -> Wireless -> és Wireless nemtommi 😄 De nekem a Wireless-be csak a vezetéknélküli hálózat be/ki kapcsolása van, és mivel nálam így jön, nem kapcsolhatom ki.)

Na lényeg a lényeg, szeretném lejelszavazni, ebben kéne segítség, hogy hol. Kösz elõre is!
Arnoux
Kösz az infót!!! Akkor valószínûleg a fél perces durva lassulások is ez miatt van.

BaliBoy
Onnan, hogy ott dolgozom. Más nem tudja megnézni. Nem tudom mikorra lesz kijavítva. Le van adva a hiba a megfelelõ szervezeti egységnek.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Arnoux
Ezt honnan tudod? Hol lehet megnézni? Nem tudod mikorra javítják ki a hibát kb?

BaliBoy
Csakugyan van egy hiba ott. Le vannak esve a modemek. Gondolom már le van adva hibára. Szerencsére úgy látom nem HFC hiba így nem hozzánk tartozik.

Arnoux
A kerület Rákosmente, ahol én lakom Rákoscsaba haver meg Rákoskeresztúr

BaliBoy
Annak a környéknek mi a neve? (pl. XVI. ker - Zugló)

Arnoux
Budapest 17. kerület, T-Home kábelnetem van nekem is meg a haveromnak is.

BaliBoy
Hol laktok, hogy nincs kábelnet?

Arnoux
Kösz a segítséget. Úgy néz ki a T-Home gagyi. Most egy pár óráig nem volt internet, havernak 3 napja nincs, nem lakik messze és õ is T-Home-os és a szomszédunknak is folyamatosan megszakad a mobilnete (T-Mobile).
Neten utána néztem ezeknek a törési kísérleteknek. Azt írják nem veszélyes és nem találtam olyat, hogy másnak lassították volna a netet. Engem az se érdekel ha 1 percen belül ezer ilyen jön csak a net fusson zökkenõmentesen 😄

Dj Faustus
"2010. július 29. 11:22:49 Unrecognized attempt blocked from 88.132.38.246:53383 to xx.xx.xx.xx TCP:37891

Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan."

Ez a router, vagy a számítógép tûzfalának (milyen tûzfal?) naplója?
Hány gép van a routerre csatlakoztatva és milyen alkalmazások futnak rajtuk? Fut-e rajta valamilyen P2P progi (torrent, emule, dc++,...)?

Bár ahogy az IP-cím Whois-bejegyzését, ez a "támadás" a PR-Telecom hálózatából jött, tehát valószínûleg egy ott levõ kliens bekapott valami vírust. Vagy az IP-címedet elõzõleg használó ürge ehhez az IP-címhez kapcsolódott, és ezzel folytatott adatforgalmat (te meg nem akarsz). Legdurvább esetben

"Bekapcsoltam a router tûzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat."
* Discard Ping From WAN - ha ezt bekapcsolod, akkor a szolgáltatódtól kapott külsõ IP-címet megpingelve kívülrõl, nem fog válaszolni- kvázi rejtettnek látszól.
* VPN Passthrough - ha bekapcsolod, engedélyezed a VPN kapcsolatok átengedését a routeren. Ha nem használsz VPN-t, nem kell bekapcsolnod.
* PPTP /IPSec - ezek VPN kapcsolat kiépítésére alkalmas protokollok. Ha nem használsz ilyesmiket, ne kapcsold be.

"T-Home kábelnetem van"
Ha kiiktatod a routert, és közvetlenül a gépet kötöd rá, akkor is ilyen? Amikor megszakad a net a kábelmodemen (milyen típusú) hogy villognak a lámpák? Bele tudsz menni a 192.168.100.1 IP-címen levõ (általában ezen az IP-címen érhetõ el) diagnosztikai oldalára?

Arnoux
Hello!

2010. július 29. 11:22:49 Unrecognized attempt blocked from 88.132.38.246:53383 to xx.xx.xx.xx TCP:37891

Ehhez hasonló dolgok jönnek folyamatosan. Több mint 10 word oldalnyi szokott összejönni percek alatt 10-es betûméretben.

Bekapcsoltam a router tûzfalát, Discard Ping From WAN, VPN Passthrough PPTP /IPSec dolgokat. Utolsó háromról nem teljesen tudom mire jó de bekapcsolás után is ugyan úgy jönnek ezek a feltörési kísérletek. Próbáltam már IP-t is váltani, AVG és AD-aware-rel is megtisztítottam a gépemet.

A probléma csak az, hogy néha nagyon belassul a net vagy meg is szakad kicsit. Ez nagyon rossz ha éppen neten akarok játszani.

SMC 7004vbr rotuerem van, régebbi fajta (régen vettük, de nem használtuk egy ideig), de pár hónapja megy csak. T-Home kábelnetem van Budapesten, szóval nem vlm ócskaság.

Tudtok segíteni mivel lehetne megszüntetni az internet leállásokat/lassúlásokat?