3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
-
#3255 Na most a kérdésem már csak az,hogy eme TL-WR941ND-ruterral,meg lehet e azt csinálni,hogy valamelyik portot lekorlátozom?:) -
#3254 Betettem közéjük az smc-t és működik:) De ez egy kicsit vicces már ,három kütyü kell hozzá:) -
#3253 És ,hogy pontos legyek azt csináltam,hogy a saját ruterem egy portjához csatlakoztattam a az ő készülékét. Csak most nem jön a net rajta ,az smc vel működött. -
#3252 Igazad van :) Valóban csak e kettő között lehet választani:(
Most vettem,egy TL-WR941ND -t, beüzemeltem tökéletes is lett.Az otthoni három asztali és két laptop hibátlanul üzemel vele.
Hanem a problémám a következő. Előzőleg egy SMC mittudomén milyen ruter volt ami nem volt wifis,és a szomszédnak megengedtem,hogy ha hoz egy wifis kütyüt akkor használhatja a netemet. Nem is volt gond ,míg nem jött egy férfiú az életébe aki viszont megszállottan filmeket tölt le.
Ugyan már szóvá tettem ,de nem sok foganatja volt,így arra gondoltam,hogy veszek másik rutert az övéket meg lekorlátozom.
Ez olyan jól sikerült:)),hogy az most nem szolgáltat internetet,pedig az smc vel tökéletesen működött együtt.:D -
#3251 Azon belül?
Mert TL-WR542G esetén csak a 802.11g és 802.11b mód között lehet váltani, TL-WR1043ND esetén a Max TX-rate is állítható. -
#3250 TP-link
-
#3249 Milyen routered van?
Egyébként olyasmit keress, ahol lehet választani 54/11/5.5/2/1 Mbps között. -
#3248 Szia.
Az adatrátát hol kell beállítani? -
#3247 Wi-fi hogy van beállítva? Titkosítás? MAC szűrés.
Hálózat hogy van beállítva? DHCP van-e? stb
Inkább olvast el a manualt és állítsd be az alapján, mert elég sokminden van. -
pimptastic #3246 Sziasztok!
Van egy (TP-LINK) TL-WR740N 150-es routerem. A gondom a következő: 40-es Digis netem van, tehát 5MB-al tudok letölteni. Amíg nem volt router, addig egyszerre a le és feltöltés jól működött, tehát 5MB a le és 2 vagy 2,3 a fel,. összeadva kb 7MB. Most a routerrel ezt úgy hozza össze hogy 5MB legyen. Pl ha feltöltés 2, akkor a le csak 3....
Tud valaki erre valami megoldást? Vagy csak nálam van ez? :)
Köszi! -
magzimilian #3245 sziasztok, az a problémám, hogy nem tudok telefonnal (több készülékkel sem) wifi-re csatlakozni, pedig látja az smc routert. miket kellene átállítanom hogy tudjak telefonról netezni?
választ előre is köszönöm -
#3244 koszke. -
#3243 De a hivatalos adatok szerint itt is lehet keresni DLNA-kompatibilis eszközöket.
Routerekből ezt a kettőt emelném ki:
- D-Link DIR-685
- Netgear WNDR3700
De elvileg a Linksys WRT160NL is alkalmas rá - legalábbis ezen cikk szerint. -
#3242 "letezik olyan router, ami kepes egy medialejatszo eszkozzel kommunikalni ?"
Inkább ilyen célra hálózati adattárolót használnék, és arra raknék fel DLNA-szervert.
Én már csináltam ilyesmit: adott egy PC, arra tettem fel Debian Linuxot (+még pár kisebb dolog) és ehhez kellett még feltennem a Mediatomb nevű DLNA-szervert (szimplán csomagból).
Hogy egy Samsung 40"-os LCD TV-vel összehangoljam csak annyit kellett tennem, hogy a /etc/mediatomb/config.xml <server> tagjébe belehelyeztem az alábbi sorokat:
<custom-http-headers>
<add header="transferMode.dlna.org: Streaming"/>
<add header="contentFeatures.dlna.org: DLNA.ORG_OP=01;DLNA.ORG_CI=0;DLNA.ORG_FLAGS=017000 00000000000000000000000000"/>
</custom-http-headers>
illetve a <extension-mimetype> tagbe:
<map from="avi" to="video/mpeg">
majd újraindítottam a DLNA-szervert:
/etc/init.d/mediatomb restart
és a http://<hálózati adattároló IP-címe>:49152/ címen hozzá is tudtam adni a médiaállományokat a DLNA-szerver adatbázisához.
Miután frissült az adatbázis, a Samsung TV MediaPlay alkalmazása szépen le is játszotta az állományokat (bár a felíratokat valamiért nem kezeli megfelelően, de azon még dolgozom).
Segítség -
#3241 DLNA meg lehet találni a neten.
Nekem Samsung TV-m van, és egy ASUS router, de én nem így használom. Vettem egy winyót a TV-hez és USB keresztül vannak összekötve közvetlenül. -
#3240 milyen routered van es milyen tv-t hasznalsz hozza, megosztanad ? koszi. -
#3239 meg ha utp kabellel lenne csak megoldhato, mar az is nagy help lenne nekem.
dlna tanusitvany.
vajon hol tudnam ezt csekkolni ?
google-ban meglesem mi ez.
milyen routered van es milyen tv-t hasznalsz hozza, megosztanad ? koszi. -
#3238 Van. Nekem is olyan van. Bár wifi az enyémben nics de van olyan típus is. Én UTP kábelen keresztül használom. Ahhoz, hogy a hálózaton keresztül tartalmat tudj a TV-n lejátszani olyan számítógépre van szükséged ami DLNA tanúsítvánnyal rendelkezik. -
#3237 lehet ez egy full halott otlet, de inkabb korbekerdezek, mielott teljesen feladom :D
letezik olyan router, ami kepes egy medialejatszo eszkozzel kommunikalni ?
az elkepzeles olyasmi, hogy geprol kuldenem a kepet es hangot egy nagykepernyos tv-re.
asszem tv-bol vagy bizonyos medialejatszo eszkozok valamelyikebol mar van olyan, ami wifi-t tartalmaz. persze ettol meg nem biztos, hogy ilyen dologra kepes. -
gerenguri #3236 Reseteltük jó párszor és prbáltuk az alap jelszót, de nem történt változás. Emellett egyeztetve lett, hogy az előző tulaj tuti nem állította át. Azért köszi a tippet:) -
buke #3235 Sziasztok!Előző routerem egy TP-link 402-es letöltés akadozott,feltöltés szinte megszünt,a csere is ue. csinálta ezért vettem egy D-Link DIR-100-ast és gondoltam ezt is kb. 5-10 perc alatt telepítem mint a TP-Link-et.
Naiv voltam,sehogy nem telepítettem,pedig próbáltam kiválasztani a leginkább megfelelő lehetőséget az adott DIGI kábelnethez úgy mint a TP-Link esetén. A D-link gyors telepítős CD-és szisztémája itt megbukott,amikor a PPPOe-val végig csináltam a szükséges kitöltéseket név,jelszó és azt írta ki: Probléma lépett fel az int. kapcsolattal lépjek kapcs. a szolgáltatómmal--léptem is, de a routeres problémákat elutasították--,még próbálkoztam a webes felületen mint a TP-link-nél,ahol nem volt gond a kábelnet pppoe variáció, de itt egyik opció sem jött be,még a részletes telepítési procedúránál se.Ugyanígy jártam a dynamikus ip-és DHCP-nél is. Lassan kifogytam az ötletekből.
A paraméterek: 20/10-es digi kábelnet kábelmodem nélkül, pppoe felh.névvel,jelszóval.
/Megjegyzés:minden telepítési próbálkozást router reset,friss vezeték bekötések quick install alapján,gép újraindítás és a tűzfalak leállítása előzött meg.
A routert kihagyva 10/10-el megy a net stabilan IE-n és Operán./
Örülnék egy jó ötletnek,de még reggel hívom a digiseket hátha hozzáértőt és segítőkész ügyfélszolgálatost lelek,ha korán kelek:D:D -
#3234 Köszönöm. -
#3233 "Meg lehet e azt csinálni,hogy wifi nél lekorlátozom a letöltési sebességet. "
- Ha a routered támogatja, állíts be QOS-t.
- Ha a routered nem támogatja a QOS-t, akkor állítsad be 802.11b szabvány használatát, az adatrátát 11/5.5/2/1 Mbps-ra.
-
#3232 "lehet hogy valami webes felületen lehetne elérnem külön (a zyxel IP cime és valami port?) ahogy pl a freenasban van?"
Igen a Zyxel NAS IP címén és a transmission alapbeállítása szerint a 9091-es porton érhető el.
Ha nem így lenne:
- nézd meg, hogy fut-e a transmission. Ehhez SSH-n lépj be és add ki a ps aux parancsot.
- azt is megnézheted, hogy milyen hálózati erőforrások futnak a NAS-on. Ehhez a netstat -tulpane parancsot kell kiadni (lehet - mivel beágyaztott rendszerről van szó, nem asztali/szerver linuxról - hogy a tulpane kapcsolók közül nem fog futnui valamelyik, szóval ki kell próbálni). Ott meg kell keresni a transmission-t. -
#3231 Lehet elállította előző tulaj. Keress rajta egy reset gombot és nyomd jó pát másodpercig, ha resetelte magát ,akkor próbálkozz az alap jelszóval. -
gerenguri #3230 Sziasztok!
Conceptronic c54brs4 ROUTER-t kaptunk használtan, és nem tudjuk behozni a beállítására szolgáló felületet sem. Összekötöttük a géppel, megvan a helyes ip amit beírtunk a böngészőbe/192.168.2.1/, de kijön egy kis ablakocska, amiben kéri a felhasználónevet és a jelszót.Az ablakban az is ki van írva hogy default:admin/1234, de ez semmilyen kombinációban nem működik,egyéb jelszót és f.nevet az előző tulajdonos sem tud. Valakinek van valamilyen ötlete ezügyben? Előre is köszi -
#3229 Urak!
Segítségeteket kérném.
Meg lehet e azt csinálni,hogy wifi nél lekorlátozom a letöltési sebességet.
Előre is köszönöm a segítséget. -
vézé #3228 sziasztok!
sikerült feltennem a transmissiont ez alapjan a hozzászólás alapjan , köszönöm a segítséget
igy futott le parancssorban SSH-n keresztül:
-------------------------------------------------
login as: root
[email protected]'s password:
root@nsa210:~# wget http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
--21:33:17-- http://ffp.wolf-u.li/additional/net-p2p/Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
=> `Transmission-1.22-ffp0.5.tgz'
Resolving ffp.wolf-u.li... 83.169.42.106
Connecting to ffp.wolf-u.li[83.169.42.106]:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 345,513 [application/octet-stream]
100%[====================================>] 345,513 629.23K/s
21:33:18 (627.28 KB/s) - `Transmission-1.22-ffp0.5.tgz' saved [345513/345513]
root@nsa210:~# funpkg -i Transmission-1.22-ffp0.5.tgz
Installing package Transmission-1.22-ffp0.5 ...
root@nsa210:~#
--------------------------
csak mostmár azt nem tudom hogyan érhetem el.. mert a NAS ba nem jelent meg uj menüpontként,a kezelöfelülete a régi..
lehet hogy valami webes felületen lehetne elérnem külön (a zyxel IP cime és valami port?) ahogy pl a freenasban van?
aazt is kellene konfigurálni akkor (milyen port stb, de hogyan és hol? SSH-n keresztül? tudna ebben valaki segíteni?
köszönöm elöre is.. -
Athem #3227 Nekem is kellet állítgatnom, hogy wifi-n tudjon csatlakozni,ebben az esetben a wireless menürészben van a megoldás.
kép:http://images.dipol.com.pl/images/info/000738.gif
Itt a példa alapján állítsd be az ssid-et is lőd be rajta, channel számát tedd automatikusra,a mod-ot a laptopod illetve a ps3-ad függvényébe állítsd be melyiket képes kezelni.
*SSID(a név ami megjelenik)
*PSK Passhrase: jelszó a csatlakozáshoz (ajánlott)
Ha nem sikerül megoldani akkor Frimware frissítést ajánlok, vagy kérd meg az illetékes személyt aki ki próbálta, hogy csinálja meg neked. -
#3226 Pirelli routerem van de akárhogy nézem nem találom a DNS átállítás lehetőségét. Merre van? -
#3225 Hali. Bocs!
[url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1198775641&no=2766]#2766[/url] -
Bladzs #3224 Milyen routert ajánlotok 5500ért? Tönkrement a mostani, az internetem 10mbit/sec os.Előre is köszi -
#3223 Egy kis update. Hivatalosan kábelnetnél a számítógépek MAC címe szolgál regisztrálásra. Ezért kell azt a routerbe klónozni ha meg akarja osztani az ember. Gyakorlatban szerintem már sehol sem figyelik. A modem regisztrálva van a CMTS-ben és kész. Utána azt dugsz rá amit akarsz. -
#3222 de akkor miért nem kellett a laptopról bejelentkeznem amikor arra dugtam rá a netet amíg nem ment a routerem ? akkor nem értem -
#3221 "de akkor a chello nal mi azonosít ? "
A Chello (UPC) kábelTv-s Internet (kivéve a 29-es körzet ADSL-s megoldásait). Ott - mint a kábelTV-s Internet-szolgáltatóknál általában - a routered (a router hiányában a géped hálózati kártyájának) MAC-címe azonosít, és DHCP szervertől kapod az IP-címet. -
#3220 de akkor a chello nal mi azonosít ? -
#3219 "Most hogy is tovább????
Még a két gépet össze kellene hangolni,hogy azon is legyen net."
A másik gépen is engedélyezni kell a DHCP-t, hogy kapjon a routertől IP-címet.. -
#3218 "hát elviekben akkor már csak a mac cím klónozás van a routerre"
Gyakorlatban nincs szükség erre. ADSL-csatlakozás esetén a felhasználónév és a jelszó azonosít. -
#3217 hát elviekben akkor már csak a mac cím klónozás van a routerre és kész, más lépés már nem nagyon van, az meg a network/MACclone nál van, az alap géped mac jét klónozd rá a routerre -
adrienn27 #3216 Fél siker.Már a routerem be van állítva.
Az első hiba az volt,hogy már nem az alapértelmezett jelszó volt a routernek megadva.(mivel használtan vettem)
Eladótól érdeklőstem,és sikerült belépnem.
Átállítottam PPPOE-re.Beírtam a szolgáltatótól kapott nevemet és jelszavamat.Ekkor még mindig nem működött.
Akkor a hibakeresőt win7-en lefuttattam és kiírta,hogy a DHCP-t engedélyezni kell.Ezt autómatikusan javította is.
ÉS VOALA:működik a net.
Most hogy is tovább????
Még a két gépet össze kellene hangolni,hogy azon is legyen net.
Valami ötlet???