3935
Szeretnék portokat nyitni multiplayerhez
  • gergely1991
    Lehet hogy hülyeségnek hangzik, de hátha működik: jelszó nélküli wpa2 elérés(WAN addig kihúz).
  • gergely1991
    szeva!
    Wi-fis telefonról betudtok jelentkezni(persze ha van)?
    Resetelést itt nem említettél, már pedig nem ártana alkalmazni(ha már a tesód szarakodott a routerével).:)
    Esetleg még ha be van a mac/ip filter kapcsoljátok ki(ki tudja milyen rajta az alapbeállítás :D).
    Wi-fi driver újratelepítés a problémás gépen.
  • The Protector
    Hy.

Tesóm szarakodott a routerével és valami nagy gebasz van vele.
    A router típusa egy TPLINK F6ECSE.A lényege annyi h nem enged jelszavas védelmet létrehozni semmilyen formában sem a router.Csak nem biztonságos(jelszó nélkül) üzemmódban képes működésre bírni.
    HA védelmet hozunk létre wpa psk2(ha jól írom) akkor megjeleníti a kapcsolatot de indows hibára hivatkozva nem tud rá csatlakozni.
    A kábelek jól vannak összekötve és hasonlók.rengeteg módot próbáltnk de nem jó semmivel sem.A password is okés amiket megadunk.A beállításokat a tplink-es oldalon csináljuk netes böngészőből ahol admin felh,és admin jelszóval beenged.Valakinek 5lete vagy tippje?Esetleg progija amivel be lehet állítani?

2.Szintén tesóm laptopja nem akarja bekapcsolni a wifi-jét.A laptop egy régi cuccos.Lehet h a wifi gombja szart be vagy hasonló.Más módja van a wifi bekapcsolásának vagy ilyesmi?

Válaszokat előre is köszönöm.
  • repvez
    A napokban beszerzésre kerül egy tp-link tl-wr842nd wifi router.

Azt szeretném megtudni, hogy az USB-s részen meg tudom azt csinálni hogy egy pendrive-ot vagy HDD-t rátéve bármikor el érjem rola az adatokat mobilon vagy más gépről? illetve távolról letölteni rá adatokat? De gondolom a torrent nem megy igy .
    Olyanra gondolok, hogy mondjuk a mobiltelefonon találok egy letöltö linket akkor a letöltés helyének meg tudom addni a távoli routerre dugodt meghajtót és a letöltés már az otthoni ADSL neten történne meg a mobil net helyett?
    Illetve ennek a meghajtónak tudok adni weblap kinézetet, hogy a rámásolt fájlokat igy érje el aki tudja a megfelelő belépési adatokat ?
  • gergely1991
    "Esetleg próbáld meg, hogy a vezeték nélküli kártyának fix ip címet adsz meg a router által kiosztható IP-címtartományból, hátha csak a DHCP-kérésnél bolondul meg..."
    Akkor a számítógép tűzfalában érdemes az echo (pingek) küldését engedélyezni.
  • lord nihilus
    SZiasztok! Valaki tudna leírást arról hogy egy Pirelli drg a225g (ezt adja a t-com)-hez, hogy lehetne egy TP-LINK wifi routert hozzákötni? Ugyanis a pirellinek a wifi hatósuga nevetséges és eddig valahogy nem tudtam összeházasítani őket. előre is köszi a segítséget
  • Dj Faustus #3529
    "Tegnap "játszottam" vele egy kicsit, és a WEP kóddal megy most."
    Bár az is törhető, de egy fokkal jobb, mint a teljesen nyílt hálózat.

"De sem WPA, sem WPA2-vel nem. Nem ír ki semmi hibaüzenetet, egyszerűen annál a pontnál, hogy "hálózati cím lekérése" nem tud továbblépni. Többször próbálkozik, majd abbahagyja."
    Azt lenne jó kideríteni hol akad el - a vezetéknélküli csatlakozásnál, az autentikációnál vagy az IP-cím kiosztásánál.

Start menü/Vezérlőpult/Felügyeleti szközök/Eseménynapló-nál nem találsz erre utaló bejegyzést? Routerbe belépve találsz róla rá utaló bejegyzést?
    Esetleg próbáld meg, hogy a vezeték nélküli kártyának fix ip címet adsz meg a router által kiosztható IP-címtartományból, hátha csak a DHCP-kérésnél bolondul meg...

"A driver fennt van"
    Oké, de a legfrissebb?

"de ezekről a patchekről nem tudtam, kipróbálom őket majd"
    Ezeknek benne kéne lennie az SP3-as Windowsban.
  • gergely1991
    WEP-et felejtsd el....örökre
  • Cuchulainn
    Tegnap "játszottam" vele egy kicsit, és a WEP kóddal megy most. De sem WPA, sem WPA2-vel nem. Nem ír ki semmi hibaüzenetet, egyszerűen annál a pontnál, hogy "hálózati cím lekérése" nem tud továbblépni. Többször próbálkozik, majd abbahagyja.
    A driver fennt van de ezekről a patchekről nem tudtam, kipróbálom őket majd. Mondjuk nem hinném, hogy a környékünkön túl sok agresszív hekkerpalánta garázdálkodik, de azért jobb a biztonság. :)

Köszönöm a segítséget!
  • Dj Faustus #3526
    "Mennyire életképes nem-védett wifit használni, csak MAC szűréssel? Felejtsem el inkább? "
    Egységsugarú felhasználóktól megvéd, de felkészültebbektől nem.
    Ugyanis az eszközök MAC-címét megfelelő módba állított hálózati kártyával "foghatja" a támadó fél is, így hamisíthatja is.

Egyébként fura, mert mind a Windows XP SP3, mind a TP-LINK TL-WN722N támogatja a WPA2-t. Legfrissebb driver van fent?

Windows XP-hez esetleg külön is letölthetőek a WPA és WWPA2 javítófoltok:

• gergely1991
    A MAC szűrés elégé biztonságosnak tűnik.A jelszót nem fogadja el vagy mi a baj? Mert így vagy úgy de, működnie kellene...
  • Cuchulainn
    Közben annyit sikerült megoldanom, hogy ha a wifi nincs titkosítva akkor működik. Ha bármilyen kulcsot teszek rá akkor nem.
    A MAC filteringet rá tudom tenni az nem zavarja.
    Mennyire életképes nem-védett wifit használni, csak MAC szűréssel? Felejtsem el inkább?
  • Cuchulainn
    Sziasztok!

A kovetkezo problemam lenne:
    A napokban uj gep erkezett a hazhoz. Szeretnenk a regivel parhuzamosan uzemeltetni. A regi eddig kabelrol ment, de van egy a szolgaltatotol kapott prielli wifi routerunk. Ezzel idaig laptop, illetve okostelefon gond neklul csatlakozott az internetre.

Az uj asztali gep vasarlasakor vettem egy TP-LINK TL-WN722N USB-s wifi cuccot, amit a regi gepbe szantam. Ezen XP SP3 van. Feltelepult gond nelkul, latja az elerheto halozatokat, csak eppen nem tud rajuk csatlakozni. Megakad azon a ponton, hogy IP cimet ker a gep. Nem ir ki hibauzenetet, egyszeruen nem csatlakozik es egy ido utan feladja. Ezalatt a kabellel a masik gepben gond nelkul volt net.

Ezutan a kabelt kihuztam a masik gepbol es bedugtam abba az usbt. Telepites lemegy, ugyanugy latja a halozatokat, ugyanugy nem csatlakozik. Vegul itt sikerult elernem azt, hogy fellepett a halozatra, de "korlatozott halozati hozzaferessel" vagyis ugyanugy nem volt internet, sot magat a routert sem ertem el rola.

Valami otlet, hogy ezzel mit lehet kezdeni?
  • gergely1991
    Ha a routertől nem érkezik jel akkor ellenőrizni kell hogy be van-e kapcsolva a wifi.Vagy ha keresés során észlelt "nincs jel" dolog esetén, nem lett-e elrejtve a wifi router.Vagy a Wifi Antenna rendesen rá lett-e szerelve a routterbe.
  • amdopteron
    Na szóval kérdésem lenne hozzátok:)Beállítások gondal küszködök egyik ismerősöm megkért tegyek már be neki egy routert a házba..
    Na már most ők falun laknak a gondom a következő:
    Tehát itt nincs kiépítve a adsl semmi vagy két cég akitől lehet a netet szedni vagyis van wifi antenna felrakva tetőre és a templomtól leszosztják a netet..
    Na és a gépben van egy Tplink wifi abba bele megy az antenna kábele..
    Na és én ebből szeretném elosztani a netet tehát megvannak az ipk beírom a static ip..hez ugyan ugy mintha a számítógép hálózati beállításokhoz..
    de nincs jel..semmi a router amit akarnék berakni az egy Tl-wr543g WireLLES AP CLIENT
  • XeroX
    *FTP: 10Mb/10MB
  • XeroX
    Vettem 2 db TL-WR2543ND router 450Mbps, összelőttem őket WDS -be 5Ghz en.
    A max átviteli sebesség (szobában) ~ 16MB
    Az USB/FTP elérés sebessége meg nevetséges: 1,6MB/3MB - 0,7MB/3MB

Én úgy gondoltam ennyit kéne tudnia:
    WIFI: 25MB/25MB, LocalNet: 70MB/70MB, Samba: 10MB/10MB FTP: 70MB/70MB

Ez valóban ennyit tud csak ?
    Aki próbálta/tesztelte már írjon pár sort a sebességről.
    Thx
  • mukika36
    !!!!!!

TP-LINK WR1043ND hivatalos oldalán: Added print server function in the USB module

http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WR1043ND

!!!!!!
  • gergely1991
    A "felső" alatt ugyebár a emeleten lévő (problémás)routerre értettem.
  • gergely1991
    Mondjuk reseteld a (problémás) routert,a gépen állítsd be automatikus ip cím kérésre.Utána beírod az alap ip címet és utána az admin felhasználó nevet jelszót.
    Próbáld meg azt hogy:Kösd össze a alsó routert(LAN) a felső router(WAN) portjával.Az alsónál a dhcp-re tedd mondjuk 0-127-ig a tartományt,míg a felső ip tartományt pedig 128-255-ig,a felső legyen dinamikus ip-t kérjen.A második ip cím legyen 192.168.0.128(remélem jó lesz).Nem ajánlanám a fix ip használatát.
  • Adi
    Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni:
    Két szintes a lakás és fönt már nincs internet vagy nagyon gyenge.
    Alul van egy Netgear DGN2200v2 modemes wifis router. Ezt összekötném kábellal egy régi routerral-Dlink Dir-600.
    A lényeg, h ott akadtam el mikor kábellal összekötöttem a laptopot és a d-link routert. Beléptem és access pointra változtattam a kapcsolatot a D-linkbe. [miért? Mert ezt olvastam, h két routert így érdemes összekötni] Akkor azonnal ip cím ütközést írt ki a Windows. Áramtalanítottam 10mp-re a routert akkor megszűnt az ip cím ütközés viszont nem látja a gép a routert. Azonosítatlan hálózatot ír ki. Utána olvastam, h ügye mikor Access Point módba kerül a router akkor DHCP megszűnik és nekünk kell megadni az ip címet és elvileg ezek után tudnánk belépni.

192.168.0.1 volt az alap router cím.

Beléptem a hálózati kártya tulajdonságaihoz->TCP/IP 4-es pont;
    Ip címnek megadtam 192.168.0.18-at és alapértelmezett átjárónak 192.168.0.1-et. Szeretném megtudni, h mit csinálok rosszul, mert nyilvánvalóan vmit elbénáztam, h nem tudok belépni a D-linkes routerba.
  • oliwwer
    Sziasztok!
    Segítség kellene, remélem tudtok mondani valamit. Vettem 2 hónapja egy Airlive WN 5000R routert. Az én gépemre van kötve, a másik gépre pedig egy usb-s wifi "fogóval", ami egyébként a termékhez volt, tehát biztos stimmel hozzá. A boltban azt mondta az eladó, hogy ez nagy teljesítményű, ezt vigyük. Megcsináltam, telepítettem, az én gépemen jó a net, de a másikon gyenge, akadozik, van amikor el is megy. Néha az enyémen is elmegy, de nálam a net mindig gyors. Írtam az airlive hivatalos supportjának, tanácsoltak néhány beállítást, de nem jó, ugyanolyan rossz mint volt. Az usb a wifitől kb 7 méterre van, és elvileg nem zavarja be semmi. Téglafal és egy üvegajtó választja el a wifit az usb-től. Garanciás még a termék. Visszavigyem szerintetek, vagy szarakodjak vele?
  • gergely1991
    Kapcsold ki néhány percre a tűzfalat(azon a gépen), azután csatlakoztasd újra és ellenőrizd.Vagy a Wireless Advanced>Transmit Powert állítsd át high-ra
  • rolandgyorgy
    Sziasztok! Előre mondom hogy nagyon láma vagyok a témában, de a problémám a következő. Adott egy Pc, egy noti, és egy linksys Befw11s4 ver4. tipusú router. Netem Upc kábel...
    Sikerült megosztanom a netet a Pc, és wifin keresztül a noti között, mükszik is kb egy két órát, utána meghal, gép újra indításánal meghal...
    Router táp kihúz-bedug, és újra mükszik. Mi lehet a baj?? előre is köszi.
  • Lexy21
    automatikusra állitottam de így sem csinál semmit
  • Lázár Dávid
    Elsőnek szerintem a kapcsolatbeállításainál (Tulajdonságok-TCP/IP protokollnál) állíts mindent automatikusra, ha másik laptopon is úgy van.
  • Lexy21
    Sziasztok

Olyan kérdésem lenne hogy vettem nem a héten egy Wifi TP-LINK TL-WR340G -t
    Telepítettem, föllép a hálózatra,az egyik laptopon teljesen jó a másikon viszont nem jön be egy weboldal sem...pedig ott is kiváló a jelerősség és csatlakozik is.. mi lehet a gond?
  • Lázár Dávid
    Azt a gépet amiről írok a 4-esbe van. Ha átdugom a 3-asba nincs net. A dhcp mind a kettőbe oszt ipt. Tuti, hogy a routerbe kell vmit beállítani.
  • gergely1991
    Dugd át a működő(négyes) kábelét a hármasba és ellenőrizd.Ha felvillan akkor a "hármas" gépnél lesz a gond.
  • Lázár Dávid
    Ezt a képet szerettem volna belinkelni nektek:Router screenshot
  • Lázár Dávid
  • Lázár Dávid
    Sziasztok!

Van egy ZTE ZXV10 W300B routerem, amit az invitel adott. Kértem firmware frissítést, amit meg is csináltak. A hátulján 4 lan port van. Régen a 3-asban és 4-esben volt internet. Mióta upgradelték azóta nincsen a 3-as porton csatlakozó gépen net. (Az első kettő Invitv-nek van).

Lécci segítsetek mit állítsak be, hogy legyen a 3-ason is.

Ezt találtam a routerben:
    Kipipáltam a 3-asat is, de semmi változás, pedig újra is indítottam párszor.
  • Dj Faustus #3503
    Elfogtam egy levelet:
    "Szia!

Úgy láttam, nagyon jól értesz ehhez a témához, és szívesen segítesz a bajba jutottakon, ezért hát úgy döntöttem, megírom neked privátban a problémámat, hátha tudsz segíteni. A fórumon megírtam ezt a közösbe is.

Egy Canyon CN-WF514 wifi routerrel próbálok DIGI netet megosztani. A laptopomon is szeretnék internetet, ami eredetileg egy asztali gépre lett telepítve. Modemet nem használunk, kábelről kapjuk egyből a netet a hálókártyára a szolgáltatótól. A router WAN portjába dugva a kábelt nem működik egyáltalán a dolog, nem ismer fel semmit. A LAN portokba dugva a szolgáltató kábelét, valamint az UTP kábelt, ami a gépbe megy (a WIFI helyett ezt használom a nagyobb megbízhatóság miatt) már hajlandó betárcsázni, de 671-es hibát ír ki. (bár ebben nem vagyok biztos, hogy 671-es, most épp nem tudom ellenőrizni. Azt írja rá magyarázatként, hogy érvénytelen a felhasználónév és jelszó a tartományban, pedig többször is ellenőriztem, helyes-e. Ráadásul az asztali gépen sikerül a szolgáltató kábeléről betárcsázni, a laptopomról pedig routerrel és magáról a kábelről is próbálkozva ugyanezt a hibát adja. ) A routerben a pppoe részt állítottam be, a szolgáltató nevét egyszer kitöltve, másszor üresen hagyva. Valamelyik másik résznél a pppoe mellett (kábelmodemnél azt hiszem) beírtam az eredeti gép MAC címét, amit a parancssorról néztem ki, de nem működik így sem. Ezt a MAC cím dolgot valamelyik fórumon olvastam, ahol azt írták, a DIGI-nél a szolgáltatás az eredeti gép MAC címéhez van kötve.

Remélem nem zavartalak a levelemmel, és köszönöm a segítségedet és az idődet előre is.

Üdv:
    Attila"

No akkor:
    0. Szia, köszönöm a dicsérő szavakat.
    1. Tessék a nem személyes jellegű kérdéseket a fórumban feltenni.

Tehát:
    1. A számítógépről letörlöd a PPPOE-kapcsolatot.
    Windows XP esetén: Start menü/(Beállítások/)Vezérlőpult/(Hálózati és Internetes kapcsolatok/)Hálózati kapcsolatoknál keresd meg a WAN miniport PPPOE-kapcsolatot és töröld. Nem lesz rá már szükséged.
    2. Csatlakoztasd össze a router LAN portját a számítógéppel.
    3. Nyiss meg egy webböngészőt, és keresd fel benne a címet.
    4. Az alapértelmezett felhasználó: admin, a jelszó: 1234.
    5. Keresd fel a General Setup menüpontot.
    6. A General Setupon belül a WAN menüpontot.
    7. A WAN Settings lehetőségek közül válaszd ki a PPPoE lehetőséget, majd kattints a More Configuration gombra.
    8. A User Name mezőbe írd be a szolgáltatótól kapott felhasználónevet, a Password-höz a jelszavat, a Service Name-et hagyd üresen, az MTU-t állítsd 1492-re, a Connection type-ot Continuous-ra. Az Idle Time maradhat üresen.
    Majd ha mindent beállítottál kattints az OK gombra.
    9. Ha visszamész a router kezdőoldalára (), ott válaszd ki a Status Information menüpontot.

Azon belül az Internet connection menüpontban tudod ellenőrizni, hogy a router felcsatlakozott-e a szolgáltatóhoz (ezt a szolgáltatód is meg tudja mondani), A System logban ellenőrizheted a csatlakozás folyamatát, a Statistics-nél pedig az Ethernet WAN résznél az Internetszolgáltatód irányába/irányából forgalmazott adatok mennyiségét.

Erőteljesen javaslom a router kézikönyvét - a beállítások le vannak benne írva.

A számítógépen nem lesz szükséged PPPOE kapcsolatra. A számítógépek automatikusan fognak kapni IP-címet/alapértelmezett átjárót/DNS-szerverbeállításokat a routertől, és a routeren keresztül csatlakoznak az Internetre.

A tévesen 671-esnek titulált hibakód 691-es, ami arra utal, hogy vagy már be vagy jelentkezve egy másik számítógéppel - például ha a switchbe két gép (vagy a router és azon keresztül egy gép) van dugva és mind a kettő fel szeretne csatlakozni, a szolgáltató csak az egyiket engedi; vagy a szolgáltató PPPOE-szerverén még be vagy tárcsázva, és a nem bontott kapcsolatot a szerver még fenntartja.
  • TomBond
    Én is azt tudnám javasolni, hogy a gépből töröld ki a beállításokat, a routert pedig reseteld, és állítsd be újra. Nem tudom milyen routered van de szokott lenni olyan beállítási lehetőség, hogy ő ossza ki a ip címet stb. Ezt érdemes beállítani, és (talán) megoldja a dupla bejelentkezést.
    A szétkapcsoláshoz is van egy beállítási lehetőség, valami olyasmi, hogy mindig legyen bejelentkezva a netre a router.
  • gergely1991
    Ha benne van a hálózati kapcsolatok között a telefonos(modemes) kapcsolat akkor esetleg töröld ki a géped internetbeállításából(sajnos nem igazán voltak tapasztalataim erről).
    Ha másnak nincs jobb ötlete akkor esetleg még reseteld a routert és állítsd be újra(wi-fi,internet).
  • zord01
    Elvileg minden jól be van állítva, meg a kábelek is jók. Ezen a "dupla bejelentkezésen" mindenki meg van illetődve, de nem jöttek rá miért így működik a dolog.

5 éve így használom, még xp alatt is így volt, most 7 alatt is így van.

Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy mikor a kapcsolat megszakad, elég csak rányomnom az újratárcsászás gombra és már csatlakozik is. CSak elég macárás ezt 5 percenként.
  • gergely1991
    A vezetékek jól vannak csatlakoztatva? Például a modem vezetékét a WAN-ba kell csatlakoztatni.
    Elvileg a wi-fi kapcsolaton keresztül nem kellene azonosítót és jelszót megadni mert a routerben megvan adva(ha PPPoe-ra van beállítva a router).
  • zord01
    Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni.
    Van egy T-home-os modemem, 10 megás ADSL nettel. Ez a modem egy Wi-fi router-hez kapcsolódik.

A netre úgy tudok felkapcsolódni, hogy felkapcsolódok a wi-fi router jelére, beírom a router-hez beállított jelszót, ezután még úgy is csatlakoznom kell, mintha nem is lenne router, csak simán a DSL modemen keresztül akarnék kapcsolódni.
    Tehát a szolgáltatónál regisztrált felhasználói név, és jelszó.

Ezután tudok netezni.

Most előjött egy olyan hiba, hogy nagy adatforgalomnál 5 percenként megszakad a kapcsolat.
    Magának a wi-fi routernek a jelét továbbra is látja a gép, de a t-online kapcsolat megszakad.

Ennek ellenére néha van, hogy tudok tovább netezni, valamikor meg kiírja a firefox, hogy nincs kapcsolat. És ez tök random változik.
    Gép ujrainstall után ugyan ez a helyzet.

Szerintetek ez modem, router, wi-fi vevő, vagy vagy gép hiba, esetleg valami progival akad a dolog.

Tudom ezt így elég lehetetlen megállapítani, de hátha van tippje valakinek.

Előre is köszi a segítséget.
  • Bucsek
    köszönöm a segítséget, holnap megpróbálok mindent amit itt olvastam. remélem sikerülni fog.
  • gergely1991
    Természetesen