Router beállítások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Framsen
Ja és csak a vezeték nélküli net használatakor lassú, kábelesem oké

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Framsen
Sziasztok !
Miért lassú a routerem ? TP-LINK TL-WR740N 150M
Akkor tûnt fel a probléma amikor elmentem az rokonomhoz és vittem a mobilomat is. Rácsatlakoztam a vezeték nélküli netére és meg néztem néhány videót. Teljesen gyorsan betöltötte a filmet.
Megnézem a routert: TP-LINK TL-WR340GD 54M !!!

Nem értem, nálunk valamikor egy 10 perces youtube videó 20 percig töltöget, vagy végignézem 1 percenkét leakadva.
A netünk 5 megás és az említett rokonnak is sõt asszem még a szolgáltató is az, sõt belegondolva biztos.

Mitõl van ez a problémám ?
firmware update se segített meg beállításoknál is kikapcsoltam még tûzfalat is hátha az de nem...

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Majd megpróbálom ezt is frissíteni. Amúgy ugyan ez miatt lett cserélve a másik.

Dj Faustus
"Az elõzõ routeren volt frissítés, a mostanin még nincs, vagyis nem néztem mikori van rajta."
Akkor próbálj meg egy frissítést.

"Az elfelejtettem írni, hogy ez már a 2. router. Az elõzõ lett frissítve. "
Az elõzõ miért lett cserélve?

Az elfelejtettem írni, hogy ez már a 2. router. Az elõzõ lett frissítve.

A router tp-link TL-WR340GD. Az egyik gép wifi-n (nagyon jó erõsség), a másik kábelen van rákötve. A router oszt IP-t. Csak a Skype és a böngészés megy, más nem. Az elõzõ routeren volt frissítés, a mostanin még nincs, vagyis nem néztem mikori van rajta.

Dj Faustus
"A modem hálókábele direktbe a gépbe dugva nincs ilyen probléma."
Akkor velószínüleg a router környékén lehet a probléma.

A gépek hogyan kapcsolódnak a routerre (annak pontos típusa?)? Vezetékkel vagy vezeték nélkül (ez utóbbi esetben mennyire látják a gépek a routert?)? Automatikusan kapnak IP-címet a routertõl vagy fix IP-címek vannak beállítva?
Valamilyen fájlmegosztó alkalmazás (torrent, emule dc++) fut-e a gépeken?
Ha igen, annak kikapcsolásával normalizálódik-e a helyzet?
Firmware-frissítést próbáltál-e már?

Hello!
Egyik ismerõsömnél jelentkezett a következõ probléma: T-Home kábelnetjük van és egy wifi routerrel meg van osztva. Egy pár óráig van net, aztán nincs egyik gépen se. A WAN résznél a routeren látszik, hogy az viszont csatlakoztatva van (látszik az IP, átjáró, DNS, stb). A modem hálókábele direktbe a gépbe dugva nincs ilyen probléma. Ha ki van húzva és visszadugva a router tápja, akkor visszajön a net a gépekre is.
Egy tp-link routerrõl van szó. Próbáltam az MTU-t változtatni, a Get IP with Unicast DHCP-t be és kipipálni, de mindig ugyanaz a helyzet. Mit lehetne ilyenkor tenni?

Sziasztok!

Nem rég vettem egy TL-r402M típusú router-t, digi netet (8 mbit) osztunk meg vele 3an egy albérletben. A routert feltelepítettem, igaz a beállításokhoz még nem sokat nyúlkáltam, de így is megy majdnem minden rendesen.

A problémám ott kezdõdik, hogy míg routernélkül simán ment, de routerrel nem tudok linkekrõl (wupload,Rapid, Filesonic stb.) letölteni, egy idõ után mindegyik megáll, illetve youtube-on is megáll a videó letöltése, mindig frissítenem kell. Torrenttel ahogy néztem nincs probléma. Letöltöttem letöltésvezérlõt, de ott is ez a probléma. Frissíteni nem tudom, mert a legújabb firmware program van hozzá. A router tûzfalában próbáltam állítgatni, de az se segített, úgyhogy mindent visszaállítottam alapra + többször újraindítottam, de az se segített.

remélem tudtok segíteni, köszi
Üdv.

TP-Link routereb hogyan kell a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni, valamint ha nem változatatom meg az alapot, akkor "kívülrõl" bele tud-e valaki piszkálni a router beállításaiba? Bocs ha amatõr kérdés, de nem vagyok otthon ilyen dolgokban.
Hali!
Vettem egy Tp-link WR340G router-t
Minden megy rendesen, kivéve a Counter-Strike!
Valamiért magasabb lett a pingem, és nem tudok rendesen játszani.
Router elõtt kb 10-20 volt most meg 10-70. Ahogy új figura jelenik meg a képernyõn (ellenfél), azonnal lagg, és nem tok lõni.
Milyen beállítással tudom ezt kiküszöbölni?
Elõre is köszönöm!
Üdv, Szabi

ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb

Tibi7
Sziasztok!

Van egy edimax wifis routerem. Erre jön be a net, és vezetéken volt eddig 2 gépre leosztva, minden müködött. Viszont szeretnék wifi hálózatot létrehozni. Sikerül is, a laptopon max a jelerõsség, csatlakozik is rá, de felkiáltójellel jelöli, és net sincs. Mit csinálok rosszul?

Ma pedig a vezetékes leosztásról is ledobta a netet, eddig nem is tudtam visszahozni rajta a netet.
shaba23
Hali

TP-Link TL-WR841ND routerem van. Eddig minden gond nélkül mûködött, de most az csinálja, hogy bár a ledek szerint minden ok, újrakonfigurálásnál is minden végigmegy és ok, de net nincs. A PC kábellel van összekötve, ott sincs (simán nincs internetelérés), a laptopnál pedig jel erõsség kiváló, csatlakoztatva, de nem nyílik meg semmilyen oldal és azt írja, hogy ellenõrizzem a kapcsolatot. Most ki van iktatva a router, így minden ok.
Nekem is megoldódott, modemet kellett cserélni.

Her Laca
Közben rajottem. A routet beallitasainal a bandvitch controlnal a letoltes csal 5000 volt .atirt 15000 re es ol lett. A feltoltest is atirtam. Bocs de telorol irok😊

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Pharaoh
Esetleg router reset?

Ugyanez a problémám, kíváncsian várom a megoldást.

Her Laca
Sziasztok.Miért van az ,hogy a netem 15 megás,de ha a router rá van kötve akkor csak 5 megás? Ha a router nélkül kötök rá gépet a modemre akkor minden ok. Tp link a router. Eddig 5 megás volt,de váltottunk csomagot és feltûnt ,hogy még mindig nem gyorsult a dolog,és így megnéztem direktbe is.
A segítséget elõre is köszönöm.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

semo1
Sziasztok.Van 1 tp-link TL-WR543G router-em.
2 éve használom semmi gond nem volt eddig.
mostanában az asztali gépen minden elõjel nélkül elszáll a net.(a laptopon wifi-n keresztül viszont továbra is van)Asztali gép újraindít,majd 1 ideig újra van net.4 port van a router-be mindet végig próbáltam, ugyan az.Ha direktbe rakom a netet az asztali gépbe tökéletesen mûködik.help pls

Twinseen
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ezzel a routerrel kompatibilis-e a Digi: TP-LINK TL-MR3220?

Valamint mennyire barátok az iPhone 3G-vel? (Természetesen Wi-Fi routerrel megosztva)

Köszi elõre is a válaszokat! 😊

ABIT AN52 AM2, AMD Athlon 64 X2 5000+, NVIDIA GeForce 9600GT 2GB, 2GB Kingmax 800Mhz DDR2 RAM, Logitech Force EX kormány, 500+80GB HDD + PS2 & PSP

Hahó!
Digikábeles internetem van, a szolgáltató ZTE Optical Network Terminal készülékén keresztül, amelynek 4 LAN portja van. Ebbõl egy a majdani IPTV számára van fenntartva, de a többi 3 elvileg egyenértékû. Ha egyik portján közvetlenül egy számítógéprõl vagy egy saját routerrõl PPPoE beállítással elérem az internetet, akkor egy másik portról az internet már nem megy (sõt pingetni sem tudom a ZTE default gatewayt). A lakáson belüli UTP kábel adottságok miatt arra lenne szükségem, hogy egy gép UTP vezetékkel közvetlenül a ZTE-re, a többi pedig a saját routeren keresztül ugyancsak vezetékkel csatlakozzék.
Kérdésem lényege, hogy a Digi ZTE Optical Network Terminal több LAN portja használható-e egyidejûleg, és ha igen, milyen felhasználó oldali beállításokkal.
Köszönet a remélt javaslatokért!

Az új eset 5.0 smart security blokkolta,uninstall után müködik.
Ha telepítitek számoljatok vele, hogy semmilyen routeren keresztül kapcsolható, dolgot nem engedélyez.( Ip camera,stb...)
Pharaoh
Böngészõbe nincs felugró ablakok tiltása, vagy valamilyen adblock beállítva?

Az mitõl lehet,hogy ha beírom az elérési címet( 192.168.1.1) akkor nem ugrik fel az ablak amibe beírhatnám a jelszót, hanem egy képernyõ jelenik meg egybõl:" username or password is incorrect"
Ez, hogy lehet incorrect mikor még be se írtam sehova?
Köszi a segítséget Dj Faustus!
El is mentem ez az igét késõbb ne kelljen visszakeresnem!

Dj Faustus
"most olyan internet elérhetõséggel rendelkezem ami nem kér jelszót "csak bedugom és kész" már van is net."
Akkor valószínüleg DHCP-n keresztül kapsz a a szolgáltatótól IP-címet, alhálózati maszkot, alapértelmezett átjárót és DNS-beállításokat.

a" router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)"
A szolgáltató eszközébõl jövõ kábelt csatlakoztasd a router WAN felíratú portjába a gépeket pedig a router LAN (1,2,3,4) portjainak valamelyikébe. Érdemes ezek után a szolgáltatótól kapott modemet - ha van - újraindítani (kihúzni az áramból egy pár percre, majd visszacsatlakoztatni).

Ezek után be kell állítani a routert (ennek menete a routerhez adott kézikönyvbõl elolvasható). Röviden:
1. Fel kell keresni egy webböngészõvel a 192.168.1.1-es IP-címen a router adminisztrációs felületét. Az alapértelmezett felhasználó és a jelszó egyaránt admin
2. Válaszd ki a Quick setup menüpontot
3. A választási lehetõségek közül válaszd a Dynamic IP lehetõséget, majd Next gomb, majd Finish.

Ha nem menne ezek után se net a WinXP--s gépen, akkor a Win7-es gépen fel kell keresni a router kezelõfelületét és klónozni kell a gép MAC-címét a router adminisztrációs felületének MAC clone menüpontjával.

Pharaoh
alapbeállításokon hagyás mit takar? Jól be van állítva a router? A XP-s gépen hálózat van csak net nincs?

üdv!
A következõ problémám lenne:
most olyan internet elérhetõséggel rendelkezem ami nem kér jelszót "csak bedugom és kész" már van is net.
ezt a fajta netet akartam megosztani a szobában 2 gépre, de amelyiken xp van kissé feladta a leckét.
a következõket csináltam:
a router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)
alapbeállításokon hagytam a routert,és így a win7-es gépen tudok netezni, de azon amelyiken xp van nem.

TL-R402M

repvez
Van valakinek Tplink TL mr-3220 tipusu routere?Mert az egyik kolégám eladná, de nem tudom, hogy mit tud a masina és mennyire bonyolult beállitani és kapcsolodni, hozzá, mert bennt probálgattuk, de nem sikerült beállitani hogy csatlakozni tudjunk vele a netre.
Egyáltalán mekkora a hatotávolsága és mekkora a legnagyobb és az átlagos sávszélessége ?

Egy D-Link DSL-360R modemet szeretnék rákötni és ezen a routeren keresztül vezetéken keresztül a gépre állando netkapcsolatra a vezetéknélküli részénél meg a telefont szeretném használni.
Tudnátok tanácsot addni, hogy jó e ez a router vagy inkább valamelyik másikat keressek.És melyik lenne az hasonlo 6k értékben ?
Pharaoh
Nincs, jó esetben 2 méterrõl ha megvan az 50Mbit, másik szobában még kevesebb.

DONGUBA
Tehat nincs olan ami atangedi a maxot esetleg?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Pharaoh
Akkor nem tudom mi lehet ,esetleg egy hálózati kapcsolatokon a javításra klikk, hátha megjavul.

Pharaoh
Bármilyen N-es router jó neked, bár az se fog max 50Mbitet nyomni, ennyi a wifi teljesítménye.

DONGUBA
Sziasztok vki linkeljen egy jo es olcso wifi rutert budapestit lehetoleg ami atengedi a max savszelemet wifin keresztul😄DDDD
80 mbites netemet csak 20 at enged at ez a ruterem mert b g szabvanyos...koszi😄DDD

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

jelzi a routerem a kapcsolódást
Pharaoh
Router manualjaban tuti le van írja a wi-fi részben.

Pharaoh
A routerban jól be van állítva a WAN? Vagyis PPPoE-re van téve, jól beírva a felhasználói név és a jelszó? Router jelzi hogy sikerült kapcsolódnia?

Manual 27. oldal

Adsl netem van.
Hmm oké ezt fejtsd ki bõvebben. Engedélyezzem.. hol?
Pharaoh
titkosítás van? Ha van jól írd be a jelszót.
Ha MAC szûrés be van kapcsolva engedélyezd a laptop macját.

Sziasztok!
Van egy linksys típusú routerem és szeretnék laptoppal is wifin keresztül netezni, de nem tudok csatlakozni hozzá. (látja a gép a vezeték nélküli hálózatot,de nem tud csatlakozni hozzá)
Tudna valaki segíteni nekem ez ügyben?
Elõre is köszi!
Pharaoh
Milyen neted van? Jól be van állatva?

Sziasztok! Van egy TP-Link WR542G routerem.A kérdésem a következõ lenne, mi gond akkor hogy ha a jól össze van kötve a két gép a router és a modemem is, a jobb alsó sarokba meg is jelenik a kapcsolat de viszont egy oldalt sem tudok betölteni kiírja azt hogy vagy a kiszolgálónem elérhetõ, vagy probléma az oldal betöltése közben, és se a skypba sem pedig az msnre nem tudok belépni.
Nah meg tudtam csinálni úgy néz ki <#mf1>
Köszi szépen a segítséget <#vigyor2>

Pharaoh
Virtual serverbe kell akkor beírni, ahogy írtod úgy jónak kellene lennie, kivéve, hogy TCP és UDP-t is engedélyezni kell, vagy van olyan, hogy mind a kettõt kiválasztod, vagy egy másik sorba ugyan ezt csak UDP-vel.

utána ezt adta be miután apply-ra mentem:
http://kephost.hu/kep/2011/07/router2.jpg
bocsi a linkelésért tudom hogy tré <#miaz>

így töltöttem ki:
http://kephost.hu/kep/2011/07/router.jpg

Bocsi azt elfelejtettem hogy passzív vagyok ezért kell a port fowarding.
Port triggert találtam de oda nem lehetett ip-t irni ezért a virtual servert töltöttem ki(lehet hülyeség, bocsi még nem csináltam ilyet😄)

Pharaoh
Mit kell ahhoz beállítani? Passzív vagy? Akkor keress egy port forward nevû opciót és oda írd be a portot, amit a torrent kliensed használ és a géped IP címét.

Sziasztok!
Ncorehoz kellene a routert beállitani.
Valaki valamilyen segitség? Fajtája: Asus wl-500g