Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Miért lassú a routerem ? TP-LINK TL-WR740N 150M
Akkor tûnt fel a probléma amikor elmentem az rokonomhoz és vittem a mobilomat is. Rácsatlakoztam a vezeték nélküli netére és meg néztem néhány videót. Teljesen gyorsan betöltötte a filmet.
Megnézem a routert: TP-LINK TL-WR340GD 54M !!!
Nem értem, nálunk valamikor egy 10 perces youtube videó 20 percig töltöget, vagy végignézem 1 percenkét leakadva.
A netünk 5 megás és az említett rokonnak is sõt asszem még a szolgáltató is az, sõt belegondolva biztos.
Mitõl van ez a problémám ?
firmware update se segített meg beállításoknál is kikapcsoltam még tûzfalat is hátha az de nem...
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Akkor próbálj meg egy frissítést.
"Az elfelejtettem írni, hogy ez már a 2. router. Az elõzõ lett frissítve. "
Az elõzõ miért lett cserélve?
Akkor velószínüleg a router környékén lehet a probléma.
A gépek hogyan kapcsolódnak a routerre (annak pontos típusa?)? Vezetékkel vagy vezeték nélkül (ez utóbbi esetben mennyire látják a gépek a routert?)? Automatikusan kapnak IP-címet a routertõl vagy fix IP-címek vannak beállítva?
Valamilyen fájlmegosztó alkalmazás (torrent, emule dc++) fut-e a gépeken?
Ha igen, annak kikapcsolásával normalizálódik-e a helyzet?
Firmware-frissítést próbáltál-e már?
Egyik ismerõsömnél jelentkezett a következõ probléma: T-Home kábelnetjük van és egy wifi routerrel meg van osztva. Egy pár óráig van net, aztán nincs egyik gépen se. A WAN résznél a routeren látszik, hogy az viszont csatlakoztatva van (látszik az IP, átjáró, DNS, stb). A modem hálókábele direktbe a gépbe dugva nincs ilyen probléma. Ha ki van húzva és visszadugva a router tápja, akkor visszajön a net a gépekre is.
Egy tp-link routerrõl van szó. Próbáltam az MTU-t változtatni, a Get IP with Unicast DHCP-t be és kipipálni, de mindig ugyanaz a helyzet. Mit lehetne ilyenkor tenni?
Nem rég vettem egy TL-r402M típusú router-t, digi netet (8 mbit) osztunk meg vele 3an egy albérletben. A routert feltelepítettem, igaz a beállításokhoz még nem sokat nyúlkáltam, de így is megy majdnem minden rendesen.
A problémám ott kezdõdik, hogy míg routernélkül simán ment, de routerrel nem tudok linkekrõl (wupload,Rapid, Filesonic stb.) letölteni, egy idõ után mindegyik megáll, illetve youtube-on is megáll a videó letöltése, mindig frissítenem kell. Torrenttel ahogy néztem nincs probléma. Letöltöttem letöltésvezérlõt, de ott is ez a probléma. Frissíteni nem tudom, mert a legújabb firmware program van hozzá. A router tûzfalában próbáltam állítgatni, de az se segített, úgyhogy mindent visszaállítottam alapra + többször újraindítottam, de az se segített.
remélem tudtok segíteni, köszi
TP-Link routereb hogyan kell a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni, valamint ha nem változatatom meg az alapot, akkor "kívülrõl" bele tud-e valaki piszkálni a router beállításaiba? Bocs ha amatõr kérdés, de nem vagyok otthon ilyen dolgokban.
Vettem egy Tp-link WR340G router-t
Minden megy rendesen, kivéve a Counter-Strike!
Valamiért magasabb lett a pingem, és nem tudok rendesen játszani.
Router elõtt kb 10-20 volt most meg 10-70. Ahogy új figura jelenik meg a képernyõn (ellenfél), azonnal lagg, és nem tok lõni.
Milyen beállítással tudom ezt kiküszöbölni?
Elõre is köszönöm!
Üdv, Szabi
ASUS M2N SLI-Deluxe ,-, AMD Athlon 64 4200+ ,-, 4*1 GB PQI RAM ,-, 250 GB SAMSUNG SataII ,-, ASUS ATI X1950PRO/256Mb
Van egy edimax wifis routerem. Erre jön be a net, és vezetéken volt eddig 2 gépre leosztva, minden müködött. Viszont szeretnék wifi hálózatot létrehozni. Sikerül is, a laptopon max a jelerõsség, csatlakozik is rá, de felkiáltójellel jelöli, és net sincs. Mit csinálok rosszul?
Ma pedig a vezetékes leosztásról is ledobta a netet, eddig nem is tudtam visszahozni rajta a netet.
TP-Link TL-WR841ND routerem van. Eddig minden gond nélkül mûködött, de most az csinálja, hogy bár a ledek szerint minden ok, újrakonfigurálásnál is minden végigmegy és ok, de net nincs. A PC kábellel van összekötve, ott sincs (simán nincs internetelérés), a laptopnál pedig jel erõsség kiváló, csatlakoztatva, de nem nyílik meg semmilyen oldal és azt írja, hogy ellenõrizzem a kapcsolatot. Most ki van iktatva a router, így minden ok.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A segítséget elõre is köszönöm.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
2 éve használom semmi gond nem volt eddig.
mostanában az asztali gépen minden elõjel nélkül elszáll a net.(a laptopon wifi-n keresztül viszont továbra is van)Asztali gép újraindít,majd 1 ideig újra van net.4 port van a router-be mindet végig próbáltam, ugyan az.Ha direktbe rakom a netet az asztali gépbe tökéletesen mûködik.help pls
Valamint mennyire barátok az iPhone 3G-vel? (Természetesen Wi-Fi routerrel megosztva)
Köszi elõre is a válaszokat! 😊
ABIT AN52 AM2, AMD Athlon 64 X2 5000+, NVIDIA GeForce 9600GT 2GB, 2GB Kingmax 800Mhz DDR2 RAM, Logitech Force EX kormány, 500+80GB HDD + PS2 & PSP
Digikábeles internetem van, a szolgáltató ZTE Optical Network Terminal készülékén keresztül, amelynek 4 LAN portja van. Ebbõl egy a majdani IPTV számára van fenntartva, de a többi 3 elvileg egyenértékû. Ha egyik portján közvetlenül egy számítógéprõl vagy egy saját routerrõl PPPoE beállítással elérem az internetet, akkor egy másik portról az internet már nem megy (sõt pingetni sem tudom a ZTE default gatewayt). A lakáson belüli UTP kábel adottságok miatt arra lenne szükségem, hogy egy gép UTP vezetékkel közvetlenül a ZTE-re, a többi pedig a saját routeren keresztül ugyancsak vezetékkel csatlakozzék.
Kérdésem lényege, hogy a Digi ZTE Optical Network Terminal több LAN portja használható-e egyidejûleg, és ha igen, milyen felhasználó oldali beállításokkal.
Köszönet a remélt javaslatokért!
Ha telepítitek számoljatok vele, hogy semmilyen routeren keresztül kapcsolható, dolgot nem engedélyez.( Ip camera,stb...)
Ez, hogy lehet incorrect mikor még be se írtam sehova?
El is mentem ez az igét késõbb ne kelljen visszakeresnem!
Akkor valószínüleg DHCP-n keresztül kapsz a a szolgáltatótól IP-címet, alhálózati maszkot, alapértelmezett átjárót és DNS-beállításokat.
a" router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)"
A szolgáltató eszközébõl jövõ kábelt csatlakoztasd a router WAN felíratú portjába a gépeket pedig a router LAN (1,2,3,4) portjainak valamelyikébe. Érdemes ezek után a szolgáltatótól kapott modemet - ha van - újraindítani (kihúzni az áramból egy pár percre, majd visszacsatlakoztatni).
Ezek után be kell állítani a routert (ennek menete a routerhez adott kézikönyvbõl elolvasható). Röviden:
1. Fel kell keresni egy webböngészõvel a 192.168.1.1-es IP-címen a router adminisztrációs felületét. Az alapértelmezett felhasználó és a jelszó egyaránt admin
2. Válaszd ki a Quick setup menüpontot
3. A választási lehetõségek közül válaszd a Dynamic IP lehetõséget, majd Next gomb, majd Finish.
Ha nem menne ezek után se net a WinXP--s gépen, akkor a Win7-es gépen fel kell keresni a router kezelõfelületét és klónozni kell a gép MAC-címét a router adminisztrációs felületének MAC clone menüpontjával.
A következõ problémám lenne:
most olyan internet elérhetõséggel rendelkezem ami nem kér jelszót "csak bedugom és kész" már van is net.
ezt a fajta netet akartam megosztani a szobában 2 gépre, de amelyiken xp van kissé feladta a leckét.
a következõket csináltam:
a router lan port portjaiba dugtam a 3 vezetéket (NET, PC1, PC2)
alapbeállításokon hagytam a routert,és így a win7-es gépen tudok netezni, de azon amelyiken xp van nem.
TL-R402M
Egyáltalán mekkora a hatotávolsága és mekkora a legnagyobb és az átlagos sávszélessége ?
Egy D-Link DSL-360R modemet szeretnék rákötni és ezen a routeren keresztül vezetéken keresztül a gépre állando netkapcsolatra a vezetéknélküli részénél meg a telefont szeretném használni.
Tudnátok tanácsot addni, hogy jó e ez a router vagy inkább valamelyik másikat keressek.És melyik lenne az hasonlo 6k értékben ?
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
80 mbites netemet csak 20 at enged at ez a ruterem mert b g szabvanyos...koszi😄DDD
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Manual 27. oldal
Ha MAC szûrés be van kapcsolva engedélyezd a laptop macját.
Van egy linksys típusú routerem és szeretnék laptoppal is wifin keresztül netezni, de nem tudok csatlakozni hozzá. (látja a gép a vezeték nélküli hálózatot,de nem tud csatlakozni hozzá)
Tudna valaki segíteni nekem ez ügyben?
Elõre is köszi!
Köszi szépen a segítséget <#vigyor2>#vigyor2>
http://kephost.hu/kep/2011/07/router2.jpg
bocsi a linkelésért tudom hogy tré <#miaz>#miaz>
http://kephost.hu/kep/2011/07/router.jpg
Ncorehoz kellene a routert beállitani.
Valaki valamilyen segitség? Fajtája: Asus wl-500g