2113
szurkolás, ultrák, hoolok, 3.félidő
-
Solt #1433 -
godolphin #1432 Az egész ország mit profitált a Debrecen BL szereplésén?
Amúgy szerintem sem egészséges,hogy az állam bármelyik csapat mögé áll. -
#1431 ha a Vidi esetleg 1-2 éven belül bejut a bl főtáblájára,akkor MÁR MEGÉRTE rájuk áldozni,mert abból egy egész ország profitálhat,és nem 1-2 kirakat csapatunk lenne,hanem például 4! És az a 4. az tuti a Fradi lesz,nem fogja hagyni az mlsz,hogy elkallódjon,és beszürküljön egy ekkora csapat,ekkora lehetőségekkel! -
Solt #1430 A videoton tán nem az nb1 részese? De továbbra is elbeszélünk egymás mellett. Ami a lényeg:
- pénzt áldoznak a magyar focira
- ahhoz ez a pénz kevés, hogy mindenkinek jusson
- mivel kevés, szétosztva semmi értelme nem lenne
- így egyben van egy újabb erős nb1-s klub
- ez jó a bajnokságnak ( ez benne a közérdek )
A Debrecen már bizonyított, és sínen van... felesleges lett volna még pénzt odarakni. Főleg, hogy már működő modell van. Akartak még egy ilyen klubbot... a videoton erre tökéletes volt. Ott a Győr, a Debrecen, és ott lett volna a Fradi, ha az angol nem baszik ki velünk. E mellé a hármas mellé jött a Videoton... ha minden rendben ment volna, akkor most a Fradinak, a Győrnek, és a DVSC-nek is ott kéne lennie a Vidi nyakán... de nem ment minden rendben sehol, csak a Vidinél... olyanok amilyenek, de ott vannak elől, és akit kellett megvertek...
Továbbra is az a véleményem, hogy semmi gond nincs ezzel, ha tartják a szavukat és az mlsz terve sikeres lesz. Ha így lesz, akkor mindenki profitál belőle nem csak a videoton. Irdatlan mennyiségű állami és vállalkozói pénzről van szó... jut mindenkinek majd, felesleges az elején egyből irigykedni meg gyűlölködni.
Ha nem így lesz, akkor természetesen jogos a felháborodás. De egyelőre ez csak hiszti kínunkban... hisztiznek a győriek, mert sehol nincsenek, hisztizünk mi, mert megint kibasztak velünk, stb...
( A videót meg jól benéztem, én azt hittem a vidisek énekelték ezt! :D Többet ma már nem iszom... :D ) -
Grenzjager #1429
Garancsi és Hernádi... és a.
Az MLSZ elnök Csányi és Hernádi ugyanazon lobbin vannak, túl jó barátok. Az Orbán által alapított Felcsúti focisuli és a Videoton szerepe.
cégek jelenleg?
az állami Magyar Fejlesztési Bank,
az állami MOL
az MLSZ elnök Csányi cége az OTP, akinek a láma analfabéta svájcifrank hiteleseit majd az állam rakja rendbe....
ők mind nem az NBI-et támogatják, hanem kizárólag a Videotont.
nem a magyar focit támogatják, hanem a Videotont.
Az állam és az MLSZ elnök a Videoton támogatja.... erre még jó hogy szól a dal a vidiseknek, akik 5-6 ezren senki ellen sem lesznek többen.
+ az önkormányzat is az állam, Székesfehérvár évi 100 millió forinttal támogatja a Videoton labdarúgó csapatát, noha csak a stadion az önkormányzaté, amit az önkormányzat/állam már felújított. A labdarúgócsapat 100%ig magáncég.
Összességében furcsa, hogy nagy hirtelen, gazdasági terülten a Videoton leelőzte a Debrecent, azt a Debrecent ami azért bizonyított a pályán, furcsa. S nehezen tudnék értük szorítani, mert az ő sikerük, csak és kizárólag az ő lobbi sikerük, hogy kizárólag őket támogatják nagy államiak, de semmi focinemzeti érték sincs benne. -
Solt #1428 Na várj, mert valahol elbeszélünk egymás mellett! Milyen konkrét állami pénzt kapott a videoton? -
Grenzjager #1427 "Egyelőre csak "segítettek" befektetőt találni"
ez alatt pontosan mit értesz?
Szerintem nagyjából úgy száll be a fociba mint Berlusconi, de állami pénzzel, többek között a fradista, lila, dió, nyír1i, debreceni, győri szurkolók adófizető állami pénzén kizárólag a Videotonba. Ez logikus hogy ellenszenvet szül, politikától és ideológiától függetlenül.
Megjegyzem közben Orbán már volt miniszterelnök, akkor Újpest kapott új stadiont, MOL-t, Szerencsejáték Rt-t, Magyar Postát, Magyar Fejesztési és Hitelbankot ...s semmi változás. -
Solt #1426 Értem én mit akarsz mondani, csak korainak tartom még ezeket a hangokat. A saját táboruktól meg egyenesen gusztustalan. Mi lenne, ha az Orbán szállna be úgy a fociba, ahogy Berlusconi? Mi lenne itt? Egyelőre csak "segítettek" befektetőt találni, és így is milyen hisztéria megy... mert én ezt egyelőre hisztinek tartom...
Pár hónap alatt nem lehet csodát tenni a magyar focival... valahol, valahogy el kell kezdeni... ők ezt az utat választották... egyelőre ki kéne várni, hogy mi lesz ezekből az mlsz tervekből, nem ilyen "dalocskákat" költeni...
Nem látom be miért ez a hirtelen támadt nagy utálkozás... lehet orbánozni, hangulatot szítani... kb erre jó. -
Grenzjager #1425 "jövőre, ha a Fradit is rendbe kapják" ehhez az államhoz már semmi köze, ez a vonat elment... ez tény, mintahogy a Győri ETO, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza, és a Bp. Honvéd is, itt minden magán tulajdon. Ha megszűnnek, megszűnnek, majd harangoznak egyet és ennyi.
Azonban megjegyezem a Videoton mint klub is magántulajdonú, csak az önkormányzaté a stadion, szóval ennyi erővel más magán tulajdonú csapat is kaphatna állami pénzt. De valamiért csak a Videoton kap...
Az AUDI magáncég, a MOL állami cég.
A Videotonban szeptemberen is voltak jó játékosok és semmire sem mentek a BLben, most lesz majd még +2 jó játékos, ennyi.
Ez szerintem nem irigység, hanem a több nem említett klubok mellett az összes többi magasról le van nézve Kaposvártól Diósgyőrön át, nem azt mondom hogy ne támogassák a Videotont, de ennyire 100%osan kizárólag őket, ennyire feltűnően, ez irritáló.
De mondjuk nem topik téma, de ha már magyar foci, akkor az egész utánpótláson alapuló másodosztály úgy szar ahogy van, FTC2,Újpest2,DVSC2,Győr2...s a kutya se kíváncsi rájuk... míg Szegeden, Komlón, Kazincbarcikán, Sopronban, Nagykanizsán tömegeket vonzana, itt sem történt semmi.
Összességében csak annyi hogy irritáló hogy miért kizárólag a Videoton kap állami támogatást? Mert nem látom benne az elvet és a logikát, valamint a racionalitást. Mert ha a Debrecen kapna a MOL-t főszponzornak, megérteném, mert ők tettek is le valamit a nemzetközi porond asztalára. A Videoton név semmit sem mond külföldön, túl rég volt az UEFAkupa döntő. -
Solt #1424 Te adnál pénzt olyan klubnak amelyiknek van tulajdonosa? Én nem! Ha egyre van pénzem, akkor olyat választok, amelyiknek van valami múltja, és abban a pillanatban nincs mögötte egy pénzes vállalkozó, vagy valami nagy cég.
Azt a keveset ami van, nyilván olyan helyre tenném, ahol záros határidőn belül van látszata. Ha elosztom 16 felé, akkor megint jönnek a hangok, hogy, de a Győr gazdag neki miért, de a DVSC így, a Fradi úgy... stb...
Attól, hogy ellenpólust állítanak a DVSC-nek, máris hosszú távon a bajnokság javát szolgálják... jövőre, ha a Fradit is rendbe kapják, elég ígéretes bajnokságnak nézünk elébe... ( Győr, DVSC, Vidi, Fradi )
Az, hogy a győrieknek ez nem tetszik, így jártak. A Fehérváriak meg hisztizzenek, hogy az Audi beszállt a győri fociba? Nem mindegy honnan jön a lóvé? A MOL ellen pl miért nem hisztizik senki, hogy a Horvát focit támogatják?
A DVSC sínen van... az, hogy ez az év nem úgy sikerült ahogy kellett volna, az egy dolog. A másik dolog pedig az, hogy jelenleg gőzünk sincs, hogy fog szerepelni a Videoton a BL-ben... Azért vannak ott igencsak jó játékosok...
Én még mindig azt mondom, hogy örülni kéne neki, hogy pénzt pumpálnak a magyar fociba... mindegy miképpen, csak tegyék! Akkor is ezt mondanám, ha az Újpestről lenne szó!
Ha pár év múlva kiderül, hogy semmi nem lesz a nagy tervekből ( mlsz ), és még mindig csak a vidi van protezsálva, akkor azt mondom, hogy visszás a dolog... de egyelőre így csak primitív irigységnek látom... az meg, hogy annak a csapatnak a szurkolói énekelgetnek ilyet, akiket felkaroltak... hát no comment kategória... -
Grenzjager #1423 Nézd most állami pénzből kap új stadiont a Debrecen.
A Fradi pályát elég zűrös üggyel elprivatizálta az (bal oldali)állam, a Honvéd, a Győr magán tulajdonban van, magánpénzből fenntartva, és kizárólag magán pénzből felújítva. Szóval az látszik hogy vannak "állami kedvencek" meg akik nem azok. Debrecen, Székesfehérvár, Újpest önkormányzati tulajdonú stadionnal, a DVSCnél magánál a klubnál 25% tulajdoni része van Debrecen Megyei-jogú Városnak. Nagyon kusza a helyzet tény, de hogy ebből az egészből egyet kiemelni... felelősséggel és ellenszenvvel jár.
A Debrecen sínen van? Idegenben képtelenek bárkit is megverni az NBI-ben, csoda ha a dobogóra odaérnek, pedig mekkora elánnal indultak.
Attól még hogy kiemelkedik a Videoton nem lesz jobb a ZTE vagy a Győr, mert az államtól kapott támogatás fix, amit csak a Videoton kap, akkor is ha van magántőke Győrben, s akkor is ha nincs. Tehát a Győr helyzetére csak annyiban van hatással hogy az ő szemszögükből az ősi rivális tolja az állam minden körülmény között.
Ez nem baloldali, hanem egyszerű ellenállás, mert pl pont a bal oldal volt ami elb***ta a nagyját, a pályák privatizációja, a tömegsport és az utánpótlás lezüllesztése.... Csak ha Vidi a magyar ALLStar lenne (de nem az) nem fociznak többen Kaposváron, nem szeretik többen a focit Nyíregyházán.
lényeg ha sok állami pénzt kap a Videoton, attól még nem látom mitől lenne jobb az NBI vagy a magyar foci.. majd nem 1, hanem 2 kört mennek a BL selejtezőben. -
Solt #1422 Honvédnál van tulaj, Fradinál akkor még volt, Újpestnél is... a vidi volt az egyetlen valamire való klub ami kilógott a sorból... ( szerintem ) -
#1421 végülis igaz! nem csak a vidi van tehetős helyzetben,a debrecennek,és a győrnek is stabil,jó anyagi lehetőségük van,ugyan ez mind vidéki,de arról meg nem ők tehetnek,hogy egyszerűen leszarják a pesti csapatokat,és nem raknak oda pénzt. nem mintha én raknék egy gyenge honvédba,egy full nulla mtk-ba,vagy egy hullámvasút vasasba...fradiba raknék,ott van potenciál -
Solt #1420 Akartak még egy erős csapatot szerintem... a DVSC már sínen van, a többi nagyobb csapatnál meg volt akkor tulajdonos, amikor elkezdték "tolni" a Vidit. Ha a Csányi megcsinálja amiket terveznek, akkor mindenki jól jár. Részemről elkapkodottnak, és egy "kicsit" baloldali propagandának tartom ezt a nagy vidi ellenességet. -
Grenzjager #1419 na ez az, hogy miért nem X vagy Y csapat kapja, miért Z ? Miért nem mindegyik arányosan? Miért csak egy kap, és az is kiemelten kiemelkedő támogatást....
ok ez van, és ennyi, de ez ellenszenvet szül mindenhonnan. -
Solt #1418 Hát nem tudom... nekem ezzel semmi bajom! :) Ha tolnak valakit az a baj, ha nem az a baj... örüljünk, hogy az állam lát fantáziát a magyar fociban! Leszarom kinek adnak pénzt, csak az a lényeg, hogy a bajnokság tiszta legyen. -
Grenzjager #1417 :P ugye a Videotonnál előfordult idén jó párszor, hogy idegenbe utazó szurkolóknak a Videoton fizette az út költségeit és a meccs belépőt, valamint érdekes, hogy a nagy állami cégek a Videotont szponzorálják, a Videoton VIP páholyában pedig mindig ott Orbán, Schmitt, Csányi ...s gondolom ez csak egy üzenet, hogy bizony nem az ultra viszi a politikát a stadionba :) mindenhol ott van az elnöki székben a politika Kósa (DVSC), Kubatov (FTC), Deutsch (MTK) de valahogy a Videotonnál most minden cég, személy, pénz ...s mind az állami... s közben sikerül összehozni az elmúlt 10 év leggyengébb magyar bajnokát, akik képtelenek lesznek 2 kört menni a BL selejtezőben, mert Maribor óta nem lettek erősebbek, s az is csak Maribor... valahogy nem Vidi barát az ország -
Solt #1416 Ez mi akar lenni? :D -
Grenzjager #1415 -
Grenzjager #1414 a frankfurtiak megint nagyon jók voltak
-
Grenzjager #1413 zseniális ultra írás (zöld), mellékelve sok videó, képek, NBI-ről, külföldről
Kártyaparti, avagy: szurkolók vs. MLSZ (1899.hu)
Magyarországon korántsem olyan rossz a helyzet, amint amilyennek azt a média beállítja. A 2009-10. bajnoki évben és a 2010-11. évi kiírás őszi idényében – azaz kb. másfél év alatt, 3 idény során – az alábbi súlyosabbnak mondható rendbontások történtek:
2009.07.24: Újpest FC – Steaua Bukarest
2009.09.12: Nyíregyháza – Videoton FC
2009.10.31: Ferencváros – Diósgyőr
2010.04.15: ZTE FC – Újpest FC
2010.04.30: Ferencváros – Újpest FC
2010.09.11: Újpest FC – Ferencváros
2010.10.23: Kaposvár – Budapest Honvéd
Rengeted utalás dokumentálva, hogy nyugaton megy azért a balhé. Angliában nincs kártya, Olaszországban van kártya de 10ezer bérletessel kevesebb.... no comment,
a cikkben frankó képek a kongó olasz lelátóról..
beteszem a lila cikket amire hivatkoznak a végén:
Tsizelet a bevételnek (1885.hu)
Ha állításuk szerint a futballhuligánok miatt nem járnak ki a nézők a stadionokba, akkor mivel magyarázzák, hogy az őszi idény messze leglátogatottabb mérkőzése éppen az Újpest-Ferencváros rangadó volt?
Összességében a labdarúgás van a szurkolókért, a kártya pedig a szurkolók ellen, ennyi. -
Solt #1412 Én is nehezen képzelem el ezt egy hool-ról... sántít a sztori... -
Grenzjager #1411 az, gusztustalan
de pont ez az amit én elképzelhetetlennek tartok mind a ZTE mind a Hali vagy bármely más tábor hooljairól, hogy mennek kocsikkal, s látnak 3-4 embert minden fociszimpátia ismertetőjel nélkül (a cikk szerint) kipattannak és agybafőbe verik őket, nem mondom hogy nem igaz a sztori, de így a cikk a sántít. -
Solt #1410 Ezeket én vágom! :) Az arányokat nem vágom... ha meg 4 "ártatlanról", tehát nem hool-ról, csak mezei drukkerről van szó, akkor meg kifejezetten taszítónak tartom... -
Grenzjager #1409 ha igaz a cikk, és arcról felismerték a zegiek a halisokat, akkor ez csak a folytatása egy korábbi balhénak (ergo ők is benne voltak máskor a matekban keményen, s most így jártak). Mert kettejük között mindig van balhé, max nem rohannak mindig a médiához. Ha foci szurkerek voltak a zegiek akkoris furcsa a sztori mert azt kizárnak tartom hogy bármelyik klub kemény legényei csak úgy találomra levadásszanak embereket, mert nagyon óvatosnak tűnt a halisok viselkedése az írás szerint.
sose szerették egymást a vasiak meg a zalaiak, amire jön még hogy a halisok a honvéddel való barátságukat elárulva lettek nagyon jóba az újpestiekkel, a zegiek meg a fradistákkal van pacsiban.
de a konkrét eset megítéléshez még várni kell azért...
"A szombati meccs után támadtak az egerszegi huligánok."
"10-12 - nagy valószínűséggel - egerszegi huligán támadott."
"huligán kinézetű figurák voltak - minden bizonnyal Zete-drukkerek, bár mondom, sötét volt, így azt sem láttam, hogy volt-e rajtuk például ZTE-sál vagy sem."
maga a cikkben is pár ellentmondás. -
Solt #1408 Lehet, hogy én vagyok maradi, de ennek mi értelme? -
Grenzjager #1407 érdekes ez is,
téma a pirotechnika és az MLSZ
Székesfehérváron rendőrségi engedéllyel, minden probléma nélkül volt görögtűz, tűzijáték amit a fehérvári ultrák,a RedBlueDevils szervezett,s minden konfliktus, sérülés nélkül történt.
érdekes, hogy ugyanezt Zalaegerszegen pedig a Székesfehérváron tapasztalt negatív események miatt nem engedték.
-
#1406 Csernus doktor és az ultrák illetve Konta Barbi és az ultrák nincs?:D -
Grenzjager #1405 magyar foci fórum
Csányi és az ultrák :)
-
Grenzjager #1404 FOOTBALL IS FOR YOU & ME, NOT FOR FUCKING INDUSTRY !!!
Jegyárak a 2011-es BL döntőre, a meseszép Wembleybe
óóóó a csodaszép szurkoló barát UEFA...
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/final/tickets/index.html
"Category 1 – £300; Category 2 – £225 (or £338 for a youth package comprising one adult and one child); Category 3 – £150"
Tehát a legolcsóbb jegy 150 angol font + foglalási költség !
(ez kb 176 euró + foglalási költség)
http://www.origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20110221-ferguson-botranyosak-a-bldonto-jegyarai.html
Against modern football !
-
Grenzjager #1403 nagyon komoly :)))) megadták a modját, 100 éves a HAJDUK
a meccsen is kitett magáért a Torcida
este buli Splitben, Torcida módra :P
-
demon4 #1402 P.A.O.K Salonica - Ajax Amsterdam
P.A.O.K Salonica - Olympiakos Pireus
flash]http://www.youtube.com/v/KKQ-i1b3-L8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB[/flash]
Fenerbahce Istambul - P.A.O.K Salonica
-
#1401 Megszűnt a Collettivo Autonomo Viola (Fiorentina). -
#1400 Jó sok drapi,ha meleg a szitu,kíváncsi lennék, hogy tudnák mindet kimenteni.. -
Grenzjager #1399 Olympiakos Volos - PAOK Salonika
...fáztak a szalonikiak? ... azért ez már nem görögtűz...
-
Solt #1398 Az a csóka amelyik legelöl fut de komoly! :D Csak elkapott egyet... :D -
Grenzjager #1397 Hamburger SV - St. Pauli
2011.02.06. A nagy esőzések miatt a meccs elmaradt, de a HSVések "randiztak" az anarchistákkal. 45 fő került előzetes letartóztatás alá.
-
#1396 genoa-milan
hosszú idő után utazhattak a milanisták genovába, (spagnolo meggyilkolása után azt hiszem először) nem nagyon adták.. pedig a genovaiak készültek rájuk, szépen felszerelkeztek:) -
Grenzjager #1395 te gyökér, ezt még hányszor fogod belinkelni?
-
vincent1 #1394 Hajrá Magyarok!