Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
ez úgy megy, hogy mindig tartozol, csak minidg másnak, és te csak a kamatot fizeted - más állam is így csinálja

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
1 év alatt azonkivül hogy lenyúltak minden lóvét amit csak lehetett, nem sok mindent csináltak

Mike
arról nem beszélve, hogy gondoljunk bele:

ma hogy valaki jól érezze magát, kell úgy 250 nettó
az nekem úgy fél misi, alaphangon
az egy évben 6 misi
5 emberrel már 30
ergo kell minimum 30 miliós éves forgalom, amibõl fizetem az embereket
és akkor még nem beszéltünk nyersanyagról, eszközökrõl, telephelyrõl, szállításról, stb - már ha gyártok valamit

Ember! Segédmunkásokkal csináltatják meg ugyanazt a munkát amiért én 3 évig tanultam.Szakmát? Érted? Szakmát? Mert nem akarnak fizetni.Ha meg lázadok,akkor fenyegetnek a mozgóbér megvonással.Maszek meg egy nagy szar.Voltam 5 évig,és 2-szer annyit dolgoztam mint most hogy legyen valami lóvém.A saját szakmámban.De a feketemunkásokat jobban megbecsülte.Errõl van szó.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Dzsini
Arra tudsz példát mondani, hogy nem választásokig maradnak biztosan? 😊

Ha megbuknak, akkor választások lesznek, ha nem, akkor is.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mike
egyetértek

én azt mondom ha fidesz következõ választásokig marad, akkor ha még nagyobb lesz az elégedetlenség, visszajönnek a szocik.

Mike
naja, de mi magánszemélyek felé adósodtunk el, nagyon ügyesen

arty
ezt még 91-ben kellett volna eljátszani, most kicsit belerokkannánk 😊

Forza.

Atomreaktor
ha a gazdaság mégsem indul be és a fidesz bukik, akkor a harmadik oldal fog jönni.

igen és?
Magyarország meg katonai megszállás alatt volt, ennyi.

Sadist

Az rohadt külföldiek és zsidók pénze volt, miért kéne visszafizetni?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Ha úgy érzed, hogy nem fizetnek meg eléggé, akkor kérhetsz magasabb fizetést, vagy elmehetsz más munkáltatóhoz, nem vagy röghöz kötve. Ha meg a munkáltató röhögve annyit mond a béremelési kérelmedre, hogy bármikor talál helyetted mást, aki ugyanannyiért, ugyanazt a munkát elvégzi, ugyanúgy elvégzi, akkor bizony a munkád annyit ér, amennyit fizet érte.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bazza
"A kedden bejelentett huszonhat pontos intézkedés terv jelentõs változtatásokat ígér a következõ két évre, ám sok benne a kellõen ki nem dolgozott terv" - Index.hu

Most komolyan azt hitte a zindex hogy 50000 oldalban elküldik nekik meg mindenkinek az egész tervet? Eddig az volt a baj, h nincs konkrétum. Most az, hogy nincsenek részletesen kidolgozva. A következõ mi lesz? Minden 1 FT legyen megnevezve esetleg?

Igaz, ezt a Fidesz jól kifõzte magának. 2006 óta pattognak, ígérnek, terveznek, jól odamondanak, aztán persze hogy mindenki minden baj megoldását 2 héten belül akarja. Most meg nemgyõzik visszakommunikálni, hogy nana, nemúgy van az... Népbutítás az volt/van/lesz. Csak könyörgöm haladjunk már valamerre, mert ha 4 év múlva újabb fülkeforradalom lesz, csak a másik oldal felé -> mindent elõlrõl kezdünk akkor én esküszöm elköltözök kelet szibériába...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Danny1987

Live for nothing or die for something.

Danny1987

Danny1987
Danny1987

Dzsini
<#wave>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
már kezdesz fárasztó lenni... <#szomoru2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
A túlzott cukorfogyasztásnak vannak egészségkárosító hatásai. Ezek között közvetlenül a diabétesz nincs ott. Az egyes típusnál egyáltalán nincs köze hozzá, a kettes típusnál (a bemásolt állítás szerint) az elhízás a gyakori kiváltó ok, de az elhízás csak túlzott cukorfogyasztással nehezen (nem) elérhetõ, szénhidrátok és zsír is kell bõségesen hozzá.

Tikal
Ne haragudj, de lehet neked meg el kellett volna olvasni a hozzászolásom, mielõtt beleszólsz, kösz. Remélem nem vitatod a tulzott cukorfogyasztás egészségkárosito hatását, a fehércukorét meg pláne.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
akkor néha érdemes lenne használni 😊

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Tikal
Kösz, de google nálam is van 😊

Tikal
Gondoltam hogy cukorbeteg vagy azért az okoskodás... mellesleg nem állítottam azt amit te cáfoltál 😊

Dzsini
A 2-es típusú cukorbetegség fõ kiváltója az elhízás. A 2-es típusú cukorbetegek 85-90%-a túlsúlyos, tehát nem csak cukrot, egyéb szénhidrátból és zsírokból is túl sokat fogyasztottak. Az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásában elsõsorban genetikai tényezõk játszanak szerepet, tehát nincs összefüggésben a cukorfogyasztással.

Fabio Capello
Szívesen, 11 év cukorbetegség mondatja ezt velem 😊

Az elhízásos cukorbetegség pedig messze más téma, az az esetek 99%-ban nem végleges állapot.

Tikal
zéróóó? te ezt így kimered jelenteni? 😊
Az egészségtelen táplálkozást >>> elhízást hova tennéd? 😊 Azért köszi Dr Phil.

Dzsini
Nem sok - tervek vannak, hogy ilyen meg olyan irányban fognak megindulni, a bemutatón is legtöbbször "július elsejéig kialakítjuk a...." mondatok hangzottak el. Ezt hiányolják a gazdasági szakemberek, meg azt, hogy ezt mondjuk ~10 hónapja is el lehetett volna határozni és mondani, és az egészet majdnem 1 évvel hamarabb beindítani.

Fabio Capello
A diabétesznek ZÉRÓ köze van az elfogyasztott cukor mennyiségéhez.

persze LEHET HOGY TÉVEDEK, csak átfutottam rajta, de semmilyen konkrétumot sem leletem benne.

Inkább mást olvasok, amitõl több leszek 😊

Az a hitel valakinek a megtakarítása volt(amiért feláldozta a jelenbeli fogyasztását), tehát munka állt mögötte. Nem a Soros György dörzsölte elégedetten a markát.

a Széll Kálmán terv (mno.hu, PDF)

mondjuk nem találtam benne konkrétumot
röviden:
"átszervezés, átalakítás, egyszerûsítés stop
X és Y meg Z Minisztérium eddig és eddig majd alkot jogszabályt stop
Nagy bürokrácia (ez tény), és adósság van stop"

mondjuk én ebbõl a 40évbõl az utolsó 19 évet leszámítva, a többi kölcsönt nagy ívben leszarnám, s nem fizetném vissza, ennyi.

S miért???

Magyarország katonai megszállás alatt volt 1991 augusztusig, ennyi.

Dzsini

Punkerwork
ez megy 40+ éve

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
Pont ez a terv most ha jól értettem 😊

arty
akkor lenne értelme résztörkeszteni, ha utána nem vennénk fel többet hitelt

mert ha mégis, akkor kb a "hitelbõl fizetjük vissza a hitelek kamatait" 😊

Forza.

Dzsini
borítékolt reakciók a pártoktól:
MSZP: "hüjeségazegészmatolcsymonnyonle"
LMP: "nincs elég környezetvédelem benne"
Jobbik: "nincs elég cigányozás benne"

510 milliárdot folyó kifizetésekre költenek, ami tulajdonképpen megtakarítások felélést jelenti.

Dzsini
kb. 60-70%-ot pont a 82%-os adósság 76%-ra csökkentésére megy el

Ha ez ekkora probléma, akkor talán nem kellene a manyup pénzek felét a költségvetésbe önteni.

Dzsini
most mondja Matolcsy: évi ~1000 milliárd a kifizetett kamat.

"Az idei költségvetés 13 000 milliárd forint kiadással számol. Ennek a pénzek több mint negyede megy el nyugdíjkiadásokra, a munkanélküli-ellátásokra, a tömegközlekedés támogatására és a gyógyszerkassza finanszírozására. Idén 2924 milliárd forintot költünk nyugdíjra – ez önmagában azt jelenti, hogy minden ötödik költségvetési forint a nyugdíjakra megy el, 343 milliárdot a gyógyszerkasszára, 238 milliárdot a munkanélküli ellátásokra, illetve durván 250 milliárdot a közösségi közlekedésre."

indexen megy az élõ közvetítés

Dzsini
Résztörlesztés, szerintem nem mindegy, hogy évi 100 forinttal kevesebbet vagy többet kell kifizetni kamatokban, amikor a "nagy rendrakás" összesen 900 forintot spórol ennyi helyrõl összesen.

...bár ehhez sem értek, úgyhogy ez csak az én gondolatom, hogy ha van lehetõség elõtörleszteni, akkor megteszem.

immovable
A szavak ereje. MEGSZORÍTÁS!

Annyira szívesen megnéznék egy hívõt amikor leesik - bár lehet le sem esik neki - hogy a kedves vezetõje pont az ellenkezõjét csinálja annak mint amit prédikál. Pont mint gyurcsány.

Kb. "A cuccolisták megszorítanak mi nem." Na persze. 😄
Dzsini
Széll Kálmán nevét kapja a most bemutatott új program (bár nem hiszem, hogy ezen a néven vonul be majd a közbeszédbe).

"Adóemelései, melyeket politikailag elõdje, Ghyczy Kálmán készített elõ, megoldották a magyar költségvetésnek az 1870-es évek közepére fellépõ válságát, amelyet súlyosbított, hogy az 1867-es kiegyezést követõen évekre túlzott gazdasági optimizmus uralkodott el az országon. Széll 63 millió forintos éves deficittel vette át a költségvetést és 23 millió forintos deficittel adta át. A költségvetést stabilizáló jövedelemadó-emeléseiért Deák-pártiként keményen meg kellett küzdenie saját miniszterelnökével, a Balközép vezérével, Tisza Kálmánnal is (aki olyan látszatintézkedéseket támogatott, mint a fegyveradó, fényûzési adó, biliárdadó és a vadászati adó). "

"Széll Kálmán nagy eredménye volt a magyar költségvetés nemzetközi hitelfelvevõ pozíciójának megteremtése az úgynevezett „6%-os aranyjáradék” formájában. Ez egy két részletben történt 80 millió forintos kibocsátás volt 6%-os kamat mellett. (A „magas kamatláb” az állam kedvezõtlen pénzügyi helyzetének és a nemzetközi pénzpiac kedvezõtlen viszonyainak volt betudható – magyarázta késõbb Halász Imre.)"

arty
Mivel az ország a "Nagy Visszafizetés" után is hitelbõl fog élni, ez legfeljebb átmeneti "könnyebbség". Csepp a tengerben.

Forza.

arty
tévében volt egy gombatermelõ egy mûsorban, akihez a helyi munkaközvetitõ 30+ embert ajánlott. 1 ment el egyáltalán megnézni mi a pálya, de annak se tetszett és nem fogadta el a felajánlott állást.

mirõl beszélsz?

itt spec 30 embertõl AZONNAL meg lehetett vonni a segélyt!

Forza.

gercse
én is, aznap reggel 9 elõtt mentem el ott, meg délután fél hatkor, még akkor is rengeteg rendõr volt ott, rossz belegondolni, hogy mi lett volna ha..., de bárhol történhet ilyen