Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

biztos van vmi apró betûs rész, vagy csak felmondták a szerzõdést, a chileiek is vámmentesen szállíthatnak az EU-ba bort, ami szállítás együtt is olcsóbb mint bármelyik európai bor.

röviden így járt az EU, ennyit tud az EU
ilyenkor jönnek a válságkommunikáció szakemberei (most azért egy buta kormányszóvivõnél magasabb szintûre gondolok), megoldjuk, összefogás, együtt, mi EU ...ezek szép szavak, de a lényeg a cukor nem alapvetõ élelmiszer a gabonához képest, tehát röviden ennyi az ügy.

Dzsini
Anno még Torgyán idejében mondták, hogy a mezõgazdaságnak 5 nagy ellensége van: a 4 évszak és a kormányzat.

Szerintem ez azóta sem változott, és nemzetközileg is igaz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tikal
igen, így értettem én is 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dzsini
Azt mondták, hogy Brazília szerzõdésben van kötelezve arra, hogy cukrot szállítson be az EU-ba, ezért is építették le az itteni termelést, mert igazából szükségtelen volt.
Na most akkor mi az, hogy nem szállítanak?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

annyiban nem kamu hogy sajnos létezik, de az elõnyei mellett nagyon kevés szó van a hátrányáról, legfõbb hogy világ szinten csökken az élelmiszer termelés, ezt persze a legtöbb globalista kormány a katasztrófákra, melegre, hidegre, hóra, jégre, napsütésre próbálja fogni, mert a választók számára ezek kézen foghatóbbak, amúgy valójában is lesújtó sok esetben: pl Kínában aszály van most, márpedig Kína nagyon nagyon nagy gabonatermelõ (index.hu 2011.02.09.)

aki tõzsdézik vagy elõjegyzést vásárol nagy haszonra számítanak emiatt a gabona és kukorica témában. Hiszen a gabona és kukorica nagyobb biznisz mint a cukor.

Tikal
ez a bioüzemanyag egy akkor kamu szar...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

a hír lényeges része inkább az, hogy ahol eddig élelmiszert termelték, ott most üzemanyag elõállításra termelnek (ez nem csak cukornád->bioüzemanyag, hanem gabona&kukorica->üzemanyag)

tehát a kereslet nõ,
a termelés csökken,

akkor az álmoskönyv szerint is az árak elszabadulnak.
Ez most még csak a cukor, fél év múlva majd jön a kukorica és a gabona. Mert a terület amin ezzel foglalkoznak az üzemanyagtermelés miatt szintén csökkent

Az idei kenyér áremelés csak annak lesz köszönhetõ, hogy a dílerek elpasszolták s így jelenleg nincs magyar gabona, Szlovákiából szerzik a lisztet az északi megyékbõl a pékségek.

Tikal
Nem baj, kevesebb cukrot kell enni.. így is sok itthon a cukorbeteg, mondhatni rengeteg, szóval ezt ugy kell felfogni hogy ez már az egészségügyi reform része, mint a hamburgeradó 😊

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

immovable
Dzsini
Pillanatnyi javítás igen, de azért érezhetõen csökkenti majd a kamatterheket is, amit szintén fizetni kell most (ha jól olvasgattam itt-ott akkor az is százmilliárd körüli lépték, pontosítson, javítson aki jobban tudja) - ami a mostani programban tervezett évi ~900 milliárdot tekintve nem kevés.

arty
"Szocik mégis csinálták ezt 8 éven keresztül.És pont a volt miniszterelnök gyávázza le Orbánt,a napokban,aki megprobálja rendbehozni a gazdaságot.Amugy 8 év után most csökkent elõször az államadósság.Hogyisvan ez szoci barátaim?"

Meg elõtte a viktorék (a mostaniak, nem másik viktorék!). Meg elõtte a másik szocik. Meg elõtte az mdf. Meg elõttük a "komcsik".

A magánnyugi pénztár pénzei PILLANATNYI statisztika javitására remek. Hosszutávon te is szopni fogsz miatta 😊 Meg én is. Meg még 9.5 millióan biztosan 😞

Forza.

arty
Agymosott zombik.

Igen, az õ szavazatuk pont annyit ér, mint a Tiéd.

😞((

Forza.

Kérdõív:

1. Ki a legszebb Magyarországon?
2. Miért épp Viktor?

Mike
dehogy
lista készül

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Megkaptam ma a kerdoivet az uj alkotmanyrol. Becsulettel kitoltottem, holnap feladom. Bar eleg nehezen tudom elkepzelni, hogy ul egy irodaban 4-5-10 ember, es a visszaerkezo nyomtatvanyokat dolgozza fel Excel tablaban.
Azt meg nehezebben tudom elkepzelni, hogy esetleg viktor ele kerul a vegeredmeny, aki az alapjan fog donteni.

parasztvakitas
Salgótarján viselt dolgait is a figyelmébe lehetne ajánlani: kétszer eladott építési telek, személyre szabott pályázatok, okirathamisító alpolgármester...

Vagy mondok jobbat. Egyszerûen küldjük el neki a "Narancsvidék" címû kiadványt.

Mr_no_NaMe
Höhö, biztos kényelmes lesz bár nem hinném, hogy jelenleg ez lenne a legfontosabb beruházás a cégnél...
Mr_no_NaMe
Nagyon sokat jártam erre...ez nem semmi.
Ez a piac egyik alapszabálya.

desigo
jól hozott a konyhára a sok trafi...
Na,ez az utolsó mondatod kicsit gázos.Ne is haragudj.Nekem van szakmám,és ugyanugy alul vagyok fizetve,mert a tulajdonosoknak halvány f.ngjuk sincs a szakmához.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

"Mindenki minimálbért,meg részmunkaidõt kinál,hogy kevesebbet adózzon az állam fele.Akkor most hogyisvanez?"

Talán mert aránytalanul magasak a bérre rakodó terhek. Tessék megérteni a mögötte álló ok-okozati viszonyt(sok állami csecsen lógó here->magas adó és járulék).

Amúgy meg minden annyit ér, amennyit fizetnek érte.

Adjanak munkát nekik aztán kész is.Amig nincs munkahely se,addig mit akarnak? Tapasztalom a környezetemben is,hogy alig lehet rendes,jólfizetõ munkát találni.Hála istennek nekem van.Mindenki minimálbért,meg részmunkaidõt kinál,hogy kevesebbet adózzon az állam fele.Akkor most hogyisvanez?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Élhetnénk jobban is ha nem kellene egymillió herét eltartanunk(a többsége nem cigány még mielõtt elégedetten dörzsölni kezdené valaki a kezét). Az egész szociális rendszerünk nem motivált a munkára, hiszen viszonylag élhetõ színvonalon el lehet vegetálni az összegbõl.

Itt arról van szó ha normális fizetések lennének,akkor senki nem nyavalyogna.80 ezerbõl éljél meg mi?

Még így is lényegesen többet fogunk költeni jóléti kiadásokra, mint a többi varsói ország.

Segílyezés csökkentése valahogy kimaradt a listából

Itt a Matolcsy csomag

Egye meg mindenki aki rájuk szavazott

Az a rossz elv hogy elveszik a pénzt annál akinél megállapitották a 67 százalékot,és dolgozni kellett mellette,mert az volt a kikötés hogy legyen munkahelyed,csak úgy kaptad meg a rokkantnyugdijat.
Hogy is van ez? Akkor most ezekkel .asszunk ki szépen.Munkáltató meg szépen elbucsuzik tõlük,mert sok munkáltató örült a rokkantaknak,mert kevesebb járulékot kellett utánuk fizetni
Garantálják törvényben hogy nem bocsáthatók el 1 éven belül akik idáig le voltak százalékolva,és rendben lesz minden

desigo
pont ilyen színû,típusú autót használok
mintha a saját balesetemet látnám :/
banok

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Sickness
Kutyatámadás
Így engedd el a gyereked suliba.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Nem tudtam, hogy ennyire rossz a helyzet.

Azt én is tudom, hogy Esztergomban nagyon feszült a politikai helyzet, bár októberben az emberek elmondták errõl a véleményüket, és kijelölték a haladási irányt. Csak az a baj, hogy a választópolgárok nagy része nem igazán ismeri a választási rendszert, és szerintem sokan azt hitték, hogy a polgármester megválasztásával a képviselõtestületet is megválasztják.

Avanti Roma!

A pontos adatokat össze lehet szedni a netrõl(ONYF, KSH, szlovákia esetében google a barátod)és utána mindenki saját magának levonja a konzekvenciát.

Nem vagy elég szolidáris. Egy rendes magyar a saját kölyke helyett legalább 2 kamurokkantat tart el.

Szlovákiáról azért az tudni kell, hogy ott sem minden kerek, ez a 80 ezres szám úgy jött össze 1993-tól napjainkig, hogy például 2008-ban 20 ezren lettek jogosultak a szlovákiai rokkantnyugdíjazásra.

Magyarországon a 90-es évek eleji tömeges leépítsek után feltûnõen sokan kerültek Magyarországon a rokkantnyugdíjazásra (dokik lefizetve, papír kiállítva vmi sérülésre, betegségre).

Az egészben az az érdekes, hogy valaki jogosulatlanul került rokkantnyugdíjazásra annak csak leállítják a nyugdíjfolyósítását vagy vissza is fizettetik vele a jogosulatlan részét?

"Két héten belül rend lesz" ? <#eplus2>

immovable
immovable
Szerinted mindenki valóban rokkantnyugdíjas aki le van százalékolva? LOL Ha így gondolod roppant naiv és keveset látott ember vagy. Am elvették a pénzem. Több milliót a mnyp-ból.
Punkerwork
kapjanak a sérültek pénzt, de ne a kamuból leszázalékoltak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

És ennek te örülsz? Vegyék el tõled a pénzt,ne a szerencsétlen beteg emberektõl.Örülj neki hogy nem vagy nyomorék vazze! Képzeld el magadat az õ helyükben.Remélem nem kerülsz olyan sorsra.Isten nem ver bottal.

immovable
Naponta vagyok itt. Volt, hogy kaptam 6.000 Ft büntetést azért, mert a kocsim lökhárítója légvonalban keresztezte a felfestett parkoló terület határt. Kb. 10-en kaptunk akkor. Havi 35.000 Ft-ot fizetek az éves jegyért, de hely az nincs sok, az utak szarok. Mire is fizetek akkor? Szolgáltatást nem kapok.
Mi a gond vele?

Én hetente járok Esztergomba, azért kérdezem csak.

Avanti Roma!

bazza
Ez a ló túlsó oldala, tényleg nem így kéne. Viszont az is igaz, hogy valamit kell kezdeni a "rokkantsággal", mert nem hiszem hogy valóban 800 ezer (vagy tudomis hány, de sok) rokkant van. Ezek közül nem hiszem el, hogy ne tudna dolgozni az összes. Vizsgálják komolyabban, legyen szigorúbb elbírálat, és ne mehessek be a dokihoz, hogy fáj a hátam legyek már leszázalékolva. (ez úgyis már fogalommá vált: "leszázalékoltatom magam...")

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

immovable
Esztergomi parkolódíjazást is megnézheted. 😞
immovable
Audistákat sosem fogják fülön csípni. Nem véletlenül van audiJa egy "rokkantnak". Pontosan tudja mi merre hány "méter". De rengeteg olyan "rokkant" van aki nem az. Közvetlen környezetben tudok rögtön 2-öt, nem családtag, de majdnem.
A generikus gyógyszer árak csökkentése pedig jónak tûnik s amint írják van erre külföldi példa.
Jól, csak sajnos Fideszesen folyik ez is: Nem azok nem fogják megkapni, akik nem érdemlik meg (az Audisták és az erkölcsi rokkantak pl.)

Kedvenc városom most ott tart, hogy az egész városban, mindenkivel fizettet parkolási díjat. Óránként 300 Ft.
Ezt még nagy nehezen lenyxelném, de a rokkantigazolványt is semmibe nézik. Ha nem fenntartott parkolóban állsz meg, fizetned kell.

El lehet képzelni a város jövõjét: A néhány rokkantparkoló, amit fenntartanak, állandóan tele lesz 20 millós luxusautókkal, szegény tolószékes bácsika pedig a rokkantnyugdíja utolsó 300 forintját is az automatába dobálja.