61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
-
#51293 ki baszott el mit ?? -
#51292 Na meséld a folytatást mert majdnem az egész az mszp idejére gyökerezik vissza, de mondj egy olyan országot ahol a kormányfők nem luxusautókkal utaznak. -
#51291 "Én sose értem ezeket a politikusokat.Nem inkább engedni kéne a nadrágszíjon,mint szorítani? Ha megnő a fogyasztás,akkor nő a kereslet-kínálat is,és ezáltal felgyorsul a gazdaság.Ez ilyen nehéz? Ja,hogy már az elején elbaszták,és most nincs aki helyrehozza. "
A fidesz most (megint) ezt erőlteti, de nem működik. A megmaradó extra pénzt az emberek devizahitelre költik, takarékba teszik, luxus-import cikkekre költik. A magyar gazdaság meg tovább rohad ... -
#51290 "Lovasberényben épp most tárgyalnak honatyáink,hogy hogyan csökkenthető az államadósság.Van egy gyanúm hogy azt is a zemberekkel fogják megfizettetni."
miután a hiteleket is az emberekre (najo, sokat "haverokra") költötték, érthető, ha nekünk is kell visszafizetni, nem? -
#51289 banon van a főreged -> igen. -
#51288 Ehhez képest...
vajon ezek közül az országok közül mennyiben van bevezetve a Sharia? -
#51287 mondjuk VALÓBAN a teljes manyup zséből államadóságot csökkenteni... mondjuk nem audival járkálni és a többi, képviselői jóléti juttatásra költeni, nem kezelhetetlen költségvetést eredményező adórendszert bevezetni, stadiont épiteni, haveroknak kedvezményeket adni, 10x áron vasutat épiteni.
kezdetnek. -
bigacsiga791 #51286 zavarok? -
bigacsiga791 #51285 Remélem nem baj ha nem másolom most ide a zsidók szentkönyvének a pénzről, kamatról és a gójok kapcsolatáról szóló fejezetét. :D -
bigacsiga791 #51284 "Az Iszlám lényege a társadalmi és a gazdasági igazságosság. A moszlimok kötelesek segíteni az elesetteken." - indokolta a kamat tilalmát az [origo]-nak Iszlám Egyház Dár-asz-Szalam mecsetének egyik imámja. "ha valaki kamatot szed a szükséget szenvedőnek kölcsön adott pénzért, az egyik legfőbb bűnt követi el" - mondta az imám. A vallási vezető elmondta: a Koránban, és a Szunnában írták le a kamatszedés tilalmát. -
bigacsiga791 #51283 Az Iszlám tiltja a kamatszedést
Egy, a hite előírásait betartó muszlim, nem fordulhat a hagyományos nyugati elven működő bankokhoz, ha hitelre van szüksége vállalkozásához, vagy akár azért, hogy autót vásároljon. Az Iszlám ugyanis tiltja a kamatszedést, amelyet - legyen szó bármilyen alacsony kamatösszegről -, az Iszlám vallási törvénykezése, a saríja uzsorának minősít. A saríja szerint csak a halal, vagyis tiszta üzlet az elfogadható. -
#51282 üdv csige -
Tsol #51281 Az iszlámban nem a kamat tilos, hanem az uzsorakamat. Nem mindegy. -
#51280 Több gyógyszert veszünk, mint élelmet
-
#51279 iskolázottság ide vagy oda az emberek többsége hülye. már a saját bőrén érzi mindenki a szarnak a nyomását, a tukó majmok meg még nagy erővel állítják hogy minden stim. akik ekkora nyomorba taszították a világot pontosan tudják hogy az emberek hülyék és ezt ki is használják. -
bigacsiga791 #51278 De érdekes, hogy az iszlám vagy valamelyik hasonló (ezeknek mindig keverem a neveit) vallásban pl tilos a kamat, bár ott is vannak bankok csak máshogy működnek.
Azt kellene észre venni, hogy akik ezt kitalálták elhitették velünk, hogy ez a rendszer a jó, más nem is létezhet, mi meg elhittük, mondjuk nem volt nehéz átbaszni minket mert a média 90%-a a kezükben van. Ráadásul nagyon okos emberekről beszélünk akik mindig előttünk járnak pár lépéssel, hisz nekik nincs is más dolguk mint ezen gondolkozni míg az átlag embernek a túlélésen kell törnie az agyát.
Nézzük mi jut eszébe egy átlagos rtl klub/atv nézőnek egy multi ellenes kijelentésről:
multiellnes kijelentés -> jobbik -> náci -> ez jó nem lehet.
multiellnes kijelentés -> jobbik -> alacsony iskolázott szavazók -> lehet hogy igazuk van pár dologban, de én nem akarok közéjük tartozni mert alacsony iskolázottságúak, és még ha én is esetleg az vagyok akkor sem akarok egy olyan csoporthoz tartozni.
Na most, ehhez elég volt párszor megemlíteni a "közvélemény kutatások" eredményénél, hogy a jobbik szavazók alacsony iskolázottságúak. Ezt többször is olvastam/hallottam.
Így működik ez a rendszer. Ha még eleged is van a maszop/fideszből és jól tudod hogy az lmp kb ugyanaz mint ők csak pepitában akkor sem fogsz másra szavazni a három közül. Már előre elültették a "szavazóközönség" agytekervényeiben ezeket a kis kódokat a tv képernyőjén keresztül.
Ezek ellen az egyszerű nép nem győzhet, mert minden nyerő lap náluk van, mindenképpen mi szopunk. -
ManoNegra #51277 így van. -
Tsol #51276 A gond az, hogy ha több pénzhez is jut a magyar, nem vásárolni fog, hanem adósságot törleszteni . :( -
#51275 "Ez ilyen nehéz?" ??
"Ja,hogy már az elején elbaszták" - pontosan -
Ironman2 #51274 Én sose értem ezeket a politikusokat.Nem inkább engedni kéne a nadrágszíjon,mint szorítani? Ha megnő a fogyasztás,akkor nő a kereslet-kínálat is,és ezáltal felgyorsul a gazdaság.Ez ilyen nehéz? Ja,hogy már az elején elbaszták,és most nincs aki helyrehozza. -
Ironman2 #51273 Izlandon a Viccpárt van hatalmon nem?
Legjobb párt a neve,vagy mi.Nekünk is van ilyen pártunk.Kétfarku kutyapárt a neve,és már indultak időközi választáson is. -
#51272 Ha nem lenne qrwa nagy megszorítás, adótenger, akkor mi marad IMF ? Esetleg a Magyar gazdaság totális átszervezése, de itt szerintem már évekről beszélünk. Én egyáltalán nem vagyok meglepődve azon ami van, már rég óta várható volt. Ebben a helyzetben az én szűklátóköröm csak két lehetőséget lát, az egyik amit a Fidesz csinál, a másik meg a Görög vagy a Portugál példa majd IMF. Azt ellehet gondolkozni hogy melyik a jobb, de az a kormány amelyik úgy döntött volna mint a Fidesz, ugyanazt csinálta volna, mert más lehetőség nem nagyon volt. Azt most ez a téma, szarom le az alkotmányt, hát szervezzék át újra mert az adóságtenger vizén nem zavar de valami bankokkal kibaszós dolgot azért belefoglalhattak volna. De azt is mondhatjuk mint Izland a közelmúltban, nincs adóságunk, már amúgy is visszafizettük amit felvettünk, innentől nem fizetünk ennyi. -
Ironman2 #51271 Lovasberényben épp most tárgyalnak honatyáink,hogy hogyan csökkenthető az államadósság.Van egy gyanúm hogy azt is a zemberekkel fogják megfizettetni.De megszorításról szó sem lehet.Tegnap 10 ezerért vásároltam kaját 1 hétre előre,és alig vittem haza valamit,de nincs megszorítás. -
ManoNegra #51270 A zs-t elvéve onnan, talált. Ők is benne vannak, de nem kizárólag csak ők. -
bigacsiga791 #51269 LoL
Állami támogatást osztanak uzsora kamatra? -
bigacsiga791 #51268 akkor te meg úgyis szemét geci náci vagy, és hagyá békén mert alacsony iskolázottságúakkal nem is beszélek amúgy sem mert én meg belvárosi értelmiségi vagyok. -
#51267 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy titkos zsidó háttérhatalom -
bigacsiga791 #51266 Az tény, hogy túl sok mindent nem lehet csinálni, meg az is tény, hogy úgy is mindent a munkásosztály fizet meg. Ki más tenné. Akárki is jut hatalomra megvan kötve a keze, megkötötte neki a korábbi vezetések sokasága, akik a hiteleket fel vették. Ezzel nem csak a Magyarok vannak így hanem USA, UK és kb mindenki a világon.
Hetekkel ezelőtt belinkelt ide valaki valami írást amiben azon töpreng,hogy vajon kinek tartozik a világ, ezt a kérdést én is feltettem pár hónapja a közel-keleti konfliktusok topikban. Ha minden országnak adóssága van akkor ki az aki ezeket a pénzeket visszavárja. Egyáltalán honnan volt annyi pénze, hogy állandóan kölcsönöket oszt, amit sosem lát vissza.
Mert ugye ha semelyik ország sem boldogul azaz minden évben mínuszban van akkor minden évben nő a hitel állománya, tehát vissza vizet mondjuk 10milliárdot de azonnal is felvesz még 12-őt tehát akinek visszafizette -2 ben van és ha ez minden évben így van akkor sosem lesz vége és előbb utóbb összedől az egész építmény mint a kártyavár. A falak már repedeznek.
De most sem értem, hogy ha minden egyes ország mínuszban van akkor ki az aki kölcsön ad és miből teszi ezt? -
#51265 mi mást tudtak volna csinálni???
mit kellene csinálni?
ez az egyetlen út vagy azt mondani a tőkének, hogy ezt mi nem fizetjük vissza soha (ami persze kivitelezhetetlen) -
#51264 Mint ahogy más különadókat is mi fizetünk meg. -
#51263 mutyi az egész ország
"A borsodi Taktaközben ilyen cselekményekért 202 vádlott - köztük bankosok, önkormányzati dolgozók, ügyvédek - ellen indult eljárás."
görögök :/ -
#51262 és a sok apró baromság végül hova vezet? nem a nagy, egyetemes elbaszáshoz? ;) -
#51261 a fidesz csak elodázta "görögországot" pár évvel... nem tűnt fel?
te tényleg annyira benyaltad ezt az "elvesszük a manyupzsét és államadósságra költjük" dumát, amennyire a hsz-eidből lejön vagy ez csak látszat és valójában tudod, hogy az csak propaganda és tudod te is jól, hogy a sok pízbő' sokat lehet lopni? (stadionépités, devizahiteleseknek lakásépités, stb)
az imf és a bankok töke pedig köszöni jól van. egyelőre "mi" fizetjük a bankadót, ha még nem tűnt volna fel ... (havidijban, utalási dijban és legfőképpen devizahitelben) -
#51260 Pont mint a fidesz az önkormányzatoknál. maszop országos, fidesz helyi szinten csinálta/csinálja ugyan azt. A sok birka meg szavaz. -
#51259 Szokásos fidesz aljasság. -
bigacsiga791 #51258 Nagyon sok helyen vannak ilyen saját pénzek, főleg usa-ban akarnak menekülni a zsiráf bankok karmai közül az emberek. Pontosan nem emlékszem a számra de az biztos, hogy a világon több száz helyen vezettek be saját pénzt kis közösségek. -
bigacsiga791 #51257 Üti, harapja a rendőrt és már szabadlábon van.
...és azok az idős emberek akiknek nincs kamera rendszere azokkal mi lesz kedves Hajdú úr, mert őket nem nagyon védted eddig, ellentétben a szegíny romákokkal. -
bigacsiga791 #51256 -
#51255 Kikiáltotta függetlenségét egy olasz város.
-
#51254 Tényleg ilyen apróságokon kell lovagolni? attól nem fog tönkremenni semmi, és senkinek nem lesz rosszabb...