61226
Egy ilyen téma megkívánna egy független, állandó házigazdát felügyelőnek, erre pedig sajnos nincs lehetőség - a szerkesztőség és a moderátorok döntése alapján a topic zárva marad.
  • Garfield
    Hogy te mire vered el a pénzed, a te dolgod, én szeretném a leghatékonyabban elkölteni.
  • Danny1987
    Külföldön ez úgy működik inkább hogy a mi kutyánk kölyke kóser.
  • Bronx South
    Te már megint ugyanazt a féle szleng dumát tolod.
  • Danny1987
    Ez van kína többet tesz az európai kultúra fennmaradásáért mind a mi értelmiségeink.
  • Garfield
    Nincs semmi akadálya annak, a Rába Jármű buszai más gyártók termékeivel megmérkőzzenek egy-egy közbeszerzésben, aztán győzzön a jobb.
  • Pluskast
    Jó kérdés. A szomorú az, hogy idehaza rengeteg olyan ágazatot tettek tönkre ami ráfordítással és okos - gondos - gazdálkodással működőképes ne adj isten versenyképes lehetett volna. Csak ugye ez Magyarország és itt minden a kapcsolatokról meg a pénzről szól.
  • Bronx South
    Nincs kifogásom ha ez növeli az ország színvonalát, és az utolsó sorokban lévő dolgok is teljesülnek. Az utolsó részhez viszont tennék egy kérdőjelet. Miért a külföldi leselejtezett buszokat hozzák be az országba, miért rohadnak el a buszok az utasok alatt 30-40 évesen, mikor egy Magyar gépgyártó mind e közbe Norvégiába, és külföldre szállítja ami jó ? Aztmondták itt páran, igaz a mezőgazdasággal kapcsolatban, hogy a Magyar termékeknek a piacon nem sok keresni valójuk lenne.
    Hagy kérdezzem már meg, nincs elég cég ami buszokat gyárt és javít, hogy Norvégiában pl. pont Magyar gyártású buszok járnak ?
  • Pluskast
    Ezt az oldalt ismeritek? Egész jól megmutatja, hogy a járulékokkal levont fizetésedet mire költi az állam.
  • arty
    Pedig ha kicsit várnak, járhattak volna állami Rábával ezek a mocskos kommunisták.
  • immovable
    Pl azért amiért az új autók kellettek a miniszterek segge alá.
  • immovable
    Az adóegyszerűsítés érdekében megszüntetik a legegyszerűbb adófajtát. Van ám itt kérem szépen.
  • Ronny
    - 10 milliárd
  • Ironman2
    Megszűnik az EVA
  • Garfield
    Örülök, hogy a kormány szerint pont erre és pont most kell 11 millárdot elkölteni.
  • Pluskast
    Államosítják a Rábát

Ez mind ok csak én azt nem értem, hogy mi a fenének kell a 621 forintos részvényt 815 forinton megvenni? Tudom én kérdezek baromságokat...
  • csige791
  • csige791
    Ez a "belvárosi értelmiségi" jelző a Gyöngyöspatai történetből van:

A Facebookon szervezkedett valami fiatal ügyvéd palánta vagy nem is tudom már pontosan mi volt, de valami ilyesmit írt:
    Ezek a szemét gárdisták félelemben tartják szegíny romákokat, ezért fogjunk össze, ha lemegy oda 15-20 belvárosi értelmiségi akkor majd talán észbe kap az ország.

Természetesen nem pontosan így írta, nem tudok pontosan visszaemlékezni. Aztán írtam is neki egy levelet, hogy nagyon jó az elképzelése és érdekelne is abban az esetben, ha minden olyan faluba ellátogatnának ahol romák tartják rettegésben a nagyszüleinket. Majd megkérdeztem, hogy mi alapján választotta ki pont Gyöngyöspatát illetve, hozzátettem, hogy csak remélni tudom, hogy nem a bőrszín alapján dönti el, hogy melyik rettegésben élő falun szeretne segíteni, mert még a végén kénytelen lennék le rasszistázni a belvárosi értelmiséget is.

Igen jól sejtitek, válasz nem jött a levelemre. ...értelmiség.
  • csige791
  • Ronny
    Kína bekeményít: Nincs ingyenebéd az EU-nak

Csin Li-csün a katari al-Dzsazíra televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott: "ha megnézik, hogy milyen baj van az európai államokban, ez csupán a kifáradt jóléti rendszer miatt halmozódott fel". A munkaerő-piaci szabályozás lustaságot és hanyagságot vált ki, nem pedig kemény munkát - tette hozzá.

A hozzánk hasonló végletesen baloldali érzelmű országok a következő pár évben el fognak vérezni.
  • immovable
    Beismerték Hoffmann hazugságát

A hazugságot Gloviczki Zoltánnak kellett megmagyaráznia, aki elismerte a dokumentum létezését. A bizottsági ülésen részt vevő forrásunk szerint a helyettes államtitkár „elvörösödve próbálta menteni a menthetőt”. Elmondta, hogy az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Hoffmann Rózsa, amikor erről nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki. Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. - kijelentette: „ezek nem célok, hanem következmények”. A bizottságban – forrásunk szerint – erre nagy és kínos nevetés tört ki, még a kormánypárti bizottsági tagok sem állták meg nevetés nélkül.

Fúú titeket is megnyugtat, hogy micsoda finom, igaz konzervatívok vezetik az országot, akik minden 7végén meggyónnak és sosem hazudnak.(?) A kérdés retorikai persze. :)
  • Lantee
    2004.05.01. - "Legkésőbb 2007-re már Magyarországon is Euróval fizetünk." - Medgyessi Péter

2006.09.01. - "Legkésőbb 2009-re lesz Eurónk." - Gyurcsány Ferenc

2008.12.01. - "Talán 2012-re be tudjuk vezetni az Eurót." - Valaki

2010.06.01. - "Talán sosem lesz Eurónk." - Valaki

2011.11.01. - "Biztos, hogy nem lesz Eurónk." - Mindenki

:)
  • Pluskast
    Persze jó dolog én is szeretem, hogy nem kell magammal cipelnem az útlevelem és szabadon mászkálhatok Európában. Amúgy visszatérve az euróhoz. Szerintem mire mi eljutnák odáig, hogy bevezessék, addigra már rég nem is lesz.
  • immovable
    Nem a Fidesz Magyarország utolsó esélye!
  • arty
    Nembeszélve a könnyű, EUR alapú elszámolásról, amit turistaként nem 1x élvezhettem még én is.
  • arty
    megcsinálják :(

fizethetek a semmiért. köszi fidesz!
  • Lantee
    Én, mint belvárosi értelmiség, 2004.05.01-én a következőt mondtam, miközben a TV-ben bejelentették, hogy mostantól mi is az únió tagja vagyunk:
    "Ha ezek már minket is bevesznek, akkor ennek az egész úniónak nincs sok hátra."

Ennek ellenére marhára élvezem az előnyeit - szabad árú és munkaerő vándorlás, európai embernek tekintenek bárhol, nem egy szőröstalpú balkáni parasztnak, stb.
  • Lantee
    Külön köszönöm, hogy belvárosi értelmiségként vagyok/vagyunk megszólítva. Ha tisztában vagy az értelmiség fogalmával, akkor ezzel magadat parasztnak vagy munkásnak állítod be. Az értelmiség - mint a nevében is benne van - tanult, művelt, ÉRTELMES.
    Ha az általad értelmesnek tituált emberek véleményére ennyit adsz, akkor neked mi legyen a megnevezésed?

Bronx, úgy látom én olyasféle mumusod lettem, mint orbánnak gyurcsány. Ha kell, ha nem, minden hozzászólásódban meg vagyok szólítva.
    Ha ekkora sötét barom vagyok, akkor mit lovagolsz a szavaimon?
  • Pluskast
    Gondolom, hogy most még jó dolog csatlakozni az euró övezethez. Viszont 4-5 év múlva nem biztos, hogy ezt fogják mondani (gondolom én).
  • arty
    mért, mit mond most a belvárosi értelmiség?
    külön felhivnám figyelmed a "mostani formájában" kitételre a linkedben ;-)

---

garfield :)) nagyon szép összefoglaló!
  • Pluskast
    Az lesz majd a szép, ha nyugaton jönnek a komcsik:)) Vicces lesz...
  • Garfield
    Viszont a cikkben is benne van, hogy a mennyiségből még nem lesz minőség:

Ezért nevezi a New York-i eseményeket az Economist szerzője tintapaca-tüntetésnek: a politikusok és a kommentátorok, mintha csak Rorschach-táblákat nézegetnének, azt olvasnak ki belőlük, amit akarnak. A tüntetők az évtizedes társadalmi igazságtalanságok orvoslását követelik, szerintük a nagyvállalatok minden rossz okozói, ők irányítják a kormányokat, ők a felelősek a környezet állapotáért, nekik fontosabb a profit, mint az ember.
    Csakhogy a követeléseknek nincs politikai kerete, és a tüntetők semmit sem mondanak konkrét célokról, megoldásról.
  • Garfield
    Ezért nem kell fenntartani a jelenlegi formájában, hanem mondjuk kirúgni a görögöket, és sokkal szigorúbb költségvetési ellenőrzést gyakorolni a jelenlegi tagok felett.
  • Bronx South
    Foglald el amerikát!

"Ezer fővel számoltak, de október 9-én már 70 amerikai városban, köztük Washingtonban tartottak tízezres demonstrációkat."

Lantee barátunk még azt mondta, hogy pár száz fős huligán rendbontó. :DD
  • csige791
    Akkor még egy kis "elmélet":

A ház szerint ha az euróövezetet mostani formájában fenn akarják tartani, annak egyik ára tízévnyi folyamatos megszorítás lenne. Ha a valutaunió felbomlik, az azonnali, fájdalmas gazdasági következmények sokkal intenzívebben érződnének, ám a CEBR londoni szakértőinek becslése szerint hozzávetőleg 30 hónap után a térség növekedése már gyorsabb lenne, mintha az euróövezet jelenlegi összetételében fennmaradna.

Tök "jó" lesz majd nézni ahogy a mostani belvárosi "értelmiség" 1-5 év múlva épp az ellenkezőjét fújja majd annak mint amit most mond.
  • Garfield
    Jajj, ne legyél már ilyen naiv. A fentiekben a tévedések:
    - a leminősítések nem reálisak, mivel a tuggyukkik érdeke az, hogy tönkretegyék az országot és/vagy kiirtsák a magyarokat, hogy végre eltapossák a legősibb népet a földön és/vagy megszerezzék a vízkészleteinket
    - hitelből élünk: azért élünk hitelből, mert ránk kényszerítik, hogy gazdasági rabszolgaságba hajtsák az országot; hogy esélyünk se legyen, bábkormányokat ültetnek a nyakunkra, hogy mindenképp az ő akaratuk érvényesüljön.
  • Garfield
    Én sem értem, mit vinnyogsz, mert én is -14-en állok, szóval ennyit a magát qrva okosnak gondoló zsidózó/rasszista topiktársakról...
  • jhetedikj
    Magyar turisták haltak meg egy buszbalesetben Egyiptomban.
  • 0Fritz0
    Jájj, már á kánádáiák is faszisták..
  • arty
    NWO-s felvilágosítást köszi (Garfieldnek is), sokat ezzel egyelőre nemtok kezdeni, mert max elképzelésem van róla, h mit is jelent/jelenthet :)

Látnék fantáziát az (összeesküvés)elméletedben, ha mondjuk a magyar gazdaság jól menne, DE a "rohadék" minősítők mégis elkaszálnának. Erről szó sincs, a leminősítések reálisak, sajnos, mivel a magyar gazdaság félholt: hitelből élünk, sem rövid, sem hosszutávon nem látszik a kitörés esélye sem. Még egy félhülye is el tudja képzelni, hova vezet a hitelre felvett hitel... (most azt hagyjuk, hogy az USA és a többi szarul álló nagy miért nincs leminősítve a pics'be...)

(sose pontoztam senkit, szvsz szard le te is, ugy baromság a rendszere, ahogy van)
  • arty
    Éhen fognak dögleni.