Hír topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
Mert ki akarta teleszélmalmozni az egész bolygót? Értelmes ember biztos nem, a sötétzöldek meg ugrálhatak ahogy akarnak, csak egy maroknyi idióta fanatikus, semmi több.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Karóba vele!

5c0rp330n
azzal nincs is baj, ha vannak, akik foglalkoznak vele és fejleszteni akarják a hatékonyságát, ez így is van rendben. csak ne mondják azt ezeknek a szélmalmoknak a jelenlegi teljesítménye mellett, hogy ez jelenleg valós alternatíva lehet az atom helyett, és végképp ne akarják "teleszélmalmozni" az egész bolygót, mert a jelenlegi hatékonysága mellett ez is kevés lenne az atom helyettesítéséhez.

Szerintem a börtönben a társai tudni fogják mit kell vele mûvelni.
Csak remélni tudom, hogy az õrök hagyják majd.
bertino
lehet annak idején áprilisban is olvastam róla valamit, de ez tuti megmaradt volna bennem, lehet már volt ide belinkelve, én nem emlékszem rá, pedig amit lehet nyomonkövetek.

erre nem is lehet mit szólni, ez komolyan lesujtó, #10551 alapján kezdtem el olvasgatni az oldalon, ugy bukkantam rá, pedig áprilisban kiderült már az egész borzalom.

nem is tudom mit kellene vele mûvelni, hogy átérezze ugyanazt, amit az "áldozatok"

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

desigo
Már ezért az egy emberért megérné visszaállítani a halálbüntetést...
bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

toysoldier
http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=15441

ez az Álmos az oszt.társam. <#wow3>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Gyanús, nagyon gyanús.... 😮

Fabio Capello
hát ha utóbbit akarná, rohaggyon meg

amúgy szvsz valami illegális kísérlethez kell, de akkormeg mér nem a sajátját használja... nemértem

gz8
Számos indítéka lehetett, a különbözõ vércsoportok meghatározásától kezdve (mit lehet amúgy csinálni egy kémcsõ levett vérrel?), de arra még gondolni sem merek, hogy már használt tûvel esetleg fertõzni akart <#kuss>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

Biztos vámpír volt.

Fabio Capello
azigen

de vajh minek?

gz8
Illegálisan vettek vért egy pécsi általános iskolában. Elképesztõ, mire nem vetemednek egyes emberek...

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

joebacsi
Tervezem dokumentálni és közzétenni a lehetõ legrészletesebben, csak jelenleg azt a kevés szabadidõmet, ami marad fõsuli és folyó melók mellett teljesen a kivitelezés veszi el, mivel már minden berendezés be lett szerezve, már "csak" össze kell legózni 😊

Elsõsorban gyakorlati tapasztalatszerzés, mérés a célja, a lehetõ legtöbb helyen, hogy meglegyenek a rendszer gyenge pontjai, illetve tényleges képet kapjunk róla, hogy mennyire éri meg.

Akksik fogják kiszolgálni, vannak már speciálisan ilyen célra kifejlesztett eszközök, nem is olyan vészes áron, bár még így is várhatóan ezek lesznek a rendszer szûk keresztmetszetei (elsõsorban élettartamot tekintve).

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Ezek jelenleg pont annyira szánalmas meg balf*sz dolog, mint a számítógépek voltak a 50-es 60-as években. Akkor napi fenntartása ezeknek a szutyok masináknak többe került, mint egy komoly matematikus havi bére, és utóbbi is simán megoldotta ugyanazokat a feladatokat. Mégis volt egy csomó hülye kretén idióta aki foglalkozott vele.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

GregSB
Reálisan gondolkodva tisztában vagytok az atomhulladék deponálásának veszélyeivel?

A lényeg ebben van:"nem csak mert drága. hanem pontosan az atommal szembeni szánalmas hatékonysága miatt a szánalmasan nagy befektetett pénzhez képest. ez max a "zöldek" lelkiismeretnyugtatására jó, de reálisan gondolkozva az egész dolog szánalmas. "

5c0rp330n
nem csak mert drága. hanem pontosan az atommal szembeni szánalmas hatékonysága miatt a szánalmasan nagy befektetett pénzhez képest. ez max a "zöldek" lelkiismeretnyugtatására jó, de reálisan gondolkozva az egész dolog szánalmas. ha majd lesz hasonlóan hatékony, hasonlóan drága, környezetbarátabb megoldás az atomnál, akkor lehet róla beszélni,de ilyen nem lesz. az olaj/benzin pedig amirõl beszélsz, nemcsak hogy drága, de messze a legkörnyezetpusztítóbb is. szerintem nem kell sokat várni arra, hogy erre rájöjjön mindenki, kifejlõdjenek hatékonyabb elektromos megoldások, és elektromos megoldásokat használjon mindenki arra, amire nem szükséges mást. legalábbis így lenne ésszerû, aztán persze a pénzes nagyok gondoskodnak róla, hogy ez egy jóideig ne történjen meg, mert különben az olajukkal kitörölhetnék a seggüket..

desigo
pöpec <#eljen>
esetleg majd képeket rakhatnál fel meg infót a kivitelezésrõl,költségekrõl...
Oda-vissza mérõs órát rakattál fel vagy vettél egy raklap akksit?
Tikal
amig miniszterek szénerõmu tulajok addig az is marad...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sadist
Jelenleg.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

A lényeg az atomerõmû a legjobb megoldás ezt bárki megmondja aki ért hozzá.

ITT egy geotermikus jelentés MO-ról (1999-es).
Sadist
Akkor szerintem azért tûnik ilyen túlzónak a grafikon, mert minden egyes termálforrást is beleszámol. Az meg, hogy mit neveznek termálvíznek máig vita tárgya. Ha 20 °C-tól számítjuk, akkor egész Szeged termálvizet iszik, és a csapból is termálvíz folyik.

joebacsi
Mind1, geotermikus megoldás nekem személy szerint még nagyon drága, még kevesebb az esély, hogy ezen alapuló erõmûvet csavarozzak össze, ellenben a szélgenerátortól lejövõ kábeleknek kiástam ma az árkot 😊
2-3 hét és saját mérési adatokat lehet tanulmányozni 😊

matyi0323

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Az általad megjelölt forrás csak a vízmelegítés, fûtés (non-electric) felhasználást nézi, míg a grafikon összesítve mutatja (oda is van írva, hogy vízgazdálkodásit IS beleértve).
Ettõl függetlenül lehet benne hiba... nemtom.
joebacsi
Aham, hát várhatóan ez közelebb áll az igazsághoz sajnos, de azért erõltethetnék az ez irányba történõ k+f-et, ha már átlagon felüli az adottsága az országnak ezen a területen. Maximum majd magyar szakértõk építik a Kínaiaknak a geotermikus erõmûveket 😊

Pont ez a lényeg, hogy õk NEM valósították meg.
joebacsi
persze, de ez nem publikus, ezért próbálom a leghihetõbb fedõsztorit hájpolni 😊
(szted ki adta az ájemef hitelt? 😊)

Sadist
Miért volna értelmetlen és balfasz dolog? Csak mert drága? Ha így gondolkodnának, hogy szarjuk le az egészet, hisz úgyis fasság, akkor nem is lesz soha olcsóbb. Uránt meg nem tankolhatsz az autódba, vagy nem fûtheted/hûtheted vele a lakást.

5c0rp330n
ezek az alternatív energiaforrások: szélmalmok meg minden hasonló okosság totálisan értelmetlen, balf@sz dolog. többszörösébe kerülnek az atomnak, és a tizedannyi energiát sem hoznak.

Egyetértek.Ez a tipikus alternatív energia mánia,általában sokkal több kárt okoznak mint hasznot vagy éppen 20 szor drágább mint amit helyetesíteni akarnának de nem számít az alternatív bio a szép és jó.gondolok itt arra hogy szélenergia Magyarországon,illetve napenergia,plussz a bioetanol a világban....

Ja és még azok a szerencsések ebben a csodás rendszerben akik egyáltalán dolgozhatnak.Persze így könnyû nyilatkozni hogy ilyen büdös a kommunizmus hogy nem éled át ezen szép fogyasztói világ szépségeit...

Okoskodj másnak.A kapitalizmus miatt munkanélküli éhezõ emberek gondolom mit sem számítanak az a szép jó kapitalizmus a nyerõ kevés gazdag a többi ember pedig gyárrabszolga(minimál bérért maximális munkával) és ez kivánatos jövõ itt Magyarországon igaz?Gratulálok<#lama>.Majd akkor nyilatkozz csak negatívan és ily bölcsen a kommunizmusról miután a szalag melett dolgoztál 1 évet...

0Fritz0
Én meg azt hittem, hogy a legtöbb kárt az ösbéjefes köcsögök okozzák. 😄

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Sadist
Annyit, hogy Magyarország az átlaghoz képest jó helyzetben van a geotermikus gradienst tekintve, de annyira nem kell hasraesni, mert rohadt kicsi az energiasûrûsége. Úgyhogy lehet választani, hogy vagy mindenhova hõszivattyút, ami még kurva drága, vagy kevesebb helyre, de jó mélyre fúrt kutakat, amihez nincs technológia és/vagy kurva drága.

joebacsi
Mit mondott a tanár?

Sadist
Azért hozzáfûzhetnél valamit. Vagy engem pár órája átvert a tanár, és valójában Magyarország egy geotermikus világhatalom, ahol pár méterrel a föld alatt már a láva csörgedezik?

joebacsi
a szegények kiváltsága pedig a lapostévé hitelre 😊

joebacsi
A kommunizmus kurvaszép meg minden, csak életképtelen, és ez egy nagyon romboló kombináció.
A huszadik század történelmében a legtöbb kárt az idealisták okozták 😊

0Fritz0
A Szovjeteknél valóban mûködött, vagy csak annak nevezték?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

desigo
Azért inkább csak a gazdagok kiváltsága még a hõszivattyúk és a napkollektorok alkalmazása ...
Pluskast
"A kommunizmussal egy gond van, hogy mindenki azzal a totalitárius személyi diktatúrával azonosítja, amibe az egész fajult a Szovjetúnióban."

Mivel a gyakorlatban õk valósították meg így eléggé logikus, hogy rájuk asszociálnak....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

joebacsi
Imponáló ábra, de tartok tõle, hogy elírták a hozzánk tartozó értéket, mert a forrásadatokban, amik alapján ezt a grafikont készítették, ez szerepel:
Hungary 472.7 4086
link - kb. lap közepén

Tehát 4000 TJ/év az ábra szerinti 30000 TJ/év helyett.

Persze még ez is szép nagy szám, fõleg a méretünkhöz képest, de messze nem annyira kiemelkedõ.

Remélem én néztem el valamit.

Háztartások számára pedig még elég drága technológia, ebbõl eredõen lassú megtérülési idõvel, de szerencsére ennek ellenére egyre több építkezésrõl hallom, hogy alkalmazzák (fûtésre, hûtésre, arra hatékonyabb, mint áramtermelésre).

a.carkey
Nem olyan sok van most az ötösön. 😄

A medve nem játék.

A kommunizmussal egy gond van, hogy mindenki azzal a totalitárius személyi diktatúrával azonosítja, amibe az egész fajult a Szovjetúnióban.

Ugyanakkor a technokrácia, és a futurisztikus elképzelések egy ingyenes erõforrás elosztáson alapuló társadalomról azért nem egészen fedik a kommunizmus nézeteit.
0Fritz0
Magával a kommunizmussal nincsen baj (szvsz), hiszen pl. az amerikai Star Trek is lényegében egy jövõbeli egyesített komcsi földet jósol, ahol nem a pénzt hajkurásszák az emberek.
Ez sajnos feltételezi a globális gazdasági stabilitást és az igazságos elosztását a javaknak, ami miatt csak utópia az egész.
A gondok a kivitelezéssel vannak, mert nem elég csak a komcsi elvek mögé bújni, ha õk is csak a hatalmat és a pénzt harácsolják.

Na persze, ha holnap megnyerném a lottó ötöst, akkor egybõl más lenne a véleményem. 😄

Pluskast
Nem a problémám Észak - Kóreával annyi, hogy egy komcsi álam ahol kõ kemény sztálinizmus van meg tele átnevelõ táborokkal.

UI: Kötekedj mással <#lama>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”