Póker

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lammer
btw, most esett le, hogy az AK initial raiser csinalta szarul... barki barmit mond, lehet feszes vagyok... de egy allin es rééézallin utan el kell engedni az AK-t... ott top parok feszulhetnek egymasnak es lasd... volt is egy... szar jatek volt az AK reszerol... en dobtam volna... de tenyleg... (el kell engedni a jo lapot is, ha a szitu olyan)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Jaja, hand replay bugos picit 😊
Lammer
jah viszont a sidepotot vitte az AA mert ugye full az AK elleneben 😊

Lammer
na elmesz a... 😄DDD

😮 <#idiota>

mármint turnon check call, riveren meg bet/call vagy check/call. Ha pofátlanul nagyot hív max akkor dobnám
sztem ez simán call/call. Rengetegen blöff betelnek semmivel turnon hogy elvihessék a potot
sz4bolcs
Féltem a KQ-tól..

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

miért dobta el az úr?

sz4bolcs
Itt az ideje, hogy változtatásokat eszközöljek a játékomon.... és pihenjek kicsit 😄

petesilver
Azt látod én sem tudom. Rengeteg a hobbi kertész, ha meg monsterekkel feszeskedem, megszívom 😊 Ötletem sincs igazából, ugye játszhatsz bárhogy ha nincs szerencséd, nem leszel plusszos szerintem, de ez igaz magasabb téteken is. Egyszerûen semmi garancia a sikerre, bárki bármit mond, ma élõben FT-n AA allin JJ adta, river J.

Mission Impossible 2010: PRO Class

tuti nem érti senki vagyis nem nagyon találkoztam még olyannal micrón, bubbleban azért már 1-2 kapisgálja, hogy most bubble van
én azt nem értem, hogy a francba ér el valaki 20%-os ROI-t micrón, egyszerûen nekem nem megy, jó kicsi a minta de az a kurva RNG nem engedi
Lammer
nah... mai napi magyar PS tapasztalatok...

7433 indulo... 100-ik hely... ugy, hogy meg volt kb 80K zsetonom... megadtam egy raiset K9-el (untam)

5-en benn... flop: 23K

elso hiv 4K (ettol egnek all a hajam.. akkora potra BB-t hivni lol) 2 megad...
allin... mindenki dob... egyedul az asztal chipleadere idozott el nem is keveset... eeees megad.... showdown... ofkorsz:KT

gg... minden jott b*ssza meg turnon meg riveren, csak 9 nem... amugy 78 😄

viszont! mivel eleg regota ultem benn... egy eszrevetel, rengeteg allint lattam es MINDEN esetben(tehat jobb mutatasnal) is elverzett a kis zsetonos... hmmmmm

petesilver
Nem, mert nem tudhatod hogy a másik érti-e az SNG lényegét. Mikro szinten nagyon ritka. Leginkább a feszes, no set no bet elv a kifizetõdõ, de rengeteg szerencsevadász van azért ott is. Alapvetõen a biztos szitukat kell keresni, amikor tudod (nem sejted) hogy elõl vagy, és gond nélkül megadod. Ráérsz izgulni a push/fold szakaszban.

Én nem is szoktam általában 😊 Az elején inkább feszesen játszom standard ABC pókert. Mikor már csak 4-5 en vagyunk akkor kezdek fellazulni, vaklopásokat csinálni stb.
Csacsi
Nem....Fordítva sem igaz. Az elején nem szabad bevállalni a coinflip szituációkat. Még a 60/40-et sem. Mert nem éri meg.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Tehát amúgy bármilyen pockettel hosszútávon nyereséges berakni a zsetont preflop nem pocket ellen?
Tudod hányszor volt már hogy kis fos párba szaladtam AK-val és nem jött sem A sem K? Lényegében AK ellen minden kézbepár ugyanakkora elõnyben van... Annyi a gond mikor én pusholok pockettel AK AQ AJ ellen tuti hogy pottyan nagyobb 😊
azért kérdem, mert sztem is fold, de még is látod sokan callt javasolnak

matekját, filozófiáját is értem, csak konkrétan ilyen példa sehol se találtam
Csacsi
Ha ez nálad kérdés...akkor ne játsz SNG-ket.

Ha alacsony vakszinten AK-m van..és az ellenfélnél tuti 22 van, akkor is el kell dobni.

Olvasson mindenki utána az ICM-nek. Sokkal kevesebb a nyereséged azzal, hogyha felduplázol az elején, mintha eldobod, és megmarad a zsetonod. Hosszútávon nem nyereséges egyik játékosnak sem.

A lényeg, hogy itt a zseton nem egyenlõ pénzzel, szóval a dupla annyi zseton nem egyenlõ dupla annyi nyereséggel. Arról nem is beszélve, hogy ez csak egy flip.

Szóval easy fold, ha akarsz valamit is keresni SNG-ben.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

simán 😊
9 fõs sng-n a gyõzelemre kell hajtani
lehet hogy most kibukok, de legközelebb duplázok és igencsak kedvezõ esélyeim lesznek ezután

pénzügyileg is jó befektetés ez

igen az a kérdés, hogy vállalod-e, 1010 vagy az alatti pár van nála, ez szinte tuti mert idióták
szóval az a kérdés, hogy kockáztatsz-e egy flipbe 50 BB stacket az SnG elején és a kiesést
azért írtam, hogy 9 fõs SnG, mert ott azért máshogy mûködnek a dolgok
Hát ha tuti a 1010 akkor mi a kérdés? Az a kérdés, hogy vállalod-e a pénzfeldobást. Én simán callolom mindkettõvel.

AK-val call

kérdés mit csináltok 9 fõs SnG (tehát a lényeg ne essünk ki) olyankor amikor egy fish a kis és közepes kézbepárját alacsony vakszinten, úgy játssza meg, hogy limpel te emelsz AK-val és re-raise all-in vág. Szóval tuti, hogy 1010- van nála és nálad AQ vagy AK van?
preflop sztem nyugodtan emelhettél volna AQ-val,
floppon el kell dönteni, hogy bevállalod a flush húzot, ha igen jó a chek-raise all-in sztem
Ez vajon jó votl így?

Lammer
nekem mondod? 😄 versenyen 2x dobtam el (igen eldobtam) AQ es AJ koraibol... JO DOBAS volt utolag... agyonvertek voltak mind2x...

Sokszor nem az van az ellenfél kezében amit sejtetnek ezt már én is észrevettem. Póker pszichológia: Nem szabad félni 😊
Lammer
😄

hat igen... 😞 Egyebkent azon agyaltam, hogy "igazi" jatek 12K es felette van... 12K, 28K, 36K, 50K-s versenyeken van szvsz jo jatek... az alatt... minden junkkal jatszanak :S

Btw... meg mindig nem tudom kiheverni, hogy 3X indultam 3K kozeli versenyen es MINDIG buborek... komolyan mondom... es a legbosszantobb, hogy amikor shorty voltam buborekban kaptam KhTh-t... egy elozo leosztasban felhizott 4-es (!!!) allinbol a srac ramemelt Dealerbol 3X... es ott idot kertem.... .... kertem, hogy mutassa meg, ha en is foldolok... JcTc... omg... eskuszom ott "estem" ki igazan... mekkora egy feszesbalek vagyok 😞

Tök jó hogy nem is én vittem a potot '-.-
Miért léteznek ilyen nyomorultak akik nem bírják eldobni az AK-t?

petesilver
Tegnap élõben hihetetlen érzékrõl tettem tanúbizonyságot, csak 2 leosztást játszottam összesen,mindkettõt elvesztettem, és mindkétszer slowplayelt AA-ba futottam 😄

Tetszik az élõ játék, mert online kezdtem, és sokszor vagyok úgy, hogy ilyen is csak egy kurva online osztáskor történhet meg 😄 Hát de hát nem! Q2-dobó, aztán fullom lett volna, 400-as BB-nél 2400-as button emelést CO megad Q3s-el, és full floppon. De egy öregember mellettem egy óra alatt három leosztást játszott meg QJ, A4 és 44 lapokkal. Ebbõl az elsõ kettõ floppon full volt, a harmadik gyengén kezdett, mert floppon csak szett volt, de turnön már észhez tért és pókerré javult 😄

Amit nehezen hittem el, azok olyan ütközések voltak, ahol kint volt ugye mindegyik pl. 7-es boardon vagy kézben, de élõben is sûrû. Legjobb volt amikor hárman egymásnak feszültek élõben, mindhárman Q10-et tartva kézben 😄

petesilver
Ilyennel én is találkoztam, hobbijátékosok is akadnak 😄 Engem konkrétan megkért, hogy ne csináljam ezt (HU preflop allin)😄 Nem tudják mi az az icm, variancia, játszani szeretnének, betelgetni flop után, és a játékélménytõl fosztjuk meg ilyenkor, mert nem nézhet floppot nyugodtan az any2bizbaszokkal 😄

csoda, hogy most is láttál QQ nem tudom mit keresett a partyban
Hát ilyet se sûrûn láttam még...

Két alkalommal így fordítottam meg a headsupomat hátrányból. Any2-vel allin és az ellenfelem csak a foldot nyomkodta egész addig míg 1200 zsetonnál QQ-t nem kapott, azzal meg merte adni, pechére pont ászos lapom volt és jött az ász 😊
hát az emberek újra és újra bebizonyítják, hogy fogalmuk sincs a játékról, ami nem baj DE még "okítani" akarnak :-)
2 heads up-ban voltam
1, kb. mind2 6000 zseton, 600 a BB, nyomom a preflop all-ineket ezerrel :-) gyerek beírja chatbe, hogy "nice style", nem tudom mit vár preflop játékot?! :-D
2; hasonló felállás 10-12 vaknyi stack mind2, pusholok ezerrel. Ott meg azt írja be a másik srác angolul, hogy "gyenge, más nem tudsz csak all-inelni" :-)

természetesen, hagytam õket abban a hitben, hogy igazuk van
Gyors duplázás 😊

szokott lenni sajnos, ez van
Volt már én is hogy 3 résztvevõs potban 5!!! magassal nyertem potot. Egyiknél 23s másiknál 24s volt 😄 De ez a river dolog nagyon bosszant akkor is. Minden nap 4-5 ilyen river beatbe beleszaladok komolyan. És mások allin harcánál is látni szoktam hogy riverre esik be az egyik lapja amivel leveri a másikat vert helyzetbõl
nekem haverom mesélte, hogy online versenyen final tabelen shortstacként all-int mondott 78-al, 3-an adták meg az all-injét, végig chekelték és õ vitte 8-as magassal :-)
És már megint az a telibevert river... Nem értem itt iPokernél miért van állandóan ez. De most nem összeesküvés elmélet meg anyámkínja de itt tényleg rengetegszer van ez hogy riverre leesik az ellenfél kártyája amivel elver...

Lammer
(nem raise tulkepp call in the dark 😄 vagy allin mindegy 😄)

Lammer
volt olyan egyszer az en asztalomnal regebben, hogy a srac lefogyott 1 BB-re... meg sem nezte... raise in the dark... showdown:
KK
😄DD vitte a limpeket 😄

sz4bolcs
magic preflop call

petesilver
Lehet csak gyenge az asztal, vagy ezek ilyen szempontból itt gyenge játékosok, de többnyire mûködik, hogy akinek erõs keze van, az már akkor készíti a megadáshoz a zsetont, amikor az elõtte lévõ a híváshoz gyûjtögeti, pakolgatja össze. De szokni kell élõben játszani, máshogy játszanak. Eltekintve pár online játékon nevelkedettel, néha ámulok milyen lapokat képesek dobni, vagy néha milyen lapokkal képesek egymásnak feszülni. Szerencsére sok a masszív mag, és egyre több emberrõl tudom mire mikor képes, idõvel jobb lesz ez a sok read után. Van pl. pár agresszív mákos, de ahogy online is, idõvel belefutnak egy nutsba, majdnem elbuknak mindent, aztán következõ körben allin. Lammer pont ott volt egy ilyennél, mákos vakon allin tolta a maradékot vesztes parti után, jött a showdown, KK adta ás kiderült JJ volt a vakon allin 😄

Lammer
Minden versenyen tanulok valamit...
Turelem: Check, 7 oran keresztul ment J.S. Bach Orchestra a fulembe, imadom de mar unom 😄
Jo dobasok: Check, szamtalan jo dobasom volt, de tenyleg...
Tulmatekozas, check: Minden boardon flusht meg sort latok, sokszor vittem volna, bar parszor...

Mar csak egy kis szerencse kellene a vegjatekban...
Amit meg kellene tanulnom ami online megy: preflop agresszio flop utan cbet... ez valahogy eloben nem megy, szetizgulom magamat 😄 Eloben is szepen rangebe tudom rakni az embereket... Az volt a baj az AA vs JJ szituban, hogy kesobb mondtak a tobbiek, hogy a srac nagyon bamulta a lapjait es vacilalt rajt, hogy mit csinaljon vele... FIGYELNI KELL (ha kell 7 oran at)! apro jelzesek, amik eloben segitenek!

petesilver
😞 Én megkíméltem magam ettõl, nem jött össze a duplázás. KT-nél úgy éreztem be kéne tolni, ha már végre értékelhetõ lapom van 1 óra játék után, de akkorákat emeltek elõttem, hogy mégse, aztán 2 K is jött a flopra 😄 Következõ körben A9o allin, ketten adták, senkit nem talált el semmi, másik kéz A9 volt, a gond az AJ lett, vitte 😊

Azért a nagyon feszességnek is van átka: a 8-ason ülõ ember semmit, de tényleg semmit nem játszott 1 és háromnegyed órán keresztül. Aztán egyszer emelt egyet, ekkor még mindenki olyan gyorsan dobott ahogy tudott, majd rá 10 percre emelt még egyet, gomb adta. Flop 10Q7, ultrafeszes allin, gomb adta, AQ volt az allin, gombról 1010, és ultrafeszes kiesett. Shortyként sírtam volna legszívesebben, amikor tolni kellett volna, de egymást követõ 4 leosztásban kézben kint volt az ászpár, csak nem nálam 😊

petesilver
No igen, check floppon. Azzal az a gáz hogy csapda, vagy gyenge? De ez mindig fenn áll.DE ez akkor is olyan flop, hogy valóban hívni kell, vagy azért hogy még készflöss elõtt fizessen, vagy azért hogy még kész sor elõtt fizessen, vagy fizessen azért ha arra vár.Itt azért a nyílt végû sor+A kézben szerintem felhatalmaz egy fél/háromnegyed potnyi hívásra még pozíción kívül is, nem hogy onnan, ha meg a flösst nézem akkor akár potnyit is.

Ezt vihette volna flop után ha agresszív.

A gyõzelem erõt mutat, a gyõzelem harc nélkül: rátermettséget. Ez szerintem igaz a pókerre is, bár valami nagy hadúr okos mondása volt 😄