30077
  • Herold
    Ezek a húgyagyú seggfejek ennyire nem látják, hogy tök fölösleges amit csinálnak? Tor vagy Hola, amíg nem váltanak IP-t a kaszinók.
    Utoljára szerkesztette: Herold, 2014.09.16. 16:27:33
  • wantonly
    http://index.hu/gazdasag/2014/09/16/blokkolnak_a_pokerstarst_is/
  • bardocz
    Az mennyire gonosz már, hogy nagyvakban ülök 56-tal a kézben, a flopon lejön a 7-8-9, all-in-ig emelgetünk, és az ellenfélnél JT van :D
  • bardocz
    Azért ez szerintem nem feltétlenül igaz, de egy agresszív játék, meg sima emelésekre all-in válaszként elég jól bejött most. Ilyen emelgetésből lett z, hogy all-in-t megadta 55-tel, és nyerte a kört, utána meg elég nehéz volt visszahozni, de sikerült végül.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.09.15. 17:00:50
  • Master91
    lol
  • wantonly
    Bár én csak lelkes amatőr vagyok, de az én taktikám, hogy ilyenkor folyamatosan nyomás alatt tartom a másik játékost, vagy emelek, vagy all-in, akármilyen lapom van. Mindegy is igazából, hogy mi van nálad, ha 10x annyi zsetonod van, akkor pár kör alatt matematikailag is te nyersz, ha meg folyton eldobja, akkor is. Mondjuk én akkor is ezt szoktam csinálni, ha kevesebb a zsetonom, esetleg, ha tényleg nagyon rossz a lapom, akkor 1-1 kört kihagyok, de pillanatok alatt fordulhat így a kocka, ha a másik játékos hagyja magát.
  • bardocz
    SNG-n ha eljuttok addig, hogy már csak ketten vagytok, mi lehet a jó stratégia? Most volt egy csúnya bukásom, kb10x annyi zsetonom volt, kb nyerő helyzet, de elbuktam. Valószínűleg benne volt az, hogy türelmetlen is voltam kicsit, meg ha all-in mentem, akkor aa, kk, qq volt a kezében, csak néztem, nekem végig nem jött egy sem :D Ennek ellenére valószínű inkább az én hibámból buktam el, főleg olyan zsetonállásból.
  • argo001
    Mi a helyzet most a NAV-val meg a Pokerstars-szal?
  • bardocz
    Igen, az a része tök jó, csak nem akkor, amikor még kicsik a vakok, és sok zsetonuk van. Telefonból meg szemüvegtokból építettem egy kis állványt, ami nyomva tartotta az f3-at, hogy folyamatosan emeljek...
    Amúgy a nagyon jó napom volt, két freerollon is sikerült fizetős helyekre jutni, persze nem az elejében végeztem, de ez is valami. Jó érzés, hogy egyiknél sem mákoltak le nagyon. Utóbbi két versenyen AA-val estem ki, riveren sor lejött az ellenfélnek mindkét esetben. Szóval ez most jó nap.
  • sz4bolcs
    Nem tudom, mit vagytok úgy oda, annak, hogy kiült a játékos, van egy olyan következménye, hogy fogynak a vakjai...
  • bardocz
    Lehetne olyan sng-n, hogy ha mindenki kiül egy ember kivételével, akkor ő viszi az összes nyereményt, mondjuk 5 percen belül..
  • sz4bolcs
    Azt csinálod rosszul, hogy nem olvasod pl. Nosfi naplóját strategyn, és nem próbálod kitalálni, hogy vajon mit csinál másképpen, amikor ugyanilyen mákolásból ő is bevagdos vagonnyit az oldalára.
  • Herold
    Javaslom, hogy látogass el ide, itt biztos meg fogják tudni válaszolni a kérdésedet a fórumon.
  • argo001
    Elbuktam az összes pénzem.
    QQ volt, all in, call 8-6-ossal.
    8-6 két pár vert.

Mit csinálok rosszul? Mit csinálok rosszul? Mi a szar ez?

...és utána még kiröhögnek a rohadékok.
    Utoljára szerkesztette: argo001, 2014.09.04. 23:06:40
  • argo001
    Kezd az agyam elszállni.
    Short stackként. AA. Emelek. Megadnak.
    Flop: 4-K-A. Szivárvány. Ez nekem tökéletes. Emelek. Reraise. All-in. Call.
    Turn: Q River: 10. Gyerek felcsapja a KJ-t. Csak egy picit voltam ideges.

Semmi baj. Másik leosztásban ismét short stackként all-int kellett mondanom az egyszínű AQ-ra. Megadták. A4.
    Természetesen a négyes pár vert meg.

Kezd a tököm tele lenni az egész Pokerstars-szal, és csodálkoznak, hogy anyázok mert nem tudok bankrollt építeni. Így elég nehéz.
  • sz4bolcs
    Nincs más lehetőség, minden egyes szituációban meg kell nézni, kik ellen emelsz, és azt is, mit tudsz előadni ellene, hogy a stackedhez, és a játékodhoz képest mi számít bad beatnek és coolernek. Nincs ultimate nyerő játék.
  • argo001
    Ha valaki képes folytatólagosan hívni K-9-el egy A-A-J flopon, az meg is nézheti magát.
  • gg01
    Előhívás , avagy a preflop esete :

Igen, igen, igen. Hát igen, valóban van olyan, hogy A-A vagy K-K hand-em "lemákolja" valaki egy 4-7 hand-del , mert leesik neki a 3-5-6 flopon ráadásul szinsorba, sőt még a színsor is leeshet .
    A nagymamára is rá kell ilyeszteni, hogy ne merje faladni a lottót, mert úgyse nyer, az a pénz meg jó lesz kávéra hétfőn kedden; rettegve attól, hogy minden héten 3-masa lesz, és irigyeljük tőle a nyereményét.
    Őszintén megmondom, de legőszintébben : én AA vagy KK esetén, inkább attól szoktam rettegni, hogy ha 3x vagy 4x nagyvaknál nagyobbat emelnék, de sokszor sajnos akkor is : mindenki eldobja, és kerestem másfél nagyvakot a 220 körönként érkező AA-mmal, és várhatok rá 3 órát , hogy megint kézbe kapjam.
    Ha meg ugye csak 2x nagyvakot preflopolok rá, bemehetnek akár 6-an is flopnézőbe , akkor meg hülyét csináltam magamból, mert 6 közül azért már tényleg elkaphat valaki egy szerencsés kézbepárt, drill-t,stb...

Vajon mi lehet az a lap, amire érdemes 8x nagyvakot tolni preflop ? Joker-joker ?
    Ugyan mi lenne? semmi; nincs olyan lap.

A hisztérikusan nagy preflopok igazából rettegések; a görcsös rémület félelem attól, hogy a másikat marhára elkapja a flop; na meg az, hogy az ellenfél, csak egy tényleg ütősebb jó szituációra emelget, nem csak amolyan félnecces lapra.

De miért ? Miért kell rettegni attól, hogy az ellenfél iszonyatosan jót fog flopolni?
    Úgy ülünk le jáccani, hogy a másiknak biztos piszok jó lapjai lesznek, még piszok jobb leosztásokkal ?
    Ez pesszimizmus. Akkor nem érdemes jáccani; tán inkább úgy kéne leülni, hogy nekem ma és most igenis szerencsém lesz, és lazán jáccogatok, és ha úgy érzem, elkezdek tétet emelni, mert megjött a lap,. és toljuk, és röhögni, hogy milyen szépen gyarapszik a zsetonka.

Ennél még azokat is jobban megértem, akik K-9 vagy K-Q egyszinü vagy nem egyszinüre megkezdik : 3x vagy 4x preflop ; flop után 7x , 12x , 30x folytatólagos emeléssel, aztán lesz ami lesz; hátha mindenki bepánikol , elhajigálja, vagy ha nem akkor hátha leesik a lap rá : K-9 4x preflop A-J-9 raise 7x turn K , 12x river 9 , 30x
    ha meg nem jön, akkor így jártunk, egyszer élünk.

Nem véletlen mondtam hogy K-9 ; úgy megindulva vele, és folytatólagosan drasztikusan tovább emelgetve (mintha AA lenne); mert láttam ilyet !

Bár fogalmam sincs mitől érezte az illető, hogy ez aztán a tuti hand, amire tolni kell , mint az állat.

Görcsös rettegés preflop : Jajj, iszonyatosan be kell emelni, mert a másik bődületesen hatalmasan nagyon elkapja a flopot, mindján kapásból fullja is lesz
    pl. 6-9 flop 9-9-6

Rögtön mindjárt royál flössöm is lesz minden körbe, ha nem preflopolja meg iszonyatosan.

Nem azt érzi, hogy neki lejön -e valamije, hanem engem érzékel, hogy mim fog lejönni.

Így kell rajzórán is, mikor a tanárnéni kiadja a feladatot, hogy mindenki rajzoljon valami szépet, van rá 35 percünk ( mert az utolsó 10 percbe végégmegy és ellenőrzi ) , akkor nem azt nézem, hogy na most festek valami szépet, hanem folyton másokét figyelem, annyira, hogy a saját rajztáblám nem is látom ,és így az én lapomon lesz egy összvissza paca.

Beteg világ ez már, ahol mindenki annyira a másikat figyeli, hogy azért nem tud sikeres lenni, mert egyáltalán nem figyelt saját magára.
  • precision
    én is rühellem a pokerstarst...
  • Master91
    Sajna van ilyen széria is.
  • argo001
    Hihetetlen, milyen kezekkel kapok ki. Folyamatosan.
    Egész egyszerűen unom, amikor flössöm vagy sorom van, és az ellenfélnek a riveren lejön a full. Vagy az AK-mat megadják egy 10-4-el, és a 4-es pár megver.
    Ráuntam.
  • Master91
    Miért ?
  • argo001
    Kezdem rühellni a pokerstarst...
  • precision
    én is utálom az itm előtti "sit out skill" -es gyökereket amúgy
  • bardocz
    Az olyan embereket, akik nagyon sokáig nincsenek az asztalnál miért nem basszák ki?
    Ezen megy el a verseny, vagyunk 4en vagyunk aki játszik, és szar pozícióban vagyok...lap meg nem jön. Kettővel mellettem az ember annyit cisnál, hogy minden körben emel, és visz mindent.
  • TaRka0107
    Valaki tud valamit az adózásról? Mármint hogy kell-e pókeren szerzett nyeremény után?
  • TaRka0107
    Cash game-et én sem kamázom, inkább sng-k és bajnokságok.
  • sz4bolcs
    Tornapoker nagyon más, én cashgamet utálom, nekem unalmas, statikus xar. Kivéve a cashgame headsup, ami olyan idegtépő, hogy jojóznak tőle a szemeim. Annyi ellenszenvem van cashgame-mel szemben, hogy ha csak az lenne, szerintem nem is pokereznék.
  • bardocz
    Poker770-n csak olyanokat találok, ahol az első hat nyer mondjuk... Vagy nem írná ki a véglegest, ami a nevezésektől függ? De nem ír róla semmit.
  • bardocz
    Az szép. Én most egy ideig nagyon hanyagoltam a pókert, de gondolkozok rajta, hogy versenyeken folytatom inkább. Cash gameből hiába nyomtam le nagyon sok leosztást, valahogy mégse érzem azt, hogy az lenne a nekem való.
  • sz4bolcs
    Nekem évente 1-2 verseny van $1000-es nyeremény fölött.
  • bardocz
    Ezekkel a versenyekkel egész szép pénzeket tudsz már keresni nem? Vagy ennyire nem gyakoriak a nagy nyeremények?
  • vegicsek
    Azért grat :)
  • sz4bolcs
    Megint maradt az erkölcsi győzelem, hogy 50-be tudtam kerülni egy 16000 nevezős versenyen, csak $250-et osztogattak mellé. :/
  • sz4bolcs
    44/45 soha ne add fel, soha ne add fel, soha ne add fel...
  • sz4bolcs
    125/8 -olyan céép lennee
  • sz4bolcs
    pillanatkép $11-es The Big-ről:

• precision
    akkor én vagyok a helikopter vagy nem tudom... mindegy, nem is fontos... legalább már nem bosszant az az oldal
  • sz4bolcs
    :-) micro limiten játszom én is.
  • precision
    hát, nem tudom... lehet magasabb téteken ahol te játszol, ott máshogy adja, de itt lent ahol az aljanép játszik a micro limiteken sajnos ez van...
    már előre "félek" allin menni párokkal mert tudom, hogy valami lófaszjóska megadja az Ax -el és lemákol... most pl a micro millions -on KK -ra emeltem buttonon, UTG1 -en pedig visszaemelt, allin, call, és A3 -ja volt, még csak suited sem volt, és természetesen már a flopon ott figyelt az A... ahogy az előző körök többségében ott volt az ász... szóval én elhiszem, hogy a holdem managered mást mond, de egyszer nézz be micro limitre, játssz le párszáz handet és meglátod... :) a chaten folyamatosak a "f*cking ACES" and "aces everywhere" kommentek... semmi mást nem tudnak csak Ax -re tolni az allint és jóval többször jön be nekik mint nem :) komolyan mondom nem tudom megszámolni hogy hányszor vert már le az Ax -es vérpistike az oldalon ultrafos játékkal

most pl a micromillions versenyen játszottam 90 hand -et, striguláztam ismét :) 50 ment végig riverig, abból 39ben volt A, a maradék 40 handből 10ből nem volt flop, a maradék 30 leosztásból 12szer mentünk turn -ig, abból 5x volt A, és 18szor csak flopig ott pedig 10 A

szóval, ennyi. holdem manager ide vagy oda. én cash outolok.