Póker

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lol Bloff Room Poker termében a Christmas Freeroll-on beérûnk ITM be (kb 2 óra játék után) És mitõrténik? na mi? He behal a terem és lefagy a torna s mehetün a pics.ba lol

Ezt kötelező meghallgatni minden nap!!! Rammstein - Mein Herz Brennt

TaRka0107
Az biztos hogy türelem is kell.

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

zeli
Én úgy hallottam, hogy kis részben szerencse, nagyobb részben tudás, és FÕLEG türelem kell a pókerhez.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

TaRka0107
Kell egy kicsi, de inkább a tudás. Tóth Ricsi azt mondta amikor kommentált egy versenyt egy euro sportos kommentátorral, hogy 99% tudás és 1% szerencse kell a pokerhez. Ezt nehéz elhinni, fõleg nekem amikor az egyik haverommal allin kerültem, szinte mindig õ nyert a jobb lapom ellen😄 Meg a ma reggeli omahában is, turnon allin mentünk, és csak egy 9es volt a pakliban amivel nyerhetett és lejött neki.😄

a póker is szerencsejáték, sakkban csak a tudás számít és a koncentráció, pókerben is, de + jön mellé a szerencse így már szerencsejáték
sz4bolcs
Értem. Amúgy meg aki ért hozzá, az tudja, hogy a poker nem szerencsejáték. A rulett, meg a lotto az szerencsejáték. A poker meg kb. olyan, mint a sakk, sport, észjáték.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Csacsi
Ezt is csak onnan tudom, mert szerdán a Lurdyban pont egy amerikai sréc ült mellettem, és elég jól elbeszélgettünk.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

TaRka0107
Így már értem.

TaRka0107
Mert eddig nem volt legális?😄

Csacsi
Igen. Illegállis a póker Amerikában. Csak Las Vegasban, és Atlantic Cityben engedik az élõ játékot. Magyarorszgáon is elméletileg, csak a kaszinóknak van engedélyük élõ játékra.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

TaRka0107
Kiestem egy 10pp-s versenyrõl, pedig nagy volt a stackem.
Elõttem limpelnek.(200 az NV)
Emelek 800ig. Mindenki megadta aki belimpelt😄 Voltunk vagy 5en játékba.
Lejön A8x treff egyszín. 4000es potra az egyik emel 600at, a másik 1200-ig, én 2600ig. Ketten dobták. Megadta a kis stackû játékos meg aki mellettem ült nagy stackel. River pikk 2es. Csávó allin küld, megadom.
Mutat AK-t. Hát a fene se gondolta hogy AK-a van mivel nem emelt flop elõtt. Valami KQ-ra gondoltam színhúzóval. De annyira utálom az ilyen versenyeket, mindenki csak megad mindent.

KAMIONOS KOGYO
éppen ezt akarja Joe Cada is,hogy fogadják el az online pókert,mint más játékot,tehát legyen legális!

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

sz4bolcs
Hát nekem ezek a "legalizációról" szóló cikkek nem ezt sugallják. 😄

TaRka0107
Nem. Gondolom hogy nagyon lenézik, szerencsejátéknak tartják. (vagy nem?)😄

sz4bolcs
Amerikában illegális az online poker?

KAMIONOS KOGYO

A texas hold\'em pókerben bármelyik két lappal lehet nyerni,de nem egyforma eséllyel!

chalezlopez
Bocsánat! Nem mondtam, hogy mikro limit cash game-ra értettem! Tényleg félreérthetõ voltam, versenyeken mindez nem elég...

Vamos Argentina!

sz4bolcs
Ez igaz, de csak nem fogok megjátszani 27-et meg 510-et vakharcban. Azt meg megnézheted, hogy egy ilyen hosszú tornán tele idiótával mikor maradsz kettesbe a vakkal.

Csacsi
Nem teljesen értek egyet. az az igazság, hogy csak jó lapokra várni, és azt megjátszani, nem lehet versenyt nyerni, mert hamar elfogy a zseton. Ez cashgamen lehet, hogy mûködik, de egy versenyen, ahol folyamatosan nõnek a vakok, és az ante...hatlmas szerepe van a stealnek, és a restealnek. Különben majd azt veszed észre, hogy 5 nagyvakod maradt, pusholsz egy AK-val, és lever egy K10, akinek szinte muszáj volt megadni a kényszer allined.

TaRka0107
Az biztos hogy összetettebb, de valahogy jól megy, csak most elmakkoltak nagyon😄

sz4bolcs
Na, megnéztem pár TonyG-s headsup oktató videót, és már sokkal jobban értem a lényegét, mint elõtte.

sz4bolcs
Omaha nekem túl összetett játék. Próbálnék játékpénzben gyakorolni, de idióták minden körben allinelnek. :/

TaRka0107
Én ma nagyon tilten vagyok. Omaháztam, olyan volt, hogy QQxx volt a kezembe, emeltem flop elõtt. Egy megadó volt.
Flopon alacsonyabb lapok voltak. Emeltem. Megadta.
Turnon is alacsonyabb lap jött. Turnon allin mentünk. Mutatott egy 9-es párt kézbe.
River szerintetek mi? áááááááááá
Aztán átmentem texas holdemezni, ott meg már ki se voltam a Q3, J3, Q4, J4, 84-bõl. Nagyon sokat vesztettem. De ma már biztos nem játszok.

sz4bolcs
A videón 0:07-nél látható blokkolástól mindig könnyezek. 😄

sz4bolcs
Épp ezen gondolkodtam az elõbb, hogy vajon mennyire fogok lazán játszani, mennyire fogom türelmesen várni a jó lapjaim akkor is, ha ritkán jönnek, és több versenyre is nevezve vagyok. Nem árt minden ilyen hosszabb verseny elõtt tudatosítani, hogy a legfontosabb dolog, ami fizetõs helyhez segít egy több órás tornán, az a türelem.

Emlékszem egy tegnapi szitura, már egy órája dobáltam be a lapjaim, mikor kisvak rámemelt, de amikor ránéztem az asztalra, látom nagyvakként QQ van a kezemben, kisvak rámemel a fele zseotnjával, abban a fél másodpercben gondolkodás nélkül ment neki az allin. És meg volt fogva. Ez a legszebb az egész pokerben, mikor azt hiszik rólad, hogy egy beszari alak vagy, csak lébecolsz az asztalon, dobálod be a lapjaid, miközben te a koncentrációtól, a helyes dobásaidtól pörögsz, a topon érzed magad, és bármelyik pillanatban kész vagy odacsapni, ha arra kerül a sor. Errõl épp most olvastam a pokerstrategyn, ott ezt a mentalitást harcmûvészetekhez, pontosabban a kung-fuhoz hasonlítják:

"A „tökéletesebb önuralom" kifejezés stratégiai értelemben a „feszes-agresszív stílus". Ez közismerten az egyetlen nyereséges pókerstílus. Akkor miért nem gyakorolja ezt mindenki? Miért olyan nehéz ezt megtanulni? Egyszerû a válasz. Mert nem ez a természetes! Ez olyan „valami", ami a szabad természetben ritkán fordul elõ, ezért komoly energiaráfordítással kell megdolgoznunk érte.

A feszes-agresszív stílus ellentmondásos. Egyik oldalon nagyon visszafogottnak tartjuk magunkat, azonban ha játszunk, akkor általában nagyon határozottan és agresszíven. Nem hasonlítható egyik jellemtípushoz sem. Természetesen vannak indulatosak, akik hosszú ideig nyugodtan maradnak, aztán amikor elérnek egy bizonyos pontot, ez robbanáshoz vezet. De ez nem feszes-agresszív stílus, hanem indulatos vak düh. A TAG (feszes-agresszív játékos) a turn-ön vagy riveren mindenkor meg tudja húzni a vészféket, ha látja, hogy legyõzték."

Ehhez kapcsolódóan kis offtopic videó 😊

Carloska
jah csak aztán nehogy abba a csapdába ess mint én hogy mivel több kuponod van nem veszed annyira komolyan versenyet mert még ugyis van ticketed

sz4bolcs
Képzeljétek, már négy $25 000 depositors ticketet szereztem ps-on. 😊 Meglesz a programom délután 5-tõl hajnalig. 😄

Nektek hányat sikerült?

sz4bolcs
Jaja, a srác determinálva volt a nyerésre, már csak annak örülök, hogy nem nyomtam rá allint a turnön. 😛

sz4bolcs
Azokat bírom, akik 43523-ért várják a sorukat, mint ez a srác. Minden bizonnyal kifizetõdõ...

chalezlopez
Mikro limiteken meg kell várni a fullt, vagy a sort. Tapasztalatból mondom. Kifizetik általában. Igaz sok játékba kell belimpelni, de kifizetõdik. Tegnapi PS sessionom 3 fullt eredményezett és 2 sort. AA-t is lenyomtam nyilvánvaló sorral, de a csávókám mégsem tudta elengedni a monstákat.

Vamos Argentina!

Nagyon nem tudál vele mit csinálni, elég egyértelmûen látszott, sejthetõ volt hogy meglett a sora. Talán annyit tudtál volna, hogy nagyobbakat nyitsz, bár ezek akkor is ott maradnak a húzókra, ha nem kéne 😄

sz4bolcs
köszi 😊

Carloska
nah látom te aktív vagy neked jó játékot ha még nyomod most 😄

sz4bolcs
De jó volt látni, ahogy flop után 5%-ra csökkent a nyerési esélyük. Aki hülye, haljon meg. <#vigyor1>

Carloska

Carloska
ezt szép volt nem voltam szívbajos 😄

sz4bolcs
Najó, ezt végiggondoltam mégegyszer, és visszaszívtam.

sz4bolcs
Nem nagyon tudom eldönteni, hogy tiszteljem-e a srácot, vagy idiótának tartsam, ez azért egy godlike szintû dobás volt.

sz4bolcs
Ilyet láttatok már?:

sz4bolcs
Az elõzõ linkelt cuccal volt valami gond azon kívül, hogy szar pozícióból hívtam?

Carloska
sima trükk ember emelésre figyel nem lapokra 😄

sz4bolcs
Egész biztosan megérte. Õ fogja nyerni a versenyt...

Mik ezek a min-raise-ek?

sz4bolcs
Hero owned by straight:

Carloska
sztem aranyat találni 😄

TaRka0107
A 7,5 mit akart?😊

Carloska
tyuu 3 2 de szar lapok néha mégis nyerõk néha lol

de utálom ezt a pókert néha, heads up ugyanannyi stack, gyerek limpel ráemelek preflop KQ,gyerek call
Flop AJx, gyerek hív all-int küldök, MEGADJA K5-tel
turn 5
és ennyi :-D
TaRka0107
Tudom, tudom. Ezzel tisztában vagyok. De ha nem párosodik a board akkor nem lehet valakinek fullja, mivel csak két lapot lehet felhasználni.

Omahában a párok, két párok, drillek értéke csökken, több a sor, full, flöss. Még az alacsony flössökkel és sorokkal is vigyázni kell. Ugye mindenkinek több lapja van, sokkal nagyobb az esély, hogy valakinek összejön egy jobb keze.