22323
-
#6049 Ooo.. Most egy filmrol beszelunk. Adott egy koreai par, akik kozul az asszonyka erti a nyelvet, az ura nem. Az egesz tarsasag ugy beszel nekik, mintha ok is angolok/ausztralok/amcsik/irek lennenek. Ez nem gond, hisz' ha Sun ott van, a vegen fordit vegig. De ha mar be akarjak szervezni Jint valami munkara, amelynek van vezetoje/koordinatora, akkor nem ertem, hogy miert nem kerik meg Sunt tolmacsnak, es miert probalnak egybol Jinnek dumalni, aminek a vege a kolcsonos legyintes/lehulyezes/masik otthagyasa...
Es ha mar peldat hoztal fel. Itt nem kell hogy adjanak egy tolmacsot ket melosnak. Itt mar van egy tolmacs. Mas a szitu ;] De mind1 is, ez csak egy aprosag amin mindig mosolygok a film kozben, nem biztos hogy meger ennyit ;] -
#6048 Mondjuk azt en is furcsalom, hogy Sun nem fordit neki es nem ertem, miert nem tanitja angolul...
Viszont hidd el (sajat tapasztalat), hogy a valosagban ez igy van. Ket egyszerü melosnak nem fognak tolmacsot adni es addig, amig el kell vegezni a munkat es nincs ott egy harmadik melos, aki tudja a nyelvet, a belföldi bizony kemenyen fogja nyomatni a külföldinek.
Szerinted en hogy tanultam meg nemetül? Mutogatasbol es hangutanzo szavakbol? -
#6047 Sehogy nem beszélek vele, hanem szólok a tolmácsnak (jelen esetben Sunnak) és kérem hogy segítsen ;] Mivel tudom hogy én nem tudok szenegáiul, és a szenegáli sem tud magyarul, innentől kezdve az audió kommunikációnak semmi értelme. Esetleg hangutánzó szavakkal és heves gesztikulással átmehetünk Activitybe, de hosszú távon mégiscsak a csendbenmaradás, vagy a tolmács a megoldás.
De nem bántó szándékkal mondtam, egyszerűen csak furcsa, hogy még midnig úgy beszélnek szegény Jinnek, minta perfekt angol lenne, és a végén mindig az a vége, hogy az egyik fél legyint vagy otthagyja a másikat. ;]
#szerk: vártam a pillanatot, hogy Jin is megszólal angolul és kiderül, hogy ő is érti/beszéli a nyelvet, de az említett jelenetben felvázolt "makogás" után már nem sok esélye van ;] -
#6046 Hat hogy beszeljenek Jinnek?
Ha a munkahelyedre jön egy szenegáli gyerek, aki egy kukkot nem ert belöle, hogy mit mondasz, te azert meg magyarul fogsz hozza beszelni, nem?
Az mas dolog, hogy atmesz Tarzanba es "En tarzan, te Jane" stilusban nyomod (amit szerintem csak a bunkok csinalnak...), esetleg mutogatassal alafested, de azert nem neman fogsz neki magyarazni... -
Cvd #6045 A napokban olvastam az indexen hogy a nagyobb TV csatornák is foglalkoztak a sorozataik letöltéseivel, és egész okos módon reagáltak rá. A nagyobbak indítanak olyan szolgáltatást aminek keretében már másnap le lehet majd tölteni tőlük a részeket legálisan (az majd kiderül hogy milyen minőségben), vagy streamelni, nem volt tisztázva hogy melyik. Valszeg a második mert az biztos hogy megtömik reklámmal, amit egyébként át lehetne ugrani. Mondjuk nagy változást nem okoz, a minőség/felirat miatt pl. nálunk nem sokan fognak áttérni a warezről a legális megoldásra. Gond akkor lehet ha ezzel egyidőben rászállnak a mostani release-ekre. -
FLeK0 #6044 Most van szunet, 3 het. -
#6043 na kis szunet az Oblivionban, es megneztem a lost19et.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Erdekes, hogy a kutya pont abban a reszben tunik fel a szinen, ujra, amikor visszajon a mikigyerek. Oke hogy eddig is ott volt, de szinte egyetlen kepen sem szerepelt - ha jol emlexem nem nagoyn lattam - igy gondolom nem veletlen az ujboli megmutatasa. Meg akkor is, ha ez illett a "tarsak" dramaturgiai reszbe, az egyedulallo Sawyer miatt.
- Sawyer felelmetes a hasonlataival, szinte nincs olyan elo vagy halott "celeb", akihez ne hasonlitott volna valakit a 2 honap alatt ;]
- Miki feltunese meg roppant bargyu huzas, amennyiben "tudatos". De mivel ekkora ongolt csak nem rugnak a sracok, biztos hogy lesz valami simli a dologban.
- Kate es Jack? Hat nemtudom, minden tortenetbe kell egy szerelmi szal, az ilyen baromsagok marmar kotelezoek. Azt meg egyszeruen nem ertem, hogy miert kerulgeti egymast ennyire a ket jomadatr egy "lakatlan" szigeten, civlizaciotol tavol. Ennyire azert nem felszeg es pipogya egyik sem, ezt lehetett mar latni a sajat flashbackjukben.
- Rose tortenete pedig kivalo volt. Nemtudom mi az unalmas benne. Talan azok mondjak, akik tenylegesen Rose&Bernardra koncentraltak, es nem az egesz tortenetre. Szerintem fontos volt ezt igy elmagyarazni.
- Kate nenenk, a nagy turazo, Sayid es Locke utan a legjobb nyomolvaso egy egyszeru kis csapdat ilyen szinten benez - hat ez nocomment. De Jack batyank lovese sem, ami miatt John Wayne is elszegyelte magat odafenn.
- Az ilyen elletmanyok megmagyarazzak szerintem a francia tyuk vadiuj cipojet, amit kb fel eve magyarazok. Persze lehet sima rendezoi baki is ;]
- Henry pedig kivalo szinesz, legalabbis az arcmimikaja kivalo.
- Locke nemtudom pontosan mit is akar rajzolni az ajton latott abrabol, de csodalkozom hogy nem tunt fel neki, hogy az abrak az ajton es az egyszer mar majdnem vegzetes execute soran felbukkano abrak az "oraban" megegyeznek. Vagy legalabbis asszem. Ez csak tipp.
- Es a kedvencem, hogy mindenki ugy beszel Jinnek, 2 honap utan is, mintha ertene szerencsetlen. Tetszett az a resz, amikor Jin szemen (fulen) keresztul hallottuk a lakokat. Szoval jol elvannak vele... :D
Ennyi hirtelen. Jo kis resz volt, nekem tetszett.
Hany resz van a szunetig? -
#6042 ha tenyleg ez all mogotte, akkor meg ne igy csinald... bar nem mintha barki is utana jarna az ilyennek, de nem kell celtablat csinalni magabol az embernek.
(amugy akkor a videofelvevo eleg nagy hatranybol indult volna ha sajat celra illegalis a felvetel:P) -
#6041 azt tudom, de akkor saját célra nem gáz...
[nemtudtabiztosan] -
#6040 De nem terjesztheti. -
#6039 tényleg egy tv-ben leadott akármit letölteni az illegális?
azt bárki rögzíthati saját célra nem? -
#6038 Bármennyire segítőkész vagy, még bajba is kerülhetsz... tudod, illegalitás... -
#6037 Hát nem az itt befolyt pénzből szándékozom nyaralni menni, ha erre gondolsz. Csak látom, hogy rengeteg embernek nincs elegendő internetes tapasztalata és állandó kapcsolata, hogy letölthesse az új részeket. Pl. egy középkorú nő lehet szeretné megszerezni, de nem tudja, hogyan. Nem jövedelmet akarok csinálni belőle, csak segíteni, hogy aki akarja, meg tudja nézni. Ennyi. -
#6036 caps lock
warez
reklam
puszta hulyeseg
ban
cya -
Monoton #6035 ejj de kedves vagy de sztem ne itt reklámozd magad! -
#6034 SZÓLNI SZERETNÉK MINDENKINEK, AKI MÉG NEM LÁTTA A 2. ÉVADOT ÉS NEM TUDJA HONNAN MEGSZEREZNI, HOGY NAGYON JUTÁNYOS ÁRON KI TUDOM ÍRNI NEKI AZ 1. ÉVADOT ÉS A 2. ÉVADOT A 19-IG RÉSZIG DVD-RE. KERESSETEK NYUGODTAN, MEGEGYEZÜNK AZ ÁRBAN! [email protected] -
#6033 #5971 -
#6032 Sziasztok!
Hol található meg ez az előzetes? Az ABC-n néztem, de ott nem láttam! Köszi -
#6031 nem tudom, de nagyon nagy :D -
gnom #6030 OFF
ezt hogy lehet elmenteni a gepre? -
#6029 lost @ mad tv 5:39 -
gnom #6028 ize, mea culpa. tegnap ejszaka neztem meg, es akkor meg volt rajta! ma meg visszanezve, nem. ki erti ezt? -
Cvd #6027 Nem. Szerintem nem volt rajta egyáltalán csuklya. Egyébként meg ha lett volna rajta akkor mi a fenének a fáklya, ha úgyse lát semmit? De te hol láttad egyáltalán azt a csuklyát?:) -
gnom #6026 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerinted sajat maga fejere kotott csuklyat es indult neki a dzsungelnek? -
Cvd #6025 Továbbra is azt tudom kérni hogy idézd azt a mondatot/mondatokat, amiből neked ez jön le.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amit én láttam abban ugyanis csak annyit mond hogy megtalálta őket, utána meg a tervét adja elő, mely szerint vissza kell menniük többen felfegyverezve és kiszabadítani. A második fele ugye lényegtelen, az meg hogy megtalálta őket hol jelenti azt hogy el is kapták?
Nem tudom hogy pontosan miből következik hogy elkapták, holott ugyanazt az előzetes láttuk.:) -
1Obi1 #6024 Mondani nem mondják ki pontosan, de Michael dumájából ez jön le. -
Cvd #6023 Pontosan mi az a momentum/mondat/esemény az előzetesben ami ezt maradéktalanul bizonyítja? -
1Obi1 #6022 Biztos sztem hogy náluk volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A következő rész promojából is ez derült ki. -
FLeK0 #6021 szerintem meg se nem elengedtek, se nem megszokott, nem is naluk volt, csak epp futott vmi elol, nagy az a sziget. -
#6020 nem védekezem, de mindent meg lehet magyarázni.
igazából felesleges erről vitázni, mert majd úgyis kiderül.Cvd meg jól mondja, hogy az sem biztos, hogy elfogták... -
#6019 De pászeg, ha mar sikerült egerutat nyernem, nem faklyaval rohangalok, hogy 100%-ra tudjak, hogy merre jarok es meg csak meg se kelljen eröltetni magukat, hogy ramtalaljanak.
Szerintem a kezebe nyomtak egy faklyat, aztan meglöktek abba az iranyba, amerre szaladni kell.
Hogy az iramot növeljek, valszeg meg meg is fenyegettek valamivel. Pl, hogy waltot kicsinaljak, ha nem szerez valamit meg (mondjuk henry-t) 24 oran belül...
Es maris fennall a "Snake Plissken situacio"... -
#6018 Hiába védekezel, szinte bizonyos, hogy a Mások engedték el. -
Cvd #6017 A francia nő 16 éve játszik velük, csapdákat állít nekik, a közelől figyeli őket (ugye Claire az EÜ-s bunkertől vagy 100 méterre futott bele). Vajon csak ő képes arra hogy ezt megtegye, Michael nem? Plusz ki mondta hogy tőlük szökött éppen, vagy hogy a fogságukban volt egyáltalán valaha is? Csak az biztos hogy megtalálta őket, meg hogy elég lestrapált állapotban bukkant elő. Viszont vagy nem üldözte senki, vagy nem akarták elkapni (ellenkező esetben Jack+Kate+egy stukker nem segíti vissza a túlélőkhöz). -
#6016 jajj, mert nem lehet egy megfelelő pillanatban úgy elfutni (még akkor is, ha észreveszik), hogy nem érik utol?pl fog egy gecinagy botot azt leüt 2 embert és elrohan aztán mire azok elkezdenek kiabálni van vagy 30mp előnye.
ébresztő!!! -
#6015 S persze, az Othersek mindezt ölbetett kézzel nézték... ébresztő!!! -
#6014 akkor leszek ideges ha akkora sokk erte Michaelt, hogy nem tud beszelni vagy 5 reszig. -
#6013 hát én el tudom képzelni, hogy hallotta Jack kiabálását és az első alkalommal amikor tudott elkezdett rohanni (abban a hitben, hogy eléri Jack-et és ott biztonságban lesz)és a táborból elhozott egy fáklyát is, hogy lásson... -
1Obi1 #6012 Jaja, biztos a kezébe adták -
#6011 Szerintem sem szökött, mert ritkan szoktak ejszaka egö faklyaval szökni olyanok, akik nem szeretnenek semmi esetre sem visszakerülni oda, ahol eddig voltak -
1Obi1 #6010 Az othersék biztos meghallották Jack-et, és ezért engedték el Michaelt.Sztem nem azért, hogy visszaváltsák Harry-t, hanem hogy Michael eláruljon nekik valamit vagy valami hasonló.