Lost (ABC)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Desmond nem lezuhant a repülõvel, hanem világ körüli versenyre indult, és hajótörést szenvedett.
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Jaj, de Hurley akkor sem tudhatott volna errõl.
SZerintem is csak egy easter egg a készítõk részérõl, semmi több.
De hát Hurley is miket kajált már a raktárban? Csupa romlandó, kész kaját és sütit, amik hûtés nélkül vagy 1 napig állnak el.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Én ezt a Walt témát nem nagyon vágom. Mikor volt Õ eltûnve? Vagy most van eltûnve? Akkor nemrég kellett, hogy kaját kapjon Desmond. Ezek szerint hoznak még Neki kaját.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
[merlinw.org]
dettó. az elsõ ehhez képest csigatempó volt - de már az is toppos volt😊
En meg nem irtam ebbe a topicba, eddig latogatni sem nagyon "mertem", a spoiler veszely miatt. Az en mondandom is talan picit SPOILER-es lesz!
Szoval, felesegemmel most ertunk oda, hogy befejeztuk az elso evadot es a masodik evad 4 reszet. Mondhatom, fantasztikus ez a film! Nem vagyunk sorozat rajongok, nincs mas sorozat, ami lekotne, pedig mostmar van egy nehany. Ez viszont nagyon megfogott! Egy percig sem untam sosem, nagyon jo, ahogy keveri a visszaemlekezeseket a jelennel. En is varom persze, hogy kideruljon ez-az, de jo igy, hogy lassan kapjuk az arcunkba. Ez egy SOROZAT, nem egy mozifilm, ugyhogy ezt el kell fogadnunk!
Amin megdobbentem a forumban, az az, hogy sokan azt mondjak, a masodik evad ellaposodott, semmi nem tortent benne! Nekem a benyomasom eppen az volt, hogy nagyon felgyorsult, felporgott, sok mindent kaptunk! Es kivancsi lennek, ha nem lenne evad-megjeloles, akkor is elkulonitenetek-e igy a kettot? Mert szerintem nem lehet, egy folyamatos dolog az egesz! Csak mostmar lassabban kapjuk a reszeket, eddig megnezhettunk sokat egyben, mostmar varnunk kell egy-egy hetet.
Na mindegy, nem sokat mondtam, de azt hosszan, a lenyeg, hogy reszemre (es el merem mondani a felesegem neveben is) egy cseppet sem lanyhult a film, tovabbra is izgalmas, nagyon jo kis film!
Ja, es az "idohuzasrol" meg annyit, hogy ebben a tortenetben azert kisse keretek koze vannak az alkotok szoritva, ez egy "lakatlan" sziget, es igy is nagyon sok minden van rajta a hatterben. De itt nem lehet allandoan uj helyszinekre menni, uj szereplok nem johetnek-mehetnek csak ugy! Es ha gyorsan kijatszak a keszitok minden lapjukat, akkor mi maradna?
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Fifi: Nekem ne forditsanak ugy h Kate magazodik Jack-el. 1-2-3resz az még oké..
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
kit érdekel ez az egész tegezõsdi a sorozattal kapcsolatban ilyen mélyreszántóan, amikor ekkora dolgok történnek...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mi számít normának? Én biztos vagyok benne (és szerintem a topicban lévõk többsége is), hogy a való életben két hét után egy lakatlan szigeten mindneki tegezõdne mindnekivel. (nemhogy a kortársak magázódjanak) Bár biztosan lennének régimódiak is...
De mondja meg, aki nem így gondolja.
Amúgy meg tisztelet =/= magázódás.
A magázásokról. Személy szerint magas ívben le...om, hogy mit csinálnak a magyar szinkronban. Úgyse azt nézem, akkor meg minek idegesítsem magam feleslegesen. Az angolban meg magázás -saját vélemény- egyszerûen nem létezik. Lehet tisztelettel beszélni a másikkal, meg term lehet nem. Ez a magyar tegezésnél is így van: pl. anyámat se magázom, mégis teljesen máshogy (más stílusban, más szavakat használva) beszélek vele, mint mondjuk a haverjaimmal.
Szórakozóhelyeken meg megszokott dolog hogy mindenki mindenkit tegez. De ez így van jól.
[merlinw.org]
Mas orszagokban meg igenis tisztelik annyira egymast az emberek, hogy magazodnak, nem ugy mint pesten, ahol bemesz egy üzletbe es egyböl letegez mindenki...
Akkor megegyszer utoljara: Az angolban nincs külön szö a "te" es az "ön"-re, de attol meg van magazas.
Amikor valaki azt mondja peldaul egy bünügyi filmben, mikor epp felfedeznek valamit: "Sir, could you come here" Akkor biztosan nem azt mondja, hogy "Uram, gyere ide". Ez meg magyarban nagyon regiesen elfogadhato lenne.
Igaz a közepkori angolhoz nem igazan ertek, de ott is van megfelelöje az ilyen stilusnak es az egeszen maskepp nez ki. Nemetben peldaul ugy beszelnek, hogy többes szamba tesznek mindent akkor is, ha egy valakihez beszelnek. Amolyan "Uram, gyertek ide" stilusban. Persze ez nem többes szam, hanem a magazas regies formaja, megis, aki nem ismeri a nyelvet rendesen, az azt hinne, hogy megbolondultak a nemetek es zagyvasagokat beszelnek. Tehat csakis a tapasztalat tudatja veled, hogy most regies magazasrol es nem többes szamrol van szo.
Ilyenkor kell tudnod, hogy mikor ezt forditod, akkor a magyar megfelelöjet hasznald akkor is, ha arra nincs szo szerinti megfelelö.
eddig fel sem tûnt
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
A #2261 erõsen spoileres, csak elfelejettem a spoiler taget kitenni!!!
A neten mindenki nagyon jól megvan nélküle, és egy idõ után a való életben sem hiányozna senkinek.
na jó nem offolok tovább
az indexes fórumon olvastam, azután pedig én is lecsekkoltam:
a 2x04-ben amikor Hurley álmában tejet iszik, a tejesdobozon Walt fényképe látható, felette pedig Missing felirat.../kb. 1:46-nál/
A szöveg sajnos nem látható 😞((
Igaz, szinkronban még idegesítõbb, amikor az egyik jelenetben tegezik egymást, míg a következõben már magázzák. Egyszerû odanemfigyelés, de nagyon illúzióromboló.
Úgy viselkedsz, mint egy biciklizni nem tudó gyerek, aki azt látja, hogy másoknak milyen könnyen megy a dolog, megpróbálja, de nem érti miért is olyan könnyû a többieknek - holott a titok egyszerû: tapasztalni
A nyelvtanulásnak is ez a titka: sok hiubát fogsz még elkövetni míg rájössz, hogy nem szabad görcsösen a szabályokba kapaszkodni.
Ráadásul magyarul gondolkozol egy idegen nyelvvel kapcsolatban - tipikus és öreg hiba.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
egyelõre csak nézõket nyernek - ha felpörgetik akkor meg csak hamarabb kifogynának az ötletekbõl, aminek nem lenne semmi értelme.
a sztorikat a flashback-ekhez kell igazítani, ennyi.
Csak Hunnenkoenig hozzászólásából mintha azt lehetne leszûrni, hogy a beszédstílusokra rá lehetne húzni a magyar tegezés/magázás foglamát.
(mintha két angolul beszélõ meg tudna állapodni, hogy "jó akkor mostantól tegezõdünk", és aztán hírtelen máshogy beszélnek.)
Sztem viszont a stílusnak nem sok köze van a tegezéshez/magázáshoz, mert magyarban simán lehet valakivel magázódva "paraszt" módon beszélni vagy tegezve a maximális tisztelet megadva.
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Sehol nincs az angolban magázás. Tudsz tiszteletteljesen beszélni (olyan mintha magyarban magáznál), és tudsz "közönségesen" beszélni (mintha tegeznél)
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse
Csak azért vagyok ilyen kíváncsi, mert bár régóta tanulok angolt, (a megszólításon kívül) nem tudok egy példát sem mondani.
Csak azt akartam ezzel mondani, hogy a keresztnev hasznalata sem jelöli egyertelmüen a tegezest.
De hat ez magyarban is elöfordul. Mint peldaul a vicc, amikor a ficko feltekeny az egyik alkalmazottjara es felfogad egy nyomozot, aki jelenti, hogy "kovacs elment a hazahoz, aztan szeretkezett a felesegevel"
A csavo megkönnyebbül, mire a nyomozo azt mondja: "elnezest, tegezhetem? Szoval Kovacs elment a hazadhoz es szeretkezett a felesegeddel"
Kb hasonlo a helyzet. Nem igazan derül ki, hogy ki mire gondol. Ezt csak a helyzet tovabbi "elemzese" deriti ki.
Ugyanigy van angolban is. Ismerned kell a nyelvet es a szokasokat, hogy egyertelmüen meg tudd allapitani, ki kit tegez es magaz.
az ok, hogy a beszédstílus számít, de még mindig nem tudom, hogy miben más pl. a "John, kérlek gyere Ide"/"John, kérem jöjjön ide!" kifejezés.
Nekem csak a "John, please come here" jut eszembe.
:-)
Amugy a laposodashoz: mit vartok negy resztöl? Az elsö evadban pörögtek a dolgok, mert be kellett muatni az alapszitut. Most lehet feldolgozni az eseteket es szepen van idö mindenre, hogy reszletesen kifejtsek. Szerintem teljesen rendben van eddig.
Az egyetlen, ami engem zavart, hogy amikor a doki rafogja a csavora a pisztolyt a bunkerben es megkerdi, hogy: "Te!?" akkor vege van a resznek es a masodikban ugyanezt eljatszak anelkül, hogy hozzatettek volna valamit. Ez tisztan csak idöhuzas volt. Amugy szerintem eleg konkret a cucc.
A flashbackek meg melyseget adnak a karaktereknek. Nekem tetszik.
Az angol tegezeshez: Mint lejebb mar ki lett fejtve, angolban nem csak tegezes van. A szövegkörnyezetböl igen is kiderül, hogy most magaz-e valaki valakit vagy nem. Ez többfele keppen kiderülhet. A Mr./Mrs, Sir/Madam megszolitasokkal, vagy akar a környezetböl (egy katona sose tegez egy felettest vagy egy alkalmazott egy fönököt stb.)
De akar a vezeteknev hasznalata is lehet erre indikator. Egy "Kovacs, gyere ide" meg az altalanos iskolaban esetleg elmegy, de a felnöttek közt biztosan nem.
A keresztnev hasznalata sem okszerüen tegezes. Nemetben is es angolban is (de meg a magyarban is) siman mondhatjak azt hogy "Katika, jöjjön ide".
Szoval az, hogy az angolok a "you"-t hasznaljak mindenre, az nem kötelezöen azt jelenti, hogy mindenki tegezödik.
De ez van engem így is szórakoztat és már nagyon várom a következõ részt! 😊
Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp
Én nem így látom. A "szörny" akkor bukkant fel, amikor kellett, amikor fokozni tudta a feszültséget. Nyílván nem tehették bele minden részbe, mert akkor tényleg le kellett volna teljesen leplezniük, hogy micsoda, különben lincselés lett volna a vége 😊 A bunkerre meg végképp nem igaz ez az adagolgatás, mert ahogy felfedezték, onnantól minden részben találkoztunk vele valamilyen formában, egyikben csak ültek mellette, másikban körbeásták, harmadikban mehanikus szerkezetet építettek, hogy kinyissák, negyedikben kirobbantották, szal ha lassan is, de haladtak vele elõre, és emellett más szálakon is mozdult elõre a történet. Például az elejétõl; fény derült egyes fõszereplõk multjára, amit pont annyi ideig húztak, hogy az az elsõ évad végéig érdekes tudott maradni. Haltak és születtek, meglett a "francia tyúk", elrabolták Clairet, tutajt építettek, azt felgyújtották, stb., stb. Ezer dolgot lehetne sorolni, amitõl jó és érdekes volt az egész. A második évadban ellaposodot, mint lentebb mondtam is, négy részen kereztül húzzák már ezt a bunkeres dolgot, most kiderült, hogy vannak más túlélõk, de semmi egyébre nem kaptunk választ. Ha te ezt ugyanolyan pörgésnek érzed, amint az elsõ évadban, az a te dolgod, de én személy szerint kezdek kiábrandulni belõle, és mint lentebb olvashatod, ezzel nem vagyok egyedül. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem érdekel, mert ez után is nézni fogom, csak az van, hogy szvsz el lett cseszve a második évad kezdése, és ezzel nézõket veszíthetnek, ha nem pörgetik fel.