22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • CsőKujts
    "azt viszont nem értettem, hogy Charlie heroin dobálása mi a fene célt szolgált. Időkitöltésnek kissé érdekes, értelme más pedig nem volt. Vagy csak annyi, hogy Locke végignézte, és ismét emberszámba fogja venni a hobbitot?"

Pont ellenkezőleg annak is az volt a célja, hogy a hitétől elhagyott Locke még jobban megcsömörödjön. Ugyanis az utsó részben mint tudjuk egy világ dőlt össze benne. Egyrész csalódott Henry-ben, nem kicsit.. Másrészt ugye rájött, hogy szerinte csak egy felesleges színjáték része volt. Ugyanis ő valami oltári fontosnak érezte amit csinál. Nincs mese Locke csalódott magában ez a Charlie eldobálja a heroint meg még rátett egy lapáttal.

Bocs #6594 re ment. Piszkos Fred.
  • PiszkosFred
    Mondjuk lehet, hogy borul a dolog...

Szóval Miki elfogása véletlen volt Zeke szempontjából, de jól jött. Ekkor jött az ötlet, hogy így be tudnak valakit juttatni túlélők bunkerébe, szimatolni, és persze bogarakat ültetni a fülekbe - lásd Henry és Locke párosa. De bejutni a könnyű, kifelé már nem fog menni. És ekkor jött kapóra Miki, vagyis volt egy alternatív megoldás, miszerint Henry direkt bekerül oda, tűri a dolgokat, és majd Miki később kihozza. Legalábbis Zeke terve szerint. Ha nincsen Miki, akkor lehet hogy nem kockáztatnak, és Henry az életben nem esik csapdába, se nem kerül be a bunkerbe.

Ez alapján viszont, Henry direkt került oda be, hogy Lockenak elmondja azt, amit el akart, vagy akár Ana Lucianak vázolja a rossz és jó elméletet. Más kérdés, hogy Zeke és Henry terve nem volt túl jó, vagy legalábbis ez a feleség sír meg hőlégballon kissé jobban is ki lehetett volna dolgozva, ha már egy ilyen tervet összeütnek.

Na mindegy, lehetne itt találgatni órákon keresztül ;]

ui: azért vicces, hogy a 22 rész alatt csak másodjára van szó a mágneses térről. Jack kulcsai, amikor lemásztak a nyílás berobbantása után, és Desmond várta őket, és most, Ekonál, a beköltözésénél sétált arra, és "mozdult meg" a keresztje. Gondolom nem véletlen, hogy ismét elővették ezt a dolgot, a finálében lesz szerepe...
  • CsőKujts
    Ejnye ezt is kitaláltam előre. :)
  • PiszkosFred
    - Miki titkon csetel Walt-tal (feltéve hogy tényleg ő volt az), és megtudja Walt tartózkodásának helyét, legalábbis pár támpontot amin el lehet indulni.
    - Miki leüti Locket, bezárja Jacket a fegyverszobába, és elindul Walt után. (fegyverszobából lett később a "börtön", miután Sawyer a fegyvereket elzsugázta magának a "nagy átverés" c. részben, asszem.)
    - Még aznap/másnap el is kapják, megkötözik, és magukkal viszik.
    - Jack "rambo" Shep és Sawyer utána indul, Kate-t direkt kihagyják a buliból
    - Kate makacs, utánuk indul ő is
    - Kate-t - ahogy lenni szokott a filmekben - seperc alatt elkapják, és fejére húznak egy zsákot, ő is túsz. 2:0 túszok tekitnetétben Zeke-nek.
    - Találkoznak a tisztáson Zeke-kel - tudták hogy jönnek Jack-ék Miki után, ezért is várták be őket, nem akarták hogy túl közel kerüljenek az "álca táborhoz".
    - Zeke megfenyegeti őket, hogy baj lesz, elveszi a fegyvereket, majd Kate-t visszaadja, Mikit megtartja (akit közben Rousseau lánya, Alex biztatgat, merthogy Alex jó ember, illetve annak tűnik/tűnt Claire esetében is)
    - Jack, Kate, Sawyer haza - Zeke, csapata és Miki szintén haza
    - Rousseau valahogy elkapja Henryt a csapdával, nem sokkal később. Vagy Henry ugrik fejest a csapdába, szándékosan, nem tisztázott ;]
    - Zeke észreveszi a hiányát, gyanakodni kezd, és első számú gyanúsított a tűlélők brigádja. És gondolom a "?"-ben látott bunkerbe téve egy látogatást, azonnal tudja, mi történt Henryvel és most hol van.
    - A rab Mikit megzsarolja Walt-tal, aki igazi pszihopata módjára nem sokat tököl, már indul is vissza. Egyébként az vesse rá az első követ, aki egy lakatlan szigeten, vad idegen emberek között (akár túlélő, akár Dharma), nem ezt tenné - de ebbe persze ne menjünk bele, hosszú és kimerítő morális és erkölcsi vitát lehetne belőle kerekíteni ;]

Hozzáteszem, én így látom a dolgokat. Végig kellene nézni a részeket újra, figyelni arra, hogy az egyes epizódok hány napot ölelnek fel, stb.. Ezért aztán lehet hogy tévedek, és egész más a timeline, ez esetben elnézést, én csak egy laikus néző vagyok, aki akár rosszul is láthatja a dolgokat...
  • PyRex
    Jó de akkor nem értem, időben mikor mondják Michael-nek, hogy csere, amikor már atudják, hogy Jack-éknél van Henry? Mert ez nem jött le... Mondjuk nem néztem rendesen végig a részt, csak bele-belenéztem, majd ma este lesz időm...
  • Nyiri
    Igaz nincs gyerekem, igy lehet hulyeseget mondok, de a visszaszerzese erdekeben sem lennek gyilkos, foleg nem azokat olnem meg akik egyaltalan nem tehetnek rola es a baratjuknak hisznek.
  • PiszkosFred
    Elvileg igen, ezért is jött kapóra "Zeke" és társainak a rab Michael, akinek elég felcsillantani a Walt visszaszerzésének esélyét, és máris indul, és kiszabadítja Henryt (meg hozza a többieket). Viszont az is volt kérdés és vitatott ügy korábban, hogy Henry most direkt esett fogságva, avagy sem. A mostani rész azt sugalta, hogy véletlen dolog, de még mindig lehet a színjáték az egész. Addig, amíg a Dharma emberei túlélőkkel szerepelnek egy jelenetben, nem lehet tudni, hogy a mondatok valódiak e, vagy a színjáték részei. Ezért is bízok a fináléban, hogy annak nagy részében nem lesz jelen egyetlen túlélő sem, és végre a színtiszta dolgokat hallhatjuk egy-két dologgal kapcsolatban, Dharmások egymás között, őszintén ;]

Azt sem tudom, hogy Libby végülis szintén véletlen halt e meg, vagy direkt lőtte hasba. Mert a jelenetben én azt mondanám, hogy totális véletlen, rosszkor volt rossz helyen, Miki csak megijedt, és reflexből lőtte le. Bárki jött volna be az ajtón, az kapja a golyót. De most hogy tudjuk, 4 embert el kell vinnie Zekenek, közte Hurleyt, így megint más megvilágításba helyezi a dolgot. Én még midnig azt mondom, hogy véletlen volt Libby, és gőze sem volt Mikinek arról, hogy Hugo és Libby közel kerültek egymáshoz, vagyis véletlen, de Miki szempontjából tökéletes embert sikerült lelőnie.

Túl sok a kérdés, de sebaj, egyszer talán fény derül a dolgokra. De lehet jobb is így, vakon tippelgetve, mint egy idióta, erőltetett hivatalos magyarázattal ;]
  • PyRex
    Elvileg Michael-t előbb kapták el, mint a Henry-t, nem?
  • PyRex
    Szánalmas én nagyon nem itt kéne...
  • mukika
    most komolyan egy ilyen kis ingyenes programból akarsz bizniszt csinálni? :O mekkora száni vagy... 1 perc alatt kiadja a google annak aki le akarja tölteni. hát befosok.... LOÁL!
  • majorosg
    LOST óra - írd be te is 108 percenként azokat a számokat
  • majorosg
    Ezt nézzétek meg, ha otthon is részesei szeretnétek lenni a Lostnak :) Nagyon ötletes:

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=8434186
  • kill3r22
    Nekem legjobban ebben a részben Sawyer jön be....
    "Mert megközelítőleg legközelebb
    hozzád kerültem barátként, doki." Mik nem történnek Jack biztos meglepödött:)
    Hát igen a Finálé promoja enyhén extrém...ahogy nézem egykét dologra választ kapunk!
  • mukika
    uhhh Eko is ügyködik a hatchban úgy látszik... bár a promoknak nem nagyon hiszek, de akkor ha már a promon izgulok mint atom, akkor mi lesz itt még. :)
  • PiszkosFred
    Hát a finálé promoja sem kutya, főleg Locke :D

http://www.carpeoccasio.com/lost/videos/promo.mp4
  • PiszkosFred
    Nah megnéztem. Reménykedtem, hogy a szerda este óta gyűlő "sok új üzenet" a sorozattal foglalkozik, de látom nem igazán ;] A spoiler témához annyit, hogy ha én kibírom azt, hogy 3 napig nem nézek be ide, csak amikor megnéztem, akkor más is. Ennyi.

A mostani történetet nagyjából sejtette mindenki, Michael indítékát és a Walt-Henry "csere" tervét, de mostmár legalább ez is elhangzott és láttuk. Más kérdés, hogy akkor most ha Walt ennyire fontos, Mikit nagyon felültették. De mégsem annyira fontos Walt, hogy alku tárgyát képezi a szabadsága, akkor a Jack, Kate, Sawyer és Hurley tengely lenne a fontos? De miért? Hülyeség szerintem, de meglátjuk. Mindenesetre a színjáték mostmár jól látszik, nem elég hogy láttuk az álruhákat, most még Walt is elharapott egy fél mondatot ez ügyben, szóval ismét patt helyzet van a "hány csoport van a szigeten" kérdésben ;] Nagyon tetszett ez a párhuzamos mesélés, a jelen és a múlt történései, főleg hogy ezúttal a "díszlet mögé" is beláttunk, és láttuk a valódi dolgokat. Fáklyák kapcsán anno a fórumon volt egy kisebb eszmecsere, és tessék, azoknak volt igazuk, akik azt mondták, hogy ez csak trükk, nincs annyi ember ott, mint amennyi fáklya. Igazuk volt ;]

Ami szintén várható volt, hogy Sayid-ot nem lehet kijátszani. Tudtam - ahogy más is - hogy ő lesz az első, aki átlát Micheal dolgain, és rájön a dolgokra. Mondjuk Eko példája sem volt semmi a kutyával és a kölyökkel, ő sem most mászott le a falvédőről, talán nem véletlen az ő példabeszéde sem ;] (azt viszont nem értettem, hogy Charlie heroin dobálása mi a fene célt szolgált. Időkitöltésnek kissé érdekes, értelme más pedig nem volt. Vagy csak annyi, hogy Locke végignézte, és ismét emberszámba fogja venni a hobbitot? De ennek most valahogy nem volt itt értelme, de lehet hogy később majd lesz, kiderül.)

Szóval ez a mostani rész érdekes volt - számomra legalábbis - de sajnos újdonságot nem hozott, csak megerősítette a gyanúkat, terveket, találgatásokat, illetve ezek egy részét.

Lockera kíváncsi vagyok, hogy hova indult el, ledobva "láncait"... A hajóra nem, azt tudjuk hogy kicsoda, már régóta. És arra is marha kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán mi a francnak kell ez a színjáték a másik táborban? Mármint kinek szól ez, egy lakatlan szigeten, az isten háta mögött.

Lassan kezdem azt hinni, hogy a Dharma bunkerek és laboorokban levő paciensek, és egyéb emberi kísérleti alanyok fellázadtak a Dharma ellen, majd azok vezetőit a szigeten eltűntették, a bunkereket lerombolták, és barbár módjára élnek egy lakatlan szigeten - látszólag. Titokban persze csinálják tovább a kísérleteket, immáron teljes kontrol nélkül, szervezkednek, meg egyéb őrült tudósokra jellemző marhaság. A Dharma meg úgy tudja otthon, hogy minden a legnagyobb rendben megy, még ellátmányt is küld. Vagyis a szigetet a Dharmások "építették", maguknak, csak később a hely titkon gazdát cserélt, és a kísérletek más irányt vettek. Aztán persze jönnek az újabb epizódok, és e baromság/ötlet cáfolatai (nevekkel a listákon, szelektív gyilkosságok a túlélők között, Walt mint "nemzeti kincs", stbstb.) És akkor még szegény őrült Danielleről nem is szóltunk, aki a lánya biztos hogy főszerepet kap a season 3ban. Vagy nem ;] Na agymenés vége...

Szóval érdekes volt. Holnap tiszta fejjel újra megnézem a részt, kíváncsi vagyok a Dharmás tábor bunkerének a jelére, és egyéb kis részletre, ami hátha érdekes, de most így este már nem volt erőm odafigyelni. Szóval jó rész volt, a szezonzárástól viszont félek... Félek hogy akkorát durran, hogy belesüketülünk, akár rossz akár jó értelemben. ;]
  • kolp
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    minek olvasod ezt, nincs itt semmi
  • mukika
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    durva. igen, valahogy éreztem, hogy Sayid rájön, Michael hazugságára. mondjuk nagyon látszik Michaelen, nem bírja elrejteni az érzelmeit. kíváncsi lennék, hogy Walton miféle teszteket végeznek. Walt is megmondta, hogy ez csak egy színjáték, hogy ők nem azok akiknek gondoljuk őket. ugyebár állszakáll meg minden... vajon a hajón Desmond tért vissza az újabb világkörüli verseny keretein belül? :) végre ez a rész egy ilyen szigetes, Michaeles flashback volt. tetszet, újra lehet agyalni sok mindenen. úgy érzem, kemény lesz a szezonzáró. ja és azért a dharmás oltás ütött rendesen. :)

• mukika
    hoppá itt nem is néztem.
  • Phat Smoker
    köszi..jó kis hely, látom a triangle mind 3 epizódjához van magyar felirat..klafa :)
  • precision
    spoiler

ez a hajó tényleg érdekes, vajon van e köze ahhoz mikor michael megálapodott az othersékkel és mondta hogy egy hajó is kell neki
  • Sogetsu
    már van délután óta:

http://lostfeliratok.extra.hu/
  • mukika
    az eddigi gyors feliratokat W3ND1G0 csinálta, csak most egyéb okok miatt nincs ideje. szal ha valaki gyorsban megcsinálja a reteken, akkor lesz sztem holnapig, de ha nem akkor legkésőbb hétfő, kedd és a feliratok.hu-n kész lesz.

szerencsére angol felirat már van, estére meg is sasolom végre. :)
  • The FlashBack
    akkor winnie-é az "eredeti"
  • FLeK0
    Lost 3. évad hír
    írta: winnie
    mikor: 2006. május 18. 6:15

Lost 3. évad hír 2006. május 19. Péntek 11:29
  • The FlashBack
    Íme
    Most winnie kopizott, vagy ők:P:DDD
  • kill3r22
    Áhh nincas még felirat nézhetem angolul :) már nincs aza lelkesedés mint régebben...már másnapra volt felirat:) tudom tudom örüljünk h valaki csinálja igy van :)
  • mukika
    hoha, akkor feltünő a hasonlóság a 2 hír között. egy forrást dobhatnál! :)
  • The FlashBack

Nem onnan van:)
  • mukika
    Lost 3. évad hír - egy forrás linket mellékelhettél volna, már csak reklám miatt is winniéknek. :)
  • Tschabi
    Jobb lenne szerintem, mit ez az össze-vissza koncepció.
  • The FlashBack
    Szárnya röppent a hír, melyszerint a 3. évadot az ABC 3 részletben fogja leadni, viszont egyhuzamban, vagyis:

A 3. évad premierje szeptember utolsó heteiben várható, majd 7 epizód után a sorozat lepihen november végén - egész január végéig, amikor újabb eredeti epizóddal jön vissza a sorozat. A hírek egyelőre ellentmondásosak, miszerint az ismétlésmentes vetítés 2 vagy 3 részletben fog-e lezajlani.

Ezek viszont még nem kőbe vésett információk...
  • FLeK0
    nem, van 2 feliratos oldal, te is meg tudod nezni hogy ott van-e mar.
  • TNormi
    de nem válaszotl rá senki sem és vki megkérdezte hogy milyen verzióhoz jólvan már na nem lehet az ember izgatott a kedven sorozata miatt???
  • mukika
    hova rohansz? örülj, hogy egyáltalán valaki csinál hozzá feliratot... nem kell percenként megkérdezni. lesz amikor lesz, még csak tegnap jött ki, szal nyugi.
  • TNormi
    lost.s02e22.hdtv.xvid-xor.[VTV].avi
    ehez mikor várható felirat?
  • FLeK0
    amint leer, 4:45 korul szoktam kezdeni ha mas nincs elotte
  • Ilj
    Ehhez magyar felirat? lost.s02e22.hdtv.xvid-xor.[VTV].avi thx.
  • TNormi
    Megtudja valaki mondani hogy van e felirat (magyar) az új részhez? köszi!
  • Tschabi
    És mikor nézed meg?