22323
-
FLeK0 #6929 A lampa felkapcsolasa utan nyitottak ki 3 nappal. -
#6928 amugy csak en ertettem valamit felre, vagy amikor Desmond mondja Lockenak, hogy mikor kikeszult,, mert megolte a tarsat meg mittomen, akkor Locke ra 3 napra nyitotta ki a bunkerajtot. De az elso evad nem 3 napot olel fel... -
#6927 Lol
Ez szerintem tök jo.
Az durva lenne, ha tenyleg a gombnyomogatas arnyekolta volna le öket. -
#6926 sztem nagyon jó rész volt!AKinek meg az a baja hogy "szar mert egyre több kérdés,és alig válaszoltak meg valamit..." annak csak azt tudom mondani,hogy eddig miért néztétek?én pont ezt szeretem benne -
#6925 Én rájöttem!!! Ezek mind ógörög ufószármazékok az ötödik dimenzióból.
-ógörög a nagy láb miatt, ami engem erősen a rhodos-i kolosszusra emlékeztet
-Ufók mert 4 lábújjuk van, de csak származékok, mert egészen emberiek.
-az ötödik dimenzióból azért, mert mi a f@szt keresnek itt.
Egyébként ez az egész sziget egy nagy patkánykisérlet, és csak azért kellett nyomkodiuk a gombot, hogy ne találja meg őket senki, tehát saját maguktól vették el a szabadulás lehetőségét, és sztem ez lesz az egészben a csavar, hogy miután a mágneses leárnyékolás megszünt, elkezdenek menekülni, a rabokat kimenekítí a 2 szotyiszemű és a sayid, és ebből lesz a sztori. szvsz. -
#6924 En arra lennek kivancsi, Kelvin talalkozott-e az othersekkel? :-))) -
#6923 Hat ne nekem mondjad. En altalaban ugy fogadom el a filmeket, ahogy vannak es csak nagyon durva hibak tünnek fel, de ha mar valaki felhozta, akkor miert ne lehetne ezzel is elcsapni az idöt? -
#6922 Én arra lennék kíváncsi, hogy Desmond v Kelvin találkoztak e Russzóval? -
#6921 S éppen ez a baj - mert ugyebár nem Andersen-mese a cuccos. -
FLeK0 #6920 nem kell ennyire belebonyolodni, es mindent belemagyarazni mindenbe, a keszitok se teszik. -
#6919 Az jo kerdes, hogy a szamitogepek hogyan eltek tul a dolgokat, hiszen mar a monitor is igen csak belilul, ha egy erösebb hangfalat teszel melle...
Ha mar egy magnes az övet is odavonzza a levegöböl a falhoz, az mar eleg erös magnesesseg. Tehat a 108. perc közeledtehez mar eleg erös ahhoz, hogy lestrapalja a szalagokat...
Ez egy eleg komoly logikai hiba, de hat ez van... -
#6918 Marmint azelött, hogy Desmond meg nem jött meg a szigetre. -
#6917 Ez bennem is felvillant, hogy most hogy megy be, hiszen az ajtok lent vannak, es csodalkoztam mikor minden akadaly nelkül odarohant a gephez, de valszeg mivel ök buheraltak az ajtot, hogy rafesthessek a terkepet, ezert epp nem volt összekötve a rendszer.
Gondolom pont ezert is lett manipulalva, hogy Kelvin tudjon szabadon jarni, kelni.
Szamitania kellett ra, hogy ha egyedül van es kimegy, lehet valamikor nnagyon kell rohannia, hogy be tudja ütni a szamokat.
Tudta, hogy mindig csak 108 perce van arra, hogy kint legyen. -
DJviolin #6916 Alig várom a harmadik évad bejelentését és a promó plakátokat a szereplőkkel. :) Én nagyon sajnálnám, ha Locke-ot, Desmond-ot, és a tisztelendőurat kizárnák a sorozatból. Egyéniségek mind egytől egyig, és még lehetne mit kideríteni róluk. Szerintem.
Szerintem a végén az a nagy fény lehet:
1. Atomvillanás
2. nagy fényjelenség, amikor megváltozott a reaktor polaritása vonzásból taszitássá
A második változat azért lenne jó ha igaz lenne, mert akkor a harmadik évad úgy kezdődne, hogy mind életben vannak, csak egy picit a falhoz vannak szegezve a kanalaktól meg a villáktól. :) -
#6915 javítsatok ki ha tévedek, de vmit észrevettem most hogy ujra megnéztem az utso két részt
mikor desmond kiment kelvin után, és jött visszafelé, system failure volt, ugye. volt már egy ilyen system failure, amikor locke lába beszorult az ajto alá, nem? tehát ha nem ütik be a számokat időben, akkor az ajtók leereszkednek, elvileg. ezzel szemben mikor desmond jött visszafelé, már régesrég rendszerhiba volt, az ajtók mégsem voltak leeresztve, simán hozzá tudott férni a géphez és beírni a számokat...lehet hogy ez csak 'bug' a sorozat készítőitől, mindenesetre egy picit fura -
#6914 Én meg azon csodálkozom, hogy senkinek sem jutott eszébe a legalapvetőbb kétely: ekkora elektromágneses impulzus - ami még a leárnyékolt bunkerben is repítgette a tárgyakat [mind a folyósokon, mind a kezelőteremben!] - hogyhogy nem vágta tönkre az elektromos készülékeket, élükön a mágnesszalagos számítógépe(ke)t...!!!
Ja, és a legfontosabb:
- ekkora impulzus NEM MOST ELŐSZÖR szabadult el, ugye
- Desmond "ügyködése" folytán már 65 nappal korábban el kellett volna tűnjön minden program a szalagokról, ergo: az összes szalagos PC halott kellene, hogy legyen.
- Sayid csak a konzolt javította meg! A szalagos feldolgozó egységekhez hozzá sem nyúlt, tehát azok "sértetlenek" voltak...
Több, mint érdekes.
-
mochee #6913 Én is úgy érzem, hogy a sorozat végén is lesz egy csomó miért. Szerintem -bármennyire is bírom a sorozatot- egy csomó rejtélyt csak ugy a pillanatnyi izgalom fokozása miatt raktak bele, az kész mestermunka lenne, ha mindent le tudnának valahogyan zárni. De engem nem is az érdekel, mert ebben az egészben az a legjobb, amíg újabb és újabb dolgok derülnek ki, majd újabb rejtélyeket kap az ember. Season 3 mikorra várható? -
Chromicum #6912 jaja ez tény ....tele vagyunk kérdöjelekkel..
de én ugy érzem, hogy a sorozat teljes végén is lesznek megválaszolatlan kérdések..:) -
#6911 Henry egész lénye egy nagy kérdőjel, vele kapcsolatban aztán semmi sem az, aminek látszik, mint kiderült... ;] Szándékosan esett csapdába vagy véletlen? Tényleg véletlenül került a szigetre, vagy eleve vezetőként? Tényleg ők a jóemberek, vagy nem? Miért van négy lábújja neki és az embereinek? Miért rabolták el a gyerekeket már az elején? Miért küldték a táborba kémkedni a zuhanást követően azonnal azt a fickót, aki szemrebbenés nélkül eltörte az egyik túlélő nyakát (és akit a végén Ana drága jól megölt;]). Miért kell nekik Claire a gyermekkel, miért kell Walt, miért a sok miért? stbstb... Vele és bandájával kapcsolatban van a legtöbb kérdőjel. -
#6910 Az feltűnt vkinek, hogy az others, azt akarta, hogy ne nyomják a gombot? Hiszen Henry azt mondta Locknak, hogy nem nyomta meg a gombot. Szal vagy nem tudták, hogy mire való a gomb, vagy ezt akarták elérni, hogy az működésbe lépjen.
-
Chromicum #6909 De igazábol nem is értem miért ilyeneken veszekedtek, hogy miért meg hogyan zuhant le a repülö...tökre nem számit...LEZUHANT..
Inkább olyan kérdésekre keresném a választ ami nem elég egyértelmü...
Példának fel is hoznék 2 db...
1. Még régebbröl... A sziget védelmi rendszere!!!
Ami eddig tök jól müködött elöször trappolt aztan sikitott végül kattogott mint valami szerkezet..
Láttuk is amorf formájában...
Hova tünt??? miért nincs most???
2.
Pedig az utolsó részben felmerült szobor darabka melynek 4 lábujja volt...
Igazából ez érdekelne engem kicsit bövebben...
:)
várom az észrevételek ill. hozzászolásokat a szobortémával kapcs..:)
-
Chromicum #6908 Lehet, ,hogy az egész kisérlet hátterében ö áll...Tele van pénzel mint már emlitette..semmi sem elképzelhetetlen ebben az esetben..:) -
#6907 Nem akarok beleszólni, mert mint írtam, segghülye vagyok hozzá. De Desmond végülis "kisütötte" a dolgot, a zuhanás napján. Vagyis az idő lejárása után, (mutatók piros ábrákon, pittyegés, system falióra, stb) az erőtér elszabadulhatott (kontrolálhatatlan lett, ahogy láttuk), olyan szinten, hogy ez bekavart nagyon a gépnek, már eleve. De ha ez nem lett volna elég, a kisütéskor is felszabadult egy rakás energia (ezt is láthattuk), ami aztán végleg megpecsételhette a gép sorsát. Rossz helyen, rossz időben.
Nem tudni a korábbi időszakban volt e ilyen, de mintha Rousseau is azt mondta volna Sayidnak, hogy a navigáció bemondta az unalmasat, és azért kerültek a szigetre. Lehet akkor is volt egy falióra. De ha nem, akkor az az mágnesesakármi eléggé aktív és erős, normál állapotában is. Talán ez okozta papok gépének is a zuhanását. (kalózhajóét - vagy legyen bármi, a Black Rock - nem hiszem, mert ha a mágnes természeti jelenség is, a szextáns és társaival dolgozó korabeli eszközöket nem befolyásolhatta). Viszont ha normáls állapotban is ilyen erős, akkor a kérdés az, hogy a napi rendszerességgel arra járó LA-Sydney járatból miért csak egy zuhant le? Miért nem potyognak tucatjával a héten? Én a magam laikus és hozzá nem értő agyával úgy látom, hogy a falióra, és a kisütéskor keletezett "hullám" hatása miatt pottyant le a repülő, illetve álltak le a rendszerek, aztán pottyant meg szakadt darabokra, meg miegymás...
Vagyis ha alapesetben vagyunk, akkor nincs gond, működnek a gépek, a karórák, stb. Falióra esetén vannak a gondok. De azok meg ritkán vannak/voltak, ezért sem feltűnő a dolog a "világ" számára. -
#6906 Miért kellene ezt nekünk halandóknak tudni? Ez egy film, először is, másodszor pedig gőzünk sincs, hogy esek szervezetek/csoportok éppen mit próbálnak kutatni. Hozzáteszem, mindez a 70-80as években, amikor azért még láthattak esetleg fantáziát abban, amit csináltak. Ki tudja melyik őrült tudós(csoport) éppen akkor hogy látta, egy "ba*ottnagy" mágnessel mire képes ;] Season 3ban talán kiderül az egész. Én addig úgy tekintek a gépre, mint valami mágneses, nagy hangú, látványosakat pukkanó gép, oszt' jónapot. Nem értek az ilyen masinákhoz ;] -
#6905 Ha feltesszük, hogy egy több merföld radiuszu magneses burok fedi a szigetet, ami desmond navigaciojat is megzavarta, akkor feltetelezhetö, hogy a gepet is be tudta zavarnni több merfölddel a szigettöl tavol. Ezzel meg eltudtak volna röpködni, de mivel közben a sziget föle ertek es plusz meg a magnesesseg is megnövekedett, beindult a zuhanas folyamata, aminek a vegehez mar nem kellett magnesesseg. Azt elintezte a leszakadt farokresz is.
Akkor is, ha a navigacios hibanak semmi köze a szigethez, hanem csak az elelnörzö szemelyzet vegeztek szar munkat, nem ad semmit a dologhoz. A lenyeg, hogy navigacios hiba volt es a magnesesseg erre meg ratett.
Csak ennyit akartam kihozni az egeszböl, ha nem lett volna vilagos... -
#6904 Azert teszem felelösse desmondot a gep lezuhanasaert, mert ö is azt teszi. Es ö valszeg jobban tudja, mint mi.
Lehet, hogy logikatlan, de ez a forgatokönyvirok hibaja. Ök azt allitjak, hogy a megnövekedett magnesesseg hozta le a gepet, akkor en elhiszem nekik.
Mivel szerinted a gep navigacio nelkül szedelgett a levegöben, akar epp a sziget felett is lehettek eppen es a magnesesseg lehozhatta. Eleg ha csak egy par percig hat a magnesesseg (nem masodpercekig, mert azert desmond szerencsetlenkedett vele eleg sokat). Az mar eleg ahhoz, hogy iranyithattalanna valjon a gep.
Ha teged 5 percig huz le egy magneses erö, es probalsz ellene tenni, ott mar akar a hidraulikak is törhetnek, görbülhetnek. Azert lathattuk, hogy eleg nagy ereje van, mert összeroppantotta az egesz bunkert.
Ha eleg nagy a magassagvesztes, mar olyan allapotba kerülhet a gep, ahonnan nem lehet ujra egyenesbe hozni, azonkivül szakadt is szanaszet, akar a razkodastol, ami a lefele huzo erö es a pilota felfele huzo probalkozasai következteben keletkezett, akar mert a magneses ter maskepp hatott a gep különbözö reszeire (nem vagyok magnesszakertö, csak feltetelezem...).
Szoval szerintem igenis eleg lehetett az a nehany perc, hogy beinditsa a visszafordithatatlan folyamatot. -
#6903 Charlie a "robbanás" előtt vagy után jött ki a bunkerből? mert ha utána jött ki és él, akkor a többieknek is élnie kéne elvileg -
runner78 #6902 Tudja valaki, hogy Locke, Eko, Desmond él-e, vagy sem?
Asszem meg lehet nézni valami oldalon, hogy a szinész szerepel-e egy adott évadban, vagy sem.
Gondolom ugy rögtön kiderülne... -
#6901 Csak egy kérdés: mit kutatnának egy kibaszott nagy mágnessel a Földön, hm...? -
Cvd #6900 "Szoval jo lenne eldönteni, hogy akkor most orakig tartott a zuhanas, vagy 2 masodpercig?" - Én is ezt mondom, éppen azalapján gond ez amit te állítasz, de még észre sem veszed. A gép teljes zuhanásáért teszed felelőssé azt a mondjuk fél percig tartó eseményt, amikor Desmond késett a számokkal. Ugyanezt nézzük meg a gép felől is: a pilóta elmondta hogy navigációs/kommunikációs problémájuk akadt nemsokkal a felszállás után, ezért visszafordultak, de csak találomra tudtak navigáció nélkül, ezért rossz irányba repültek többszáz mérföldet (ehhez nem kell mondjuk több óra, de nem is fél percig tart). De nem zuhantak 45 fokos szögben (tehát a válasz kiesve), hanem minden gond nélkül repültek (igaz nem tudták merre), majd ezután zuhant le a gép valamiért. Ha csak az említett mágneses hatás lenne a felelős, akkor annak jóval hosszabb ideig kellett volna aktívnak lennie, hogy lefedje időben ezt. Ezért nem lehet magában az ok (persze ettől még lehet hogy ez lesz a magyarázat csak hibás mert pl. később építették be a sztoriba). Remélem világos már. Azt sem mondtam hogy EMP hozta volna le a gépet, hisz éppen azt fejtegetem hogy nemis lett volna rá idő.:)
A villanast még nevezhetnenk EMP-nek, de mivel egy EMP egy a lehetö legrövidebb idön belül a lehetö legmaximalisabb ertekre felugro, elektromos feszültseget gerjesztö szelessavu elektromagneses impulsus es a kulcs elforditasaval esetleg ilyen elöidezhetö, mialtal megszünik a magnesesseget gerjesztö hatas - Node a hatást ne keverjük össze a mellékhatással. A fényjelenség mellékhatás, és nem csak addig világított ameddig tartott az esetleges hullám, hanem ameddig voltak általa gerjesztett részecskék a légkörben. Ezért alakult ki "lassan" és aludt ki ugyanígy, a sarki fény se úgy jön-mintha a villanyt kapcsolgatnád. A fénytől (és a hangtól is, elvégre nem a saját hangja volt) függetlenül a kisülés - ha volt - tarthatott egy pillanatig is.
Ha a Dharma egy termeszetes fenoment hasznalt ki mesterseges eszközökkel megerösitve, illetve alatamasztva, akkor sem azert epitettek egy generatort, hogy neha ki kelljen sütni, hanem epitettek egy generatort barmilyen cellal es valami felresikerült, mialtal folyamatosan nö a magnesesseg, s ezert kell neha kisütni azzal, hogy beütik a szamokat. Logikus, nem? - hát nem igazán. A természetes hatás nem lehet túl durva, elvégre a sziget jó ideje létezik, és a kisütőszerkezetet is fel kellett valahogy építeni. Vagyis vissza lehet térni hozzá, elég leállítani a fenébe a szerkezetet és kész. Szevasz kisütögetés. Vagy ha valami egészen hihetetlen okból lehet lekapcsolni (mondjuk kisütés után közvetlenül, amikor nincs töltve, tehát semmiféle veszélyt nem jelent), akkor is miért kell kézzel kisütögetni 108 percenként ahelyett hogy automatizálnák, neadjisten folyamatosan vezetnék le az energiát és akkor még fel sem töltődhetne veszélyes szintre? Amit te mondtál erre az nagyon kevés.
Ujra kerdem: Mire jo egy EMP-cucc (Electro Magnetic Pulse)?
Egy lakatlan szigeten rohadtul nincs semmi ertelme. - Egy akkora, amit a déli sarkon is megéreznek? Lakatlan szigeten a titkos kutatás mellett? Had gondolkozzam csak, esetleg jó pl. védelemre ha kell(ugye mennyivel egyszerűbb kiütni egy járművet a támadókkal még látótávolságon kívül ahelyett hogy leállnak velük lövöldözni a szigeten). Vagy jó pl. kutatási célra tekintve hogy ez az egyik fő irányvonala a Dharmának (ezesetben külön jó hogy lakatlan szigeten van a semmi közepén, nem zavarja a lakott területeket). Kapásból két egyszerű és logikus válasz elég, vagy agyaljak még mellé? :) -
#6899 Azt hiszem, most kicsit felreerthetö lettem. Szoval a többfele magyarazatom a te következetlensegedböl ered:
[i]Most vagy a navigációs problémáért felelős (akkor órákkal később miért zuhant le éppen oda a gép?), vagy a zuhanásban (akkor mi okozta a problémát előtte, és miért éppen arra haladt a gép?).
[/i]/quote]
Erre ment a 45°-os valasz es a kerdes, hogy honnan veszed, hogy orakat voltak a levegöben.
[quote]Persze, azalatt a pár másodperc alatt megzavarta a többszáz mérföldre lévő gép navigációját úgy hogy a gép éppen feléje fordult, lenyomatta vele 2 másodperc alatt a távot úgy hogy ezt a gépen nem észlelték, majd lerántotta a gépet magához mielőtt leállt volna.
Erre pedig a a mar lentebb irtakat.
Szoval jo lenne eldönteni, hogy akkor most orakig tartott a zuhanas, vagy 2 masodpercig? -
#6898 A mas jarmüvekhez meg annyit, hogy azert van különbseg egy repülö es egy hajo közt.
Ha a gep erzekeny berendezeseit megzavarja egy magneses ter, az iranyithatatlanna valhat es lezuhanhat. Egy hajo max nem fogja tudni hol van es ott lebeg az ocean közepen, de nem süllyed el es föleg nem uszik a szigethez.
A gep azert landolt a szigeten, miutan elkezdett zuhanni, mert egy repülögep nem ugy esik le 10 KM magasbol, mint egy kö, hanem meg ha 45°-os szögben repül, akkor is 10Km kell neki, mig földet er. Szoval akar meg is valaszoltam azt a reszt, amikor hülyenek neztel... -
#6897 Megneztem ujra a jelenetet Desmonddal, mikor a reszeg Kelvinnel beszel.
Desmond megkerdi:
- Mi van a fal mögött? Mi volt a baleset?
- Elektromagnetizmus. Geologiailag egyedülallo. A baleset egy lék volt. A töltes felerösödik es minden alkalommal, mikor beütjük a szamokat, ujra kisül (discharges).
Kelvin azt is elmondja, hogy a kulcs elforditasa az egyetlen modja annak, hogy ezt a folyamatot megszüntessek.
Desmond megkerdi, hogy akkor miert nem azt teszik es miert inkabb ütögetik a szamokat? Erre Kelvin azt valaszolja, hogy van-e neki annyi ver a pucajaban, hogy a levegöbe repitse ezt az egesz kocerajt?
Tehat:
persze, nyilvánvaló, de mi célból létezik a generátor? Azért építették hogy ki kelljen néha sütni hogy nehogy elpusztítsa a bolygót? Nem hülyeség ez egy picit?
Nem biztos, hogy generator. legalabbis nem mesterseges. Mivel geologiailag egyedülallo.
Ha a Dharma egy termeszetes fenoment hasznalt ki mesterseges eszközökkel megerösitve, illetve alatamasztva, akkor sem azert epitettek egy generatort, hogy neha ki kelljen sütni, hanem epitettek egy generatort barmilyen cellal es valami felresikerült, mialtal folyamatosan nö a magnesesseg, s ezert kell neha kisütni azzal, hogy beütik a szamokat. Logikus, nem?
A szamok beütese nem okoz semmifele EMP-t, egyszerüen levezeti a felesleges magnesesseget barmilyen altalunk ismeretlen modon.
Szamomra az jött le, hogy ti az EMP-t a villanasra ertitek. Villanas viszont eddig sosem volt.
A villanast még nevezhetnenk EMP-nek, de mivel egy EMP egy a lehetö legrövidebb idön belül a lehetö legmaximalisabb ertekre felugro, elektromos feszültseget gerjesztö szelessavu elektromagneses impulsus es a kulcs elforditasaval esetleg ilyen elöidezhetö, mialtal megszünik a magnesesseget gerjesztö hatas (nem tudom, hogyan szüntethetne meg egy EMP a sajat forrasat, de ok) de mint mondtam, eddig ilyen nem volt. Tehat biztos nem ilyen hozta le a gepet.
Ha a generátor EMP-cuccot szolgál ki akkor ez legalább egy egyszerű, logikus, hihető magyarázat
Ujra kerdem: Mire jo egy EMP-cucc (Electro Magnetic Pulse)?
Egy lakatlan szigeten rohadtul nincs semmi ertelme.
Persze, azalatt a pár másodperc alatt megzavarta a többszáz mérföldre lévő gép navigációját úgy hogy a gép éppen feléje fordult, lenyomatta vele 2 másodperc alatt a távot úgy hogy ezt a gépen nem észlelték, majd lerántotta a gépet magához mielőtt leállt volna. Ja és persze csak ezt az egy gépet, semmilyen más járművet nem. Tényleg hihető, gratula..
Ezt te sem gondolod komolyan, igaz? Ki mondta ezt?
A gep biztos nem szaz merföldekkel arrebb volt es nem azt mondtam, hogy a magnesesseg huzta le a gepet, hanem, hogy a magneses ter zavarta meg a navigaciot, ugy, ahogy a bermudaharomszögben is ilyesmit felteteleznek jobb magyarazat hijjan.
Es igen, akar több merfölddel arrebb is megzavarhatta a navigaciot. Te tudod mekkora az a magneses ter? Föleg akkor, amikor epp meg növekszik is rohamos leptekkel, mert senki nem ütötte be a szamokat?
Ha desmond navigacios rendszeret is az allando magneses ter kepes volt bezavarni ugy, hogy ket het hajozas utan tert vissza a szigethez, akkor el tudom kepzelni, hogy eleg nagy magneses burok van a sziget körül. Es az ocean eleg nagy ahhoz, hogy adott idöben csak egy repülögep tartozkodjon az adott tersegben. Nem kötelezöen kell mas jarmüvet is odavonnia.
Azt meg, hogy a gep meg orakig volt a levegöben navigacio nelkül, nem tudom honnan veszed...
De vegülis mindegy. Mar azt sem miröl vitazunk.
A lenyeg, hogy a "robbanassal" megszünt a gombnyomkodas problemaja. Desmond valszeg halott, es ha ö halott, akkor feltehetöleg a többiek is, akik ott voltak. -
Gabe18 #6896 Jó,tudom,majd kiderül a 3. évadból... -
Gabe18 #6895 Most nekem a vége teljessen érthetetlen.
A Desmond gazdag nője hogy kerül a képbe hogy őt hivták fel arról hóborította figyelőállomásról az észlelt mágneses dolog miatt?Az azért vicces elképzelés hogy ez alapján akarná a szerelmét megtalálni aki elveszett egy vitorláshajóval... -
FLeK0 #6894 nem nagyon lesz se mike se walt a kov. evadban. -
#6893 Remélem és szerintem maj a 3. évadba csak lesz egy Walt flashback, hogy mi is történt vele............. -
#6892 Na végre én is eljutottam oda hogy megnézzem, hát mondhatni ÉRDEKES rész volt, engem ez az elektromos-mágneses része nem igazán érdekel, annál jobban elgondolkodtam a 4 lábujjú szobor maradványon, illetve az Others-ökön, hogy akkor most mi is van velük igazán.
Ja és egyetértek azokkal akik különösnek tartják ezt a Walt-Michael szálat, szerintem is nagyon furcsán viselkedett Walt, különösen az előző találkozásukhoz képest.
Na mind1 én kifogom bírni szeptemberig különösebb megpróbáltatások nélkül, hiszen gondoljunk csak bele 4400 3. évad, plusz még vb is, hát nem fogok unatkozni az biztos. -
Cvd #6891 A fellengzős leugatásod közben nem sikerült ésszerűnek maradnod, csak pár "apró" butaságot had ragadjak ki:
"Elöször nött a magnesesseg, ami vonzotta atargyakat magahoz, aztan Desmond elforditotta a kulcsot, es lett a kisüles, ami hatastalanitotta az egyre nagyobb magnesesseget, ami kulcsforditas nelkül valszeg a földet pusztitotta volna el a magneses terek megvaltoztatasa következteben." - persze, nyilvánvaló, de mi célból létezik a generátor? Azért építették hogy ki kelljen néha sütni hogy nehogy elpusztítsa a bolygót? Nem hülyeség ez egy picit? Ha a generátor EMP-cuccot szolgál ki akkor ez legalább egy egyszerű, logikus, hihető magyarázat. Lehet fikázni, de úgy hogy mást nem tudsz helyette?
"Mikor a repülö lezuhant, nem forditottak el a kulcsot, tehat nem lett kisüles. Maga a megnövekedett magneses erö huzta le a gepet. Gondolom az zavarta össze a navigacios berendezeseket is." - Persze, azalatt a pár másodperc alatt megzavarta a többszáz mérföldre lévő gép navigációját úgy hogy a gép éppen feléje fordult, lenyomatta vele 2 másodperc alatt a távot úgy hogy ezt a gépen nem észlelték, majd lerántotta a gépet magához mielőtt leállt volna. Ja és persze csak ezt az egy gépet, semmilyen más járművet nem. Tényleg hihető, gratula..
"Szoval nem kell itt ilyen szavakkal, mint EMP meg tököm, dobalozni, akkor sem, ha most hallottatok ezt a szot es tök cool, hogy vegre hasznalni tudjatok, mert szerintem semmi köze hozza." - Ettől függetlenül pl. a fényjelenség pl. teljesen egybevág. Semmi nem zárja ki hogy az legyen, de azért lefikázod azt aki elfogadja válasznak, és te vagy az ész akinek egyébként semmi magyarázata pl. a villanásra.
-
#6890 Most elolvastam újra mit is írtam... szép elgépelések vannak a szövegemben ... de legalább értetted / tétek, mire is gondoltam...