Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Sajnos semmi idõm nincsen kutatni. Ha valaki tudna egy linket ahonnan le tölthetõek a II. évad 10,11,12. részek az tegye már be. Nem baj ha fizetõs.

Hálás köszönet elõre is!

Üdv

Buscemi

"Hazudozik, furcsán vislekedik, víziói vannak stb. Így megértem ,hogy a nyers erõhöz folyamodott, hogy lecsitítsa csárlit." - A hozzászólásod többi részével még nagyjából egyet értek, habár ha Charlie újra drogozna akkor annak konkrét jelei lennének, nem csak az hogy szobrot találtak nála, ami mellesleg bontatlan volt. Locke meg sem fontolta hogy esetleg lehet alapja annak amit mond, az pedig piszkosul indokolatlan volt. Charlienak tökéletesen igaza volt amikor felhozta hogy ha Kate lovat lát akkor azt betudjuk a szigetnek, õ viszont egybõl el van könyvelve drogosnak. Pedig ugye Kate is jópárszor bukott le hazugsággal.
Amit viszont idéztem az szvsz nem áll meg. Charlie visszaadta a gyereket félig-meddig önszántából, és nyugodtan állt a helyén, semmiféle lecsillapításra nem volt szüksége, végképp nem úgy hogy figyelmeztetés nélkül lezúzzák. Az mindenképpen hatalmas parasztság volt Locke-tól, ráadásul ez a hirtelen felindulás egyáltalán nem jellemzõ a karakterére, így szvsz hatásvadászat volt az a momentum semmi más.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Hunnenkoenig
"Heroin is a central nervous system depressant that relieves pain and induces sleep."

A Wikipedia szerint: "According to the British National Formulary edition 50, diamorphine hydrochloride may be used in the treatment of acute pain, myocardial infarction, acute pulmonary oedema, and chronic pain."

A google-ban talalsz meg nehany leirast.

magus
en arra tippelek (najo, remenykedem), hogy kovben kiemelnek valamit, es utana mar vegre bedurvul/gyorsul kicsit, mert ha ilyen csinalnak meg par ilyen reszt akkor rohamosan fog csokkenni a nezettseg, ezek a semmilyen reszek nem jok

mukika
"elmenni a szigetrõl menni" - magyrul: elmenni a szigetrõl. 😊

"tuja" - tudja

mukika
Jobb mint a semmi... Mondjuk Boonenak szerintem nem esett volna rosszul.

mukika
Hát jah, de ez a Locke nem az a jó öreg Locke volt. Lehet neki is tele van már a töke, ezzel a tétlenséggel, az örökös flashback-ekkel. 😛 De mind jól tudjuk, õ az aki legkevésbé akar elmenni a szigetrõl menni. Egész életében erre vágyott, és most itt van...

Amúgy tuja valaki, hogy jövõhéten miért ismételnek? :[

Pharaoh
A heroin egy kicst durva lenne fájdalomcsillapítónak, Már egyszeri használat is függõvé tehet valakit.

Papirzacsi
Igen, lock tudja a legjobban, hogy nem átalgos. Tolószékbõl újra jár...
De csárli dorgos, és már több ízben hazudott a környezetének.És így már én is kétketve foaganá ma szavait, fõleg akkor mikor ilyen furcsán viselkedik, és ráadásul kiderül, hogy azt állított elégettek minden szobrot a repülõn, és utánna talál vagy 6-ot úgy, hogy csárli éppen a drogot szorongatja.

Sztem is csárli nem azért vette elõ a drogot ,hogy használja, de ezt már nem fogjuk megtudni, max gyaníthatjuk. De csárli álmait csak mi láttuk, és ha jól emlékszem EKO-n kívül senkinek se mesélte. Így senki sem tudhatja, hogy csárli milyen családcentrikus, miket álmodott stb.

De ha már itt tartunk. Csárli kérte, hogy ne mondja el Klernek ami történt, hogy drogot talált nála. És nem tette meg, pedig megtehette volna.Ha olyan pöcs, meg szemét akart volna lenni, akkor elmondta volna, és ezzel egy életre ellehetetleníti csárli kapcsolatát Klerrel.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hunnenkoenig
Szerintem azert zarta el, mert a heroin fajdalomcsillapitonak is jo veszhelyzetben es szerintem neki inkabb ilyen gondolatai voltak, amiert megörizte a szobrokat, nem pedig jo kis szilveszteri buli...

Hunnenkoenig
Hat az en forditasaimat feltettek szo nelkül a felirat.hu-ra, pedig nem tartozom a "nagyok" köze...

Es gany felreforditasok tenyleg vannak. Lasd a Légcsavar feliratait, amit en csinaltam meg azutan normalisan, hogy a ket masik feliratnak köze sem volt a filmhez. De komolyan.

mukika
No de Locke igazán tudhatja, hogy ez a sziget, nem egy átlagos sziget! 😊

Hiszen õ is átélt, érdekes dolgokat itt már. Látomásokat (mikor álmodott), és õ volt az aki Boonet is "elvarázsolta". Õ mondta, hogy valmit adni kell a szigetnek, hogy a sziget is adjon valamit. Õ mondta, hogy minden út a bunkerbe vezet... Õ az aki a szigeten 4 év után újra a saját lábán járt. És ebben a részben, tényleg pöcs volt.

Én úgy gondolom Charlie a szobrokat, nem véletlen vitte el, ez az õ próbája volt. Neki tudnia kellet a repülõröl, neki el kellet vinnie a szobrokat, hogy Aaron életben maradhasson. Ki tudja, mit tett volna, ha Locke nem lép közbe, és nem viszi el a szobrokat. (Szerintem tényleg szétszórta volna a drogot, mert õ vallásos volt valaha, és ezek a látomások, neki elég sokat jelenthettek most...)

Mint kiderült, a testvére szarban hagyta. Ha akkor összefognak, Charlie sem lett volna tovább drogos. De neki hiányzott a család... Most újra úgy érzi, hogy van családja. Locke meg pöcs és kész. Szerintem meg fog õrülni pár részen belül...

Papirzacsi
Én vhogy nem éreztem kétszínûnek , patkánynak stbnek. Sztem egyszerûen csak õ nem látta azt mint mi(érthetõ módon, õ nem nézi a sorozatot). Így az õ szemében csárli egy drogos, aki a jelek alapján újra dorgozik. Hazudozik, furcsán vislekedik, víziói vannak stb. Így megértem ,hogy a nyers erõhöz folyamodott, hogy lecsitítsa csárlit.
Így én inkább csárlit taposnám szét, mert azt állítja, hogy nem akar többet dorogzni, meg tiszta, de vmiért mégis eltette a szobrokat. Gyanítom nem azért mert templomot akar építeni a szigeten, és kellenek bele szobrok.
Bár én lock helyében elégettem volna a szobrok tartalmát, és ne ma páncélszobába teszem. Lehet az egész sziget rózsaszín elefántokat látott volna, ami ha belegondilunk a jegesmedvék után nem is olyan hihetetlen. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

mrzed001
Pedig lehet, hogy Charlie-nak lesz igaza.

Mellesleg már nagyon unom, hogy azt játszák a nézõvel, hogy minden részben mást kell valamiért utálni (persze egyik sem szent)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

IMYke2.0.0.0
Én Charlie-val kapcsolatban éreztem ugyanezt... érdekes.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

mila69en
most néztem meg 12-részt... de fel b***ta az agyam eza f**z locke patkány kétsznû kis f**z^^

ezért az alakításáért legszivesebben szájbataposnám<#gonosz1>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

IMYke2.0.0.0
Van igazság abban, amit mondasz - vitathatatlan.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

off
A feliratok.hu-n is rengeteg a szemét felirat, az biztos.
Mostanában (utóbbi egy év) viszont nekem úgy tûnik, hogy emelkedett a színvonal (nem engedik a töketlen majmokat fordítani)- igaz, csak a reflektorfényben levõ filmeket szoktam nézni.

Tessék hagyni a Séfbácsinak a picsába!

IMYke2.0.0.0
Nem szól belõlem semmi sértettség, ellenszenv, de a feliratok.hu-n is akad bõven gány fordítás!
3 évig voltam a kollégiumomban videotékás - a kollégium zárt hálózátban, ingyen és bérmentve kölcsönöztük a CD-kre kiírt filmeket, hogy ne a bazidrágaplázák sápolják a szegény egyetemistákat a premier filmek áraival - és a sok, angolul <és ugye számos más nyelven> még nem profi módon értõ fiatal miatt használtuk a feliratok.hu-t.
A feliratokkal nem egyszer projektoros vetítésekre is sor került.
Ne tudd meg, volt, hogy mi, a barátommal égtünk a fordítók helyett szégyenünkben, olyan balgaságokat mertek nem egy felirat fordítói legépelni! Még a "nagy", sok fordítással bírók is!
Szóval, ne szálljon el senkinek az agya a F.hu-tól...!

Törölt felhasználó
Értem,ezt nem tudtam.Akkor igazad van!
Törölt felhasználó
De oda nem töltik fel a feliratokat ,mert vagy gyengébb a minõsége vagy beelõzés.
Tehát a reteksubra is van igény!
Versenyrõl szó sincs.Hozzánk küldik a feliratokat,a feliratok.hu-n pedig a minõség miatt idõigényes a munka,tehát nincs semmi verseny.
De ezt lehet nem itt kéne megbeszélni 😊
IMYke2.0.0.0
Nem jelentette be - a lapon nem volt kiírva ez:
"film címe" alatta FORDÍTÁS ALATT BY valakinekaneve

Ezért is akartam feltenni a frissen elkészült fordítást...
De mindegy, a feliratok.hu nálam leírta magát.

Törölt felhasználó
Biztos Elod bejelentette ,hogy fordítja ,mivel beelõzted ezért nem rakták ki.
Viszont hozzánk bármikor elküldheted a felirataidat.

Bocs az offért!
És miért ilyenek a feliratok.hu-n az adminok ?
Ha nincs kedvük/idejük csinálni, adják át valaki lelkesebbenek ....!

Amúgy meg tök minden hogy milyen a maygar SUB, csak legyen !!! Olyan durva félrefordítás nem hiszem hogy lenne ...

Amúgy meg mi a fontosabb ? Van egy fimed/sorozatod, és várod hogy megnézed , de nincs felirat egy hétig(feliratok.hu) , vagy aznap amikor letöltöltötted meg is tudod nézni magyar sub-bal (retek) ...

Mindeki választhat .... ennyi !
IMYke2.0.0.0
Neked is ajánlom a #4309-est elolvasásra...

IMYke2.0.0.0
A Desperate Housewifes-sorozat 2x07-es részéhez már az angol eredeti felirat megjelenés napján elkészítettem a feliratot. Mondom, feltöltöm a felirat.hu-ra, hiszen, sokkal korábban is raktam ki oda saját fordításokat, más néven is, saját néven dettó...
Na, erre arcomba nyögi a lap, hogy csak egy adatlap kitöltésével és a feliratot e-mailben elküldve kerülhet fel, ha méltóztataja valaki egyáltalán elolvasni, megnézni, eldönteni ...
Ennek ellenére, mindent lépésrõl lépésre megtettem, e-mailben elküldtem a feliratot, korrekt leírással. Sosem került fel!!!
4 nap múlva felnézek a felirat.hu-ra, s mit látok... elod munkája ki van téve...

A benyomásom: csak néhány embernek a munkáját teszik ki, a többiek mehetnek a búsba, a lap szerkesztõje / szerkesztõi szerint...

Ezért engedtem meg, hogy a Battlestar Galactica 2x12-es felirat-fordításom a reteksub-ra kerüljön.

Szemléletváltásra volna szükség a felirat.hu-nál és akkor nem lenne gond, hogy most kitõl, honnan kerül egy-egy filmecske magyar felirata a gépünkre...

Szerintem az lenne a legjobb, ha mindenki a feliratok.hu-ra tenné fel a feliratait, ha azok jó minõségûek.
Elhiszem, hogy a reteksubon a gyorsaságra mentek rá, de a feliratok.hu-ra is feltölthednéd a feliratot gyorsan -> szóval elég versengés szaga van a dolognak.

Tessék hagyni a Séfbácsinak a picsába!

Hunnenkoenig
Hat nem idö rendben mennek. Most ez volt a fontosabb.

Amugy Jack eleg sokat log a rendörcsajjal együtt. Gondolom ezzel akartak erzekeltetni, hogy tervezik a dolgot.

Majd visszaternek ra 2 resszel kesöbb.

En ezt ugy fogom fel, hogy 2-3 resz is törtenhet ugyanazon a napon, csak mas szereplöket mutat be. Ugye ebben a reszben is eleg nagy ugrasok voltak a napszakokban is.

Majd legközelebb onnan latjuk, amikor Jack a rendör bigevel kavar az erdöben, meg Ecko jelölgeti a fakat meg Sayd epitgeti azt a valamit, amit epitgetett...

Az egyetlen dolog ami nem tetszik a lostban az ez:
Kritikus és lényeges dolog történik de nem foglalkoznak vele a köv. részben.
Ilyen volt a csapó ajtó a földben, amikor találkoztak a francia nõvel és ott volt minden ami kellhet áram, fegyverek, felszerelés, vagy most az "ellenség".
Ez idegesít.
Hunnenkoenig
Ja, ok.

Hunnenkoenig
Nemááá! Mos mié????

Csacsi
itt lehet is látni, hogy az 1. évad 18. része lesz

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Na hátha megszakad itt megint a veszekedés. Jövõhéten megint nem lesz lost. Azaz lesz de az elsõ epizódból lesz a "numbers" címû, szóval megint plusz 1 hét szünet 😞

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Törölt felhasználó
Ez egyáltalán nem versengés.Itt arról van szó hogy a feliratok.hu-n csak minõségi feliratot kapsz,a reteksubon pedig lehet hogy pár hibával,de napokkal hamarabb kapod meg a feliratot.
Hunnenkoenig
Jo, ezt nem tudom megitelni igazabol, mert nem szedek le feliratokat es nem követem nyomon, mihez mikor keszül, de en bizony azon vagyok, hogy ne legyen benne felreforditas. Ha mar valaki nekiül, akkor csinaljon minösegi munkat.

Helyesirast meg talan elnezem, mert senki sem tökeletes es ha csak egy ket aprosag figyelmetlensegböl, az elmegy, de azert amikor egesz masrol van szo a feliratban, mint a filmen, az azert ne legyen mindegy.

Szerintem nem versenges. A Feliratok.hu nagyon elkanaszodott. 3 - 4 hetig nem jon ki felirat egy 20 perces sorozat reszhez. Aztan valaki onszorgalombol csinal egyet. Van benne 2 helyesirasi hiba vagy 2-3 melleforditas, de kozel sem veszes. Letorlik vagy ki se rakjak. Regen jo volt a feliratok.hu. Ma mar nem.

Csacsi
Hát ez volt eddig a sorozat mélypontja szerintem. Semmi nem történt. Semmi nem derült ki. Mindenki úgy csinál mintha nem csak õk lennének.

Ezt a részt simán ki kellett volna hagyni 😊

Hunnenkoenig
Nezzük a sorozatot es mi is ezt mondtuk, hogy valszeg valtott, de nem ismerjük meg a multjat es igy nehez megmondani. Feltetelezni meg barmit lehet.

Fenyegetes nyomasaval felszentelt pap az en szememben nem pap.

Ha elolvastad volna es föleg felfogtad volna amit irtam (amit eddig sosem tettel meg, csak a szadat jartattad anelkül, hogy tudnad miröl), akkor tudnad, hogy miröl beszelünk.

Hunnenkoenig
Ez a forditas hallas alapjan eleg jo volt. Megneztem. De ezen a retek forumon csak olyanokat lattam, hogy "na, igaz hibas, meg felre van forditva, de mi csinaltuk meg elöbb"...

Teljesen fölösleges. Ebben a temaban nincs ertelme a konkurrencianak. Jobban jarna mindenki, ha nem olyanok forditgatnanak, akik bekepzelik maguknak, hogy ertenek hozza, hanem olyanok, akik ertenek hozza es komolyan gondoljak es azon kevesek öszefogott erövel dolgoznanak egy über oldalon.

Ezt a felfogast, hogy versenyezzünk, meg csinaljunk honlapot, hogy a csajok bukjanak rank, mar a jatekok forditasanal sem birtam.

Megnezheted, hany gány csapat alakult kisgyerekekböl, akiknek köze nem volt az idegen nyelvekhez es mit adtak ki a kezeik közül.

En a feliratok.hu-t azert szeretem, mert winnie ott bizony tartja a minöseget.

Amugy meg azoknak, akik a "csinalj jobbat, vagy kussolj" szövegekkel jönnek, azoknak annyit tudok mondani, hogy csak nezzenek szet a neten, milyen forditasokat talalnak a Hunnenkoenig névvel fémjelezve, aztan utana lehet pofazni...

Ti nezitek a sorozatot? Vagy csak ugy ultok elotte? 😊
Felszentelt pap. A testvere felszentelte oket.

Valszeg miutan a gep elment rajta a meglott testverevel (aki mellesleg meg akarta menteni) es a katonak megtalaltak, papnak neztek utana szemleletet valtott.

Csak összekeverték az igazi pappal mert látták ahogy kirúgták õt a repülõbõl.Ezzel mentették meg az életét. Gondolom aztán egy darabig a testvére nevén éldegélt, talán pont õt indult megkeresni amikor lezuhant a szigeten. És tuti nem felszentelt pap, inkább önjelölt.
magus
azt tudom de meg elotte, vmikor szembenezett a szigettel, ahogy o fogalmazott, meg az elso evadban, vagy rosszul emlekszem?

Pharaoh
"mintha mi sem történt volna"
Ez nagyon gyakran elõ szokott fordulni a lost-ban, pl mikor megtalálák a munkert akkot is részekig szó se volt utána róla.

mrzed001
De, a dinamitos részben mutatták, a füst elkapta és le akarta húzni Locke-ot, és csak egy dinamit ledobása bírta "jobb belátásra". Utána mutatták ahogy kijött, és elszállt.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

magus
Locke mar nezett a fusttel szembe nem? akkor nem mutattak h fust, de ot sem bantotta egyszer.

Hali!

Nyugodtan regisztrálj hozzánk :-D.
Miért baj az, hogy van némi konkurencia a két oldal között? Ez csak jó, nem?
És ahhoz képest, hogy ezt hallás alapján csinálta a fordító, szerintem egész jó.

/ui.: köszi a segítséget, amit a feliratok.hu-n szoktam tõled kapni, a las vegas fordításhoz/

Valszeg ezekre a kerdesekre meg a keszitok sem tudjak a valaszokat 😄

mrzed001
Úgy látom errefelé nem szokás jelezni, hogy spoiler, szóval akkor :
Nekem inkább az tûnt furának, hogy teljesen ellszált az elõzõ rész végén megfogalmazott "alakítsunk hadsereget" hév Jack-bõl (mintha mi sem történt volna)
És ami kérdés, hogy vajon az a fekete füstszerû valami miért nem bántotta elõzõ részben Ecko-t? Mert pap, megkeresztelt, vagy bandita vagy mi lehet az oka?
Ha azért mert megkeresztelt (Locke ugyebár nem, õt meg is támadta a dinamitos részben), akkor ugyebár ezáltal Áron is védett lesz ellene.

Hunnenkoenig
Na igen. Ha többet megtudunk a multjarol, akkor biztosan megvaltoznak a dolgok.

Abban igazad van, hogy amikor felszallt a repülö, öt "atyam"-nak szolitotta a katona es akkor esetleg törtent egy fordulat az eleteben. Na majd meglatjuk.

Szvsz kifelejtesz egy fontos dolgot. Nemcsak a kamu papírja van róla hogy pap, hanem olvassa és ismeri is a bibliát, és a vallást is elég jól ismeri. Mivel a bûnözõ korában nem sok köze volt a témához, így szerintem az öccse halála után fordult egyet és lett igazi pap szívvel-lélekkel, papírja meg volt már róla úgyis. Hisz az öccse lelövése és Eko szigetre kerülése között eltelt azért 1-2 év minimum, ezalatt megszerezhette azt a tudást és elhivatottságot, amivel láthatóan rendelkezik, és errõl az idõszakáról nem tudni semmit eddig. Ha meg ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik akkor szvsz tökéletesen mindegy hogy 3 éve pap vagy 30 éve.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.