22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Sephi
    Mondom. Vagy az van hogy csak egy bizonyos oldala a szigetnek van megalva az idoben... vagy ... nem tudom mert nem ertem. Teny hogy Richard sokkal oregebbe kene legyen mivel ben mar van lassan 40-45 eves... szerintem.

Valamilyen modon Ben-ek mindent tudnak a 815-os jarat utasairol. En szerintem valami eros intel accesuk van ... de figyeld ezt meg. Locke soha sem jelentette fol az apjat hogy "meglopta" es nem igazan meselt senkinek rola... honnan a turobol tudtak ezek errol.

Es nem beszelve a masik tenyrol hogy tulsagosan sok story folyik egyben egymassal... en azt is mondom hogy lehet ez egy nagy megprobaltatas nekik. Dharma vissza megy az idoben es ezeknek az emberekenek direkte ugy alakitja ki az eletet hogy azok osszelegyenek kotve szemelyenkent es vegul ugyanarra a repulore keruljenek.

De mondom hogy annyiminden lehet a lenyege hogy itt ulnenk egy evet.
  • Herold
    Na jó, csak Richard nem öregedett Ben gyerekkora óta, Ben pedig felnőtt és már most öregebbnek látszik nála. Tehát még csak azt sem mondhatjuk, hogy az emberek a felnőttkor küszöbéig öregednek és örökké fiatalok maradnak.
  • Herold
    Érdekes elmélet.

Meg Locke apja is elég furcsán került a szigetre.
  • Laza
    Akkor Alexnek nem kene fiatalabbnak kineznie? :)
    Masik, hogy ottvan Alex csavokaja, az sem lehet sokkal idosebb. O hunnan puttyant oda? :)
  • Sephi
    Az a 108 perces dolog igy magyarazhato : Ben direkt inditotta el a folyamatot hogy ne orogedjenek tovabb. Amig az a 108 perc konstans marad addig nem oregszenek...

JAAJ itt meg lehetne am orulni ha minden varianst felteteleznenk :D
  • alienslive
    Aham. De akkor Richerd mért nem öregszik. Amikor a Fekete Szikla ott rekedt, akkor még létezhette bármi féle szerkezet. Meg ha áll az idő, akkor hogy nőtt fel Ben, meg Alex? ez nekem magas. Remélem valami normális magyarázatot adnak rá...
  • ancsie18
    Locke hatással volt Rousseau-ra és Hume-ra, Bentham-ra pedig Locke és Hume egyaránt

Előbb vagy utóbb biztosan kiderül, hogy valamivel min a négyen foglalkoztak.
  • ancsie18
    Volt már szó ugye róla, hogy 99% a cikkben a Jeremy Bentham név szerepelt és hogy ő egy angol filozófus volt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Bentham

Nézzétek meg a képe alatti adatokat. Érdekes, hogy David Hume-ra és John Locke-ra is hatással volt a filozófiája. Lassan kezd összeállni ez a része is a dolognak, remélem kiderül, hogy nem véletlenül hívják őket úgy, ahogy.
  • Sephi
    Na. Szal leirnam az en gondolataimat hogy megis mi folyik itten. Ha valaki valami hasonlot gondolt attol bocsi de nincs turelmem vegig olvasni a postokat.

Nos. Igy a harmadik evadot megnezve jottem ra egy dologra. A Dharma ceg vezetoi naon befojasos emberek lehetnek akik egyben multimilliomosok is. Szerintem ez az egesz sziget dolog egy projekt akar lenni. Szerintem az egesz Dharma ceg arrol szol hogy kialakitottak egy ido gepet , vagyis meg tudtak csinalni hogy az a sziget totalisan megaljon az idoben. Szerintem maga a 108 perces dolog arra valo hogy ujrainditsa a meggalas folyamatat. Minden eggyes 108-adik perc utan ujrainditjak a rendszer. Aztan amikor Desmond verekedett a a kolegajaval es nem utotte be a kodot akkor egyszeruen a sziget elindult az idoben es akkor "megnyilt" es akkor zuhant le a 815-os a szigetre.

Hogy miert gondolom igy? Hat amikor Desmond es Locke nem toltak be a kodot akkor ugye tortent valami... szerintem akkortol kezdve megint telt az ido a szigeten. Desmond meg azert esett vissza az idoben es elte ujra az eletet... az mas kerdes hogy miert esett vissza a "jelenbe" a robbanas utan.

De ez nem logikus. Mert akkor hogy oregednek a szigeten ha all az ido?
    Tehat akkor mindig ugyanazt a 108 percet eli meg a sziget az idoben es 108 perc utan vissza alitjak az eredeti 0 percre... nemde?

De most elbaxtak rendesen mert felrobbant.

Aztan ott vannak azok a szemelyek akik egyszeruen nem lehetnek a szigeten... teszem azt Jack apja vagy Ben Annya akik ugye mindaketten halottak , megis lattak oket. Akkor lehet az is hogy oket az idobol hoztak a Dharmasok vissza?? De akkor mi ennek a lenyege?

Sok sok kerdes maradt megvalaszatlanul... de en tutira erzem az idoutazos dolgot benne... valami ilyesemi lesz mert mas... mi lenne?
  • Sephi
    SPOILER !

Nos. Ott vok hogy Ben elmeselte John-nak hogy vegulis ok oltek meg az osszes Dharma I. tarsasagot a "hostile" csapttal. De kerdem en. Amikor a kicsi Ben talakozik azzal a csavoval... akkor lehet valami 13 eves nem? Na most amikor megolnek mindekit delutan 4-kor akkor Ben mar tul van a 40 even nem? Szal az egesz akcio kb 25 telt el??? 25 ev allat semmit sem mozdult a tarsasag???

Es Locke akkor vegulis latta Jacob-ot egy pillanatra a szeken... nem?
  • GPx8
    Kösz.
  • precision
    3. évad, nemtom, kb. még 6 rész lehet hátra...
  • GPx8
    Otthagyták a szőke csajt összebilincselve othersék Kate-vel.
    Az epizód végén kiderül, hogy kémnek(?) hagyták ott.
  • AntiHero
    Ved már meg nekem:D Na léciléciléci:D
  • AntiHero
    hát akkor má biztos nincs:S
  • ancsie18
    Én is pont Debrecenben vettem meg... : P
    De siess, mert már csak 2 db maradt.
  • AntiHero
    Uhhh... valaki nem vesz nekem eggyet?:D
    Most nincs kedvem Debrecenbe beutazni, fizetem a postaköltséget is:)
  • ancsie18
    Aki még esetleg nem szerezte be, ma voltam a Cora-ban, és 2490.- (!!!) forint a teljes első évad dvd-n. Nem hittem a szememnek.
  • AntiHero
    MI van benne?
  • GPx8
    Én az AXN -en nézem a sorozatot, de fogalmam sincs, hogy ez a 3. évad-e(?) és még mennyi van ebből az évadból...?
  • Gerbill
    A kezdés mikorra várható?
  • mukika
    Lost-minikkel a 8 hónap ellen
  • burki6
    Azt h 'answer to somebody', úgy is lehet fordítani, hogy vki a másik feljebbvalója, tehát a kérdés kb úgy hangzik, h 'Jacob tényleg Ben főnöke-e?'
  • Magoo
    Hogy színjáték volt e a Jacob-bal való veszekedése...
  • ancsie18
    Köszi szépen! És azt érti valaki, hgy ez a mondat mire vonatkozik?

"Ben valóban válaszolt Jacobnak? ME: "szünet" talán"
  • duwy
    CNI: Jacob a lét egy másik síkján van fogvatartva? ME: talán

CNI: Jacob = Füst? ME: nem

CNI: A túlélőkért érkező mentőhajó a Dharma Initiative-nek dolgozik? ME: nem

CNI: Ben valóban válaszolt Jacobnak? ME: "szünet" talán

CNI: Locke megtudta az igazságot a Szigetről, és annak céljáról? ME: nem

CNI: Ben és Locke harcolni fog a Többiek vezetőjének szerepéért? ME: igen

(nem ide tartozó kérdés)

CNI: A feleséged, Carrie Preston, vissza fog térni valamelyik későbbi epizódban? ME: talán

CNI: Van rá esély, hogy hallani fogjuk Ben és Juliet műtőasztalnál történt beszélgetését? ME: igen

CNI: Fogjuk még látni Ben gyerekkori szerelmét, Annie-t? ME: "szünet" I-Igen CNI: Felnőttként? ME: "szünet" I-Igen

CNI: Jacob Ben rokona? ME: nem

CNI: Ben mindig igazat mond? ME: szinte mindig

CNI: Szerinted Ben azért akar a szigeten maradni, mert úgy gondolja, hogy nem tudna beilleszkedni a normális társadalomba, tudod, ahogy néhány fegyencnek sem sikerül az alkalmazkodás a szabadulásuk után, vagy esetleg...? ME: nem, fontosabb oka van rá

CNI: Mikhail meghalt? ME: úgy gondolom, igen

CNI: ÉS végül, Ben a khaki színen kívül fog mást is viselni? ME: nagyon remélem
  • WTH
    Az utolsó néhány kérdésre már nem igen/nem-nel válaszol.
  • Geeryy
    SPOILER
    Ha olyan információkat akarsz megosztani egy játékról vagy filmről, ami rontaná a dolog élvezhetőségét azok számára, akik a későbbiekben fogják megnézni, feltétlenül használd ezt a taget. A szöveg láthatatlanul, háttérszínnel fog megjelenni, így csak az olvashatja el, aki kijelöli.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Spoiler szöveg

kosziszepen
  • NeoMaN
    Ez az ancsie nyomjad, tök érdekeseket írsz!
  • ancsie18
    Úúúúú, találtam egy még jobbat a Lostpedia-n, ezt fordítsa már le valaki, ez iszonyat érdekes! Az első évadbeli csontvázakról, Ádámról és Éváról szól.
    DE ILYENEKET MIÉRT NEM FORDÍT LE EGY MAGYAR RAJONGÓI OLDAL SEM?!

In an EW.com article, Damon Lindelof and Carlton Cuse answered the fan question, "What is the meaning or significance of the two skeletons that Jack and Kate found in the cave of season 1?"
    CUSE: The answer to that question goes to the nature of the timeline of the island. We don't want to say too much about it, but there are a couple Easter eggs embedded in "Not in Portland", one of which is an anagram that actually sheds some light on the skeletons and hints at a larger mythological mystery that will start to unfold later in the season.
    LINDELOF: There were certain things we knew from the very beginning. Independent of ever knowing when the end was going to be, we knew what it was going to be, and we wanted to start setting it up as early as season 1, or else people would think that we were making it up as we were going along. So the skeletons are the living -- or, I guess, slowly decomposing -- proof of that. When all is said and done, people are going to point to the skeletons and say, "That is proof that from the very beginning, they always knew that they were going to do this."

One, the anagram, could be Mittelos -- "Lost Time" or "Time Slot" -- and there could also be something embedded within the Room 23 video.
    The other may be the reversed audio from the Room 23 footage. When played backwards the words "Only fools are enslaved by time and space." is repeated extremely clearly. It is possible to make the names "Adam and Eve" from the letters of this phrase.
  • ancsie18
    HA VALAKI JÓL TUD ANGOLUL, FORDÍTSA MÁR LE LÉGYSZI. SZERINTEM ÉRDEKES. EGY RIPORTER BESZÉLGET BENNE A BENT ALAKÍTÓ SZÍNÉSSZEL ÉS CSAK IGENNEL VAGY NEMMEL VÁLASZOL NEKI NÉHÁNY KÉRDÉSRE.

[edit] 6-13-07: [Comic News Insider Ep. #93]
    This is the transcript of a section of the interview with actor Michael Emerson on the Comic News Insider podcast. It's called "Lightning Round" (at minute 73 of the program) which the guest can only answer with Yes, No or Maybe:
    Comic News Insider: "Is Jacob trapped on another plane of existence?" Michael Emerson: "Maybe."

CNI: "Is Jacob the Smokemonster?" ME: "No."

CNI: "Is the so called rescue boat that's coming to save the folks at the end working with the DHARMA Initiative?" ME: "No."

CNI: "Does Ben really answer to Jacob?" ME: *pause* "Maybe."

CNI: "Has Locke learned the truth about the Island and its purpose?" ME: "No."

CNI: "Will Ben and Locke fight for leadership of the Others?" ME: "Yes."

(unrelated question)

CNI: "Will Carrie Preston -your wife- reappear in any future episodes?" ME: "Maybe."

CNI: "Is there a chance of ever hearing the Juliet-Ben conversation on the operating table?" ME: "Yes."

CNI: "Will we see Ben's childhood love, Annie?" ME: *pause* "Y-yes." CNI: "All growed up?" ME: *pause* "Y-yes."

CNI: "Is Jacob a relative of Ben?" ME: "No."

CNI: "Does Ben ever tell the truth?" ME: "Almost always."

CNI: "Besides the reasons given do you think Ben wants to stay on the Island because he doesn't think he will be able to fit into normal society, you know, like a con readjusting to life or...?" ME: "No, there is a bigger reason."

CNI: "Is Mikhail dead?" ME: "I think so."

CNI: "Alright finally, will Ben wear anything besides khakis?" ME: "I hope so."

• ancsie18
    http://lost.cubit.net/appleII/index.php

Próbáljátok ki! : P
  • scorpeeon
    Nem látod meg benne a művészetet :) Ez egy mestermű csak nincs elég művész szemed hozzá :)
  • LasDen #11189
    absztrakt művész..... :D
  • macselek #11188
    Nem azért, de a csávó kábé 3 éves szinten fest:D
  • ancsie18
    Hát én végignéztem azt a részt, de nem találom... : (
    Az azért érdekes, hogy Widmore és Hanso ősei voltak a hajó vezetői. Lehet hajótöröttként ide jutottak, felfedezték milyen különleges hely a sziget, majd ebből jött az ötlet, hogy itt kutassanak? A legénységet viszont valamiért itt hagyták? Ők pedig ezért berágtak rájuk?
  • Laza
    Azert plz minden infot, ami a jovore mutat (4. evad, stb) rakjatok mar SPOILER tagba.
    Kvara nem vagyok kivancsi ra ... most meg :D
  • freecom
    Jól gondolkozol, nagyon úgy néz ki, hogy Richardék lesznek a hajótöröttek.(Érdekes az is, hogy Richard szinte semmit nem öregedett. kb. olyan kinézete volt mikor találkozott a kis Ben-el mint jó pár év múlva)

A Fekete Szikla legénysége:

Kapitány - Magnus Hanso
    Elsőtiszt - Alexander Widmore
    Másodtiszt - Clifford Widmore

A legénység tagjai:

Robert Broughton
    Johannes Bedell
    Richard Alpert
    Jacob Deyer
    Henrick Skeggs
    Thomas Parys
    Anthony Forster
    Adam Turberville
    Thomas Hetley
    Henry Wingfeild
    John Poulter
    Reginald Knolles
    Edward Jackman

Igaz mennyi sok ismerős név van benne???

A bábus képet pedig az első évadról szóló DVD-n lehet látni a képek a sorozatból címszóban de hogy az angol vagy a magyar DVD változatban azt nem tudom... A sorozatban is látszik de nagyon kevés ideig...
  • ancsie18
    Bocs, elíram, most megnéztem pontosabban:
    "A Fekete Szikla 1881-ben tűnt el, egy a Dél-Indiai óceánról visszatérő aranybánya művelet után."

A Dharma meg az 1950-es évek közepén kezdett ott el működni nem? Mondjuk a választás biztos nem volt véletlen, mert a hajó tulajdonosa is Magnus Hanso volt.
  • ancsie18
    Viszont másrészről meg én biztos vagyok benne, hogy Ricardék a hajótöröttek vagy azok leszármazottai. Arra viszont nem emlékszem, hogy Rousseau azt állítaná, hogy az az ő hajója volt, de szerintem nem is lehet, mert a Fekete szikla valamikor az 1700-as évek elején tűnt el. Vagy tévedek?