22323
-
homeless #13629 Lol mivel a színészekre normálisan hat az idő:)))) Eltelt 4 év a sorozat indulása óta a szigeten viszont csak 100 nap. Azért írtam Waltot mert rajta lehet legjobban észrevenni az öregedést, mivel még csak gyerek és sokkal gyorsabban változik. Sawyer is sokat változott nézz meg pár 1. évados képet. -
#13628 Bocsi, nem vettem észre... -
#13627 #13620-ba belinkeltem az egész podcast recapjét... -
#13626 1-2 dolog megmagyarázása:
"Lindelof and Cuse said that Lost differs from other film and TV approaches to time travel (Heroes, for example) in that there are no time paradoxes. Nothing that the characters do during time travel can change the future or the present. There is no alternate-reality version of Jack that exists in another dimension."
-
#13625 "a lényeg, hogy a szigeten és a külvilágban teljesen megegyezően telik az idő."
Ebben egyetértek veled... de
"Elvileg elképzelhető lenne, hogy a készítők ezt találták ki, hogy megmagyarázzák, hogy a túlélők miért öregednek olyan gyorsan"
Te miből vetted észre hogy a túlélők gyorsabban öregednek? Mert én ilyet nem láttam... -
#13624 ha kilépnek a sziget "burkából" az maga járhat idő eltolodással...
ez nem jelenti hogy a szigeten gyorsabb, vagy lassabban telik az idő.
ha igy lenne akkor a telefonban is változna a hang sebessége nem?
-
Larvin #13623 nekem is az tetzsett, hogy végre egy kerek részt kaptunk, már kezdem unni a sok cliffhangert -
#13622 Húh most néztem meg ,és tényleg nagyon jó rész volt,és szerintem azért is tetszett ennyire mindenkinek mert volt egy kis happy-end a végén, és nem egy félbehagyott storyval fejezték be.Viszont kérdés ,hogy kik a hajón lévő emberek ,nem lennék meglepve ha Penny apja bérelte volna fel őket a fekete szikla felkutatására. -
homeless #13621 Akkor a felhőben telik lasabban, tökmindegy, a lényeg, hogy a szigeten és a külvilágban teljesen megegyezően telik az idő. A szigeten 100 nap telt el, a rakéta meg fél óra eltéréssel ért a szigetre, pedig kb 5 perc lett volna. Ezért feltételezhetjük azt, hogy a szigeten 6szor gyorsabban telik az idő, na most ha így lenne, akkor a 100 nap kint 16 nap lenne. Frank meg feltételezem, hogy észrevette volna amikor Jack mondta, hogy 100 napja vannak a szigeten. Desmond 3 éve fél év lenne, és akkor Penny, hogy keresheti Desmondot 3 éve, amikor csak fél éve tűnt el??? Azt meg nem lehet tudni, hogy Kate tárgyalása mikor van. Lehet, hogy 3 évvel a megmenekülésük után. Sőt biztos, mert ha Aaron a szigeten lett volna 3-4 éves, akkor nem szólítaná Kate-et mamának. Elvileg elképzelhető lenne, hogy a készítők ezt találták ki, hogy megmagyarázzák, hogy a túlélők miért öregednek olyan gyorsan, főleg Walt esetében lenne logikus, de kizártnak tartom, hogy ekkora bakikat elkövetnek. -
#13620 persze,hogy emlékszik rá!ezért keresi 3 éve,és ezért állt otthon a telefon mellett,és ezért mondta,hogy "jé,tényleg felhívtál"
amúgy az tényleg igaz,hogy nem árultak el sokat a "nagy egészből",de így is az egyik legjobb rész volt.plusz én tartom azt a a teóriámat,hogy Faraday már felhasználta Des-t,mint konstanst.nem oszt,nem szoroz,csak ad egy kis pluszt :)
ezt olvassátok el,megválaszolnak egy-két dolgot a készítők a résszel kapcsolatban:Lost audio podcast recap: February 29, 2008 -
#13619 Na igen, de ez meg a sziget gyógyító ereje. Olvastam, hogy ahol Rose volt és ahol a jegesmedvecsontokat megtalálták, azok a helyek kapcsolatban állnak a szigettel, valószínűleg a gyógyító erő oda is kihat. Esetleg Juliet tesóját is elvitték valamelyik helyre meggyógyítani. -
#13618 De ha a felhőben telne gyorsabban az idő, akkor a rakétűnak pont hogy sokkal hamarabb kellett volna megérkeznie, mint Dan várta, és akkor az semmilyen hatással nem lett volna arra, hogy Jackék szerint mennyi ideje ment el a helikopter. -
#13617 Hát nem is lassabban telik a szigeten az idő, hanem gyorsabban. Ezért öregszik gyorsabban a javarészt a szigeten tarózkodó Ben, mint a folyton kiküldetésen lévő Richard Alpert, ezért tűnt a szigeten maradt Jackéknek olyan hosszú időnek, míg Sayidék 20 perc alatt elértek a hajóra, és ezért nőtt ilyen rövid kint eltelt idő alatt Aaron a szigeten ilyen nagyra (kb. másfél év telt el és 4 éves a gyerek), és ezért regenerálódnak a sebek is ilyen gyorsan. -
#13616 Igazad van!Van benne valami,sztem sem a szigeten telik gyorsabban az idő,hanem a felhőben. -
homeless #13615 Mit lehet látni az órán? Nem derül ki, hogy hol telik gyorsabban az idő, a felhőben vagy a szigeten, csak annyi látszik, hogy van valahol egy eltolódás. A sebek meg azért gyógyulnak gyorsabban, mert gyógyító hatása van a szigetnek. Ha az idő miatt lenne, akkor Locke meg Rose se gyógyult vola meg. Egy tolószékes vagy rákos ember nem gyógyul meg mert gyorsabban telik az idő max hamarabb meghal. -
homeless #13614 Nem értem miröl bészélsz. Volt egy óra a szigeten, meg volt egy a rakétán. Bement a rakéta a felhőbe és a szigeten lévő óra szerint pár másodpercig tartott volna amíg átmegy a rakéta a felhőn, de ehelyett fél óráig tartott. Ez miért mond ellent az én elméletemnek? -
#13613 amugy az órán is jól lehet látni h a szigeten gyorsabban telik az idö :)
most ez meg lett erösitva a mostani részben is, mert ugye kb 30perc alatt a hajóra értek a szigeten meg 1 nap eltelt, lehet hülyeség, de én legalábis igy gondolom
és ahogy lejjebb irták, ez megmagyarázá a sebek gyors gyógyulását -
#13612 Majd valamelyik szereplő rájön elmagyarázza a másiknak,oszt akkor mi is megtudjuk.Csak kérdés mennyit kell várni erre. -
#13611 nem az a lényeg hogy mennyi idő múlva érkezett meg, nem arra céloztam. hanem a két digitális órára
-
homeless #13610 Miért is? Kilőtték a rakétát és kb fél óra múlva érkezett meg. 100%, hogy a szigeten nem gyorsabb vagy lassabb az idő, csak a felhőben. -
#13609 ennek a pár percnek, ill órának némiképp ellentmond faraday rakétás tesztje, nem?
-
#13608 amin gondolkoztam még az az, hogy amikor at agyuk visszament a múltba (vegyük pl desmond esetét), akkor az, amit ott cselekedtek, kihatással van a jelenre vagy nincs? vagyis penny 2004-ben emlékszik-e rá, hogy 96ban elkérte a számát dez, vagy az csak egy látogatás volt a múltban és nincs kihatása a jelenre? -
homeless #13607 Szerintem nem telik lassabban az idő a szigeten, vagy ha igen akkor csak nagyon minimálisan. Mert 2004-be zuhantak le. Azóta a szigeten eltelt kb 3-4 hónap. Jack mondta is, Franknek, hogy 100 napja nem látott baseball meccset, és Frank nem lepődik meg, hogy héééé nem is telt el 100 nap csak 20. Meg még mindig 2004 van. Ha kint gyorsabban telne az idő akkor 2005 vagy 2006 lenne. Meg mondja Penny, hogy 3 éve keresi Desmondot és ő meg kb 3 éve került a szigetre. Szerintem a két helyen ugyanúgy telik az idő csak a felhőben jön létre némi eltolódás(pár perc vagy pár óra). -
#13606 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
azt mondta faraday, hogy a szigtefelé közeledve vagy távolóda felléphetnek a "mellékhatások"
és a rádióa manusz mondta, hogy már nagyon unatkoztak, beszállta a kis csónakba egy másik csákóval a legénységből, és meg akarták nézni a szigetet. mind a ketten bediliztek útközben.
bár azért az durva volt a végén: "I can't come back!"
-
#13605 Szóval hogyis? -
#13604 bakker, mikre nem emléxel. ez valami hihetetlen ütős rész volt.
Ez az elmekettéválás elképesztő... Elképezstően ki van találva:))
-
#13603 Én csak egyet nem értek,a rádiósnak hogy vált ketté az elméje?Elmondta,de nem tudtam nagyon követni. -
#13602 Nagyon zsír rész volt,én is észrevettem azt hogy a hajónapló meg a faraday számai egyeznek,igen azért nem ismerte föl mert mondta,hogy a jövőt nem lehet megváltoztatni,azt ugye észrevettétek,hogy a helikopter irányzója 30.5 vagy valami hasonló számokra van állítva,és Michael-ék nek is azt mondta Ben hogy arra menjenek. -
#13601 akkor a sziget "gyógyító ereje" is magyarázható ezzel az időeltolódással sztem, mivel gyorsabban telik az idő ott, gyorsabban gyógyulnak a sebek. lehet, hogy említettétetek már, de mind1. -
#13600 A hajó már a "való világban" van, ott nincs semmiféle időeltolódás, csak a szigeten. -
raymond01 #13599 Nekem az vhogy nem érthető hogy ha a szigeten tényleg gyorsabban telik az idő akkor hogy lehet hogy a kinti dátum ugyan az mint a szigeten?? Mert Sayid mondta hogy karácsony van és Penny-nél is az volt!
Ha már ilyen időugrálás volt lehet a csávó azárt nem emlékezett a Desre mert mondta hogy a jövőt nem lehet megváltoztatni, de akkor hogyhogy lett a feljegyzés a noteszbe!? -
#13598 hm, nagyon rég irtam már ide, csak olvasni szoktam. most viszont kénytelen vagyok. nagyon sokan mondjátok hogy mekkora király rész volt....
hát... nekem ez tetszett a legkevésbé a 4. évadból, nagyjábol semmi nem derült, ki belöle...
de javítsatok ki ha tévedek -
50cent911 #13597 Télleg,:)csak az álmosság szólt belőlem:) -
50cent911 #13596 Azt nem értem hogyha faraday már a multban találkozott desmonddal,de a szigeten pedig felsem ismerte? -
#13595 mert nem 3 éve vannak a szigeten -
50cent911 #13594 lehet én vagyok a hülye de a lost 4.ik évadját nem 2007ben forgatták?és akkor ebben a részben mért van 2004?? -
#13593 Gondolom a készítők fülébe jutott, hogy a rajongók hiányolják a számokat, mert ezt a részt tényleg rendesen telepakolták velük. :P -
#13592 Mégpedig Libby segítségével és anyagi támogatásával indult a vitorlásversenyen, amit Mr. Widmore szervezett, és azért, hogy elnyerje az após pénzét és végre feleségül kérhesse Pennyt. -
Dave0092 #13591 lol, na ehhez kellet fantázia, hogy iylet kitaláljanak :) -
#13590 hát ez a rész nemkicsit ütött :o vsz a 4. évad eddigi legjobbja
feltűnt, hogy Faraday-nek 2.342-re kellett állítania a berendezését, a hajónapló meg a 2-3-4-2-es tétel volt, ugyanazok a számjegyek. semmi jelentőssége, csak gondoltam megemlítem :p