22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • r4pt0r
    Szerintem meg akár fel is támadhat, az biztos lesz valami vele, mert kül nem akarná Ben annyira vissza vinni őt is.
  • passatgt
    Locke filozófiája egymással ellentétes filozófiai irányzatokra is hatást gyakorolt: David Hume (Desmond David Hume)
  • sweech
    tudtuk
  • Grove4
    Nem akarok kötöszködni,de nem kellene egy új banner,a kollega a múltkor csinált egyet!
  • Grove4
    Filozófust ismertem!
  • Kicsikiraly
    Btw tudtátok hogy John Locke egy angol politikus volt? mellesleg Russeau kortársa? :D
  • Grove4
    Arra nem gondoltatok,hogy a bombát esetleg a Swan station alá ásták el,és azért építettek olyan betonszarkofágot alá(Jack és Sayid vizsgálta is,hogy itt biztos nem tudnak átjutni,még a 2. évadban),és valahogy ki kellet sütnie Desmondnak,hogy ne robbanjon fel,meg talán azért is kellet a védőruha.

Tudom,hogy ennek sok minden ellent mond,csak felvetettem.És jelenlegi ismereteim szerint nincs olyan hely a szigeten,amelyik képes lenne egy ilyen bobmba biztonságos tárolására(kivéve ugye a Swan-t).

Ellentmondások:
    -mivel nem viselték mindig a védőruhát esetleg sugárfertőzést kellet volna kapniuk,bár lehet,a beton megvédte őket.
    -ott a kulcs elfordítása a mágnesességgel volt összefüggésben.
    -elvileg a Dharma-sok építették a bunkert,szóval csak feltünt volna nekik,hogy né'má Józsi "ju-eg-he-a-d",e nem valami bomba???????-->bár ugye,ha betonba öntötték,de akkor is elég feltűnő
    -meg ugye fel is robbant a bunker,egy hidrogénbomba ugye nagyobb pusztítást végezne,+ sugárzás,meg akkor Desmondnak harangoztak volna
    -meg szimplán el is áshatták jó mélyre

De a két legerősebb érv az elméletem mellet a Vastag beton fal és a védőruha!

Na szóval,tudom,hogy sok gyenge pontja van ezen elméletemnek,de azért várom a véleményetek!

#15584-nyugi,egyrészt mindenki elméleteket gyárt,és ez így a jó,erről szól a topic,másrészt a "Lock2-ozás semmivel sem súlyosabb hiba,mint amilyen helyesírási hibák vannak ezen a fórumon,ez legyen a legnagyobb hiba!
  • Klemice
    na kibaszottul abba lehet hagyni ezt a LOCKE feléled ha visszaviszik hülyeséget... nem tudom ki találta ki anno.. ja és Locke nem lock..
    Locke
    lock (tudom lehet családnév is..)
  • Herold
    A 4 ujjú szobor, meg a keréknél a rúnák, ezek a sziget őslakosainak a műve. Szerintem ezek már jóval a Dharma előtt ott éltek.
  • Kicsikiraly
    azért adta fel magát, mert elege lett a "fantáziáiból", csak épp ő nem tudta hogy Bent akkor nem csak képzelődte (bár az sincs kizárva), ezért gondolta jobb ha bezárják egy jó kis hűvös cellába ahol senki sem zavarja.
  • 5c0rp330n
    az desmond, ő mondta h skóciában született
  • passatgt
    richard a hegylakó
  • sajtburger
    Hozzátéve, Hugo aki azt mondta még korábban h bárcsak ne jöttek volna el a szigetről, később pedig feladja magát.
  • sajtburger
    Amúgy érdekes hogy Faraday milyen kulcs szereplő lett amióta megjelent. Engem érdekelne az a 4 ujjú szobor, illetve (nevét nem tudom pontosan) férfi aki Charlie halálánál szerepelt. (aki sosem halt meg) 3. rész látva viszont nagy izgalmak lesznek még.. Pl. érdekelne h Lock h fog "életre kelni" amikor halott, de ez még odébb lesz jóval tuti.
  • Klemice
    Ja, egy pár fless múlva abba az időbe kerülünk, amikor az állomásokat építették.
  • trident
    A viselkedéséből ez tűnt ki. Talán meg kellett tennie valamit, hogy... Hiszen a jelen/jövőben az Orchidon úgy kellett robbantani utat a kerékhez.

Ergo úgy tűnik, a dharma nem ismerte, csak a környékén lévő mezőt.
  • Herold
    Nem hiszem, hogy Dharmás lett volna. A barlangban az lehetett, hogy abba az időbe kerültek, szerzett egy overallt és valahogy beszivárgott a többiek közé.
  • sajtburger
    hihetetlen egy sorozat ez és az 5. évad szenzációs. És amik kiderülnek és h Faraday is darmás volt.. még mik lesznek. :)
  • Klemice
    Nincs ez mindig így :D
  • Kicsikiraly
    tök jó itt sokkal értelmesebb gondolkozás megy mint a heroes topikban anno :D itt ha nem ért vki vmit akkor van vki aki elmagyarázza neki, és nem lehülyézik :D
  • Klemice
    Így van!
  • Herold
    Értem már, akkor csak hazudta Desmond, hogy Faraday adta meg Theresa Spencer nevét. Valójában a takarítótól tudja.
  • Kicsikiraly
    ja igen, megvan akkor miért volt ismerős :)

de ez nem zárja ki hogy Faraday anyja legyen :P
  • Klemice
    Ja, lehet Jin is és átműttette magát, hogy teljes legyen az inkognítóó.
    Amúgy ebben a sorozatban mtényleg minden megtörténhet.
    De én a füstöt akaroooom.
  • Grove4
    Az még egyáltalán nem biztos!
  • Klemice
    az Ms. Hawking
  • Kicsikiraly
    Faraday anyja nem az a nő akivel Ben beszélt a 2. rész végén? (vagy ez csak nekem tűnt egyértelműnek?)
  • Klemice
    hát most előbb volt ben flashforward, mint ahogy megtudtuk hogy került oda :D
    nem kell semmin meglepődni

jobb locke-os részt vártunk akkor, de még ki fog az a rész bontakozni pl most is
  • mapi
    nem semmi! már most a 3.részben jól össze vannak kuszálva a szálak.pl.A 3.rész végén ,amikor Lock,azt mondja Richardnak ,hogy 2 év múlva meg fog születni,ha nem hiszi látogassa meg. --- és tényleg, az előző évadban volt olyan rész ,amikor Lockkot(mikor még kisgyerek volt) meglátogatta egy ember-Richard.
  • ProGabe #15562
    a takarító mondta Desmondnak, hogy van egy lány, akivel történt valami, pontosabban Faraday csinált vele valmit. na ő a lány, aki vegetál. Faraday anyja meg LA-ben van, ezt ugyebár Widmore árulta el. az ágyon fekvő lány és Widrmore között a kapcsolat az, hogy az öreg fizeti az ellátását
  • Herold
    Most ezt nem értem. Két Theresa Spencer van? Vagy ki volt az ágyon az a fiatal nő aki kómában volt? Mert Faraday anyja LA-ben van.
  • trident
    Igen, ahogy az S04-ban sem bírta mindenki a strapát (ha jól emlékszem Desmondnak is volt orrvérzése, aki pedig kíváncsiskodott, és belekerült a szigetet körülvevő aurába az megőrült). A film, a -hasonlat- eszembe sem jutott, tényleg!:)

• Kicsikiraly
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Charlotte "betegsége": nem tudom láttad-e a Butterfly Effect 1-2 filmeket, ott a főhős hasonló orrvérzést tapasztalt "időutazás" után, amikor új emlékei lettek. Azaz szerintem Charlotte is vmi hasonlón mehet keresztül, lehet hogy nem mindenki bírja az időutazást
  • Larvin
    Desmond tudata már egyszer átment az időutazáson, ez akkor bizonyosodott be, mikor találkozott Faraday-vel a szigeten, talán ezért küldte ezúttal a jövőbe éppen őt (Desmondot Faraday).

elismerem, hogy nem volt egy jól sikerült mondat, de ennyit csesztetni azért nem kéne miatta.

troll fogalma
  • ProGabe #15557
    Desmond tudata már egyszer átment az időutazáson, ez akkor bizonyosodott be, mikor találkozott Faraday-vel a szigeten, talán ezért küldte ezúttal a jövőbe éppen Faradayt?

vagy Faraday Desmondot?

még mindig nem értem mit akarsz mondani. plusz a troll fogalmát sem ismered rendesen

ezt most kérlek ne vedd sértésnek, lecseszésnek. egyszerűen csak nem vágjuk mit akartál mondani
  • Klemice
    Ejj mintha nem te írtad volna, hogy Faraday huga..
    Ezek szerint nem mindet értesz a részekből, szóval vegyél vissza.
  • Larvin
    A hiányzó alany Faraday. Persze, valóban hibáztam, de szerintem kis logikával rá lehetett volna jönni a mondanivalóm lényegére. A fórum trolloknak azonban nem erősségük a logikus gondolkodás.
  • GTheo
    Hiányzott már Sayid, Jack, Kate és Ben...
    Egyébként ezen kívül volt már olyan rész, amiben nem szerepelt Jack ?
  • Klemice
    én a drága füstöt akarom látni
    vajon fogjuk látni kisbaba korában is?
  • Lotczi
    Larvin legközelebb azért gondold át amit leirsz