22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Herold
    Látszott, hogy mosolyog a bajsza alatt, lehet, hogy már sokadszorra próbálták röhögés nélkül ezt a párbeszédet.
  • Blacktom
    és még ez sem igaz:)
    elég sokat hazudik Ben... persze nem ez a legjobb példa
  • Sephi
    Ja :D
  • Grove4
    Ez a rész most nem ütött akkorát(egyébként kösz az összefoglalást szolnokboy1)
    Legnagyobb:"Hogy tudsz olvasni?"
    "Anyám tanított meg"
  • Szolnokboy1
    "A 316 cím utalhat a járat számára és a Bibliára. János 3:16: (szabadfordításban) S Isten úgy szereté e Földet, hogy neki adá egyetlen fiát, ki annyira hitt őbenne, hogy nem elpusztult, de örök élettel áldaték. És az üzenetben, amit John Jack-nek címzett, ez állt: "Jack, bárcsak hittél volna bennem. JL".
  • Grove4
    Nem tökéletes még az angolom,mi a lényeg?
  • sirdond
    nagyon jó oldal!
    ez milyen brutál már:
    "Also, the title 316, we assume is the flight, but in the bible John 3:16 "For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life." and the note that John left for Jack said, "Jack, I wish you had believed me. JL""
  • precision
    szerintem nem _kellett_ hasonlónak lennie, csak hasonló _lett_, érdekesség képpen
    de aztán lehet hogy kiderül hogy nincs igazam
  • Sephi
    Igen. Nem értem miért kellet hasonlónak lennie a dolognak.
  • trident
    Két és fél ötletem van. Lehet mind hülyeség.^^

-a misztikum vonalhoz tartozott. Hogy higgyenek benne, hogy elfogadják, lásd a festményt is például.

-hasonló körülmények közt "léptek be" elsőnek is, valószínűleg így lesz nagyobb esély hogy a valószínűséget növeljék, ezt tudnám elképzelni (hogy minél több változó legyen azonos, mert így közelítenek az azonos eseményhez, lehet ezt is tudja egyenletbe foglalni Ms. Hawking).

-A nagybetűs sors.=) A gyűrű odakerült, Sayidot letartóztatják, Hurley kegyeleti okokból hoz egy gitárt, meggyászolni barátját. Azért történik így, mert így kell történni, ez a végzetük és dramaturgiai szempontokból is jól jön.

• precision
    ja most esett le, hogy a mostani részre gondol
  • gercse
    nem arra gondolt sztem
  • precision
    mármint Widmorenak? mert akkor kutakodni kezdtek volna, és lehet megtalálták volna a szigetet, nem?
  • Sephi
    En meg mindig nem ertem, miert kellet nekik szimulalni az eredeti balesetet... minek kellet hasonlonak lenniuk a dolgoknak?
  • ProGabe #15898
    az eleje jó, nagyon jó. aztán átmegy baromságba

"To summarize: our heroes never actually crashed; they are the future of mankind - the survivors of a cataclysmic polar event of which they are unaware; they are on the island to survive, procreate and repopulate the Earth. They are unaware of this plan which is sustained by a sophisticated collective consciousness and a group of scientists using electromagnetic power, and psychological techniques of reward and punishment. "

óóó jeee...
    most már sejthető, hogy a Black Rock nem azárt van a sziget közepén, mert valamilyen fémet szállított és a Sziget elektromágneses anomáliája húzta oda, hanem egyszerűen csak egy "ablakban" volt éppen a hajó és "alátermett" a sziget a semmiből
    meg ez a teória nem is foglalkozik az időutazással, mert az kb. semmissé tenné. amúgy tényleg nem rossz az Alvaro Hansos dolog és a Föld mágneses terének a teóriája

27 rész, és minden kiderül
  • Sephi
    Bocs ha votma.
  • Sephi
    Aruljatok el nekem plz, hogy melyik az az oldal, ami minden reszt elemez?
  • trident
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A következő rész promójában, amikor a kötelet igazgatja még gipsz van a lábán. Ha elfogadjuk, hogy átlagosan hat hét a rögzítési idő, akkor a kútbaesés - kötél közt hat héten belüli idő telt el John számára.

-hogy tényleg kötél lett-e a végzete nem tudjuk még. Ben már a csillagokat is lehazudta.:D
    -ahogy te is írod John bármikor visszatérhetett. Lehet az O6 számára a 3 éven belül 2 nap vagy 600 is.:)
    A hulláját hűtötték, de jó állapotban van, a gipsz + holttest miatt én arra tippelnék, John a kút után hetekkel érkezhetett vissza a külvilágba az 06 visszatérése előtt.

Én még Benen röhögök néha, mekkora hazug görény.^^
  • TNormi
    Sziasztok
    Én azt nem tudom hogy ki az a csávó aki jacknek részvétet kívánt... lesz még szerepe...ki verte meg Ben-t nagyon durva most jön rengeteg olyan rész hogy ki hogy szállt fel a repülőre, ne felejtsük el hogy desmond nincs a gépen vagyis nem láttuk...

• ProGabe #15893
    nem tudjuk Locke mennyit volt a külvilágban, hiszen nem tudjuk melyik időpontba ment vissza
    3 év csak a külvilág számára telt el, a szigeten maradt lezuhantak számára eltelhetett ennél sokkal több is

hasonlóságok:
    -levél Jack-nél - Sawyer levele
    -gitár Hurley-nél - Charlie gitárja, és szerintem az ő szelleme beszélte rá Hurleyt, hogy mennie kell
    -Sayid bilincsben - Kate bilincsben
    -ha Jack és Kate előző este összehozott egy gyereket, akkor Aaron is "megoldva"
    -Bennél gyűrű - Rose-nál gyűrű
    -Benaz utols pillanatban ért oda, akárcsak Hurley az első lezuhanáskor
    biztos van még, majd szépen lassan összegyűlik mind
  • trident
    Igen, ez is benne van a pakliban, azért dobtam fel, mert Kate első számú motivációja Aaron felnevelése, fura volt látni, hogy most történt egy nagy fordulat. Sorozatjunkien még a telefonhívást dobták be a 4. évadzáróból.:)
    Lehet nem kell túlkomplikálnom és ennyi csak.:)

• Sephi
    Ha Locke nem sokkal azutan ment vissza a multba mint ahogy Jack-ek kimasztak a szigetrol, akkor attol meg, hogy idoben ugraltak, megis eltelt harom ev. Namost ez nekem azt jelenti, hogy Locke majdnem 3 evet volt a varosban melletuk?????
  • jugen
    Azért azt megjegyezném, hogy a birtokolt tárgyak a villanás után is náluk maradnak... (iránytű, csónak (s5e4) stb...)
  • gabesz012
    Locke Jack apját helyettesíti (azért is kellet ráadni a cipőit), és van egy olyan gyanúm, hogy így fog tovább "élni" Locke is; szellemként(?). És akkor itt jön be az én teóriám, hogy anno a kunyhóban Locke valóban saját magával találkozhatott (amikor csak egy pillanatra vágtak be egy képet, sokan John-t szemeit vélték látni). Maga a sziget elvileg most a '70-es években van, és Jack-ék is ott landoltak, Locke meg már nem hagyhatja el a szigetet (mivel szellem), ergo ő 2004-ben is ott lesz. Persze ez azért zavaros, mert akkor a mostani síkon John már nem toppanhat be a kunyhóba hús vér emberként 2004-ben. Ben meg gondolom Locke-ot helyettesítette a gépen. Szerintem összességében egy olyan rész volt, amin utólag lehet sokat agyalni, szóval simán adnék rá egy 9-est és nem érzem töltelék résznek.
  • precision
    Aaron -os témához, megvolt a dialógus, mondta Kate Jacknek, hogy ne is kérdezze Aaronról, ha azt akarja hogy vele menjen a szigetre... az én tippem az, hogy megmondta Claire anyjának hogy van egy unokája, neszetied, viszlát... vagy esetleg Sun -al közösen odavitték Sun anyjához... bár ez nem olyan dolog amit ne lehetett volna elmondnai Jacknak, szal mégse tudom :D
  • AntiHero
    Na akkor csak nekem tünt fel (vagyis csak gondolkodok:D):

- hogy Jack apját is anno koporsóba vitték fel a gépre.
    most pedig locke-t, azért hogy helyetesítsen valakit (Aront?).
    van szerintetekt összefüggés? vagy lehet?

A másik hogy Hurley vitt egy magával egy gitár"tokot". De minek?
    (lehet hogy Charly "szelleme" mondta neki?)
  • trident
    Értem mire gondolsz, tényleg logikus magyarázat.

Egy vagy két résszel "ezelőtt" Jonhék amikor az utat rövidítendő, megtalálták a csónakot, találtak Ajirás feliratú palackot, cuccokat, nem nézem meg most újra, roncs is volt, vagy csak szétszórva tárgyak amit a repülőhöz lehetett kötni?
  • Herold
    Gondolom a villanás az lehetett, hogy épp a sziget felett haladtak el, mikor az eltolódott az időben, vissza a múltba. Ugyanezt élik át az ottmaradtak.
  • trident
    Nekem egy kicsit tompábbnak tűnt a rész, így is jó volt, megvolt benne a wtf, új, érdekes is (Lámpaoszlop/Lamp post; Hurley, Furgon), de valahogy összességében átvezetőnek, bevezetőnek tűnt...

70's évek
    A furgon nem tűnt lerobbantnak öregnek, Jin ruhája sem kopottnak, a fegyver is újnak nézett ki, valahol a Dharma fénykora netán röviddel a "purge" után kell legyenek -gondolom ti is így vélitek.
    Az még nagy kérdés, hogy Jin beépült-e és a többiek be fognak-e, mindenesetre nagy kavar lesz, ha a Dharmások közt ott dolgoznak majd...:)
    Viszont a Dharma tűnik olyan szervezetnek, bürokratikusnak, hogy ne tudjon csak egy fél tucat ember észrevétlen beszivárogni, plusz ott a lehetőség, hogy a fiatal Bennel is összefussanak... Esetleg Richardhoz csapódnak, mindenesetre nem látom a végét, mire megy ki a játék...

Hurley.
    Gondolom csak olyanra hallgatna Hurley, vagy csak olyan személy tudná meggyőzni, hogy szálljon fel a repülőre, akit ismer, kedvel... Sayid esetleg...De inkább "szellemre" tippelnék. Ráadásul lezuhanás helyett csak egy nagy villanás történt... Akik arra tippelnek, hogy a "lost" lényegében Hurley agyában játszódik, azok kaphattak most egy lökést.

Re Kicsikirály, ProGabe:
    Rengeteg a hazugság, mellébeszélés, fehér folt a sorozatban, ez szerintem megnehezíti a találgatást.:)
    Szerintem simán lehet, hogy van több "időhurok", ilyenre értem (de még nem láttuk!) a Faraday - Charlotte szálat, elképzelhető, hogy lesz még több is, amikor egymás vagy önmaguk (?) sorsába avatkoznak bele.
    -Hogy aktív részesei legyenek önmaguk jövőbeni "balesetének"? Nagy poén lenne (főleg, ha akaratlanul Jack-hez lehetne kötni és ennek tudatára is ébredne, akkor lenne ám önmarcangolás a köbön!:D

Jacob téma.
    Korábban feldobtam, hogy már láttuk Jacobot mint élőt (de inkább csak érzés, mert egyértelmű bizonyítékok nincsenek), el tudnám képzelni, hogy Faraday lesz lényegében Jacob. Ő az aki még csak "tudja" a dolgokat és hisz, szerintem el fog jutni az "érti" szintjére is -és túl tud lépni a hagyományos tér-időn és ez az entitás jelenik meg a szigeten.
    (és esetleg ő viszi az összes szálat. John-t meg lehetett vezetni és irányba állítani, talán Ben-t is, igaz ő a saját pecsenyéjét akarja sütni, Jack szerintem megroppant és most érzelmein keresztül vezetik. Richard fekete ló még, de nekem úgy tűnik, nem önmagát képviseli, hanem egy "fontosabb" célt.

Én most nem tudnék mondani egy biztos teóriát, több is lóghat a levegőbe, szerintem ez is a készítők célja!:D

Aaron.
    Hova lett? Egy nagyon fontos dialógus nekem hiányzik, Kate nem hagyhatta "csak úgy"... Ez Kate legfontosabb motivációja volt, a lostban nem lehet ilyen baki...
    Már Sun is fura, de meg lehet magyarázni, hogy Jin és a bosszú fontosabb a gyerekénél, aki biztonságban tud
  • 5c0rp330n
    ott viszont már AVC a kódolás, ergó az MPEG2-es változattal ellentétben, ami 4,5 giga, az csak 1 giga, ugyanolyan minőség mellett.
  • ProGabe #15882
    ez tetszik, nagyon tetszik. már csak azért is, mert én kb. erre gondoltam, csak kicsit máshogy. na jó, nagyon máshogy, mert belevettem azt, hogy a sorozat a hitről szól (pontosabban a technológia, tudomány vs. hitről)
    mi van, ha Jacob tényleg csapdában van, és valahogy rájött, hogy ezek az emberek együttes erővel képesek megváltoztatni azt, ami még senkinek sem sikerült, tehát a jövőt. ezért csinál mindent, még Ben is csak egy bábu, csak nem tud róla. Jacob meg a jővőben él, van idő felett áll
    hm, a te teóriád kevésbé misztifikált, ugyanakkor logikátlanabb is. hiszen ha nem zuhannak le, nem tudják, hogy "nélkülük a sziget lehetetlen", azt meg maguk idézik elő? ez egy szép időparadoxon :)
  • Kicsikiraly
    de megmondhatták annak a másik emberkének (nem jut eszembe a neve :S) hogy csalogassa ki Desmondot onnan :D
  • Herold
    Azt nem tudhatták előre, hogy Desmond nem írja be a számokat, ami miatt beindult az a mágneses anomália, ami a gép lezuhanását idézte elő.
  • Kicsikiraly
    akkor hogy ne off legyen:

teória:
    Most ugye visszamentek a kb '80as évekbe, amikor a Dharma épp kialakulóban volt. Azt tudjuk, hogy Faraday és Jin egész jól beilleszkedett, szóval valószínűleg itt vannak már egy ideje, valószínűleg azért, mert Locke rendberakta a kereket, így ahol épp voltak gondolom onnan mennek tovább. Na most, mi van, ha Jackék is beilleszkednek a Dharmaba, itt éldegélnek, segítenek kialakítani ezt az egészet, rájönnek, hogy nélkülük ez a sziget lehetetlen, és ők maguk intézik úgy, hogy a fiatalabb énjük lezuhanjon ezen a gépen erre a szigetre. Elvégre ha megnézzük, túl sok véletlen volt a flashbackekben, hogy ki kivel találkozott még a repülőre felszállás előtt is. Mégegyszer, ez csak egy teória, tessék belekötni ebbe, aztán mindjárt nem lesz off :D
  • ProGabe #15878
    ez a 18-ik totál off hsz a topikban egymás után. ezt meg kéne szüntetni!
    szinte semmiről nem beszélünk itt, mintha nem is lenne miről. heti 100 hsz-ből jó, ha 20 foglalkozik az aktuális résszel :S

ez az első 3 évad esetében is így volt? akkor még nem néztem. visszaolvasva egy kicsit szerintem nem. WTF?
  • sajtburger
    van benne valami, sajnos ezért alig lehet beszélni a lényegről. Amúgy van már felirat is.
  • Grove4
    Itt van nesze,de még egyszer elő nem forduljon,meg a stílusodat egy picit...
  • Klemice
    ajj annyira szánalmas az egész internet már komolyan mondom...
    mindenhol ez a faszoskodás megy, beszólogatás
  • liverpool123
    szted honnan a retekből tudtam volna hogy voltál szíves leírni? Egyébként is addig nem olvasok vissza amíg nem láttam a részt mert 1-2 júúzer elfelejti a SPOILER tag használatát.
  • tommygear
    kurvanehéz visszaolvasni 5 hsz-t?