22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • precision
    írtam hogy én hogy nem történtek meg a dolgok? épphogy azt mondtam, hogy minden ami eddig történt, megtörtént, csak amit mi eddig jelennek hittünk/vagy tényleg a jelen (durván az első négy évad) az annak a következménye amit most művelnek az 5. évadban, a 70es években, mint dharmások
    CSAK a jelenben (1-4 évad :D) erre nem emlékeznek
    csak ugye fura, hogy az a mult amit mi most jelennek látunk, meg hogy a jelen végén ugranak vissza a multba, tehát előbb látjuk a következményt, aztán az okozatot, meg hogy történhet előbb a következmény mint az okozat... :)

ki tudja, valszeg rossz az elméletem :)
  • ProGabe #16351
    Jin? :) Locke, Ben, Sun
  • Klemice
  • SötétBarom
    Az a jelen volt, nem 77. Ott vannak azok az arcok (Jin, Ben, stb.) akik nem mentek vissza múltba, csak simán lezuhantak.
  • grebber
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hát azt hogy bement a csávó a fiatal Bennel azt felébredt az idős Ben és ott volt vele Locke
  • trident
    Így van, ez csak viszonyítás kérdése.
    Akár azt is mondhatjuk: hogy mindig a "jelent" látjuk, ha a karaktereket nézzük. Szimplán "csak" a fless miatt más időpontba kerültek (kronológiailag, de a saját "biológiai órájuk" ugyanúgy ketyeg, mint bárkinek, a környezet, idő megélésük is).
    (Egyedül ugye Desmond a kivétel, ő képes volt a saját múltjába utazni, de nem fizikailag, hanem "tudati" szinten)
  • Klemice
    a 77es jelenhez képest az előző 4 évad egy kurvanagy flashforward volt ennyi durván dióhéjban
    persze csak ha viszonyítunk
  • ProGabe #16345
    nem, nem, nem

amit eddig láttunk a sorozatban, az mind megtörtént, pont
    ha '77-et vesszük a jelennek: Ben majd végignézi, ahogy az apja meghal a kocsiban, beengedi majd a többieket, stb. tehát nagyon is tudja majd, hogy Dharmas volt. Richard nem arra utalt, hogy minden emlékét törli, valószínűleg csak az elmúlt pár napot felejti el
  • Klemice
    wtf
  • precision
    szerintem nincs olyan hogy mi lett volna ha nem mennek vissza, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a jelen (ami most számukra a jövő, szal ami eddig történt a korábbi évadokban) miattuk alakult úgy ahogy, ők is a részesei voltak, még ha nem is emlékeznek rá

SPOILER (?)

fura volt a tegnapi részben Richard, ahogy elvette a kis Bent és amit akkor mondott... lehet van vmi spec. módszerük arra hogy kitöröljék egy ember emlékezetét, mert nagyon az jött le a szavaiból, hogy Ben már sosem lesz újra a régi, mindig others lesz...stb... ezt támaszthatja alá az is, hogy Ben (szerintem) nem emlékszik rá, hogy Sayid lőtte le gyerekkorában... max az othersék mondták neki, hogy gyerekkorodban valaki lelőtt... szal sztem Ben sem emlékszik rá hogy anno Dharmás volt
    és ez történhetett Jackel, Kateel...stb., hogy az othersök nekik is csináltak egy agy formázást a múltban még, tehát nem emlékeznek, hogy mit csináltak akkor, és most újként élik meg az egészet, holott ez már megtörtént egyszer

na mind1, az időutazás mindig nagyon kavar a sorozatokon/filmeken, majd kiderül hogy mi lesz... ez csak egy elmélet a sok közül, most jutott eszembe, lehet hogy hülyeség :D
  • ProGabe #16342
    talán azt is mond el mit nem értesz. mert nem tudom mit nem lehet érteni rajta
  • grebber
    Hát ennek a 11-es résznék a végét kurvára nem vágom!Valaki elmagyarázhatná aki érti!
  • trident
    Hosszú szar napom volt tegnap, talán ezért is vártam többet.
    Nem volt rossz, de valahogy az utolsó két epizód számomra közepes volt. Ment a történetszövés, a motivációkat is bemutatták, voltak fordulatok, de nem indult el az orrom vére...:)

Nincs valakinek lefordítani a lényegét, esszenciáját ennek az írásnak, a "mindneki azt lát amit kell" gondolatra utalok, mármint például: Sayid a fiatal Bent bal mellkasán látta a sebet, Jin a jobb oldalon.
  • grebber
    Én már arra vagyok kíváncsi miért kellett visszamenniük a szigetre.Mi lett volna ha nem mennek vissza!
  • zoltang
    felirat e11
  • passatgt
    miles-hurley párbeszédek mekkorák voltak:D
  • Máté94
    Off:

Ápr.6-tól lesz 5.évad magyarul az AXN-en aki majd nézni szeretné.

ON:
  • ronihun
    Jo rész volt eléggé.Egyébként ma van Aaron névnapja :D
    meg az enyém is :P
  • ProGabe #16334
    az a jelent hatalmas volt. a végén már hangosan nevettem. amúgy
    Ben szerintem mindenképpen bekerült volna a templomba, ugyebár erről megegyeztek Richardal. így csak előbb sor került rá. de hát ilyen csavarokat várunk a Lost-tól
    Jack-Sawyer páros tivábbra is rivalizál, csak ugye megfordult a dolog. Jack-ből hívő lett, Sawyernek meg "benőtt a feje lágya" és ez nála bőven elég volt ahhoz, hogy jó vezető váljék belőle

nem volt rossz rész, csak sajnos volt benne egy-két üresjárat. ahogy nézem a következő ütősebb lesz
  • Borg
    Én egy kicsit hiányoltam most is a nagy döbbenetet. Nem volt olyan hű de meglepő mozzanata...
  • jugen
    Jó volt, de úgy látom a jövő heti jobb lesz:)
  • sirdond
    hozta a szokásost
    szerintem ebben az évadban eddig mindegyik rész nagyon jó volt
    persze aki állandóan spoilerek után kutat,meg különböző fórumokat búj egész álló nap,annak nem biztos,hogy tetszeni fog
    gondolok itt arra, hogy kis ben nem hal,mert láthattunk egy képet
    persze, mindenki tudta,hogy nem fog meghalni, de akkor is...
  • Sephi
    Jovolt ez a rész? jobb mint az előző? Csak este tudom megnézni :(
  • sirdond
    milyen kielégült fejet vágott már hurley, mikor miles nem tudott válaszolni a kérdésre :D
    azért jack se semmi, most hogy man of faith lett man of scienceből és persze ezen múlik az is, hogy ben az lesz aki, és ez mind locke miatt. hát nem semmi
  • cherubim06
    5x12 promó, helyesen
  • cherubim06
  • Klemice
    de még mekkora lesz a következő
  • Zs0lt1
    5x11
    Úristen mekkora rész volt ez is! A vége meg:
    Welcome back to the land of the living!

Aztakurvaéletbe :D
  • Blacktom
    Úgy látszik ők is ezen vitatkoznak:)
    Sneak peak:
    http://www.youtube.com/watch?v=6kY80ecp3f4&feature=channel_page
    Így tényleg érdekes hogy Ben látta Sayidot, biztos emlékszik rá, a többiekről nem is beszélve, 3 évig éltek együtt. Max ha jön valamilyen emlékezetkiesés, esetleg agymosás mint a franciáknál, de ezt úgyse tudom most elképzelni:)
  • tomhanx
    Carlos Castaneda

Másik világ kapujában

Az indián varázsló beavat a látás rejtelmeibe. További beszélgetések Don Juannal

A szerző immár hét kötetet jelentetett meg, amelyekben a jaki indiánok tudásának egyre mélyebb rétegeibe vezeti be az olvasót. A másik világ kapujában sorrendben a második könyve. Azt írja le benne, hogyan tért vissza hosszabb szünet után tanítómesteréhez, az indián varázsló, látó, tudós harcoshoz, hogyan szánta rá magát végképp, hogy elfogadja a nyugati ember számára eladdig járatlan út követelményeit: sokszor makacs ellenkezéssel, de mégis alávetette magát annak, hogy belőle is látó és harcos legyen. A könyv sikeres kísérlet arra, hogyan lehet a látás, a harcossá válás felé vezető rögös úton szerzett élményeket és átéléseket hitelesen megjeleníteni. Carlos Castaneda könyvei fokról fokra mélyítik el tudásunkat arról, hogyan lehet a jaki indiánok ősi tanítását követve átjutni a világok közötti résen a tudat szabadságának határtalan birodalmába. Különös, olykor borzongató, szellemi és fizikai kalandokban és humorban gazdag beavatás egy másik világ titkaiba Castaneda második könyve, a Másik világ kapujában.
  • Klemice
    Ben-nek kurvára semmi köze nem volt a repülő lezuhanásához
  • Grove4
    A könyv,amit Ben adott Sayidnak.
  • 5c0rp330n
    ennyiről van szó. és a spoileres képet látva ez méginkább megerősödödni látszik. ha ben meghalna a múltban, az paradoxon lenne, az eddigi 5 évad elmélete mint egy kártyavár omlana össze..
  • gabesz012
    Szvsz nem kell ezt túlbonyolítani. :) Jó volt a rész végére kedélyeket borzolni, de ahogy Locke sem halt meg (pl. amikor Ben meglőtte), Michael sem tudott meghalni, míg a végzet(sziget) nem engedte el; Faraday: a múltat nem lehet megváltoztatni, Faraday muter: a sors meg van írva, stb...

Egy hülye teória: az Oceanic 815 azért zuhant le, mert Ben bosszút akart állni azon, aki meg akarta ölni, illetve Sayid később lebukott, hogy Jack-ékkel van, ezért Ben rajtuk is bosszút akar(t) állni. Persze ez az időutazás mindig egy kusza dolog marad. :S Mert amikor az S1-ben lezuhannak, az feltételezi azt, hogy már jártak a szigeten, ahova a jövőből mentek. Szóval így azért viccesen hangzik. :D Még van huszon pár rész és reméljük minden kiderül...
  • Grove4
    De amikor az apjával beszél a furgonban,akkor az apjának tudnia kellene,hogy nem a fiával beszél!
  • Kicsikiraly
    teória:

mi van akkor ha a felnőtt ben, akit mi ismerünk, csak egy imposztor, aki beépült a Dharmahoz, egy régen meghalt gyerek személyazonosságával, felnőtt ott, vezető lett, stb stb stb :O
  • ManoNegra
    Valszeg azért állította biztosra, hogy: Sayid te gyilkos vagy! :-)
  • Klemice
    szerintem 1 idősík van, és ben azért lepődött meg sayid miatt a repcsin hogy hú bazmeg akkor télleg nem változhat a múlt :O
  • ates84
    Ben nem halt meg elvileg:

!!! SPOILER !!!
  • Sephi
    1. Ha Ben meghalt, akkor kulombozo szalak megy az ido.

1.2. Ha Ben meghal, akkor csak egy ido sik van konstans megy a vegtelen fele es akarmit csinalnak, az az ido stabil marad.

1.2.3. Ha az az ido vonal konstans es stabil, akkor minden ami megvaltozik rajta egy uj szalat indit el.

Velemenyem szerint itt tobb szalrol beszelunk az idoben.