22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • ProGabe #16392
    "Jackék sosem tartoztak a Dharma-hoz.. eleve 77-ben még mindegyikük gyerek volt,"

hogy is mondta a mester: "eszem-faszom megáll, áúúúú"

két Jack, Kate, Jin, Sawyer, Hurley, Miles, Juliet (kihagytam valakit?) létezik '77-ben: mindegyikük, mint gyerek (vagy pajkos gondolat Kate, Miles(nem tudom hány évesek) szülei fejében) és egy időutazó a szigeten. ennyire alap dolgot hogy a búsba nem lehet megérteni?
  • SötétBarom
    Szerintem közel sem :D
  • passatgt
    na ez egy értelmes magyarázat
  • Soundmaker
    Jackék sosem tartoztak a Dharma-hoz.. eleve 77-ben még mindegyikük gyerek volt, és a tisztogatást sem élték volna túl. Hacsak a "többiek" tényleg el nem vitték őket abba templomba. És miután olyanok lettek mint ők, kiküldték őket a nagyvilágba. Talán pont ezt akarják kihozni a dologból.

Még azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a többiek szerepe a szigeten is az hogy megtalálják a vanzetti egyenlet megváltoztatására a megoldást. Csak ők a saját természetes adottságikkal teszik ezt, és azzal hogy őrzik a sziget titkait. Talán felnevelhették a későbbi szereplőket akiket kiküldtek a világba hogy új életet kezdjenek, és ezáltal változzon az egyenlet faktora. Na most a szigetre történő lezuhanásuk 2004-ben pedig tulajdonképpen hazatérés. Mivel újra kitörnek, és Ben elfordítja a kereket, ezzel megváltozik a megváltozhatatlan, és a sziget próbálja egyensúlyozni rendbe rakni az idővonalat. (Ami megtörtént azon nem változtathatsz) , ezért kerültek vissza csak Jackék. Az ő tulajdonságaik (karmájuk) képes az eredeti idővonal helyreállítására. Sun ezért nem került vissza. Locke meg azért nem mert ugye halott volt, ugyanakkor ő pontosan azt tette amit a sziget elvárt tőle. Ha ő is visszakerül a múltba akkor felborul minden.

Azt nem tudom még Richard hogy kerül a képbe, és az Egyiptomi vagy milyen szobornak mi szerepe lesz... :)

Kicsit zavaros amit írtam de remélem értitek :)
  • Lotczi
    Grebber te meg hagyd ezt a sorozatot amint látom nem fogsz fel semmit még azután se miután elmagyarázták neked
  • Lotczi
    Ember most olvastam el a hozzászólásodat,
    Most nem értem mi a bajod ha te most visszamész 30 évvel korábban arra mért kéne emlékezned mondjuk 5 éves korodba? Mert te ezt mondod csak a lost szereplőkkel hogy nem emlékeznek az első 4 évadban arra hogy ott voltak 77.ben. azért nem emlékeznek rá mert még nem történt meg velük akkor nem pedig mert kitörölték az emlékezetüket. gondolkodj kicsit
  • Klemice
    csütörtökön kiderül
  • ProGabe #16385
    "Az időutazással is rátettek egy lapáttal, ezek érdekes dolog, és egy külön sorozatot is rá lehetne építeni."

EZ az a sorozat
  • 5c0rp330n
    szerintem nincs külön elmélete miles/faraday-nek, mint hurley-nek. lényegében ugyanzt mondják mind2en.. mikor mondták ők, hogy a múlton változtathatnak? nem hiszem, hogy mondtak volna ilyet, mert nem változtathatnak semmin: sem a múlton, sem a jövőn, pont ez a lényeg.
    a ben-sayid dolog pedig elég alaposan meg lett magyarázva, amikor richard azt mondta, hogy ben semmire nem fog emlékezni, ha hozzájuk kerül.
  • trident
    A Richard és Horace beszélgetésében nem a füstre való utalás van (hogy a szónikus kerítés csak a füstöt tudja kinn tartani, Richardot, netán a többieket nem)?
    Ha igen, akkor nem Benből jön a füst.:)
  • PrisonMan
    Huppsz, ja :)
  • Klemice
    Én beszarok hogyha a füst 77ben született amikor ricsárd bevitte bent a templomba..
  • Szolnokboy1
    ennek a becézése az Ellie. :)
  • PrisonMan
    Tuti, hogy "Ellie" az Mrs. Hawking. A rendes neve Eloise Hawking, ennek a becézése a Hawking.
    Charlesra meg... Lehet találgatni.. :) :)

Kíváncsi vagyok mit szövetkeztek ezek közesen már a 70-es években. Meg hol van Farraday??
  • SötétBarom
    Nem. :D
  • AntiHero
    Az senkit nem izgat hogy abba a "templomba" vitték a "kis" Bent amibe a füst szörny volt/(lesz?)?
  • precision
    Charles az tuti Widmore
    Ellie talán meg Mrs. Hawking, nem emlékszem már a nevére
  • FRenkie
    Ó, és még valami. Ki az az Ellie, és ki az a Charles? Talán Widmore? hehe
  • FRenkie
    Jó volt, hogy Miles és Hurley is elmélkedtek az időutazáson..

Nekem minden lost rész nagy örömet okoz, de sajnos én is kezdem azt érezni, hogy egyre több ötletet nyomnak bele a készítők, és a végén nem lesz semmi nagy döbbenet, csattanó, ami összefogja legalább a felét a misztikumoknak a szigeten. Az elején még reménykedtem, hogy lesz valami hatalmas magyarázat a végén, de a füstszörny megjelenése után már inkább csak azért nézem a sorozatot, mert szórakoztat, mindig van valami csattanó, de már annyi minden történt, hogy lehetetlennek tartok egy elfogadható befejezést, ami elég gyorsan közeledik. Az időutazással is rátettek egy lapáttal, ezek érdekes dolog, és egy külön sorozatot is rá lehetne építeni. Ez a rész szerintem egyértelműen arról szólt, hogy felvetették annak az időutazásos teóriának a lehetőségét, amiről már többen elmélkedtetek, vagyis hogy ami most 77ben történik velük, az hatással lesz az 1-4. évadban történtekre, sőt lehet hogy ezek azok a dolgok, ami miatt történik majd a repülőszerencsétlenség(Hurley álláspontja). Lehet. De ott van ugye a másik elmélet, ami szerint, "ami történt, megtörtént" vagyis bármit változtatsz a múltban, a jelenen nem tudsz változtatni(Miles és Faraday). Ezzel a résszel tehát azt üzenték a készítők, hogy (még) egyik elmélet igaza sem bizonyítható, és valami azt súgja, hogy nem is lesz konkrétabb utalás egyhamar.

A Ben-Sayid kapcsolatról én azt gondolom, hogyha az 1. elmélet igaz, és ben azért lesz gonosz, mert sayid lelőtte és a többiekhez kerül, akkor szerintem ben emlékszik sayidra, és azért szopatja a bérgyilkosos melókkal, és azért mondja rá, hogy gyilkos vagy. De én még mindig nem vennék mérget, hogy ez az elmélet lesz a helyes. Mindenesetre nagy érdekes, és várom a következő részt, mindamellett, hogy szkeptikus vagyok a jó sorozatzárással kapcsolatban.
  • trident
    s05e06: 39 perc. (fény, eltűntek). Vágás, Jack a szigeten ébred.
    s05e07 43 perctől. Caesar kérdezi Locke-t hogy mi történhetett, hogyan tűnhettek el emberek a gépről.
    s05e09: mindez egyben és folyamatosan az első öt percben: vihar, zaj, fény: néhányan eltűntek. Miután ez elül, előbukkan a sziget, a gép veszít magasságából, kényszerleszállás.
    Az ötödik percnél a felirat: 30 évvel korábban.:)

...

Richard beviszi a gyermek Bent a templomba. Vágás. Új jelenet. Ben meggyötörten felébred, kigúvad a szeme Locke vigyorgó ábrázatától.
  • 5c0rp330n
    ha te segg vagy hozzá, az az egyéni problémád. nem kötelező nézni.

most néztem csak meg egyébként az új részt, hugo és miles beszélgetése lényegében pont azokat a kérdéseket boncolgatta, amikről még az előző rész után ment a duma itt. lényegében kezd egy kerek egésszé összeállni az egész. persze a természetfeletti dolgokra, mint pl a sziget gyógyító ereje még mindig nincs magyarázat..
  • tommygear
    nem Lock, hanem Locke

ezt még egy fogyatékos is megérti hogy Locke-ék nem 77-ben vannak, szerintem kezd el előlről nézni az évadot
  • grebber
    Nem értem akkor sem.
    Ha a többiek 77-be vannak akkor és ha ők lezuhantak oda ahol a többiek vannak 77ben akkor ők mitől nem 77ben lennének?
    Meg akkor bevitték a lőtt hasú kis bent és mutatták a nagyot Lockal akkor az hol miért.
    No mindegy tököm kivan már ezzel kodfejtő kell hogy értse az ember!
  • tommygear
    faszság, de azért nézed
  • ProGabe #16368
    kössünk üzletet: mi megnézzük, megnyomjuk a del gombot is, ha te többet nem írogatsz faszságokat ebbe a topikba
  • dzsagon
    Hihetetlen, hogy egyesek próbálnak magyarázatot és értelmet keresni ebben a sorozatban, ami színültig teli van faszságokkal(lásd: időutazás, teleportáció, feltámadó halottak, nemőregedő emberek, stb). Csak nézzétek meg minden héten az újabb részt, feltéve, ha nincs jobb dolgotok, aztán nyomjátok meg a delete gombot.
  • Herold
    Ki az az Esmeralda? A Vak angyal?
  • tommygear
  • Klemice
    esmeraldának gyűjtenek szemműtétre, 77-ben vannak elkezdenek gyűjteni és mire elkezdődik az esmeralda sorozat egyből oda tudják neki adni a pénzt
  • tommygear
    hogy találkozzanak Locke-al
  • Szolnokboy1
    nekem egy valamit mondjatok meg: hová tart szerintetek most a sorozat? mi a cél? eddig nyilván az volt a cél, hogy kijussanak a szigetről. de most, hogy kijutottak, sőt vissza is jutottak mire megy ki a játék? megint a kijutásra?
  • trogerzsiger
    Sztem jó volt hogy így időzítették, mert mindig előre elolvastad a szöveget, azt így sztem jó:D
  • Herold
    Ez a felirat most egy kicsit hevenyészett volt. Az időzítés sem volt jó.
  • 5c0rp330n
    "Tulajdonképpen ha elfogadjuk az időutazást, akkor el kell fogadnunk azt is, hogy nem létezik szabad akarat, és már minden "le van játszva"."

ezt egyébként is el kell fogadnunk.. a lost-ban inkább az a durva, hogy van időutazás (ami persze önmagában is paradoxon, mert felborul a kauzalitás, meg minden, amit einstein mondott, és a fizikusok amit hisznek), és mégis minden pontosan úgy történik meg, ahogy meg kell, nincsenek párhuzamos dimenziók.
  • trident
    Ha a papírcsíkoknál maradunk, akkor nem kell krumplipucolás. Lelőtték, bevitték, fejébe húzták a darth vader sisakot.:)

Szóval minden így történt és történik, csak eddig nem tudtuk, láttuk, ismertük.:)

• trident
    Én úgy képzelném el, mint két papírcsíkot. Az egyik papírcsík a "koronológiai" idő (ahogy a földön vagy akár a szigeten "telik" az idő), a másik a "biológiai/személyes idő" (ez pedig az amit te élsz meg és élsz át).

Alapesetben a két papírcsík fedi egymást, össze van tapadva.

A fless során a biológiai idő elválik (mondjuk elvágja) és a kronológiai időcsík másik részéhez tapad, ott folytatódik.

Tehát amikor Jack s01e01 időpontjában számára az s05e11 a jövő.
    Nem is emlékezhet, hiszen az vele nem történt még meg.

Ne a kronológiai időt vedd figyelembe, az egy végtelen szalag, nem változik, hanem a karaktereket. A sziget 1977-es múltjában történt, ami történt, de Jack vagy bárki számára az a jövő!:)

• SötétBarom
    Vagy ott van például a Terminator első része. Reese visszajön a jövőből, hogy megvédje Sarah Connort attól a terminatortól, akit azért küldtek, hogy megakadályozza John Connor megszületését - azonban ez a Reese gyerek lesz Connor apja.

Kb. úgy képzelem ezt a dolgot, hogy az idő egy statikus valami, amit a benne lévő szemlélők az ő adott pozíciójukban jelennek érzékelnek, viszont az "egyenesben" vannak hurkok, melyek a szemlélőktől függetlenül ott vannak, és "meg vannak történve". Tulajdonképpen ha elfogadjuk az időutazást, akkor el kell fogadnunk azt is, hogy nem létezik szabad akarat, és már minden "le van játszva".
  • SötétBarom
    Predesztinációs paradoxon. Szerintem nem kellett volna ennyire a múltban maradni, így nagyon ingoványos talajra léptek az írok.

Wikipédián van mit olvasgatni a témáról, én már régebben megtettem. Elég agycsavargató téma :)

Két példa (elnézést, nincs kedvem kefordítani:

"A man is hunting when someone shoots him. Surviving, he resolves to go back in time to stop the sniper. Appearing at the place of the incident, he sees someone approaching, he shoots them, believing that they are the sniper. Later, he realises that the man he shot was a past version of himself, and so he was both the sniper and the victim."

"A man receives information about his own future, telling him that he will die from a heart attack. He resolves to get fit so as to avoid that fate, but in doing so overexerts himself, causing him to suffer the heart attack that kills him."

• ProGabe #16354
    Sün! :D

eljutottunk oda, hogy valamit k*rvára át kell gondolni: Sayid azért ölte meg kisBent, mert utálta nagyBent. ha nem zuhan, le nem találkozik nagyBennel, nem rág be kisBenre. de ha nem lövi meg, akkor idővel is féreg lenne belőle? valószínűleg igen (ezt már írtam korábban). DE ez párhuzamos idősíkot determinálna, ami nincsen a Lostban

gyk: azért kéne párhuzamos idősík, mert kell egy, amiben kisBen megvágja a kezét krumplipucolás közben és Richardtól kér segítséget, aki beviszi a templomba, így megszületik féregBen. innentől minden megy addig, amíg le nem zuhannak, vissza nem mennek, Sayid meg nem lövi.
    valamit kihagytam a számításaimból, vagy tényleg így van?
  • SötétBarom
    Sunt akartam :D