22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • trident
    Tiszta sor, így már tökéletesen értem mire gondoltál.

Azért nekem ez a Radzinsky gyerek is nagyon gyanús a fekete ruhájában meg kócos hajával... áttapos mindenkin, magához veszi az irányítást, megszállottan buzerálja a zenergijamezőt. Meg latinul ír láthataltan tintás térképet? Meg még Jacob embereihez is el akar jutni? Még a végén kiderül ő volt man#2 teste 1977-ben...:D
  • homeless
    SPOILER!!!

Lehet, hogy ők a 2 isten?
    Hórusz és Széth története

Széthről ezt írják:
    "Eredetileg a sivatag istene volt, akit hamar a zűrzavarral és a pusztítással kapcsoltak össze. Széth az egyiptomi mitológiában a "szükséges rossz", az ellenpont, ami nélkül a jó sem létezhetne."
    És a szobor is hasonlít rá.
  • trident
    Csak találgatok:
    -Jacob a választás lehetőségét adja. A végeredmény a választások összessége. (man#2 pedig befolyásol és aktívan tesz, akár a füst is őt szolgálja)
    -Jacob talán látja az opciókat, Desmond csak véletlenszerűen, időnként belelátott az aktuális jövőképbe, Jacob talán variációkat, lehetőségeket.
    Ha a fentiek egyike igaz, akkor tette amit tett, a végeredmény lett ami lett...:)

Jacob halála:
    -ahogy korábban ProGabe írta, valószínűleg tudta (sejthette), hogy ez lesz. Az első pár percben van is utalás erre, lehet ez egy terv lépése volt és a végeredmény (amiről még halvány lilánk van) az ő ízlésének megfelelő lesz.
    -no meg ugye ha itt egy "istenségről" van szó, lehet valahogy visszatér, szellem, vincent vagy mittoménhogy.:D
    Hiszen nem emberekről beszélünk.

Befejeztem a felesleges agyalást.:)
    Csukott szemmel belenyaltunk egy fagyi csúcsába, de nem tudjuk, hogy az öntetet érezzük vagy a felső gombócot.:D
    (igen, igen, voltak kitalálható dolgok, voltak evidenciák, de azért valljuk lesz még meglepetés, ahogy eddig is volt^^)

Talán pedig a fagyiban a két entitás harca áll, amiben a karakterek csak figurák. A s01e02-ben van talán az a jelenet amiben Locke Waltnak magyarázza az osttábla szabályait, a Raised by Another epizódban Locke tűnik fel kártyát vetve, egyik szeme fehér, a másik fekete.
    Rengeteg utalás volt már eddig is, de csak most tünt fel a két figura.
    Már csak 205 nap. :D

• ProGabe #16910
    az a mondat abból fakad, hogy ez a két ember ugyebár elég régóta játszik egymással. azt tudjuk, hogy a sötét meg akarja ölni Jacobot, de azt nem, hogy Jacobnak milyen tervei vannak (talán hasonló). mert vannak neki, semmi kétség, ezért is visz embereket a szigetre. mondja is, hogy minden csak azt szolgálja, hogy eljöjjön a vég, pontosabban befejeződjön valami

valamilyen terv kell, mert így csak azt éri el, hogy a sötét felhasználja ezeket az embereket ellene. szóval én úgy gondolom, hogy Jacob inkább megsemmisíti magát, a játszóterüket (sziget) és minden mást is, hogy a sötét terveit megakadályozza. hiszen ki tudja, lehet, hogy Jacob akadályozta meg eddig, hogy Mr. Sötét kijuthasson a szigetről a világba, ahol ki tudja mire lenne képes

azon most felesleges gondolkodni, hogy ki-kit személyesített meg a rengeteg szellem, látomás, franc tudja mikből. talán egy újranézés segítene a dolgon, figyelve a részletekre, főleg a szellemek, látomások, franc tudja mik ruháit illetően ;)

még valami: nem lepődnék meg, ha a végén kapna egy "figyeljünk oda emberek, hol tart, mire használjuk a technológiánkat" eszmét a sorozat a'la BSG. azért gondolom ezt, mert kiderült: eddig kellett várniuk (vagy inkább várnia Mr. Sötétnek) arra, hogy az emberek elérjenek egy bizonyos technológiai szintet. lehet, hogy az egész Dharmát csak felhasználták, aztán ugye repülőket is kedvelik, könnyebb, gyorsabb így idehozni bárkit is, mint hajóval :)

plusz ugye a Dharma kísérletezgetései valami olyannak, amit koránt sem értenek
  • Sephi
    Hat mivel Juliet-nek sikerul robbantani, igy ugy erzem, hogy valami miatt mind egy idobe kerulnek. Kerdeses, hogy mi lesz a vege ennek az egesznek.
  • sirdond
    és mi van ha a "They are coming" szövegen jacob azt értette,hogy más természetfeletti lények jönnek?

ja és widmore kit képviselhet?
  • sirdond
    nem tudom, de ennél még az ézsau is jobb
    vagy maradjon inkább man #2 szerintem
  • Sephi
    Baze most latom hogy raizgultal erre. Olvastam az este sok LOST blog-ot es valahol volt egy ertelmes magyarazat miert o a David. Majd kikeresem otthon.

• Klemice
    de honnan szalajtottad ezt a David nevet?
  • Sephi
    Igen, erre en is gondoltam. Kerdeses hogy miert ad ki gep hangot es miert jelennek meg monitor kepekben az adat...

• AntiHero
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Gondolom a füst mag a a fekete/gonosz "isten". Ezért mondta Ben-nek , hogy kövese Lockot (vagyis a fekete/gonosz istent).

Fura, hogy behozták ezt a 2 embert/istent. Teszik is meg nem is.

Amit még majd gondolom megtudunk az ócsú évadba hogy ki rombolta le a szobrot. Bár ezt is a füstre fogom:)
  • Sephi
    En mar leirtam mit gondolok. Azt nem ertem jelenleg, hogy ha Jacob a jo, akkor minek hozta a szigetre Locke-ot ha "tudta" hogy vegezni fog vele. Vegulis nem Locke vegzet vele... hanem Ben... lehet ezt akartam bebizonyitani David-nek, hogy az embert nem lehet ekkora gonoszsagra ravenni, es David ezt hasznalta fel ellene?

De akkor ha most a jo (Jacob) elpusztult... mi lesz most?
  • trident
    re Sephi: szokatlan volt nekem is, nem a sorozat stílusa szvsz.

re Klemice: gondolom ez nekem is szól, például #man2 beszélgetése Bennel a kunyhóban és a templom alatt történtekről. Alap, hogy benne vannak a pakliba.
    Mindenesetre nálam továbbra is akad a lemez, hogy minősíthetem e man#2 -> kunyhó -> Locke bácsi megvezetése + Kate álma Claire-l és Jacob -> jelenések -> Hugo + Jack találkozása az apjával a kórházban...

Lehet hogy ez a krónikus agyfasz jele nálam és ragaszkodom hülyeségekhez, csak kíváncsi vagyok, ti hogy látjátok. Mert az viszont nem mindegy, ki kit rángatott, ebből talán jellemre, célokra is következtethetünk (nem hiszek a szimplán jó és rossz fogalmában a lostban, ennél lehet cizelláltabb lehet Jacob és man#2).

Nem írtam spoiler tagot, gondolom nem gond.:)

had agyaljunk csak 2010-ig:
  • Klemice
    az sosem merül fel bennetek hogy a szereplők hazudhatnak illetve elhallgathatnak dolgokat?...
  • Sephi
    Ne feledd a hihetettlen lovoldozos jeleneteket amik kb ugy illetek bele a sorozatban mint a Rem Rendes Csaladba a quantum fizika elmelete.
  • trident
    Sok kis szálkás ember szines ruhában, hungarocelből és kutyaszőrből, lásd a következő illusztrációt:
  • trident
    Valahogy én is ebben a kérdéskörben ragadtam le. Ellentétben veled inkább tanácstalan vagyok, agyfaszt kaptam, lehet csak túlságosan ragaszkodom a megoldáshoz.

Magyarán ki kinek sugott? Kunyhó - Richard - látomások-on problémázom.

Mondhatjuk azt, hogy Christian a man#2? Rávette, segített döntéseket hozni Jack és Locke-nak.
    Claire-t is akkor tartok tőle ide kell sorolni.

Látomások, jelenések.
    1; A bambuszvágó, építkezős, orrvérzős, visszatekerős Horace-t hova soroljuk? Én Jacobra hajlanék,
    illetve Walt megjelenése a tömegsír felett Locke-nak.
    Itt nem utasítások voltak, hanem lehetőségek, ezért gondolom Jacob személyét mögötte.
    2; Hugo szellemlátásai: azt hiszem, ez is Jacob munkája.

Maradhat a megállapítás, hogy man#2 a szigeten munkálkodhat, Jacob el is hagyhatja?

Kunyhó.
    Oké, ez man#2 helye, homeless hsz-hez azt még talán hozzátehetjük, hogy
    1; Iliana szerint már rég nincs ott Jacob, de ezek szerint ott kellett legyen, használta volna? (hiszen rövid képi üzenetet is hagyott)
    2; Locke első kabinlátogatása során Jacob szólt hozzá?
    Hiszen man#2 sem tudta mi történt akkor.

Richard.
    Kikent szemű barátunk ugyebár ismerte Jacob lakhelyét. Szorgosan hordozta az üzeneteket, listákat. Valóban az ő üzenetei voltak, Jacob kérésére akarták elrabolni a két helyen elzuhant lostiekat?
    Jacob választotta ki Locke-t is?
    ...

Állocke/man#2 nem tudta mit tett a füst a templomban Ben-nel?

re ProGabe: #16857
    Oké. Jacob az emberek választására bízta magát, talán ő a variációkat látta előre, talán hasonlóan mint Desmond. Oké. Man#2 pedig befolyásolt, irányított.
    Arra gondolsz, hogy az incidens elpusztítja man#2-t is? maga az incidens vagy az abból származó következmény?
    Mert sajnálom, de nem értem a " tehát most mi azt látjuk, hogy vesztett, de közben nyert és elpusztul az egész sziget, "sötét ruhástól", mindenestül" mondatod.

Sajnálom, buta vagyok, nem értem, vívódom. Nem látom át ezt a részét a cselekményeknek retrospektív.
    ---

Maga az évadzáró a csilipaprikás hasmenéshez volt hasonlathoz. Örül az ember, hogy túl van rajta, de nem feltétlen könnyebbül meg.
    Kiváló szinészi munka volt a duplarészben, eljutottunk egy kimagasló csúcsponthoz, igaz voltak benne elcsépelt dolgok (koporsó, vadnyugati lövöldözés), de letehette a haját az is aki a karakterek miatt nézi a lostot és az is aki a misztérium miatt.

Én meg a harmadik csoportot alkotom, aki a fenti, egyszerű kérdéseken felakad és nem tud lekászálódni.
  • Sephi
    Meg az a kibaxott nagy templom a fold felett és a fold alatt is... egy szobor nem lehet nehéz.

• sirdond
    tehát hülye kérdés volt :D
    nem tudom, nem voltam ott,amúgy google a barátod
  • passatgt
    tehát hogy?:D
  • sirdond
    úgy ahogy a piramisokat meg a szfinkszet is
  • zaki
    Hagyjad már, ő ezt is tudta előre mi lesz a neve :D
  • passatgt
    amúgy ekkora szobrot hogy építettek oda?:D
  • ProGabe #16890
  • homeless
    Szerintem Jacob meg a másik forma, 2 isten, akik mindig is léteztek, csak az emberek mindig máshogy hívták őket. Így jönnek a képbe az egyiptomiak is. Gondolom ők is jártak a szigeten és Jacob tiszteletére építették azt a nagy szobrot, amiben lakik. Aztán egyszer valahogy sikerült bezárni Jacobnak a másik arcot a hamuval a kunyhóba és mindig is ő lakott ott nem Jacob(csak Ben hitte azt). Aztán Locke valahogy kiszabadította. Kb akkor szabadulhatott ki amikor először megjelent Jack apja(nem Jacknek, mert az csak látomás volt). Szerintem ő is ugyanaz volt, aki most Locke. Ja meg az is durva, hogy a hamis Locke mondta Richardnak, hogy meg kell halnia Locknak, és ezért is ment vissza. Ki volt ez tervelve rendesen:) Csak az a baj, hogy ez is ilyen "mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?" jellegű dolog:S
  • Klemice
    Titus Welliver

"Lost" .... Man #2 (1 episode, 2009)
    - The Incident: Part 1 (2009) TV episode .... Man #2

David?
  • trident
    Ha ezt a gondolatmenetet folytatjuk, akkor talán az Jacob felvetése, hogy "az ember" magasabb célok elérésére alkalmas, képes kiteljesedni.

S keverjünk bele mitológiát, a paradicsom, a tudás fája, Pandora szelencéje, Prométeusz, Bábel tornya, az özönvíz nem volt más mint Jacob - man#2 harcának vetülete és emlékei.

Én nem feltétlen gondolom így (de való igaz, hogy el lehet menni egy ilyen irányba), most más kérdéskör foglalkoztat.
  • Seth
    Honnan jött a David név? Említették, hogy ez a fekete ruhás neve?
  • Sephi
    Lehet David es Jacob valoban a jo es a rossz es a sziget valoban a paradicsom. Maga a tokeletesseg.

Csak nem ertem az egyiptoni dolgot az egeszben... bar azoknak is voltak isteneik... de igy akarmi lehet.

Szerintem Jacob a jo ember es David a gonosz. Jacob probalja az embereket ide hozni, hogy bebizonyitsa, megsem pusztitjak el egymast?

Pfff...
  • Magnum PI
    Szerintem az 1. Jacob vs. X párbeszéd elmond mindent.

A szokásos jó és rossz harca (viszont még egyáltalán nem tudjuk ki a jó).

-Te hoztad ide őket.
    -Még mindig azt akarod bebizonyítani, hogy nincs igazam.
    -Nincs igazad.
    -Valóban?
    -Idejönnek, harcolnak, pusztítanak, züllesztenek. Mindig így végződik.
    -De csak egyszer lesz így.
    -Minden, ami előtte történik, az csak felvezetés.

Gyakorlatilag ez volt a felvezetés és most vagy ott járnak hogy következik a nagy áttörés, vagy minden kezdődik újra mert felrobbantották a bombát.

Majd kiderül.
  • precision
    okay
  • Sephi
    Ne forgasd ki szavaimat.

Igen tudhato volt hogy DIREKT ezek az emberek kerultek ide, es igen tudhato volt hogy Jacob hozta ide oket nem hiaba. Marha nagy meglepetes volt mit ne mondjak.

Igen, sejtheto volt hogy Istenekrol lesz szo. Lasd szobor es templomok. Azokar nem hiaba rakjak oda. De ez mar a negyedik evadban is sejtheto volt.

Tovabba a "csodalatos gyogyulasok"-rol is tudni lehetett, hogy elektromagnes ilyet nem tett, ergo itt "csoda" tortent.

Pont annyit fejtettem ki amennyit nekem meger ez a tema.

Nem csak nekem ez a véleményem. Olvass mar fórumot is SG-en kivul.

1 WTF jelenetem volt az evad elejen. Azota majdnem minden reszbe belealudtunk, ami NEM volt jellemzo az elozo 4 evadra.
  • precision
    én elfogadom, hogy te így érzed, vagy így látod, de engedd meg hogy leírjam én is a véleményem

a karakterek kiégésével egyetértek, de kaptunk helyettük egy-két érdekes karaktert
    az időutazás teljesen érthető, a készítők már annyira a szánkba rágták a dolgokat hogy az hihetetlen, értem ezalatt hogy mindig jött a jellegzetes hang ha időt ugrottunk, néha még volt is felirat hogy 30 years later, beszéltették a karaktereket róla, több dialógus és monológ szólt róla, hogy mi merre hány méter...stb.
    a régi kérdések meg lettek válaszolva..., vagyis félig-meddig... mert szerintem (anélkül hogy most spoiler makrót kéne használnom) a most megismert karakter(ek) felelős(ek) az ÖSSZES megmagyarázhatatlan jelenségért ami a szigeten történt
    a "whatthefuck" jelenet számomra többször is megvolt, az évadzáró első pár perce pl végig az volt :)

persze ezeket nem azért írtam le, hogy megmásítsam a saját szubkejtív véleményed, csak gondoltam én is leírom az enyémet :)
  • precision
    semmi sem lepett meg? :) tehát ha jól értelmezem...

tudtad, hogy Jacob már gyerekkorukban kinézte magának a szigetre érkező embereket, a lehető legapróbb részletekre odafigyelve
    azt is tudtad, hogy Jacob a jó, és van egy gonosz Isten társa, és lényegében az EGÉSZ SOROZAT kb az ő harcukról szól... te ezt már levágtad az első évadban, azért nem lepett meg ugye? :P
  • Sephi
    Ami meg mindig baxa a csoromet az, hogy amikor benezett az ablakan a kabinnak, ki volt az akinek hirtelen megjelent a szeme? (regebbi evadban volt)

• Sephi
    Ismetlem szamomra a legyengebb volt. Az, hogy neked bejott, annak nagyon orulok.

De szerintem ez szepen elokesziti a kovetkezot... remelem az mar ertelmesebb lett.

Azert nem tetszett az otodik evad mert :

-teljesen kiegtek a karakterek.
    -ertetettlen ez a idoutazos szal
    -regi kerdesek nem lettek megvalaszolva, hanem annyi uj jott, hogy azokat elfejeltettuk
    -nem volt igazi LOST moment benne, hogy aszongyam AZTAKURVA!
    -nagyon sok idiota ertelmetlen parbeszed es latvanyos idohuzas

kb ennyi.
  • AntiHero
    Akkorát nem ütött ez az évad záró mint mondjuk a régebbiek, de nem volt rossz.

Pár dolgot tényleg lehetett tudni már előre aki kicsit is gondolkodik

Kiváncsi vagyok hogy mit tartogatnak az utolsó évadra. Van egy olyan érzésem ha 20 vagy kicsit több részes lett volna ez az évad le is zárták volna.
  • dzsagon
    Mennyivel kisebb irdatlan baromság az, hogy egyesek összevissza utaznak az időben, halhatatlan emberek és élőhalottak kolbászolnak a szigeten, stb?
  • Lotczi
    Hát ha ebben az évadban semmi nem lepett meg, akkor a többiben mi volt számodra meglepő? 5. a legjobb évad idáig:)
  • Sephi
    Na megneztem. Tartom magam a mondandomhoz. Ez volt a legyengebb evad eddig. TELEJESEN kiszamithato volt minden! Igazabol semmi sem lepett meg.

Viszont nekem is tetszett ez a Jacob VS. Locke dolog.

250 nap...