22323
-
#16953 ti honnan veszitek, hogy MrX élt a kunyhóban és nem Jacob? A banda a fémládával amikor Lockot vitte Jacobhoz a kunyhóhoz mentek, mert azt hitték ott van Jacob, mivel ő lakott ott, csak valami miatt átment a szoborhoz, hagyott is nekik valami fecnit, hogy oda menjenek ők is -
#16952 sokmindent olvastam, sokmindenben lehet valami, de van pár dolog, amivel nagyon nem tudok egyetérteni, semmilyen formában.
nem történt semmi újdonság? kiszámítható volt, unalmas? most először kaptunk betekintést a legalapvetőbb kérdés válaszába: hogy mi is folyik itt igazából. emellett az információ mellett szinte minden, amit eddig tudtunk, eltörpül. egyébként pedig végig qrvajó rész volt, az egyik legjobb az egész sorozatban eddig. aki időhúzásról, unalomról beszél, az nemtom mit nézett.
továbbá: nem tudjuk, hogy ki a jó, és ki a gonosz? egyik fehér ruhában van, másik feketében. a beszélgetésükből pedig egyértelműen kiderül, amolyan tipikus isten-sátán párbeszéd. aztán mint később kiderül: a "sátán" meg is kavarta a szart végig rendesen a háttérben, manipulált sokmindenkit, hogy elérje a célját, és meg is csinálta. nem is kérdéses a dolog, egyértelműbb alig lehetne.
szerintem ez az egész tipikusan istennek és a sátánnak, a jónak és a rossznak (vagy nevezhetjük aminek akarjuk, ugyanaz a lényeg) a harca. illetve annak tűnt, viszont istent megölni mint olyat nem lehetne, tehát meg lesz ez még variálva kicsit, az biztos.
ami érdekes kérdés: faraday, mint nagy tudós fizikus, hogy tévedhetett ekkorát? minden nagyon afelé megy, ami sejthető volt: semmin sem tudnak változtatni, gyakorlatilag minden jel arra utal, hogy pontosan az történik, amit Miles mondott: pontosan azért történik minden pontosan úgy ahogy kell a "jelenben", mert azt csinálják, amit csinálnak a múltban (jelen esetben meg akarják változtatni a jövőt), és bármit csinálnak, semmit nem tehetnek az ellen, hogy minden pontosan úgy történjen, ahogy kell, illetve éppen ezzel váltják ki a későbbi történéseket is.
ami most az eddig megismertekre vonatkozó legfontosabb kérdés: mi lesz a robbanás után? :) 250 nap és megtudjuk... -
#16951 Akkor mi legyen? Túlvilág, szellemek, földönkívüliek, katonai kísérlet? Már mindent ellőttek valahol. Mondj újat és Hollywood tárt kapukkal fog várni.
Meg ez egy olyan dolog, hogy én nem láttam a BG-t, tehát nekem tök új. -
#16950 annyival elintézhetted volna, hogy belinkeled az a külföldi fórumot, ahol olvastad hogy #man 2 miért David... na én befejeztem, erre nincs energiám. -
#16949 Na takarodj a spammeleseddel. Ha bajod van írd meg privátba, senki sem kíváncsi az okoskodásodra a LOST topikba.
Ott írom neki, hogy globalra értettem, mert előtte vagy 6-an megkérdeztek csak nem láttam, erre most itt kötekedik.
-
#16948 Gondoltam, hogy azt hozod ki, hogy Te csak jószándékból írtad, amit írtál és tulajdonképpen én vagyok a bukó, hogy meg mertem kérdezni valamit... no comment kategória vagy. -
Csak77 #16947 Azt hittem, hogy a battlestar galactica után már nem fog nagyobb csalódás érni... képesek voltak itt is eljátszani ezt a "istenek" játszanak unalmukban dolgot? Egyszerüen nem hiszem el! -
#16946 Háát igazad lehet, de a pofája inkább krokodil, mint víziló.
Bár ez is Tawaret, szal...
-
#16945 Na most néztem meg az évadzárót,és bennem is valami hasonló fogalmazódott meg,mint homeless barátunk leírta.
"Szerintem Jacob meg a másik forma, 2 isten, akik mindig is léteztek, csak az emberek mindig máshogy hívták őket. Így jönnek a képbe az egyiptomiak is. Gondolom ők is jártak a szigeten és Jacob tiszteletére építették azt a nagy szobrot, amiben lakik. Aztán egyszer valahogy sikerült bezárni Jacobnak a másik arcot a hamuval a kunyhóba és mindig is ő lakott ott nem Jacob(csak Ben hitte azt"(#16889)
Annyi kiegészítést még tennék,hogy nemhiába mondta azt Locke-nak az "ál-Jacob"(szerintem a másik faszi) a kunyhóban,hogy segíts,mert végülis Locke-on keresztül segített magán.És szerintem úgy kerülhetett a kunyhóba,hogy Jacob bezárta valahogy,és a kunyhón kívül csak füst alakban közlekedhet,szerintem ő a füst is,ezért van a kunyhó körül hamu,ami lehet a füst élettelen formája,és még fel is veheti más emberek alakját ez a csóka,nemhiába mondta Bennek,akkor a lánya alakjában,hogy hallgasson Lockre,majd felvette Locke alakját és mentek tovább.Tehát akiről eddig azt hittük,hogy Jacob,az valójában a "gyilkos" faszi volt.De ezek már nagyon vad találgatások. -
sirdond #16944 http://abc.go.com/primetime/lost/index?pn=recap#t=162212&d=201648
itt is azt írják,hogy tawaret, szóval valószínűbb,hogy ő -
#16943 :D -
#16942 ne filozofáljatok már ennyit, 250 napunk van, ne lőjük el az összes teóriát már most, unatkozni fogunk a végefele :D -
#16941 Ki szólított?? XD -
#16940 "Széth...És a szobor is hasonlít rá"
A szobor sokkal inkább Szobek, a krokodilfejű isten. -
#16939 1. Vegyél be nyugtatót.
2. Olvass vissza.
3. Többesszamba mondtam és nem rosszindulattal.
-
#16938 Sok ideig tart egy ilyet megszőni, de...
gondolom pont ez a lényege, nem?
-
r4pt0r #16937 akkor te rossz helyről szeded a feliratot de nagyon. :P -
hason low #16936 Igazad van bocsánat! Elkövettem azt a hibát hogy a feliratot néztem(amiben az van írva hogy jó hosszú ideje nem csináltál fonatot :D:D), és nem hallgattam az angolt. Most meghallgatva, tényleg azt mondja hogy sokáig tart. -
#16935 nem, csak kifojott a tej -
#16934 Nabazdmeg... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!végül felrobbant? -
#16933 talán -
#16932 na és akkor locke-nak ki mondta azt hogy el kell mozdítani a szigetet a negyedik évad végén amikor bement a kunyhóba? man2? -
r4pt0r #16931 Nem jól olvastad szerintem, mert azt mondta lényegében szabad fordításban, hogy jó sokáig tart elkészíteni, de feltételezem ez a lényeg. -
#16930 Jézusom ez a rész :O látom itt mindenki agyal hogy mi lesz ezek után, csak én voltam úgy hogy nekem a flashbackek jobban ütöttek? Amikor Jacob odaadja a tollat sawyernek, amikor felkelti Lockeot, nekem ezek a jelenetek ütöttek inkább :D Amikor meg Sun megtalálja a DS-es gyűrűt akkor meg méginkább örültem :D Azt hittem az végleg el fog veszni. A végén meg az inverzes Lost felirat mégjobban odabaszott :D Szal szép kis évadzáró volt ez, és végre kicsit többet megtudtunk a szigetről is (Ez alatt természetesen Jacobot értem, de hát ő majdnem egyenlő a szigettel)
A másik: nem tudom ki szereti a hajótöröttes szigetenélős témát a Loston kívül, de van egy film (The Beach) ami egy hasonló szigetről szól, ami maga az éden és pár ember ott él. Na ott volt egy hasonló jelenet, amikor a srácot követte valaki a szigetre, akik elrontottak mindent, ezért száműzniük kellett :D kísérteties volt a hasonlóság az első jelenettel :D -
hason low #16929 Sziasztok!
Szerintem:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-Jacob és a másik fickó: A fickó nem lakott a szoborban, mert már az elején, mintha a dzsungelből jött volna ki (talán a templomban lakott). Ez a másik fickó ki lett űzve a szigetről, és igazából ő látogatta meg a szereplőket, és nem jacob (aki végig a szigeten volt). Mondja neki Jacob: "Már jó hosszú ideje nem készítettél fonalat, de feltételezem hogy pont ez a lényeg" - azaz már jó régóta nem volt a szigeten és vissza akart kerülni, csak úgy mint pl widmore is. És a "Jönnek" pedig szerintem arra vonatkozik, hogy új emberek jönnek, és lehet hogy amolyan kisértethalyós vége lesz.
Hangsúlyozom, ez az én véleményem!
Elnézést a kusza szövegért, de ezek után nehéz összeszedni a gondolataimat -
#16928 loooooooooooool :))))))))))))))) -
#16927 Egy kis pihi a nagy eszmefuttatásban...mekkora már :D
-
#16926 nem vagy te picit elszállva magadtól? kérdeztem valamit normálisan, erre így kell válaszolni?
#16922: nem mondod...! De a sorozatban így szólították? nem. -
sirdond #16925 igen, jacob azt mondta hogy "itt leszek"
de az jelentheti azt is,hogy a szigeten
amúgy azt észrevetéttek,hogy most a jobb láb volt,ahol jacob lakott, és amikor először láttuk, akkor a bal lábat mutatták?
lehet,hogy baki? vagy már egy alternatív idősíkban vannak? -
#16924 Esau = David
Mitomen milyen nyelven... fene tudja. -
sirdond #16923 esau jacob ikertestvére
a davidos teóriát még nem olvastam -
#16922 bibliából -
#16921 Na most mar fárasztóak vagytok. Olvassatok külföldi fórumokat. -
#16920 honnan jöt az esau vagy david? -
#16919 sztem a man#2 (csak felvette valakinek az alakját)..majd eltünt és suttogot Lockenak hogy "help me".
Gondolom ez is csak része volt locke manipulálásának. -
#16918 Esau vagy David. Fejezzuk mar be ez a man2 mert borzalmasan idetlen.
A masik dolog meg miert van az, hogy Locke nem tudta hol van Jacob???? Az elejen amikor ebszelt Esau Jacob-al mondta neki, hogy itt foglak varni...
-
homeless #16917 Ő szerintem a man2 volt, amikor még be volt zárva. -
#16916 Engem meg mindig az erdekel, hogy ki volt az az arc, aki hirtelen jelent meg amikor regebben beneztek a kiskunyhoba...? -
#16915 igen, a második rész, amiben Locke magyarázza, hogy az ostáblán két szín van: fekete és fehér. hatalmas! mindennek van jelentősége. mocskosul jó lesz majd a 6-ik évad után újranézni az egészet
100%-ban kiderült, hogy amikor Jeffrey Lieber először felvázolta a sorozat lényegét, az alapkoncepciót, az nem úgy kezdődött, hogy "van egy repülőjárat, ami lezuhan egy szigetre, amin különös dolgok történnek stbstb"
korántsem, valahogy így kezdhette: "van két ember egy szigeten..." :)
ha már Walt: na vele mi a jó büdös.... van? madarakat vonz, WTF? ez is olyan dolog, amiről szinte egy büdös szót sem szóltak, mégis nagyon érdekel -
#16914 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
szerintem Jack-ék "jönnek". szerintem a bomba felrobbanásával nem tették meg nem történtté a dolgokat, csupán előidéztek egy ugrást az időben és újra minden szereplő egy időben lesz. vagy nem.
mindenesetre az egyértelmű(nem tűnik :), hogy az egész sorozat arról szólt, hogy ez a feketeruhás alak valamilyen módon meg tudja ölni Jacobot. Mi azt hittük, hogy a szálakat emberek mozgatták, közben pedig ez a (2) ISTEN (??). Durva.