1224
39907001nz.jpg
  • spike0007
    A film szerintem teljesen rendben volt ahogy írtam korábban nekem nagyon tetszett. Nálam a harmadik résznél magasan és az első résznél is jobb.
    Moziplussz és origo kritika:

http://www.moziplussz.hu/kritika.php?id=1691

http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20090603-terminatorbol-negyes-terminator-megvaltas-kritika-terminator-salvation.html
  • padavanHUN
    Pl. az, hogy nincs végzet, csak ha bevégzed. Az, hogy az első két rész simán azt hozza, hogy a világvége elkerülhető, hogy a gyilkos jövő nem feltétlenül következik be, ennek elkerülése a cél és a sztori, ami így válik igen izgalmassá. A harmadik ott lett egy kicsit elrontva, hogy elkerülhetetlenné tette ezt a sötét jövőt. Itt pedig benne vagyunk, de nem úgy, ahogy vártam.

Mit vártam ettől a filmtől? Nos, elég sok mindent. Például a mitológia folytatását, például azt, hogy nem egyetlen idősíkban fog játszódni a történet és például azt, hogy nem jelenik meg Skynet egy nő alakjában, mint az Építész Neo előtt a Mátrixban… Nem vártam azt, hogy a Skynet és enyhén kiborgosított haverja emberi módon kommunikálnak egymással, és hogy Skynet egyáltalán megszólal. Mert minek… Ráadásul szegény oltári nagy baromságokat mondott, mesterséges intelligenciához méltatlan módon nem vett minden eshetőséget számításba, pedig erre már egy tízezer forintos sakkszoftver is képes… Miért is nem nyírta aki Kyle-t és a kiborgot azonnal? Pfff…

Nem vártam, hogy óriás, anime robotok fogják küldeni a menekülő népet, mert mi a francnak egy óriás robot ebbe a világba. Funkcionalitását tekintve teljesen célszerűtlen, csak arra jó, hogy eszükbe juttassa: A Transformers gépei sokkal faszábban lettek kivitelezve.

Nem vártam, hogy John Connor egy faarcú hülye barom lesz, mint ahogyan azt sem, hogy a lepukkant és csak hébe-hóba mutogatott városi környezetről minduntalan a Fallout 3 ugrik be. Nem vártam azt sem, hogy a történet ennyire gyenge legyen, hogy egy halálraítélt agya determinálja a fémváz és az elmeblokkoló készülék gépies fatalizmusát, jobban mondva determinálás helyett átkódolja azt. Emberünk tudat alatti elektromos ingerek szerint cselekedett, köze nem volt ahhoz, amit szabad akaratnak hívunk és semmiféle biztonsági protokoll nem akadályozta meg abban, hogy letépje magáról az elmepórázát. Még maga Ms. Skynet sem… Logikus…

Eleve ez a hajánál fogva előrángatott, klisés baromság: Adott egy bűnöző, akit halálra ítélnek, de egy csókért cserébe átadja a testét a Cyberdine tudósának, hogy kedvére kísérletezzen azzal. Ezt követően pá révtized után emberünk tökéletes épségben levő elméjét – jujjj…. -, valahogy megszerzi a Skynet – jujjjj… - és beülteti azt egy géptestbe. Mondván: Az emberi érzelmek szimulálására az emberi agy felel meg a leginkább. De miért kell emberként viselkednie egy robotnak? Hogy be tudjon épülni az ellenállásba! Nem dob rájuk atomot, vagy nem árasztja el az egész kontinenst mérges gázzal, á, nem, egyenként akar végezni az emberekkel. Gépi intelligencia, vagy a forgatókönyvíró baromsága? Mindegy, nagyot hasaló bukfenc már ez is.

Aztán ugye kedves kis beszivárgónkban feléled az ember – dacára a csúcstechnikájú elempóráznak, amit amúgy egy laza mozdulattal ki tudunk fésülni a hajunkból – és átáll az emberek oldalára, sőt, még szerelemre is rálel. A hölgy szereti az acélos testű arcokat, hát most kapott egyet.
    Amúgy egy nukleáris robbanás során néhány száz km.-es körzetben olyan elektromágneses impulzus löketet kap minden masina, hogy azonnal kisül, mint annak a rendje. Ez fizikai törvényszerűség. De sebaj, Connor, miután lezuhan egy helikopterrel – és az nem robban fel és Connor sértetlenül megússza… - még megküzd egy lábát vesztett, de EMP-t elfelejtő termivel. Aztán a film végi atomrobbanáskor a heli már nem zuhan le, és az EMP sincs rá hatással. Hihi…

Ja, még valami: A szignál, mely megszelídíti a gépeket – Macskafogó!!! :D –talán alkalmas lett volna arra is, hogy magát a Skynetet kilője, semlegesítse. A film vége pedig istenszar lett. Végül felrobban a Skynet központ, erre közli az egyik szereplő, hogy ez egy globális hálózat, több csomóponttal, szerte a Földön. :D Erről esett szó korábban, vagy csak most találták ki a folytatások kedvéért?

Hogy mi hiányzott? Hát… Feszültség, izgalom? A kétségbeesettség és a paranoia érzése? A hatalmas kergetőzések, árulások – miért ne lehetne Skynetnek emberi besúgója? -, az a kőkemény érzet, amikor megjeleni egy termi? Az a agyat sulykoló mélységesen gépies könyörtelenség, mely benne van minden mozdulatukban? A félelem és gyűlölet illetve a totális terror keveréke? A nagyszerű megoldások, az epikus, embertelenül rideg gép-gép elleni harcok? A kis gerilla akciók, a gépek rajtaütései, a tisztogatások, a világ elkeseredettségének, az apokalipszis részletesebb bemutatása? Hangulatfelvételek a világról?

Igen, ezek számomra mind-mind hiányoztak. Ahogy a karakteres főhősök, az egyéniségek, illetve az alsó tagozatos szintnél azért valamivel jobban kiemelkedő dialógusok. Ebből a filmből minden hiányzott, ami az elődeiben benne volt. Épp ezért ez nem temri-film, csak egy könnyed vasárnapi akciózás, véletlenségből épp egy olyan dimenzióban, amely rohadtul hasonlít a T-univerumra.
  • Seten

De akkor most mi a konkrét probléma a T4 sztorival?

• Kindred Blades
    Kéretik továbbá figyelembe venni, hogy -az egyébként remek- Mark F. Wilson szerzői néven megjelent regények, hazai termések, és a lehető legjobb tudásom szerint csak itthon jelentek meg.

Nem mintha nem tűzdelték volna tele rengeteg hülyeséggel (ettől függetlenül én nagyon élveztem, kövezzetek meg). Csak van, ami azért lóg ki a kontextusból, mert a kedves készítők esetleg még nem is hallottak róla.
  • The Dealer
    "Ha valaki a Terminátor 3 – A gépek lázadása után úgy gondolta, hogy egy újabb klasszikus születik, ami minőségében felülmúlja, de legalábbis utoléri az első két részt, az eleve rosszul állt hozzá. McG nem jó rendező, de mivel rajongója a sorozatnak, a tőle telhető maximumot hozta, és ez bőven elég volt. A Terminátor – Megváltás, bár a címe talán azt sugallja, nem váltja meg a világot, de egy lenyűgöző világot tár elénk egy fantasztikus akciófilm keretében, ami azáltal, hogy a Terminátor univerzumban játszódik, jócskán felértékelődik. Sokkal több ez, mint látványos akcióparádé, bár kissé kiforratlan, de apróságokon vérzett el végül. Ha McG tartja a szavát, a DVD és Blu-ray megjelenés alkalmával remélhetőleg legalább egy ponttal többet adhatok a filmnek, de ha nem, akkor is sikerült felülmúlni a harmadik részt, és lefektetni az alapot egy új trilógiához, ami remélhetőleg ebben a szellemben készül el, és a harmadik részre talán már a hardcore rajongók is képesek lesznek elfogadni, hogy új fejezet nyílt kedvenc filmsorozatuk történetében."

http://factory.freeblog.hu/archives/2009/06/07/Terminator_-_Megvaltas/
  • padavanHUN
    Semmilyen film nem lett volna, de a 4. rész gyépé története előhozza belőlem a szörszálhasogató genyót. :) Vagy Skynet visszaküld az őskorba egy dandár T-t és lenyomja az ősembereket. Persze ekkor felvetődik, hogy megszűnik az őt létrehozó jövő is, ám ez megoldaható azzal, ha az ősemberek helyébe felépíti magát az őskorban. De ebbe is bele lehet kötni persze. :D

Persze ha van jobb ötlet, mint amit a T-könyvek felvonultatnak, akkor felül lehet írni a könyvek sztoriját és az azokban olvasható részleteket. A T4 azonban sokkal rosszabb, mint akármelyik könyves T-sztori, ezért aztán inkább maradhattak volna a könyveknél, ha önálló ötlettel csak ennyire futotta. Mert ez bizony siralom.
  • Daza500
    Nekem az a véleményem, ha szedtek volna némi ihletet valamely irományból, többet ki lehetett volna hozni a vászonravitelnél.

Nem tehetek róla, elég sok regényt kiolvastam, melyeknek történetei hitelesek mind az első, mind a második filmhez, ezért látom így.

A 3. részt is "bárcsak meg se csinálták volna" szintűnek tartom.
  • Seten

"szépen visszamegy az időben a belső burkába épített hidrogénbombával és azzal felrobbantom az egész várost ahogy van"

Na, ebből baromi jó film lett volna. :)

Egyébként csak az lehet egy filmben ami a regényekben szerepel, más nem?

• padavanHUN
    Gondolom, a regényekre utalt, amelyekben említés szintjén sincsenek ilyen szerkezetek...

Amúgy meg ha én lettem volna a Skynet, igen rövidre fognám a dolgot: Az első terminátor, amit Sarah-hoz küldök vissza, szépen visszamegy az időben a belső burkába épített hidrogénbombával és azzal felrobbantom az egész várost ahogy van. Probléma megoldva. Vagy az ellenállást kiiktatom egy kontinensnyi, vegyifegyverek által kibocsátott mérgező felhővel. Probléma szintén megoldva. Nem kell itt lövöldözni. Ennyit az egész sztoriról...

Az első három résznél még nem támadtam semmit, mert jó mókák voltak, de ez a pocsék 4. rész kihozza belőlem a radikális logikát...
  • Seten

"Motorcycle-terminátor NINCS"

Szerintem meg terminátorok sem léteznek. Csak kitalálták az egészet. :)

• sandor8206
    Mondjuk én nem csodálkozom, hogy végül az emberek/Connor legyőzi a gépeket, hisz egy sima fejszével ki lehet bontani az oldalukat.
  • Daza500
    Nemtom, engem a könyvek jobban megfogtak mint ez.
    Az emberek repülő egységek nélkül is kitűnően tudtak volna harcolni a gépek ellen.

A Salvation-ben megint szinte csak a látványra mentek, meg a lövöldözésre, robbanásokra.
    Semmi taktikázás, semmi megdöbbentő fordulat.

S ez a film 16-os ? Én bőven levinném 12-esre...úgyis voltak ilyenkorú nézők a teremben, és furamód, de végigröhögték az egészet.
  • zvaragabor
    Jaj, én most összekevertelek Dazaval. :) Bocsesz! :)
  • Shep
    Nincs itt semmi hivatalos dolog, ha lenne a film sem ilyen lett volna.
  • zvaragabor
    Gondoltam, csak mak mert azokat nagyon kár idekeverni. Nagyon jó könyvek, beszerzés alatt vannak épp, de hát az gyakorlatilag egy vadhajtás, nem hiteles a hivatalos frencsájsz szempontjából.
  • Shep
    Hát ha agyonversz sem tudom megmondani tutira, hogy honnan emlékszem ezekre, de mivel olvastam jó pár könyvet is valószínű onnan.
  • zvaragabor
    A magyar regényekben?
  • Shep
    Az atomozás után terjesztette szét magát nem előtte, az atom alatt még az eredeti védett helyén volt.
  • padavanHUN
    Rohadt nagy csalódás ez a film. Annyira steril, annyira nincs köze semmihez, ami Terminator-feeling, hogy az már fájó. Miután kijöttünk a vetítésről, totális ürességet éreztem a filmmel kapcsolatban, SEMMI nem fogott meg belőle. Öcsémmel néhány esetben együtt röhögtünk fel a játékidő alatt, főleg a vége lett iszonyatosan szenny. Semmiféle erősebb sztorivonal, semmiféle hangulati elem nem tapasztalható, akciózás, trükk-tech demonstrációk, de ez utóbbi is minek, miután semmi kimagaslót nem láthattunk, egy Transformers alázza ezen a téren ezt az egészet. Teljesen komolytalan az egész, a film felénél megjegyeztem, hogy ez egy RTL Klub vasárnapi szupermozi kategória.

A hatalmas csavar pedig kábé a film 20. percétől egyértelműen levágható, semmiféle meglepetés nem éri az embert. Bale harmatgyenge, tökéletesen jellegtelen a szerepe, egyetlen karakter sem elég erős, hogy megmaradjon az emberben. Néha elgondolkodtam, hogy miért Terminator a film címe, hiszen itt alig van részünk a Terminator-érzésben, sőt, ez egy tucat akciófilm, tucat megoldásokkal, melyek néhol még nevetségesek, ténylegesen röhejesek is.

Még egyszer biztosan nem nézem meg, nem DVD-várós, ellenben gyorsan el kell tudni felejteni, mert ez az előző három részt tekintve egy orbitális szégyen. Aki még nem látta, ne áldozzon rá, szedje le DVDRip-ben, nézz meg, aztán törölje.
  • Prof William
    Az mondjuk más kérdés hogy ha nincs központja akkor egy atomháborúval önmagát cseszné szét 90%-ban. Mert csak a katonai rendszerek (ésannak is csak 1 része) vannak atombiztos helyeken. A többi számítógépközpontot valszeg a háború első perceiben szétolvaszotta a robbanás vagy kisütötte az EMI.

A rakéták...

Már a T2 vel borult az idővonal hisz a T3-ban már bőven elmúlt 97 ás mégis akkor indultak meg a rakéták. Szóval ez érthető.

A vegyverek.

azért a JÚESZ árminak hihetetlenül sok fegyvere van manapság a legtöbb pedig jó kis helyeken elrejtve pont atomtámadás esetére. Még egy durvább atomnháború után is maradhatott egy raklapnyi fegyver+dzsip+bevethető repcsik amit a hadsereg maradéka ( szerintem velük kezdődött az ellenállás )előkotorhatott a háború után. + Még ma is vannak emberek direkt az EMI károk helyrehozásra szóval a háború után viszonylag rövid időn belül már állhattak bevetésre készen gépek és helik.

A dobálás tényleg csak filmes túlzás. Ha egy termi odáig jut hogy a kezében van egy ember (Ne adj isten Jon Connor)akkor leglogikusabb megoldás ha azonnal kitekeri nyakát/letépi fejét, eltöri a csigolyáit stb hisz ott az alkalom. De persze izgalmasabbá kellett tenni a filmet.
  • Shep
    Miért lőné ki 97-ben az atomot? A 2. 3. részekkel akkor mi van? Mondjuk emlékeim szerint úgy van,hogy a Skynetet nem lehet csak úgy felrobbantani, mert a végén már nem csak 1 fix helyen volt a központja hanem szétterjedt mindenhol és egy globális rendszer lett központ nélkül. (de lehet rosszul emlékszem)
  • Daza500
    Ma megnéztük a filmet. És...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már az el volt cseszve, hogy az embereknek ott volt az atomtengeralattjáró meg a repülő szerkezetek.
    Pont a Skynet által épített sokféle repülő terminátor MIATT nem lehettek az ellenállásnak ilyen eszközei.
    Igaz, beletettek pár különleges egységet. Csak ROSSZ funkcióval.
    Az ezüsthernyó pl. nem harapdáló-víziegység, hanem önmegsemmisítő kamikaze, amely robbanáskor tucatnyi éles repeszekre szakad szét.
    A Gigant meg (feltételezem az volt a tízemeletesház méretű lépegető) lánctalpas gigantikus méretű (mint ahogy a neve is mutatja) harcijármű, a legkülönfélébb sorozatlövő fegyverekkel ellátva.
    Motorcycle-terminátor NINCS, nem értem miért kellett ilyet beletenni.
    A fejvadász szintén lánctalpas hadigépezet, csak kisebb méretű mint a Gigant, kevesebb, de szintén pusztító erejű sorozatlövő gépágyúkkal felvértezve.
    2003-ban még nem történt meg a tűzvihar ? Nevetséges.
    A Skynet mindenképpen 1997-ben lövi ki a nukleáris rakétákat.
    John Connor-nak meg NEM LEHET felettese, mivel ő maga a parancsnokság vezére.
    A film végén meg nem a Skynetet robbantották fel, mert az a Chayenne-hegység mélyén van egy földalatti bunkerben, amihez lehetetlen hozzáférni (járművekkel legalábbis).
    Hiába...a könyvekhez nem nyúlnak dolgokat meríteni, pedig jobb film is készülhetett volna ebből, ha így tesznek.
    Számomra egyszer nézhető, de többször nem.
  • Kandurex
    Volt értelme, lelassította.
  • [NST]Cifu
    Valószínűleg nem tudta, hiszen ha tudta volna, akkor nem áll meg a hanyatt esett T-1000-es felett újratölteni a sörétes puskáját. :)
  • Shep
    Mert némileg lassította. Na és persze látványosabb is volt így.
  • SötétBarom
    De mi a hóhér puha pöcséért lőtte?? Nem tudta, hogy értelmetlen?
  • [NST]Cifu
    Rossz példa, a T2-ben a T-800-as csak akkor keveredett közelharcba a T-1000-el, ha kifogyott a fegyvere, és felette állva újratöltött (a bevásárlóközpontban) vagy nem volt nála éppen fegyver (a kohóban). Vagy rosszul emlékszem. :)
  • zvaragabor
    Rajtuk is. De ha nem nyereséges, nem föltétlen éri meg kockáztatni. Bár a fene tudja, nem nagyon vagyok benne ilyen dolgokban. :)
  • SötétBarom
    Ez kb olyan, mintha abba kötnél bele, hogy minek állt le svarci pofozkodni a T1000-el, amikor teljesen nyilvánvaló volt, hogy esélye sincs, ill. hogy mi a rákért lőttek rá a film alatt olyan 5000 skulót..
  • Shep
    Kérdéseidre a válasz roppant egyszerű. Azért lettek ezek a dolgok a filmben, mert ezt írták a forgatókönyvbe :) Egyébként tényleg érdekes dolgok ezek, de ilyesmiken én már nem tudok fenn akadni. A legnagyobb jelenet különben is az mikor a tűzoltó fejszével lyukat üt a repülő oldalán. Connor meg igazából az elméjével irányította a mototerminátort a kormány csak design elem volt és igazából azok nem is benzinnel működtek hanem napelemmel csak a hangjuk direkt 4 ütemű motorhang volt a jobb sebességérzet miatt. Na és persze az ellenállóknak van egy külön finomítójuk, csak azt nem mutatták a filmben, ahogy a fegyvergyárat sem. Mert hát ki a fenét érdekel ilyesmi? A lényeg, hogy robbanás legyen nem? :)
  • Seten

Akkor nem a producereken?! :)

(ha nincs magas bevétel, attól még lehet pénzt összeszedni a következőre!)

• Kandurex
    Egyébként miért van az, hogy mindegyik filmben a terminátorok dobálják a célszemélyt? Ahelyett, hogy azonnal kitekernék a nyakukat...
  • zvaragabor
    Ami viszont nem rajtuk múlik, hanem a bevételen.
  • Seten

"Tervezni egy dolog, megvalósítani egy másik"

Ez csak és kizárólag pénzkérdés. :)

• [NST]Cifu
    BTW én is túlestem a megrázkódtatáson, bár az előzetes vélemények és kritikák után már felkészültem.

Ha úgy nézi az ember, hogy egy agyatlan akciófilm, akkor igazából komoly probléma nincs vele. Látványos, ha be is lassul helyenként, akkor sincs olyan komoly üresjárat. Ami zavaró, hogy három helyen látványos volt a vágás, és a miattuk "ugró" képfolyam, ez óriási hiba szerintem, ilyen szinten nem igazán engedhető meg manapság.

A színészekből igazából Sam Worthington és Anton Yeltsint emelhetnék ki, a többiek elég szürkék, igaz ez részben a forgatókönyvnek köszönhető. Bale sajnos nem igazán képes visszaadni azt a karizmatikus figurát, amely után egyenként felsorakozik az egész emberiség. Nem hinném, hogy Bale elfelejtett volna játszani, az Equilibrium óta nálam feliratkozott a jó akciófilm színészek listájának élvonalába.

A gond pedig egyértelműen a forgatókönyv, nincsenek igazán ütős dialógusok, nincsenek igazán komoly érzelmek, ami van, azok is erőltetettek. Ahogy Kate Connor bejelenti férje állapotát, attól röhögni volt kedvem. Egy B filmbe elmegy ez az erőltetett dolog, de egy tripla A osztályú filmnél már csak vakarja az ember a fejét.

Kicsit kifejtve a gondokat:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    -Mintegy 15 éve volt a világégés, mégis minden emberi jármű fosszilis üzemanyagot használ, sőt, érthetetlen módon a Moto-terminátorok is (legalábbis a hangjuk igencsak belsőégésű motorra emlékeztetett). Kicsit érdekesnek tűnik, hogy még mindig van üzemanyag. A benzin, a kerozin és a gázolaj sem örökéletű, a benzin legfeljebb egy évig (de inkább 6-9 hónap) tárolható, a kerozin és a gázolaj 5-6 évig. Honnan szereznek friss üzemanyagot? Van olajkutuk és olajfinomítójuk?
    -A nagy túlélők érdekes módon nem viselnek semmilyen személyi védőeszközt. Se egy ballisztikai mellény (gyk.: golyóálló mellény), se egy sisak, se egy szemüveg. Nyilván kitörölték az emlékezetükből az összes modern háborús tapasztalatot.
    -Nem teljesen világos, hogy honnan szerzik be a fegyvereket és a lőszert. A kézifegyverek esete még talán-talán, de egy Maverick vagy Sidewinder rakéta már nem olyan dolog, amit csak úgy pótolni lehet. Az ugyan tetszett, hogy próbálták az egyszerűbb, megbízhatóbb eszközöket preferálni, mint az UH-1N vagy az A-10A, ez logikus is, hiszen egy ilyen apokaliptikus világban ezeket üzemeltetni sokkal egyszerűbb, mint egy F-16, F-22, F-35 vagy... egy V-22. Ehhez képest csak bele kellett rakni a V-22 Ospreyt, holott az egyik legbonyolultabb és legkarbantartásigényesebb légi eszköz jelenleg.
    -Ahhoz képest, hogy az anyja arra oktatta folyton, hogy vigyázzon magára, mivel roppant fontos személy, kedvenc John Connorunk folyamatosan maga végzi az összes veszélyes küldetést. Akár teljesen egyedül...
    -Van egy főhadiszállás, egy Seawolf-osztályú (?) SSN, amelyre valamiért vascsöveket hegesztettek, számomra rejtély minek, semmi logika nincs sem az elhelyezésben, sem a kialakításban, part menti vizekhez túl nagy ez a tengó, tehát lehorgonyzott aknák ellen nem jó (amúgy sem, mert akkor vágóélek kellenének, hogy elvágja a horgony sodronyát). Ez hagyján, de a nagy támadáskor bemérik a tengót, és elpusztítják. Igaz, hogy már kb. két évtizede (akkor már négy évtized) lézetik és alkalmazzák az ezt megelőző megoldásokat (frekveniaugrás, irányított sugár átjátszóállomásokra, stb.), de ők ezeket nem használják. A tengeralattjárók elleni hadviselés alapjai (szonárbóják és társaik) viszont biztos ismeretlenek a Skynet számára (miért, mert amúgy minden katonai eszköz ismert számára...).
    -Tételezzük fel, hogy Marcus tényleg egy emberi tudat által irányított kiborg. Ne akadjunk fel a motivációkon, hogy egyszer miért nem érdekli Reese, utána meg miért akar még is a roppant veszélyeket vállalni miatta. Ne akadjunk fel azon sem, hogy miért mágnesezhető fémből készült a teste (nyilván nem ismert az aluminiumötvözetek, titániumötvözetek vagy a nem mágnesezhető, rozsdamentes acél a Skynet által), ha egyszer beszivárgó egység. Ne akadjunk fel azon se, hogy miként képes túlélni hatalmas zuhanásokat és ütéseket, holott működő belső szervei, de legalábbis szíve van. Azt se kérjük számon rajta, hogy bár egy legalább részben biológiai testnek nem csak szívre, de májra, tüdőre, vesékre is szükség van, ahogy valami módon tápanyagokat is kell juttatni a végbe, illetve a salakanyagokat eltávolítani, miközben Marcus ugye egyszer sem evett, és a szívén kívűl úgy tűnik más belső szerve se nagyon volt. De ha már egy ilyen eszköz, akkor a Skynet miért állította helyre miután elvégezte a feladatát, és miért meséli el a teljes sztorit neki? Jajj, biztos a lelkén viseli a sorsát egy olyan eszközének, amire már semmi szüksége sincs!?!
    -Korábban már írták, hogy minek a Moto-terminátorokra kormány, gázkar és sebváltó... hát igen, valóban, minek. :S
    -A Skynet odacsalja Marcus és Kyle Reese segítségével John Connort a bázisára. Ám mindösszesen egyetlen egy T-800-ast küld rá. Van ugyan sok-sok terminátora, de az első és a második számú célpontot még is egyetlen terminátor "kapja".
    -Ja, a legjobb, Kyle Reese életben van tartva a Skynet bázison. Miért? Miért nem öli meg egyből? Sőt, a legkínosabb kérdés: honnan tudja a Skynet, hogy kicsoda Kyle Reese?!?!
    -Végül pedig a szívátültetés. Na most ilyen nem igazán van, teljes szív- tüdő átültetés létezik (ugyebár a két szerv eléggé szoros kapcsolatban van), tehát "csak" úgy nem lehet átemelni, pláne nem egy tábori kórházban, a szabad ég alatt...

Összességében egyszer nézős akciófilmnek elmegy, ilyenformán 5/10 nálam. Viszont ha azt nézem, hogy egy Terminator franchiseról van szó, és mennyit költöttek rá, akkor lesújtó véleményem van róla. Nem azt mondom, hogy a T1, T2, pláne a T3 nem rendelkezett hatalmas logikai bukfencekkel, de mégis kevesebbel, és kevésbé látványosakkal, mint a T4. Ilyenformán viszont már inkább csak 3/10.

Aki egy látványos akciófilmet akar, annak persze tényleg bejöhet, csak valahogy egy Terminator filmet az xXx és a Shot em Up! szintjén élvezni...
  • [NST]Cifu
    Kandurex:

de már akkor is megfelelő, ha "kitermeli" az elkészítéséhez szükséges pénzt, hisz tulajdonképpen mindenki jól járt

Hogy mi a "megfelelő", azt a stúdió dönti el. Egyáltalán nem biztos, hogy nekik megfelelő, ha a DVD/BR lemezekkel együtt kitermeli az elkészítési költséget. Ezt majd akkor tudjuk meg, ha rámondják az áment a következő két részre.

Hozzá kell tenni, hogy jogi viták is álltak a háttérben, a Warner és az MGM összeszólalkozott a kiadási jogok körül. Végül a Warnernek 60 milliót kellett fizetnie az USA kiadási jogokért, a Sony pedig fizet 100 milliót a nemzetközi kiadási jogokért. A következő filmre (ha lesz), az MGM-nek van egy 30 napos előjoga, amit érvényesíthet, ha kívánja (figyelembe véve a T:S eddigi eredményeit, ez nem túl valószínű).

Szóval a Halyconnak kemény tárgyalásai lesznek a folytatással kapcsolatban.

Seten:

Hogyhogy szvsz? Eleve három részt terveztek. Tudták, hogy egy nem lesz elég a háborúra. :)

Tervezni egy dolog, megvalósítani egy másik. A Halycon 2009 decemberében akarja megkezdeni a munkálatokat az 5. filmre, szóval még nyáron, vagy legkésőbb ősszel ki kell derüljön, hogy ki és miként fogja finanszírozni a filmet.
  • shaba23 #828
    Látványos akciófilmet nézni ültem be a moziba és azt kaptam. Pörgött és zajos volt, kapkodtam a fejem, úgyhogy másokkal ellentétben nem volt időm megpróbálni beleélni magam egyik szerepbe sem, vagy összehasonlítást végezni más filmekkel (T1-2-3) bármilyen aspektusból.T4-et nézni mentem moziba, nem T1-2-3 és T4et is láttam.
    Jó volt egynek.
  • spike0007
    Megnéztem és r.hadtul bejött! Spoilermentesen: Végre megkaptam azt a filmet amire már a T2 óta vártam. A
    Terminator Salvation egy nagyon jó film. Jobb annál mint amire számítottam.
    Az apokaliptikus hangulat képi világa a szürkés háttérrel telitalálat. Marcus Wright John Connor
    és Kyle Reese karakterei nagyon jól el vannak találva, de Blair is a kedvencek közé tartozik. Marcus és John
    azoban kiemelkedik közülük.
    A film közben gondolkodtam hogy bizonyos firkászokkal meg kritikusokkal ujra kéne nézetni a filmet.
    Írták hogy nincs benne dráma. Igenis van hiszen John kockára tesz mindent a jövő érdekében.
    Van benne dráma, feszültség, önfeláldozás, bátorság, lojalitás, szóval a sztori jól össze lett rakva.Lehetett látni érezni
    a tiszteletet az első két film iránt. A különböző apró utalásokból épp annyi volt amennyi kell.
    Spoiler: Külön öröm volt Sarah Connor arcképe, s hangja.Spoiler vége.
    A csavarok is nagyon tetszettek. Néhol látszott hogy a film meg lett vágva de nem nagyon. Ugy gondolom a plussz 30 perc csak
    még jobbá teszi majd a filmet. Ami mondom végig lekötött izgalmas volt és végre a második rész után ujra elkapott az az érzés.
    Igen a terminátor hangulat.
    A terminátor hangulat amely végig felfedezhető érezhető a filmben,legjobban akkor kapott el igazán mikor
    az egyik rab felmászott a kerítésen és a terminátor élettelen üres vörös szemei ránk néznek és utána a
    fickónak vége lett, majd ujra ránk néz a gép, mindez esőben sötétben.Nagyon hangulatos volt. Ennek ellenére a világos
    jelenetek engem egyáltalán nem zavartak.Mint ahogy az a bizonyos erdős rész sem hisz csernobil példájából láthatjuk hogy a növények mire képesek.
    A film vége felé pedig méginkább elkapott ez a hangulat. A befejezés szerintem jól sikerült és ha lesz folytatás ha nem,
    ez a film bizony felért nálam a T2 mellé.
    Mert bizony mérföldekkel jobb a gyenge harmadik résznél és bizony jobb lett még az elsőnél is. Nálam legalábbis. McG megcsinálta.
    Nálam a sorrend:
    Terminátor az Ítélet napja 10/10
    Terminátor Megváltás: 9/10
    Terminátor a Halálosztó 8/10
    Terminátor a Gépek lázadása 5/10
  • Line
    Egyetértek. ű

Rengeteg dolog volt idegesítő a filmben de a leges legidegesítőbb ez a dobálózás. Szerintem egy terminátornak nem dobálni kell a célszemélyt hanem likvidálni.
  • kill3r21
    nah végre egy normális kritika...
    elsö olvassátok
    http://filmdroid.blog.hu/2009/06/05/terminator_megvaltas_terminator_salvation_1