1224
-
#824 Tényleg....Vaksi vagyok, bár az a mozi van legmesszebb
Na sebaj holnap meglátjuk. Köszi az infót -
#823 Pesti MOM Parkban mintha menne angolul is. -
#822 Gyerekek mi ez az igénytelen szarság, hogy minden moziban szinkronosan megy a film? Egyszer akartam idén moziba menni, de természetesen eredeti hanggal felirattal szeretném nézni
Valaki tud mozit ahol így megy? -
sandor8206 #821 "...Túl nagy az elvárása itt egyeseknek..." terminátor folytatástól mit vársz, hogy az emberek egy kólával és sültkrumplival elmegy filmet várjanak, ami nem unalmas. Ne bagatelizáljuk el a dolgot, csak az év egyik legjobb filmjének ígérkezett, mint a kasszáknál mint "filmileg" és közel sem lett az. Sztem teljesen természetes ha egy ilyen filmtől az emberek többet vártak, eleve, hogy T-film+jövőben játszódik+Bale+200 milkós budget. Ha egy nagy múltú franchiset visz valaki tovább, nagy terhet vállal be, ez természetes. -
#820 Túl nagy az elvárása itt egyeseknek.
Teljesen élvezhető film volt.
Lehetne itt kötekedni részeken de nem unatkoztam egy percig se rajta.
7/10 -
Prof William #819 Csak az érdekelt hogy nem cseszik e el valami loigkátlan baromsággal (pl Jhon Conor RIP stb) a végét.
De nem olyan fontos... -
Seten #818
"Szvsz tuti lesz folytatás"
Hogyhogy szvsz? Eleve három részt terveztek. Tudták, hogy egy nem lesz elég a háborúra. :)
-
mrhollywood #817 http://mrhollywoodmovie.webs.com/
Csakis filmkedvelőknek... :P -
#816 de már akkor is megfelelő, ha "kitermeli" az elkészítéséhez szükséges pénzt, hisz tulajdonképpen mindenki jól járt -
sandor8206 #815 pontosan
+ mint pénzügyi végzettségű ember mondom, azzal nincsenek kisegítve, hogy ha nullára kijönnek, mert ha bármely bank vagy befektetés piaci kamatlábánál kevesebb hasznot hoz akkor = bukás, hisz ha pl: azt a 200 milkót + marketing költséget (ami kb. + 50 milkó) berakják mondjuk állampapírba vagy bankba gyakorlatilag kockázatmentesen tehetnek szert nyereségre, szóval ráfordítás még az elmaradt haszon is.
Jó pl: Warner egy cég, lényegtelen ha egy film bukik ha mondjuk pl: A HP6 meg kibas*ott nagyot kaszál és évvégén mint cég nyereséges, de egy biztos a T5 már nem fog 200 milliós budgettel készülni, hanem jóval kevesebbel
(vagy az én tippem, ha összbevételileg 400 alatt lesz, nem lesz új rész) -
#814 Az, hogy a bevételeken "lovagolnak" páran, annak köszönhető, hogy agyon van/volt hypeolva a film, és nagyon magabiztos volt mindenki, hogy aratni fog. Maga McG mondta egy interjúban, hogy 2009-ben a Terminator:Salvation egyetlen ellenfele a pénztáraknál a Transformers 2 lehet. Az a Warner lépése volt, hogy PG-13-ra degradálta a filmet, hogy minél szélesebb vevőkör láthassa, de ennek a lépésnek növelnie kellene a bevételeket. Lent már írták, hogy a bevételeknek durván 2,5x-en kell túllépjék az elkészítési költséget, hogy nyereséget termeljenek. Én ezt azzal egészíteném ki, hogy ökölszabály nincs (a 2,5x szerintem már a DVD/BR kiadásokkal együtt tűnik reálisnak), de a bevételekből lejön a mozik haszna is, szóval nem annyi megy a stúdió pénztárcájába, mint amennyi a mozipénztárakban befolyik.
Mik a tények? A T:S két hét alatt otthon 95 milliót hozott a pénztáraknál. A Star Trek ennyi idő alatt 147 milliót, az X-Men:Wolverine 129 milliót, a Fast & Furious 116 milliót, a Monsters vs. Aliens meg 107 milliót. A Star Trek és a Wolverine ~150 milliós költségvetéssel bírt, a F&F 85 millióssal, a Monsters vs. Aliens meg 175 millióssal. Tehát az idén, eddig bemutatott legdrágább film a várakozások alatt teljesített.
Amerikában egy filmet akkor tekintenek üzletileg jövedelmezőnek, ha a hazai mozipénztárakban produkál akkora bevételt, mint amennyibe a film került. A Fast & Furious és a Star Trek ezt a második héten érte el, a Wolverine a harmadik héten, a Monsters vs. Aliens meg kis jóindulattal az 5. héten. Ha nézegeted a Box Office Mojo-t, akkor láthatod, hogy ők is ezt nézik, minden sorbarendezésnél a hazai bevételek alapján rangsorol alaphelyzetben, s legtöbb esetében ezt a sikeresnek tekintet filmek teljesítik is. Idén a legnagyobb ilyen bukta a Watchmen volt, 150 milliós büdzséje ellenére mindösszesen 107 milliót termelt otthon (hozzá kell tenni, hogy 'R' besorolású film). Hiába termelt világviszonylatba 182 milliót, hiába fog várhatóan jó fogyni a DVD/BR kiadás, a film a pénztáraknál bukta lett, le is hordták a sárga földig ebből a szempontból.
A Terminator: Salvation-ra ugyanez fog várni a jelek szerint. Lehet, hogy összeszed 110, vagy 120, esetleg 130 milliót otthon, ám ez édeskevés. Elképzelhető, hogy ettől függetlenül jön a maradék két rész majd, ám az biztos, hogy nem olyan affinitással fog a Warner Bros rákatatni, mint a Matrix-ra vagy a Harry Potterre. -
Monoton #813 Miért téged csak vége érdekel? -
Prof William #812 A végét elküldené valaki pm -ban? hogy mi történt? Nem fogja elrontani az élméynemet de nem akarom végénézni a filmet ha sz*r a vége. -
#811 sandor8206
a spoilert legközelebb tedd tagok közé... -
#810 A kislány biztos azért került bele, mert mellettem a moziban az egyik csaj mindig az mondta "Hú de aranyos". Nyilván azt akarták szemléltetni, hogy még ebben a kietlen pusztulással teli világban ha egy gyereknek sikerült túlélni akkor igenis van esély a gépek ellen. (aztán persze lehet csak valakinek a rokona és jó pénzért szerepeltették :)) -
#809 :AS_:D?A_:SD? -
#808 junius 3ig 120milliot szedett be, szal...pénz meglesz :)
én tegnap a 14:00 án is félteremmel voltam, este meg teltház volt :) -
bandee1 #807 Röviden szólva a film egyszerűen BOTRÁNYOS, BORZASZTÓ, FELHÁBORÍTÓ!
Kérdésem: Ki adott engedélyt arra, hogy egy ilyen összecsapott fércművet kiadjanak vetítésre?
Bővebben:
In medias res, semmi magyarázat arra, hogyan küldte Skynet és mikor vissza Marcust, hogy Conorékat tőrbe csalja akarva, akaratlanul. A gyér poénok (Guns n' Roses dal, "visszatérek", "jöjjön velem ha élni akar", "Svarci terminátor") rosszul és rossz helyen lettek elsütve, semmi zene, semmi finom kamerás elképzelése nem volt a rendezőnek, ami önmagában botrány. Ezektől lesz egy film szépen összerakva, amitől hatása lesz! Ennek a filmnek SEMMI HATÁSA NEM VOLT! Nem hozta közelebb a filmet az emberhez, egyetlen szereplő bőrébe nem tudott belebújni a néző, nem tudott izgulni rajta a közönség. Talán a Harvesteres jelenet volt valami, de túl rövid volt. Főcím is gyenge volt, szörnyen gyenge, a jelenetek szabályosan el lettek KÚRVA, elkapkodva, elnagyolva, Svarci öregpapás betotyogása inkább nevetséges, mint félelmetes, oda nem való elcseszett kusza film volt. A 3-as rész is normális rendezéssel készült, sokkal de sokkal élvezhetőbb volt a negyediknél. Kidobtam 1300 Ft-ot az ablakon, hogy moziban megnéztem. Nem akartam hinni a kritikusoknak, mert megvan a saját véleményem egy filmről mindig, de ez most tényleg szar volt. Se egy jellegzetes zene, se egy magával ragadó meglepő fordulat, se egy épkézláb történet, csak egy C kategóriás, RTL Klub szintű gagyi! Szörnyen csalódtam! 10-ből az értékelésem: ÉRTÉKELHETETLEN! NULLA! 0!
Remélem MCG kezéből kiveszik a következő részt, és átadják valami normális rendezőnek, akár JJ-nek vagy bárkinek, de ne ennek az idiótának! A berendezett helyszínű jelenet is ocsmány, látszik, hogy nem egy kis búvóhely, hanem egy rossz fénnyel, világitással megáldott színpad! Botrányos!
A kislány a filmben teljesen értelmetlen "elem" volt, semmi szerepe nem volt, amit meg el akartak érni vele, az sem sikerült, nem volt szeretnivaló, kedves, hiszen végig néma volt, csak néha szerepelt a buta frizurájával. A jó színészek sem tudtak dobni semmi a filmen, mert az egész volt önmagában szar. Brye Dallas Howard jó színésznő, Christian Bale is remek színész, de itt nem lehetett domborítani...
-
spike0007 #806 A bevételeket majd meglátjuk hónapok múlva. Amerikán kívül csak most kezdték vetíteni. -
#804 mesélt=mesélj
sry -
#803 Szvsz tuti lesz folytatás.
Annál nagyobb ez a franchise, mintsem egy kisebb bukás, vagy kevesebb bevétel elveyge a kedvüket a folytatásoktól.
Jópár nagyot bukó filmet is folytattak már.
-
#802 "mégsem próbállak meggyőzni az ellenkezőjéről"
Talán én próbáltalak? Melyik hsz-ben akartalak erről meggyőzni, mesélt professzor úr!
Te fröcsögsz itt már nem is tudom hány hsz óta, hogy mennyire tré a film. Oké, vettük.
De hanyagolni foglak nyugi, még a végén infarktust kapsz itt nekem, nem venném a lelkemre :DDDDDDDDD -
#801 Igen, amiket írsz, azokat én is apró szájhúzással viseltem el.
Az 1. pont necces volt tényleg, a kettes pedig totál felesleges része volt a filmnek. Ha kihagyja több lett volna a film. -
sandor8206 #800 azon felesleges vitatkozni, hogy mi mennyi, ha lesz T5 akkor megérte nekik, ha nem akkor valószínű jó nagyot buktak a T4-el, ez még a jövő zenéje.
A bevételi adatok inkább arra jók, hogy kis infót kapjunk a film "elismeréséről", kevés nyitóhétvége + 2. hétre -62% stb. kíváncsi leszek a nemzetközi bevételekre -
#799 Ezt véletlenül küldtem el, még nem fejeztem be. :DDD
Szal a zene nem jött be, kevés volt, nem volt mérvadó. Pedig a T zenéje nálam az egyik alapmű.
Dramaturgiai hiányosságok vannak a filmben, ezek egyértelműen Cameron (és nem Carpenter ) hiánya miatt adódhattak.
Bale nem volt különösebben jó-rossz, az utóbbi időben rá jár a rúd, nem sikerül domborítania a szerepeiben. De ebben sem Ő a ludas, hanem a forgatókönyv. Ő hozta amit a szerep megkövetelt tőle.
Marcus karaktere bejött, és tetszett, hogy az Ő története majdnem végig egy nagy kérdőjel. Csak azt sajnáltam, hogy már az elején tudatták mindenkivel (vagyis erősen sejttették az egyszerűbb nézőkkel) hogy vele valami nincs rendben. Mekkora poén lett volna, ha az aknamezőn derült volna ki, hogy valami gubanc van a csávóval? :)
A látvány nekem 5ös, ezt vártam, erre számítottam. A közepén levő akció odab*szott nagyon, de a végén az 1-1 elleni harc sem volt olyan rossz.
Csak hiányoltam valamit a T-800-assal kapcsolatosan. Konkértan azt, amit az első két T film nyújtott: a félelmet, a rettegést nem tudta a film közvetíteni, amit ezen gépek iránt táplálhat egy ember vagy egy néző.
Pár klisés megoldást lehetett volna hanyagolni, de ezt én elnézem McG-nek. Kemény fába vágta a fejszéjét, nem volt egyszerű ilyen elvárásoknak megfelelni. Ezt talán Cameronon kívül tényleg senki nem tudta volna úgy teljesíteni, ahogy a rajongók elvárták.
Nekem erős 6-os a film, de egy fokkal se több. -
#798 Neked (is) tetszett, örülj neki, mégsem próbállak meggyőzni az ellenkezőjéről, csak a véleményemet írtam le, carpenteren meg nem lovagolnod annyit, mert tény és való elírtam, de ha mást nem tudsz érdemben prezentálni ellenem, akkor inkább maradj csönben, mert a szolipszizmusod kezd aggasztó lenni, a végén még pszihómokusok fognak ez miatt diliházba küldeni :D
Bár lehet, hogy már onnan írsz? Ott is van net, ha jól olvastam a múltkor, a hülyéknek is kell néha, hogy "kikapcsolódjanak".
Hanyagoljuk egymást! -
sandor8206 #797 az a baj, hogy sztem nagyon nem gondolták át ezt a filmet és ezek nem olyan hülyeségek, hogy 6 lövetű pisztollyal miért hetet lőnek akcióbaromságok
pl:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1; amikor Marcust, szépen "földbe" döngöli a Harverster + utána leesik a levegőből és pattog mint egy kavics vízen, fel se merül benne utána hogy itt valami nem stimmel? én ezt hogy éltem túl egy karcolás nélkül?
2; természetes, hogy egy moci terminátor emberek szállítására is alkalmas, lehet irányítani, gázt adni fékezni stb.
-
#796 Az én véleményem:
A film nekem megérte a pénzt. Látványban, akcióban azt kaptam amire számítottam. A történet is rendben volt, lehetett volna rosszabb is.
A zenével volt gondom. -
sandor8206 #795 hát valamiről csak kéne szólnia, mert most nem nagyon szól semmiről.
de azon felesleges vitatkozni, hogy kinek mi jön be. Ez van. -
#794 "Mondom ezt úgy, hogy nagy terminator fan vagyok!"
-
#793 Gondolom az észlény agyaddal már többször ki is próbáltad és neked segített is ez a "relax", különben nem ajáltad volna!
Értelmeset gondolom még akkor sem tudnál kinyögni magadból, ha egy vastag fadarabot nyomnnának fel a seggedbe te agyaroggyant! :DDD
Flém annál jobban megy, de hát tőled mást nem is lehet várni, ha ennyire "terminátorbuzeránsvagy", akkor ugord át a kritikát, vagy nyeld le.
-
#792 Én nem akarlak meggyőzni róla, hogy milyen volt a film.
TÖBBIEK? TI SZERETNÉTEK MFLEX KOLLÉGÁT ARRÓL GYŐZKÖDNI, HOGY A T4 JÓ FILM?
Olvastuk, hogy neked nem jött be, kész.
Elhiheted, hogy 100%-ig rögzítettük ezt az információt, a továbbiakban felesleges ezt kántálnod. Köszi! -
#791 Jólvan gyermekem, csillapodj, szaggasd szét ruháidat, szaladj az utcára habzó szájjal és kenegesd közben magad mogyoróvajjal a Queen "We are the champions"-át kántálva!
Ez segíteni fog, hidd el!
Na hess... -
#790 "Történet nem ér semmit"
mégis miröl kellene szolni egy gépek vs emberek filmnek?
de most komolyan , azt elötték hogy visszaküldenek terminátorokat, de mégis möröl kéne szolnia? elnem tudom képzelni! -
#789 "birom az ilyen embereket aki tfannak mondja magát, de leri róla hogy csak fikázni tud"
miért írjak róla jót, ha nem tudok?
én nem a cgi miatt ültem legfőképp a moziba, a rendező semmit nem tud, halálba vágta az egész teminator legendát.
A történet nem ér semmit, egy baromság az egész!
Ha neked tetszett, örülj neki.
Különbőzöek vagyunk, egyelőre több a rossz kritika, mint a jó,
Az enyém rossz és én úgy ültem be erre a filmre, hogy semilyen előzetest és semmi féle infót direkt nem olvastam róla.
Bale "szinészi" játéka nevetséges ezt akárki eltudta volna így játszani.
Bár az is igaz, hogy Cameron a 2-ik résszel lezártnak kivánta tekinteni, vagyis többet nem akart terminátor filmet készíteni, ő profi, a mostani rendezők nem azok, ezt kaptuk a nyakunkba, ezt kell lenyelni, de én nem fogom, egy különálló scifi akciófilmnek még ok lett volna, de nem a TERMINATOR-nak!
Üdv:) -
#788 birom az ilyen embereket aki tfannak mondja magát, de leri róla hogy csak fikázni tud, nemtudom mibajod volt a cgivel , egyetlen egy dolog schwarzi azon látszott nagyon, zenékkel sem tudom mi a bajod, a hangeffektek meg végképp rendbe voltak, meg a háború utáni világ is....Szinészi játék, hát Marcus egyértelmüen vitte a pálmát, mivel rá volt kihegyezve, Connor meghát annyit hozott mint amennyit elvártak töle, mivel ki is hangsulyozták hogy nem ö lesz a középpontban, kyle reese-en meg meglepödtem, tetszett ahogy korához hiven látszott hogy igenis olyan ember lesz majd belöle mint ahogy a t1ben ismerjük....
Story:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát tény és való hogy sokmindent átvettek az egyik regényböl, ottis volt egy hasonlo robot mint marcus, csak ö teljesen ember volt agyában egy chippel, és más feladata volt, a regényben ha jol emléxem volt ez a signálos dolog is, szintén a gépek ezzel a céllal használták volna hogy visszakressék a sugárzási forrást, csak ha jol emléxem akkor john tuljárt az eszükön, és a nagy semmit bombázta le a skynet! valami ilyesmi, én kiváncsian várom a rendezöi változatot, és az elsö tervezett befejezést!
Összeségében nekem jobban tetszett mint a 3, ami majdnem ugyanaz volt mint a 2....van is egy oldal ahol összehasonlitják....
Egyébként is mindenki jövöt akart, megkaptuk, akkor miért akar mindenki a 2öhöz viszonyitani....n ah mind1 nekem tetszett....
Egyébként aki télleg nagyon megszálott fan, annak biztos tetszett, nekem a sorozat is tetszett, mert Terminátor!
Elnézést ha valakit megbántottam!
Peace -
#787 sokkal szarabb a 3-nál is!!!
"hátőőő elírásnál kicsit több..."
nem tudom miért írtam carpentert, cameron helyett, elbasztam és?
most ez a legnagyobb probléma? de ettől független, igen fan vagyok, vagy voltam, mert ez a McG mozi?! vagy mi, ha lehet annak nevezni, valahogy eltántorított tőle...
-
#786 végülis mind1
3-nál jobb-e, ez lenne a a kérdésem úgy összességében. -
#785 hátőőő elírásnál kicsit több...
olyan mintha azt írnád, swarci helyett, hogy stallone mennyire király volt az 1-ben. -
#784 James Cameron! Remélem most beleélveztél a gatyádba, mert-e neves rendező elírása láttán, talán reménykedsz, hogy ez miatt valami hiper szuper mega mozit fogsz látni, te ász!!?? Elírtam, te még életedben nem írtál el semmit ugye, ettől független egy kalap szar a film!