The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Végül is ezen a térképen jól látszik, hogy a Morrowind területe ami ugye Vvardenfell volt, sokkal kisebb mint a mostani terület (Cyrodiil). Pedig már a Morrowind területe is hatalmas volt. Ez jóóóóóóóóó.... 😊))))

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

PiszkosFred
Megnövelik.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

MrStokes
Most 1 kicsit lama kerdes: Mit csinalnak a Fortify spellek, italok az adott Skill-ekkel?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

PiszkosFred
Ott is volt persze szinthez generálás. Golden Saintokkal pl nem találkoztál 20as szint alatt, max 1-2 fix Dwemer romban, mint õrzõvédõ kft. De Morrowindben nem volt repop, így ha valakit megöltél, az úgy maradt. Üresek maradtak a dungeonok, a kripták, stb ha egyszer végigírtottad. Most azért újra benépesülnek - kivéve a nevesített NPCket, azok permamensen döglenek. Jó ez így ahogy most csinálták, igaz nem tapasztaltam, de jónak tûnik a repop bevezetése, legalább mindig van élet a vidéken.

Remélem ha valaki összefut egy goldensainttel, az minden pózícióból lefotózza nekem, plspls ;]

PiszkosFred
Egyelõre nincs, egy fanmade van csak, de az is a játék elõtt készült, és eléggé pontatlan lett. Pár hét és tutira lesz.

Addig ez esetleg megteszi, még ha nem is csak Cyrodiil, de legalább szép (nekem a kedvencem a közkézen forgó Tamriel térképekbõl ;])

Tamriel

Hmm, érdekes, én ezt a Morrowindben sem tapasztaltam, nekem ott is sikerült viszonylag hamar kinyiratnom magam elég brutális monsták által. Ha így is van, akkor sem feltûnõ, vagy zavaró. Legalábbis számomra.

PiszkosFred
Is-is.

Esrohnoil
Van valahol olyan részletes map, mint ami a Morrohoz is volt?

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

A kerdest egyertelmubbe teve a "random encountereket" a szintedhez generalja a jatek, vagy teruletfugõ?
MrStokes
En is ott vettem az enyemet, igaz ki kellett mennem masfel orara melobol es most annyival tobbet kell, h benn legyek, de sztem meg igyi s boven megerte! 😄

Szoval reszvet, akiknek nem jutott.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

[Jakuza]
Mindegy sikerult horror aron Cure Diseaset kapnom ami leszedte.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Lobsterman
Nem... 800*600 ha jól emlékszem, és medium közelében valahol... Én is meglepõdtem ne aggódj 😄

PiszkosFred
Az a baja, hogy a vidéken a repopuláció a karakter szintjéhez van igazítva. Vagyis lev1en a goblin ellenfél, majd pár hétre rá, ugyanott, lev10 karakternél már egy erõsebb ellenfél lesz, mondjuk egy démon. Konyhanyelven, akkora ellenfelekkel fogsz találkozni, amekkora te vagy - nem mindenhol, de a reapawnoló területek nagy részén igen.

PiszkosFred
Pedig elvileg ez a vámpír kórság. De lehet hogy akkor még így is szerepet játszik a redguardok szívóssága, nemtudom, sajnos akkor rosszul tippeltem. A 3 nap: Morrowindben is ez volt, és az interjúkban is ezt mondták. Sajnos game nélkül én csak tippelgetek, az interjút, privjúk és a korábbi TES játékokra alapozva... És ez nem mindig jön be, sorry ;]

Nem biztos, hogy értem a kérdésedet, viszont ha igen, akkor nem értek egyet. 😊)

Szerintem ha valaki lvl1-es, ergo tök kezdõ kalandozó, az igyekezzen elkerülni a veszélyesebb helyeket, és a fantasy világokban az erdõk általában ilyenek. Szóval szerintem az a reális hozzáállás, hogy amíg hurka vagyok, addig meghúzom magam, és nem nagyon hagyom el a kitaposott utat. Persze ez csak az én véleményem.

már valaszoltam rá, bár lehet, hogy nem találtad kielégítõnek a válaszom...

öö... en meg naon elejen vagyok de lenne technikai jellegu kerdesem: szal pl lvl1-en maszkalok erdobe jon pl 2 goblin tizen x szinten ugyanott meg pl daedra (vagy akarmilyen kemenyebb monszta). Valamint a dungeonokkal is ez a helyzet? Mert ha igy van az szamomra nagyon illuziorombo (anno a Daggerfallban is ezt utaltam legjobban)
Hát igen, én épp most vagyok lvl10, pedig már kb. 30 órája nyomom, és egy csomó idõt gyakorlással töltöttem, ergo, elég gyorsan fejlõdtem. Ráadásul a Morrowindben, nagyon hamar össze lehetett szedni 20-30000 aranyat, itt ez jóval macerásabb. Nekem pl. 2000-nél több még sosem volt egyszerre a birtokomban. 😊

[Jakuza]
Hat ugy tunik nincs igazad, ugyanis gyorsan leporgettem az idot, harom het alatt semmi valtozas.
Viszont sajnos egyik alvas utan nem tudtam elolvasni a szoveget olyan gyors volt atoltesek kozotti tipp szoveg, csak a "Porphyric Hemophilia"-t lattam. benne. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Hali ujfent???
Tényleg nem tudja senki hogy a LOVAT KI LEHET E KÖTNI?????
Elõre is köszi

PiszkosFred
Grat. Jamesszel küldhetnél egyet nekem is, a kolleganõmnek nem jutott sajnos, és kissé fel van háborodva. (a térképet már nekiígértem...)

CarajoEsp
Valaki olyan, akinek 6800, vagy Gt-je van, leírná pontosan privátban, hogy milyen beállításokon játszik?

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

PiszkosFred
Hát Morroban a Bal Ur féle küldetés elég necces volt, fõleg alacsony szinten (a likvidálandó kiscsajt védte pár attronach ;]). Most nemtudom, de írta valaki, hogy töltött grand soulgem kell hozzá, ami szintén nem egyszerû kacat ;] Egyre jobban tetszik a játék az elmondásokból, fel van adva a lecke keményen, nem olyan mint Morroban, ahol pár perc alatt már lev10ként rohangáltál Balmorában, pusztán pénzbõl...

MrStokes
Nah kiraly, megvan nekem is a Collector's Edition, 576-ban vesztegettek dragaert (18e).

Közben azt olvastam, hogy a Morrowindben ha azonnal nyomtál egy cure common disease spellt (vagy potiont), akkor meggyógyította, de ha már eltelt pár óra, akkor annyi. (Illetve ott volt egy küldetés, ami segített a dolgon, nem tudom, hogy itt is van-e)

j0nNyKa
ahahahaha csunya gonosz vampir 😄

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Tudtommal nem lehet kikötni, de az én ismereteim szerint nem megy messzire, legalábbis én eddig mindig megtaláltam. 😊 Azért ne engem szídj, ha a tied mégis elkószál. 😊

PiszkosFred
3 nap a lappangási idõ. Resist csak addig jó, amíg el nem kapod, addig "dobsz mentõt" hogy kevesebb eséllyel kapd el ;] Ha elkapod, mind1, akkor marad a cure disease ha még nem változtál át (ez csak tipp, de a lappangási idõ alatt gyógyítható volt Morroban valamelyik cure disease fajtával), vagy ha igen, a speciális kúra (küldetés). Morroban így volt, itt nemtudom pontosan.

Bandew
Kira! Kösz szépen!

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Akkor azért volt olyan ismerõs.... Ez viszont valóban nehezen (tudtommal sehogy)gyógyítható. 😊

Keríts egy Mortar & Pestle-t (magyarul mozsarat, tele van vele az összes Mages Guild épület, és ha tag vagy, akkor nyugodtan lenyúlhatod, nem számít lopásnak), aztán az inventoryban katt rá, és a megjelenõ ablakban az add ingredients feliratokra klikkelve jelölheted ki a kívánt alapanyagokat.

A mozsár mellé még keríthetsz Alembicet, Calcinatort, és még valamit, aminek a neve most nem jut eszembe. 😊 Ha ezeket is felszedted, automatikusan használja õket, amikor ráklikkelsz a mozsárra.

[Jakuza]
De mar aludtam es nem tortent semmi.
Lehet befolyasolja a Redguard fertozes ellenallasa ?

PiszkosFred
Nem nyavaja. Ez a vámpír kórság ;] Pár nap és jön a móka 😄

kill3r22
atom lesz...
nekem 2800+ 6600gt 128mb 1,5gb ram 400mhz
majdnem full garfikán 25-35 fps a szabadban

The Elder Scrolls IV Oblivion----->>> ->>>\"A Godfatherben egy egész pálya áll annyi poligonból, mint ez a rák......\" By Szaby:)

PiszkosFred
Hát neked is ideje elrakni a napszemüveget a raktárba 😄

[Jakuza]
Cure disease nem er semmit. 😛
A vampiroknal a harc kozben szereztem be ezt a fertozest.

Tinman
Elõrendeltem és még se híre se hamva. Erre látom, hogy 3 napja boldog-boldogtalan azzal tolja amit évek óta várok.
Érdeklõdésremre azt mondták, hogy lehet, hogy még jövõ hét sem lesz belõle, mert elkapkodják.
Elmennek a kiadók/forgalmazók a jó qrva anyjukba.
Most én is leszedtem mert már nem bírtam ki :-(
Azt hiszem kimondhatjuk: A kiadók nagyban hozzájárulnak a wrz terjedéséhez. Én mint elõrendelõ ezt nagyon köszönöm... de tényleg <#mf3>

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Sheltem
És csak egymásrarakom az összetevõket inventoryban?

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Elkaptál valami nyavalyát, cure disease varázslat vagy potion megoldja. (de a restore akkor is kell)

Bandew
Én csak vasárnap tudom kipróbálni a játékot, de azért leírom a gépemet. Mondjatok véleményt.
AMD 3400+ 2,4 Ghz
6600 GT 256mb
és a frissen beszerzett ramok: 2,5 giga

Tom, hogy menni fog, de szerintetek mennyire?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Legalább így érzékeled, hogy mennyire macerás volt ezeket összeírni. 😊

Valakiiii!
Ki lehet kötni a lovat?????

[Jakuza]
Ez vajon mi lehet ? 😛PPPPP

Elég sok piát meg tud csinálni az is, akinek gyenge az Alchemy skillje, bár nem mindet. Mellesleg Alchemy skillje mindenkinek van, kinek kevesebb, kinek több. De mint mondtam, már akkor is tudsz piát gyártani, ha 1 az Alchemy skilled, csak nagyon kevés fajtát, és nem is lesz túl hatékony.

Health és heal potion is van, gondolom neked a heal kell (a heal gyógyít, a health csak fortify). Most így hirtelen csak két összetevõ jut eszembe, ami tutira jó heal-re, a Venison és a Ham, de van még van még ezeken kívül is 3-4.

Ami a lényeg, minden alapanyagnak ugyebár 4-féle hatása lehet, minél magasabb az Alchemy szinted, annál többet ismersz ezekbõl. Alacsony skill mellett csak az egyik hatás ismert, tehát kevesebb a kombinációs lehetõség. (Én most 3 hatást ismerek, asszem 51 az Alchemy skillem.

Megjegyzem, igazán hatékony Heal Potion készítéséhez nagyon magas skill kell, én az 51-es skillemmel épp csak használható Healt tudok gyártani. Viszont restore potion-t már alacsony skillel is lehet tûrhetõt csinálni.

Közben annak is utánanéztem, hogy ha valaki nem akar piák gyártásával vacakolni (bár érdemes, nekem ez a legjobb pénzforrásom), az vehet magának mindenféler restoration piát is a Mages Guild-ekben, és "szaküzletekben".

Még egy apróság. a készített piák mindig nehezebbek, mint az összetevõk, ezért ha eladásra gyártasz, akkor célszerû rögtön a vevõ mellé állva mixelni.

Gabyee!!
A proci bõven jó,azzal hogy kicseréled 3200+ ra nem sokmindent érsz el,
vidkari + ram a legfontosabb.Egyébként ugyanilyen procim van mint neked,3200+ ra van húzva,azt még megpróbálhatod!

Sheltem
#8977 re valaki légyszi

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Zima cooleeeeeeer!!!! most vettem

CPU: Pentium I @100MHz RAM: 16MB SD VC: Voodoo2 8MB

Hali!!
Lenne gy kérdésem,szereztem egy lovat,ki lehet kötni vhogy???
Mert ahogy leszálok róla,máris elcsámborog!!??

Sheltem
Gyakorlatilag semmit nem érsz el azzal a cserével. Vga csere kell.

Tinman
Ehhez a gamehez inkább atomerõs VGA kell és sok RAM... szvsz sokra nem mész vele.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.