The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheltem
Nekem megvan az összes Elder Scrolls- de azért köszi, másnak jó lesz a link. Este feltöltöm neked a Daggerfall -t (hacsak nem felejtem el).

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

79Alba
A game most jön le és kíváncsi lennék hogy milyen felbontásba megy ezeken a gépeken

▓██▓▒░LaLiKám Csak OkOSAn░▒▓██▓

BEAST
nemértem a problémát ... miért ne lehetnék? nincs megkötve hogy mennyi az int-em sõt az sincs hogy milyen téren fejlesztem a karakteremet , simán lehetnék mage is , a mágikus tulajdonságaimat is használom , fõleg detect life és társai ... szerintem pont az nem lenne rp-s hogy fogom magam "jaj assasin vagyok nem varázsolok mert azt nem szabad" 😛

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Jagi
A soundblastert kivéve, igen a haveromé...

Tesomnak hasonlo van csak eredeti PIV es procival. Mi a kerdes?
79Alba
Sziasztok.
Kinek van ehez hasonló gépe?
ASUS P4P800-E Delux/Celeron D 3,8 Gb/Cooler Master HYPER 6/Samsung 1GB RAM/MSI GeForce 6600 Gt/Zalman VF700-Cu/Sound Baster Audigy 2
Samsung 160 Gb SATA2/Maxtor 60 Gb/

▓██▓▒░LaLiKám Csak OkOSAn░▒▓██▓

Jagi
Ja és bocs, hogy nem direktlink...

Jagi
Persze, hogy kell...

Jagi
Itt az ARENA

Sheltem
Egyébként állítólag a Daggerfall a legnagyobb(mármint a terület / küldetések száma stb.)

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Sheltem
Nekem megvan a Daggerfall ha kell valakinek feltöltöm, csak nem próbáltam még , hogy Dosbox vágja e.

Jagi
Igen és free lett. A Daggerfall-t is tervezik.

Sheltem
Szerepjáték = rpgre gondoltam mielõtt valami tudálékos belémköt

Sheltem
Ebben semmi bonyolult nincs(nagyon érzõdik rajta a konzol hatás). Ettõl függetlenül ennél jobb szerepjátékot nem nagyon találsz jelenleg(szerintem!)

Köszi
Sheltem
Érdemes, a morrowind bonyolultabb volt.

Az elsõ 2 rész pedig már jópár éves(az Arena tavaly volt 10 éves asszem).

#11931 es problémát tudja valaki hogyan tudom megkerülni ?

Shan
Szeva, mé' az nfs mw-t nyomod nem? és jáccottál az nfs1-gyel?

buta kérdés.
Hali!Aki nem jáccot az elözõ részekkel annak érdemes itt elkezdeni?
Sheltem
Nah énis eljutottam egy olyan szituációhoz ami nem tetszik a játékban ez viszont nagyon nem. Tegnap épp a Dark Brotherhood szellemanyjának a küldetéseit csináltam miközben szintet léptem. Jó mondom megyek aludni.Lefekszek, álmomban megharap egy vámpír. Jó mondom akkor load utolsó save és megyek máshova aludni. Elutaztam a halál faszára Bravilba, lefekszem az ottani ágyba ugyanúgy megharap álmomban a vámpír, ráadásul a szintlépés is elmarad. Az még oké, ha harcban harapja meg az embert mert ha nem akarok baszkódni a vámpirizmus kigyógyítással potionokkel kigyógyítom magamnak alvás elõtt. Az viszont, hogy most mindenképpen megharap akárhova megyek aludni, és utána csinálhatom végig a vámpírkigyógyítást(amúgyis sajnálom rá az 5 grand soul gemet) hát esküszöm a legnagyobb faszság az egész játékban.

NGO NVIDIA Optimized Driver v1.8425

Version: Based on ForceWare 84.25
Publisher: NGO - ngohq.com
Date added: 2006-03-24 08:40:28
File Size: 20 MB
OS Support: Windows 2000/XP & Media Center Edition x32
License: FreeWare Version
Downloads: 8482 downloads
Software type: Videocards - NVIDIA Forceware (Modified)

You are here: Guru3D.com » downloads » category selection » NGO NVIDIA Optimized Driver v1.8425

ez a driver kell neki, ugye ?

link : http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1358

aha, tényleg logikus, így a jó, nem értem az eredeti játékban miért nem így csinálták. bár hozzátenném sztem ez sem túl jó megoldás, hogy a lényeknek "szintjeik" vannak, ettõl mindig ideges leszek. nem lehetne simán csak úgy csinálni (mint mondjuk a wizardry sorozatban)hogy pl: thief -> robber -> master thief vagy minotaur -> minotaur lord -> minotaru king stb. a lehetõségek száma rengeteg, és akkor nem kellene ilyennel vacakolni hogy hányas szintû egy lény, hanem simán a nevébõl és a rajta látott felszerelésbõl lehetne következtetni az erejére is. és ha magasabb SZINTÛ a játékos, akkor gyakrabban találkozna varázskardos master thief vezetése alatt álló rablóbandákkal, meg egyszerre akár több minotaurusszal is. és a lényeknek lehetne fix fizikális és varázstulajdonságaik, legfeljebb az éppen használt fegyverekben és esetleg ruházatban lenne eltérés hogy ne legyen uncsi a kinézetük, a varázslásokat meg monstrára jellemzõ de azon belül változatos elsütögetéssel lõdöznék ránk

tehát röviden ha vki szintjétõl függetlenül találkozik egy trollal, mégha az mondujuk a gyengített verziójú "young troll" 😊) is lenne, akkor 10 SZINT alatt csak a futás menthetné meg hogy darálthús ne legyen, és pont.

a páncéllal kapcsolatosan vki? 11923

Bent van a link a FAQ-ban, ahonnan le lehet szedni, egyébként meg itt találsz több infot róla:

NPCstaticlvl mod - forum

Röviden magyarul: kijavítja az NPC-k, illetve egyéb lények szintjének karakterhez igazítását. Tehát, ha bekapcsolod a modot, akkor a lények nem fognak korlátlanul fejlõdni veled együtt, hanem egy idõ után megállnak a fejlõdésben (néhány nagyon kemény dögöt kivéve), viszont a nagyobb, erõsebb ellenfelek nem 1-es szintrõl indulnak, hanem az erejüknek megfelelõrõl, pl. az Arena-ban a végéhez közeledve már csupa 20-30-as szintû ellenféllel kell küzdeni, függetlenül attól, hogy te milyen szintû vagy.

Így nem lehet alacsony szintû karakterrel lenyomni az Arena harcosait, viszont ha már kõkemény, rutinos veterán hõs vagy (lvl 30-40 fölött), akkor viszonylag simán levered õket.

Ugyanez igaz pl, a fõküldetésre is, míg mod nélkül ugyebár mindkettõt simán meg lehet csinálni harmadik-negyedik szinten is.

static mod - mi az ?

Két órával ezelõtt, kissé pénzszûkében lévén, elhatároztam, hogy megpróbálkozom újra az Arena-val (Bloodletter-ig már korábban eljutottam, de az ugyebár csak kb. 5-6 meccs.)

25. szintûként számítottam rá, hogy az elején viszonylag könnyen fog menni (static mod fent van), és valóban nem volt vészes, de aztán rendesen bekeményítettek a srácok. Néhányszor még az is megesett, hogy futnom kellett, de összességében véve egyszer sem kellett visszatöltenem, sikerült minden meccset elsõre behúzni. Igaz, volt olyan, hogy kb. 5 HP-m maradt a végére. 😊

Az volt a tervem, hogy nem hagyom el az Arena-t, amíg meg nem verem a Gray Prince-t, és sikerült is eljutnom addig, bár már erõsen kifogyott a pia és soulgem készletem. Egy dologban bízhattam, hogy volt néhány brutális tekercsem, illetve a lövésenként 80-at (shock dmg) sebzõ staff-omban is volt még 14 töltet.

Õszintén szólva eléggé be voltam szarva, annyira el volt szállva mindenki az Ork szuper harctudományától, szóval igen kemény csatára számítottam, különösen az eddigi tapasztalatok után.

Amikor elindult lefelé a rács, akkor bevetettem a titkos fegyvert: egy Summon Clannfear tekercs segítségével 45 másodpercre megidéztem egy durva segítõtársat, azzal a célzattal, hogy a bestia eltereli az ork figyelmét, én meg addig párszor jól ledurrantom a középkori sokkolómmal.

Csupán egy apró hiba csúszott a tervembe. A Clannfear ugyanis kb. 5 másodperc alatt szétszedte a nagy bajnokot, még a botomat sem volt idõm felemelni!!! 😊

Ezek után azért egy kicsit elgondolkodtam. Ha a továbbiakban ilyen bestiákkal kell majd küzdenem a dungeon-ökben, akkor alaposan fel kell kötnöm a gatyámat...

Pozitívum, hogy befektetésképpen csupán a saját magam által legyártott piákat és soulgemeket használtam, így kb. 4000 septim netto haszonnal hagytam el az Arena-t.

PiszkosFred
És mi van az enchantolt páncélokkal, értékekben ott is a deadric a legjobb? Vagy netán az Ebony? ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hmm köszi a válaszokat, jó8 mindenkinek! 😊

"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

bár megvan egy ideje, még nem telepítettem mert úgysincs rá idõm . kérdésem az, hogy itt is "bevékonyodik" a vastag csupasz karakter ha felvesz egy páncélt?

Jájj, megcsináltam az 5 képzést az aktuális szinten, de így is csak 12 még a mysticism. 😞 Scroll nincsen valahol soultraphez, Idegesít, hogy van kismillió soul gemem, s nem tudok beléjük tenni semmit.

mikell azurának ,a szobornak??😄 mert aszonya nincs a properemben😄
daedric a legerosebb. master heavy armornal mar nem fog a sulya szamitani a pancelzatodnak tehat nem fog az encumbranceba szmaolodni az ami rajtad van heavy armor.

Fritz Von...
Nem tudom. Abból indultam ki, hogy ha most fevenném a teljes ebony szettet, akkor kb 3-4 db virág és két lötty férne el, vagy túlsúly. 😊 És ugye a battlemage heavy armoros class, tehát azért erre szakosodik (persze még csak apprentice heavym van).

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Fritz Von...
Nem. Ha megcsinálod a questet, akkor kigyógyulsz, de bármikor megint megharaphatnak.
Engem álmomban nem haraptak még meg, talán amiatt, hogy mindig olyan helyen alszom, ami azért védett. Fogadóban soha nem alszom, mage guildban szoktam kitúrni az alvókat a helyükrõl. 😊)) Talk, akkor felkel az NPC, én meg befekszem a helyére. 😊))
A vámpíroknál arra kell figyelni, hogy ha lemész egy helyre és sokan támadnak rád, akkor tuti hogy megharapnak. Én direkt figyeltem, egyik helyen három rontott rám. Ebbõl kettõvel harcoltam (petem+én), a harmadik meg hátam mögé került és baszott közelrõl megharapott. Szóval lehet látni és készülni is rájuk. Ennek ellenére ajánlott pár fiola cure disease potiont vinni mindig.

A fertõzést pedig úgy lehet kideríteni, hoyg rajtad van-e, hogy a spell ablakban a jobb oldali fülre kell kattintani (aktív spellek), itt lehet látni, hogy az különféle enchantok és faji spellek mik, amik rajtad vannak fixen. Legfelül szokott lenni az esetleges fertõzés (drain akármi, Porphyric Hemophylia, stb...)

PyRex
Ebony cuccok a legjobbak (leszámítva a nagyon speckó dolgokat)??

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

jared a kém lakásában mit kell keresni?
PyRex
Én ugaynígy vagyok. Most picit félre is teszem a játékot, mert amúgy is sok a meló.. És ha kijön egy hivatalos patch, vagy egy normális (számomra sem cheat-nek minõsülõ 😊))) MOD, akkor majd... 😊

Fritz Von...
Na eltelt egy újabb nap. Két nap alatt Anvil és Kvatch által behatárolt területet derítettem fel tejesen, pontosabban azt a részt, aminek a határa Kvatch lenne, ha egy függõleges vonallal jelzem a térképen. Utána megnéztem, hogy kb mennyi van hátra. Saccra olyan 300 óra tiszta játékidõ lehet ebben. Brutál. 😊
Battlemage létemre ma jutottam el odáig, hogy az arénás light armort lecseréltem a harchoz heavy cuccokra, és az ork szett tetszett meg, szépen megenchantoltam minden alkatrészét, marha jól néz ki. 😊 Egy glass bow (shock damage enchant) és egy glass sword (shock damage) a fegyverzetem. Ezen kívül összeraktam egy jó kis spellt, ami háromféle alapsebzést okoz (fire, frost, shock) és drain life is. Ennek egy erõsebb (manaigényes) és egy finomabb vezióját használom. 😊 A manaigényes elõnyeit nem hiszem, hogy el kéne mondanom. Egy cast és annyi nagyjából (olyan 55%-60%-os nehézségen nyomom).

Ahogy olvasgattam, sokaknak nem tetszik, hogy a többi lény is fejlõdik. Szerintem nincs ezzel gond, mert így mindig leköt egy-egy dungeon. Megmarad a kihívás. Én attól félek, hogy elszámolták magukat a játékidõ és a lehetséges ellenfelek - armorok, fegyverek terén. Nagyon remélem, hogy nem az ebony cucc a legerõsebb. Akkor a vége felé biztos unalmas lesz majd, mert nem marad sokminden új. Most kezdtem el összegyûjteni az ebony cuccokat, késõbbi enchanthoz.

Egyik bookban olvastam, hogy vannak õsi legendás relikviák is, fegyverek, páncélok, stb. Ezeket ugye azért majd össze lehet szedni és nem mindenki ebony cuccokban rohangál? 😊

Dark elf battlemage, lvl 18, expert conjuration, expert destruction, expert blade. Azt hiszem jól választottam. 😊)

PyRex
MArket Discrict-ben van egy nemtommilyen Office (Kb. ott, ahol a Best Defense is található).

PiszkosFred
En is arra varok ;] Addig elvagyok itt-ott, de komolyabb jatekot majd csak ekkora tervezek. Egy fpsben jo, ahogy megyek elore a palyakon ugy lesznek erosebbek ellenfelek, vagy esetleg megno a letszamuk, de ide nagyon nem illett ez most. Biztos hogy lesz valami hivatalos lepes erre, kerdes csak hogy mikor... De szerencsere egyre jobbak a modok, par het es mar talan kiforrnak annyira, hogy erdemes lesz hasznalni oket.

PyRex
Mármint igen, erre gondoltam. A történetnek nincs köze hozzá. De maga a játék ugye folytatása az elõzõnek 😊

Hmmm... majd megpróbálom.
ÉS ha megcsinálom a vámpíros questet akkor már ugye soha többé nem leszek vámpír? Immunis leszek a vámpírságra?

ÉS a kajibát kitõl vetted? Vvan valami ingatlanos ember?

"...az ember csak saját magának árthat, és csak maga árthat magának, senki más." "Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

PiszkosFred
Nem a folytatasa. Kronologiailag nemsokkal a Morrowind utan van, ez igaz, de semmi koze sincs hozza tortenetileg. Ket egeszen mas tortenet, ugyanazon a vilagon, ennyi ;]

Reméllem majd jön ki egy szintproblémát orvosoló pach. Nem mod hanem hivatalos.
Köszi, éppen ott vagyok. 😊

shotot! milyen lett a vityillód! <#vigyor3>

-tRs-Landor

Keress egy alvó embert, és megszólítás helyett bálaszthatsz a feed és a beszéd között.

Yes vámpírság.
Az alvó emberek vérét ha kiszívod, akkor ismét lehet emberekkel beszélni, így teljesíthetõ a Vámpírquest is.
Továbbá Célszerû mágussal lenni, mert ott a Charm varázslat amivel 100-ason bárki szóbaáll veled, még akkor is ha 100%-ig vámpír vagy.
Mellesleg a vámpírnak is van valami (ha jólemlékszem 50-es és napi egyszer használható) charm spellje a beszédhez, de 100%-os vámpírnál az 50-es charm nem a legjobb.
Elég ha a Charmspell 2-3 mp-ig tart, hisz a beszéd elején számítja csak ki a dispositionját az NPC-nek. Ez lehet hogy bug 😊

PyRex
Vettem Imperial Cityben egy kis halászkunyhót - 2 rongy volt így is 😊 Vettem bele pár ládát meg polcot és kész - kb. 40 ezer arany értékû cucc van már benne 😊 Kíváncsi vagyok, mikor törnek be - ehheheh 😊

Fritz Von...
Már Archmage vagyok, csinálgatok mindenféle spellt. De ott sajnos nem lehet új lény summont csinálni. Azt sajnos venni kell. 😞

Fritz Von...
Köszi, megtaláltam. 😊

PyRex
Minimum 25-ös "Mysticism" kell neki. A megoldás: csinálj olyanokat, amik ezt a skillt növelik, VAGY trainingeld ezta skillt. (Skingradban a Mage Guild-ben van egy illetõ, aki tud tanítani - szintenként 5 pontot tudsz fejlõdni max.)