The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fritz Von...
Ezt értem, de az nekem nem kihívás, hogy megyek és "Usagi" módon egy vágással leölök mindenkit. 😊

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

ZsZso
Ezen nincs értelme vitázni ... úgyse tudod meggyõzni a másik oldalt ...
Két féle álláspont létezik:

1, Minél több realitást szeretne a játékba (itt vagy te)

2, Vannak akik azt mondják, hogy magas szinten rohadt uncsi lenne, hogyha keresni kellene az erõs ellenfeleket, és a veled szembejövõ rossz bácsikat/szörnyeket 1 ütésbõl le tudnád csapni. Így nekik folyamatos kihívást jelent a játék (legalábbis így tekintenek rá)

Mindkettõ álláspontot meg tudom érteni, de nekem mégis az 1, az idálisabb 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Me0w
Lehet, hogy noob megoldas, de mikor tegnap bezartam egy oblivion kaput, es ott altam torott pancellal meg 30 hpval, akkor hatbabaszott egy medve + vaddiszno es remekul befekudtem egy pafrany ala. Azert furcsa, hogy egy pokolbeli szornnyel fel tudom venni a harcot, egy koszos medve meg megol ket harapasbol 😊

Together we'll fly someday...

PyRex
Errõl van szó 😄

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Sheltem
Ma is mi vagyunk(mármint a topic) a legnépszerûbb téma 😊 Kíváncsi vagyok meddig lesz ez így.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Látom érdeklik az embereket az elõzõ elder scrolls gamek is szal itt:
http://www.torrentportal.com/details/400299/Elder-scrolls-I-III-Awaiting-oblivion.torrent.html?id=400299¬hing=Elder-scrolls-I-III-Awaiting-oblivion.torrent.html
megtaláljátok õket, de már van olyan verzió is ami mind a 4 részt magába foglalja elég jól seed/leech elve mindkettõ asszem.
ezert is kell orulni hogy ez singleplayer game😄

Fritz Von...
"Amit tudni illik a vámpírságról"

Vámpírrá kétféle módon lehet válni. Egyik, ha harc közben megharapnak, a másik, ha álmodban harapnak meg.

1. Harc: el kell kerülni, hogy sok vámpírral csatázz. Ha mégis így alakul, és megharapnak, akkor megfertõzõdsz egy "Porphyric Hemophylia" disease alapú kórsággal. ha nem vagy benne biztos, akkror a spell ablakban a jobb oldali (aktív) spellek között legfelül tudod megnézni, hogy meg vagy-e fertõzve. Ezt kétféle módon lehet orvosolni: cure disease potion, vagy egy városi templomban az oltárnál imádkozva (Skingardi templom tutira leszedi, oda járok...).
SOHA ne aludj, ha megfertõztek, mert azonnal beindul a vámpírrá válási folyamat.

2. Alvás közben: ez ellen sok mindent nem lehet tenni. Aludj lehetõleg kevésbé nyilvános helyen, például guild házakban. Ha mégis megharapnak, akkor azonnal vámpírrá válsz, hiszen alszol.

Ha már vámpír vagy, akkor aludj minél kevesebbet. Egy alvásperiódus (akár egy órás is) 24 órát jelent a játék idejében. Tehát ha lefekszel egy órára, akkor egy fokkal elhatalmasodik rajtad a vámpír lét. Ez alvás nélkül 24 óra. Kisebb fokon még el lehet vegetálni a napon, nagyobb szinten már nem lehet kimenni az utcára. Ilyenkor meg kell várni az éjjelt, amikor mindenki alszik és vért kell inni. Ezt az alvóhoz érve tudod kiválasztani. Ha vért iszol, akkor ismét embernek nézel ki, nem hat rád a nap és szóba állnak veled. Ez 24 órán át tart, utána megint inni kell.

Cure Vampirism:

Ez egy quest, amit két helyen lehet megszerezni ****update kell, nem emlékszem***. A lényege, hogy Skingrad gróf felesége is vámpír (meg õ maga is), tehát hozzá kell elmenni elõször. Utána egy banya tudja a receptet rá, valahol Cheydinhal mellett délre. Elsõ lépésben kell neki 5 grand soul gem, amit vagy megveszel, vagy ellopsz. Lényeg, hogy üres legyen. Második lépésben kell neki 5-6 féle gyógynövény, amit szintén meg lehet venni, vagy össze lehet lopkodni-harvestelni. Ha ezek megvannak, akkor 24 órán belül elkészíti a potiont, amit megihatsz.

Ha ezt a questet megcsinálod, ismét normális leszel. Azonban ÚJRA MEG LEHET FERTÕZÕDNI! Ha nem akarsz vámpír lenni, mindig legyen nálad pár cure disease potion.

PyRex
Ja, persze... Más a természetben, ott nincsenek "szabályok". De ha az arénában mondjuk egy magus felteleportálna oda, ahova te nem tudsz felemmi, és onnan lõdözné az áldást meg summon varázslatokat nyomna, akkor azt azért csítnek neveznéd, nem? Nem azt mondtam, hogy nem taktikázhatsz, de ez enyhén szánalmas, hogy valaki felugrik oda és kihasználja azt, hogy az npc-k nem ugranak utána és persze úgy, hogy mindez az arénában van.

Me0w
Nem en talaltam, hanem Solid Snake irta meg a #9948-ban

LegionarR
Húha, ha erre medve-elõl-fára-mászás közben jöttem volna rá 😊

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

PyRex
Én meg úgy látom, hogy rohadt nagy baromság az, hogy ha 20 szintû vagyok akkor VÉLETLENÜL sem találkozom olyan ellenféllel, akit könnyedén le lehetne verni. Ez lehet, hogy egyfelõl jó, mert van kihívás, másfelõl viszont ROHADTUL IREEÁLIS. Amikor normélis szerepjátékot játszottunk régen a haverokkal, abban is ugye bármikor mármivel összeakadhattunk, persze ez a km szemétségétõl is függött 😊 De egy szónak is száz a vége: egy olyan világ, amiben nincsenek nálad jóval gyengébbek, szerintem irreális. Érted: megcsinálok 3 guildet, az arénát, a blade-et, stb... Mindenki kinyalja a seggem, Championnak hív, az utcán megállítnaka, hogy milyen izmos vagyok (LOL😊))), de ha rámtámad egy élõhalott, akkor nem tudom leverni, mert ugye harcos vagyok és varázsolni nem sokat tudok egyelõre, viszont anélkül meg 3-an ütjük a rohadékot (én + 2 guard...) és így kell neki 5 perc, mire meghal, mert az életereje folyamatosan töltõdik vissza.

nem csak kizarolag steel es leatherjuk lesz meglesz ra az esely hogy lesz glass vagy daedric cuccuk is, azonkivul ez csak a bandita es marauder tipusu mobokra vonatkozik. tehat pl egy lich ugyanolyan marad.

a mod keszito gyerek celja sem az hogy megkonyitse a jatekot, o csak realisabbra akarja tenni, hamarosan kijon az 1.0 as verzio es akkro majd neki lehet allni tesztelni es irni neki hogy mi jo mi nem jo aztan majd jonnek az uj verziok. de amugy nem attol lesz eros a mob hogy miben van szerintem (jo az hogy fur vagy glass az mar talan eszreveheto kulonbseg), mert pl magiara semmit nem ved az hogy glassban van vagy sem, fegyverzete mas kerdes😊. amitol erosek lesznek ezek a human mobok az az hogy lepik a szintet veled es egyre tobb hpjuk lesz es egyre jobban kepzettek lesznek a meghatarozott skillekben es ahogy elerik ok is az expert + master rangokat azokban ugyanugy megkapjak a perkeket. tehat en nem erzem azt hogy sokkal gyengebbek lennenek tole az a ket fele human tipus, de ha jelentosen azok lesznek akkor hidd el lesz ra megoldas. a lenyeg hogy "hiheto" legyen ez a jatek es ne mindenki hero legyen alapbol.

ZsZso
A medve a való életben tud fára mászni, nem ?! 😊

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

LegionarR
Mellesleg észrevettem hogy nem mindíg jók a sziklák se menedéknek, mert a kis szemetek néha fel tudnak rá jutni 😊

BEAST
én DB cuccokat hordok , tetszik is , meg szeretem a statjait 😊 ... meg a többi light armor olyan furán nézne ki egy lopakodó karakteren , össze vissza csörögne a karakter xD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

ZsZso
Jah ... egy vérbeli harcos nem tudja kihasználni ezt a lehetõséget, csak az aki gyúrt rá. Itt farkastörvények uralkodnak, és ha vmit ki tudsz használni, akkor tedd azt 😊

LegionarR
Ja én is ha találkoznék a való életbe medvével, megpróbálnék olyan helyre jutni, ahova õ nem tud (fa, nagy szikla stb.).

BEAST
núb 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Me0w
A DB cuccok egesz jo vedelmet adnak szerintem, ha light armor expert + block expert vagy akkor meg tokmindegy.

ZsZso
Ujjé!

Me0w volt olyan kedves és írt egy rövid, tömör, velõs választ a vámpíros kérdésekre ... tessék csak tessék ... FAQban meg lehet tekinteni! 😊

Me0w
Ez miert csit? 😊) Csak kihasznalta, hogy fel lehet ugrani oda 😊 Ha ramtor az erdoben 2 medve en is egy nagy ko tetejerol lovoldozom szet.

Sheltem
Ami leginkább megdöbbentett az nem is a jó tulajdonságai, hanem az ár. Ilyen cuccok simán 10k felett vannak benne. Ráadásul fél órával elõtte a DB fõistennõje a kis rövidkardomat....na de ez már spoiler lenne. Elég az hozzá, hogy fegyver terén most nincs gondom😊 Csak még mindig nem döntöttem el, hogy nehézarmor legyen a karimon vagy a sok +t adó mágikus DB köpenyek.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

PyRex
Most erre mit mondjak? Aki így viszi végig az kb. szánalmasabb, mintha csítelne.

Sheltem
Ja és valami 3000/3000 charge ilyen 45use-s.

Sheltem
Én tegnap Imperial City mezei lógópöcsû taknyosorrú Orc kovácsánál találtam egy katanat 5990aranyért aminek alapsebzése asszem 12(ez még ugye semit nem mond) +magic damage(talán shock?)20 , + 30 fatique damage(!), + 30 intelligence damage(!). Nem hittem a szememnek. Bele lehet gondolni milyen hasznos kis fegyó ez. Szerencsére volt 7000 zsetonom.

BEAST
arról van szó hogy 20 felett már minden humanoid a legerõsebb light vagy heavy armorokat hordja ... ami tényleg fura , de egy ilyen mod csak arra jó hogy az ellenfelek leather meg steel cuccokban lesznek , persze ez lenne logikus meg reális a világ szerint , de egyes quest npc-k ( nem bossok , még csak nemis erõs ellenfelek ) egyedi felszereléssel rendelkeznek , amivel most senki sem foglalkozik mert minek szedjem el x vagy y glass meg daedric armorját amikor bárhonnan összeszedhetem ha akarom , de egy ilyen moddal , neked lesz , az amúgy is gyengébb npc ellenfeleknek még cuccuk se lesz ... én így látom a dolgot

ez abban az esetben lenen igaz ha 1000 bol 1 bandita lenne abban😊 de hogy majd minden egyes bandita abban lesz az mar nem koser😄

ZsZso
Nem akartalak megsérteni. Képtelenség átlátni a topikot, ha napi 1000 hsz jön. (bár a keresõvel azért meg lehet próbálni) Nem is neked szántam a hsz -om, nem akartam utalni se a te üzidre 😊

Csak vannak itt nagy "vámpír - guruk" aztán õket kéregetem, hogy írjanak már egy kisebb szösszenetet a vámpírságról ... mondjuk ilyen címmel:
"Amit tudni illik a vámpírságról" 😊

Me0w
En mar joparszor hasznaltam, mukodik 😊

Sheltem
Pontosan errõl van szó, de persze alapvámpír ami 3 nap alatt teljesedik ki. Este megnézem a templomos módszert szerintem nem lesz gond vele, ezzel vámpírtéma lezárva.

Fritz Von...
Igazad is van, meg nem is. Miért ne fejlõdhetne egy bandita? Miért ne törhetne be õ is egy-egy házba, ahonnan tápos cuccokat lop mondjuk el? 😊
Persze értem, hogy mire gondolsz, bár még csak 19 vagyok és ez még nem érint engem (majd ma este..). 😊

De vajon lesz-e olyan quest (dungeon, stb), ahol fasza egyedi cuccot lehet szerezni?

Sheltem
Jóvanmá én eddig átléptem a vámpíros kommenteket mert egyszerûen nem érdekelt, mondván, hogy úgysem leszek az(resist disease cucc mindig volt nálam) de csak meg akar harapni egy pióca(rám van tapadva).

nem az a gond hogy megharapta es megkapta a diseaset😊 hanem ezekszerint letezik olyan hogy megharapnak almodban es AZONNAL vampir leszel ami ellen semmit nem tudsz tenni, en meg nem talalkoztam ezzel szerencsere.

ZsZso
Írd le 6odszor is az egész vámpíros dolgot, küld el nekem PÜben, és kiteszem a FAQba. Többször tuti nem kell senkinek se leírnia.

😊

Fritz Von...
Igazából én nem tartom kivetnivalónak, ha valaki belép mágus létére a harcos céhbe. Szerintem ez nézõpont kérdése. Ha a szigorú, fõleg ma divatos MMORPG-ket nézem, ahol be vagy szorítva a classod keretei közé, akkor nem lehet.
De szerintem az Oblivionban pont a szabadság az egyik nagy elõny.
Én ezt úgy képzelem, hogy például: a harcos guild ugye harcosokból áll, de pont emiatt szükségük van mágus tagokra is, hogy amikben a guild gyenge, abban erõsítést kapjon. Például evygünk egy házat, ahol sok szakács dolgozik. Miért ne lehetne oda bevenni egy kovácsot, ha mondjuk a sütõlapok eltörnek, legyen aki megcsinálja. 😊

Sheltem
Ebben egyetértek veled, egy banditának ne legyen többezret érõ fegyvere. Ha már bandita adja el :>

BEAST
... értem , szóval kihagyod a fõszálat , 3 guild küldetéseit ... akkor marad neked az a kb 30-40 küldetés 1 guildben és a különbözõ városok küldetései ... grat , gondolom ezután új karakter amivel megint 1 guild és a városok küldetései ... vagy mit fogsz ezután csinálni?

23as assasin vagyok , blade , sneak , security , marksmanship , light armor , mystic. , illusion képességeim expert vagy master ... szerintem minden tulajdonságom megvan hogy bármelyik guild tagja legyek ... az hogy neked ez nem tetszik , már nem az én gondom

jovan latom nem tudod megerteni a problemat. az hogy a bandita is fejlodik veled az nem azt kell feltetlen jelentse hogy o is questel es o is hero lesz, ergo miert kene neki is full tap cuccban lennie?(meg ha esetleg egy ketton lenne az meg megmagyarazhato lenne, de igy hogy adott szint felett az osszes ultra rare daedricben harcol az nc) az hogy fejlodik veled a bandita is az szep es jo es megertem mert leglabb nem lesz onehit magasabb szinten, ezt is csak azert tudom elfogadni hogy tenyleg ne legyen boduletesen unalmas magasabb szinteken holott pedig ez sem realis igazibol.

az hogy egy bandita vezer vagy egy antihero sotet magus full enchanted ubergyemantarcanitemezokristaly ruhaban van az belefer a kepbe mert nem veletlen lett o a vezir vagy neves enemy.

ha ezeket te nem fogod fel akkor itt hagyjuk abba mert teljesen mas nezetunk van errol a dologrol(bar ez mar eddig is latszott tehat en itt le is zarom ezt a temat, ez egy single player jatek szerencsere es midnenki ugyjatsza ahogy akarja)

Sheltem
Sorry, és köszi sokat segítettél most ezzel.

Sheltem
Nem erre gondoltam, nem ezt kérdõjelezem. Én level 13 Darkelf vagyok 70 es intelligenciával amihez 130 magicka párosul, namost egy normálisabb(közel nem az erõsekre gondolok még) idézéshez 300 feletti magicka kell(vagy én vagyok láma mint a szar).

Laza

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Ezt nem tudtam, de telleg marha konnyunek tunt....azt hittem minden karakter tolem fuggetlenul van definialva, es kivancsi voltam meddig jutok alacsony szintu karival mikor kell mar emelni. :-)
Me0w
Ha megharap, elmesz barmely kapolnaba 3 napon belul, es rakattintasz az oltarra, es elmulik a fertozes. Csak otszor irtam le eddig a topikban.

Ugy, hogy nem fexem le aludni agyba az alaptulajdonsagaim nem nonek, de a kepessegek termeszetesen igen.
BEAST
lol ... a játék fejlõdésrendszere a te szintedhez igazítja a világot ... nem nagy szám lvl2-3 körül végigvinni ...

Sheltem
"3. szinten harcosként Conjurer vagyok" na erre kíváncsi lennék hogyan sikerült szerintem természetfeletti képességeid vannak(Vagy csak beszélsz össze vissza).

neked is csak azt tudom mondani hogy miert kene egy karakterrel megcsinalni az osszes questet? ez nem wow! 😄 magemel sem csinalok betoros questeket vagy olyasmit amit nem erzek a karakteremhez "meltonak" szerintem eppen ezaz ami a szerepjatek es amit te csinalsz az a tapolas es az akciozas. persze ha egy thiefwarriorbarbarmagewizardassasin klassod van akkor talan belefer a kepbe de akkor remelem a karaktered neve Verpistike😄

BEAST
mellesleg elég furcsán értelmezed a dolgokat ... ha kiválasztasz egy classt akkor CSAK egy felé játszhatsz , de ha te épp szeretnél mást is azt lehet ... a common banditák ne legyenek glass cuccokbak , de neked úgyanúgy maradjanak meg a quest npc-k táp cuccokban ... most akkor egy olyan Obliviont akarsz amiben a lvl20as banditák leather setben rohangálnak a te glass armoros karaktered körül? ... arrõl nem is beszélve hogy akkor sincs esélyük amikor glass van rajtuk ...

Sheltem
Egyébként ezek a legkézenfekvõbbek, ha ezeket nem találtad meg -el kell szomorítsalak- komoly gondjaid lesznek még a játékban.